Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.09 0 0 341
Mármint tapasztalat.
Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.09 0 0 340

Talán nem mindegy, mivel méred, kis eltérésről van szó.

 

De ismét elfelejtettél reagálni a csatlakozóval kapcsolatban. Talán üzleti érdekből titkolsz valamit? Gagyi kínai alkatrész? Hány csőtörés/szivárgás fordult elő a vevőknél? Víztisztítókkal kereskedsz, nem hiszem el, hogy nincs róla tapasztat.

Előzmény: Mormogi7 (339)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 339
Nekem van PH mérőm, 7 es ph-t mutat az ozmózis víz.
A most savas?
Előzmény: Törölt nick (337)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 338
Aki kíváncsi hamar megöregszik.:-))
Nincs kedvem előásni, de begépelni sem, 3 éve volt. Vagy 20 félére vizsgálták csak.
Előzmény: threshhold_zero (335)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 337

Nem a hatékonyságra gondoltam és tisztában vagyok a működésével.


Arra utaltam, hogy olvashatók a neten RO ellenes vélemények is, épp a túltisztítás, savi irányba hajló pH miatt. Van, aki pont ezért nem tartja egészségesnek. Hogy az utánsózó (ha van) kompenzál, ad hozzá egy kis kalcium-karbonátot, ez csak egy anyag, és ettől önmagában még nem lesz természetesebb a víz.

 

Ismerjük az ellenérveket is, ki mit tart természetesnek stb., ebbe kár volna ismét belemenni. Elolvastam ezt a topikot is, meg más helyeket is.

 

De én egyelőre inkább abban gondolkodom, hogy a jelenleg használt tömbpréselt szénbetétet később esetleg kiegészítem egy kókuszhéj alapú utánszűrővel. És/vagy KDF szűrővel. Nem lehetetlen, hogy valamikor majd kipróbálok egy membránt is.


De mi a szakmai tapasztalat a csavaros csőcsatlakozókkal (Jaco connector)?

 

Én fogtam ki olyat, aminek túlzottan lötyög a menete, vagy ez nála csak a túlhúzás elleni védelem? Észrevettem egyébként, hogy van egy önszorító jelenség, amit maga a víznyomás idéz elő, a kúpos belső kiképzés miatt. Csak az nem tetszik, hogy túl könnyen megugrik a menet. Egy ugrás után viszont már jön is a víz...

 

 

Előzmény: Mormogi7 (333)
naox Creative Commons License 2008.08.07 0 0 336
"Ha igy van, ahogy mondod, akkor csak kamuztak, hogy bevizsgaljak ezeket."
az emberek eloszerettel hasznaljak a "bevizsgalni" kifejezest anelkul, hogy vegiggondolnak mit is ertenek alatta. Valami olyasmire gondolnak, hogy a tanusito azt igazolja, hogy a keszulek a kivant celra tokeletesen megfelel.
Gondold vegig, hogy ez egy viztisztito eseten mit is jelentene. A legkuolnfelebb vizek eseten, sok-sok evig kene vizsgalni, sokfele szennyezodesre, es igy tovabb. Egy ilyen vizsgalat min 2-3evig tartana, es sok 10 millio HUF-ba kerulne. Ezt nyilvan nem fogja elvegezni egyetlen hatosag sem. Szerencses esetben a gyarto igen.

A hatosag a forgalombahozatalt legtobbszor a keszulek dokumentacioja alapjan engedelyezi.
Előzmény: threshhold_zero (334)
threshhold_zero Creative Commons License 2008.08.07 0 0 335
Hello Mormogi7,

Mi lett a vizanalizised eredmenye? Kivancsi termeszetu vagyok...
Előzmény: Mormogi7 (333)
threshhold_zero Creative Commons License 2008.08.07 0 0 334
"2. A készülék a bevizsgált üzemmódban nem minősül reverz rendszernek."

http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/jogszabalyok/vizengedelyek/2005/FOR5M-UV%2017-56.doc

cumpika: "semmit se vizsgalnak be"

Ha igy van, ahogy mondod, akkor csak kamuztak, hogy bevizsgaljak ezeket.

