Keresés

Részletes keresés

Parmi Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96323
De legalább eljutott ide, nem sokan gondolták volna, hogy egy cseh csapatot fognak kiütni!
Előzmény: Nyugdijas_szektor (96319)
kannibál Kovács Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96322

0-2 lett a kispesti meccs vége, azaz a Honvéd idegenben lőtt gólokal továbbjutott. Ez a lényeg. Fölösleges az eredményen filozofálni, mert a nemzetközi kupákban a  továbbjutás számít.

Egyébként nagyon tisztelem a kispetieket, amiért nekivágtak az Intertoto Kupának. Ők legalább megpróbálják az UEFA Kupa főtáblájára való feljutást, nem úgy mint némelyik gyáva és lusta hazai gárda. 

Előzmény: Szigi101 (96321)
Szigi101 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96321
0-2 oda. tudtam, hogy ez lesz, a Twente ellen is ezt csináltál tizenvalahány éve. kint 1-4 volt ide, itthon 1-3-nál izgulni kellett, de az meglett. a mai meccs nagy kérdés, hogy meglesz-e.
dandoevan Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96320
nem biztos, h legyűri
Előzmény: Nyugdijas_szektor (96319)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96319
Anélkül hogy lebecsülném a Honvéd győzelmeit, a Teplice legyűrésével pont ott fog tartani, mint ahonnan a többi UEFA kupás csapatunk indul, azaz 3 kört kéne mennie a csoportkörbe jutáshoz.
Előzmény: Törölt nick (96310)
verkri Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96318
A visszavágó viszont jelenleg is tart (0-0).
Előzmény: Törölt nick (96316)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96317
 Az jó, akkor Vili megmutatta mindkét arcát azon a meccsen :-)
Előzmény: angyalhentes (96315)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96316
 Akkor elnézést, kicsit lassan terjednek hozzám a hírek :-) Nem paraszti messzeségben, csak olyan messzire hogy a déli harangszó délután 3-kor ér el hozzánk :-)
Előzmény: verkri (96314)
angyalhentes Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96315
Remekul mozgott, az elso felidoben jobbhatvedet jatszott, a masodikban balt, hogy mindig a kamera kozeleben lehessen.
Előzmény: Törölt nick (96313)
verkri Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96314
A többség nagyjából egy hete tud róla.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96313
 És, bíztatóan mozgott? Ami nem azt jelenti, hogy bíztatóan futott vagy beindult, hanem játékorientáltság van :P
Előzmény: angyalhentes (96311)
verkri Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96312
Egyre zavarosabb, amit írsz. Ingyen beengedett nézőkből akarod eltartani a játékosokat? Milyen teljesítményt látnak manapság a nézők egy Fradi meccsen?

A divatesemények azokat szólítják meg, akik évente egy meccsre kinéznek, csak hogy kipipálhassák az élményt. "ráadásul a válogatott meccsekre is javarészt azok az emberek járnak, akik egyébként a klubmeccsekre is kijárnak.": matematikailag hogy jön ki számodra, hogy egy átlagos első osztályú fordulóban kilátogat nagyjából 20 ezer ember (az ország különböző pontjain), az említett válogatott meccsen meg 30 ezren voltak?
Előzmény: giornalista (96303)
angyalhentes Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96311
En eppen Vanczak Vilit neztem felkeszulesi meccsen. :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96310

A Honvéd idegenbeli győzelméről, a Teplice elleni 3-1-ről csak én tudok még? Vagy ez nem annyira nagy szám? :-)

Végre egy magyar klub sorozatban nyereget egy nemzetközi kupasorozatban; igaz ez "csak" az Intertoto, de ez az UEFA kapuja.

Darwin Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96309
Nézd vissza mikor írtam, mikor volt az EB elődöntő, mikor ment el az áram, mikor jött vissza először, mikor jött vissza másodszor.
Előzmény: Jaguar_Paw (96308)
Jaguar_Paw Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96308
nekem világos volt. ma is be vagy füvezve
Előzmény: Darwin (96307)
Darwin Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96307
Az említett számok lottón való megjátszását képletesen értettem. Ha esetleg ez valakinek elsőre nem lett volna világos.
Előzmény: Jaguar_Paw (96305)
Darwin Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96306
Nézd a végtelenségig ismételgetheted ugyanazt, de már megválaszoltam (a 2 legutóbbi hozzászólásomban) és ha nem haragszol nem akarok egy végtelen ciklusban leragadni.
Előzmény: giornalista (96304)
Jaguar_Paw Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96305
mikor fogják őket kihúzni?
Előzmény: Darwin (96302)
giornalista Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96304
a pénz önmagában nem mindenható, ez igaz. ellenben a pénz nélkül a mai futballvilágban képtelenség "mindenhatónak" lenni.

továbbra is tartom, hogy rossz példád volt a Chelsea. a Fulham szerintem sokkal jobb lett volna: hiába van ott a milliárdos tulajdonos, sehol nincsenek évek óta, sokkal gyengébb anyagi lehetőségű klubok előzgetik meg őket egyfolytában.
Előzmény: Darwin (96300)
giornalista Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96303
mindkettő baromság.

