Keresés

Részletes keresés

badmad Creative Commons License 2001.10.30 0 0 1065
Bocsika, de csupa ellentmodásos igényt sorolsz fel. Olcsón, jó szörf nem létezik. Maximum nem túl drágán, vagy akciós áron, vagy jó ár/érték viszonyban. Egyébként ha olcsón akarsz deszkát venni, akkor ugorj ki a Szentendrei úton levő T and T Sport boltjába, náluk voltak régi HiFly szörfök. A többit, ha szerencséd van, akkor itt-ott összetudod szedni, de készülj fel, nem lesz könnyű. Vitorlát esetleg a Spin Out-ban találhatsz, de garantáltan nem monofilm és nem a tavalyi modelleket. Én egyébként szívből lebeszélnélek ennyire "gagyi" cucc összeszedésétől, nem fogod élvezni igazán, mert mindenki jobb, gyorsabb, ügyesebb és nem utolsó sorban divatosabb :))) lesz nálad.
Előzmény: Biwak (1063)
motinka Creative Commons License 2001.10.30 0 0 1064
Ha felkeresed a honlapomat sokmindenre valaszt kaphatsz windsurf ugyben!

http://windsurf.at.hu

Előzmény: Biwak (1063)
Biwak Creative Commons License 2001.10.29 0 0 1063
Hi!Ha lesz némi pénzem lehet hogy elkezdek szörfözni..:) Kezd megtetszeni.A kite surf is tetszik,mint vizisport,csak az túl drága,és siklóernyőzni akarok inkább helyette majd tavasszal. A szörfhöz abszolúte nem értek..Azt sem tudom igazából hogy mik kellenek a vitorlán,deszkán,neoprén ruhán(ilyenkor)kívül..
Ha valaki tud írjon plíz egy boltot ahol árulnak használt dolgokat olcsón!Mennyi az a minimum cucc amivel meg lehet tanulni? Ben
vau1111 Creative Commons License 2001.10.29 0 0 1062
Azt a #%*!?@!!! az időjárásnak! Ez a hétfői nap már megint átvert! Ígérik a szelet, reggel semmi, de napközben megjöhet valami, de erre nem érdemes számolni. Remélem a csütörtöki legalább bejön.

Blind Rider,

Szerintem is unalmas a "száguldás-halse-száguldás-halse-szá...". Ennek ellenére szeretem a camberes vitorlákat. Ha nem túl nagyok a hullámok, nem zavarnak a camberek annyira (nagy hullámban a camber eltöri a latnit!!!). Én is camberessel tanultam meg a duck jibe-ot, és a mostani 5 camber sem zavart meg benne. A wasserstart szerintem megszokás kérdése. Ha nem kaptam volna olcsón a mostani vitorlámat, akkor valószínűleg a NP Diablo mellett döntöttem volna, ami ugye nocam...

Frontloop? Én is elkezdtem tanulni, mivel mindenhol írják, hogy milyen egyszerű. Hát nem is olyan egyszerű. Addíg eljutok, hogy felugrás, pörgés elindul, deszka orra beakad a vízbe, és elrepülök a fenébe. Az egész kb. egy látványos esésnek tűnhet. Egyszer megpróbáltam magasabbra kiugrani, akkor viszont baromi félelmetes lett, és dobtam is el a cuccot minél messzebbre. Egy dolog megnyugtató, hogy soha nem volt fájdalmas a leérkezés :). Sok sikert a tanuláshoz, és írd le a fórumra a tapasztalataidat, hátha tanulunk belőle.

spenout Creative Commons License 2001.10.29 0 0 1061
Sziasztok!

Tud valaki segíteni El-medano -i (TENERIFE), vízközeli szállás ügyben? Nov. 9.-én mennénk.

Köszi: James

Blind Rider Creative Commons License 2001.10.27 0 0 1060
Ja, és hétfőn erős ÉNY-i szél várható, csütörtökön és pénteken pedig erős/viharos ÉNY-i.
/Legalábbis ezt mondták a TV-ben és az interneten.../
Blind Rider Creative Commons License 2001.10.27 0 0 1059
Aloha Szörfösök!
Nagyon tetszik a Topic, bár jómagam nem vagyok még nagyon járatos benne, de beleolvasgattam néhány régi témába, és nagyon érdekesnek találtam őket. Néhány szó magamról: 1991-ben kezdtem szörfözni, akkor 8 évesen, és azóta megszálott fanatikus őrült(...) lett belőlem. Egyébként a Balatonon surfölök (BBS-Bélatelep Beach Surfers) de most Pécsi tanulmányaimnak hála, levittem a cuccot az Orfűi tóra, és ott nyomulok. Ami a felszerelést illeti, egy ősi Tornado nemtudomhányassal kezdtem, amin még leeresztőszelep volt a befolyó víznek. Most /többek közt/ egy Pirate Freeride 105L+Challenger Freestyle 6.5 szörföm van, természetesen minden pénzem erre költöm.