Egyebkent logikus lenne, ha esetleg bevizsgalnak, hogy valamifele meresi eredmenyeket kozzetegyenek.
Előzmény: cumpika (331)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 333
"Nem vagyok hajlandó bedőlni RO víztisztítókat forgalmazó kereskedőknek, akik szerint természetesen minden háztartásban nélkülözhetetlen a készülékük."

Szerintem se dőlj be!

Nézz meg egy összehasonlító táblázatot a különböző szűrési elvű szűrőkről, majd ismerkedj meg mélyebben az Ozmózis szűréssel.

Ha találsz hatékonyabbat az ozmózisnál, tedd itt légyszíves közzé, mert én szeretnék egy annál is jobbat, ami még tisztább vizet ad nekem a konyhámban.

Köszi előre is!
Előzmény: Törölt nick (326)
threshhold_zero Creative Commons License 2008.08.07 0 0 332
Uj hozzaszolasra most felhozza a hozzaszolasomat egy kulon ablakba, es az is oda van irva, hogy "topiknyito". Bekrepalt a forum? Megprobalom most valasszal kuldeni.

Kaptam nehany linket, gondtam beirom:
http://www.waterfiltercomparisons.com/Water_Filter_Comparison_Matrix.cfm
http://www.thebestwaterfilters.com/recommendations.html
http://www.consumersearch.com/www/kitchen/water-filters/reviews.html
Előzmény: cumpika (331)
cumpika Creative Commons License 2008.08.06 0 0 331
"A terméket az ÁNTSZ-nél gondolom bevizsgálták"
semmit se vizsgalnak be, a forgalmazo altal atadott dokumentacio alapjan adjak meg forg. engedelyt. A termeket altalaban nem is latjak
By Naox
Előzmény: threshhold_zero (330)
threshhold_zero Creative Commons License 2008.08.06 0 0 330
OTH engedelyek 2007.dec.1-ig, veletlenul talaltam ra:

http://www.antsz.hu/portal/portal/lista_2007_12.html

Azt is ki lehet deriteni az OTH engedelyekbol, hogy az aktiv szen szuro KDF-fel, vagy ezusttel impregnalt (ez a termekleirasokbol altalaban nem derul ki). Ugy ertettem, hogy a KDF hatekonyabb.
naox Creative Commons License 2008.08.06 0 0 329
"Kiszűri az olmot, a klórt a VOCs-okat, az MTBE-ét és a klórnak ellenálló baktériumokat, cisztákat."
a cyst szot ilyen ertelemben inkabb sporanak kene forditani. Magyarul tudtommal nincs a ciszta szonak "baci nyugvo inaktiv formaja" jelentese.

"Ha valaki csinal egy vizanalizist (...), es kijon, hogy valamivel bibi van, akkor tud reklamalni ezugyben? Hol, mennyi esellyel?"
a csapviz nem tartalmazhat egezseget karosito anyagot. Ha tartalmaz, es 1) ezt tudod pl. laborjegyzokonyvvel bizonyitani, es 2) van irodalmi adat a kerdeses anyag egezsegkarosito hatasarol, akkor mindenkeppen "reklamalj", hisz masokat is erint a dolog. Elso lepeskent erdemes a vizmuvet es az onkormanyzatot megkeresni, de ha nem reagalnak, akkor a rendorsegen kell feljelentest tenni. Ha a vizvizsgalatot az ANTSZ laborjaban csinaltatod, akkor ok valszeg ezt meg is teszik.
Előzmény: threshhold_zero (327)
threshhold_zero Creative Commons License 2008.08.05 0 0 328
A bluefilters termékeit megtalálod a következő címen:
http://bluefilters.com

Csak nem ez a cég?
GYURIÁN Bt. 2360. Gyál, Ady Endre utca 97.
http://tisztitottviz.hu

Őket nem ismerem, csak a weblapjukat láttam, de nem ők a bluefilters magyarországi forgalmazói.

