Keresés

Részletes keresés

Bobbo Creative Commons License 2008.06.26 0 0 793

festővel egyezkedek:

 

1.

nagyságrendileg mennyivel indokolt többet kérni vlies tapéta felrakásáért,

mint habosított papír tapétáért?

 

2.

mennyivel több a tapétaszegély helyett bordűrt felrakni?

 

    köszi

ponex Creative Commons License 2008.06.25 0 0 792
A rozsdamarós ecsetet ugyanúgy kimoshattad volna higitóba!
Előzmény: totya4 (791)
totya4 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 791
Szia!

Jól mondták addig, hogy alaposan kikell nyomkodni higitóba az ecsetet, de nem értem a zárt edényt. Ha bevan zárva, hogyan teszed bele az ecsetet meg a kezedet, amivel a műveletet elvégzed?

Azt mondtam zárható. A zárható szerintem nem azt jelenti hogy zárt, hanem hogy zárható. Tehát két állása lehet:

1. amikor nincs rajta fedő, ekkor nyitott
2. amikor fedő van rajta, ekkor pedig zárt.

Nyilván nem akkor kell beletenni az ecsetet ha fedő van rajta. Persze lehet hogy van akinek ez is sikerül. Mondjuk nem ajánlott flexel négyszög alakban lyukat vágni rá, mert a higító berobbanhat.

Ez volt a humoros oldal. :)

A fedő szerintem azért kell, hogy az illékony higító ne párologjon el, tehát még egyszer vagy többször fel lehessen használni. Mondjuk a rozsdamaró semmit nem ír mivel lehetne tisztítani az ecsetet utána, úgyhogy az kuka.

Az infókat kösz szépen!
Előzmény: ponex (790)
ponex Creative Commons License 2008.06.25 0 0 790
Szia!

A humor az fontos dolog természetsen :))

Jól mondták addig, hogy alaposan kikell nyomkodni higitóba az ecsetet, de nem értem a zárt edényt. Ha bevan zárva, hogyan teszed bele az ecsetet meg a kezedet, amivel a műveletet elvégzed?

Ha nincs spéci kéziedényed, akkor mondjuk levágod egy üditős flakon alsó részét (kb 10 cm), ezt használhatod mosó edénynek, ebbe aztán jól belenyomkodod az ecsetedet mind a 4 oldalánál fogva. Erőteljesen, ne sajnálgasd az ecsetet, nem lesz semmi baja. Minden oldalánál fogva nyomkodd meg 5-6 szor legalább, aztán fogsz egy darab fóliát, vagy kartonpapírt, rálépsz a hátuljára, az elejét pedig felemeled, miközben az egyik lábfejedet megemeled, úgy, hogy közben a sarkad továbbra is a kartonon marad, majd az ecset keskenyebb oldalál fogva, erőteljesen neki ütögeted az ecset az ecsetszőrt befoglaló fémkeretnél a cipőd orrához néhányszor. Ezt nevezzük az ecset kicsapásának. Ha úgylátod, hogy maradt még festék az ecsetbe, ismételd meg a folyamatot mégegyszer, ugyan abban a higitóban nyugodtan, aztán köss rá egy darab madzagot, és lógatva szárítsd meg az ecsetet. Figyelem: A talpad tiszta higitó lesz, ne menj be úgy a szobába :)))

A maradékot meg hagy kint a napon, szépen elpárolog, aztán mehet az edény a kukába! Vagy mondjuk egy, az asszonytól elkobozott nejlon harisnyán szűrd át és vissza az üvegébe a maradékot. Egy aprócska gond, hogy amit visszaöntesz már valamilyen színes dolog, ami befolyásolhatja a következő munkánál a színt, ha mondjuk más színű anyagal akarsz dolgozni, ezért inkább egy külön edénybe érdemes tárolni. (ásványvizes flakon Pl:)

"Képződni fog majd az üvegben a higító tetején egy réteg amit le kell szedni és a folyadék újra használható."

