Keresés

Részletes keresés

szervezkedő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7704
Már azt hittem végleg rabul ejtett a hely!
Részvétem itt az óhazánkban!

Következő csavargás tervezés alatt áll már. Én az októbert már nézegetem, de még nem tudom mit lehet kihozni belőle!!!???

Majd meglátjuk!
Előzmény: baffalolev (7703)
baffalolev Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7703
Sziasztok!!!!!!!!


Megjöttem jelentem minden OK.
Zoli szia visszafele is 8,5-9 óra alatt értünk haza.
1 nagy baj volt nagyon meleg volt na de kibírtuk.

PÁ PÁ
vargamarcs Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7702

Most érik bennem az "írnivaló" előbb-utóbb jelentkezem vele. Montenegro gyönyörű, de nem tetszik, hogy az oroszok kezdik teljesen "lefedni"

Nemsokára jelentkezem.... Addig is:

 

 

Előzmény: Amari bp (7699)
halacs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7701
Szerencsére még maradt pár hely Montenegróban is... :-)
Előzmény: Amari bp (7700)
Amari bp Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7700
Egen, nem vágyik mindenki Dubaiba.
Előzmény: halacs (7698)
Amari bp Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7699
Megtetszett jönni:) lehet mesélni.
Előzmény: vargamarcs (7696)
halacs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7698
Baromi jól néz ki, de ez már nem az én világom. :-(
Előzmény: vargamarcs (7696)
vargamarcs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7697

Astra Montenegro

 

Szóval most ilyen.

vargamarcs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7696

Akik Budvába is ellátogatnak, megnézhetik eredetiben. Én láttam, félig már készen van az "objektum".

Ilyen lesz, ha kész lesz:

http://eng.astramontenegro.com/3dvideo.html

 

Most ilyen:

Amari bp Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7695
Én is Tivatba megyek, 06-án, 2 hét, nekem  olyan kiindulópont lesz a Kotori öböl bejárásához, helyi buszokkal, vagy kishajókkal.Meg mondjuk szervezetten, Durmitor, Ostrog, talán Albánia is. A többi az magánszám lesz, hátizsákban viz, türülköző, fürdőruha, némi euró:)  Ja, és Rijeka Crnojevicébe, szeretnék még elkavarodni :)
Előzmény: Alex1111 (7694)
Alex1111 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7694
Köszönöm a részletes információt. Alex
Előzmény: Amari bp (7693)
Amari bp Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7693

A nyaralás jól szervezett volt, az esetleges hiányosságokat az utazási iroda vezetője megoldotta. Nagyon jó kirándulásokat ajánlottak? A szállás az árnak megfelelő volt, de a szobák tisztasága nem éppen tökéletes. A Tivat-öböl és a strandok piszkosak, elhanyagoltak. Tele volt cigarettacsikkel.

A Palma szállodábn különböző kategóriájú szobák vannak. A standard színvonalú szobák szerények, nincs légkondícionálás. A szociális helyiség szép - a zuhanysarok azonban túl kicsi?

Az étkezés kitűnő

A szállodai személyzet kellemes, készséges. A szálloda standard , a 3 csillagos kategóriának megfelelő szolgáltatásokat nyújt.

 

A strand közvetlenül a szállodánál van. Nagyon kicsi és piszkos. Az öböl sem a legtisztább.

 

Tivatban egy átlagos nyaralásunk volt, de a természet és a nevezetességek csodálatosak - van miben gyönyörködni. Crna Gora gyönyörű, látogasson el oda.

 

 

/ ez egy tavalyi bejegyzés Invia.hu/   

 

 Én is olvastam másoktól, hogy más strandokra jártak, 10-20km, kocsival nem gond. Strandokról olvashatsz montenegro-info.hu-n/

Előzmény: Alex1111 (7686)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7692
Ez az egész sokkal egyszerűbb mint itthon nálunk, de másrészt ezerszer több a buktató, és olyan dolgokkal tudnak átvágni a palánkon, amire magyar fejjel nem is gondolnál.

Egy pillanatig sem szeretném ezzekkel a személyes dolgokkal a többieket untatni és szétoffolni a topicot, ezért ajánlottam a süti melletti beszélgetést.

