Keresés

Részletes keresés

Borembukkk Creative Commons License 2012.12.09 0 0 4715

De, tegnap aztán "zabáltam", úgy fogtam magam vissza. :)

 

Az a kínom, hogy akármit csinálok, állandóan WC-re járhatnékom van, egyszerűen képtelen vagyok egyszerre kiüríteni a beleimet. Tegnap a hashajtózástól azt hiszem 6x kellett mennem, normál esetben pedig 4x járok, de állandóan ingerenciám vann, ha nem fekszem. És ilyenkor mindig ki is jön valami, de csak amolyan gyermek adag. Gondolom emiatt nem tud rendesen gyógyulni a sebem sem, mert ilyenkor mindig felszakad, legalábbis utána mindig véres a wc papír és igen erős a fájdalom is. Emiatt szinte semmit nem tudok csinálni, mert fél óra állás-ülés után már aalig bírom visszatartani ami ki akar jönni. Próbáltam azt is, hogy jól rákészülök, hosszú ideig tartogatom, hogy akkor talán elég cucc összegyűlik, amit ki tudok nyomni, de akkor is csak részletekben jön ki. Már azt is kipróbáltam, hogy az ürítés után maradok még a wc-n ülve, hátha kijön a következő adag, de utánaa már semmi. Már lassan ettől lesz fóbiám, így melózni sem tudok menni, hiszen ha ott jön rám, akkor nem tudom magam utána rendbe tenni.

 

Mi a csudát kéne csinálnom? A dokinéni azt mondta, hogy nyomjam ki rendesen, de amikor azzal próbálkoztam, nem jött ki semmi, csak elöntött a vér. 20 perc múlva, persze előbújt a "mackó", de addigra már vonyítottam a fájdalomtól az előző felesleges erőlködések miatt. A mai "reggeli adag" amúgy viszonylag könnyen megszületett, közben próbáltam könyvet olvasni, hogy ellazuljak, de most úgy fáj, hogy megőrülök és már megint itt van a következő "látogató".

 

Szilvási Erika írta, azt hiszem, hogy 2 hónappal a műtét után még mindig csak kisujjnyi a záróizma, arrr akérdeztem rá, hogy az vajon miért van? Nekem is elég szűk, gondolom a fájdalom miatt. Ráadásul éjszaka elkezdett görcsölni a gyomrom, de reggelre szerencsére elmúlt, gondolom lassan el kell hagynom a fájdalom csillapítókat is. Végül is már kezdek leszokni róluk, de ez az állandó székelési inger kicsinál teljesen.

Előzmény: tyúkanyó48 (4714)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.09 0 0 4714

Jaj, Te szegény.....és ilyenkor nem tudnád utána felfalni az egész hűtőt? Én olyan éhes vagyok egy ilyen kihajtás után. Majd nagyon óvatosan bánok a teával. De a laevolac is elektrolit vesztést okoz, mint minden hashajtó. Pont ezt akartam tudni a teáról, hogy ez nem okoz bajt? Még a szenna meg kutyabengekérge sem jó, csak ritkán. Mit gondolsz ez a wulong tea nem árt? Mármint hogy kiviszi az ásványokat, ellustítja a vastagbelet, stb. ?

 

Milyen sokáig, hát nem még csak alig két hete volt a műtét, vagy összekeverlek?

Az ülőfürdő, gondolom gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, de nem tudok hozzászólni, pláne a 3-6 héthez, mert nekem lézeres volt.

Milyen két hónap?

 

Előzmény: Borembukkk (4712)
tristen Creative Commons License 2012.12.09 0 0 4713

Szia!

 

Az idő megold mindent, rohamosan fogsz javulni szerintem, az elkövetkező pár hónapban visszanyered a régi aktivitásodat.

