Keresés

Részletes keresés

4kisördöganyája Creative Commons License 2007.12.28 0 0 40

Szia!

Ha a 25 kilós pelusból kipisil, az a gond szerintem. Benedek 7 éves lesz, bepisil ( most hagyjuk az okot - kezelik ), de nem csordul túl a pelus, pedig sokszor kisebb van csak mint a súlya. Az a gond szerintem ha a leányzó enniyre sokat pisil. Milyen márkát használsz? Nekünk a Libero vállt be akkoriban amikor az ikrek sokat pisiltek éjjel. És Benedeknek is azt használom.

Előzmény: Törölt nick (36)
zso70 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 39

5 éves korig teljesen normálisnak mondható az ágybavizelés. Utána szokták kivizsgálni a gyerkőcöket, mint korábban írták, a hólyagérettsége kb arra az időre kell normalizálódjon.

Én a legnagyobb liberot adom , a sima ragasztósat, nem a bugyisat, abból azt hiszem van 30kg-ig. ( bár ritkán és nem mindenhol láttam )

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 38

igen, köszi, én is ezen gondolkodom, hogy felnőtt pelus VAGY megpróbálni leszoktatni. az utóbbi olcsóbb megoldás lenne :-)

 

lehet, hogy megpróbálom, csak épp a hideg miatt nem mertem eddig.

 

ti jól? :-)

Előzmény: lujzett (37)
lujzett Creative Commons License 2007.12.28 0 0 37
Malena, tudtommal 4 évesen még simán belefér az éjszakai bepisilés. De nem ezért szólok bele, hanem mert nálunk is volt egy ilyen időszak, hogy minden reggel pizsamát és hálózsákot mostam a túlcsordult pelenka miatt. Aztán felfedeztem egy olyan bugyipelenkát, ami egészen nagy gyerekeknek (kamaszoknak is) van. Amerikában a nagyobb szupermarketekben is volt, itthon nem tudom, van-e de megkérdezném pl. orvosiműszer-boltban vagy gyóyszertárban. Olyasmi ez, mint a felnőtteknek való pelenka, de azért persze kisebb.

Még egy gondolat: az én gyerekem most nyáron, 3,5 évesen lett ágytiszta, de ez úgy történt, hogy előtte SOHA nem volt még száraz a pelenkája reggel, mindig csurig volt. Igazából anyukám mondta, hogy próbálja meg a pelenka nélküli alvást, én meg a rettenetes júliusi meleg miatt rááltam. Összesen 2-szer pisilt be, nem is az elején, talán a 2. héten.
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 36

köszi, nálunk még sztem korai, de az egyik lányomnál (4 éves lesz februárban) gond van/lesz. hormont semmiképp, az ki van zárva. köszi még egyszer, majd beszélek orvossal, mikor érdemes egyáltalán. (a fő gond, hogy már nincs elég nagy pelus, ami rámenne, én pelenkáznám még simán, de már kipisil minden méretből)

 

apropos, tud valaki olyat, hogy 25 kg feletti pelus? (persze nem 25 kilós a lány :-), de a 25 kg-ig szóló pelus már kicsi rá)