" be van rajzolva a készülő ház alapja"
Na ilyen itt nem igazán jellemző. Az minősül teleknek ami egy sima platz, vagy az is lehet amin már van egy teljesen jól működő hotel, vagy egy benzinkút, mindenfélede papírok néélkül, de a helyi lefizetett emberkék engedélyével.
Mindez az egész tavaly nyár óta változott, azelőtt bármit lehetett csinálni. A kész házat le lehetett papírozni, de mostanában ismét várhatóak változások. Ez valószínűleg további szigorítások von majd magával.

Az meg hogy ki mit mond el és miért nem hívják erre vagy arra fel a figyelmedet, csak azért lehet mert a legtöbben ügyeskednek, mutyiznak. Normál áron, jogilag tiszta ügyletet lebonyolítani, egy megbízható eladót találni, nagyon nehéz!

A tengeri panoráma csodás dolog. Nekem is tetszene, de ezt úgy tudod olcsóbban megszerezni, távolabb vagy a parttól, de így fél év mire lejutsz. Ha ez azzal párosul hogy közel is a tenger akkor olyan árat kell fizetned, ami nagyságrendekkel nagyobb mint ami 1-2 kmre van és nem látszik a tenger.

(Csak egy apró morzsa az én élményeim közül:
Kb másfél-két hete megáll egy autó a házunk előtt. Mivel a ház egy zsákutcában van és utánunk csak 4 ház van amiből csak egyben laknak, és mivel az utca kb 3méter széles, ezért rohadt feltünő volt azonnal. 50-60év közötti fickó, rendszámtábla nélkül. 8-10 percig zenét hallgat, kiüríti a hamust a ház elé, kidobálja a szemetét. Majd kiszáll. Kb 50-60év közötti, 200-210cm magas fickó. Én a kerítést festegetem, a család bent a házban. A fickó valamit motyog. Kérdem van valami probléma? Azt mondja nincs és nyit be a garázsba. Én ismét: van valami probléma??? Azt mondja nincs, ez az ő háza! Na mondom magamban ez biztos valami mást is jelenthet szerbül. Lehet hogy neki is ilyen a háza?! Erre megy be a telekre, nyitja a kaput. Csak hajtogatja, ez az ő háza!!!!!Na ekkor már a vad honfoglaló magyarok szilaj stílusával folytattam a beszélgetést és igaz csak a válláig értem, de elhajtottam a p*csába! Elment beszélgetni a szomszédokkal. Azoknak elmondta hogy ő megvette azt a házat egy a szomszéd városban lakó pasitól. Na mondom ezt koma bebuktad, mert a régi tulaj több száz kmre lakott és ráadásul cicije volt, nem fütyije, én meg senkivel sem egyezkedtem, meg mi eldöntöttük csak magyarnak adjuk majd el, de ott nem is hirdetem senkinek sem!
A fickó visszaült az autóba és elment!
Tehát ilyen is van!!!

Ha "öreg napjaidra" gondolva szeretnétek venni valamit, tudtok kompromisszumot kötni az álmok és a valóság között akkor egy balatoni nyaraló ára alatt lehet neked is egy kész kis házikód.)
Előzmény: Törölt nick (7691)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7691
Köszi a választ.