Egy régebbi témához /Camberes vityo VS Nocam vityo/ szeretnék hozzászólni. Szerintem nem lehet kijelenteni, hogy a Camberes vagy a Nocam vitorla a "jobb". Én személy szerint a Nocam vitorlákat szeretem, de ez csak azért van így, mert elköteleztem magam a Freestyle-szörfözés mellett.
Régebben én is Speed-es voltam, csak a száguldás érdekelt, fordulni is csak halséval tudtam. Ezután 3 éve megtanultam a Duck Jibe-ot(Egy Neilpryde V8-al!!!) és további manőverek tanulását szerettem volna elkezdeni. Ezt azonban lehetetlenné tette a vitorla alakja. Ezért vettem egy Freestyle vitorlát, amivel most NEM KÍNSZENVEDÉS A WASSERSTART /széles árbóczsák/, és tudook Duck-Jibe-olni, anélkül, hogy a vitorla lefejezne. Nem mintha nem élvezném a száguldást, de túl akarok lépni a száguldás-halse-száguldás-halse-szá... szinten. Egyébként most akarom elkezdeni a frontloopot gyakorolni, úgyhogy lehet, hogy utoljára írtam:).

Happi Creative Commons License 2001.10.27 0 0 1058
Urak köszi a segítséget a probléma megoldódott azzal, hogy a vitorla csigájának vonala volt a 430-as árbóc aljánál! Jelentem a ránc megszünt!
Nem tudja valaki, hogy milyen utazási irodával lehet eljutni repülővel Alacati-ba? Állítólag az 1ik legjobb spot Európában!?
vau1111 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 1057
Az a baj, hogy én sem értem, hogy mit nem értesz.
Ha a 430 stimmel, akkor az árbócot ha 430-ra állítod (hosszabbítással v. anélkül) és maximálisan lehúzod a vitorlát, jól kellene állnia. De ha nem tetszik a kapott eredmény, nyugodtan kísérletezz, a felírt adat nem szentírás, csak iránymutató. Könnyen lehet, hogy nem itt van a hiba, hanem a többiek által leírt helyeken (latnifeszesség pl.).
Előzmény: Happi (1055)
badmad Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1056
Minden vitorla akkor a leghatékonyabb, ha az alja teljesen le van húzva, azaz a csigasor alul koppan. Régebben a variotop-os vitorlákon ezért is volt felül is csigasor, hogy ha alul lehúztad, akkor felül lehetett megfeszíteni hosszirányban. Az alul levő ráncok javarésze a laza latniknak köszönhető. Az árbóc kicsit nem megfelelése (keménységben) nem okoz ekkora problémát. A mostani vitorlákon pedig a hátsó él felső harmada nyugodtan lehet ráncos, sőt kell is, hogy kicsit megroggyon, úgy van kitalálva.
Előzmény: Happi (1055)
Happi Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1055
Jól értetted de én olyan sötét vagyok, hogy a választ még mindíg nem értem!:)Szóval akkor "koppanásig lehúzod" a csigát 430-ig?
Előzmény: vau1111 (1054)
vau1111 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1054
Ha jól értem, akkor a vitorla csigájának vonalát. Vagyis ha 430 az árbóc, és koppanásig lehúzod, akkor kell jónak lennie.
Ha állítható a vitorla teteje, akkor az is bekavarhat a hosszba.
Előzmény: Happi (1053)
Happi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1053
Vau1111, Duble Stroke!

Köszi az infot! Az árbóc biztosan megfelelő hiszen a vityón is fel van tüntetve ez a típus /mindkettő NP/, camber nincs 1általán benne! "Az árbóchossz az árbóc csúcsától az árbócpohár csigasoráig érvényes" ez nekem is világos, de én azt nem tudom, hogy 430 a vitorla árbóczsákjának alját jelenti vagy a vitorla csigájának vonalát!?

Double Stroke Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1052
Sziasztok 'ráncolók'!
Az alul ráncos vitorla a következőképpen (is) kezelhető:
0. (Az árbocot tekintem függőleges síknak)
1. (camberek, toldó, bum beállít)
2. Vityi felhúz, rendesen beállít
3. A vitorla alsó szemébe egy plusz madzag befűz, és az árbóchoz (merőlegesen, tehát vízszintesen)hozzáköt, ehhez bőven elég egy kb 40cm kötél, nekem így kijöttek az alsó ráncok a vityiből.

