Keresés

Részletes keresés

don_kihote Creative Commons License 2003.01.07 0 0 38
Kedves Gvass1!
Igazad van senki sem ért mindenhez! A kérdést azért tettem fel, mert úgy gondoltam, hogy több fegyverszakértő ismerősöd van mint nekem. Ebben semmi sértő nincs! De Te még mindíg kötözködsz, pedig azt írtad, hogy nem te kezdted a személyeskedést! Egy másik barátunk meg beugratós fotókat tesz fel, szuper szövegekkel. Az offtopicot nem értettem, de a gyerek lefordította.
Én csak oroszul tanultam tíz évig. A gumigézáról csak annyit, hogy kiváncsi vagyok, egy fotóról a neten ki tudja megállapítani az anyagminőséget, főleg ha polírozva van. Továbbá kilépek a topicból, nem szokásom olyan társaságban erőlködni
ahol ilyen a légkör. ÜDV! Éljetek boldogul!
Előzmény: gvass1 (37)
gvass1 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 37
hi,
"Gvass 1 barátom /tényleg nem gúnyolódom/, mi a véleményed a Bajkal egycsövű golyósokról"

Semmi. Sosem mondtam, hogy ertek a vadaszathoz es a vadaszfegyverekhez, tehat ehhez sem tudok hozzaszolni. Raadasul itt offtopic.

Előzmény: don_kihote (26)
gvass1 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 36
hi,
"Szlejer
szerinted ki a kutya nem hiszi el amit ide irsz,"

Hat pl. aki egy kicsiket is ert hozza, es esetleg azt is figyelembe veszi, hogy a hozzaszolas teli volt szmajlikkal:-))

Egyszeruen vicces, hogy itt mindenki helybol nekiall vitatkozni, aztan egy iylen rossz szandek nelkuli, nyilvanvalo viccelodest halal komolyan vesz.

Előzmény: jurko_e12 (33)
jurko_e12 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 35
_dexter_:

hmmm... a 12mm elrettento ereje....na igen , bar az enyem csak 10mm-es de remelem azert ez is elrettentő...

azert valasztottam a 10mm-es valtozatot mert en is ugy gondolkodtam hogy 7.5J az 7.5J akarmi is van viszont nem mindegy hogy az mekkora torkolati sebessegel tarsul...lasd 4mm-es flobert, illetve 9mm flobert (a 9mm es mar olyan lassu hogy latos a lovedeket repules kozben)

bar nem tudom mekkora kulombseg lehet a 10 és a 12 mm-es gumilovedek kozott de a fizika, meg a jozan paraszti esz azt diktalja hogy a 10mm-es kicsit gyorcsabb lehet....(bar lehet hogy az elenyesző tömegbeli külömbseg miatt elhanyagolható a sebessegkulömbség....)

udev

en

_dexter_ Creative Commons License 2003.01.05 0 0 34
jurko_e12: "remelem olyan hatasos mint ahogy fevezetted" Hát az a helyzet, hogy én is csak REMÉLEM. Mert ha ennyire sem képes (közvetlen közelről megfelelő fájdalomérzet), akkor már csak tényleg a 12mm elrettentő erejében bízhatunk... :(((
Előzmény: jurko_e12 (33)
jurko_e12 Creative Commons License 2003.01.05 0 0 33
Szlejer:

szerinted ki a kutya nem hiszi el amit ide irsz,
igazabol nincs okunk ketelkedni mert mi ugye nem kamuzosdibol jarunk a forumba...mar bocs, azt hiszem hogy azt senkinek nem lehet itt a szemere vetni hogy tul hiszekeny, de te kezdtel el hulyesegeket irni, es mivel(ugye azert vagyunk itt) nem vagyunk ferverszekertők, egeszen realisztikusnak is tunhet a dolog amit irtal, nem volt benne semmi olyan ami igazabol nem lehetne igaz....es mivel a kep eleg extrém, es a GUNBOX-ban meg ugye nem mindennap jarunk ,bar en dec. kozepe felé voltam ugy 2x 3x de nem lattam ezt a cuccot...vagy legalabbis nem emlexem rá...(pedig pont ezt vasaroltam, marmint gumis cuccot)

na mind1 nekem mindenesetre teccik a kep , akarmit is abrazol...de azt hiszem hogy meg kellene maradnunk a forumtemanal, ill. a realitasnal, es nem holmi kamu halalosztókkal hulyíteni a népet....