 

üdv. :)

Előzmény: szilasielvira (4709)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4712

Asszem, picit túllőttem a célon. Egész éccaka benne hagytam a filtert a teában, reggel pedig megittam. Nem kellett volna.. :D

 

Hát, most nem volt szorulásom, de azért ez sok volt a jóból. Asszem megmaradok majd a levolac szirupnál, az állítólag kíméletesebb. Szóval, a teát csak lájtosan szabad és ne minden nap. Kísérletezgetni kell vele. Nekem ma  is 4 óra alatt haladt át, de én ittam mellé csomó kávét is, meg rengeteg vizet. Viszont minden kifolyt belőlem, nuku dugó.

 

Én már ma is kitörlgettem a hátsóm, igaz, csak nagyon óvatosan. nem bírtam volna, egymás után az 5-6 fenék öblögetést. Az ülőfürdőről mondhatnátok valamit. meg arról is, mi a fenéért tart ilyen sokáig a gyógyulás? A dokinénim nekem azt mondta, a könyv szerint 3-6 hét a felépülés, de a tapasztalatai alapján inkább 3 hét. És mitől kisujjnyi a végbél záróizom 2 hónap után? Állítólag az akaratagos záróiizom, akármekkorára tud tágulni, szintén doki néni szerint, de partizán koromból emlékszem rá, hogy valóban tud tágulni.. ;)

Előzmény: tyúkanyó48 (4710)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4711

Ja, visszakerestem, csak másfél hetes! Hát az még kisbaba :), a gyógyulás útján, akkor persze, hogy még vérzik. Légy türelmes, pár hét, és megszűnik. C vitamin, rutascorbin szépen erősíti a  hajszálereket, szedjél.

Előzmény: Borembukkk (4708)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4710

Olivaolaj energiatartalma:

<a href="http://kaloria.info/index.php?p=kaloriatablazat&cat=zsiradekok">Kalóriatáblázat | Kalória.info</a>

900 kcal. Elég sok, de nem baj, amúgy én eszem elég sok zsiradékot, olajos magokat, olivát és kókuszolajat is,  olajos halat, tojást,  de lehet, hogy mégis kevés. Nagyon köszi a tippeket, azért lehet, hogy mégis veszek teát, meg ügyelek a több zsírra.

Nem vagyok lusta rágni, sőt....Csakhogy: gyomorbeteg vagyok + alul-felül teljes műfogsor. Nem akartam ezt elárulni, de hát....ha már így hozta a sors. Az a baj, hogy a gyomrom is fáj pl. a héjakat, almahéj,  szőlőhéj,....csemege kukorica, borsó, bab....semmi ilyet, aminek héja van, nem tudok megenni. Nyers káposztát, salátát sem, nem csak a  fogam miatt, hanem FÁJ a gyomrom. Nálam nemcsak az outputtal van baj, hanem az inputtal is. Se bevinni, se kiadni nem könnyű az életem.

Nálad:  van ilyen, hogy veleszületett alkati kötőszöveti gyengeség. Hiába eszel egészségesen, a vénák (akár a lábadban is) alkatilag gyengék, és elég egy kis szorulás vagy az se kell, mégis aranyered lehet, vagy ülő életmód, stb. erőlködés, súlyemelés, mittudomén.

Az, hogy vérzik, elég neki annyi kis nyomás, hogy ott a  hajszálér megrepedjen, hogy áthalad a széklet, vagy egy kis erőlködés, pl. nehezet emelsz, tüsszentesz, a hasűri nyomás valamiért megnő, már vérezhet, - gondolom én, remélem nem mondtam nagy hülyeséget, de ez biztos, hogy el fog múlni. Hány hetes is vagy?

Mindenesetre  veszek teát, csak keveset fogok inni belőle. Remélem, neked is sikerül kitapasztalni, mikor mennyit igyál. :)

Előzmény: Borembukkk (4708)
szilasielvira Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4709

Szia!

