Keresés

Részletes keresés

micu Creative Commons License 2000.01.13 0 0 268
Kedves Zomi!
Még mindig nem válaszoltál hogy mivel foglalkoztok. Legalább annyit hogy hardverközeli programozás (driverek, rendszerközeli dolgok), játékprogramok, CAD, gazdasági informatika (könyvelés, készletgazdálkodás stb), egyedi szoftverek/tömegtermékek, platform (unix, W$, Mac). Egyébként programozókat szerintem nem lehet képezni, erre egyetlen iskola sem képes. Meg lehet tanítani a szintaktikát, a különbözö programtervezési eljárásokat (tanítják is), de az emberböl akkor lesz programozó, ha egyrészt az agya ezt lehetövé teszi, másrészt pedig sokat gyakorol. A programozás kb 10%-ban a programnyelvek szintaktikája, az API-k ismerete, 90%-ban pedig egyfajta gondolkodásmód, problémamegoldó képesség, ami azonban RADIKÁLISAN különbözik a matematikusok gondolkodásmódjától. Ez a gondolkodásmód pedig csak hosszú évek alatt, több tíz söt több százezer programsor leírása után jön létre, és optimális esetben állandóan fejlödik. Persze, az alapképességek hasonlóak mint a matematikusoknál, szükség van kreativitásra, koncentráló képességre, jól kell tudni elvonatkoztatni. De kiválóan programozhat még valaki attól mert nem kedveli a matematikát (pl mert egy pályaalkalmatlan pedagógus miatt egy életre megutálta).
Üdv: Micu
Előzmény: Bonobo (265)
Termon Creative Commons License 2000.01.13 0 0 267
Kivi

Crock hozzászólásán kissé felháborodtam , és gondoltam , na majd én odacsapok ennek a nagyarcnak. A te hozzászólásodat olvasva azt gondoltam , nekem már nincs mire reagálnom , mindent leírtál amit én akartam , csak úgy intellektuálisan kiütötted a gyereket.Gratula.

Termon

kivi Creative Commons License 2000.01.13 0 0 266
Kedves nagyarcú Crock!

Ez már az n+1-edik GDF topic. Sem ebben, sem az eddigiekben senki nem tudott egyetelen valódi példával sem szolgálni arról, hogy olyan hirdetést látott, ahol kizáró ok volt a GDF-es végzettség. "Ismerek valakit, aki hallota, hogy láttak valakit, akinek mondták........." Ez aztán a pontos info!
Az, hogy Te így érvelsz: Ugye, hogy volt ilyen újságcikk! , csak téged minősit, a főiskolát nem.
Azt mondod, hogy azok a tanárok oktatnak téged, akik a GDF-en is tanítanak? OK, elhiszem. De ők fikáznák a másik munkahelyüket? Ugyan már... Ha másért nem is, már csak azért sem tennének ilyet, mert ugye jó pénzt kapnak a munkájukért, nem áll érdekükben maguk alatt vágni a fát.
De ez csak mellékes indok. A fő érv az, hogy a tanárok 95%-a magasan kvalifikált, intelligens, jó szakember. Az ilyenek nem becsmérlik a másik iskolát, még akkor sem, ha történetesen lenne rá okuk. De ha mégis, akkor az a tanár emberileg egy nagy nulla, és ha téged tanít, akkor én csak sajnálni tudlak.

U.i. Negyedik éves vagyok a GDF-en, sok mindent tapasztaltam a saját bőrömöm. De érdekes módon, nem azok a tapasztalataim, amik a fikázóknak. Ha valóban olyan lenne amilyet Te írsz, akkor már az első év után abbahagytam volna, megspórolhattam volna párszázezer forintot stb. De nem tettem. És nem bántam meg.

Előzmény: Crock (264)
Bonobo Creative Commons License 2000.01.12 0 0 265

Kedves FcS és Jimmy Slade!