Hanem:

2040. Budaörs Kinizsi utca 24. szám alatt találsz egy bemutatótermet ott nézzél szét
http://protfilt.hu


En megneztem ezt a dolgot, es egy kis helyesbitest tennek a fenti hozzaszolashoz: nem a bluefilters.com magyarorszagi forgalmazoi, hanem a magyarorszagi kepviselete (http://www.freeweb.hu/protfilt/magyar/kinalatfordozmozis.htm), ha ez szamit. Egyebkent jol lathatoan a logoik sem ugyanazok, ami azert egy kicsit fura.

A termekeik sajat fejlesztesuek es gyartasuak:

"A speciális PROTFILT Mikrofilter® rozsdamentes fémből készülő szűrőbetétek gyártása saját ötlet alapján, sokéves kutatómunka eredményeképpen, saját fejlesztésű technológiát felhasználva történik." (http://www.freeweb.hu/protfilt/magyar/bemutatkozas.htm, a "Magunkrol" gombra kattintva jon be).

Valahol talaltam egy OTH-s iktatoszamot az egyik keszulekukhoz, es igy ra tudtam guglizni az engedelyere (hatha valakit erdekel):

http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/jogszabalyok/vizengedelyek/2005/FOR5M-UV%2017-56.doc

Egyebkent kivancsisagbol lemertem a viznyomast itthon. Tenyleg kijon 1-2 rugobol a nyomasmero tartozekokkal egyutt (pl. szukito, flexi cso az illeszteshez). Nem akartam szetbarmolni a mosogato alatt a szerelvenyeket, amit faradsagos munkaval szerelgettem ossze annak idejen (nem vagyok vizszerelo, de szerencsere van a kozelben 2 vizszerelo bolt is), ugyhogy a furdoszobaban lekaptam a zuhanycsovet es oda tettem ra a cuccot. 2,3 bart mutatott (8. emelet), ami nem eri el a FOR5-hoz szukseges 2,8 bar minimalis nyomast, ugyhogy kellene ele tenni nyomasfokozot, ugy latom 27 rugo + AFA a kulombseg. Kiraly. :( De nem neztem meg minden termeket.
Előzmény: Uldin (40)
threshhold_zero Creative Commons License 2008.08.05 0 0 327
Hello, nem reg kapcsolodtam be a temaba, igaz mar nehany honapja is tervbe volt veve, hogy kellene venni valamilyen viztisztitot, de nem tudtam, hogy milyet, igy elmaradt a dolog. Most ugyesebb voltam, es megtalaltam ezt a forumot (a http://viztisztitas.lap.hu/-rol). Nagyon koszonom mindenki segitseget, ertekes hozzaszolasait!

Mormogi7 irta:
Készíttettem víz analízist. 80 ezer forintba még az ANTSZ álltal leírt közismert mérgek teljes listája sem fért bele.

Mi lett a viz analizis eredmenye, es hol keszult? Volt valami kiugro ertek? Engem erdekelne a dolog, csak ugy, hogy nagyjabol mire lehet szamitani. Esetleg meg a scannelt valtozat is.

Egyeb kerdesek ezugyben:
Milyen eloiras van a csapviz minosegere? Fenn van ez valahol a neten? Ha valaki csinal egy vizanalizist (bar nem hiszem, hogy 80 rugot raszannek erre), es kijon, hogy valamivel bibi van, akkor tud reklamalni ezugyben? Hol, mennyi esellyel?

Esetleg vannak arrol tapasztalatok, adatok, hogy az orszag egyes reszein, pl. Bp. egyes reszein milyen a csapviz minosege? Engem a XIII. ker., Ujlipotvaros erdekelne.

