Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.21 0 0 4734
Szervusztok! Itt még azt hiszem sosem jártam és nézzétek el nekem, de azt hiszem képtelen lennék visszaolvasni ennyi beirást.
VAlaki egy másik topikban említette, hogy lehetséges leadni egy hét alatt 5 kg-t. Nem tudom már ki volt, ezért jöttem ide, hogy titeket megkérdezzelek.
Valóban lehetséges, és ha igen, akkor hogyan?
Nagyon fontos lenne nekem, mert akkor utána a további 5 kg-tól már azt hiszem könnyen meg tudnék szabadulni, mert meglenne a kellő sikerélményem.
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4733
Hmm, olvasgatás közben felmerült egy kérdés: a szobabiciklizés előtt melegitsek be? Hogyan?
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4732
Hát, néha... :)
Előzmény: kockasfulunyul (4731)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4731
Miért, te még nem tudsz felállni a dohányzóasztalhoz? :-)))
Előzmény: Maminti (4730)
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4730
Úgy értem, nekem róla... :))
Előzmény: kockasfulunyul (4729)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4729
Példát venni? Izé, D. má3 3 hónapja mászik át mindenen és lassan megy is, az ágy mentén már stabilan, ma meg álldogált kicsit amíg valamit átrakott az egyik kezéből a másikba és csak akkor jutott eszébe, hogy kapaszkodnia kellene. Én meg nem bánom, hogy nem nagyobb a súlya, így is jó húsban van, meg 71 cm volt egy hónapja, most nemtom mennyi. Na de ez nem a babatopic. :-)
Előzmény: Maminti (4726)
pitonix Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4728
:))
Az ilyen bizonytalan dolgokat is jobb kerulni, ki tudja mennyi vaj van abban, hogy finomabb legyen.
Előzmény: Maminti (4727)
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4727
Őszintén szólva csodálkoztam is néha a házi burgonyapürén, de elhittem nekik. :)
Előzmény: pitonix (4725)
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4726
Kilépés megy, vannak sprintjeim (hogy elérjem a zöld lámpát vagy az őrült autós ne akarjon keresztülhajtani rajtam), vannak nagyobb erőkifejtést igényelő részek, pl. a kavicsos sétányon, és persze szlalomozni is szoktam a járókelő nyugdijasok és járda közepén sziesztázó tinik között. :) A gyerek meg úgy tűnik nem bánja, hogy lobog a nem létező haja a szélben. :)

Kisskac valóban nekidurálta magát, ráadásul már 74 cm hosszú; születése óta 20 centit nőtt! Motivációnak sem utolsó, mert hihetetlen energia- és kitartástartalékai vannak, ahogy meg akar kaparintani valamit és ezért átmászik az ember lábán (tegnap még nem tudta!) vagy megpróbál felállni az dohányzóasztalhoz. Példát lehet venni róla! :)

Előzmény: kockasfulunyul (4724)
pitonix Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4725
A kaloria mellette az max tajekoztato jellegu. Meg neha el is irjak, volt, hogy egy porkire tesztaval valami 250 korulit firkantottak oda :)) De nem is a kaloria a lenyeg, hanem mit mikor meg allitolag a mivel. Es sajna hiaba van fitness rairva, attol meg kegyetlenul olajosra/zsirosra tudjak neha csinalni.
Egyel fott etelt, azzal semmi gond, de ha mar ugyis a foodexpress viszi, neha jobb rantott-norbifele helyett valami mast valasztani, vagy inkabb kihagyni es aznapra vinni valamit.
Előzmény: Maminti (4723)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4724
sztem szobabicajjal kezdjél először olyan 20 perccel, aztán növeld naponta. Persze, ha tovább bírod, akkor mehet több is, de félő, hogy megerőlteted a lábad. Természetesen nem ultrakönnyű fokozaton kell csinálnil. :-) A séta pedig lehet kicsit erőltetett menet is, főleg, ha épp alszik a gyermek, észre sem veszi. Én a Margit szigetet sétáltam körbe, amíg még nem dolgoztam naponta és ott aztán ki kellett lépni, hogy haza is érjek utána a következő evésre. :-)

