Keresés

Részletes keresés

udvari Creative Commons License 2000.09.08 0 0 61
ehe Nógat az urad mi !!!

Mert a szív teljességéből szól a száj ,hát a Tied egy kicsit trágyalé szagú !!!

Vagy csak agyadra ment a katolicizmus tökéletlensége jajjjjjjjjj tökéletessége.

Persze nem baj az mármint a a katolikusoknál ti megesztek mindent amit elétek raknak eszetekbe se jut tudakozni az Írásokat ti azokat is félremagyarázzátok tehát nem rég a a pópátok jaaaaajjja papátok azt gagyogta ki (biztos gyengélkedett) hogy minden világvallást egyenértékűnek tart .No fene most meg gyün háturról.

Meddig szeretitek és szóljátok még a hazugságot ?????

Jó ama fenevadon lovagolni mi ?????

Előzmény: Balázs (48)
kanka Creative Commons License 2000.09.08 0 0 60
Ja igen... meg annyit, hogy igy kezodik:

"All human beings are born free and equal in dignity and rights.They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood."

Előzmény: kanka (59)
kanka Creative Commons License 2000.09.08 0 0 59
Kedves Menon!

Azert nem valaszolgatok neked, mert minig egyetertek veled. De ha ennek mindig hangot adnek, akkor kimerulne a beszelgetesunk "egyetertek" cimszo alatt.
Ez a mondatod nagyon ott van a placcon.
Meg ide becopyzok egy sort decibelnek, aztan ide mar nem irok tobbet...

Universal Declaration of Human Rights, Article 18.
"Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance."

(Nem banom, ha ezt is leforditja egy angolul jool tudo emberke, mert en csak amolyan tessek-lassek tudnam :-) )

Udv
kanka

Előzmény: Ménon (55)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.09.08 0 0 58
Hát igen, a szorgos Ördög korán kezdte az ipart...
A Rig-Véda első könyvei úgy 500 évvel régebbiek a jelenleg talált legrégebbi zsidó és őskeresztény leleteknél... a Mahábharátáról ne is beszéljünk...
A Védákba pedig az Ördög tette bele az inkarnálódásokat (mert ott is van Krisztus, csak nem úgy hívják), hogy Jézus szerepét kisebbítse és tévtanítson.
De hát ez nem jött be neki, mert nincs benne ellentmondás, csak neked, akinek eszébe se jut, hogy elolvasd, mert a lapok küzül azonnal a Sátán ugrana rád..
Előzmény: orient (53)
Mirabolan Creative Commons License 2000.09.08 0 0 57

Nagyszerű, kedves Csaba! Szóval szerintetek sem kell keleti 'segédanyag' az evangélium mellé,
hogy ''tökéletesebbé tegye'' a megváltás művét.

Csakhát az evangélium teljességéhez hozzátartozik az egyetemes egyház, amin a pokol kapui nem fognak erôt venni. Azt miért nem hirdetitek az utcákon, hogy ''Egy nyáj lesz és egy pásztor''?
És mit gondolsz, hogy fog beteljesedni pl. ez a jövendölés:
''... MINDEN TEREMTMÉNY, mely a mennyben, a földön és a föld alatt, a tengeren és a tengerben van, ÍGY KIÁLTOTT: "A TRÓNON ÜLÔNEK ÉS A BÁRÁNYNAK
ÁLDÁS, TISZTELET, DICSÔSÉG ÉS HATALOM ÖRÖKKÖN-ÖRÖKKÉ." (Jel 5,13-14)

Béke - Mir

Előzmény: orient (53)
decibel Creative Commons License 2000.09.08 0 0 56
Ha én katolikus lennék elgondolkoznék, miért ne éljek törvény adta jogommal.

"közösség elleni izgatás (269 §): aki nagy nyilvánosság elott
a magyar nemzet,
valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai
ellen gyulöletre uszít, buntett miatt három évig terjedo szabadságvesztéssel büntetendo, "

Ménon Creative Commons License 2000.09.08 0 0 55
Kedves kanka!

