Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 232
Kedves Fórumolvasók!

A Szabadalmi hivatalban 70.000 Ft lenne a költsége Egely 217.477 lajstromszámmal nyilvántartott "találmányának", amelyet a vesztes félnek kell majd kiegyenlítenie.Tehát ez visszatérülne.

A Szabadalmi hivatal szerint törvénysértő, hogy Egely másként nevezi meg "találmányát, mint ahogyan szabadalmaztatta.

Most keresem az útat, hogy ingyen is van-e lehetőség töröltetni Egely légmozgásvizsgálóját, hiszen azt már régen feltalálta más.

Esetleges ötleteteket segítségeteket köszönöm.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 231
Péter!

Silannak és Zyxnek miért szabad azt, amit nekem nem?

Gondolkodóba ejtettél, még is csak hogy idézzek néhány nekem irt emailedből.Persze csak a törvények betartásda mellett. Az illemszabályok nem nagyon hatnak meg már veled szemben. Ez nem vicc.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 228
Kedves Fórumolvasók!

A tények alapján most már azt kell állítanom, hogy V.Z. Egely kereket vizsgáló cikke, amely megjelent az Élet és Tudományban 1998/16 számában egy burkolt és rafinált támogatás volt lényegében.

Ha ez nem igy lenne, akkor az eltelt két évben továbblépések történtek volna. A cikk azzal a látszólagos tényszerüséggel zárta le a témát, hogy rejtélyes a kerék működése és nincs rá teljes tudományos magyarázat.

Tehát nem volt véletlen Egely dicsérete sem; Ebben a témában ezt tartom az első korrekt cikknek a magyar tudományos sajtóban az elmult 50 év során.

Egely a cikk hatására még magabíztosabb lett, hiszen nyugodtan mondhatta, hogy az Élet és Tudományban is megpróbálták meglelni a kerék rejtélyét, de nem sikerült.

A Szkeptikusoktól kértem, hogy segítsenek a továbblépésben a kerékkel kapcsolatosan, de csak elútasításokat kaptam. Gondoltam, hogy hátha azzal van a probléma, hogy egy volt parakutató fogja esetleg az eredményt maga learatni és ez sérti őket. Ezért beléptem hozzájuk, hogy most már Szkeptikusként hátha támogatást kapok. Továbbra is inkább fékezést tapasztaltam. Gondoltam akkor keresek egy régi Szkeptikus társszerzőt hátha igy már csak elfogadják munkáimat és segítenek. Hát még erősebb kizártságot tapasztaltam.

Kértem hadd szólalhassak fel a témában a Szkeptikusok találkozóján. Elutasították, hogy itt már minden elhangzott ezzel kapcsolatosan régebben. Mondtan, hogy akkor mondja el más az új kutatási eredményeimet, azt is elutasították.

A V.Z. és sokan mások viszont szót kaptak semmitmondó már többször megismételt témákban.

Hát a Szkeptikusok ezen számomra érthetelen magatartását fejtse meg valaki, ha tudja.

A Szkeptikusokkal egyébbként akkor lett tele a hócípőm, amikor a V.Z. szélhámosságait tartalmazó bizonyítékaimat osztogattam azoknak, akik azt önként elfogadták tőlem és elkezdtek velem orbibálni és kitépték a kezemből a másnak átadni szándékozott anyagot. Ebben az anyagban a Fővárosi Főügyészség egyik határozatának a másolata is szerepelt. Tehát eléggé tényszerűnek mondható. Tehát azt szürtem le tanulságul, hogy a Szkeptikusok nem szeretik a tényeket.

Nahát én is csak ennit akartam mondani egyenlőre, de még televan a tarsolyom meglepetéssekkel.

Előzmény: Silan (222)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 227
Kedves Péter!

Természetesen , mint már írtam, folyamatosan tájékoztatom Egelyt az itt történő eseményekről.