Előzmény: thaisia (35)
thaisia Creative Commons License 2007.12.28 0 0 35
Azt elfelejtettem, hogy szervi probléma nálunk nem volt. A veséjének nem volt semmi baja. Mindössze annyi volt, hogy túl mélyen aludt, nem ébredt fel közben. Erre adtak nekünk egy orrspray, aminek elolvasva a használati utasítását, kiakadtam a mellékhatásoknál. Ezért választottuk ezt a kíméletes, természetgyógyászati módszert. Nagyon hamar sikerült megszabadulni a jelenségtől. Nem tudom, orvosok szokták-e ajánlani, tartok tőle, nem igazán, de én tapasztalatból tudom tanusítani, hogy edig az összes általam ismert esetben segített a sáfrányos szeklicemag-olaj.
thaisia Creative Commons License 2007.12.28 0 0 34
Mindenféleképpen próbáljátok ki, ha nem használna netán, még mindig vannak egyéb alternatív módszerek. Csak a hormonkezelést ne! Kislány esetében komoly hatásai lehetnek felnőtt életére nézve is. Az olajat elég nehéz beszerezni, nézzétek meg a neten is. Sok sikert.
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 33
köszi, nagyon biztatóan hangzik.
Előzmény: thaisia (32)
thaisia Creative Commons License 2007.12.27 0 0 32
Nem hinném, hogy a hormonokra van hatással, de nem tudom, biztosan. Én a hormonkészítményektől nagyon tartok, és nem ok nékül. Nem szerencsés dolog csak úgy belepancsolni az ember hormonháztartásába. Nem ismerem a pontos hatásmechanizmust, de ősi szer az ágybavizelés ellen. Nincsenek káros mellékhatásai és kíméletes. Nem gyógyszer a szeklicemag-olaj, hanem gyógynövény kivonat. Remélem, sokakon tud segíteni, nekünk nagyon bevált. Nekem is a neten adták a tippet, azóta is áldom azt, aki elküldte e-mailben ezt a módszert.  
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.26 0 0 31

szia,

 

ez tkp. mit csinál? azt a hormont serkenti, amit kell? vagy hogyan hat?

 

köszi

Előzmény: thaisia (30)
thaisia Creative Commons License 2007.12.25 0 0 30
Még  mielőtt valaki hormonkezeléssel próbálkozna, próbálja ki a sáfrányos szeklicemag-olajat. Nálunk nagyon bevált. Napi kétszer egy-egy teáskanálnyit kell beadni. Mi kenyérre tettük, mert nem kellemes az íze. Vajas-lekváros kenyérben nem vette észre. Legalább 3 hónapig kell adni elsőre, még ha meg is szünnek a "tünetek", mer visszajön. Már harmadik napon jelentkezett az áldó hatása, azóta nagyon ritkán jön vissza. Mindössze kétszer történt meg, mióta elkezdtük. Már több mint egy éve tünetmentes. Még pszichológushoz sem kellett elvinni, az orrsprayt pedig megtagadtam. Szóval forrón ajánlom minden hasonló problémával küszködő szülőnek.
Mamija Creative Commons License 2007.12.06 0 0 29
Szia!

Köszi az infot.Majd mi is érdeklődünk.
Előzmény: Melcsikapa (28)
Melcsikapa Creative Commons License 2007.12.06 0 0 28

Érdeklődtem a készülék  után ,( Salus  kft-nél)de sajnos már nem gyártják.Helyette kaptam  egy tel.számot  (Deal tech kft. 06-30-2052334  ami persze reggeltől fogva ,ezidáig nem volt bekapcsolva˘! itt rendelhető az új ketyere.) .Állitólag egy anyuka említette a Salus kft-egyik üzlet recepcióján ,hogy a csengő helyett valami más  szekentyű van forgalomban.Ez már nem a jól ismert francia termék.                               ( még mindíg érdekelne használt csepp-csengő!!!!)

Melcsikapa Creative Commons License 2007.12.05 0 0 27
Szia!   Nagyon köszönöm,hogy reagálást kaptam a levelemre!!!Megtaláltam a tel.számukat   ,igyekszem őket a holnapi nap folyamán felhívni!Csak reménykedni tudok ,hogy még kapható!! Hisz égető szükség volna rá.Fiam is elég méjen alszik,sőt nem is akr felkelni.     Megérdeklődöm ,és válaszolok.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.04 0 0 26
Melcsikapa!

