Keresés

Részletes keresés

gajdailka Creative Commons License 2009.06.23 0 0 323
Ez a cél - egy garzonra való. De a közelmúltbéli történések semmiképp sem jelentenek garanciát, hogy a jövőben ugyanez a stratégia megismételhető. Rohamtempóban folyik az eddigi keretek átrendezése. Futtatják az agarat a műnyúl után, amit nem érhet el - hát persze, egy fiatal is mérlegel. Ha 5 év önsanyargatás után kapott megtakarításával csak szánakozó mosolyt kap, s még 30 nm-es garzonra sincs esélye (éppenséggel drágulás lesz ott, abban a piaci szegmensben, mert arra fog ösztönözni ősszel a lakástám.rsz), hát máshol és mást próbál.
Előzmény: Csokis (321)
gajdailka Creative Commons License 2009.06.23 0 0 322
Hol szidtam én a lakáskasszát ? azért most már térjünk vissza a leirtakra , ilyenről egy szó sincs !
Nekem nincs célom, én vagyok az öregek egyike, nincsenek igényeim, meg jövőm se, nem fogok megtakaritani, hisz nincs miből. Maximum élettapasztalataimmal segithetem a fiókáimat, itt most felpörgetik az inflát Mo-n -> lépjen tovább, amig lehet, nézzen körül a tágabb horizonton. Mo-n az árak, értékek, közbiztonság, a gazdaság helyzete ingatag, éppen kivonulóban van innen a tőke.
Bérlemény a világ bármely táján akad. A kincstárjegy mennyiben jobb, mint bármi más, hisz rövid lejáratú ?
Előzmény: Axióma (320)
Csokis Creative Commons License 2009.06.23 0 0 321
Ez most -kicsit- más, de legalább az életből van: két albérlettel kezdtem, közben kuporgattam. Hitellel összejött egy garzonra való. (Akkor még se kedvezményes hitel, se LTP, viszont kicsit olcsóbbak voltak a lakások. Igaz, a fizetésem is a mai 20%-a volt.) Jó lepukkant volt, de legalább saját. Felújítottam, pár év múlva eladtam, és az akkor már létező LTP-t hozzátéve vettem olcsóbb környéken egy nagyobbat. Abba "nőtt" egy családunk (feleség, majd két gyerek), kinőttük. Újat venni -akkorát, amiben kényelmesen elférünk- egyelőre esélytelen, hát kiadtuk, és béreltünk egy nagyobbat. A két lakás (saját és bérelt) piaci ára közti szorzó 2x, a bérleti díjaik közti viszont csak 1,4x. Nem mondom, ha minden hónapban ki kéne perkálnom a 90e bérleti díjat, szomorú lennék, de a "kuporgatásnak köszönhetően" csak 25e-t kell, az meg kibírható. Szóval semmi sem reménytelen, csak nem szabad feladni. És ahogy elnézem, 6-7 milla körül már vállalható lakások vannak Pesten, amik beugrónak jók. Azért tudom, mert nekünk most jár le két LTP-nk. Tovább lépni kevés az 5,5 milla, viszont kell vele csinálni valami "lakáscélút", ezért én is egy garzont nézegetek.
Előzmény: gajdailka (319)
Axióma Creative Commons License 2009.06.23 0 0 320
Egyreszt mostansag lefele mennek az ingatlanarak. Masreszt nem csak Bp belvarosaban lehet elni. Harmadreszt ez az egesz akkor sem az ltp hibaja, senki nem allitotta, hogy csak ltp-vel osszehozhato egy teljes bp belvarosi lakas ara.
Az erdekes hozzaallast arra irtam, hogy azert az ltp-t szidod, mert ltp-vel nem tudod ezt a celodat elerni. Es? Csinalod magadnak az ltp-t, plusz a 40e-et berakod pl. kincstarjegybe. Arra persze nem kapsz kedvezo hitelt, de az onero osszegyulik, kamatostul. Es eleg lehet a beugrohoz. (Ha az ltp - legalabbis funda - csak egy hitelt ad ki egy lakasra, es az nem tobb 1,5 M-nal, akkor nem ker jelzalogot, tehat a 3,2 helyett 2,8-at kerve fedezet szempontjabol oneronek szamit, meg a kincstarjegyeid, arra mar boven hitelkepes vagy, raadasul az ltp-nel hosszabb futamidore, azaz velhetoen alacsonyabb havidijra.)
Előzmény: gajdailka (319)
gajdailka Creative Commons License 2009.06.22 0 0 319
Kemény takarékosságot vállalna, ha lenne értelme normális mértékű saját erőt összeszedni. Egyterű garzonok is 10 mill-t meghaladják manapság !Szigorú aszkézis mellett volna, ha 5 év múlva esélye egy ilyen helyiségre, persze még újabb kölcsönt nyakába véve.
Ámde mit kezdhet 1.320 ezer+kölcsön 1900 = 3.200 e ft-tal, addigra jóval magasabb ár mellett !? Már egyre nagyobb saját erő kell. Érdekes hozzáállás, ha vki reális célokért - pl. egy 30 nm-es lakótérhez való beugróhoz szükséges summa összekuporgatásáért - szeretne küzdeni ?
Előzmény: Axióma (318)
Axióma Creative Commons License 2009.06.22 0 0 318
Azon kivul hogy nem is ertem a hsz-t, erosen polidili gyanus.
De ettol fuggetlenul is az ltp-t szidni azert, mert jo, de nem eleg jo nullarol egy lakast 4 ev alatt osszehozni, hat enyhen szolva is erdekes hozzaallas.
Előzmény: gajdailka (317)
gajdailka Creative Commons License 2009.06.22 0 0 317
Nos, egy ifjú emberről van szó, akár a lakhatásra, akár a családalapításra gondol, az röviden összefoglalható: ha földönfutó marad, akkor legalább ne itt :(
Tudom, sokan benne ülnek ingatlanokban, s várják a bevándorlókat, nos ők lesznek a bérlők.