Arra is figyelmeztettem, hogy innen már szándékos büncselekménynek minősülhet ha tovább ra is úgy árulja a kerekét, minha mi senm történt volna.

Előzmény: Kelemen Péter (226)
Kelemen Péter Creative Commons License 2000.11.20 0 0 226
Kedves Gábor!

"Egely féle vitalításmérővel kapcsolatban ha Egely György nem vonja vissza tévedéseit rövidesen, akkor a törvény szerint már innen egyértelműen szándékos megtévesztésnek fog minűsülni. "

A leírt dolgaidat azért elküdhetnéd Egelynek is, mert így az életbe nem fogja megtudni, hogy te már mennyire előrehaladtál a vádjaiddal.
Csak nyomtasd ki és küld el, nem kell több.

Nagyszerű volt a mai napi teljesítményed is, gratulálok, csak így tovább....

Péter

Előzmény: Iván Gábor (221)
Kelemen Péter Creative Commons License 2000.11.20 0 0 225
Kedves Silan!

"Szerintem amire érdemes törekedni, az a közvélemény hiteles és részletes tájékoztatása, méghozzá higgadt stílusban a kísérleti tényeket kell ismertetni, minél szélesebb körben."

Ebben teljesen egyet értek veled, bár elvben két oldalon állunk, de szerintem nincs két oldal. Mindenkinek az érdeke a korrekt mérés, mert így lehet tovább lépni, ha van hova. (Szerintem van, de ez lényegtelen, mert a mérés eldönti.)

Péter

Előzmény: Silan (222)
pigor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 224
Ha Egely minden kétséget kizáróan jóhiszemű és az emberiség jótevője, miért nem maradt meg a gömbvillámainál, mely területen tényleg érdekes dolgokat derített ki. Áttért a "paranormális" területekre, mert ott jobban lehet kaszálni :(
Előzmény: Silan (222)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.11.19 0 0 223
Yeah. Jobb meggyújtani egy gyertyát, mint átkozni a sötétséget.
Előzmény: Silan (222)
Silan Creative Commons License 2000.11.19 0 0 222
Gáborkám, azért arra igencsak kíváncsi volnék, mivel tudnád alátámasztani azt az állításodat, hogy én védem az Egelyt.

Ha tudni akarod, én sokmindenben egyetértek veled az Egely-kerékkel kapcsolatban, legalábbis ami a dolog tárgyi részét illeti, de az attitűdödet nem tartom teljesen megfelelőnek. Azt díjazom, hogy megvan benned az akarat, hogy lépjél valamit a kerék ügyében (ezt én is fontosnak tartanám), de mégis, a módszereid és a hozzáállásod nem a legjobbak. Ott van a hiba, hogy az igazság bajnokának szerepében tetszelegsz, és ahogy látom, a célod gyakorilatilag Egely totális megsemmisítése, a te totális győzelmed és Egely totális veresége. Pedig hát ez nyilvánvalóan illúzió. Egely soha nem fogja az elméletét visszavonni, mert egyetlen ember sem képes a saját évtizedes munkáját lerombolni és azt mondani rá, hogy igen kérem, egy nagy rakás sz@r volt az egész, amit csináltam. Ennek pszichológiai gátjai vannak. És minél inkább terrorizálják az Egelyt, hogy vonja vissza a tanait, ő annál inkább bekeményít, ez is természetes emberi reakció.

Szerintem amire érdemes törekedni, az a közvélemény hiteles és részletes tájékoztatása, méghozzá higgadt stílusban a kísérleti tényeket kell ismertetni, minél szélesebb körben. Ha erre akarnál törekedni, ebben teljes mértékben támogatnálak. A megfelelő tájékoztatás után az emberek majd levonják a maguk számára a következtetéseket. Egy részük kóklerségnek fogja tartani a kereket, más részük rendületlenül hinni fog benne. Ennyit lehet elérni, és ebbe bele kellene törődni. Hiábavaló dolog éveken át háborúzni a kerék miatt. Annál is inkább, mert ha valakit folyton támadnak (pl. az Egelyt), az üldözöttnek látszik, és a közvélemény szolidaritásból inkább mellé áll. Ezért sem volna szerencsés valami nagy, látványos lebuktatásra és totális megsemmisítésre törekedni.