Egyelore hajlok arra hogy vegyek egy Aquasana gepet (ami kromozott csappal, beszerelo keszlettel is kijon 45 rugobol elvileg).
Nem tudom, hogy mennyire erdemes kolteni egy RO (reverse osmosis, forditott ozmozisos - csak ha valaki uj eloszor olvassa, tudja mi az, ne ugy mint en, amikor eloszor csak a roviditest lattam) gepre? Ezt ugy lehetne merni, hogy mennyivel hosszabbitana meg az eletemet vagy mennyivel novelne az eletminosegemet egy olyan viztisztito gephez kepest, ami nem RO-s, ami ugye gyakorlatilag merhetetlen.

Tenyleg igy osszegzoleg jo lenne, ha elhangzana, hogy egy RO gep mit szed ki, amit egy ilyen Aqasana fele nem? "Az Aquasana AQ – 4000 kombinált szűrője ioncserélővel, szénszűrővel és sub-micron filterrel is rendelkezik." "Kiszűri az olmot, a klórt a VOCs-okat, az MTBE-ét és a klórnak ellenálló baktériumokat, cisztákat.
Filters out; lead, chlorine, VOCs, MTBE and chlorine resistant parasites/cysts." Ja egyebkent mielott valaki meg arra gondolna, hogy forgalmazom a keszuleket, megnyugtatom, hogy csak egy egyszeru felhasznalo vagyok, aki vasarlas elott all.

Itt a forumon mar volt nehany http://www.antsz.hu/... link a kulombozo viztisztito keszulekek engedelyeire. Probaltam guglizni, hogy "Aquasana site:.antsz.hu" es "AQ-4000 site:.antsz.hu", de igy nem sikerult. Tud valaki ebben segiteni?

Elore is koszi a valaszokat.
Előzmény: Mormogi7 (251)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.27 0 0 326

Én mindenesetre bevizsgáltam: az előállított víz érzékszervileg megfelelő, a berendezés a klórt eltávolítja.

 

Háttérmagyarázat: közvetlen csapból fogyasztott víz hatására torkom kapar, mandulám duzzadni kezd, ez nálam elég régi gyártási hiba. De egyúttal érzékeny jelzőműszer is, mely a szóbanforgó víztisztítót ilyen szempontból hibátlannak minősítette. A szűrőből esetleg kioldódó anyagokat ugyan nem tudom vizsgálni, de használat előtt lefolyóba engedett vízzel, vagyis átöblítéssel igyekszem mérsékelni azokat.

 

A termék kivitelezése technikailag igényesnek mondható, a lentebb kifogásolt könyökcsatlakozók esetleg kicserélhetők, kb. 2x 500 Ft értékben.

 

Hosszabb távú tapasztalatoktól függ, kiegészítem-e RO membránnal, és az mely cég gyártmánya lesz, de jobban örülnék, ha beválna a most ilyen módon előállított, bükki karsztforrásokból származó víz, és nem kellene kiszűrni belőle az ásványi összetevőket.

 

Nem vagyok hajlandó bedőlni RO víztisztítókat forgalmazó kereskedőknek, akik szerint természetesen minden háztartásban nélkülözhetetlen a készülékük. Az ő véleményük egyszerűen nem mérvadó. Olvashatók viszont az Interneten egészen más vélemények is, majd még elválik, kinek hiszek... (leginkább magamnak).

 

 

naox Creative Commons License 2008.07.26 0 0 325
"A terméket az ÁNTSZ-nél gondolom bevizsgálták"
semmit se vizsgalnak be, a forgalmazo altal atadott dokumentacio alapjan adjak meg forg. engedelyt. A termeket altalaban nem is latjak.

"Ezt a lepusztított bohócszervezetet...."
vegre egy dolog, amiben egyetertunk, bar a bohoc-sag egy komoly szakma, tan nem kene oket bantani ;)
Előzmény: cumpika (324)
cumpika Creative Commons License 2008.07.25 0 0 324
A terméket az ÁNTSZ-nél gondolom bevizsgálták

Ezt a lepusztított bohócszervezetet inkább hagyjuk.
Előzmény: Törölt nick (322)
cumpika Creative Commons License 2008.07.25 0 0 323
Pedig az aquafilter.com honlapon szétnézve, elég komoly cégnek tűnik.

