Keresés

Részletes keresés

xtron Creative Commons License 2008.03.30 0 0 204
sziasztok megtudnátok nekem mondani hogy bükön melyik helyen lehet ruha nélkül szaunázni ill fürödni van ilyen
tcs969 Creative Commons License 2008.03.24 0 0 203
Sziasztok!
Sikerült megbeszélni a szigetszentmiklósi Oázis-Wellness vezetőjével,hogy 2008.03.28-án pénteken este 8 órától éjfélig ismét szaunázhatunk,s pezseghetünk a " barlang termes" medencében FÜRDŐRUHA NÉLKÜL !
Főleg azok figyelmébe ajánlom akik szeretnek romantikázni egy gyertyafényes medencetérben.
Üdv Mindenkinek!
Csabi
tcs969 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 202
Sziasztok!

A következő fürdőruha mentes szaunázás Ráckevén, az Aqua-Landban 2008.02.22-én pénteken 20.00 - 24.00-ig lesz.

Bővebb infó: www.aqua-land.hu

Üdv.: Csabi


Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2008.02.01 0 0 201
Azóta is oda járok, de ezzel a csjjal sjnos nem futottam össze egyszer se...
Előzmény: wrm (190)
Hyberoid Creative Commons License 2008.01.26 0 0 200
Nagyon tetszett JimmiJoe hozzászólása, pár dolgot azért hozzáadnék illetve pontosítanék:

- Fogyassz sót! Intenzív izzadáskor a test nagyon sok sót veszít. Ha a tested sótartalma egy bizonyos érték alá ér, az izzadás lelassul, a fejed fájni kezd, vagy szédülsz. Ekkor azonnal ki kell menni a szaunából és egy kávéskanál sót meg kell enni!
-A kövekre locsolt víz a korábbi állítással ellentétben fokozza a hőcserét (gyorsabban melegszik a test). A gőztől ugyanis sűrűbbé válik a levegő (sűrűbb közeg intenzívebben melegít), a szauna hőmérsékletéhez képest hideg emberi testen pedig lecsapódik a víz, ami szintén jobban melegít a levegőnél. Ettől függetlenül jobbnak tartom a száraz szaunát.
-Intenzív méregtelenítéshez fogyassz a szaunázás előtt 1-2 órával nagy dózisú vitamincsomagot. (A Dr. Lenkei féle alap vagy közepes napi csomagot javaslom). A verítékedben gyógyszer, vegyszer, permetszer maradványok jelenhetnek meg (bizony, bizony) - mindenképp gondolj a többiekre és teríts le lepedőt vagy törölközőt.
xtron Creative Commons License 2008.01.26 0 0 199

kehidán nem tudom de  sárváron nagyon szuper nudista szauna van épen  máma voltunk ott merem ajánlani aki szereti a szaunázást

 

Előzmény: rupic (195)
JimmyJoeNat Creative Commons License 2008.01.26 0 0 198
Szaunázni jó!
Ám nem mindegy, hogyan

Szaunázni mindig jó, ilyenkor télen, a hidegben még többen kapnak hozzá kedvet. Jólesik edzés után, az egész napi síelést követően, de egyszerűen testet-lelket melengető kikapcsolódásnak sem utolsó.