Valamiért mégis sokan -- látjuk itt a fórumon is, és állásra jelentkezok között is -- azt gondolják hogy ok a GDF elvégzésével programozók/programtervezok, illetve ilyen állásra jelentkeznek.

Nekem is úgy tunik, hogy a GDMF nem programozókat képez, vagy legfeljebb alapszintu programozói képességet ad (mondjuk bizonyos nyelvek szintaktikáját megtanítja). Természetesen mondjuk egy nagy (nem informatikai) cég 10 fos IT csoportjának egész más a feladata, és oda egész más "skillset" kell, ha a GDF feladata mondjuk ilyeneket képezni, az nagyon jó, és el is hiszem hogy ezt a feladatát az iskola tökéletesen ellátja -- és ez nem feltétlenül kevesebb, hanem más feladat --, csak akkor tudatosítani kellene a diákokkal, hogy a GDF diploma és az ott szerzett készség errol szól és nem másról.

Zömi

Előzmény: FcS (262)
Crock Creative Commons License 2000.01.12 0 0 264
Helló !

Baka-ohki

"Crock hozzaszolasat nem meltatom semmire"
Bezzeg én a tiedet.

"meg _senki_ sem latta azt az ominozus ujsagcikket"
Ugye, hogy volt ilyen újságcikk ! Ha valaki tudja, hogy hol, írja le. (annak aki nem hiszi)

"legtobben _csak_ ismerostol hallottak rosszat a sulirol"
Ugyan azok a tanárok tanítanak, akik a GDF-en.
Aszem, ez elég személyes tapasztalat.

"igazan orulok, hogy ezt a sulit csak a katonasag miatt csinalod"
Minek örülsz ??? Ha személyes problémád van, akkor
azt magánban is megírhattad volna.

Aki nem hallotta volna : A GDF gyér !
(Tök mindegy, hogy milyen okból jár oda az illető)

Üdv

Jimmy Slade Creative Commons License 2000.01.12 0 0 263
A GDMF NEM programozókat képez!
Előzmény: Bonobo (258)
FcS Creative Commons License 2000.01.12 0 0 262
Kedves Zömi!

Köszönettel olvastam soraidat, melyben rávilágítottál néhány dologra. Minden bizonnyal hosszabb kisérletezésen alapul az a logika, amivel szelektáltok. Hadd kérdezzem meg, ez a statisztika a Gábor Dénesen végzett, vagy a GDF-re járt emberekre vonatkozik? Mert végzett azért nem lehet olyan nagyon sok...

Más. Sokan azért választják ezt az iskolát, mert rendelkeznek a tudással, viszont munka mellett csak ezen az úton tudják legalizálni az ismereteiket. Nem biztos, hogy kevesek az ELTE felvételihez - csak az idejük kevés. Őket viszont - amennyiben nem érdekes az önéletrajzuk -, ki fogjátok hagyni.

Szerintem Te (illetve a vállalatod) elsősorban programozót keres, azt tényleg nem a GDF-en lehet találni. Viszont informatikai szakemberként egy jó képességű embernek piacképes választás lehet ez az iskola illetve az általa adott diploma.