Előzmény: Axióma (316)
Axióma Creative Commons License 2009.06.22 0 0 316
Ecceru: kizarolag az ltp-bol, foleg eygedul nem lesz lakasa. De a havi 60e-nek nem csak az ltp az egyetlen lehetseges fialtatasi modja! [Egyebkent nevezett idosebb csaladtagok azt hiszem elvileg megkaphatnak az ltp hitelt, bar a harom egyutt azaz szumma 60% mar lehet hogy necces hogy felfer-e, foleg ha nem javulnak addig az altalanos hitelezesi szokasok.]
Mellesleg megjegyzem, hogy ertem en a belenk rogzodott "sajat"-ra va'gya'st, de egyreszt (ma legalabbis, Mo-on) olcsobb berelni; illetve ifjonc felteszem csaladot akar a lakasba tehat kapasbol 2 ifjonc kell osszedobja a lakast, nem egy. Es lehet az ltp-n kivuli hitelhez is folyamodni.
Előzmény: gajdailka (315)
gajdailka Creative Commons License 2009.06.22 0 0 315
Köszönöm a válaszokat, tovább részletezem az elképzelést.
Havi 20 ezer lenne a fejenkénti megtakaritás, a szóbajöhető lakás kb. 10 milliós. A Funda honlapján a táblázat szerint a 4 és fél év elteltével 20 e ft sprórolás végül 1.320 ezret eredményez. Ehhez még 1.900 ezer hitel vehető fel kedvező kamattal. Az ifjú is, meg a két öreg ( akkor 62 éves, illetve 59 éves) is szeretné ezt felvenni, és egyesíteni ezeket, vagyis 3 * (1320+1900)=9.660 eft lenne, s ebből tán egy szerény garzont vehetne az ifjú. Akkor tehát muszáj 1/3-os arányt tartani a tulajdoni hányadban?
Havi 20 ezerrel nem érdemes belevágni (most is aszkéta módjára spórol az ifjonc, s tulajdonképpen övé a havi 3*20 ezres befizetés).... akkor inkább érdemes kivándorolnia, mert Mo-n soha nem lesz lakása.
Előzmény: Axióma (314)
Axióma Creative Commons License 2009.06.21 0 0 314
1. a lakastulajdon ara'nya ertelemszeruen nem lehet kevesebb, mint amennyi az o ltp-jebol szarmazo osszeg.
2. ha idos csaladtagot is beleveszel, akkor tovabbi hitelt nyilvan nem nagyon fogtok kapni (ados/adostars kell legyen a tulajtars, plusz az ados/adostars nem lehet tobb 65-70 evnel lejaratkor)
3. az all.tam. mar 4 ev utan jar (letezo legrovidebb futamido jelenleg 48+3 honap tudomasom szerint)
4. elore el kell donteni, hogy az ltp hitelet vajon akarod-e hasznalni, mert attol fugg, hogy melyik modozat a legjobb.
Előzmény: gajdailka (313)
gajdailka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 313
Visszaolvastam pár oldalt, s tudom, már X alkalommal feltették a kérdést: érdemes-e lakáskasszás megtakarításba belevágni ? A Fundamenta-t érdemes választani ?Fiatal pályakezdőről van szó, akinek nincs lakása.
Ha jól értettem, a családban egyidejűleg többen köthetnek (akár öregek is) ilyesfajta szerződést, s ha lejár a 4 és fél év, akkor mindegyikre jár az áll.tám., s igy összeadva már elég jó eséllyel szerezhet lakást az ifjonc, mondjuk ő 91 %-ban tulajdonos, mig az öregek mondjuk 3-3-3 %-os tulajdoni hányadot fognak birtokolni.
Helytálló ez igy ?
WRC_555 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 312
No, hát neked is hajráf :) sok szabadidőt!
Előzmény: Axióma (311)
Axióma Creative Commons License 2009.06.10 0 0 311
Szinten K&H:) Ok nem valaszoltak PSZAF-nek csak a 35. vagy hogy napon. De havi 35 Ft 17 evig most is all naluk, meg a karterites amit "elfelejtettek", ugyhogy lehet hogy meg folytatom... csak ido kene foglalkozni vele.
Egyebkent orulok, ha igazad van. A Bekelteto egyebkent a fiokban van kifuggesztve mint kovetkezo lepcsofok.
Az teny, hogy a levelukben ok is a PSZAF-et es a birosagot emlegettek. A karteritessel tuti nem foglalkozik a PSZAF (jar-e es mennyi), az lenne birosag, akkor mar inkabb elobb bekelteto (alt. az is eleg hogy latjak hogy komolyan gondolod, nem hagyod annyiban, akkor konnyebben megadjak).
A meltanyossag szoveg szerintem azert van minden ilyen jellegu szolgaltatoi dontesben benne, hogy mas hasonloan jart szerencsetlen ne tudja precedenskent felhasznalni (sot, vszinu ha nagyon megkapargatnank a dolgot, akkor minden generalisan kiderult hibat generalisan kellene javitaniuk, erre megoldas az, hogy hat nincs igazad de meltanyossagbol megis "igazad van" -- akkor nincs semmi megoldatlan hiba).
Előzmény: WRC_555 (310)
WRC_555 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 310