Engem nem olvastál???????Hú,pedig ott aztán tudsz csemegézni lebontva napokra is...Én 1 hetesen?????Húúúúúú...olvass vissza,és látni fogod.Szerintem egyforma műtéttel műtöttek minket.Majdnem 2 hónapos vagyok,panasz nincs...Kivéve hogy megmaradt egy kis püllönyty a végbelemen,nem tudom mi lesz vele,lehet egy fél év múlva lecsípetem,de arra még alszok egy párat..Nemrég tudom kézzel rendesen megérinteni és úgy kitörölni a fenekem..Előtte csak mostam,most törlöm,és mosom már...A végbél viszont csak ujjnyira tágul,így oda kell figyelni a kajára..Ja,és ha hasmenős vagyok,mert olyan napom van,simán befosok a fő utca közepén...Ezzel még gondom van,és a szelet sem tudom tartani egyáltalán..Remélem ez még javulni fog..Pusz,és kitartás mindenkinek!

Előzmény: Borembukkk (4690)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4708

Jamie Olivernek van egy műsora az egészséges táplálkozásról. Ő mondta, hogy felnőtt férfinek napi 0.95 l olajra, vagy egyéb zsíradékra van szüksége. Ezt használhatod öntetnek, vagy ételben (pl. rántotta jó zsírosan), de egy evőkanál olivaolaj már a régi rómaiak szerint is nagyon jó hatású volt. De ott van a majonéz, ami szinte tiszta olaj, a zsírosabb húsok, ezer módon be tudod vinni, esetleg eheted a jó kis sültkrumplit is, vagy párolt zöldséget jó sok vajjal. A lényeg a "kenés" és valami szabad gyökök is. A Wu Long tea nekem eszméletlenül jól helyre rakta a bélrendszeremet, csak sajnos a hátsóm nem bírta. Most is szuperul kipurgált, sajnos még így is 3 adagban jött ki belőlem a cucc, de legalább annyi székletem volt, ami 3 nap alatt jött ki egyébként. Fő probléma inkább az vele, hogy nem lehet tudni, pontosan mikor jön az áldás. Ma fél 9-kor ittam meg 13 órakor jött az utolsó löket. Sajnos így sem éjszakára nem jó, sem reggelre. Szóval, nem megoldás mindenre, sajnos. :( Amúgy ha sok zöldséget eszel és pl. joghurtot zabpehellyel, az elég jó tud lenni, csak azt nem tudom, ha ilyen egészségesen étkeztem, mi a csudáért kínzott meg ennyire az aranyerem? A teát mondjuk én kúra szerűen használtam, azaz 10-15 napig.

 

Azt nem tudom, mi a csudától vérzett, hiszen egyáltalán nem kellett nyomnom, sőt inkább vissza kellett tartanom.

 

A sárgarépát és a salátákat miért nem tudod megenni? Lusta vagy rágcsálni? :)

Előzmény: tyúkanyó48 (4706)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4707

Na ez szuper!

Krumpliból én sem eszem ám sokat, egy héten kb.30 dekát, de nem egyszerre. egy nap legfeljebb egy szemet.

Nem tudom, hogy keveset eszem-e, vagy csak leugrálom, elég hiperaktív vagyok (tyúkanyó létemre), még evés közben is folyton felugrálok, valamit csinálni, ezért nem hasznosul.

Tegnap ettem egy kis Tamarin lekvárt (csak édesítés miatt, valami édesre vágytam), na erre ma reggel aztán kihajtott, de nagyon. És azt vettem észre, ha valami így kiürít, akkor utána olyan nagyon éhes vagyok, mintha az egész belem, belsőm tiszta egy ür lenne.

Ti nem éreztek ilyet?

 

Nekem amúgy már két éve volt a műtét, szóval már rég nem fáj, csak hát a szorulás, az megmaradt. Vacak a  gyomrom, nem tudok azt és annyit enni, amit KÉNE, hogy ne legyen. Ezért is vagyok olyan rettentő sovány.

Előzmény: Zsbubus (4702)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4706

Akkor lehet, hogy várok még azzal a teával, ha fogyókúrás, bár sok más jó hatást is olvastam róla. Örülök, hogy neked használt. Még meglátom.

1 dl olivaolaj, elég soknak tűnik, nem tudom, hogy tolom le. Magában? Éhgyomorra?

Azért a paraffinolajjal sem árt vigyázni, tartósan ásványi anyag vesztést okoz, utána kell olvasni. Ahogy majdnem minden, akár "ártalmatlan" hashajtó is. Én sokáig szennateát használtam, de már megbántam, hiába természetes, nem szabad tartósan ezeket.