Nem tartod fucsának,hogy a gyártóról semmi konkrét adat nem található?

Íme egy valóban komoly,nagy múltú vízkezelő berendezés gyártó honlapja:http://ecowater.com/index.php
Előzmény: Törölt nick (322)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 322

A szűrők címkéjét én csak kicsomagolás után láttam és szkenneltem be ide a fórumra, vásárlásban nem befolyásolt. Ha az NSF említése csak egy megtévesztő trükk, kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban a hazai forgalmazók véleményére. Sok helyen kapható, nem csak több webáruházban, még a Praktikerben, Bicostore-ban is láttam ilyen szűrőbetéteket.

 

Van rajta amúgy több logo is, pl. WQA 

 

Az egyik webáruházban például ezt írják:


Vigyázat!!!
Hamisítják ezt a logót!
Egyes megszűnőben lévő, vagy néha telefonszám és e-mail mögé bújt "cégek" is Kínai készüléket forgalmaznak Aquafilterként!


Most akkor szerinted az Aquafilter már alapból is gagyi (még hologrammal együtt is), de azért még hamisítják is, azért ez érdekes...

 

Pedig az aquafilter.com honlapon szétnézve, elég komoly cégnek tűnik. A terméket az ÁNTSZ-nél gondolom bevizsgálták, komolyabb baj csak nincs vele. A klórt mindenesetre rendesen kiszűri, ízre is jó vizet ad.

Előzmény: cumpika (320)
cumpika Creative Commons License 2008.07.25 0 0 321
most akkor az Aquafilter kínai székhelyű?

Nem,valószínűleg hasonló a helyzet,mint a Fischer klíma esetében.

Az USA-ban bejegyeztettek egy céget,ahol semmiféle gyártás,összeszerelés nem történik,és a kínából származó gagyit Lengyelországban,Ukrajnában szerelik össze.
Előzmény: Törölt nick (318)
cumpika Creative Commons License 2008.07.25 0 0 320
Az NSF-re bárki hivatkozhat?

He-he benyelted a parasztvakítást?
Viccet félretéve sajnos a legtöbb ilyen kinai gagyiösszeszerelő/forgalmazó, ezt teszi.
Pedig nagyon könnyű ellenőrizni,és minden kiderül.
http://nsf.org/Certified/DWTU/

A keresés eredménye:


Warning: NSF is concerned about fraudulent downloading and manipulation of website text. If you have received this listing in hard copy, always confirm this certification/listing information by going directly to http://nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?CompanyName=Aquafilter& for the latest most accurate information.

Note: Certain claims, such as Arsenic (Pentavalent) Reduction, appear as active links, allowing you to access additional information regarding the specific contaminants.

No Matching Products Found
Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 319

...és mi a helyzet a legfontosabbal, vagyis szűrőbetétekkel?

 

Az NSF-re bárki hivatkozhat?

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Előzmény: cumpika (317)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 318

Mi ezen az álca, most akkor az Aquafilter kínai székhelyű?

 

A lengyelországi vámszabadterületen talán csak csomagolják, vagy kitudja, de maga az egész cucc elég komolynak tűnik. Eltekintve az említett csatlakozótól. Vagy pont ez lenne az árulkodó jel, amin elcsúszik az egész?

 

Műszaki dolgokban általában jól felismerem a gagyit, a kidolgozás minőségét stb. Az anyagát nyilván nem tudom elemezni, de azért kialakul egy összkép. A kínai dolgok valahogy nem így szoktak kinézni.