Add meg a módját!
• A szaunázáshoz időre van szükség, általában egy-másfél órás program. Az a legjobb, ha MEZTELENÓL használod az izzasztókamrát. Fürdőruha nélkül az egész testet egyenletesen éri a meleg, és a zuhanyozásokat követően csak így tudsz szárazon bemenni a szaunába. (Az sem mellékes, hogy a méregdrága fürdőruhád rugalmassága ripsz-ropsz megszűnik, ha rendszeresen „beviszed” a melegbe.)
• Jót tesz a bőrödnek, ha szaunázás előtt arc- és testradírt használsz, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket.
• Mindig száraz testtel lépj be a szaunába. Edzettségednek megfelelően válaszd az alsó vagy a jóval melegebb felső szintet. Ha van elég hely, le is fekhetsz a hátadra, azonban soha ne pattanj fel, a kimenetelt megelőzően 1-2 percet tölts ülve, nehogy megszédülj. Addig legyél bent, ameddig a testednek jólesik (ez általában 8-12 perc).
• Mindig teríts magad alá szaunalepedőt, ez felfogja a lecsurgó izzadságot. Te sem szeretnél más izzadságába beleülni.
• Ha jólesik, akkor dörzsikesztyűvel, kenderkötéllel beszőtt szivaccsal ledörzsölheted a testedet, a végtagokon mindig a legtávolabbi ponttól a szív felé haladva. (A szaunázás után gondosan mosd ki és szárítsd meg, nehogy a gombák melegágyává váljon a dörzsid.)
• Ha nem vagy edzésben, soha ne jéghideg vízzel zuhanyozz, a víz hőmérsékletét fokozatosan csökkentsd.
• Ha szereted és ha van rá lehetőség, egy gyors zuhanyt követően ereszkedj bele a hideg vizű merülőmedencébe. (Hangsúlyozottan csak zuhanyozás után. El tudod képzelni, hogy enélkül abban a kis merülőben néhány ember után mi mindent tartalmazhat a víz?!) Egyes helyeken jégkamrát is kialakítottak, itt a hőmérséklet 0 fok körüli, pár perc a meleg testnek jólesik ezen a hőmérsékleten.
• Törülközz meg, és pihenj 5-10 percet.
• Az egészet kétszer vagy – ha jólesik – háromszor megismételheted.
• Szaunázás közben ne igyál, ám a végén gondoskodj a folyadék és az ásványi anyagok pótlásáról. A legjobb, ha ásványvizet vagy gyümölcs-, zöld, illetve gyógyteát fogyasztasz.
• Használd ki, hogy a melegben kinyílt pórusoknak köszönhetően a szaunázás után az ápolókrémek hatóanyagai könnyebben beszívódnak a bőrödbe.

Mikor tilos?
• Lázas betegségben
• Akut ízületi gyulladásban
• Visszérproblémákkal küzdőknek
• Bizonyos hormonbetegségekben
• Szív- és keringési rendellenesség esetén
• Vesebetegségben
• Hatéves kor alatt
• Alkoholos állapotban
• Az étkezést követő 2 órán belül

Miért jó?
• Gyorsul a keringés, az erek kitágulnak.
• Fokozódik a sejtműködés és a sejtmegújulás.
• Fokozódik a verejtékmirigyek működése, a verejtékkel a szervezetben levő káros anyagok is távoznak.
• Növeli a szervezet ellenálló képességét a különböző fertőzésekkel szemben, erősíti az immunrendszert.

A víz és az illat
A szauna nem gőzfürdő! A szaunának pont az a lényege, hogy egy meghatározott szint alatt maradjon a levegő páratartalma, nem tanácsos nyakra-főre locsolni a köveket. Ahol nincs szaunamester, ott figyeld a falon lévő páratartalom-mérőt (soha ne legyen 40%-nál magasabb). Sokan azt gondolják, hogy a kövek meglocsolásával melegebb lesz a szaunában, és ebből kifolyólag jobban izzadnak. Ez tévedés, hiszen csak a páratartalom nő meg, ezáltal relatíve nő meg a hőérzeted, a fokozott izzadás pedig egyszerűen a pára lecsapódása a testeden.
Kellemes a szauna levegőjét különböző illóolajokkal illatosítani, de mindig kérdezz rá, hogy nem zavarja-e a többi bent tartózkodót.
A citrusok, a fenyő és a rozmaring illata felpezsdít, a levendula ellazít, a nyírfa fokozza az izzadást. Az eukaliptusz nagyon jól tisztítja a légutakat, de sok embernek csípi a szemét, így ezzel legyél a legóvatosabb.

Fontos szaunaszabályok:
Csak száraz testtel és ruhával lépj be a szaunába.
Mindig törülközőre ülj.
Maradj csendben, ne zavarj másokat a pihenésben.
Kötelező utána a zuhanyozás (még a merülőmedence előtt)
A papucsot hagyd kint, a padokra soha ne lépj fel benne.
A szaunában nem illik olvasni, inni, enni (ne csodálkozz, szerencsés vagy, ha te még nem találkoztál ilyennel).
Tartsd be a házirendet, a fürdőruha nélküli profi szaunába csak MEZTELENÓL lépj be.
rupic Creative Commons License 2008.01.24 0 0 197
Köszi a választ. Rosszul fogalmaztam a kérdést, arra voltam kiváncsi, hogy elfogadott-e ott a szauna fürdőruha nélküli használata.
Előzmény: pontee (196)
pontee Creative Commons License 2008.01.24 0 0 196
Mi az, hogy nudista rész? Elkerítenek egy részt a kályha mellett ahol csak meztelenül ülhetsz? :) A szaunába csak fürdőruha nélkül mehetsz be, a pihenőben opcionális a fürdőruha.
Előzmény: rupic (195)
rupic Creative Commons License 2008.01.24 0 0 195
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy kehidakustányban van-e a szaunának nudista része?
Blobov Creative Commons License 2008.01.24 0 0 194