Na hát csak ennyit akartam mondani.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 221
Ja majdnem elfelejtettem, hogy a stresszes ember kézének izzadása miatt bekövetkező párolgás -hűtés miatti légáramlatoknak is lehet befolyásoló, forgásterősítő szerepe. Nos a műkéz és sajnos a halott ember levágott keze sem izzad már.
Előzmény: Iván Gábor (220)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 220
Kedves RIPigyom!

Én komolyan vettelek, csak elnézésed kérem, de elfelejtettem neked válaszolni.

Már én is gondoltam rá, sőt el is kezdtem tervezni egy ilyesmi LSMK-et. Ebben ráadásul erős is vagyok, mert robbottechnikával foglalkoztam, pontosabban CNC szerszámgép fejlesztő mérnökként dolgoztam sokáig. Viszont a számomra az Ocham borotvájának elve (tehát mindig válaszd a legegyszerűbb meoldást)miatt felesleges.

Jelen esetben a 6 fordulat/perc a cáfolatomhoz lényeges és szükséges fordulatszám. Ezt a fordulatszámot meg számos kölönböző kézhőmérsékletre felmelegített tárgy pl. aluminiumlemez, két vasalló is képes produkálni ha megfelelő nagyságú a hőkűlönbség.

A megfelelően felmelegített levágott halott emberi kézzel való 6 fordulat/perces forgatást a végső megszégyenítő és mindent egyértelműen eldöntő a közvéleményre pszichésen erősen ható hatása miatt találtam ki.

Mivel nekem több rákkutató patológus ismerősöm is van, nekem egyszerübb és hatásosabb is egy levágott halott emberi kézzel végeztetni a forgatást, mint az LSMK-zel.

Tehát az ötleted jó, csak van nála jobb és hatásosabb is.

Előzmény: RIPityom (219)
RIPityom Creative Commons License 2000.11.19 0 0 219
Hahóóóó!

Azthiszem,
a sok mosolykód miatt nem vette komolyan senki a LSMK ötletemet. De én nagyon komolyan gondoltam! Szerintem, azzal nagyon látványosan ki lehet(ne) húzni a dolog méregfogát(mi történik 6f/p fölött)...

Vagy hüjeséget javasoltam?

RiP

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 218
Kedves Fórumolvasók!

Egely féle vitalításmérővel kapcsolatban ha Egely György nem vonja vissza tévedéseit rövidesen, akkor a törvény szerint már innen egyértelműen szándékos megtévesztésnek fog minűsülni.

Tehát idáig a jóhiszemű tévedés még mentőkörülmény lehetett volna számára.

Mint jeleztem, nekem nincs szándékomban és nem is fogok jogi eljárást indítani ellene (bár erre több Szkeptikus rá akart venni), mivel az szeretném és az lenne az igazi eredmény számomra ha önként visszavonná tévedéseit.

Viszont tőlem függetlenűl a hatóságoknak törvényben előírt kötelessége az eljárás elindítása csalás miatt, ha a www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen és itt leírtak tudomásukra kerülnek. Attól tartok már nem maradt tul sok ideje Egelynek, hogy tévedései önkéntes kijavítással mentse legalább a becsületét.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 216
Kedves Péter és Silan!

Mivel Egely adta meg adatként, hogy lényegében szerinte a földön élő 6 milliárd embernek 6 fordulat/perc az átlagos vitalításszintje a vitalításmérőjén mérve, ezért nekem az egész vitalításelmélet megcáfolásához elég volt ezt a kritikus értéket megcáfolnom.

Az hogy most ezt fel kivánják egyesek emelni 12 foldulat/percre újabb aligha hiszem hogy járható és bizonyítható lenne, hogy az élő emberek átlagos vitalításszintje akármennyi is lehetne.