 

 

 

 

 

Előzmény: cumpika (317)
cumpika Creative Commons License 2008.07.25 0 0 317
eredetiséget igazoló Aquafilter hologram

Nem akarlak elkeseríteni, de az Aquafilter is kínai gagyi.
Amerikainak álcázva,ugyanazt a kinai szart rakják össze Lengyelországban, Ukrajnában,váááááá
Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 316

Van egy FP2-es vízszűrőm, ami előszűrőből és aktívszénszűrőből áll. Azért esett erre a választás, mert egyrészt, ha hosszabb távon nem válna be, ki lehet egészíteni RO rendszerre, ugyanezt a két filtert használják ahhoz is, így legalább nem kell kidobni, hanem csak bővíteni.


Másrészt nálunk bükki karsztvíz van, első körben nem akarom kiszűrni belőle az ásványokat, de a klórt, meg amit ilyen módon ki lehet, azt inkább kihagynám.


A szűrőházon a felső képen látható csavaros csatlakozók vannak, ami nekem elég bizonytalannak tűnik, lötyög a menet, ahogy ráhúzom, ugrik is. Ezt vajon direkt csinálták ilyenre, hogy ne lehessen túlhúzni? Műszerészként képes vagyok érzéssel meghúzni egy csavart, de ez nekem akkor is gyengének, gagyinak tűnik.


Persze, lehet rá tekerni teflonszalagot, de azt sem látom korrekt megoldásnak, egyszerűen műszakilag nem szimpatikus. Ennél a menetnél nem feladat a vízzáró szigetelés, csupán egy normális, nem lötyögő menetnek kellene lennie.


Azért nem értem, mert amúgy láthatóan nem egy kínai gagyi, nem néz ki hamisítványnak, eredetiséget igazoló Aquafilter hologram is van rajta. De ebben a csatlakozóban nem nagyon tudok megbízni, hogy nem árasztja el a lakást a víz, az pedig elég rossz vicc lenne. A szakaszolócsap elzárogatása viszont kényelmetlen, nem praktikus. Gondoltam arra is, hogy beiktatnék a szűrő elé egy mágnesszelepet, amit egy régi mosógépből mentettem, ehhez egy alkalmas kapcsolót vagy nyomógombot is fel kellene szerelni.


Vagy ki kellene cserélni a csavaros csatlakozókat az alsó képen látható gyorscsatlakozóra? Ilyet élőben még nem is láttam sehol, nálunk talán nem is kapható.

 

 

  

 

 

 

Mormogi7 Creative Commons License 2008.07.05 0 0 315
Szerintem Te hozzám képest egy másik bolygóról jöttél. Annyira másképp látod a világot. Úgy hogy nem is kell nekem itt veled beszélgetnem, úgy elbeszélünk egymás mellett.
Elnézést kérek más olvasóktól, akiket ez baromira untatott.

Ha valaki víztisztítás ügyben idevetődik. érdeklődik:

Igen, szerintem minden mai háztartás elengedhetetlen tartozéka egy Ozmózis elvű víztisztító! Úgy mint a hűtőszekrény!
Előzmény: naox (314)
naox Creative Commons License 2008.07.05 0 0 314
"Itt a környékünkön mutatok neked (most átszámoltam 10 bányát), ahol tuti nincs monitoring kút."
Elofordulhat. Nyilvan az onkori sunnyog. Semmi gond, a torveny melletted all.
Irjal levelet az onkorinak, amiben leirod, hogy pontosan hol talalhato a lerako, es kerd az intezkedest. Erdemes valami bizonyitekot is csatolni, legegyszerubben talajmintavetellel (aso, vagy egyszeru talajfuro, szemet lefotozva), vagy nehany helyi alairasa, akik igazoljak, hogy ott lerako van. Aztan 3-4 havonta szinten levelben erdeklodni, minden kozmeghallgatason erdeklodni. Aztan, ha egy evig semmi, akkor level vagy a KOrnyvedhatosagnak, vagy feljelentes rendorsegre. Mindkettonek kotrelessege lepni az ugyben.

