na, visszanéztem a focivilágjaimból, hátha érdekel vkit, h mire mentek a magyar csapatok az intertotóban az utóbbi években.
2002
Kispest - Zalgiris Vilnius 0-1
Zalgiris Vilnius - Kispest 0-0
(Détári már ekkor is remekelt edzőként.)
2003
1. ford.
Győr - Ethnikosz Ahnasz 1-1, a visszavágón 2-2, idegenben lőtt góllal ment tovább az ETO
Videoton - Marek Dupnica 2-2, a visszavágón szintén 2-2, a hosszabbításban ezüstgól döntött a szlovákok (?) javára (A Vidit Csank trenírozta akkoriban.)
2. ford.
Racing Santander - Győr 1-0, a visszavágón ugyan 2-1-re nyert a Győr, de a Santander lépett tovább (fájdalom, a Santander a B csapatával játszott, igaz, a Győr már 2-0-ra is vezetett, az edző pedig bizonyos Varga Zoltán volt...)
2004
Sopron - Teplice 1-0
Teplice - Sopron 3-1 (pedig Sira góljával már a 9. percben vezetett a Sopron)
Spartak Trnava - Debrecen 3-0
Debrecen - Sp. Trnava 4-1 (a negyediket csak a 84. percben sikerült berúgni, nem maradt idő az ötödikre)
2005
(itt sajnos csak az első ford. első meccseit találtam)
Vasas - ZTS Dubnica 0-0
Pápa - WIT G. Tbiliszi 2-1 (korábban vki írta, h. a Pápa ebben az évben eljutott a harmadik körig)
Nagyobb veszély ránk nézve a rossz sorsolás, amit meg a mind több indulóval lehet csökkenteni.
Amíg ugyanis nem szerzünk pontokat, addig nem sokat számít, hogy 3-al vagy 4-el osztjuk azt a mondjuk 3 pontot. Előbbi esetben eljutunk 1-ig, utóbbiban csak 0,75-ig. Viszont, ha 3-4 csapatunk ott tudna lenni az UEFA 1. körében, akkor már sokat nőnének az esélyei, hogy legalább egyikük a csoportkörbe bejut. A csoportkörben is és az 1. körben is már minden szerzett pont többet, kétszer annyit ér. Ha egy csapat eljut a csoportkörbe, akkor az a csapat abban az évben jó eséllyel egymaga több pontot szerez, mint az összes többi csapatunk.
Amiatt nem annyira nyilvánvaló, mert két csoportban játszanak és mindkét csoportban ugyanabban az időpontban kezdődnek a meccsek. Tehát az biztos, hogy minden időpontban adnak meccset, de hogy melyik csoportból? (Pontosabban az utolsó nap az azonos csoportbeliek kezdődnek azonos időpontban.) A párosítást a csatorna saját oldala sem írja.
Még anno én említettem, hogy a szövetség szerint adni fogják az U19-es meccseket, meg is van:
"A mérkőzésekre a helyszínen lehet majd jegyet vásárolni, a szervezők tájékoztatása szerint elővételre nincs szükség. A belépők 50 koronába, azaz körülbelül 500 forintba kerülnek. Jó lenne, ha fiataljainkat minél több szurkoló biztatná a fontos mérkőzéseken, de azok számára, akik nem tudnak elutazni, örvendetes, hogy az Eurosport közvetíti a Spanyolország és a Németország elleni meccsünket is."
mlsz.hu
Megnéztem a magyar eurosport oldalán, teli van az akkori időszak u19-es meccsekkel. A spanyolok elleni meccs időpontjában az Eurosport2 adhatja majd, mivel ott 18:00-tól írja a kezdést. Már csak azt nem tudom, hogy a hivatalos oldalon a Greenwich-i idő szerint írták ki, vagy GMT+1-ben, ami nálunk is van. Valószínü hogy utóbbi. A németek elleni derbit pedig az Eurosport fogja adni, ott 20:00-s kezdéssel csoportmeccs van kiírva. De hogyha Greenwich-i időben írják, akkor megint téves. Fene tudja hogy lesz ez, de sztem valamelyiken látni fogjuk a meccseket :)
A Sturm elleni meccs az olyan, mintha az első selejtezőkör lenne. a különbség annyi, hogy nem számít bele az ottani eredmény a koefficiensbe... utóbbi szempontjából még az is lehet, hogy nem lenne túl előnyös a Honvéd uefa kupába jutása, mivel akkor a csapataink által megszerzett pontok nem hárommal, hanem néggyel osztódnak. de ez "mellékes"
Hm. Köszi. Megkerestem, a spanyol meccs, ha a mienk kerül adásba, az csak az eurosport2-n lesz látható. Sajnos csak annyit mondanak, hogy élő, azt nem, hogy melyik meccsről. A többi meccsünk, ha a mienket adják, akkor a "sima" eurosporton lesz. (A port.hu alapján tájékozódtam csak.)