Akkor a konkrét eset címszavakban:

 

K&H - panasz ment (mindegy miért, 2.267 Ft-ról volt szó, tehát elvi kérdés volt az egész, nem az érték motivált) írásban kértem a választ. (még csak nem is postán írtam, a-mail-t kaptak)

Hívtak (már 30 napon túl voltak akkor is) ember próbált meggyőzni, nem sikerült, mondtam is neki, hogy nem is értem miért beszélgetünk, írásos választ várok.

Na ez után jött elutaísító levél úgy 60 napra a panaszra. Abban az volt, hogy ha nem tetszik a döntésük, akkor PSZAF. (minek küldenének oda, ha azok nem illetékesek, illetve, ha a békéltetők lennének az illetékesek)

Visszaírtam nekik mailben a posta levélre, hogy nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy PSZAF-hez mehetek, megható, meg is fogom tenni. Két dolgot előtte áruljanak el: mennyi a válaszadási határidejük a panaszokra, illetve hol van az leírva, amire hivatkozva elutasítanak, mert én nem találom sehol.

Erre bőven határidőn belül jött egy levél, hogy elnézést kérnek a késedelmes válaszért, és méltányosságból (ezen azért mosolyogtam) visszakaptam a pénzt.

 

Én úgy tapasztalom, hogy a PSZAF elég segítőkész, lenne egy másik ügy is, ahol nagyon sokan nagyon megütnék a bokájukat (PSZAF szóbeli vélemény) mindenről papír van, de az ügy tulaja nem szereti a cirkuszt, így nem tudtam vele mit kezdeni. Ettől függetlenül a PSZAF ott is illetékes lenne, és az is egyedi eset.