Jól megelőztetek azzakl a skaccal, D. már 10 hónapos, de 'csak' 9 kg körül van. Persze súlyzónak az sem rossz. :-)

Előzmény: Maminti (4723)
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4723
Sziasztok!
Köszi szépen mindenkinek a tanácsokat. Akkor azt hiszem, legegyszerűbb ha az elejénél kezdem és megtanulom az alapfogalmakat. :)

Norbi menüjével eddig nem volt gondom, mindig odairták mellé a kalória számot is, és napi egy főtt étel nem árt (vagy mégis?), ami a legfőbb, nem nekem kell megfőzni. :)

Akkor hasizmozást felfüggesztem, helyette átülök a bicajra. Hány perccel érdemes elkezdeni? Ma kitoltam a gyereket az Orczy-kertbe a Baross utca-Nagykörút sarkától, meg vissza, meg ott is keringtünk pár kört. :) Jó kis nap volt, viszont mostanra csúszott az ebédem, hmm, ezek szerint nekem is figyelni kell a forditott kajálásra. Sajna megfájdult megint a medencecsontom jobboldalt, ezt már a terhesség óta hordozom. :( Milyen tornával lehetne ezt enyhiteni?

Szomi, sajnos már bő egy hónapja nem szoptatok (gyerek 9 hónapos, 9,7 kg - vele is tudok súlyzózni :) ), ezért is határoztam el magam a "restauráció" mellett. Hogy néznek ki a gerincerősitő és -nyújtó gyakorlatok? Vagy megtalálom a leirásukat a topikban?

Szia Kockás! :)

Robzon Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4722
Maminti!
Ja meg annyit, hogy milyen erdekes megfigyelni, hogy aki jelentös tulsulyra tesz szert, az milyen ösztönösen "forditva" kajäl! (Vagy aki forditva kajäl, az menthetetetlenül meghizik...) Reggelire alma, repa, vacsorära zsömle. :) Tipikus, a reggeli elhagyäsa, es bepotläsa egy böseges vacsoräval (Nem most nälad, hanem älltaläban.) Az csak egy dolog, hogy mit eszünk, de legaläbb ennyire fontos a mikor is. Amit este eszel (szenhidrät, zsir), az mind a testzsiraränyodat növeli. Marad a feherje, de azt is csak esszel. Vagy a zöldsegek, amikben fökent rost, meg viz van csak.
Előzmény: Maminti (4712)
pitonix Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4721
A Norbifele fitness menuvel is ovatosan kell banni, eppen a minap kanalaztam le egy jo fel decire valo olajat az egyik menurol... brrr... Raadasul a rantott dolgok is tul gyakran szerepelnek, ami zabkorpas panir ide vagy oda, akkoris csak olajban sulnek meg.
Előzmény: Maminti (4712)
Robzon Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4720
Maminti!
Jah, en is csak a fogyi-klub topicot tudom javasolni, azzal a kiegeszitessel, hogy nagyjäbol mindegy, hogy reggel, vagy este aerobozol, es inkäbb 3 hosszut (60-90 perc), mint hat rövidet (40 perc) hetente. A "lecsopba csapäs" rossz, de ezt mär a többiek is mondtäk, szepen lassan, apro lepesekkel, ätvezetessel. Szerintem az elsö lepesben gyüjtsd össze a szükseges infokat, dokumentäcio, stätuszfelmeres, kontroll, etkezesi- es edzesi alapelvek. Aztän ha minden megvan, es erted, hogy miröl van szo, akkor az elsö heten csak azt gyakorold, hogy felirsz mindent amit megeszel. Aztän a mäsodik heten kezdödhet a folyadek bevitel felturbozäsa, es igy toväbb. Kis lepesekben, de mindig csak elörefele. A felüleseknek(hasizomedzesnek) meg tenyleg nincs itt az ideje nälad, jo dolog, csak eppen vannak fontosabbak is (dokumentäläs, kontroll, aerobedzes, etkezes) amik magukban is probära teszik majd az akaraterödet. Minden nem megy 1szerre. Drasztikus vältoztatäsok, a pillanatnyi lehetösegek tulbecsülese, mind mind a sikertelenseghez vezetnek. Alaposan megtervezve, nyugodtan es esszel, ez az egyetlen modja, szerintem. A 35 kilo leadäsa összejöhet az adott idö alatt, a testsuly 1%-änak leadäsa zsirbol hetente egy normälis ütem. Figyelned kell persze a börödre is, hetenkenti szaunät, napi hideg-meleg zuhanyt, testäpolozäst celszerü beiktatni, ha nem akarsz majd ugy kinezni mint egy shar-pei. (Ezert sem szabad ennyire meghizni.)
Sok sikert! :)
kaktusz7 Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4718
Ha édeset kívánsz és nem vagy elég erős, hogy megtartóztasd magad, akkor olyat egyél, amiben kevés a zsír (olaj), és inkább a szénhidrát, meg a fehérje a jellemző. A csokinak a harmada zsír. Egy műzli szeletnek 14%-a. Sütiből is azt válaszd, ami nem vajas/margarinos krémmel van töltve. De csak ha már végképp nem bírsz ellenállni.
Előzmény: Maminti (4712)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4716
Szia Maminti,