A kivülálló szeméből:

Mindenáron szaunázni akart, így felugrottunk a lezárt részbe is, ahol - elvileg kötelező volt a lepedő használata. Persze, mi magyarok, nem vagyunk ehhez a szabadsághoz még hozzászokva, így sokan egyszerűen a fürdőruha felé tekerték a lepedőt. Eddig én is csak "magyaros" szaunában jártam, így a meztelenség ilyetén megnyilvánulása kissé zavarba hozott. Hozzá kell fűznöm, hogy akik betartották a rendelkezéseket és valóban megszabadultak fürdőruhájuktól, azt egy paraván mögött tették és intim részeiket elfedték a lepedővel. Hasonlóan cselekedtem én is. Hölgyem viszont magától érthetődően ott mindenki elôtt öltözött át.
Bementünk az egyik fülkébe, ahol már mindenféle nemű, lepedővel betakart emberek üldögéltek. Leültem az egyik padra, míg ő egy szinttel feljebb helyezkedett el, tőlem 1-2 centire úgy, hogy nemesebb és intimebb részei pont fejmagasságba kerüljenek velem, ami a lepedő szabályos és szabványos hazai userbeállításokkal történő üzemeltetése esetén semmi problémát nem okozott volna, de levetette magáról, szépen leterítette és anyaszült meztelenül ráült: a vágyott punci pont mellettem volt egy heves mozdulatnyira...
- Én tudom hogyan kell szaunázni, ugyanis külföldön ennek kultúrája van. Sokat jártam ilyen helyekre és szörnyű, hogy idehaza szinte senki nem ismeri ennek szabályait. Te miért nem veszed le a fürdőlepedőt? Erre rá kell ülni!- parancsolt rám.
- Ezt most verd ki a fejedből! - mondtam, mert épp azzal küzdöttem, hogy ne állítsak egy kis sátrat alul. Mereven (majdnem szó szerint) figyeltem a lesötétített ajtó előtt odakint szaladgáló embereket és próbáltam olyan kiábrándító témákra gondolni, mint például az egészségügy szétverése, a cégfejlesztés kezdeti lépéseinek nehézségei ill. pár magyar politikushölgy ruha nélkül.
Ő közben - magát egyáltalán nem zavartatva - trécselt tovább mindenféle lököttségről. Közben - igen hígénikus módon - seperte le magáról az izzadságot - rám. Egy idő után elfogyott a cérna és otthagytam a sok, szintén zavart pillantású, néha sunyiba a nőt mustráló férfitársam közt.

forrás:

http://fvtr.blog.hu/2008/01/23/szilveszter_szauna_szeszelyes

 

mzsf Creative Commons License 2008.01.23 0 0 193
A két kabin közül csak az egyik volt ruha mentes.
Előzmény: kis.kukac (189)
BAZS Creative Commons License 2008.01.23 0 0 192

Csabi nagyon optimista vagy... .-) De valoban a rackevei es a szigetszentmiklosi furdo tulajdonosaival lehet szot erteni, tamogatjak a gondolatunkat es en is bizom benne, hogy valoban eljon az ido, amikor nem kell varni ezekre a kulon szervezett nudista szaunazasokra. Barmikor furdoruha nelkul latogathato ez a hely is, majd valamikor...

 

Erdemes olvasgatni majd a honlapjukat es figyelemmel kiserni az aktualis ajanlatokat. Altalaban elmondhato, hogy Szigetszentmikloson minden pentek este 8-tol ejfelig Rackeven pedig kb. 2-3 hetente szinten 8-tol ejfelig van naturisa szaunazasi lehetoseg. A belepojegy 2000 ill. 2300 Ft/fo.

Szigetszentmiklosi furdo honlapja

Rackevei furdo honlapja

 

Ezenkivul Budapesten a NaVKE szervezte szerda es csutortoki napokon este fel 6-tol fel 9-ig is meztelenul szaunazhattok ket bp-i hotelben, kb. 1500 Ft/fo aron. Bovebbet a NaVKE szaunaszeanszairol is olvashatsz.