Előzmény: Axióma (309)
Axióma Creative Commons License 2009.06.10 0 0 309
Hat, nekem tobbszor mondta telefonba is es irasban adott valaszban is a PSZAF, hogy egyedi esetekkel nem foglalkoznak. Orulok neki, ha nem igy van, mindazonaltal meg lennek lepve... [velem azert foglalkoztak, mert az osszes adott idoszakban megkotott kieg kt hitelre igaz volt a szabalytalan emeles].
Az ugyintezesi hataridot meg a hajadra kenheted (sajnos), nagyon ritka hogy betartjak (altalaban azzla, hogy kikuldenek egy levelet, hogy foglalkozunk vele es turelmet kerunk, letudjak hogy "valaszoltak" ra hataridon belul). Me'g a PSZAF-nek is hataridon tul valaszolt a bank! Apeh is hataridon tul valaszolt nekem (kb. 1 ev kesessel), aztan mit tudok tenni (de ott legalabb nem kamatozik...).
Előzmény: WRC_555 (308)
WRC_555 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 308

Bocs, hogy beleszólok, de nagyon nem így van.

 

Jól néznénk ki, ha PSZAF nem foglalkozna ilyennel, nagyon is foglalkozik. De odáig jó eséllyel nem kell elmenni.

1, ha kikésték a határidőt, akkor kártérítésre (minimum kamat, de a rohangászásért is lehet kérni némi pénzt) kötelezett.

2, ha a panasz után hónapok múlva válaszol, akkor szintén kakukk, mert van egy ügyintézési, válaszadási határideje minden pénzintézetnek a panaszokra.

 

Ha ez a kettő fennáll, akkor nem kell PSZAF, elég ezzel fenyegetni, és maguktól fizetni fognak.

 

Ez tapasztalat.

Előzmény: Axióma (307)
Axióma Creative Commons License 2009.06.04 0 0 307
PSZAF, es csak akkor foglalkoznak veled, ha nem eseti, hanem rendszeres jelensegrol van szo.
OTP karterites: egyreszt beballagsz, es leraksz egy kezzel irt A4-es lapot, karteritesi igeny cimszoval (szepen fenymasoljak le, pecseteljek le a masolatot, hogy ki es mikor vette at). Amit tudsz, mellekelj hozza igazolaskent. Erre jo esellyel honapok mulva azt valaszoljak, hogy fityiszt neked. Aztan a kovetkezo hogy vszinu a bekelteto testulethez kell fordulni, ami ki van naluk fuggesztve, hogy kicsoda. Es utana johet a polgari per. Raadasul nem bizonyithato karokat eleg eselytelen, de azert erdemes benyitni veluk, hogy az legyen az alku hogy azokat elengeded. Szerintem!
Nem konnyu ut, az ember altalaban elobb belefarad, minthogy eredmenye lenne.
Előzmény: 790831 (306)
790831 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 306

Igen, nekem a szerződésben 45 nap szerepelt a gyorsított eljárásra..

Én magam intéztem..Most jöttem tőllük, felháborító, amit műveltek. Mondta az ügyintéző, hogy még mindig nem jó a rendszerük..Mondtam, hogy engem nem érdekel, kell az igazolás, addig innen el nem megyek míg el nem utalja..

Hívott egy kolléganőjét, aki hozott egy útmutatót (állítólag pont akkor érkezett ez az útmutató), hogyan is kell lakástakarékot kiutalni, majd 2 telefonos segítséggel sikerült kiutalni a pénzt..Felháborító! Nem értenek hozzá..Debreceni fiókban..

Tudja vki mi a módja, hogy kártérítést kérjek, s bepanaszoljam őket az AFSZ-nél?

 

Axióma Creative Commons License 2009.06.04 0 0 305
Hulye vagyok, bocs, felmondaskor is 90 nap a normal... es ezek szerint azzal keverem, hogy a funda gyorsasagi a 30 nap.
Előzmény: Axióma (304)
Axióma Creative Commons License 2009.06.04 0 0 304
Told elejuk az ASZF-et es a rendeletet, felmondaskor 30 nap, nem 45.
Persze ha a leirasodbol adodo felmondas helyett az AVISO-levelre (vagy hogy hivjak ott) valaszoltal, akkor ez nem jatszik. De ha nem onmagad intezted, hanem egy ugyintezo, akkor raverheted, hogy a szamodra kedvezotlenebb megoldast valasztotta...
Polgari pert majd csak ha karteritest kertel toluk, es azt megtagadtak.
Előzmény: 790831 (303)
790831 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 303

Sziasztok!