Ha továbbmegy az osztrákokon is a Honvéd, akkor az UEFA 2. selejtező körébe kerül. Azaz ugyanott fog tartani, ahol az ETO. Nem lesz kiemelt, így olyan ellenfelei lehetnek, mint a Dnipro, Austria, Zürich, Liberec, FK Moszkva, Salzburg vagy mondjuk a Young Boys.
Ha így alakulna, akkor az itteni 9 párosításból 3-ban lenne magyar csapat, közülük a DVSC kiemelt. Aki itt továbbjut az már az UEFA csoportkörért játszhat.
Ami az Intertoto magyar múltját illeti, magyar csapat még sose nyerte meg. A sorozat 1995 óta él. 1998-ban, mikor még 5 körös volt a kupa (és csupán 3-an juthattak innen tovább az UEFA-ba), a Debrecen megérte a 4. kört, 2001-ben a Pápa a 3. kört. (2004-ben épp a Teplice búcsúztatta az első körben a Sopront)
2006 óta 3 fordulós a kupa. Ekkor a Sopron a 2. körben búcsúzott (Kayserispor 3:3 és 0:1), tavaly a ZTE szintén (Rubin, 0:3 és 0:2), de ők mindketten a 2. körben is kezdhettek még.
én régebben azt olvastam, hogy a spanyolok és németek elleni csoportmeccsüket az eurosport élőben közvetíti. de ez lehet, h azóta megváltozott, nem tudom.
köszi, tehát akkor az uefa-kupa második selejtezőkörében találnák magukat a sturm kiverése után...az bravúr lenne, szerintem. főleg a tavaszi vergődését látva a honvédnak. apropó, debrecen, 8 v. 10 éve éppen ők meneteltek az intertotóban, a hradec kralovét és a hansa rostockot kiverve egész sokáig jutottak, de asszem egy lengyel csapat (talán ruch chorzów) kiejtette őket.
Elkezdtem keresni az U19-es meccseket. Nem találtam egy tvcsatorna adásában sem. Szerintem már a bulgárok ellenire is többen lennének kíváncsiak, mint a magyar szuper kupa döntőjére. Tényleg nincs közvetítés, vagy csak én vagyok ügyetlen?
Utána szerintem az a selejtező kör jön, ami a Lokinak a kazah kiverése utáni.
Tavaly a Zete egy orosz (?), előtte a Sopron egy török csapattal szemben esett ki az első fordulóban, ha jól rémlik mindkettő kettős vereséggel. (bár lehet a soproni itthoni visszavágó x lett)
ha a honvéd kiveri a teplicét, valszeg a sturm következik (nem gondolnám, h a teplicénél erősebbek lennének, szal ellenük is lenne reális esély a továbbjutásra), és utána mi? uefa-kupa, első selejtezőkör? ja, és nem tudtok vmi adatbázis-szerűt, mert visszanézném, h az utóbbi 4-5 évben mit alkottunk az intertotóban, s ehhez is viszonyítani a honvédat. a győzelmekért meg grat, csak így tovább.
Tényleg röhej, hogy ha ezt komolyan gondolják. A görögök elleni tét nélküli tétmeccsen voltunk majdnem 30 ezren, amikor a csapat az 50. hely környékén van a ranglistán.
Ha egyszer úgy alakulna, hogy van esély komolyabb eredményre (értsd a csoportból továbbjutás), akkor simán összejönne a duplája is, vagy még több.
Olvass vissza, hányan istenítették itt a cseheket, és beszéltek kettős vereségről. Bár nem kell, hogy mea culpázzanak, a lényeg a győzelem és hogy komoly esélye van a továbbjutásra. Remélem ez még csak a kezdet, talán megtáltosodik a többi csapatunk is...
na idén újra európai kupát nyerhet egy magyar csapat:) mégha ehhez "csak" 3 ellenfelet kell legyőzni... 15 éve 3 ilyen kaliberű csapat kiverése bl-t ért