_dexter_:

Nem meg nem sikerult becserkeszni...az a helyzet hogy a baratnője nem nagyon supportalja az otletet, igy lehet nekem kellne bevallalnom....de azt meg nemtudom hogy hogy lesz a vegen...remelem olyan hatasos mint ahogy fevezetted...bar ketlem kicsit...de majd kiderül...

udv

en

don_kihote Creative Commons License 2003.01.05 0 0 32
Kedves Sipaki kartárs!
Az a baj, hogy egyetlen fegyverboltban sem lehet kipróbálni a terméket fizetés előtt. sajnos vannak hibás konstrukciók amiket mégsem szégyelnek eladni! gondolj csak a ZH sorozatú bockpuskákra. Nemrég olvastam a Kaliberben a garancia érvényesítés hihetetlen anomáliáit. Valami olyasmi van nálunk, hogy a fegyver "nem tartós fogyasztási cikk". Tehát megveszed-hazaviszed-szar-eldobod /eldobni nem szabad/. A felépítése ua. mint a sörétesnek, csak állítólag erősebbek a reteszfelületek, de csak egy van. A 12-es Victoriámon dupla alsó retesz zár, de ez talán túl van méretezve, mert duplacsövűeknél fennáll a veszélye, hogy egyszerre sül el mindkét cső. Főleg nálam, mert már kipróbáltam balhéból, bírta. Üdv!
Előzmény: Sipaki Lóránd (27)
_dexter_ Creative Commons License 2003.01.05 0 0 31
jurko_e12:

Sikerült már szétlőni haverod lábát???
Mit tapasztalt ? Azt próbáljátok ki, hogy szalad feléd egy fadarabbal az ordibálva hogy:"most kinyírlak". Ha közel ért(~1m), lődd lábon háromszor, és kérdezd meg, hogy még mindig ki akar nyírni, vagy inkább azzal van elfoglalva hogy marhára fáj a lába, és esetleg nem tud / nem akar lábraállni! :) (bár ilyen hatásos lenne...)

Előzmény: jurko_e12 (24)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.04 0 0 29
:)
ezért veszik annyian ezt a ka....
bocs gvass1!
ha valaki hangosan megszakért egy szart, azonnal megveszik. elhiszik, hogy tényleg jó valamire.
Előzmény: Törölt nick (28)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.04 0 0 27
stabilan meglövöm a magam 160 körét. se több, se kevesebb. szerintem egy pisztolytol többet elvárni, csak élet idegen helyzetben lehet. például lőtér:)
gvass1 barátunknak abban igaza van, eléggé egyformán látjuk az önvédelem kérdését. de nem lehet mindenki azonos állásponton.
én nem ismerem a bajkál golyós puskát, de gondolom kipróbálsz majd egyet mielőtt megveszed.
:)
bár mi baja lehet?
ugyanaz a felépítése mint a sörétesnek?
Előzmény: don_kihote (26)
don_kihote Creative Commons License 2003.01.04 0 0 26
Kedves Sipaki Lóránd!
Közös barátunk összetévesztett bennünket, de a félreértés már tisztázódott. Szerinte az én mondatszerkesztésem ugyanolyan mint a Tiéd! Ezt én dícséretnek vettem, különben is túl vagyok azon a koron, amikor minden marhaságon megsértődik az ember, /remélem a marhaság szón nem sértődik meg közös barátunk/. Továbbá az a véleménye, hogy pont olyan béna vagyok a fegyverekhez mint Te! Ezen viszont Te ne sértődj meg, mert bár nem vagyok egy Winettou, de azért nagyon ritkán hibázom el 70 méterről a disznót, 50-ről gyakrabban. És mivel minden írásomat elolvassa békejobbot nyújtván Neki kérdéssel fordulok Hozzá: Gvass 1 barátom /tényleg nem gúnyolódom/, mi a véleményed a Bajkal egycsövű golyósokról? Nekem baromira tetszenek, és biztos, hogy veszek egyet, de 30-06-ost nem merek. Többen azt mondják, nem bírja ki a zárolása hosszú távon az igénybevételt. Hali!
Előzmény: Sipaki Lóránd (25)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.04 0 0 25
:)))))))))
:))))))))
:))))))))
NEM TALÁLT BEBIBEEEEE
donkihóte nem én vagyok.
üdvözlettel: Pikáli Sándor
Előzmény: gvass1 (11)
jurko_e12 Creative Commons License 2003.01.04 0 0 24
_dexter_ :