A legjobb lenne kajával, életmóddal rendezni, de hát olyan nehéz. Nekem a nyers zöldség használ(na) a legjobban, de nagyon keveset tudok belőle enni, nem tudom jól megrágni, még reszelve sem viszi a gyomrom (igen, nekem gyomorbajom is van, ez a gond), pl. a répát, retket, jégsalátát, hát azt én meg nem tudom enni. Még jó a zöldturmix, vagy akármilyen pépesített főzelék, zöldség, csak hát mindig azt a hígat egyem, mint egy kisbaba :P

Ha meg eszek hozzá valami szárazat (kenyérféle, extrudált cuccok, ) az okozza a dugót.

 

 

Előzmény: Borembukkk (4701)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4705

Szia!

 

Köszi, ez jó szöveg, más fájdalomra is ki lehet próbálni. Hátha mégis ér valamit, akkor is ha fáj.

Előzmény: tristen (4700)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4704

Az ülőfürdő miben különbözik a rendes fürdőtől? Mármint, amikor teleengedem a kádat és elnyújtózom benne?

 

Ma is teáztam, tök könnyen és pici fájdalommal jött ki belőlem egy adag, de elég kevésnek találtam. Ha összehasonlítom az előző napokéval, mindenképpen könnyebben jött ki, szinte nem is kellett nyomni. Mondjuk vér most is volt a vége felé, sajnos. Azt nem értem, az én dokim miért nem javasolta a széklet lágyítót? Mi ennek a káros hatása? Mondjuk annyi gond van, hogy elég nehéz belőni a hatást, sajnos fél napom elmegy a rendezéssel, de mivel betegállományban vagyok, szerintem ezerszer inkább ez, mint hogy fél óra mászkálás után meghaljak és utána alig jöjjön ki valami. Most már tudok ülni is elég sokat, két párnát tettem a karosszékbe és "közéjük" ülök, így nem terheli a fájó részeket. Utcára még nem nagyon merek menni.

 

Házipálesz jó, de a fájdalom csillapítók nem szeretik. :( Mondjuk most már kezdek lezokni róluk, egészen jól el vagyok napközben, de a wc-hez, me az alváshoz be szoktam venni.

Előzmény: Zsbubus (4703)
Zsbubus Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4703

Szia!

A házipálesz mindenre jó! :)

Amit még nem említettem és nagyon bevált nálam az az ülőfürdő!!!!!!!

Az elején napi háromszor (de ötször, ha kellett) használtam kamillásat. Ültem benne amíg le nem langyosodott. Fertőtlenít és nyugtat. A kamilla gyulladáscsökkentő is. És mennyit lehet olvasni közben!!!!!

 

Úgy vettem észre, hogy a jótékony szelek sokat tudnak enyhíteni a fájdalmakon, a feszítő érzésen!

(Persze ügyelni kell, hogy csak szél legyen! :) )

Volt egy érdekes esetem ezzel ülőfürdőzés közben, de többen mondták, hogy ez simán előfordul. :D

 

Üdv

Előzmény: Borembukkk (4696)
Zsbubus Creative Commons License 2012.12.08 0 0 4702

Szia!

 

Ha a tünetmentes állapot a 100%-os szint, akkor 95%-on pörgök. :))

Lassan fél éve volt a beavatkozás, épp ideje már! Persze ez már kb két-három hónapja így van.

A megmaradt műtéti heg okoz csak kis bonyodalmat, külön tisztítási eljárást.

 

Most már mindent megeszek, még a krumplit is, de tényleg nem maradt a kedvencem, így nem fogyasztok sokat.

 

Te hogy állsz az egyensúllyal? Ha jól emlékszem, keveset ettél és ez nem tette egyszerűvé az ürítést!?