FcS

Előzmény: Bonobo (258)
micu Creative Commons License 2000.01.12 0 0 261
Azért, ha nem titok, megírhatnád nagyjából mivel foglalkoztok (érdekelne, mi az a terület ahol nem kell a feladatot részletesen specifikálni, mielött programozásra kerül sor és az is, milyen lehet egy olyan feladat, amit csak kiváló programozó tud megoldani). Egy nagy elönyét látom egyébként az ELTE-nek, akik onnan kijönnek többnyire biztosak a dolgukban. Én ha elkészítek egy rendszert, mindig van bennem egy bizonytalanság, hogy jó megoldást választottam-e ? (pl odbc driveren keresztül kommunikáljak, ami adatbázisfüggetlen, vagy az adatbáziskezelöm natív lib-jén kereszetül ami gyorsabb de csak vele megy, CGI-t használjak a feladathoz, ami megbízható vagy java-t, ami gyorsabb és szebb eredményt ad de néha belefagy a böngészö, melyik platformot, feljlesztöezközt, programnyelvet válasszam az adott feladathoz, stb). Róluk viszont általában árad a magabiztosság, ök mindig tudják hogy a legjobb megoldást választották, az általuk fejlesztett dolog a lehetö legjobb, ezt öszintén irigylem tölük. Úgy hogy, ha ma lennék döntési helyzetben föleg e miatt próbálnám meg a progmat-ot, és esetleg az azt preferáló helyek miatt.
Micu
Előzmény: Bonobo (259)
micu Creative Commons License 2000.01.12 0 0 260
Én a magam részéröl a Gábor Dénesen, söt elötte a SZÁMALK-on végeztem (a GDMF-en még hátra van a záróvizsgám). Azért nem mentem az ELTE-re, mert a matek felvételire esélyem sem volt. Nem azért, mert hülye vagyok, csak mert úgy alakult, hogy soha nem foglalkoztam különösebben a matekkal. Ráadásul hamar rájöttem, hogy a programozásnak SEMMI köze a matekhoz, kivéve néhány speciális területet, de ennyi erövel indíthatának programozó-nyelvész szakot is, elvégre helyesírás-ellenörzö programot is írni kell valakinek. Eddigi pályafutásom során NEM találkoztam olyan programozási problémával, amit nem tudtam megoldani, bár néhány projectem megbukott, de ennek soha nem programozással kapcsolatos oka volt. Persze, sajnos van ott egy csomó olyan ember akit a dolog egyáltalán nem érdekel és a kreativitásuk=0, ezek jelentkeznek, valameddig el is jutnak, de szerintem nemigen fogják befejezni. Söt, ismerek olyan emberkét, aki van olyan programozó mint a magyar átlag, söt egy picit jobb is annál, mégsem fejezte be, mert elvérzett a villanytanon.
Üdv: Micu
Előzmény: Bonobo (259)
Bonobo Creative Commons License 2000.01.12 0 0 259

szobatudos:

A matematika/számítástechnika vitában nagyjából veled értek egyet, csak tágabban; valamiféle logikai IQ kell a számítástechnikához, ami nagyon erősen korrelál a matematikával.
A gyenge programozó és az erős között ott kezd jelentkezni a különbség, ahogy nehezedik a feladat. Először az tűnik fel hogy az erős 3 óra alatt, a gyenge 4 nap alatt oldja meg, majd eljutunk arra a nehézségi szintre ahol az erős 1 nap alatt oldja meg, a gyenge sose. És itt jellemzően valamiféle logikai képesség (problémamegoldás) van a háttérben, ami egyrészt nagyon korrelál a matematikával/fizikával (lásd BME, ELTE felvételi). Vannak olyan feladatok amiket jól megspecifikál valaki, és minimális önállósággal be lehet gépeltetni egy gyengébb szoftverfejlesztővel. Ez nálunk spec. ritka, de egy nagyüzemszerű szoftverfejlesztésnél azért kell jónéhány ilyen "gyenge" ember, gyakran több is, mint "erős". Elvben tán ezt a különbséget kellene a programozó és a programtervező matematikus szavakkal kifejezni; és valahol az orvos/nővér viszonyhoz hasonlít (mind presztizs, mind fizetés, kihívás szempontjából).

Az hogy valaki nem tud integrálni az vagy azért van mert sose próbált, vagy mert nem megy neki. Ha nem megy, az a logikai/matematikai/absztrakciós képesség hiányára utal, ami bizony a számítástechnikában is nagyon hiányozni fog.