Eléggé ellent mondana a fizikának, ha a száraz anyag nem leüllepedne, hanem lebegne a higitó tetején :)))
Előzmény: totya4 (789)
totya4 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 789
Szia!

Látom humorodnál vagy, mint mindig. A felsorolt pontjaidat magam is tudom. Kár hogy nem írtad hogy ne igyak belőle feleslegesen sokat, vagy ne öntözzem belőle a virágokat.

Van ügyebár egy ecset, amit ki kéne mosni, és van egy üveg higító. A higítóra mellesleg rá van írva hogy csatornába ne kerüljön. Na most akkor mi a (gazdaságos) tisztítás folyamata?
Olvastam olyat kevésbé vicces helyen hogy egy széles szájú zárható üvegbe kell tölteni valamennyi higítót, és abban jól megnyomkodni az ecsetet, majd az ecsetet kirakni száradni. Képződni fog majd az üvegben a higító tetején egy réteg amit le kell szedni és a folyadék újra használható.

Mellesleg te hova öntöd a használt/festékes higítót? Nem félsz válaszolni erre ügye.
Előzmény: ponex (788)
ponex Creative Commons License 2008.06.25 0 0 788
"Konkrétan az ecsetet milyen módszerrel lehet a leggazdaságosabban kimosni hogy maradjon is higító?"

Több modszer is van!

1. Ne pacsáld ki a földre :)))
2. Vegyél többet belőle :)))
3. Hagyd beszáradni, és vegyél új ecsetet :)))

Az, hogy minnél több réteg annál tartósabb ez természetesen nem igaz!
2 alapozó, és 1 zománc. Ennyi a történet!!!!!!!
Előzmény: totya4 (787)
totya4 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 787
Sziasztok!

Konkrétan az ecsetet milyen módszerrel lehet a leggazdaságosabban kimosni hogy maradjon is higító?

A zománfesték dobozán azt írták hogy ajánlják a több réteget, sőt minél több annál tartósabb. Érdekes. Akkor összvissz már 2+2 réteg lesz + az eredeti maradéka. A festett felület megcsiszolgatása nincs rajta, de TUDOM az kell hogy kapaszkodjanak a rétegek. Már TUDOM, babámfasza óta van is mihez kötni. :-)
totya4 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 786
Kösz az infókat!
Előzmény: ponex (784)
ponex Creative Commons License 2008.06.23 0 0 785
A munkafelületedet mindíg csiszolni kell, teljesen mindegy, hogy milyen anyagból van. Ezért írtam, hogy gondolkozz, és legyél kicsit logikus. A kolléga elmondta, hogy mi a csiszolás szerepe a folyamatban. Tapadófelület-képzés! tök mindegy, hogy fán vagy üvegen vagy műanyagon, vagy a babámfaszán van a festék, akkor is meg kell csiszolni, hogy ne folyjon meg. Ami meg a finom csiszolástól lejön, az jöjjön is le!
Előzmény: totya4 (783)
ponex Creative Commons License 2008.06.23 0 0 784
Na ezt a csúnya vasdobozt én biztosan lemaratnám kromofággal Még a képen is látszanak a régi megfolyások. Utána lekapargatása a megmart festéknek, csiszolás durva (40-es) papírral, portalanítás, higitós lemosás, száradás után, rozsdamarózás, annak a száradása után finom csiszolás portalanítás, majd alapozás, korroziógátló alapozóval, ennek a száradását követően, csiszolás finomabb vászonnal ( pl 100-as ), portalanítás, ha nagyon precízkedni akarsz, akkor újból higitós lemosás (én még soha nem csináltam ilyet) sima száraz ecsettel portalanítunk, ha az ecset nagyon sok port vett már fel, akkor (a munkadarabtól több méteres távolságban) kicsapkodjuk belőle a port (az ecset szörzetét erősen és gyorsan a tenyeredhez ütögeted oda-visza néhányszor), és folytathatjuk a munkát vele. Ezután jöhet a második alapozás (nem azért mert bénának tartalak, hanem azért mert nem takar egy rétegben, akkor sem ha a boltban azt mondták) A második alapozóréteget is meg kell csiszolni, a kolléga által említett okok miatt, (megfelelő tapadófelület képzése, a zománc alá) majd portalanítás, és zománozás.