Az is lehet, hogy az alsó latni ninics rendesen a helyén.

Üdv: DS

Előzmény: vau1111 (1051)
vau1111 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1051
Happi,

Nekem a bum és a gyök között soha nem voltak erős ráncok. Én mindíg a tetejét figyelem, hogy mennyire lazul le. Az alul ráncos vitorla ha minden igaz, lehet a nem megfelelő árbóc miatt is (ne kérdezd, hogy túl kemény v. puha, fogalmam sincs). Az árbóchossz az árbóc csúcsától az árbócpohár csigasoráig érvényes, ez biztos.

Előzmény: Happi (1050)
Happi Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1050
vau1111

A magasságomat illetőleg már többször reklamáltam az ősöknél de semmi változás!;)
Köszi a jótanácsokat, a dolog megoldódott ugyanis tegnap végre a vizen is kipróbáltam a cuccot! A szél sajnos kicsi volt /ÉNY/, főleg az 5,4-es vityóhoz de azért így is kint voltam 1 órát. Jó lett volna 1 nagyobb vitorla -de az még nincs. Nagyon szeretnék venni 1 6,7 NP Diablo-t de úgy tűnik ezzel meg kell várnom a Jézuskát mivel nem dúskálok a földi javakban és a főnököm sem támogatja ezen törekvésem! Visszatérve a vitorlám kérdéséhez, most mikor összeraktam a rigg-et először a megadott értékek szerint állítottam be mindent. Az így kapott eredmény nem volt túl +győző mert a vitorla erősen ráncosodott a bum és a gyök között. A gyári adat 430as lett volna de én ráadtam a hosszabítóval 2cm-t és úgy megfeszült. Azon gondolkoztam, hogy lehetséges, hogy a 430 a csiga magasságát jelenti és nem a vitorla alját!?
1ébként a Szilárd /az időjós/ megint nem állt a helyzet magaslatán! Volt szerencsém mind a 3 napot BB-on tölteni, ahol is viharos szélnek se híre se hamva nem volt, de a vasárnapra ígért lehülés sem jött össze nekik /hála az égnek/!

Előzmény: vau1111 (1049)
vau1111 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1049
Happi,

Minek nőttél ekkorára? :)
Nekem a régi vitorlán egy kicsit magasnak tűnt a legalsó bum pozíció, de a mostanin OK (177 cm vagyok). Ha hosszabbítasz az árbócon, az alja fog hülyén kinézni, de a menettulajdonságok nem romlanak számottevően szerintem. Esetleg érdemes megszokni az alacsonyabb bumpozíciót (vállmagasság alatt azért már kényelmetlen). Amit a parton érzel, arra még egyébként rájön a tárcsa néhány cm. magassága, plusz a gumicsukló, ha esetleg nem volt rajta.

A szél már megint alakított... Vasárnap a Velencei tónál volt du. 1.5 óra D-DNY, bár én otthon ültem. Hétfőn a "viharos" szél már csak ímmel ámmal fújt (6.8-ra), úgy 1 bft plusz-al már teljesen jó lett volna. Aki 9-es vitorlával ment, annak volt igazán jó.

Mint megtudtam, szept. 11 óta többször is fújt a szél, természetesen munkanap, és minden féle irányból.

Előzmény: Happi (1047)
fenistil Creative Commons License 2001.10.19 0 0 1048
Üdv Swansea-ból!

Sajnos ugyan meló ügyben vagyok itt Wales-ben, de meg kell írnom, hogy szinte mindennap fúj a szél... Általában inkább éjjel (hát mikor is máskor...), de azért napközben is marad belőle, mikor mennyi (kb 3-4-5 bft). Igazi egyenletes, általában a tenger felől, tehát D,DK-i. A víz igaz nem túl barátságos, kb 10-12 fokos lehet. De ezen nem múlna :) Amikor a múlt hétvégén kirándulgattunk, egy csomó autót láttam szörffel a tetőn. Aztán vasárnap el is mentem egy közeli surf spotra, persze akkor szél semmi, csak marha szakadó eső. Úgy tűnik az időjárás itt is állandóan kicseszik a sporttársakkal :) Enivéj, azért próbáljatok még szörfölni idén otthon - bár rendesen beütött a szélcsend!