 

Én nagyon mérges vagyok az OTP-re, én nem vinnék hozzájuk semmit.

Nekem is volt/van lakástakarékom náluk. Lejárt a 8! év (napra pontosan fizettem végig 14500-at). Találtunk egy jó kis házat, beadtam gyorsított eljárással a felmondást, rendben volt minden.(45 nap volt a határidő). Ezt már jócskán túlléptük, s nem akarnak utalni mondván, hogy nem jó a rendszerük nem tudnak belépni..Országos probléma..mondják 3 napja..Nekem pedig holnapra kellene az igazolás a másik bankhoz a hitel miatt, hogy elment az önerő..

Most mit tegyek?? Tegnap lehívattam a főnököt, beírtam a panszkönyvbe..s ma is visszamegyek..S ha emiatt gáz lesz a másik hitelemmel, akkor polgári perbe be is perelem őket..(ügyvéd ingyen van)

Az ideskedésről nem is beszélve..

Belenéztem a panaszkönyvbe, több ilyen is volt benne..

Tudtok mást javasolni??

Axióma Creative Commons License 2009.05.19 0 0 302
_Elvileg_ forditva azert megjatszhato.
Megkoti minimalis osszeggel 8 evre, eppen hogy fenntartja, a havi 20e-et meg bepakolja bar mas magas kamatozasu izekbe. 5. ev elejetol elkezdi a havi 20e-et belepakolni az ltp-be, es lejarat elott kiszamolando, hogy hany honappal radobja pluszban az elso 4 ev gyujteset kamatostul (vagy egy reszet, amennyivel eleg). Egyedul az ertekszam miatt kell bent tartogatni a penzt, azt is csak azert, mert hitelt akar... ha jol saccometriazok, akkor kb. utolso ev elejen vagy esetleg par honappal elobb eleg radobni, addig mehet magas kamattal mashol (de ez konnyen szamolhato). Es meg lehet jatszani a minimalis ertekszam es minimalis megtakaritas elereset, tobb lesz a hitel benne.
Nyilvan akinek a hitelresz nem kell, az ennel sokkal ugyesebb is lehet... nekem is van par alvo szerzodesem ami varja, hogy eleg "nagykoru" legyen ahhoz, hogy elkezdjek rafizetni... (arrol nem is beszelve, hogy penz kell hozza).
Előzmény: Csokis (301)
Csokis Creative Commons License 2009.05.19 0 0 301
Hmmm... kár! Pedig olyan jó ötletnek tűnt. :-)
Előzmény: Axióma (297)
Marciiiii Creative Commons License 2009.05.17 0 0 300
Sziasztok! Végülis mind a 2 szerződést 4 évre kötöttük és arra gondoltunk, hogy fizetjük a 2 szerződést havi 20 000-el és a 8. év végén a két megtakarítást összetesszük és kiegészítjük a felvehető hitellel. (Talán így sikerül lakáshoz jutni..) Ami meg azt az átlag időt jelenti én is abban bízok, hogy az valami "félreértés" lesz!!)Köszönöm a segítséget mindenkinek! További szép estét neketek! Üdv: Marci
Előzmény: Axióma (299)
Axióma Creative Commons License 2009.05.17 0 0 299
Hat, megneztem a pdf-et. Meg az ASZF-et is, aminek a melleklete, legalabbis rakerestem a varakozasi ido kifejezesre, es semmi.
Elso tippem is az volt, hogy valamifele atlaga az eddig lezarult szerzodeseknek, de mivel rengeteg az elfelejtett, nem fizetett szerzodes, ez nem igazan jelent semmit. Esetleg azt kerdezd meg toluk, hogy most milyen ertekszamnal fizetnek ki ilyen tipusu szerzodest (bar, ilyen meg nincs, akkor majd 2010 masodik feleben), es ha az annyi, mint az elerendo, akkor remelhetoleg neked is kifizetik amint elered.
Előzmény: Axióma (298)
Axióma Creative Commons License 2009.05.17 0 0 298