Nem bantani, csak figyelmeztetni szeretnelek.

Minel tobb gyuloletet engedsz magadba annal jobban a foglya leszel ennek az erzesnek. Minel jobban fogoly vagy onmagadban annal hangosabban fogsz kiabalni a segitsegert, de annal kevesebben hallgatnak meg. Minel melyebbre ersz onmagad 'poklaban' annal jobban szeretnel kiemelkedni belole. Es eljon majd egy nap mikor radobbensz, hogy ujra kell epiteni eletedet ahhoz hogy a bilincsek lehulljanak. Azutan mar maskepp fogsz racsodalkozni erre a vilagra.

Kihagyhatod, ha akarod. Rajtad mulik!

Szeretettel

Ménon

Előzmény: kanka (50)
Fuly Creative Commons License 2000.09.08 0 0 54
Kedves Udvari!

A dokumentumbol mir(34) idezett. Igy elmegy szerinted?

Különben a topic cime tenyleg fals, mert nem ez van a dokumentumban.

Fuly

Előzmény: udvari (52)
orient Creative Commons License 2000.09.08 0 0 53
Szia Balázs!
Igenisértettemkérekengedélyttávozni! :)))
Kösz, soha sem fogok semmilyen Védákat meg Koránt sem olvasni, sőt eszembe sem jutott :)))
"Az ember Krisztustól megtudott mindent, azon kívül nincs szügsége egyéb forrásokra. -írtad. Ámen. És ezt megmondtad a pápádnak is? És a többi nagy "máriásnak", itt a fórumon is? Azoknak akik a "megjugorjei üzeneteken" lógnak és már alig várják, hogy 25.-e legyen? És a ti szent hagyományaitokról nem is beszélve...Ha az embernek elég az, amit Krisztustól kapott, akkor minek a szent hagyomány? És főleg hogyan lehet ezt a Bibliai kinyilatkoztatásokkal egyenrangúvá tenni? Vagy rosszul tudom, nem egyenrangú a kettő?
Szvsz egy kicsit félreértettél, ugyanis nekem az ütötte meg a fülemet, amit a bíboros újságírói kérdésre válaszolva mondott: "..még a protestánsok is üdvözülhetnek.." ,sőt még azok is, akik nem keresztények, de keresik az Istent.
Most tényleg komolyan kérdezem : te ezzel egyetértesz? Ugyanis az én Bibliámban az van, hogy aki Jézus Krisztusban hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül. És hogy nincs más út az Atyához csak Jézuson keresztül.
Még a reagálásommal kapcsolatban: Tudod ezek a kis apró bíborosi válaszok annyi mindent elmondanak, pl. azt, hogy korunkban nem csak gazdasági, hanem vallási globalizáció is folyik, amelyben a rom. kat. egyház egy vezető szerepet akar betölteni. A vallásokat valamilyen szinten egyesíteni akarják ( elég sarkos megfogalmazás ) Na ez az, amiből én és a HGY is ki szeretne maradni, mi inkább "radikális, reakciós" hívők maradunk, akik kimennek továbbra is az utcákra, terekre és hírdetjük fennszóval, hogy az emberek térjenek meg a bűneikből mert Jézus a Megváltó és ő már meghalt értük, Jézus a gyógyító, Jézus a szabadító. Egyedül jézus Krisztusban van az üdvösség Ha egy pápai bíboros ennek az ellenkezőjét hírdeti, akkor helyedben elgondolkoznék egy kicsit...
Minden jót!
Előzmény: Balázs (48)
udvari Creative Commons License 2000.09.08 0 0 52
nem kellene a katolicizmust összekeverni a keresztyénséggel (Krisztus követéssel) mert ez minden hívő keresztyén embert sért.

Előzmény: aromo_ (16)
Fuly Creative Commons License 2000.09.08 0 0 51
Bravo Brumi!