"Mellesleg légvonalban 600 méterre van egy 25 ezres város kútja."
aminek nyilvan van havaria terve, amiben reszletezik ezt a kockazatot. Van kockazatelemzese. (A tulaj joesellyel az onkori, igy ezek az adatok nyilvanosak.) Ha nincs, ld. elozo pont.

"Van olyan bánya is aminek tetején már telkesítés volt és laknak rajta. (hatvanas években töltötték fel) Igen, a szemét tetején!"
ezzel nem ertem mi a baj. gyakorlatilag az osszes varos ilyen. A szemetet mindig a varos szelen rakjak le, aztan a varos erre no tovabb...

"Mert nincs pénz!!!!! A monitoring kutakra!!! Én itt a környéken feszegettem illetékes fejekben, hogy legyenek. Azt mondták jelöljem meg a forrást! "
Ha a hatosag eloirta, akkor nem szamit, hogy van-e penz. Plane egy onkormanyzatnal. Ha nem tudja megcsinalni, jelentsen csodot. Egyebkent egy monit.kut 3-4kHUFbol megvan. Ennyi penze minden onkorinak van.

"A te tananyagodat környezetből meg a felelősök írták."
Nezd, igyexem szo nelkul hagyni a szemelysekedeseidet, ugyis teged jellemez a dolog. De most a tanaraimat vadolod buncselekmennyel ugy, hogy azt se tudod mit tanultam (vegyesz vagyok, nem tanultam kornyezetvedelmet). Ez nagyon bunko dolog.
Előzmény: Mormogi7 (313)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 313
"Minden szemettelep mellett van monitoring kut monitoring tervvel, kerd el az onkormanyzatnal, meg kell hogy legyen,"

Ezt a naivitást! Ez engem megdöbbent! A legnagyobb baj, hogy ezt terjeszted!
Azért régen is valószínűleg lepapirozták a dolgot javarészt még ma is működget a dolog. Rekultiváció a bűvös szakkifejezés. Erre adják adják ki az engedélyt. Tehát építési hulladék. Csak! Aztán kis lóvé a portásnak és borithatsz bármit amit hoztál. Öt perc múlva ráborítják a tényleg építési sittet. Te meg kis lázadozó bizonyíts.
Itt a környékünkön mutatok neked (most átszámoltam 10 bányát), ahol tuti nincs monitoring kút. a 11-ik most is működőnek van monitoring kútja több is (na ezt a rirka példát nyomják az iskolában a fejetekbe) ez a lerakó azért nyílt, mert a nyitása előtt frissen fúrt monitoring kutakban már az a méreg sűrűség volt amiről te azt mondod nem is létezik. Ez a régebbi, felejtőbe szánt szomszéd lerakó eredménye. Na ezt imádja a mostani bánya tulaj. Így bizonyítani tudja, a szennyezés nem tőle jön. Mellesleg légvonalban 600 méterre van egy 25 ezres város kútja.
Van olyan bánya is aminek tetején már telkesítés volt és laknak rajta. (hatvanas években töltötték fel) Igen, a szemét tetején! Én még ott fürödtem ott gyrekként amikor sóderbánya volt, feltöltés előtt. Az ilyen régi bányákat az egész országban felejtőbe szánták. Nincsenek nyilvántartva. Az ilyen emberek meg mint te ölre mennek, hogy nincsenek is. Mert nincs pénz!!!!! A monitoring kutakra!!! Én itt a környéken feszegettem illetékes fejekben, hogy legyenek. Azt mondták jelöljem meg a forrást! Tudod hivatalos körökben ez egy kiváló kifogás. Nem tudsz erre mit lépni.

Jó, hogy megdumálsz hogy nem éreztem az égett szagot. Erre mit mondjak?