Ki mikor szörpölt utoljára? Én szept. 11. (valahogy nem volt nehéz megjegyezni...)

cheers :)
f

Happi Creative Commons License 2001.10.19 0 0 1047
vau1111,

Köszi szépen a tanácsot ígérem megfogadom. A vitorlára felírt értékeket megtartottam összerakásnál,de úgy éreztem /a parton szélcsendben/,hogy testi adottságomnál fogva (200cm) alcsony a boom magassága a legfesőbb részre beállítva is!? Azt nem tudom, hogy a hosszabítóval emelhetek e a cuccon, vagy akkor teljessen másképp fog viselkedni?
Vasárnap /állítólag/ lesz szél, de szerintem esővel és hideggel 1ütt. :(

Előzmény: vau1111 (1046)
vau1111 Creative Commons License 2001.10.19 0 0 1046
Happi,

Nézd vissza a fórumot, kb. szept. elején tárgyaltuk a vitorlabeállítást. Magamat nem szeretném ismételni, ha több infó kell, írj. Az is egy megoldás, hogy bemész a Rudiékhoz, és megkérdezed, milyen beállítást ajánlanak. Kiindulásnak vedd a vitorlára felírt értékeket, általában bejön (kivétel: az ART TNT LTD 6.8 vitorlámon árbóchossznak 481-483 szerepel, de kimérve pontosan 491-493 a valódi hossz. Az öcsém régi 4.3-as F2 Speed Slalom vitorlájának bumja hivatalosan 165, gyakorlatilag 175 körül van. De ezek csak véletlen elírások!!)

A szél tényleg elég nulla. A tapasztalat azt mutatja, hogy az ősz nem a szörfösöké M.O-n. A legjobb szelek tél végén, tavasz elején fújnak (tipikusan 8 fokos víz alatt, de akkor szinte bármikor lehet szörfözni). Amint emberi szintre emelkedik a vízhőfok, csökken a szél gyakorisága. Kb. augusztus elejéig az átlag heti egy alkalom stabil, majd onnantól bejön az őszi semmi, vagy ami fúj, az is csak 2-3 órát, és az iránya sem stabil ÉNY, lehet akármilyen irányú. Az áttörést egy-egy nagyobb front jelentheti, ami viszont komoly hidegeket is hozhat. Néha viszont van olyan nap, amikor meleg is van, meg szél is, de ez ritka (max. 1 alkalom/ősz).

Hétvégére igérnek valami gyenge hidegfrontot, és a wetterzentrale.de szerint szerdára is jön egy (tudom, az már munkanap).

Előzmény: Happi (1045)
Happi Creative Commons License 2001.10.18 0 0 1045
Sziasztok sporttársak! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot és ezúton köszönet a Hunsurf készítőinek! Magamról annyit, hogy 1986-ban kezdtem el ismerkedni a sportal mindenféle kölcsön cuccon. Az első saját szerkó egy NDK csoda volt a maga 32 kilójával, de tanulásra tökéletes volt attól függetlenül, hogy többet volt víz alatt mint fölötte. Az igazi áttörést egy Mistral Maui hozta 91-ben mikor 16 éves voltam. Eltöltöttünk 1ütt néhány hiper nyarat, nagy szelekkel. Ezután jött 1pár surf mentes év a munka és a távollét miatt. Idén nyáron végre megint elővettem az öreg "spanomat". Most is legalább akkora élvezetet nyújtott a dolog mint rég de úgy éreztem ez a sport /na és persze én is:)/ megérdemel 1 jobb cuccot. Ebből kifolyólag vettem 1 123 lityis Starbord Wood-ot leértékelve a Rudiéktól szeptember elején. Na azóta nem hogy szél de mégcsak szellő sem fújt!:( Bocsánat rosszul írtam mert fújt de persze csak 7 közben, hogy munkaközben idegesítsen F.O.! Segítséget szeretnék kérni tőletek azügyben, hogy mennyire kell meghúzni ezeket az új vitolákat ahoz, hogy jól fogják a szelet? Előre is köszönöm!
Sz
spenout Creative Commons License 2001.10.18 0 0 1044
Sziasztok!

80-90 liter körüli deszkát keresek.
2 hét múlva már használnám, úgyhogy sürgős!
Nem bánnám, ha jól bírná a hullámokat és viszonylag gyors is lenne.
Elsősorban 2-3 éves, újszerű érdekel.

James

Előzmény: Matto (1043)
Matto Creative Commons License 2001.10.16 0 0 1043
Hello!!