1. az emberek azért nem járnak meccsre, mert a magyar pályák és meccsek "állapota" siralmas. ocsmány futball, ocsmány futballisták, pénzeket lenyúló klubvezetők, a megszűnés határán tengődő egyesületek. úgy elég nehéz lelkesedni valamiért, ha lehet, hogy az a valami jövőre mondjuk 250 km-el arrébb futballozik majd. de ha egy kicsit is nézegetnéd a nézőszámokat, feltűnne, hogy idén pl. a Paks ellen 7000-en voltak Miskolcon, mégpedig azért, mert ingyenessé tették a meccset. a Fradi-meccsekre is ezrek járnak, minden a teljesítménytől, a játéktól és attól függ, hogy mennyire lehet rajongani azért, amit néz az ember. nem jótékonyságból jár senki focimeccsre: ezernyi más program van, amelyeknek a focimeccs a vetélytársa. az lenne a lényeg, a cél, hogy a futball győztes vetélytársa legyen mondjuk a szombat esti Middlesbroug-Fulham bajnokinak.

2. a divatesemények, marketingfogások mindenhol működnek, de ezek kifejezetten fontosak a magyar futball életében. így még legalább valamennyire fent vagyunk a futballtérképen, legalább valamikor komoly ellenfelek ellen is lehet látni a magyar válogatottat. egy Eb-helyezésről döntő tétmérkőzést, meg egy Eb előtti felkészülési meccset meg teljesen felesleges összehasonlítani nézőszám szempontjából. ráadásul a válogatott meccsekre is javarészt azok az emberek járnak, akik egyébként a klubmeccsekre is kijárnak. vagy szerinted Zalaegerszegen minden ZTE szurkoló otthon maradt a Japán meccsen?

a jó magyar focira óriási igény van ebben az országban, ezt majd pont a Fradi fogja (reményeim szerint) bizonyítani idén, jövőre meg a későbbiekben. és remélem, hogy a Győri is bizonyítja majd, és talán két fellegvárral már el lehet indulni valahová.
Előzmény: verkri (96299)
Darwin Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96302
Mivel ahogy én látom nektek ez jön be legjobban magyarázatként, így azt mondom, hogy: ez volt megírva a nagy könyvben, hogy Terrynek ott el kell csúsznia.

Egyébként pár hete, hónapja, beírtam ide a topicba 5 számot, amit javasoltam lottón megjátszani: 63, 71, 76, 83, 87. Vissza lehet nézni, hogy ezeket írtam. Érdemes megnézni, hogy például mikor volt az emlékezetes áramszünet az EB meccsen, mikor ment el először a kép, mikor jött vissza, majd másodszor mikor jött vissza, vagy azt is, hogy hányadik sorozatban hányadik büntető döntött a BL döntőn. A világ tele van véletlenekkel.
Előzmény: 405GRX (96301)
405GRX Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96301
S ha Terry májusban nem csúszik el a döntő tizenegyesnél? Azért lássuk be, nem sokon múlt, hogy ne hozhasd fel a Chelsea-t példaként...
Előzmény: Darwin (96300)
Darwin Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96300
Sehol nem írtam, hogy a pénz nem számít. Csak azt írtam, hogy önmagában a pénz nem mindenható. Az eredmények meg nem véletlen születnek (jó példa, BL-t 15 év alatt is csak a G14 tagjai nyertek, nyilván véletlenül), a Chelsea meg nem véletlen nem nyert BL-t. (pedig azért a G14 legtöbb tagjával játékoskeretre, anyagiakba, igazolásokba simán összevethető és azért lenne Európában még egy-két klub, amelyik a G14 jópár tagjával versenyezhetne) És nem azért nem nyert, mert csóró klub, mivel nem az.
Előzmény: giornalista (96298)
verkri Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96299
Pedig valóban az. És ne beszéljünk általában a válogatott iránti érdeklődésről, tavaly 30 ezren voltak a görögök ellen, idén hétezren.