erre mondta azt Robzon Mester valamikor még a zősidőkben (de legalábbis vagy négyezer hozzászólással előbb), hogy "a legjobb hasizomgyakorlat a szobabicikli".

Szerintem meg a futás, de neked az még később jön, ha már nem kell ekkora túlsúlyt cipelned.

Előzmény: Maminti (4712)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4715
Nohát! :-)) Üdv itt, és sok sikert! :-))
Előzmény: Maminti (4712)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4714
A felülés nem fogyaszt, jelenleg csak kínzod a gerinced. A te helyzetedben maximum a gerinc erősítő illetve nyújtó gyakorlatoknak van értelme.

Babakocsitolás nagyon jó! Próbálj meg tempósabban gyalogolni. SZVSZ azt is lehet pulzuskontrollal csinálni.

Étrend:
Nem tudom mióta ez az étrended, de vigyázz a drasztikus váltás pont az ellenkező hatást váltja ki.
A kajában figyelj arra, hogy délelőtt egyed az energiadúsabbat. Tehát most így kutyafuttában: a zsömle menjen át a tízóraira. Reggelire gabona műzli. Joghurt uzsonnára, alma meg vacsira.

De olvasd át a topicot és akkor több támpontot kapsz.

Ha szoptatsz (és egyébként is) figyelj a bő folyadék bevitelre.

Előzmény: Maminti (4712)
Deashi Barai Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4713
helló!
Szerintem a felülést nyugodtan hanyagold, ne csak most hanem általában is. Tévhit, hogy a felülés segít eltüntetni a hasi zsírőárnákat. Szerintem ami a legfontosabb lenne, az a szervezet folyamatos hozzászoktatása a mozgáshoz: legjobb módja a séta, hétvégi kirándulás, ilyesmi.
Szerintem a térded megszokja majd a mozgást, ha nem sportorvosnak kérd ki a tanácsát.
A Norbi menü biztos jó lesz...? Szerintem az ilyen kajánál sosem lehet tudni, mi kerül bele a dobozba...
Előzmény: Maminti (4712)
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4712
A felüléssel mi baj van? Nem szoktam teljesen, csak a lapockáig felemelkedni, igy se jó?

Napi másfél-kétóra babakocsitolás szerepel még a repertoárban. :)

A térdem nem most, hanem akkor fájt, mikor futni jártam, olyan két éve.

Idáig ettem reggelire egy almát, tizóraira egy barátságos répát, ebédre várom a foodexpresszestől Norbi menüjét, vacsorára joghurt zsömivel jó lesz?

Elmentem olvasni...