Silas felvetésére válaszolva azért léptem be a Szkeptikusok Társaságában, mert volt ott néhány számomra igen értékes ember, akik mostanra már szintén elhagyták a társaságot. Engem jelentettek fel V.Z. szakmai irányításával bizonyos személyek, akik egy része ellen már folyik a hamis vád miatti eljárás. Tehát a V.Z. ellen is. A Btk. A hatóság félrevezetését, a hamis tanúskodást és a hamis vádat köztörvényes büncselekménynek tekintik.

Ha a V.Z. Szkeptikus akkor Ő feljelentett engem. Már Ő is elismerte itt személyesen írásában, annak ellenére, hogy nem éppen ezt akarta. Nekem meg az az elven hogy a saját fegyvernemében adok revansot a személyemet támadóknak. Tehát visszájára fordítom úgyanolyan eszközökkel, amit valaki elindítt. Ez az erőségem a Paradox elméletek.

Javasoltan neked silan, hogy hagylak emelt fővel távozni, de úgy látom nem vagy egy túl okos ember. Hát akkor mindent bele !

Kelemen Péter Creative Commons License 2000.11.19 0 0 214
Kedves Gábor!

Jó, várjad.
Különben pedig valóban nem vetődött föl bennem, hogy igazad lenne.
Amúgy a "6 ford/perc alatt" mintha ismét kimaradt volna, ezt azért ne felejtsük már mindig el, hogy "te" eddig vizsgáltad a kereket, de ez nem izgalmas...

Péter

Előzmény: Iván Gábor (213)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 213
Kedves Fórumolvasók!

A topicindítómban azt írtam, hogy szükséges-e Egelyt nevetségessé tenni (a búzakörtaposó fiúk esetéhez hasonlóan), hogy visszavonja "tévedéseit".

Szerintem itt már mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy Egely vitalítástáblázata tévedés és az is hogy nem nevezheti objektív mérőmüszernek a kerekét. Legfeljebb játékszernek.

Egelyt folyamatosan értesítettem az itt folyó vita állásáról, úgy hogy nem hivatkozhat ismerethiányra.

Tehát várom, hogy Egely önként visszavonja tévedéseit.

Szerintetek a lovagiassági szabályok szerint mennyi időt adhatunk neki erre?

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 212
Kedves fjuri19!

Szerintem Te nem kellő alaposággal olvastad soraimat. A TUDOMÁNY számomra éppen úgy tévedhet, mint a parakutatók. Ezért is léptem ki két hónapi tagság útán a Szkeptikusok Társaságából, akik állítólag a tényeket és a tudományt védenék.

Ez hanzott el a Skeptikusok 1997-es találkozóján a tudomány védelmében;: „ …tévtanok…tévtanok…áltudomány…nem tudomány…szemen szedett hülyeség… belső derűm elhagy…ellentechnikákat kell kifejlesztenünk…a paratudományok kísérteni fognak bennünket…éljen a humor, a gúny és az irónia fegyverével…az áltudományt le kell küzdenünk…humorral és iróniával kell harcolnunk…fel kell őket jelenteni…kérem jelentsék őt fel…hordalék…marginális hordalék...”

Hát ha a Szkeptikusok ezekkel a szavakkal a tudomány fő védelmezőinek számítanak, akkor mi is a probléma az én szavaimmal, aki nem védi a tudományt, csak a józan észt?

Azért erre válaszoljál kérlek, ha már megszólítottál!