Előzmény: tcs969 (191)
tcs969 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 191
Sziasztok!

Sajnos technikai okok miatt a közelmúltban nem volt internet elérésem.
Ezúton is elnézést kérek azoktól akik még a múlt héten is érdeklődtek a ráckevei szaunaprogram iránt,és nem tudtam nekik válaszolni.
Azt hiszem,hogy nyugodtan kijelenthetem,ismét jól érezte magát minden kedves jelenlévő,akiknek a számuk ismét jelentősen növekedett.
Ennek azért is örülök,mert most már egyértelmű,hogy igenis egyre több ember akar egészségesen szaunázni,s nem volt hiába való eddigi törekvésünk,hogy egyre több helyen lehessen egészségesen -fürdőruha nélkül- szaunázni. És ha még az új szszmiki-i lehetőséget is hozzá adjuk... Azért előbb-utóbb csak terjed közép M.o.-n is a szauna kúltúra. Most már csak azt várom,hogy az a vágyam teljesülhessen,hogy mindig kötelező legyen a fürdőruha mentesség.

Ráckevén egyébként a következő szervezett fürdőruha mentes szaunázás 2008.02.08-án,pénteken lesz,ismét 20.00-tól. Természetesen ismét használható lesz a fürdő teljes egésze. Ja,azért írtam,hogy szervezett,mert én és a párom egyébként is fürdőruha nélkül szaunázunk ott,legyen hétköznap,vagy hétvége!

Üdv Mindenkinek!
Csabi
wrm Creative Commons License 2008.01.20 0 0 190
Nem vagyok benne biztos, hogy ha pár nap múlva hasonló módon találkoztatok volna, akkor sem engedte volna beszappanozni a hátát. - Sőt, ha csak 5 napja volt Magyarországon, akkor lehet, a barátja is csak az elérhetetlen messzeségben volt...
Előzmény: Giacomo Gianni Geronimo (168)
kis.kukac Creative Commons License 2008.01.19 0 0 189
Én is jártam már ebben a hotelben, de akkor még a szaunák fürdőruhásak voltak.
Ez azóta megváltozott? Vagy csak a ti társaságotok használta úgy ahogy kell?
Előzmény: mzsf (188)
mzsf Creative Commons License 2008.01.12 0 0 188
A Termál Hotel Visegrád-ban. sajnos nagyon drága. Konferencián voltam, más fizette:) Azt mondták külsős is bemehet, árat nem tudok. Nagyon igényes hely.
Előzmény: kis.kukac (187)
kis.kukac Creative Commons License 2008.01.12 0 0 187
Szia!

Visegrádon hol sikerült fürdőruha nélkül szaunáznod?
Előzmény: mzsf (174)
Lassu Viz Creative Commons License 2007.12.30 0 0 186
Túl azon, hogy a szaunában ülni is bőven elég egy tisztességes szeretkezésre szánt időnek a töredékét, minek?
Előzmény: D4 (180)
Giacomo Gianni Geronimo Creative Commons License 2007.12.29 0 0 185

"Holnap megyünk egy kis társasággal Komáromba, ott nagyon klassz élményfürdő van és biztos szauna is, de úgy tudom, nem nudista."

 

Sajnos, jól tudod, de a túloldalon van egy másik fürdő. Én tavaly ilyenkor voltam ott, részletes leírás kicsit alább tőlem.

Előzmény: Geyza (184)
Geyza Creative Commons License 2007.12.29 0 0 184

Szia!

 

Sajnos, nem!

 

Régen szaunáztam már, bár remek dolog.

Holnap megyünk egy kis társasággal Komáromba, ott nagyon klassz élményfürdő van és biztos szauna is, de úgy tudom, nem nudista.

 

Egyébként a nudista a természetes, de Magyaroszágon még nem számít annak.

 

BÚÉK!

Előzmény: D4 (182)
nadzsukko Creative Commons License 2007.12.29 0 0 183
Öregem! Hazudsz, mint a vízfolyás!
Előzmény: Törölt nick (179)
D4 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 182

Szia Geyza!

 

Ráckevén ismerős vagy? Milyen társaság szokott összejönni az ottani szaunában?

