Amugy. . .jo az elektromos, de nekem a citromhoz (tea, sutes, etc) ez a legegyszerubb: Nekem nincs zold betet, a citrom is es a lime is megy a sargaval.
A narancsot viszont a geppel szoktam, meg a grape fruit-ot is.
Azért mert itt Magyarországon kereskedelmi forgalomban nem kapható, és futárszolgálat hozza ki, valszeg Prága városából. Különben a honlap magyar nyelvű változata elég mókás, jókat lehet röhögni a fordításokon, már ez megérné a felárat. :-)
Na, summa summárum, elvágtam a gordiuszi csomót: vettem egy kézi működtetésű, Nimbusz márkanevű citrusfacsarót. A netes linktől eltérően én kb. 3700 ft.-ért vettem az MM-ben.
Ha már a bevásárlóközpontban jártam, megálltam egy büfésnél, akinek ehhez hasonló, kicsit nagyobb kézi gyümiprése van, és 1,5 dl lét 310 Ft.-ért ad. Rendeltem egy ilyen adagot, és amíg dolgozott elbeszélgettem vele. Ő is megnézte az én gépem, és tökjónak találta.
A kérdésem az volt feléje, hogy nem lenne vajon praktikusabb a citrusokat meghámozni? Mert ők héjastól helyezik be a présbe, és a héjban ugye lehetnek gyom- és rovarirtó szerek. Szerinte nem jó úgy, mert fröcskölhet, de én este ki fogom próbálni (még nem mosogattam el a Gépem).
. . .es az a nyero. . .ha megteheted, csak Breville-t vegyel. Az elso citromcsavarom, ami nem oruletesen zajos - es a nagyszeru a kicsi de otletes megoldas: a kiomlojet fel lehet hajtani, igy nem csurog ossze-vissza. A gyumolcscentrifuga. . .egy alom. . .
Szeretem meg a vizforralojat is, nagyon hamar dolgozik!
Nos, a tesztek szerint van egy nevető III: Breville. De!
Íme egy teljesen eredeti koncepció: http://www.vitality4lifeshop.com.au/videos/oscar.mov http://www.energiseyourlife.com/Oscar-VitalMax-Juicer-pr-77.html Hurkatöltőre hajaz. :-)
Nekem is ugyanez a poblémám, ill. kérdésem. régebben olvasgattam ezt a témát, de nem emlékszem, hogy az általam legjobbnak tartott, és árban kb. 30-35 ezer forintba kerülő készülék közül melyik a legjobb.
A Power Juicer-ről és a Philips gyüm.centijéről van szó.
Ma megnéztem mindkettőt, a PJ-t a Teleshopnál, a Philipset az MM-ben.
Ami egyből feltűnt: a PJ dobozán azt írja, hogy akár 30%-kal több gyümölcslevet facsar. A Philips dobozán pedig 70%-kal több léről van szó.
Én most szeretnék csatlakozni a frissen préselt gyümölcslevet fogyasztók táborához. Milyen gyümölcscentrifugát vegyek? Légysi írjatok, hogy milyen márka vált be, ami majdnem szárazra centrizi a gyümölcsöt!!! Előre is köszönöm.
Bocs, csak most jártam itt újra! A szőlőt én ahogy préselem, úgy meg is isszuk. Nem hűtöm le, legfeljebb, ha nagyon sokat sikerült csinálni, és nem fogy el, de még azt is aznap megisszuk. Ez persze azt jelenti, hogy télen nem is fogunk inni, csak amíg tart a szezon. Igen, jó lenne tudni, hogyan lehet eltenni. Addig marad télre a cékla, sütőtöklé, répa. Meg az alma és citrusfélék.