 

Előzmény: tyúkanyó48 (4697)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.07 0 0 4701

Kipróbáltam a teát. Végül kb. 4-5 óra volt az átfutása, szépen kijött majdnem minden, de a végén mint ha megint maradt volna egy széklet dugó. Ma már nem volt hozzá lelkierőm, azt majd holnap szülööm meg. Van neki zsírégető hatása, én fogyókúrához vettem eredetileg. Neked tök egyszerű a helyzeted, ígyál meg napi 1 deci olivaolajat, és az helyre is rakja a beleidet és ad egy csomó kalóriát. Ha jól tudom, 1 deci olajban van 600 kalória. :) Én most úgy csináltam, hogy a tea előtt egy kanál parafin olajat is bekaptam biztos, ami biztos. Holnap megint nekifogok és megszülöm az újabb szörnyet, ha belehalok, akkor is. Talán, utána már rendben leszek.

 

A fájdalomról csak annyit, hogy nekem már a megelőző 3 hetem is pokol volt, azért is szántam e magam a műtétre. Az első vizsgálat előtt 5 napig nem tudtam aludni sem, teljesen kikészültem. Csodás volt abban az állapotban befogadni a 20 cm-es ánusz tükröt.. :D Azt hiszem, új fogalmaim alakultak ki a fájdalomról, szerintem, ha vallattak volna, még azt is bevallom, amit nem követtem el. Most már egészen jól alakulnak a dolgaim, csak a wc-n vannak gondjaim, de remélem, a tea rendbeteszi azt is.

 

Ami jó kajának tűnik, az a jégsaláta, majonézzel és olajos hallal. Hozzá egy pici zsömle. Van benne fehérje, rost, zsíradék, és még finom is. :)

Előzmény: tyúkanyó48 (4699)
tristen Creative Commons License 2012.12.07 0 0 4700

Sziasztok!

 

MINDENKINEK nagyon nagy türelmet és kitartást a fájdalom elviseléséhez. Fogjátok fel az egészet, mint egy nagyszerű személyiségfejlődést szolgáló ingyenes tanfolyamot, a következő címmel: Hogyan viseljem el a fájdalmamat tisztességgel és hogyan legyek urrá a testem által okozott fájdalmaimnak, hiszen nem csak test vagyunk alapvetően, hanem egy CSODÁLATOSAN megtervezett tudatos és egyedi lények, egyinéségek is. Tudom, hogy amikor az embernek fájdalmai vannak, ezek a szavak, mit sem érnek, de akkor is kerekedjünk felül a testünk által kiváltott fájdalmakon..

 

Ehhez kívánok sok sikert és mielőbb gyors gyógyulást Nektek!!!!!!!!!

 

KITARTÁS!

tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 4699

Most felcsigáztál ezzel a teával, kicsit utánaolvastam, lehet, hogy veszek. De zsírégető, én meg nagyon sovány vagyok, nem fogok fogyni tőle?

Ha meg keveset iszok belőle, nem hat. Én is találtam egy jó hashajtót, valami ozmotikus, nem okoz elektrolit vesztést, nem tudom, be szabad-e írni, nem minősül-e reklámnak :(

Nekem nagyon jót tett.

Fájdalom: hát igen, én sem voltam felkészülve annak idején, hogy ennyire rossz lesz utána.

Előzmény: Borembukkk (4698)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.07 0 0 4698

Dobd ki a krumplit. :)

 

Többen írtátok az enyhe hashajtót, most töprengek rajta. Lehet, hogy belefogok. Régebben ittam a "wu long" nevű csoda teát ami enhye hashajtót is tartalmaz az mindig rendesen kipucolta a beleimet. Most még töprengek rajta, akarom én a kiürülést? Azt hiszem, hogy igen, szóval irány a konyha. A gnd csak az, hogy az elég lassan hat, de most már nem érdekel, nem akarok egész nap a wc-n ülni, mert az csinál ki teljesen.