Ez a metodika! Így csináld!

Ha megcsiszoltad és portalanítottad a felületet, meg még át is törölted higitós ronggyal, és nem alapozod le azonnal, akkor adtál a szarnak egy pofont, ugyanis újra elkezd rozsdásodni. Vagyis ha előkészítesz egy felületet (mázoláshoz) alapozáshoz, akkor azt le is kell alapozni! Ha ezt mégsem tetted meg, kezdheted előlről a folyamatot :)))
Előzmény: totya4 (782)
totya4 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 783
Jópofa vagy amúgy hogy mellékesen közlöd hogy a felvitt alapozót csiszolni kell... fánál volt szó róla de fémnél nem. Gondolom egy 100-as körülivel, finoman. A képeket ha megnézed a felület nem túl egyenletes, tehát ha csiszolnám - akár finoman is - itt-ott lejönne teljesen a felvitt alapozó, tehát sok értelme nem lenne.
Előzmény: ponex (781)
totya4 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 782
Nem vagyok rendőr bár agyliag nyilván közel állok hozzá.

Volt kis időm csiszolgatni , és kérésedre: képek kívülről 3 oldalt kézivel megcsiszolva mivel ott a festék nincs túl rossz állapotban (az éleket nem csiszoltam még mert az rögtön fémig vinné és nem akarom hogy feleslegesen bekapja a rozsda), majd belűlről, még csiszolatlanul. A csiszolások végeztével a héten festem, persze rögtön előtte azért még gyorsan átcsiszolom hogy az esetleges vékonyabb kialakult rozsdafoltokat lekapjam, mert gondolom a rozsdamaró nem szereti az alapozót/zománcot.

01
02
03
04
Előzmény: ponex (781)
ponex Creative Commons License 2008.06.23 0 0 781
Te egy igazi végeláthatatlan kérdéstár vagy :DDD Rendőrnyomozó vagy? :DDDDD Azok tudnak ennyit kérdezni :DDD

Fogd meg és csak úgy kend le kétszer alapozóval, és egyszer zománccal :)) Csak úgy! csiszolj portalaníts ahogy eddig leírtuk.

Csinálj fényképeket a műveletekről meg a végeredményről persze, mert most már kíváncsi vagyok, hogy ennyi okítás után milyen eredményre jutsz :)))

Ne nyúlj bele a friss anyagba, akkor nem lesz kéznyom!

Nem kell a "saját" higitója, szintetikus higitó vagy lakkbenzin tökéletesen megfelel

Ha jó idő van az alapozó 1 órán belül csiszolható, nem kell azért egy napot várni

A meleget nem tudod elkerülni de árnyékba azért biztosan be tudsz húzódni

A kültéri dolgokat is szabadban festik nem? Homlokzatokat nyílászárók külső részét, köztéri eszközöket, padokat, buszmegállót villanyoszlopokat etc stb...

Legyél logikus egy kicsit, és nyugodtan gondold át, a dolgokat, annyi kérdésre kaptál már választ, hogy nem okozhat gondot egy vasláda mázolása és zománcozása.

MOST MÁR CSINÁLD, és számolj be az eredményről :))))
Előzmény: totya4 (780)
totya4 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 780
Kösz az okítást :)

Az 1 és 2-es pont között kell kicsit várni hogy száradjon picit a festék? Ilyen módszerrel lehet elég egy réteg is. A zománcnál is ugyanígy?

Nem fog nagyon megfolyni ha függőleges helyzetbe festem az oldalakat? Fektetve és forgatva oldalanként nyilván kényelmesebb, de akkor a lefestett réteg mindig más helyzetbe kerül és másfelé folyna...