Zömi

Előzmény: szobatudos (234)
Bonobo Creative Commons License 2000.01.11 0 0 258

Egy másik topicból vergődtem ide... Az asztal túloldalának a véleményét hadd fejtsem ki, hátha segít. Egy amerikai-magyar informatikai vegyesvállalat műszaki igazgatója vagyok, és rajtam keresztül folyik minden programozó felvétele.
A programozók felvételénél természetesen több dolgot figyelünk. Első kör az önéletrajz. Ebben két fontos dolog van: iskola és eddigi tapasztalat. Ha ez alapján behívjuk, akkor különböző (amerikai informatikai cégektől koppintott) módszerekkel teszteljük a jelölt képességeit.
Elsősorban általános problémamegoldó képességeket, nem tanult sablonok alkalmazását keressük, mert a nálunk végzendő munka is komoly kihívás, a számítástechnika meg gyorsan változik. Akinek van ilyen képessége, az bármilyen új nyelvvel, környezettel, fogalommal megbírkózik.

A tapasztalatunk a GDF/Számalk diplomásokkal statisztikailag nagyon rossz. Mindazonáltal kerülnek ki onnan is tehetséges emberek, találkoztam ilyennel, csak kevesen. Aki akar, nyilván megtanul bármit bárhol.

A nagy probléma (főleg az ott végzetteknek :-(() az, hogy az arány olyan rossz, hogy ma már nem engedhetjük meg magunknak, hogy az időnket (felvételi beszélgetés, próbaidő) GDF/Számalk diplomásokra pazaroljuk. Hacsak az önéletrajzban nem szerepel valami olyan tapasztalat vagy olyan dolog, ami felkelti az érdeklődésünket, az ilyen önéletrajzzal rendelkezőknek rutinból megköszönjük a jelentkezést, sajnos... Lehet, hogy néha így elengedjük a világ legjobb programozóját, de az esély olyan kicsi sajnos, hogy nemigen kapja meg a lehetőséget hogy bizonyítson.

Amikkel jó a tapasztalat, teljesség igénye nélkül, az természetesen az ELTE, BME, majd vidéki egyetemek, JATE, KLTE, stb. Meglepő módon nem feltétlenül prog-mat szakosok, valamilyen módon ezek az egyetemek (elsősorban az első kettő) nagyon jó problémamegoldó képességet és magas IQ-t adnak (vagy szelektálnak, nem tudom), ráadásul bármilyen "related" szakon. Azt kell hogy mondjam tapasztalatból, hogy egy számítástechnika iránt érdeklődő fizikus, villamosmérnök jellemzően nagyságrendekkel jobb szoftverfejlesztő/tervező lesz mint egy GDF-es.

Lehet, hogy bizonyos szempontból rossz példa vagyunk, mert a mércét magasra tesszük, és biztos vannak vállalatok IT feladatokkal, amire a GDF/Számalkon szerzett készség kiválóan megfelel. Ugyanakkor ismerek más "elit" cégeket, hozzánk nagyon hasonló véleménnyel.

Tehát, a tanácsom az, hogy mindenki a képességeinek megfelelő helyre menjen; a GDF papír erősebb helyen kevés; hiába tudnál bizonyítani ha már ott vagy (próbaidőn, próbamunkán vagy "felvételin"), nem kapsz lehetőséget. Ha az ELTE nem megy, legyen GDF, de tisztázd magadban a képességeidet -- nem véletlen hogy nem ment oda a felvételi -- ne gondold hogy te fogod megváltani a számítástechnikát...

(ahol kihagytam Számalkra ugyanez vonatkozik)

GDF-esektől/Számalkosoktól (tanár, diák) elnézést, ez van.

- Zömi (Bonobo barátom accountjáról sötétben bújkálva)

Baka-OhKi Creative Commons License 2000.01.11 0 0 257
Hi!

Crock hozzaszolasat nem meltatom semmire, hiszen meg _senki_ sem latta azt az ominozus ujsagcikket. Mellesleg ha penzugyesnek keszulsz, Crock, akkor igazan orulok, hogy ezt a sulit csak a katonasag miatt csinalod. Mindegy, igazad is van, de ez itt nem biztos, hogy jol vette ki magat.