Csak igy tovabb a töretlen humánum jegyében! Elöre a gondolatok, a nihilisták és naturalisták, a védikusok és politikusok, a hidegek és a melegek, a vallás és vallástalanságvallás, valamint mindenféle ideológia, és azok tagadásának útján!

Hajrá Brumi!!!!!

Fuly

Ps: menj bekevel, en maradok itt... :))

Előzmény: Brumimackó (49)
kanka Creative Commons License 2000.09.08 0 0 50
Kedves Kopancsi!

Mert szegyen az, ha valmit nem tud az ember? :-)
Eloiteletmntessegert kialtasz: hat kialts! viszont ami van, az van. Ha van eloitelet, nem csak az en dolgom azt megszuntetni :-)
Nem, ne is vegyel komolyan. Nyugodtan beletespedhetsz sajat felsobbrenduseged es mindenttudasod (eloiteletmentesseg?) kocsonyas talajaba, bizonyara ott kenyelmesebb...

Asszem ismerem az Apostoli hitvallast. Az elso peldanyt, amit egyhazatyak hoztak letre, abban meg egy atok is meg volt fogalmazva a nem hivok szamara, ezt kesobb (a mostani valtozat letrehozasanal) kitoroltek, es egy par stilisztikai modositast is kieszkozoltek.
Ez csak a tortenete (amennyit en tudok rola, de te biztos jobban tudod), a szoveget is nagyjabol ismerem :-) Egyszer sem mondanam el, meg akkor sem, ha fontosnak tartanam Jezust.

Udv
kanka

Előzmény: Törölt nick (47)
Brumimackó Creative Commons License 2000.09.08 0 0 49
Ez az Balázs! Csak keményen!
Mondjuk az se volna rossz, ha az a szenilis, rezgőfrászos kis zsebhitler is kikukkantana kicsit Castelgandolfóból, körbeforgatná csipás tekintetét ezen a világon, és konstatálná, hogy a totalitárius gondolkodás manapság nem korrekt.

Nekem nem kell kölcsönöznöm.
Egyébként mit gondolsz, jó fej dolog marhaságnak nevezni a Védákat? És a Bibliát? Ha nem, miért?

vidáman

Brumi

Előzmény: Balázs (48)
Balázs Creative Commons License 2000.09.08 0 0 48
Kedves orient!

Te ostoba galata! (Gal 3,1) Hát nem leírta Mirabolan, hogy miről van szó? Nem arról, hogy hülyék a protestánsok, pláne nem a HGY-sek, hanem arról, hogy nem fogadja el Krisztus Egyháza azt a véleményt, miszerint pl. a Bhagavad Gita vagy a Korán vagy bármely más irat kiegészítené a krisztusi kinyilatkoztatást. Ez még más szavakkal azt jelenti, hogy az ember Krisztustól megtudott mindent, azon kívül nincs szüksége egyéb forrásokra. Ez pedig nem tudom, miért fáj Neked. Ha azonban gondolod, olvasgasd nyugodtan a Védákat is, hátha új fényt vetnek életed örök céljára. (Esetleg ajánld Morvay Péternek, hadd tömje annak a büdöslábú szektavezérnek a fejét ezzel a marhasággal is. Néhány szakszót az eretnek BL-től kölcsönöztem.)

Rosszkedvűen:
Balázs

Előzmény: orient (36)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 47
Kedves Kanka!

Hozzászólásoddal ékesen bizonyítod, hogy az Egyházról semmit sem tudsz. Evangéliumot bizonyára olvastad, a Rámajánát a moziban is láttad.

Ám ez kevés. Ahhoz, hogy érdemien beszélgetni tudjunk, először meg kellene belülről ismerned, hogy kik is vagyunk mink. A megismerés alapfeltétele az előítéletmentesség. Jelenleg Te erre nem vagy képes. Bocsáss meg Kanka, ezért nem tudlak sem komolyan venni, sem felkészültnek arra, hogy az ominózus pápai nyilatkozatról érdemben beszélgessek veled.