Kéznyom nem lesz, mert kesztyűt használok.

A saját higítója 6006-os azalapozónak meg a zománcnak is, majd megpróbálom azzal is portalanítani ronggyal átitatva, főleg hogy 24 óra száradás után már nem old ahogy mondod, akkor azt a 30éves míniumos(?) alapozót sem oldja már majd.

A meleget nem hiszem hogy el lehet kerülni, sötétben nem látni, zárt helységben meg marha büdös a festék. Nyári melegben akkor nem is lehetne szabadban festeni?!
Előzmény: Masgas (779)
Masgas Creative Commons License 2008.06.23 0 0 779
A hígitós áttörlésnek az is a lényege hogy a port leszedi és ha egy kicsit zsíros kéznyomos azt is.
Ebben az esetben ne nitro higítóval vagy egyébbel hanem szigorúan csak az alapozó, vagy zománc saját higítójával. Ha egy kicsit hozza az alapozó réteget nem baj de ha száradt az alapozó kb 24 órát már azt sem fogja visszaoldani. Ez a hígító általánosan használt alapozókhoz zománcokhoz a lakkbenzin vagy a színtetikus higító.
A vizes lemosást alapozó után nem javasolnám mert bekapja az alapozó a nedvességet és épp ezt akarjuk kizárni a mázolással.
Az alapozó sománc sűrűségének beállításához:
Hígíts egy kicsit majd keverd el türelmesen míg teljesen nem lessz homogén.
Próba ecsettel valamilyen lécdarabon ha sűrű akkor még hígíts. Lényeg el lehessen kenni és takarjon, és terüljön.
Erre nagyon nincs recept.
Egyébkén akár te is tudsz szépet kenni ehhez persze gyakorlat kell de a készség legalább annyira fontos. A lényeg hogy kitaláld honnan indulsz és hol fejezed be. Nem össze vissza. Általánosságban a nehezen hozzáférhető helyekkel kezdünk, az tökölősebb ( élek sarkok falcok) és utána a nagy egybefüggő felület.
Két lépésben kell mázolni és eldolgozni mindíg az előző ecsetnyommal az összekenést mert hamar húz a festék és akkor nem lessz ideje kiterülni ha visszamész a régebben kent részre.
1. Az anyagot felviszed egyenletesen erősebb és sok oda viszza mozdulattal hogy befogja a felületet, egyszóval kapaszkodjon mindenhol a felületbe. itt még nem lényeges hogy ne legyen csíkos
2. Bemártott és kissé lehúzott ecsettel elhúzod kétszer könnyedén egymásra merőleges irányba ilyenkor lesz egyenletes a réteg. Ilyenkor már nem kell sok festéket felvinni. az utolsó elhúzásnál jóformán csak az ecset súlya legyen a nyomóerő.
Ha még nem kentél érdemes egy 10 percet gyakorolni egy darab deszkán.
Mázolásnál ne legyen huzat és túl meleg mert akkor iszonyú hamar húz.
Előzmény: totya4 (778)
totya4 Creative Commons License 2008.06.23 0 0 778
Kösz szépen!

Nagyon nem szivesen csiszoltam volna le az egészet feleslegesen, főleg hogy szedi magát a fémet is... a 769-es hsz-edet többször is elolvastam.

Ez a portalanítás gondolom elég fontos lépés - mint sok minden másnál - amikor fáról volt szó ponex sima ecsetet javasolt, gondolom ez fémre is igaz. Belegondolva talán a porszívó sem lehet rossz. A higítós áttörlés talán nem lenne szerencsés az alapozón.