Mindezt mondhatom azert, mert vegigolvastam az eddigi _osszes_ hozzaszolast ebben a topicban. Faj a szemem mar nagyon, de mivel ebbe a suliba szeretnek majd tanulni, gondoltam atnyalazom a listat.

Sajnos nem dobott fel az a teny, hogy legtobben _csak_ ismerostol hallottak rosszat a sulirol. Mindegy, most nincs energiam kielemezni az osszes hozzaszolast, de a merleg serpenyoje szamomra korulbelul kozepen helyezkedne el, ha nem ismernem annyira GDF kistestveret, a Szamalkot (a jelenlegit, nem az X evvel ezelotti minosegi oktatasu intezmenyt). Igy talan egy picit a negativ iranyba mozdult el a serpenyo, de hat mast nem tehetek: hulye vagyok, nem ertek semmihez, nem vesznek fel sehova, ezert igenis ide fogok menni. Nem fogom ellazsalni a dolgot, de ha az embernek nincs meg a kello tudasa ahhoz, hogy bekeruljon egy BME-re (pl. matekot gimiben nem ertette szerencsere), akkor igenis ez marad. A papir pedig akkoris papir lesz, foleg ha (ahogy masok is irtak) lesz mogotte tudas (mert sem ezidaig sem ezentul nem fordult/fordulhat elo, hogy egy programot ne en irjak meg).

Ami talan kellemetlen, hogy ha a nappali tagozatot valasztom, akkor eleg sok olyan eloadasra kell bejarnom, aminek ertelme nem tul sok lesz (raadasul _otthon_ kell megtanulnom majd rendesen az egeszet, tisztelet a kivetelnek - errol nem akarok vitatkozni, ezt tapasztalatbol tudom), de ha a munka mellett vegezheto tavoktatast valasztom, akkor meg lehet, hogy energiam nem lesz mindent megtanulni ami erdekel. Haat, mindenkinek megvan a maga problemaja, mint ahogy nekem is, de legalabb most mar korantsem latom _annyira_ "gagyinak" a GDF-et, mint ahogy eddig lattam.

hightower Creative Commons License 2000.01.11 0 0 256
Az "elismertet" úgy értem, hogy államilag meg ilyesmik.

Ha meg találkozok ilyen hirdetéssel, vagy a jelentkezésnél elutasítanak, akkor meg lebaszom az anyjukat, meg ilyesmik. Mást úgyse nagyon tehetnék.

Előzmény: Crock (255)
Crock Creative Commons License 2000.01.11 0 0 255
"és ugyanolyan elismert diplomát ad mint más."

Hm. Amikor újságban ilyen hírdetés jelenik meg, hogy "informatikust keresünk, GDF-esek kíméljenek"
akkor én nem mondanám ezt.

Amúgy én a kis GDF-be járok (=SZÁMALK).
Csak azért jöttem ide, mert máshova nem vettek föl
(majd idén). Arra jó, hogy a katonaságot megússzam. Egyébként szar. Egy pozitívum van :
Olyan Half Life partyk mennek, mint sehol.

Üdv,
Crock

hightower Creative Commons License 2000.01.08 0 0 254
Én is a GDF-re járok és még csak elsős vagyok.
Az biztos, hogy laza egy fősikola, de eddig nem zavart komolyabban mert hát van lehetőség mellette melózni, és ugyanolyan elismert diplomát ad mint más. Valahol szó volt róla, hogy vannak álláshirdetések, ahol kifejezetten GDF-est nem hajlandók felvenni (vagyvalamiezalényeg), én még nem láttam ilyet, majd ha látok esetleg qrvaanyázni fogok.
Ami most idegesít az, hogy mikromiafrancból februárig be vannak telve a vizsgák, programozásból szintén (mondjuk ebből még nem zavar nagyon, mert abszolút nem értek még semmilyen programozáshoz).
Na meg arra válaszoljon nekem valaki, hogy a SZÁMALKban a könyvtár kiknek van ott? Valamikor régen, tavaly bementem oda, mert csak egy nyugis helyet kerestem ahol lehet készülni matek vizsgára - amin sikerült is átmennem :))) - ezt meg is engedték, de meg lett mondva, hogy könyvet nem vihetnék el, meg abba az olvasószobába internetezni sem ülhetnék le, mert műszaki informatikára járok. Szerintük én csak az LSI könyvtárába mehetnék be.