Ahhoz, hogy egy csöppet megismerj bennünket kezdetnek javaslom az Apostoli hitvallás elolvasását és tanulmányozását, amihez kellemes, eőítéletmentes vizsgálódást kívánok Neked.

Satyát, Mirabolant és a többieket bármikor megtalálod itt, segítségedre lesznek.

Bocsánat ha durva voltam.

Szeretettel,

Kopáncsi

Előzmény: kanka (28)
aromo_ Creative Commons License 2000.09.07 0 0 44
"Már azt is állítsák törvényszék elé, aki haragot tart. Aki felebarátját butának mondja, állítsák a nagytanács elé. Aki pedig istentelennek mondja, jusson a gyehenna tüzére."

Mondott annyi mindent... :-)))

Előzmény: kanka (42)
Noném Creative Commons License 2000.09.07 0 0 43
Kedves Mindenki!

Csak megjegyezném azt a tényt, hogy ha valaki támadja ellenfelét, de azt ugyanazzal a gyülölettel, kötekedő megjegyzésekkel és kirekesztő szándékkal teszi mint ami ellen állítólag küzd, az az ember ugyanolyanná válik mint állítólagos ellenfele. Magyarul semmivel sem lesz különb nála!

Minden vallást és más emberi csoportosulást emberek alkotnak, és minden ilyen csoportosulásban vannak olyanok akik szégyent hozhatnak rá. (Az általánosítás eléggé veszélyes dolog, mert kirekesztővé tehet.) Isten előtt viszont minden ember saját dolgaival kénytelen elszámolni.

Amúgy a megbocsátás egy nehéz, de jó dolog. A vallásosoknak talán nem kell bizonygatni, az ateistáknál pedig a lelkiismeret megnyugvását hozza el.

Üdv
Noném

kanka Creative Commons License 2000.09.07 0 0 42
Hat nem Jezus is azt tanitotta, hogy aki nem hisz benne az el fog karhozni?
Nem hinnem, hogy jobbat lehetne varni a taitvanyoktol...
Egyebkent hivatalosan hol mondjak ki a protestans egyhazak?
Előzmény: gyorgyi_ (41)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.09.07 0 0 41
Leirok 2 tortenetet, ami lenyeget tekintve idetartozik:

1. Par hettel ezelott beirtam a szombat vs. vasarnap topicba. Ugy erzem, hogy logikus voltam, es senkit nem bantottam meg. Csak azt fejeztem ki, hogy a keresztenyeknek miert nem kell megtartani a szombatot. Erre Szombatosoktol es Tikvatol olyan valaszokat kaptam, hogy azt hittem, hogy nem jol latok. Gyakorlatilag jol letoltak, hogy mit kepzelek magamrol, hogy en nem tartom meg az Isten torvenyeit (amibe a szombat is beletartozik). Egyiken se katolikusok. 100%-ig meg vannak gyozodve az igazukrol, aki nem oket koveti, az tevelyeg, es nem akar engedelmeskedni Istennek (amiert termeszetesen meg fogja kapni a melto buntetest).

2. Egyik munkatarsam buddhista. O elmondta nekem, hogy az occse egy fundamentalista protestans templomba jar, es allandoan probalta megteriteni. Ez a vita ott befejezodott, hogy a munkatarsam megmondta neki, hogy micsoda bigott, es nem akar tobbet errol hallani. Erre az occse kijelentette, hogy most mar az Isten vegzett a munkatarsammal, es el fog karhozni. Amint fentebb irtam, a munkatarsam occse sem katolikus.

Kerdesem: miert nem zavar senkit, hogy egyes protenstans egyhazak (es egyenek) ilyen tanitasokkal jonnek elo? Raadasul, ezek a tanitasok nemcsak azt mondjak ki, hogy az o vallasuk az egyedul igaz, hanem azt is, hogy aki nem oda tartozik, az el fog karhozni. A katolikus egyhaz mindig is azt tanitotta, hogy udvosseg lehetseges azoknak is, akik oszinte szivvel keresik Istent, akkor is, ha nem az Egyhaz tagjai.