1. Az emberek Magyarországon nem járnak meccsre.

2. Évente pár divateseményre megfelelő marketinggel be lehet fűzni őket, hogy például nézzék meg a világbajnok olaszokat, a Forma 1-es pilótákat stb. focizni. Ennek semmi köze ahhoz, hogy általában mivel töltik a hétvégéjüket évközben.
Előzmény: giornalista (96296)
giornalista Creative Commons License 2008.07.12 0 0 96298
a Chelsea annyiban borzalmas példa, hogy érdemes lenne összehasonlítanod a csapat Abramovics érkezése előtti és utáni hazai és nemzetközi eredményeit. az, hogy nem nyerték meg a BL-t, nem jelent semmit, mert kb. 8-10 csapat indul minden évben úgy neki a BL-nek, hogy a győzelme nem lenne meglepetés, és akkor még ottvannak a Monacók, Portók, ilyenek. szóval a Chelsea-ből igenis eredményes csapatot csinált a pénz.
Előzmény: Darwin (96295)
FOCUS Creative Commons License 2008.07.11 0 0 96297
Az én gyerekkorom vége felé meg Lipcsei és Illés Béla akartunk lenni, amikor meg bénáztunk akkor mi voltunk a Plókai Ati meg a Bánfi Jani.
Előzmény: angyalhentes (96294)
giornalista Creative Commons License 2008.07.11 0 0 96296
hát, ha szerinted a klubcsapatok és a válogatott foci iránti igény két teljesen, egymástól független, átfedésben nem álló fogalom, akkor te nem csak hogy kevered a fogalmakat, de nem is ismered őket.
Előzmény: verkri (96287)
Darwin Creative Commons License 2008.07.11 0 0 96295
Amíg itthon közelítőleg se tudják a klubok azt nyújtani, amit külföldön, addig elmennek a játékosok. Ott tudják megtartani a játékosaikat az országok, ahol kimagaslóan jól állnak anyagilag. Angol, olasz és manapság már orosz játékosok akik nem futkároznak nagy számban külföldön és ahol mégis, azok már a legnagyobb klubok.

Ezek persze csak a legnagyobbak, ezek az országok azok, ahonnan egy játékost úgy elvinni, hogy ott is meg akarják tartani, hát nagyjából nem is lehet. És aztán ez alatt van egy hierarchia.

Magyarországról nézve például a német, olasz, francia, spanyol másodosztály is vonzó. Meg egy sor első osztály is. De manapság már például egy Ciprus közel nem annyira vonzó, mint talán az volt 8-10 éve. Tehát ilyen téren ennyit fejlődtünk. De ez a nemzetközi versenyben is Ciprust jelenti, akik pedig szintén nem tipikus BL és UEFA kupa menetelők.

Egyébként szerintem van itthon fejlődés, de ez csak úgy gyorsulhat, ha komoly tőke áramlik bele. Ha például McCabe a Fradiból valóban tudna nemzetközi kupaszereplőt csinálni, az a többi klubot is húzhatná magával. Talán még Győrben mozdult meg láthatóan is hasonló mennyiségű pénz.

Viszont a pénz se minden. Elég ha például a Chelsea BL szerepléseit mondom. Bár idővel valszeg majd Abramovics is megnyeri a maga BL-jét, de addigra már senki nem az fogja mondani, hogy csak a pénzzel. (idő, szerencse, stb.)
De a másik dolog, hogy a válogatott és klub sikerek közt is van összefüggés. Például a spanyol válogatott idén jobban szerepelt, mint az tipikus nekik, viszont klubszinten meg gyengébben. Az angolok az elmúlt években kimagaslóak a BL-ben, de most meg EB-n nem voltak. Vagy ott volt az UEFA és a BL döntő, Oroszországban Angol siker született, Angliában meg orosz. Sok tényező játszik együtt az eredményekben, persze ha valaki sokat tesz érte, akkor azért általában jobb lesz az eredménye is.
Előzmény: Jaguar_Paw (96281)
angyalhentes Creative Commons License 2008.07.11 0 0 96294
Igen, ebben szaz szazalekig igazat adok neked. Az en gyerekkoromban minden kolyok Nyilasi, Torocsik vagy Detari akart lenni, ma meg kire nezzenek fel? Nem sok lehetoseg van, de kozben meg a media onti a nyakukba a megagigaszupersztarokat, es ami meg rosszabb, kozben azt sugallja, hogy ezek az emberek sztarnak szulettek. Pedig Beckham azert is lett az, aki, mert kurva kemenyen dolgozott erte gyerekkoratol kezdve, edzes kozben es utan is.

De nem csak a penzrol szol az egesz, hanem altalaban a korulmenyekrol. Kinyilt a vilag, most mar barki elrepulhet 10 ezer forintert Hollandiaba, es lathatja, hogy milyen palyakon gyakorolnak az ottani masodosztalyu csapatok juniorjai, ezek utan hidd el, nagyon nehez hazamenni es megint egy kivilagitatlan motocrosspalyan edzeni.

Kellenek a jo korulmenyek (szerencsere egyre tobb csapatnal javulnak tenyleg, de egyelore 10 csapatos bajnoksagra valo sincs meg), kellenek a hazai peldakepek es akkor mar lehetne arrol beszelni, hogy igenis neveljek bele a gyerekekbe, hogy itthon is lehet ervenyesulni es hogy a szurkolok meghalaljak a huseget. Addig szerintem csak kepmutatas vagy vagyalom azt remelni, hogy a 16-18 eves sracok ne igazoljanak el. Hogy erre meg rasegit az ugynokmaffia is, az csak termeszetes.
Előzmény: Jaguar_Paw (96281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!