http://www.salus.hu/belindex.php?item=termekek&page=cseppcsengo ott sincs, vagy még nem kérdeztétek? Barátnőm kisfia miatt érdekel ő még csak 4 múlt de nem lehet ébreszteni olyan mélyen alszik.
Előzmény: Melcsikapa (25)
Melcsikapa Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25
sziasztokFiam 11 éves ,és sajnos mindennapos a "baleset" már teljesen el vagyok keseredve. A pelenkázásokon már túl vagyunk épp úgy mint az éjszakai ébreszgetéseken,lefekvés előtti folyadék megvonásokon. Orvosokat,pszihológusokat kerestünk fel.Mindhiába. Legutóbb egy doktornő azt ajánlotta,a terápiához ,hogy ez a szerkezet szükséges a teljes gyógyuláshoz!!(nem feliratható). Honnét szerezze be az ember ,ha már állítólag"kivonták " a forgalomból??A gyógyászati segédeszköz boltokban azt mondták ,hogy talán "elfekvőben"lehet az országban valahol raktáron. ( használtan is vásárolnék ,működőképeset) köszönettel
Melcsikapa Creative Commons License 2007.12.04 0 0 24
Sziasztok!

Engem érdekelne csepp csengő, akár használtan is.
Kérdésem: Hol tudnék hozzájutni?

Segítségetek előre is köszönöm!!!
Ágibági Creative Commons License 2004.06.21 0 0 23
Sziasztok!

A csepp-csengőt MINDENKINEK ajánlom mielőtt bármiféle hormon-kezelésbe belemennétek!!!! Nekünk szuperül bevált, és azt hallotam, hogy az esetek 95 (!!!) százalékában ez a jellemző!!!! (az egyedüli ok, amiért nem ezzel szokták kezdeni, az az ára, mivel 20ezer forint ez a kis kütyü.)

A miénk most eladó 10ezerért, ha ismertek olyat, akinek szüksége lehet rá, mondjátok el neki! (érdeklődés az agsarandi@mol.hu címre jöhet)

Á.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.19 0 0 22
MOndjuk magamtól nem cipeltem volna a gyereket sehová, de amikor beirattuk az ovodába, akkor a családlátogatásnál mondtam, hogy alvás közben még bepisil, mire olyan szörnyűlködésbe kezdtek, hogy egész megzavarodtam, kijelentették, hogy ovodába csakis olyan gyerek járhat amelyik nem pisil be alvás közben, és azonnal vigyem a gyereket orvoshoz meg cihológushoz (ez még az ovodai szezon előtt volt, akkor még nem ismerték a gyereket...) Mindegy, azért felvették, és nagyon hamar annyira megszerették, hogy mindig vigyáztak rá alvás közben, ha csak kicsit is mocorogni kezdett már felkeltették, szóval a vége végül is jó volt...
... jelzem azóta ódzkodom a cihológusoktól, nincs az a pénz, amiért én bármi miatt is felkeresném őket.
Előzmény: Törölt nick (20)
mimi1 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 21
Köszi nektek, egészen megnyugtattatok!
Eleinte nem foglalkoztam én sem a bepisilésével, de amikor szembesültem vele, hogy az oviban egy-két kivétellel már mindegyik gyerek ágytiszta, akkor egy kissé megijedtem.

Nekem is valami hormont magyarázott a Doktornőnk, olyan orrsprayt is írt fel, de szerencsére nem lehet kapni. (Kissé ódzkodom a gyógyszerektől)