1m-ről combra...hmmm...lehet hogy kiprobaljuk...(lehet hogy bele fog kerulni par sorombe a dolog :-))), bar az is lehet hogy ezt en bevallalom...:

Szlejer:

Azt mondtad ez nagyon kis szeriaban keszult cucc, ez ertendő ugy hogy egyedi? vagy azert beszerezhető (megrendelesre stb..)

udv

en

_dexter_ Creative Commons License 2003.01.03 0 0 22
Hali !

Akkor már csak a "rozsdamentes forgódob" van hátra. Úgy érted hogy rozsdamentes ACÉL ??? Ezt meg honnan?

Előzmény: Törölt nick (20)
Gróf Úr Creative Commons License 2003.01.03 0 0 21
Én Szléjer tanácsára kitértem a teszt elől, mert állítólag ronda foltot hagy a ruhán és épp nem voltam úgy öltözve, de első adandó alkalommal kipróbálom!

Pedig milyen lelkes volt az új tulaj, hogy még fizetem is a skulót :-)))

Előzmény: jurko_e12 (14)
don_kihote Creative Commons License 2003.01.03 0 0 19
Kedves Szlejer!
Jól csalódom, ha úgy gondolom, hogy ezzel az átalakítással szabad kereskedelmi forgalomba nem hozható a kis kedves? Más: most mondta be a TV híradó, hogy az új fegyvertörvénytervezet szerint a gáz-riasztók szabadon, a flóbertek csak engedéllyel vásárolhatók /ha elfogadja a parlament/. Hali!
Előzmény: Törölt nick (17)
belixxx Creative Commons License 2003.01.03 0 0 18
moly-coated- ez mit jelent, vagy ez a márka?
6mm Dynamic Noble- ez gondolom nagyobb energiájú, mint a flóbert, csereszabatos vele egyébként?
Előzmény: Törölt nick (17)
_dexter_ Creative Commons License 2003.01.03 0 0 16
Sziasztok!
Jurko_e12: ha már ennyire beválalós a haverod, próbáljatok meg egy csupasz combra lövést kb. 1 méterről. Az érzet valamennyire hasonlíthat valós helyzetben történő arclövésre.
Előzmény: jurko_e12 (14)
_dexter_ Creative Commons License 2003.01.03 0 0 15
Szia Szlejer!

Elárulnád a gyengébbek kedvéért, hogy mit láthatunk a képeken ? Mi van rászerelve ? Miért más szinű a dob ? A lövedék a "széria" gumi golyó ? (nekem túl szürkének tűnik) A kilövő patron a normális ?