Előzmény: szomi_szomi (4711)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4711
A feleségem már másfél hónapja szobabiciklizik (mostanra elérte a napi 45 percet és természetesen pulzuskontrolt használ) és kellemesen enyhültek a térdpanaszai.

A felülést és a futást egyelőre hanyagold. Ha szabadidőd van, akkor menj sétálni.

Ha már édeset kívánsz, akkor valami teljeskiörlésű lisztből készült sütifélékkel kéne probálkozni. A bioboltokban biztos adnak recepteket. Valamint a gyümölcsjoghurtok SZVSZ elég édesek. Persze ezekből se lehet mértéktelenül fogyasztani. Csokit meg csak nagyonnagyon ritkán (vasárnap ebéd után egy gerezd, najó kettő :-)).

De olvasd el mindenképp ennek a topiknak meg a fogyiklubnak az első 200 hozzászólását.

Előzmény: Maminti (4707)
Chino-San Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4710
szijja Maminti! ((c:§

xerintem érdemes elolvasni a Fogyi-klub topicot is. az kifejezetten erről szól...

és persze sok sikert!

Előzmény: Maminti (4709)
Maminti Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4709
Köszi! Már elkezdtem olvasni az elejét, bár az ébredési pulzusról már lemaradtam, akkor holnap azzal kezdek.
Előzmény: Cactus (4708)
Cactus Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4708
Szia,

olvasd el a topicnyitót. Robzon kollega abban leírta a leglényegesebbeket.

Előzmény: Maminti (4707)
Maminti Creative Commons License 2002.11.19 0 0 4707
Sziasztok, segitségeteket szeretném kérni. Kicsit hosszú lenne végigolvasnom mint a 4700 valamennyi hozzászólást, szóval bocsi előre is, ha olyasmit kérdezek, ami már volt. Na szóval: 165 cm-hez vagyok 96 kg és szeretnék lefogyni. Célom olyan 35 kg leadása 1-1,5 év alatt. Szeretnék tanácsot kérni abban, hogy milyen mozgással tudnám ezt elősegiteni, hogyan kerülhetném el a farkaséhséget. Milyen kajákat érdemes enni, hogy szokhatnék le az édességről (sajnos ez ugyanolyan szenvedély lett nálam, mint a cigaretta volt egykor, de az utóbbiról sikerült leszokni - de csak ezzel a súlyfölösleg elérésével). Elkezdtem felüléseket csinálni, 15 db-ot 10-es sorozatban, minden nap eggyel növelve a mennyiséget. A mai az első napom. :) Van itthon szobabiciklink is, csak nem tudom hány perccel érdemes elkezdeni. Szeretnék majd visszamenni futni is, de sajnos a térdeim nem birják a strapát, gondolom, majd olyan 70 kg-nál újra kimerészkedhetek a szigetre. Sajnos Damoklész kardjaként lóg felettem a diabétesz veszélye...

Minden ötletet nagy szeretettel várok. :)

Robzon Creative Commons License 2002.11.19 0 0 4706
Szomi_szomi!
Te csak ne becsüld alä a nöket, mermeglepöcc. :)

Norma Jean!
Az ötös Monthy-nak jär. A guggoläs meg az a gyakorlat amelyik a legnagyobb mertekben keszteti az agyalapimirigyet növekedesihormon termelesre. De ez a megfogalmazäs is nyilvän pongyola, ezert hangzik egyszerübben, en nem ertek a biokemiähoz sem, sajnos. A biokemikusok, meg kevesbe hajlamosak a szabadsulyos guggoläsra nagysullyal.

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.19 0 0 4705
Micsinál a zsírral? :-)))
Előzmény: szomi_szomi (4703)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.11.19 0 0 4703
Vigyázz, mert a végén azt jegyzi meg, hogy "stimulálja a zsírt" és így adja tovább a barátnőinek. :-)
Előzmény: kaktusz7 (4701)
kaktusz7 Creative Commons License 2002.11.19 0 0 4701
Robzon helyett: Az aerob mozgás stimulálja a zsírégető folyamatot. :-))
Előzmény: Törölt nick (4700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!