Egy kicsit más, de GDF-el kapcs.
Nem semmi a gazdasági inf. Egyszer csak úgy benéztem egy előadásukra, és az még OK, hogy ott tényleg elég sok lány van, de min. 90%-uk szőke és tényleg elég jól néznek ki, az nem semmi.
Nem tud valaki valamit, hogy hogyan lehetne egy lányt onnan "becserkészni"? (azér semmi rosszra nem gondolok, csak éppen nincs barátnőm)

üdv. mindenkinek

kriiis Creative Commons License 2000.01.06 0 0 253
ej, mi a kő? sehol semmi véleményezési kényszer?
;-)
kivi Creative Commons License 1999.12.13 0 0 252
Nos, én is szívok most ezzel, mert nagyon nem lesz könnyű előkaparni azt a 92e forintot, de azt hiszem, hogy Te is (és én is) félreértettünk valamit. Akik most negyedikesek azok 1996-ban kezdték a sulit. Az akkori Felsőoktatási Tájékoztatóban és a suli által kiadott prospektuson, valamint a TVSz-ben is az áll hogy a képzés időtartama 8 félév, egy félév tandíja 58 (69-79-92e Ft). Senki sem mondta azt, hogy a 8. félév olcsóbb.
Akik 1995-ben kezdték, azok még 3 és fél évre iratkoztak be. Rájuk vonatkozik az, hogy 10e forint a 8. szemeszter, azalatt is lehet vizsgázni, jár a tanulói jogviszony.
Előzmény: koxy (251)
koxy Creative Commons License 1999.12.13 0 0 251
Üdv Mindenkinek, aki a közelben van!

Mit szóltok a 8. félévre is fizetendő teljes tandíjhoz?
Enyhén szólva kitolás, hogy amit 3 és fél éven keresztül mondtak, azt egy tollvonással megváltoztatták ennyivel a cél előtt. Ez minden 4. évfolyamost hidegzuhanyként ért, szerintem.
Más tagozatokon mi a helyzet?
Aki hallott valamit, az írjon!

kivi Creative Commons License 1999.11.30 0 0 250
Klein,

Te egyszerűen buta vagy. Erre nem is érdemes több szót vesztegetni.

Előzmény: Klein (245)
micu Creative Commons License 1999.11.30 0 0 249
Nem kívánt törlendő :)
Előzmény: micu (248)
micu Creative Commons License 1999.11.30 0 0 248
Remélem ekkora arccal legalább az IBM vezető programozója vagy, nem pedig egy * oktatási intézmény hallgatója, esetleg oktatója!
Micu
Előzmény: Klein (245)
micu Creative Commons License 1999.11.30 0 0 247
Remélem ekkora arccal legalább az IBM vezető programozója vagy, nem pedig egy * oktatási intézmény hallgatója, esetleg oktatója!
Micu
Előzmény: Klein (245)
micu Creative Commons License 1999.11.30 0 0 246
Remélem ekkora arccal legalább az IBM vezető programozója vagy, nem pedig egy * oktatási intézmény hallgatója, esetleg oktatója!
Micu
Előzmény: Klein (245)
Klein Creative Commons License 1999.11.29 0 0 245
Gagyi az egesz!
micu Creative Commons License 1999.11.28 0 0 244
Az ismerősöd ugye nem tudta elvégezni ?
Üdv:Micu
Előzmény: gecko (243)
gecko Creative Commons License 1999.11.28 0 0 243
volt egy ismerosom aki oda jart es o mondta IGEN
Előzmény: zergkiller (-)
mEdvE Creative Commons License 1999.11.28 0 0 242
hello mindenki,