Jó lesz, ha egy kicsit átgondold, hogy mi az amit az iskolában tanultakból tuti elfogadhatsz. ( jó példa erre a történelem, azt a pl. győztesek írták az ő szemszögükből)
A te tananyagodat környezetből meg a felelősök írták.
Előzmény: naox (312)
naox Creative Commons License 2008.07.03 0 0 312
"de tudásod csak arra elég, hogy engem kiforgass?"
Nezd, a topikban valo nyilatkozas egy eleg fura mufaj. Azt irsz amit akarsz, de ha valotlansagot irsz, akkor ket dolog tortenik 1., elveszted a hiteledet, 2., es masok erre fel is fogjak hivni a figyelmet. Ezen nem kell megsertodni. Es a vita soran erdemes ervelni, es nem a partner szemelyet tamadni (ez egyebkent nem is elegans, es bizony visszaut).
Csak nehany megjegyzes:
"szeméttelepek környékén is csak hümmögve (néha!) vizsgálgat (talán!) valaki és ha valaki ezek miatt aggódik: Ő az aggódó bizonyítson!?"
A szemettelepek fel vannak merve, van tulajdonosuk, meg az illegalisaknak is (ha tudsz olyanrol, amirol nem tudnak kuldj egy levelet az onkorinak). Minden szemettelep mellett van monitoring kut monitoring tervvel, kerd el az onkormanyzatnal, meg kell hogy legyen, nyilvanos adat. HA komoly a kornyezeti veszely, akkor van karelharitasi terv, karfelmeres, kockzatelemzes. Nyilvanosak. Egy telefon, es elolvashatod, lemasolhatod. Ha valami nem stimmel vele, akkor kotelesek megengedni, hogy mintat vegyel/vetess, az eredmeny ha teged igazol, akkor arra lepniuk kell.
Ha tudsz valamit, akkor a tv. melletted all, az onkori/tulajdonos nem bujhat ki a felelosseg alol. De ha nincs bizonyitekod, akkor mirol beszelunk? Az onkorinak van papirja, es ezt te is megnezheted.

"A szakemberek hozzáállását te is jól mutatod. ... Amit nem tudunk bizonyítani az nincs. (Szerintetek!)."
Ennek semmi koze a szakemberek mentalitasahoz. Egy egyszeru formalis logika. A felelmeiddel nem tudunk vitatkozni. A tenyeken lehet, de neked ilyenek eddig nem nagyon voltak.

"A DDT elbagatelizálásának minta nyilatkozatát írtad le."
Mit bagatellizaltam el? Elolvastam par szaz oldalt (es meg is ertettem) a DDTrol, es amikor leirsz egy hujeseget, azt kijavitom. Es ezekutan en vagyok erkolcsileg lenullazva? Te (johiszemuen) feljogositva erzed magad, hogy tudatlansagod vedelmeben valami hujeseget beszelj, es vedekezzen az, aki ert is a temahoz? Bage, en resztvettem egy DDT kimutatasara szolgalo gyorsteszt fejleszteseben. En ezt tettem a kornyezet erdekeben, es a DDT ellen. En nemcsak pofazok. Te mit tudsz felmutatni?

"Nem mentél ki a saját fürdőszobádban sem környezetszennyező anyagot keresni. "
En pontosan tudom, hogy mi van az uvegekben, es tobbek kozott a kornyezeti veszely alapjan is valogatok koztuk. Es te?

A csernobili hozzaszolasod megint jo pelda az ongolokra. Igen, eszmeletlen hiba volt anno a felretajekoztatas, tenyleg baj, hogy nem tudjuk az aldozatok szamat. Eddig OK. De -ne haragudj- hogy mondhacc ilyen butasagot, hogy erezted az ego grafit szagat? Egyreszt barmi eg csernobilban, annak te nem erzed a szagat, mareszt a vilagon nagyon keves szag nelkul ego anyag van, na a grafit pont ilyen, mint azt mar gimiben megtanultuk. Erted, irsz egy fontos dologrol, es egy ostobasag miatt hiteltelenited az egeszet.
Előzmény: Mormogi7 (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!