Abban igaza van, hogy ha 4 ev mulva is tudtok lepni, akkor a lefele valtoztataskor (amit lehet) nem kapjatok vissza a nyitasi dij kulonbozetet, de felfele meg ki kell fizetni. Viszont akkor nem ertem, miert nem mindketto 4 eves lett, aztan kesobb majd nyomjatok felfele? (Illetve sejtem... igy a mostani ugynok es most megkapta azt a nyitasi-jutalekot.)
A pdf-et este majd megnezem. Tuti hogy nem kell lejarat utan eveket varni, az valami tok mas lesz, emiatt ne idegeskedj.
Előzmény: Marciiiii (295)
Axióma Creative Commons License 2009.05.17 0 0 297
A lakascel 49+3 utan meg smafu?
Előzmény: Csokis (296)
Csokis Creative Commons License 2009.05.17 0 0 296
Az ügyintézőnek abban igaza volt, hogy mivel az állami támogatás fix 30%, a betéti részre járó kamat meg rendkívül alacsony, így a legjobb hozamot a legrövidebb futamidővel éred el. Kapásból nem tudom kiszámolni (lehet, hogy még nekifutásból sem :-) ), de lehet, hogy jobban jársz, ha az 49+3 hónap várakozás után kiveszitek a megtakarítás + támogatás + felgyűlt kamatot, és átteszitek az egészet valami tisztességesen kamatozó dologba, és köttök két új 49 hónapost, majd az után veszitek igénybe a hitelt.
Előzmény: Marciiiii (295)
Marciiiii Creative Commons License 2009.05.17 0 0 295
Szia!
Azért kötöttük "csak" 4 évesre, mert az ügyintéző szerint így jobban járunk. Azt mondta, hogy felfele bármikor lehet változtatni, de lefele nem.. Persze ez téves infó volt, most már tudom!!! Sajnos önerőnk nincs és plusz ingatlan se... A nettó jövedelmünk pedig kevés lenne egy akkora hitelhez amire szükségünk lenne.Így ez talán az egyetlen esély.. Tudom 8 év múlva 9 millió nem ér olyan sokat, de talán egy kisebb lakásra elég. (esetleg egy kicsi összegű kiegészítő hitelel) A lényeg az lenne, hogyha mi rendessen teljesítjük a vállaltakat (időre befizetjük a havi részleteket), akkor ők is max. 6 hónapon belül fizessék ki ami jár plusz a kért hitelt. NE KELLEJEN ÉVEKET VÁRNI!! Ide rakom a linket amin a PDF táblázat van:
https://www.otpbank.hu/otplakastakarek/file/ASZF_8_mell.pdf
A legalsó sorban szerepel a kontrukciók mellett!
"Átlagos várakozási idő (hó):147" Pillér 0.5; 96hó/20 000FT Na ezt nem értem... :(( Előre is köszi!! Üdv: Marci!
Előzmény: Axióma (294)
Axióma Creative Commons License 2009.05.16 0 0 294
Valamit keversz. Fejbol nem tudom az otp modozatok elnevezeset, de azt nem ertem, mi volt a racio abban, hogy 4 evest kotsz es szerz.modositasra szamolsz.
Az atlagos varakozasi ido az hol van leirva? A 147 ho nem lehet kiutalasra varakozas... esetleg atlagos ido ami alatt kifizetik a 8 evesnek a hitelet.
Jelzem, a 8 eves szerzodesnek tul sok ertelme nincs, mivel a befektetes reszenek hozama minimalis, a hitelresz meg remeljuk 8 ev mulva mar euro hitel es abban nem lesz valami kirivoan olcso. Bar lehet barmi, ugye ez csak az atlagos jovokep.
Annak tobb ertelmet latom, hogy 4 ev mulva modositjatok a hitel tipusut is 4 evesre, es felvesztek akkor mind a kettobol amennyit lehet, maxra ugy kb. 5,6M-ra saccolom ha mind a kettonek a hitelet is birni fogjatok. Persze ebbol nem kapsz lakast, de 8 ev mulva a 9-bol se sokkal valoszinubb, es addigra a 4 evesek hitele mar kb. el is fog tunni.
Előzmény: Marciiiii (293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!