Amúgy Nagy Olivér nem jobbhátvéd csak ott játszatja Sisa. Gondolom hiány miatt. Valójában jobb szélső, a gólnál előtt egyébként ő indult meg és mutogatott hátra, hogy valaki menjen vissza a helyére, látszodott végig rajta, hogy szeretne felmenni.
Egyébként szerintem Gosztonyi, Korcsmár,Debreczeni, Busai, Nagy, Koman ők azok, akik jó eséllyel tovább szerződhetnek, bár tény Koman így is jó helyen van a Sampdoriában. Mellettük még Présinger és Szabó is tehetséges.
Némethért meg sorba fognak állnia a klubok, hogy kölcsön vegyék.
Két évente változik a versenykiírás (NB1/B, Profi liga, 16 csapat, 12 csapat, keleti csoport-nyugati csoport, stb....most éppen mi is a szabály? Mert én már nem tudom követni) Össze-vissza fúzionálnak a csapatok, már azt sem lehet követni melyik hova teszi át a székhelyét, illetve kivállalja az indulást, ki vállalja a feljutást (mert ez szinte már kívánságműsor), kit zárnak ki, kitől vonnak le pontot (hogy aztán visszaadják, majd ismét levonják)
És akkor még nem beszéltem a rothadó stadionokról, a pálya minőségéről és a körülményekről (valahol még a fűtésre sincs pénz télen). Kongó stadionokban játszanak unalmas, iramtalan meccseket. A hazánkban focizó idegenlégiósok meg komolyabb országokban max szertárosok lehetnének.
Szóval miről is beszélünk? Mindenki meneküljön a magyar bajnokságból! Én azon csodálkozok, hogy egyáltalán döntetlenezni tudunk még grúz, meg kazah csapatokkal.
Szerintem baj ha nincs "normális" hazai bajnokság, mert hosszabb távon folyamatosan csökkenni fog a futball népszerűsége. Márpedig kevesebb focizni kezdő gyerekből még nehezebb lesz egy ütőképes válogatottat összerakni.
"Lassan már nem csak a teljes felnőtt, hanem az U válogatottak is külföldön játszanak."
Ez lenne a baj??? Ki nem szarja le a klubcsapatokat? Magyarországon nincs is foci. Az, hogy kimegy 500-1000 néző egy meccsre, az máshol tanyasi ötödosztály szint. Mindenki aki tehetséges, húzzon ki külföldre! Ütős válogatottat még talán tudunk csinálni belátható időn belül, ütős klubcsapatot viszont kizártnak tartom! BL-, UEFA kupa selejtezők már abszolut nem ízgatnak, nem is figyelem az eredményeket. A válogatott az más!
Az igazi baj, hogy nem is látszik semmilyen fölfele mozgás. Lassan már nem csak a teljes felnőtt, hanem az U válogatottak is külföldön játszanak. Ez elvezethet egyszer majd egy jobb magyar válogatotthoz, de a klubcsapatokra katasztrofális hatással lesz.
Újabb jó hír: Dárdai Pali együttese, a Hertha BSC első UEFA-kupa selejtező meccsén 8-1-re lemosta a moldáv Nistru Otaci csapatát. Dárdai végigjátszotta a mérkőzést és a 33. percben gólpasszt adott Piszczeknek.
"A kiemelkedő tehetségeket be kell hívni az A-válogatott keretébe, a többieket pedig az U21-es csapatba. Ennyi az egész."
Ezzel akár a jobbhátvéd-kérdés is megoldódna, ha ez a Nagyolivér gyerkőc addig szorgalmasan ragasztgatná a matricákat valami nagyobb európai klub úttörőtagságijába :-)))
fiatal a népesség, rengeteg vendégmunkásuk van az eu területén akik hazaadják a megkeresett pénz nagy részét, kevés nyugdíjaskorú stb. ha ennyire érdekel olvass el pár népességföldrajzi, demográfiai jegyzetet:)
Mint ma este írtam az a baj, hogy ez csak egy korosztály. Erős, reményteli felnőttválogatotthoz legalább 2-4 ilyen szintű 15+-os utánpótláscsapatra lenne szükség.
Az isztambuli Fenerbahce pillanatnyilag a világ legértékesebb labdarugóklubja, piaci kapitalizációja átlépte a 2 milliárd dollárt, s ezzel megelőzte az edig 1.8 milliárdal listavezető Manchester Unitedet. Érdekesség, hogy a török csapat még a vezető 25 klub közé sem kerül be a Forbes magazin áprilisi számában közzétett listán. Ám az eltelt három hónapban volt olyan nap a török tőzsdén, amikor 13.6 százalékot emelkedett a Fenerbahce papírjainak értéke. Így az utóbbi egy hónapban 84, éves szinten pedig 355 százalékkal nőtt a csapat értéke. A dobogó harmadik fokán a spanyol Real Madrid áll 1.285 milliárd dolláros értékkel, majd az angol Chelsea következik 764 millió dollárral."