Óránként nem kell mosogatni a készülékeket. Nyilván attól is függ hogy mit centriztél utoljára, az sem mellékes hogy mennyire van kánikula a konyhában, de akár 6 órát is állhat a gép két használat között!
mikor az első babammal terhes lettem, akkor rajottem, hogy a hanyinger miatt nem tudok eleget inni, s lam, az ures gyumolcstea meg dolt belem, nem volt vele gond. ugyhogy raszoktam, hogy a kb. 1 liter viz mellett 1-1,5 l Milford v. egyeb rendes gyum. teat ittam uresen. mai napig imadom. nalunk udito "unnep" jelleggel van itthon, havi szinten 3-4 doboz valami fogy el, szoval nem szamottevo. a tej nagyon megy, meg a csapviz. lanyomnak neha veszek asvanyvizet, hogy jobbat is igyon :)
a kov. gyereket aprilisra varom, remelem minden oke lesz.
meg mindig nem tudom, h melyik centrit vegyem. meg azt se tudom, hogy mondjuk a kaposztale magaban jo-e, es hogy mennyire hizlal, stb. mert a cekla kcal erteken is nagyon megutkoztem, persze gondoltam en, hogy jo sok cekla kell 1 deci lehez, de akkor is (mondjuk jo edes).. ha a bolti 100%-os paradicsomle 20 kcal korul van, akkor a hazi is?
Nem allt szandekomban predikalni - ha igy tunt, elnezest erte. Viszont. . .ha valamit hasznalni akarunk, jo megnezni, hogy hogyan is illesszuk be az eletunkbe. A gyumolcscentrifuga - akarmilyen is, es mar tobbet probaltam - gondozast igenyel. A gyumolcse meg tartositast. . .
Magam reszerol maradok annal, hogy haugy tervezem, akkor reggelihez, ebedhez vagy vacsorahoz isszuk frissen, es mosogatas utana. . .mint a tobbi edenyt.
Gratula a babahoz!!! No meg ahhoz, hogy egeszsegesen eltek - es a kicsid iszik vizet!!! Nekem is a sima viz az ami jo - en sem iszom buborekost! Mikor jon a kicsid?
ugy ertem, hogy mondjuk ha azt mondod, hogy frissen kell csinalni, akkor naponta tobbszor keszitenem.
a "predikaciod" lenyeget ertem, ES LEHET, HOGY FURCSA, de egy vizhivovel allsz szemben :), raadasul meg mindig csapvizet iszom , pedig mar a kornyezetem regen atszokott az asvanyra. (en a buborekot nem is birom) a lenyeg, hogy most megint babat varok, es nagyon megkivantam a zoldsegleveket. vettem a hetvegen pl. ceklalet, de ugye 600 Ft egy 7 decis uveggel, nagyon draga, pedig olyan finom. (habar kisse hizlal, mert 38 kcal van decijeben, szoval nem lehet nyaklo nelkul inni) de ugyanígy kivanom a paradicsomlet, repalet, kaposztalet, es nem akarok vagyont kolteni ra, na meg jobb ugy, ha van itthon egy fej kaposzta, azt sutty be a gepbe. nem? a kislanyom (2 eves) csak vizet hajlando inni, igy lett szoktatva, de nyaron keszitettem bodzaszorpot (valojaban nem szorp volt, hanem le) es nagyon rakapott, folyton keri, ugyhogy neha adok neki valami ivolet. nem szamottevo mennyiseget, hetente par decit iszik ilyesmit, ezen kivul csak vizet. (na meg tejet) a repat nagyon szereti, meg a paradicsomot is, igy gondoltam (mivel a gyumolcsoket viszont nem nagyon eszi) kis ivolevel tamogatnam meg a napi kajajat. a ferjemre pedig rajott az egeszseges eletmod, hetente egyszer gyum. napot akar tartani, de eddig soha nem birta (sovany ffiaknak ujdonsag az ehezes), es gondoltam, hogy ilyenkor ihatna zoldseg v. gyum.let, ami segitene neki, hogy elveit fenntartsa.
Jo otlet a gyumolcslevet inni, de nem viz helyett. Legyen meg a helye - reggelinel, tizorainal, vagy ams alkalommal - aztan a szomjusag oltasara ott a viz.
A gyerekeket (no meg a felnotteket is) nagyon konnyu elrontani, rossz szokasora nevelni. . .ne feledkezzuk el arrol a gyumolcslevek rengeteg cukrot tartalmaznak. . .viszont elfeledkezunk egy kituno italrol: vizrol :))!