Előzmény: Törölt nick (13)
jurko_e12 Creative Commons License 2003.01.03 0 0 14
Hi All!

orulok hogy beinduli a topic!

kerdeztetek hogy mit ertek az alatt hogy "nem voltak meggyozőek az eredmények" és hogy mit csinaltam vele, hogy erre a kovetkeztetesre jutottam.....

a lenyeg az az , hogy majd megolt a kivancsisag hogy vajon "mekkorat ut és az mennyire faj a tamadonak" namarmost hazavittem a vasat, atmentem a haverhoz aki első szóra bevállalta hogy eléáll...rulez....

a teszt a következő képpen történt:
3 lövés volt, a srác mindíg háttal állt és én hátbalőttem (a szemsérules elkerülese miatt)

1. lövés : táv kb 4m, ruházat: polo, ing, kabat, pufajka. a srac fe se jajdult, semmi nyom, semmi fajdalom

2. lövés : táv kb 3.5m, ruházat: polo, ing, kabat. a srac fe se jajdult, semmi nyom, semmi fajdalom

3. lövés : táv kb 3m, ruházat: polo, ing, a srac fe se jajdult, semmi nyom, semmi fajdalom???

na ok, hogy a srac jol turi a fajdalmat meg ugye támított is a lovesre, de semmi nyoma se maradt.

volt egy 4. loves is azt Én kaptam hátba kabaton keresztul ugy 4m-ről ...hát lehet hogy en marha nyápic vagyon de azért rendesen megcsípett a gumi..de tény ami tény nem egy feldolgozhatatlan erzés...

mas:

a fegyver minőségéről csak annyit hogy en nem vagyok egy jo lovész, de azért kb 5m-ről 5 lovés azért 10 centin belul van...(SA mod) revolverezeseről meg indabb en azt mondanam hogy
_célzott lövés leadására nem irazán jó_ de hogy szar azért tulzás...mondjuk en nem vagyok egy kis rarab ember de tenylek nem okoz kulonosebb nehezseget a DA mod hasznakata, es mondjuk ha az onvedelmi szitut nezem akkor lehet hogy inkabb a DA modot valasztanam mert igy pár masodperc alatt ki tudom kuldeni a tarat (6 os tár) ugye ha valaki megtamad akkor az nincs tul messze az embertől es szerintam aki ezzel a pistole-val nem talaljael egy ember fejet kb 2m-ről 6ból 6szor ( a sztresszhelyzet miatt az az öt talalat is elfogatható..:-)), az nem vegyen a kezebe ilyesmit mert akkor mar inkabb onveszélyes lehet...a kerdes csak az : megállítja e a "nagy kopasz allatot 5-6 ilyen talalat...

udv

én

don_kihote Creative Commons License 2003.01.03 0 0 12
Kedves Gvass 1!
Igazad van, ne személyeskedjünk. Nem szokásom, itt ezen helyen sem tettem /eszperente/. Még sohasem találkoztunk, de remélem egyszer ez is megtörténik, és akkor kötetlenül jól kidumálhatjuk magunkat. Melyik lőtérre jársz? Nekem a szentendrei van közel. Különben van egy ismerősöm aki sokat jobbított a Keserű forgón, nem értem a cég mért gyárt ilyen "minőségű" termékeket. Üdv!
gvass1 Creative Commons License 2003.01.02 0 0 11
Kedves Sipaki Lorand (vagy rakjam ossze a valodi neved a betukbol?:-)),

De ne szemelyeskedjunk nagyon, jo?
Hogy en mennyire tudok pontloni az egy dolog, azert nagykaliberrel a 3. oszt minosites mar evek ota stabilan megvan.

A Keseru 10 mm-eseknek valoban elegge szar a DA-ja, de azert 4-5 meterrol a 10 centis szoras gond nelkul megy (except Bulldog).

Előzmény: don_kihote (10)
don_kihote Creative Commons License 2003.01.02 0 0 10
Kedves Gvass 1!
Bizonyára igazad van, hogy ki tud lőni és ki nem
az nagyon tág fogalom. Ha az vagy akire gondolok, Te leírtad valahol, hogy nem vagy elsőrendű pontlövész, különösen a nagykaliberű öntöltő pisztolyokkal. Én sem vagyok. Azt is olvastam, talán Te írtad, hogy a gázrevolverek kakasát érdemes fegyvermesterrel átalakíttatni csak revolverezőre, mert így nem akad el rántáskor és önvédelemnél a SA üzemmód anakronizmus. Na! A Keserű 10 mm-essel revolverezni szinte lehetetlen,
nem tudom mérte e valaki a revolverezőerőt, Toldi Miklósnak biztos megy, de ha toldi vagyok lebírkózóm a támadót, minek a spiáterre pénzt kiadni. Üdv!
Előzmény: gvass1 (2)
gvass1 Creative Commons License 2003.01.02 0 0 9
hi Teddybear,
etem en az okoskodasod, de gyakorlatban en nem sok kulonbseget erzem hatasban a 10 mm es 12 mm-es 7,5 J alatti modellek teljesitmenyeben.