Valóban minden nyaralásunk után felmerül, hogy kellene venni valamit, csak eddig minden esetben, amikor meg volt rá a pénzem, másba fektettem. Rendes foglalkozásom jelenleg az, hogy nagyon sok önerővel házat építek és amikor valamennyire kész, eladom és a következőbe kezdek. Így nagyon szépen kigondoltam, hogy akár az Adria mellett is meg tudnám ezt csinálni és öreg napjaimra lenne hová visszavonulni. Canjban vonzott a lehetőség, hogy tengeri panorámához lehetne jutni, de sejtettem, hogy sok lehet a probléma, mivel se a vízvezetés, se a csatornázás nem megoldott. Végül is utánanéztem és találtam néhány szerb apróhirdetést és elgondolkodtatott a relatív kedvező ár is a környékbeli településekhez képest. Úgy látom, máshol már felfutottak az adriai átlagokra.
Meglepődtem az infódon, hogy nem lehet telek-, termőföld ingatlant szerezni, mert ingatlanos szakma összefoglalója a montenegrói szerzési metódusról erre egyáltalán nem tért ki, azt éreztette, hogy a lehetőség általános az ingatlanszerzésre.
Az a telek, amire telekkönyvileg be van rajzolva a készülő ház alapja, az épp ugyanazon elbírálás alá esik, mint az, amelyiken nincsen?
Előzmény: szervezkedő (7687)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7690
LEhet hogy csak roszkor voltatok rossz helyen!
Egyébként meg ha attól tartassz hogy valaki a pirosnál kipakol az autó hátuljából, egyszerűen csak zárd be az ajtót. Én mindig lenyomom a központi zárat (leginkább PEsten) ha úgy gondolom van mit kivenni az autóból és csak egyedül vagyok és nincs lehetőségem kiugrani és szétszedni a kártevőt!!!
Előzmény: Degeczi (7666)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7689
Hát ne haragudj, de ez nem úgy megy mint ha már Esztergomban vagyunk, szaladjunk át Párkányba egy kávéra hogy elmondhassuk voltunk Szlovákiába is. Úgy gondolom ha ennél kicsit komolyabban elterveztétek volna ezt a villámlátogatást és legalább pár eurót vittetek volna a pénztárcátokba, akkor nem kellett volna visszafordulni. Hisz ez a 10euros matrica már milliószor le lett írva nem csak itt a fórumon hanem másutt is! (Ami egyébként 2009.06.14ig érvényes és annyiszor lépsz be az országba és ott annyit autókázhatsz amennyit akarsz!!!)
Előzmény: lassagne (7673)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7688
Corleone36!
12-13 éve én is olyan helyen dolgozok ahol az elgázolt, széttrancsírozott, felborult, összetört páciensekkel nap mint nap összetalálékozhatok. Azonban el sem tudom képzelni mit lehetett mókolni majd 7 órán keresztül. Valószínűleg a vonattal nem lett semmi, mert nem láttam a szerelvény előtt nagy felvonulást, szerintem csak a halottaskocsinak volt ennyire gyenge a szintideje. De mindegy, leértünk és kész! Ez a lényeg! Csak engem alapvetően bosszant a vonatozásban az a rugalmatlan tökölés amit addig élsz át amíg fel nem ülsz a szabadkai vonatra. Pl. agyrém az hogy a vonattal a határátkelés majd 80 percet vett igénybe. Megáll a vonat és tökölnek a magyarok. Miért nem lehet pl felszálni Halason a vonatra és míg leér a vonat addigra átellenőrizték az egész szerelvényt. Mert valójában semmit sem néznek meg csak az útlevelek buzerelásával húzzák az időt és jelzik, mennyire kemény dolgo kilépni az euból!!!!
Előzmény: Corleone36 (7676)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7687
"hogy mennyiért mennek a telkek?" Canjban azon a részen????
Hát az a rész nincs (ahogy ők mondják) nincs urbanizálva. Canj 80%án vadul történnek/tek az építkezések. Várhatóan épül egy új út, ami majd szépen megmutatja kinek hol is a telekhatár!!! ...és hol nincs is valójábansemmi! Úgy mint Sutomoreban az út szélesítésekor!

Tehát telekár!
Nálunk a bank októberben 80euro/m2 re értékelte a telket. Ez minél közelebb vagy a tengerhez, vagy ha távol is vagy de látod a tengert, annál több az ár. De gondolom te nem montenegrói állapmpolgár vagy. Mert ha nem akkor totál mindegy mennyibe kerül a telek, mert külföldiként termőföldet és telket nem vásárolhatsz tavayl július 1 óta!!!

Ha azonban nem csak pillanatnyi fellángolás, hanem a nyaralós emlékek leülepedése után is él az ötlet, akkor egy szelet süti mellett szívesen mesélek neked arról hogy mennyiből mit lehet venni azon a környéken.
Előzmény: Törölt nick (7671)
Alex1111 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7686
Sziasztok. Azért így munkanap mégegyszer rákérdezek: van valakinek tapasztalata a tivati Palma hotelről? Ha igen, kérem írja meg. Kösz. Alex
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7685
Ha Tivatba indulsz, akkor visszafelé érdemes Dubrovnik felé jönni és bemenni a városba.
Az óváros éjszaka (este kilenc után) csodálatos és mindenképp meg kell tapasztalni a hangulatát az életben legalább egyszer. Parkolni csak fent van hely ugyan az útszélen az Ulica Suncára ráfordulás előtt, és egy két kilométeres hangulatos sétával lehet leérni rajta(kilátás fentről az öbölre, a paloták előtt horgonyzó egy-két yachttal), de jól eső és nem is túl megerőltető.Van egy lejáró a városi strandra is, most visszafelé a várból még fürödtünk egy utolsót a néptelen éjszakában.
Készülni kell rá néhány kunával(ami maradékát el lehet tankolni), de van amelyik kifőzdében az euró is megteszi, most azzal fizettünk. Legalább egy fagyi az ódon házak szegélyezte utcák között, a csillogóra kopott köveken sétálva a forgatagban, de egy fáklyafényes kagylóvacsora a vár kikötőjében parhoz kötve horgonyzó XVII.szd.-i vitorláson kialakított vendéglőben, vagy éppen arra kilátással sem elérhetetlen, de mindenképp emlékezetes (40-50 kuna /fő 1200-1500 Ft).A kislányunk reneszánsz mániás, mindig emlegeti a helyet, most nagyon ki volt akadva, hogy az ingyenes maskarás műsort lekéstük. Persze ez csak szubjektív ételajánlat, vannak az előételnél tartalmasabb burkolnivalók is, de én nagyon szeretem a rántásos-fokhagymás-paradicsomos-vörösboros-rozmaringos szószban főtt fekete-kagylót némi kenyérfélével.
Előzmény: Alex1111 (7678)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7684
;PPP