Geyza Creative Commons License 2007.12.28 0 0 181
Szerintem ez elég hihetetlen, de mindenesetre undorító történet:-(
Előzmény: Törölt nick (179)
D4 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 180

Hali!

 

Hasonló élményekre van esély szert tenni a mai programon Ráckevén szerintetek?

Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 179

Csumi!

Nos én szentgotthárdi vaok és járok rendszeresen szaunázni az élményfürdőbe...Van ilyen is és olyan is...Ezalatt azt értem,hogy van textiles és meztelen is!Természetesen a meztelenbe járok :)

Mellesleg,mivel itt az osztrák határ párszáz méterre van sok osztrág hölgy és el kell mondanom egyáltalán nem szégyenlősek!A multkor sikerűlt összehoznom egy laza masztit egy kb 25-30 év körüli csinos hölggyel.Látta,hogy nézegetem és odaült mellém.kicsit incselkedtünk és mivel szart sem tudok németül,elkezdtem törölgetni az izzadságot a lábáról...A többi jött magátol.A mellére vertem,közben voltak még 3 man körülöttünk,természetesen osztrákok,két nö egy faszi.Semmi felháborodás,csak mosolyogtak és hangosan beszélgettek.Szal,gyeretek Szentgotthárdra,tuti 5-ből 3 szor fullon van a meztelenszauna!PPS

Előzmény: chico29 (170)
tcs969 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 178
Szia Rózsa!

Ha jól emlékszem,múltkor is előbb vagy utóbb lekerültek a lepedők és csak a szaunázók és a pad között foglaltak helyet.  :-)

Előzmény: BAZS (177)
BAZS Creative Commons License 2007.12.23 0 0 177
A ráckevei honlap szerint lepedős az a 28-i meztelen  szaunázás.... De a hely azért gyönyörú.
Előzmény: tcs969 (176)
tcs969 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 176

Sziasztok!

 

Tájékoztatásul közlöm,hogy 2007.12.28-án pénteken este 20.00 -tól 24.00-ig ismét( az előzőnek nagy sikere volt) lehetőség lesz fürdőruha nélkül szaunázni,csobbanni,s felmelegedni a kinti termálmedencében, Ráckevén az Aqu-land termálfürfőben.

www.aqua-land.hu

Ha valakit az éjszakai hazajutás gátolna abban,hogy részt vegyen egy remek szaunázásban,hívjon fel:  06-30-511 02 00, és egyeztetünk,hogy miként tudok segíteni (kisbusz lehetősége)

 

Üdv Mindenkinek,és Kellemes Ünnepeket!

Csabi

Mester696 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 175
Sziasztok,

Nekem is van egy történetem, de talán nem olyan izgalmas másoknak mint amilyen nekem volt. Én ismádok szaunázni meztelenül, csak a bajom az, hogy ha egy nő jön be, akár meztelen, akár nem beindul a fantáziám és feláll. Az sem kell hogy bombázó legyen ugyanis szeretem ha néznek, exhibicionista vagyok. Csak hát nem mindenki örül, hogy egy felálló farkú (még ha el is van takarva) férfival van egy saunában. Így már a beszélgetést is nehéz elkezdeni. Mindig félek és nem merem megmutatni, nehogy egy pofont kapjak és távozzon a hölgy. Egyszer azonban egyedül voltam a saunában és a takarítónő jött folyamatosan és törölte fel kint a padlót. Már feltünt, hogy midig benéz ezért lekaptam magamról a törülközőt és bent ültem meztelenül, felállva. Persze utána már nem jött. Mikor elegem lett a saunából, kimentem a zuhanyzóhoz. A takarítónó pont ott állt és szembe találkoztunk úgy, hogy nekem a kezemben volt a törülköző és persze a merevedésem még meg volt. Szinte még egy méterre sem volt tőlem és persze a hely olyan kicsi volt, hogy simán nem tudtunk elmenni egymás mellett. Néhány másodpercig állhattunk egymással szemben ami nekem vagy 1 percnek tűnt. Láttam, hogy lenéz a szerszámomra, majd mosolyogva csak annyit mondott, hogy szép és a vállamra téve a kezét, kicsit megsimogatva elment a dolgára. Azóta egyszer összefutottunk és mosolyogva köszöntünk egymásnak, de utána többet nem láttam. Mondjuk egy ideje én sem járok. Szívesen járnék azonban olyan helyre ahol van hasonló élményre lehetőség. Írjatok ha van ilyen.

Üdv,

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!