Fuly Creative Commons License 2000.09.07 0 0 40
Na, jól elszúrtam!

Helyesen:
Akkor megsúgom, hogy ez NEM tévedhetetlen kijelenteskent hangzott el, hanem egy szokasos emlekeztetö dokumentum. Tenyleg semmi új nincs benne.

Előzmény: Fuly (39)
Fuly Creative Commons License 2000.09.07 0 0 39
Kedves Tódi!

Nekem az fáj, hogy egy olyan ember mondta, aki magát „csalhatlannak „ mondja.
Kiröl beszelsz?
Netan a jelenlegi pápáról?

Akkor megsúgom, hogy ez tévedhetetlen kijelenteskent hangzott el, hanem egy szokasos emlekeztetö dokumentum. Tenyleg semmi új nincs benne.

Fuly

Előzmény: tódi (34)
kanka Creative Commons License 2000.09.07 0 0 38
Kedves almaeper!

""Az egyedül nevéhez méltó vallás az, amely az igazi békéhez vezet. Az igazi vallás eltorzul, amikor azonosítja magát a konfliktusokkal és az erőszakkal" írja a szentatya üzenetében. ... "

"Meg akarsz valtoztatni valakit? Helyes! Kezdd rogton magaddal!" irom en.

"A vallások nem szolgálhatnak gyakorlati tanácsokkal a világ összes gondjának megoldásában. "
Nem? Akkor minek szolnak bele? Foleg, hogy nem is feladatuk. :-))))

"Morális és lelki bölcsességgel szolgálhatnak, amely világosságot ad és tanítják az emberi nem természetfölötti igazságát.
Egyedül ebből származhat az emberi méltóság tisztelete, amely nélkül nincs sem igazságosság, sem szolidaritás, sem pedig béke. ... "
Az emberi meltosag tisztelete szerintem ott kezdodik, hogy az ember nem helyezi magat fole semmilyen mas lenyenek. Ha tud mast tisztelni, akkot tud egy embert is.

"Szent János ezt mondja: "Aki azt állítja, hogy szereti Istent, de nem szereti felebarátját, az hazug." Keresztények és muzulmánok, keresztények és hinduk, keresztények és más vallásúak, akik ugyanabban az országban élnek, ahol valóban nagy a szenvedés, ha együtt nem tesznek semmit a békéért, a kölcsönös szeretetért, az egységért és az egyetértésért, a vallást muzeális szintre korlátozzák."

Es ezzel a nyilatkozattal most szeretitek felebaratotokat? Mondjuk egy muzlimot, akit kapasbol kizartok abbol a jobol, ami csak nektek jar (erdekes modon a muzlimok el tudjak fogadni Jezust, mint isten profetajat... es pont az a vallas, melyik a szeretet zaszlaja alatt ringatja magat... meg arra sem kepes, hogy azt mondja a masiknak: "jo van fiam, joo uton jarsz")
Ok, egyutt tenni kell a bekeert. Latom, az elso lepest megtettetek :-)))))

Felsobbrendusegtol ihletett dokumentumokbol meg elvi sikon sem lesz beke.

Udv
kanka

Előzmény: almaeper (37)
almaeper Creative Commons License 2000.09.07 0 0 37
Egy két újabb gumicsont, néhány párnapos pápai megnyilatkozás, a cnn csúsztatása pedig világos Mir hozzászólásából.

"Az egyedül nevéhez méltó vallás az, amely az igazi békéhez vezet. Az igazi vallás
eltorzul, amikor azonosítja magát a konfliktusokkal és az erőszakkal" írja a szentatya üzenetében. ...