IMHO mindenki vegye azt, amelyik jobban teccik/jobban illeszkedik a szallitas/viseles modjahoz. Pl. autoba (legalisan) elfer a legnagyobb, legnehezebb, legelrettentobb tipus is.

Előzmény: TeddyBeer (3)
gvass1 Creative Commons License 2003.01.02 0 0 8
hi,
ez a zarolajozo-dolog ez akkora baromsag, hogy csak ugy durran.
Felejtsed el.

Nem veletlenul van a forgalomba kerulo gazsprayknek (gazpatronoknak) bevizsgalt hatoanyaga, hanem azert, hogy meg veletlenul se legyen egezsegkarosito hatasuk.

Raadasul a zarolajozoban levo anyag ingerlo hatasa toredeke sincs a klasszikus konnygazoknak.

Es meg penzt sem sokat sporolhatsz meg, mert egy jo minosgu gazspray 1000-3000 ft-ba kerul max.

Előzmény: belixxx (6)
gvass1 Creative Commons License 2003.01.02 0 0 7
hi,
18 eves kortol szabadon vehetsz:
- bevizsgalt hatoanyagu gazsprayt (boltban, nem piacon)
- 7,5 J alatti gumilovedekes fegyvert

A gaz-riaszto fegyverhez ENGEDELY kell, ami draga es maceras megszerezni (3-6 honap), de legalabb nem utasitjak el automatikusan a kerelmet.

Előzmény: belixxx (4)
belixxx Creative Commons License 2003.01.02 0 0 6
Ja még egy kérdés, úgy hallottam érdekes alternatívája lehet a gázsprének a zárolajozó-jégoldó+ egy kis szórófej egy dezodorról, ezt szembekapni nem túl jó buli.
belixxx Creative Commons License 2003.01.02 0 0 5
Gondolom, most nagyon egyértelműt kérdezek bocs, de gázpisztolyra, srére kell vmi engedély, vagy vehetek azt is, mint a kenyeret?
Előzmény: belixxx (4)
belixxx Creative Commons License 2003.01.02 0 0 4
"mert önvédelemre enkedély nélkül ezt talaltam a(z) (egyetlen) leghatasosabb alternatívának..."

Ez annyit jelent, hogy 18-éves kor elmúltával ugyanúgy vehetek, mint mondjuk egy kést?
Szegeden lehet ilyet venni?Légyszi írjátok le az elérhetőségét, a helyeknek, ahonnan lehet szerezni.

TeddyBeer Creative Commons License 2003.01.02 0 0 3
Jól gondolom azt, hogy a 10mm-esnek nagyobb a "csípése" mint a a "45-ös"-nek?
Abból indulok ki, hogy ugyanakkora erővel kisebb lövedéket gyorsabban tudunk kilőni. Ehhez jön, hogy a kisebb lövedék ugye kisebb felületen is érintkezik a célszeméllyel, a fájdalom pedig gondolom annál nagyobb, minél kisebb felületre minél nagyobb sebességgel csapodik be a lövedék. A 10mm-esnek tehát sebesség, meg becsapódási felület terén is jobbak a paraméterei.
Lehet, hogy kicsit bonyolult lett, bocs.

Csak azért írtam, mert sztem ha már vesz valaki, akkor (általában) jobb választás lehet a 10mm-es:
- könnyebben hordható (magánterületen persze),
- jobb hatás (kivéve látvány)
- olcsóbb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!