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.18 0 0 20
Van egy hormon, ami alvas kozben termelodik es azt akadalyozza meg, hogy a holyag alvas kozben tultelitodjon. Ezert tud egy felnott/nagyobb gyerek vegigaludni egy ejszakat pisiles nelkul, mig nappal azert max 2-3 orankent kijarunk pisilni. Ez a hormon 4 eves kor korul kezd termelodni altalaban, kinek elobb, kinek kesobb. Ergo a nappali szobatisztasagon lehet "dolgozni" (az mas kerdes hogy erdemes-e, bizonyos kor elott) az ejszakaival nem sokat lehet tenni.
Előzmény: AliceCsodaországban (19)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.18 0 0 19
Mimi, nekem a nagyobbik lányom - akinek minden problémája eddig abból adódott az életben, hogy túl magas az IQ-ja, és amúgy makkegészséges - 4 éves korában még bepisilt. Szobatiszta már 16 hónapos kora óta volt, azaz éber állapotban mindig jelezte az ingert, de ágytiszta csak 4 éves kora körül lett. Megjártuk addigra Tolnát-Baranyát, - így utólag TELJESEN FELESLEGESEN. Hidd el, nagyon nagyon sok gyerek van, aki igazándiból csak 5 éves korára lesz ágytiszta, ez egyszerűen olyasmi, mint mikor egy gyerek előbb vagy később kezd el járni... egy percig ne izgasd magad emiatt, és nyugodtan pelenkázd be a gyereket. Majd ha egymás után két három napig száraz lesz rajta a pelenka reggel, akkor ágytiszta. Az egy évvel fiatalabb lányomnál is így volt, az ő ágytisztaságával azért is nem foglalkoztam, merthogy a nővére még bepisilt - ő egy évvel előbb lett az ilyen módon, szóval alkat kérdése.
Előzmény: mimi1 (15)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.18 0 0 18
Pont ezt akartam irni, az enyem is 4,5 volt, mire az ejszakai bepisiles abbamaradt. Azota 2 vagy 3 balesete volt, de ennyi belefer.
Előzmény: Szipolyka. (17)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.06.18 0 0 17
Mimi! Az en fiam 5,5 eves koraban hagyta el az ejszakai pelust. 4 evesnel SEMMI ok az aggodalomra! SEMMI!!!!!!!!!!!
5 evesen mar lehet ramozdulni a temara, de csak finoman, gaz csak 6 evesen van (fiunal). Csajsziknal ugy tudom minden egy evvel elobb ervenyes.
Előzmény: mimi1 (15)
HaAdam Creative Commons License 2004.06.18 0 0 16
Az én gyermekem másodlagos bevizelö volt, kb 1-1.5 hónapig 5 éves korában
Amikor elkezdett bevizelni, egy hét után beszereztünk müanyag lepedöt, erre raktunk normál lepedöt. És a müanyag lepedö zörgése miatt éberebben aludt a fiam, és kb 1 hónap alatt abba is maradt az ágybavizelés. A hónap második felében már csak heti egy-két alkalommal vizelt be.
Azt elfelejtettem írni, hogy elötte minden este raktunk mellé inni, amiböl éjszaka tudott inni.
A bevizelös idöszak alatt természetesen nem kapott éjszakára inni, és elküldtük lefekvés elött pisilni.
Azóta rendesen kap inni, és nem kötelezö lefekvés elött pisilnie.
mimi1 Creative Commons License 2004.06.17 0 0 15
Hasonló gondokkal küzdő szülő vagyok én is, a kisebbik gyerek (4 éves) még minden éjszaka bepisil. Pszichológus javasolta, hogy ne adjak rá éjszakára pelenkát, mert ezzel is azt erősítem, hogy "szabad". Ezt egy ideig bírtuk is, de mikor egy éjszaka 3-4-szer is befolyt és annyiszor fel is ébredt, reggel meg nem bírtam kirázni az ágyból, akkor úgy döntöttem, hogy még nincs olyan nagy gáz, majd később visszatérünk rá. Urológus még nem vizsgálta, csak a háziorvos, ő egy orrsprayt írt fel neki, amit nem lehet kapni. Engem is érdekel minden megoldás ami másnál bevált.
Köszi
PUMUKLI Creative Commons License 2004.06.17 0 0 14
Azért ez elég durva.
Előzmény: untyi (13)
untyi Creative Commons License 2004.06.17 0 0 13
Van egy elméletem.A gyerekre nehezedő, kényeztetni vágyó szülőkön állnak bosszút.
Egy ismerős családnál vagy 3 éve is pszichológushoz hordták a gyerekeket, pedig a szülőket kellett volna kötelezni.
Ágibági Creative Commons License 2004.02.06 0 0 12
Sziasztok!

Ma volt a harmadik száraz éjszakánk!! Ez egyszerűen hihetetlen!!! :o)))

Gyűlnek az arany-csillagok szépen sorban, Ati fiamm pedig rettentő boldog és büszke.

Előzmény: bronco (11)
bronco Creative Commons License 2004.02.05 0 0 11
Ágibági! Látom haladtok, csak így tovább. :-)Ragasztgatjátok a csillagokat? Örül neki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!