A pápa figyelmeztet: az emberiség előtt álló feladatok ma oly széles körűek és annyira összetettek, hogy egyetlen nép vagy nemzet sem oldhatja meg egymagában
azokat. ...

A vallások nem szolgálhatnak gyakorlati tanácsokkal a világ összes gondjának megoldásában.
De ez nem is feladatuk. Morális és lelki bölcsességgel szolgálhatnak, amely világosságot ad és tanítják az emberi nem természetfölötti igazságát. Egyedül ebből
származhat az emberi méltóság tisztelete, amely nélkül nincs sem igazságosság, sem szolidaritás, sem pedig béke. ...

Szent János ezt mondja: "Aki azt állítja, hogy szereti Istent, de nem szereti
felebarátját, az hazug." Keresztények és muzulmánok, keresztények és hinduk, keresztények és más vallásúak, akik ugyanabban az országban élnek, ahol valóban
nagy a szenvedés, ha együtt nem tesznek semmit a békéért, a kölcsönös szeretetért, az egységért és az egyetértésért, a vallást muzeális szintre korlátozzák. A
vallásnak benne kell élnie a mában. És legalább elvi síkon a béke előmozdítása egyike azoknak a pontoknak, amelyekben a vallások nagy többsége azonos nézetet
vall. ...

orient Creative Commons License 2000.09.07 0 0 36
Szia Mir!
"Ratzinger szerint a protestánsok is üdvözülhetnek"
Még én is, tényleg még a HGy-sek is?? Jó, ha Ratzinger ezt mondta, akkor meg vagyok nyugodva... :))) Hű, eddig pedig úgy izgultam..., de most már minden OK.!
De tényleg, tényleg igaz?? Alig merem elhinni..Hát ez ,ez egyszerűen fantasztikus!! Ez azt jelenti, hogy a sok prot. eretnek, meg az eretnek pápák is meg a valdansek meg az albigensek meg a husziták is mind üdvözülhettek?? Jaj de jó, és figyusz, kiimádkozzátok őket a purgatóriumból is?? Én szeretnék egy ilyen izén részt venni, mondjuk olyanon, ahol Kálvin lelki üdvéért imádkoztok :))))))
Előzmény: Mirabolan (35)
Mirabolan Creative Commons License 2000.09.07 0 0 35

Kedves La ... da!

Csak a pontosság kedvéért idézek, hátha valaki felfogja a különbséget az általad olvasott mondat -- '' a Vatikán a katolikus vallást tartja az egyedül tökéletesnek'' -- és a dokumentumban leírt között.
...
A 34 oldalas, 6 fejezetből álló dokumentum egyértelműen állást foglal Jézus Krisztusnak és egyházának EGYEDISÉGE és EGYETEMESSÉGE mellett, elutasítva ezzel az úgynevezett ''pluralista teológiát''. E teológiai irányzat az utóbbi években, főként Ázsiában kapott lábra. Követői a krisztusi kinyilatkoztatás korlátozott mivoltáról szólnak, és azt hirdetik, hogy a kinyilatkoztatást más vallások tanai ''kiegészítik''. A dokumentum ezt elutasítva a II. Vatikáni zsinat egyértelmű tanítására utal, amely megfogalmazza, hogy a kinyilatkoztatás kizárólag és teljes mértékben Jézus Krisztus által történt. Ebből a Jézus Krisztusban való kinyilatkoztatásból fakad, az általa alapított Egyház egyedisége és egyetemessége. ...
A sajtókonferencián Ratzinger bíboros hangsúlyozta, hogy a Dominus Iesus dokumentum semmiféle új tanítást nem tartalmaz. Megerősíti, és egyértelművé teszi a már ismert ... katolikus tanítást, és korrekt útmutatást ad, mégpedig azzal a céllal, hogy a tévedések és a félreértések a jövőben elkerülhetőek legyenek. Újságírói kérdésre válaszolva Ratzinger bíboros azt is megerősítette, hogy a protestánsok, és a nem keresztény vallások tagjai is üdvözülhetnek, ha lelkiismeretük szavára hallgatva igaz és őszinte szívvel keresik Istent. Az egyháznak az a kötelessége, hogy az igazságot, a Jézus Krisztus által reá hagyományozott igazságot hirdesse. (VIS/KAP/MK)
- - - - - - -

Előzmény: La di la di da (-)
tódi Creative Commons License 2000.09.07 0 0 34
Sziasztok!