Mondjuk ha az eredeti alapozó rajtamarad, akkor lehet akár lemosni is a felületet, mert a víz csak jobban lehozza a port. Ha netán itt-ott rozsdafolt keletkezne, az csak segítség nekem, hiszen látom hogy hol nem elégséges az alapozó, ott felcsiszolom fémig, rozsdamaró, majd csiszolni kicsit óvatosan, alapozó(k) majd zománc. Bocs ha hangosan gondolkodtam. Permetezés fűnyírás megvolt bár még holnap lesz még egy adag ha nem néz ki eső, de most már kéne időm legyen megcsinálni ezt a cuccot.

Bár a c-ben egy réteg alapozót írtam, lehet kettő lesz belőle, legalábbis ponex azt írta hogy én mint béna a béna ecsetemmel nem fogok tudni egy rétegben szépen festett felületet előállítani, és minden bizonnyal igaza van.

Csak az nem tetszik hogy a zománcfesték dobozán szépen ott van hogy ecsetnél meg a többinél hány %-ig higítható az anyag, az alapozónál ami ugyanolyan tábla, és üresek az értékek...paff.

Kösz mégegyszer!
Előzmény: Masgas (777)
Masgas Creative Commons License 2008.06.21 0 0 777
Szerintem c vagy d.
Zománcozni csak alapozott felületre!
Az alapozónak az is a lényege hogy kapaszkodjon a felületbe és hogy hozzá is kapaszkodjon a zománc, egyszóval ne váljanak el egymástól a rétegek.
Elvileg ha jó a mázolt fémfeleület akkor elég átcsiszolni 100-120 as csisz anyag hogy felérdesítsd a régit portalanítás, és mehet rá az alapozó......
Előzmény: totya4 (774)
Masgas Creative Commons License 2008.06.21 0 0 776
Diszperziósból a polifarbe intallert.
Jól fed szépent etrül nem húz túl gyorsan úgy hogy az összekenéseket is szépen el lehet dolgozni, persze teddiből a taso ragasztókenő püssét használom sima falra, fűrészporoshoz a zsinórosát.
A héra nem rossz de nagyon változó minőségű. (hígabb. sűrűbb, takar nem takar....)
Előzmény: ponex (773)
totya4 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 775
Szerintem rosszul. Mondok egy példát 10 órakkor beír valaki és azt hiszed dőzsöl. Lehetőségek:

1, Hajnal 4-től fest, 9:30-kor végez, hazaugrik enni fél órára, közben meglesi az emiljeit meg a fórumot.

2. 1 óra az út az egyik kliensig, unja magát, útközben notebook, mobilinternet és szörföl! Ha csak az utat bámulja mennyivel jobb?

3. Kliens meghalt, a következő aki időben jönne még nincs otthon és nincs kulcs sem.

Lehetne sorolni :)
Előzmény: SpEEd198 (767)
totya4 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 774
Kösz az infót! Nem okoskodás, olvasom szorgalmasan :)

Szerintem az a porvédő maszk szart sem ér, de ezt más is mondta. Egyik haverom mondott egy kevésbé veszélyes festékleszedési módszert: az égetést. Kerítéskapun bevált nekik. Persze ehhez is szerszám kell megint. Itt egyébként nem koromofágnak hívják azt az anyagot, de gondolom hasonló a hatás. A színalapozó meg gondolom benne van az alapozóban amit kaptam, legalábbis ott a színjelölés a dobozon.

Akkor hadd okosodjak én is.

Ha adva van egy alapozott és festett fémfelület (mint pl az a szekrény a képen), akkor amikor már úgy látszik hogy festeni kéne (de nincsenek rozsdafoltok), akkor

a, mehet rá simán még egy zománcréteg.
b, zománcot leszedni az alapozóig, majd rá zománc (1 réteg)
c, zománcot leszedni az alapozóig, majd rá alapozó (1 réteg) és zománc (1 réteg)
d, mindenképp le kell szedni az eredeti festéket teljesen, és alapozó (+színalapozó ha nincs az alapozóban), és zománc.