most szombaton megvolt a diplomakiosztó is, így lehet, hogy utoljára jártam a bécsi úton :-))
néhány érdekesebb (?) adat:
+ kb. 120-an voltunk végzősök, az ország minden területéről, tehát ez alapján szerintem
nyugodtan meg lehet becsülni az évente végzettek számát: kb. 250 főnél nem több (az egész
országban!)
+ kaptunk két füzetkét ajándékba, az egyik a főiskolán diplomázottak teljes névsorát tartalmazza (nem csak az ideieket) + a diplomamunkák címeit, a másikban mindenféle cikkek vannak mindenféle témából (a Shannon-Fano kódolástól az OOP-tervezésig), ezt nem igazán értem, miért kaptuk, talán csak mutatóba, hogy majd mi is írhatunk ilyeneket :-))
+ az ünnepségen persze volt egy csomó beszéd, pl. Kovács Magdától, de nem voltak
vészesen hosszúak, szóval ki lehetett bírni.
+ akinek jeles minősítésű lett a diplomája, az kapott ajándékkönyvet: a Windows 98 magyar
változatáról :-)))) (de legalább a jószándék megvolt!)
+ volt "állásbörze": kint volt az Ericsson, meg ha jól emlékszem a MultiJob nevű cég.
Szintén a jószándék megvolt :-)
+ a pezsgőzésen már nem vettem részt, mert mentem haza ebédelni....
Hát ennyi. Sok sikert azoknak, akik még itt húzzák az igát...
üdv,

medve

avantage Creative Commons License 1999.11.20 0 0 241
Sziasztok!

En mar majdnem vegeztem a GDF-en, mar csak a diplomamunkamat kell befejeznem. Igy eleg jo kepet tudtam alkotni rola. Szoval:
Oktatas/szamonkeres szinvonala valtozo, van olyan targy amin mindenki elsore atjut (senki nem tanul semmit), ellenben a fontos targyak szerintem eleg jol vannak leadva/szamonkerve. Aki nem tud, azt bizony az 5. vizsgan is siman megvagjak.
En -ha nem is tul sokat- tanultam ujat, hasznosat is a 4 ev alatt.
Az eloitelet a GDF-el szemben szerintem leginkabb irigysegbol ered. (nappalin, egyetemen vegzettek reszerol) Az en evfolyamomon legalabb 10 srac van, aki mar most igen profi IT-s.
En szemely szerint azert jottem a GDF-re, mert kevés hozott pontom volt (44) és az ELTE prog-matra ez bizony keves volt. Aztan hadsereg, majd munkahely: Hol lehet meg munka mellett tanulni?

Arrol nem is beszelnek, hogy a nappali tagozatos allami foiskolakon is mik vannak...

Konkluzio: Szerintem aki elvegzi a GDF-t, az barmelyik nappali foiskolat is siman elvegezhette volna, ha felveszik. (persze vannak kivetelek)

LoneStar Creative Commons License 1999.11.20 0 0 240
Jó lenne ha leírnád, hogy melyik cég követte el ezt a hirdetést és melyik újságban szerepelt.
Más is kérte már ezen a fórumon, hogy törekedjünk a konkrétumokra.
Mellesleg ezt az ürgét tényleg kímélni fogják a GDF-esek, mert ott nincs villamosmérnök-képzés.

Hali!
Előzmény: Klein (239)
Klein Creative Commons License 1999.11.19 0 0 239
Mint az egyszeri ujsaghirdetes:

"Megbizhato Software- es Hardware-os Villamosmernokoket keresek cegemhez.
(Gabor Denes-en vegzettek kimeljenek!)"

Ennyit az iskolarol, szerintem csak egyszeruen lenyuljak a penzeteket!

Udv.

Előzmény: micu (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!