 

A fájdalomról még annyit, hogy nagyon erős a lelki behatás, nagyon fontos, hogy belül rendben legyen valaki. Nekem "szerencsém" van, mert egyedül élek, de ha éppen akkor jön valaki látogatni, amikor "szülni" készülök, az borzasztó tud lenni. Szóval, erre fel kell készülni lelkileg előre és alaposan (sjnos ez nálam kimaradt) és fel kell készíteni rá a környezetet is, akkor minden könnyebb lesz. Én is azt hittem, sima ügy lesz, pár nap alatt túl leszek rajta. Ha az ember előre tudja, hogy ez bizony hetekig borzasztó lesz, egészen másként áll hozzá. Na, itt van az orvosok felelőssége, emiatt én is nagyon mérges vagyok az enyémre.

 

Ami nálam étrendileg bejött eddig: Nyers sárgarépa nagyon alaposan megrágcsálva. Elvileg a sok rágás a teltség érzetet is növeli. Jó a jégsaláta is és a körte, alma. És bő szíradékkal kell mindent, mert aaz belülről keni a kijáratot. Én fogyóztam előtte, szinte teljesen kiiktattam a szíradékokat, lehet, itt volt az alap probléma.

Előzmény: tyúkanyó48 (4697)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 4697

Én is elolvastam, hasznos volt. Na a krumpli, épp ma főztem magamnak :((

És most jól vagy?

Előzmény: Zsbubus (4695)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.07 0 0 4696

Elolvastam kár, hogy nem az első napon.. Az első kajám nekem is a krumpli pempő volt, jött is a széklet dugó tőle. Azt hittem hogy meghalok, istennek nem tudtam kinyomni. Aztán jött a sok rostos kaja, pl. nyers sárgarépa elrágcsálva, jött egy laza, könnyű széklet, utána meg a kemény. Teljesen kiborultam, ittam egy kis nyírfacukros kávét, állítólag az felold mindent. Volt is tőle egy gyönyörű hasmenéses ürítésem, tele lett a wc, már kezdtem is örvendezni, de a dugó megmaradt, mint kiderült. A dokim azt mondta, ezt bizony nekem kell "megszülnöm". Bevallom férfiasan, rákészültem, ittam egy deci házipáleszt előtte, mert úgy hallottam az jó izom lazító. Aztán kinyomtam, de azt senkinek nem kívánom, amit akkor éreztem, ráadásul annyi vér jött ki, mint egy mészárszékből.

 

Most eljutottam odáig, hogy végül is maga a székelés nem fáj annyira, de utána teljesen készen vagyok. És hiába próbálkozom, nem jön ki egy normál adag, kis mocorgás után azonnal székelési ingerem van és ha nem fekszem le, hanem elmegyek a wcre, akkor mindig van is produktum, de csak csekélyke. A harmadik után viszont már olyan fájdalmaim vannak, hogy moccanni sem merek. Próbálok nyomni is, de már nem szokott jönni semmi és nem akarom szétszakítani a hátsómat. A dokim szerint nem szabad sem széklet lazítót, sem hashajtót szedni. Hát most már nem tudom. Jó lenne teljesen kipucolni magam, mert ez így nem élet, hogy csak heverni tudok, mx. fél óra (néha 5 perc is elég) mozgás után rohannom kell a wcre.

Előzmény: Zsbubus (4695)
Zsbubus Creative Commons License 2012.12.06 0 0 4695

Szia!

Én a 4502-n és a 4503-n írtam le az "élményeimet".

Keresd a saját étrendedet! Nekem a főzelékek és a sok folyadék rengeteget segítettek.

Kitartást!

 

Üdv

Előzmény: Borembukkk (4688)
tristen Creative Commons License 2012.12.06 0 0 4694

Szia!

 

Na látod, minden rendben van!

 

További gyors és eredményes gyógyulást kívánok!

 

üdv. és KITARTÁS! :)

Előzmény: Borembukkk (4693)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.06 0 0 4693

Köszi a bíztatást. Tegnap voltam kontrollon. A dokinéni megnyugatott, hogy szépen gyógyul a seb és elmondta, nincs is összevarrva, azt is elmondta, miért lesz nekem így jobb hosszútávon. Hát, ha ezt előre tudom, nem biztos, hogy belefogok.. :)

Mindegy, már túl vagyok rajta, most már csak túl kell élnem. A széklet amúgy egyszerű, ha rendesen eszel, ki is akar majd jönni. Én egyelőre az állandó székelési ingert nem tudom kezelni, de talán az is helyre kerül idővel.

tyúkanyó48 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 4692

Igaza van tristennek, én két hétig kutyául szenvedtem a műtét után, nagyon fájt minden WC -zés, olyan volt, mintha tüzet gyújtottak volna a fenekemben, hideg zuhannyal locsolgattam "nagydolog" után. Egy hét után ez teljesen normális, amiket leírtál, pláne hagyományos műtét után.