Tehát a, b,c vagy d?
Előzmény: Masgas (769)
ponex Creative Commons License 2008.06.21 0 0 773
Hát nekem nem tetszett a Caparol alapozója, ha véletlen nincs Trinát, akkor Supralux alapozó még elfogadható. Az hogy hamarabb szárad szerintem nem előny, sőt néha hátrány, pont azért, mert nincs ideje rendesen kiterülni, és túlzottan "szálkás" marad. Ha jó idő van az univerzális alapozó is csiszolható egy órán belül! Zománc estében én megmaradtam a Trinátnál, ha "szebb" kell, akkor mesterzománc tökéletes eredményt ad!

Ezek a dolgok nyilván megszokás kérdése, igazán rossz anyagok már nem igen vannak, kinek melyik a szinpatikusabb, azzal dolgozik :))

Gondolom műanyag festékekben is különböző "ízlésűek" vagyunk:))

Miket szoktál használni?
Előzmény: Masgas (772)
Masgas Creative Commons License 2008.06.21 0 0 772
Ponex
Alapozónak beső térben én meg csak caparol ground-ot használok. Szerintem sokkal jobb mint a trinát, annyi töltőanyag van benne, hogy még a friss alapozót is kevergetni kell vagy 10 percet mert annyira leül. Nekem az a tapasztalatom jobban takar mint általam az eddig használt alapozók bármelyike, kivéve régebben a Tikurillának volt saját alapozója de az aranyárban volt. A caparolnak meg tapasztalatom szerint a jó takaráson és a " húsképzésen" kívűl meg van az az előnye hogy kíválóan terűl és hamarabb szárad mint a trinát. Fújni is jól lehet még kis nyomással is.
Mivel egész jó réteget képez és jól terül zománcozás előtt lehet szépen finoman csiszolni.
Zománcból beltérre is már csak Durolt használok.
Előzmény: ponex (771)
ponex Creative Commons License 2008.06.21 0 0 771
Régi kerítéseket, verébdeszkát ilyesmit, én biztos, hogy valami kutyulmánnyal kenném még ma is. Új deszka az más, azt viszont nem rondítanám el celles lazúrral. Meg aztán azért a mai lazúrok szerintem kicsit jobbak, mint mondjuk a 20 évvel ez előtti xiladekor, ami akkoriban népszerű volt, és nem is nagyon volt más. Mostmár bőven van választék jobbnál-jobb anyagokból, ha van hozzá pénztárca persze. Egyébként ha siess munka van, akkor a cell még mindíg jóbarát :))