Előzmény: fjuri19 (211)
fjuri19 Creative Commons License 2000.11.18 0 0 211
Kedves Iván Gábor!
Eddig sem, ezután sem fogok ebben a topicban hozzászolni, azonban lelkes olvasója voltam. Most az egyszer teszek kivételt csak néhányszó erejéig:
Itt Te és Ti szoktatok arra hivatkozni, hogy ez a topic a tudománnyal foglalkozik. Szoktátok mondani ezt sokszor abban az esetben is ha valaki valamiben nem eléggé felkészült de egyébként a tisztességes szándékához nem fér kétség.
Szerintem ami mostanában ebben és az általad idított topicok jelentős részében eluralkodik, az nagyon messze van a tudománytól és engem (talán másokat is) elriaszt a továbbiakban olyan topicok olvasásától amit a hozzászolásaid is fémjeleznek. Gondolom ha egyszer túl jutsz ezen a helyzeten és ujra értelmes dolgok fogják kitölteni az idődet, pironkodva fogsz erre az időszakra visszagondolni.
Nem megbántani akarlak csak felhívni a figyelmedet arra, hogy sokkal jobban áll neked és az általad a helyzetbe kényszerített vitapartnereidnek is, ha azzal foglakoztok amihez értetek, a TUDOMÁNNYAL!
üdvözlet:
fjuri
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.18 0 0 210
Kedves Fórumolvasók!

Ha van közütetek, vagy ismerősötök között olyan, aki vásárolt Egely kereket és úgy érzi, hogy átverték vele és ebből kifolyólag anyagi kárja is keletkezett, amennyiben feljelentést kiván tenni csalásárt, vagy szélhámosságét, személyemet nyugodtan megnevezheti tanunak.

A szükséges adataimat külön emailben kérheti el.

RIPityom Creative Commons License 2000.11.18 0 0 209
Kedves Zyx, Kelemen Péter és Iván Gábor!

Azon gondolkodtam el, vajon milyen igazán jó módszer szerint lehetne egyértelmüen kizárni az EM, a para- és mindenféle nem ismert hatásokat - úgy, hogy produkálva legyen a ~20f/p vagy az feletti érték.

Arra gondoltam, ha építenénk egy olyan speciális mükezet, természetesen ujakkal aminek a belsejében müanyag csövecskék lennének vezetve, akár egymásba fonva úgy, hogy az ujjakban visszafordulnának, alkalmassá téve különbözö hömérsékletü folyékony anyagok áramoltatásával elektromos pumpák segítségével - akár a vérerek mintájára -rendkívül komplex hőtérképet kaphatnánk.
Ezzel kiküszöbölhetővé válna
1.) a "para" dolgok bentmaradása a gyurmában - nevü lehetőség;
2.) számomra így látatlanban meghitelezve előállíthatnánk a stresszes emberre jellemző 8 şC fokos hőmérsékleti különbséget

Természetesen a kontroll kedvéért, mindkét esetben aljával felfele boritott aránylag nagy akvárium -szerűségben lyukon bedugva többször is produkálva a ~20 f/p körüli, vagy az az feletti értéket. Aminek a haszna:
hogy a kósza huzat és/vagy lélegzetvétel ne zavarja meg a masinát.

Most már csak egy kérdésem maradt -
Ki építi meg a Luke Skywalker MüKezét? :)

Hiszen Zyx és Kelemen Péter szeretné a "para" EM bigyók jelenlétét kimérni és az LSMK valószínüleg motolla módjára pörgetni fogja ezt az eszközt, meghiúsítva az EM esélyét... valószínüleg Iván Gábor szintén nem, hiszen őt már nem érdekli a ~6 f/p fölötti tartomány... nekem meg nincs ilyen forgó ketyerém :)

RiP
s kéretik a helyesírásom nem cikizni ;)

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.18 0 0 208
Kedves Fórumolvasók!

Ezt a hozzászólást az MTV fórumából hoztam át ide;freya 2000/11/17 18:27

Kedves Iván Gábor,

nem is értem igazán, hogy miért kell beszélni egy ekkora kóklerségröl?! Mi az, hogy "vitalitás"???
Egely egy közönséges gépészmérnök (!) - tehát nem fizikus és még kevésbé orvos. Éppeszü ember még Einsteintöl se fogadna el orvosi tanácsokat - akkor pedig miröl beszélünk?
Vannak, akik hisznek Egelyben - de vannak, akik eliszik azt is, hogy nyerhetnek az "itt a piros, hol a piros" játékban...