Nekem az fáj, hogy egy olyan ember mondta, aki magát „csalhatlannak „ mondja.

Fuly

„Bizony (emberileg) sokszor zavar, hogy akkor sem vesznek minket figyelembe, amikor lehetne. Igen durva szemelyeskedö tamadasokat kell elviselnünk nemcsak ünnepelt közeleti és médiaszereplöktöl (pl. TGM, Bochkor, stb.), hanem hetköznapi emberektöl is, akik csatlakoznak a médiatrendhez. Elviseljük. Ki jobban, ki rosszabbul. (Ez utobbiert megint kapunk a fejünkre...) „

Nem tudom ebben az esetben ki bántott titeket?

Szvsz ezzel a Pápai nyilatkozattal csak azt erősítette meg(legalább is bennem), az egyházak közötti megbékélést a rk. Egyház csak szavakkal mondja, de nincs mögötte tényleges akarat!

Tódi

Canis Creative Commons License 2000.09.07 0 0 33
Nem, mert úgy váltogatom a világnézeteket, mint más az alsónadrágot.
Előzmény: Fuly (19)
Ménon Creative Commons License 2000.09.07 0 0 32
Szia kanka!

Biztos ismered a viccet.

Van Parizs egy utcajaban 3 pekseg.
-Az elsore ki van irva: Itt kaphato az orszag legfinomabb kiflije.
-A masodikra ki van irva: Itt kaphato a vilag legfinomabb kiflije.
-A harmadikra csak az van kiirva: Itt kaphato az utcaban a legjobb kifli.

Az ember a hitevel is igy van. Mert mit szamit ha rajtam kivul 6 milliard ember sok-sok fajta hite nem tud engem Istennel osszekotni. Szamomra az a legjobb hit ami engem vezet el az Istenhez. A tobbiek hitet pedig probalom tiszteletben tartani. Azonban erdekel mit hisznek ok, mert a hituk altal megismerhetem oket is es esetleg en is tanulhatok belole. Ha magamat kirekesztem kozuluk, mert mast mondanak mint en azaltal csak en leszek kevesebb.

Szia.

Előzmény: kanka (28)
kanka Creative Commons License 2000.09.07 0 0 31
Kedves Fuly!

Figyu! En nem azt mondtam, hogy a tied szar, hanem azt, hogy az enyem szamomra helyes. Ettol az enyem neked meg lehet rossz!
Itt viszont arrol van szo, hogy a katolikusok kijelentik, hogy az osszes tobbi szar! Leszolja a hitemet! Na latod, ez mar faj nekem :-)

Itt mashogy latjuk a dolgokat, ebbe szerintem nem kell belemenni, mert a keresztenyek tobbsegben vannak, marcsak azert is, mert divat lett, meg azert is, mert minden magat komolynak feltuntetni akaro politikai nezet hangsulyozza magarol azt, hogy keresztenyi, amit megtehet azert, mert divat :-)

En nem banom, ha te azt hiszed, hogy szamodra a leghelyesebb, csak ne mondd, hogy az enyem helytelen :-) Bar -ha katolikus vagy- akkor ezzel szembenallsz a papaval.

Udv
kanka

Előzmény: Fuly (29)
Fuly Creative Commons License 2000.09.07 0 0 30
Vallod-e, hogy vilagnezeted helyes, es szamodra nem letezik helyesebb vilagnezet?

nem

Ha tudod, hogy van jobb, akkor miert nem azt követed?

Előzmény: Netuddki (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!