Kitartás- én is csak ennyit tudok mondani, egy hét múlva már sokkal jobb. A munkahelyen megvárnak a melóval, még türelmet kérj tőlük.

Örülj, hogy egyáltalán van székleted, nekem már az is probléma volt, produkálni valamit.

Előzmény: Borembukkk (4690)
tristen Creative Commons License 2012.12.05 0 0 4691

Szia!

 

Szokott itt lenni egy nagyon rendes doki, majd ő megírja Neked, mi a helyzet ilyenkor. De szerintem egy hét a műtét óta még nem sok, szóval nem hinném, hogy jobban kellene lenned, úgy értem, hogy még van pár napod arra, hogy jobban legyél..

 

Hidd el, sokat olvasgattam már ezt a fórumot, és nem olvastam még olyan esetet, aki egy hét után kiugrott volna az ágyából és vígan szaladgált volna az utcán örömében..Vagy ha igen, az szerintem nem is ember! :)

 

KITARTÁS!

Előzmény: Borembukkk (4690)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.05 0 0 4690

Köszi, csak előzetesen azt hallottam, a dokinénitől, hogy a 3-ik nap lesz a legnehezebb, de én azóta is nehéz napokat élek át folyamatosan. Nem tudok állni, ülni csak feküdni. Még az utcára sem tudtam kimenni 1 hete, pedig az orvoshoz is el kell mennem. Ha jól sejtem nekem nem a Longo féle műtétet csinálták, hanem a hagyományosat. Szerintetek kb. mennyi idő múlva less belőlem újra ember? Lassan a melóhelyemen is kellene valamit mondanom.

Előzmény: tristen (4689)
tristen Creative Commons License 2012.12.05 0 0 4689

Szia!

 

Szerintem egy hetes operáció után ez normális. Bizzál a gyógyulásban!

 

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Borembukkk (4688)
Borembukkk Creative Commons License 2012.12.04 0 0 4688

Sziasztok

 

1 hete volt a műtétem, állítólag már a legrosszabbon túl kellene lennem, mégis teljesen ki vagyok borulva. Nem tudom, 1 hét után milyen állapotban kellene lennem? Az "orvosomat" már meg sem merem kérdezni, szerinte az aranyér sem fájdalmas, csak nyafogós vagyok (44 éves férfi vagyok, szerintem az átlagosnál magasabb fájdalomküszöbbel). Normális, hogy egész nap székelési ingerem van, aztán persze semmi nem jön, de 10 perc állás után majd meg őrülök? Naponta 4x van székletem, de képtelen vagyok "rendes adagot" produkálni, bár most már a kezdetinek kb. 3x-osa távozik.Volt egy széklet dugóm is, azt tegnap talán sikerült "megszülnöm", de kb. fél deci vérrel járt. Ma már normális székletem volt de az is vérzik. És a második után is állandó a fenekemen az irritáció, de most semmi nem akart jönni, nyomni pedig nem mertem a vérzés miat..

 

Hűű, egy regényt kéne írnom, mi minden nyűgöm van, de nem tudok ennyi időt itt ülni. Szóval a lényeg, hol kellene tartanom most 1 hét után?

tristen Creative Commons License 2012.12.04 0 0 4687

Sziasztok!

 

Ki hogy van? Nem nagyon látom, hogy megterhelnétek a fórumoldalt a hozzászólásaitokkal.

 

KITARTÁS!

 

üdv. :)

tristen Creative Commons License 2012.12.01 0 0 4686

Remélem nem volt túl erős a legutóbbi hozzászólásom! :)

Előzmény: tristen (4685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!