A gyumolcs-zoldsegle legyen resze az etkezesnek, fontos taplalek forras, fontos vitamin forras. Jo az etrendet megtervezni, es ahogy a salatat is hozza tervezzuk a fo etelhez, ugy az ivolevet is.
mármint a mosogatást úgy értettem, hogy mondjuk facsarok magamnak 1 pohárral, elmosom a gépet, gyerek 1 órával később ébred, centrizek, elmosom a gépet...stb.stb. eddig eleve azért nem vettem ilyen gépet, mert mindenki azzal riogat, hogy hatalmas mennyiségű mosatlan keletkezik.
a Philips gép azért volt szimpi, mert kisebb a tartálya, és az Eltánál nem is látom konkrétan, hogy hogy van az a tartály. ki lehet venni alóla? utána át kell öntenem üvegbe és úgy a hűtőbe?
boltban veszem, de van család, akik meginnák, legalábbis fél liter biztos elfogyna egy nap, és nincs kedvem egy poharassával mosogatni, csak mert két-három óránként akarunk 1-1 decit inni.
főként zöldség, legfőként céklalét szeretnék magamnak, s gyerekemnek répa és egyéb leveket készíteni, amihez úgy érzem dög erős gép kell.
(nyáron , ha vidéken lennénk szüleimnél, sok ingyen gyümölcs jönne a konyhára)
Honnan veszed a gyumolcsot hozza? Ha a kertedben terem, lehet egyszerre tobbet is fogsz kesziteni. Ha nem. . .miert vennel egyszerre sokat, hogy aztan tartositott levet igyal? A gyumolcslenek az lenne az ertelme, hogy frissen csavart legyen.
gyümölcscentrifuga vásárláson töröm a fejem, és kettő tetszett meg a leírások alapján Philips HR 1851 és az Elta es1000. az elta most nagyon olcsón, 10eFt-ért kapható, de már csak 1 van belőle, viszont marha nagy, sok lé elkészítésére alkalmas, csak azt nem tudom, hogy ilyenre van-e szükségem; azaz, hogy én literszám szeretném-e inni ezeket a leveket, avagy egyáltalán tárolható-e a kifacsart zöldséglé mondjuk 1-2 napig hűtőben?
Kérdésem lenne, hogy frissen elfogyasztod, vagy a hűtőben tárolod bizonyos ideig?
Tartósítószert tettél-e bele?
Valami infót légyszives, mert a kisérletezési és a (kezdeti elmebaj) fázisban vagyok. A család röhög rajtam. -Azért jó ízűen megisszák-. Szóval nagyobb mennyiséget szeretnék eltárolni, hűtés nélkül. Addig már eljutottam, hogy nem erjed, csak a penészgombák jelennek meg, 3-4 nap elteltével.
Most itt tartok.
Lessz még kb. 20 kg fehér szőlőm, amiből szőlőlevet szeretnék készíteni.
Én most ősszel rendszeresen préselek szőlőlevet. Az vele a bajom, hogy a magok egy részét a gép kiköpi, tele velük a konyha préselés után. De ez még mindig a kisebbik rossz, mert közben fertelmes hangot ad, tehát feltételezem, hogy a magok más részét bedarálja. Vajon nem árt ez a gépnek? Másoknak ilyen tapasztalat?
Én is nagyon kiváncsi lennék milyen új gépek jöttek ki, amelyekkel a szőlő mellett szilvát is lehetne centrizni. Attól tartok sok újdonságot ebben a műfajban nem remélhetünk. A szőlőre megoldás lehetne, ha a borászatokban használatos prés mini változatát megcsinálnák, az nem nyomja össze a magokat. Kérdés csak hogy mire lehetne azt még használni?
Ma megvettem a citrusprést is. :) Elta CP200 -as 85W a teljesítménye , és rozsdamentes acél a külső palástja. A grapefruitot tökéletesen kicsavarta. Ami külön jó: csendes, ezt még meló előtt korán reggel is lehet használni, nem verem vele fel a teljes házat. Megbizható erős német darabnak tűnik.
Ilyen formát a Roosmannban láttam kb. két hete, 150 Ft-volt akkor akciósan. Arra gondolj, mikor megveszed, hogy elférjen a mélyhűtődben. Az enyém nem túl nagy és mindig tele van.
Mo-on nem. De nem nagy dolog csinalni. . .van papirpoharad, nem? Lehet kapni kicsi fa spatulat is, vagy sima hurkapalcikat (tegyel bele kettot, akkor stabilabb lesz).