Lehet hogy nem tudtok rola, de bekerultetek a www.windsurfing.hu-ra is! Most mar onnan is el lehet erni ezt a forumot! Csinalhattam volna egy kulon forumot, de ez nagyon jol muxik, nincs szukseg megegyre. Inkabb ide koncentreljuk az embereket! Ti nem igy gondoljatok? Ugyanez a velemenyem a levelezolistarol, amire pedig ott lehet feliratkozni!

Felkerult egy cikk is Kevin Pritchard segitsegevel:))

A vizzel szerintem nincs gond még egy ideig de a SZÉÉÉL!! Az nem akar nagyon fujni mostanaban.. Nemsokara teljesen elefelejtem hogyan is kell szorpolni:((

Nyaron egesz korrekt volt a helyzet, most meg SEMMI...Ez borzaszto.....

vau1111 Creative Commons License 2001.10.15 0 0 1042
Ne izgulj, elég meleg. Az M1 TXT 182 oldala írja folyamatosan, bár mostanában még nem figyelem (valahol 16 fok körül lehet, ami még bőven jó). A saját tapasztalatom szerint kb. 12 fokig sima félszáraz ruhában cipő nélkül is OK. Az alatt a cipő kötelező, 8 fok alatt a kesztyű is jól jöhet. Egyébként a levegő hőfoka is sokat számít. A 12 fokos víz 10-15 fokos levegővel még király, de 6-8 fok alatti levegővel brutál hideg!
Előzmény: blueye (1041)
blueye Creative Commons License 2001.10.15 0 0 1041
Hány fokos a Velencei?
Nem is igazán a pontos hőmérséklet érdekelne, hanem az "érzés"! Persze azért, hogy idén még be tudok-e menni csúszni :o)
KicsiTibi Creative Commons License 2001.10.15 0 0 1040
Sziasztok!

Tegnap láttátok az Extrém koktélt? Szörfösök ügyeskedtek benne...
Én csak lestem. Sajnos a videóm nem volt együttműködő kedvében. Nincs meg valakinek digitalizálva? Jó lenne valahonnan letölteni, hátha tanulnék belőle valamit...

Kicsi

Előzmény: johansson (1039)
johansson Creative Commons License 2001.10.12 0 0 1039
Hali!

Kissé ül a topik!

Motinka:
Bocs hogy csak most. Nem voltam Jadrija faluban, de elmentünk mellette kocsival. Nem hiszem, hogy ott több sikerrel jártam volna. Horvátország suxx :(

Mostanában hétvégéken többször is voltam Balatonon, de semmi szél nem volt :( Persze a seggem befagyott volna, ha szörfözni megyek :)

vau1111 :
Azt a képsorozatot én is láttam! Robby Naish a One Design-t loop-olta. Az pedig legalább 380 cm. Nagyon veszélyesen néz ki. Ha érdekel valakit, felrakom valahová. Sőt! Elküldöm Motinkának.

j

Előzmény: motinka (1023)
cancel Creative Commons License 2001.10.08 0 0 1038
Hello!
Nekem 1* kinaltak ujat kompletten 300ert, es hasznaltat turheto allapotban 150ert.
mindkettohoz ilyen 'hagyomanyos' deszkat adtak nem a wakeboardosat.
(egyiket sem vettem meg)
A Nagy Berciek (surfstation BFuzfo, es Obuda)
foglalkoznak pl. ilyennel.
Ok amugy allitolag tanfolyamokat is tartanak.
Előzmény: Biwak (1037)
Biwak Creative Commons License 2001.09.27 0 0 1037
Sziasztok!
Most vagyok itt előszőr,és az lenne a kérdésem,hogy kb mennyiért lehet venni egy kite felszerelést(akár használtat) ? Tanulásra kellene. Nekem nicsen se siklóernyős,sem vízisí tapasztalatom, nélkülük nagyon nehéz megtanulni ? Ben
badmad Creative Commons License 2001.09.24 0 0 1036
1000 sorry, csak fontos teendőink nem engedtek a városból szabadulni, csak délután 2 körül, mikoris telefoninterjút tartván, már el sem indultunk a Varsához.

Csak megjegyzésként, hogy legközelebb ne ennyire offszezonban tartsunk/tartsatok találkozót, mert az idő már nem kiszámitható, sajnos a meleg banyák nyara nem jött be, és már az érdeklődés is elfordul emiatt a szörftől.

Az Xtrem Sport-on láttam pár perc kite-ot. Meggyőződésem, miszerint a kite inkább a wakeboardhoz hasonlit, mint a szörfhöz, egyre jobban beigazolódni látszik. Ebből következően, látványos, de engem annyira nem hoz lázba.

Előzmény: motinka (1035)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!