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.18 0 0 207
Igen gépészmérnök és azon belül is hőerőgépész.
Előzmény: Silan (206)
Silan Creative Commons License 2000.11.17 0 0 206
Egely nem fizikus, hanem gépészmérnök.
Előzmény: naiv (205)
naiv Creative Commons License 2000.11.17 0 0 205
Volt alkalmam egy pár napot kísérletezni a kerékkel.

Kétségkívül brilliáns találmány.
De a néhány napos kísérletezés meggyőzött róla, hogy a vitalitáshoz, "bio energiához" semmi köze sincs.
A tapasztalatot, (és a logikai bukfencet), hogy nincs az a vékony búra amin az életerő át bírna hatolni én is csak megerősíteni tudom.
A gond az, hogy az egyébként szellems találmány a kóklerek trsadalmi elfogadtatottságát erősíti, számos természetgyógyász az ingatag kétkedőket ezzel "veszi le először a lábáról".

Utána már nincs megállás. Jöhet a távgyógyítás, a Reiki stb.

Szomorú, hogy a társadalom becsapásáhot íly módon egy fizikus nevével hozzá járól - nem tudom miért -.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 204
Kedves Fórumolvasók!

Mint ugyebár ismerjük, hogy nem az a hír, ha a kutya megharapja a postást, hanem ha a postás harapja meg a kutyát.

Nos itt az a hír, hogy:

Egely élet/bio/vitalitásenergiamérője BETEGSÉGET MÉR.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 203
Ezeket írta Zyx a 107-es hozzászólásában itt;

Zyx válasz erre | adatok | e-mail 2000-11-03 11:58:36 (107)

"Engem hidegen hagy, hogy kinek mi a véleménye az Egely kerékről."
- van aki ezt elhiszi neki?

"Csatlakozom dr. Lecterhez. Ignorállak én is,"
- hát ezt nem igazán tudta betartani

Zyx kapott egy feladatot és felsült, ennyire egyszerű az egész. Pedig mindent megpróbált, a bizalmamba férkőzéstől a közös ellenségek kereséséig.

Előzmény: Zyx (201)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 202
Viszlát zyx, hiányozni fogsz.

Egyébként a vallásomnál gondolom zyx a Hiszek a Napfaló Kockás Krokodilban vallásra gondolt, amelynek most folyik a tagjainak a toborzása az "Egyházi tagtoborzó" topicban. Ott a 276-os hozzászólásban láthatjátok hogy már ott a nevem.

Előzmény: Zyx (201)
Zyx Creative Commons License 2000.11.17 0 0 201
Nos, miután IG ügye bebizonyosodott és eldőlt, miszerint az Egely kerék nem a hő hatására forog, hanem valami más miatt, valamint mivel IG barátunktól további adatok nem várhatók, csak az emlitett és megcáfolt érvek ismételgetése, ezzel ezt a vitát részemről lezárom.
Előzmény: Iván Gábor (199)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 200
Kedves Fórumolvasók!

Az Egely kerék leleplezésével kapcsolatos www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen lévő írásomat elküldtem néhány vezető felsőoktatási intézménynek. (pl.BME, SOTE ...)

Kérem Önöket, hogy az ezen írásban lévő tényeket mondják el ismerőseiknek, hogy ezzel közösen megállíthassuk a hülyeség terjedését.

Köszönöm mindenkinek ilyenirányú segítségét.

Üdvözlettel:
Iván Gábor

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.17 0 0 199
Kedves Zyx!

Egyszer már megígérted, hogy nem vitázol velem tovább. Idézzem az elég régen tett hozzászólásodat?

Ez is egy példa arra, hogy mennyire szabad neked bármit is lehinni amit ide leírsz.

Kiröhögtetted magadat mások előtt.

Előzmény: Zyx (198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!