Én nem szoktam Adhezolt használni, vagy csak nagyon ritkán, ha a tulaj már megvette az anyagot és kész tények elé vagyok állítva, hála istennek ez ritka. Fémre kültérre, korróziógátló alapozó, vagy Hammerite, belül univerzális alapozó fémre-fára tökéletes. Nemrég ki kellett probálnom a kaparol alapozóját, mert olcsóbb volt 200 forinttal, hát egy trágyadomb, híg mint a fos, és nem takar semmit. Beeresztő anyagnak jó :D
Előzmény: Masgas (770)
Masgas Creative Commons License 2008.06.21 0 0 770
Kolléga úr azért ne keverjük a dolgokat.
Amikor a Lazúrt keverjük a cellkolorral -ami igazából a nyolcvanas évekből származó hobbifesték amikor az angolbarna nyílászárók voltak divatban és boldog boldogtalan ilyennel kente házilag az ablakokat ajtókat mert az építkezés végére elfogyott az otp-s lóvé és ez egy rétgben is jól takart ennél már csak egy szutyokabb festék volt a celsi amit a háziasszonyok két ajtólemosással el tudtak távolítani mert annyi kötőanyag sem volt benne mint a cellkolorban viszont ócsóbb vót- tulajdonképpen mi csak pigmenttel töltjük a lazúrt hogy a régi szutyok vezéb deszkákon, etc. valami takarjon is.
Egyébként pl az adhezol a gyártó leírása szerint alkalmas önnálló bevonatként több réteben felhordva. Ez tagadhatatla viszon úgy viselkedik mint az alapozó tisztíthatalan bekapja a szennyeződést. Viszont kültérre tapasztalatom szerint fémre kíváló alapozó és nem árt neki a nedvesség. Pl új kerítést kaput én csak ilyennel alapozok.
Előzmény: ponex (756)
Masgas Creative Commons License 2008.06.21 0 0 769
Totya a kromofág miatt ne aggódj rakd ki a szabadba és másnapra nyoma sem marad, annyira illanékony ami marad az a festék amit leoldott, ezt aztán ki tudod kaparni.
Egyébként a kromofágban az a kristályos anyag az ha jól tudom méhviasz és azért van mert hogy nagyon illanékony a cucc és ez a tetején úszkál és megakadályozza hogy olyan könnyel elillanjon.
!!!! Kromfágozni csak gumikesztyűben. szemüvegben és nem árt légzésvédő szénmaszk ha nem tudsz szellőztetni!!!!!! Rohadt egészségkárosító annyira hogy a bőrön keresztül is felszívódik.
Régi mázolás csiszolásánál feltétlenül pormaszk!!!!! Ezek a gyantás sz...rok nem valók a tüdőnek. Egyszerű pormaszk itt magyarországon kb 50 ft.
Nos nem okoskodásképpen kicsit elmélkednék a mázolásnak a különbözö rétegeinek a céljáról és a fontosságáról, hogy megértsd , tisztán láss, és tudj dönteni.
Fémfelületnél az alapnak rozsdamentesnek, olaj , szennyeződésmentenek kell lennie és nem árt ha kicsit érdes is hogy az első bevonat "kapaszkodjon hozzá".
Ez általában korróziógátló alapozó ha vas , ha színesfém akkor színesfém alapozó.
Amásodik réteg közbenső azaz színalapozó. Erre azért van szükség hogy jól takarjon és ad egy kis húst a mázolásnak így rugalmasabb az egész bevonat.
Harmadik a zománc de hívhatjuk lakknak is. Ennek az a lényege hogy megadja a végső színt és fényt, valamint lezárja a felületet. Az a legjobb ha minnél vékonyabb mivel a zománc az alapozónál keményebbre köt és ha vékony kevésbé hajlamos a megrepedésre és ezáltal a víz, csapadék beengedésére.
Jó munkát !
Masgas
Előzmény: totya4 (752)
ponex Creative Commons License 2008.06.20 0 0 768
Jól gondolod :)))

De én lustább vagyok az átlagnál, és egyben forumfüggő :D és hála istennek meg tehetem, hogy bármikor csináljak magamnak egy-egy szabadnapot, vagy akár kettőt is!!
Előzmény: SpEEd198 (767)
SpEEd198 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 767
Én csak azt mondom ha valaki jó szakember annak egyszerűen nincs ideje. Vagyis az én festőismerőseim ilyenek, mivel mint tudjuk a nyár a legnagyobb szezonja a festésnek és ilyenkor úgy be vannnak táblázva hogy hihetetlen, mert még azt megértem télen van szabadideje de nyáron...Úgymond nyáron keresi meg a téli hasznát is. Vagy rosszul gondolom???
Előzmény: totya4 (765)
Novi1 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 766

Üdv!

Ajjajjjajjjajjj :(

Szvsz úgy látom azé' többen vannak itt olyanok, kik már tettek valamit az asztalra a köz javáért :)

Pííííísz: Novi  >;-)) 

 

Előzmény: SpEEd198 (764)
totya4 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 765
Ez nem olyan munkahely hogy 9-től du 5-ig rohadsz egy helyen... Van egy szabad félórája... hú a világ nehogy összedőljön.
Előzmény: SpEEd198 (764)
SpEEd198 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 764
Ja még annyit kérdeznék hogyan lehetséges az, hogy 1 ilyen nagy szakértelemmel bíró festőnek a festésszezon közepén 10 órakkor van ideje internetezni???:D
Előzmény: ponex (762)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!