Ez van.
Csóringer magyarnak Montenegróból a topis helyek jutnak, de megmondom őszintén Sv.Stefanon kívül, amit bánok, hogy nem fürödtem meg, nekem a Sziréna Králjevica Plázsa tetszett a legjobban és Sutomore sétálóutcája. Végigautóztam lentről fölig, Kotori-öblöt körbe, de nem bántam meg, hogy az első utamba kerülő helyen ütöttem tábort.
Előzmény: Amari bp (7679)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7683
Szerintem csak bepróbálkoztak a 200 euróval, magas licittel nyitottak, hogy legyen honnan alkudozni. A lehuzósokkal meg lehet egyezni, ez benne van a Balkánban.
Voltam már én is ilyen helyzetben, elmagyaráztam nekik és az orruk alá dugtam, hogy csak dombornyomott kártyám van, vagy az a 10-15 eurónyi apró, ami a boxban található többféle pénznemben(forint,kuna). Mindezek előtt amikor előfordult, bekapcsoltam a telefonom hangfelvételét úgy, hogy észre is vegyék.
Éjszaka állítottak meg és elég gyorsan rávezették magukat, hogy csak reggel jutnának pénzhez, sőt a beszédükből kivettem, egymást győzködték, hogy nincs is a közeli városban Erste Bank, gyorsan meg is szabadultak tőlem.;PPPPPP
Ez Horvátországban volt két éve.

A közlekedés szerintem nem gáz,tényleg némileg tesznek a szabályokra, de mit ne mondjak, nekem ez nem újság.
Előzmény: moon. (7677)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7682
Láttam rendőrt, azért nem mondom.

Zabljakban fent, voltak hárman a kereszteződésnél, elsőre nem is mertem a Fekete-tó felé fordulni, mert egy helyinek osztottak papírt. Másodszorra visszafele feléjük nyomultam, a legszélső aki intézkedősnek tűnt közülük, tíz méternél félre fordult és hagyta, hogy bemenjek a feltúrt utcába.
Canjban lent a plázson szemberobogózott velem egy, látta, hogy nem vagyok bekötve, de nem szívózott, sőt délben egymás melletti asztalnál ültünk az egyik kifőzdében, ő Szarvas sört ivott üvegből én Pilsner Urquellt korsóból. Tudtam a tekintetéből, hogy kiszúrt, mert én az a 120 kiló jólét, vastaglánc-kereszt típusú fickó vagyok, akit nem túl barátságosnak tartanak elsőre és feltehetőleg mutattam is rendesen(nevetségesen) az asszony Szutyuki Splashében, amit megjegyezhetett. (meglepően sokan nézték meg, de igazából bámulták Montenegróban, csupa szerb között szállásoltam, többen beültek egy próbára a ház előtt, de volt olyan is akin láttam, hogy nem mer/dafkén nem akar megkérni rá)
Találkoztam velük Sutotmoréba befelé is, de attól még békésen sörözgettem a sétálóutca egyik teraszán(tocsenó pivó velikó - 1.2 -Pilsner Urquell, kozara:2, lignje:2,girice:1,pomfrit:1, a gyümölcs piaccal srégen szemben pljeskavica 1.5, leskovacko pljeskavica u palacsinku 2) mert teljesen látszott rajtuk, hogy szarnak a turistákra, a kereszteződésben akarják csak némileg szabályozni az eklektikus forgalmat.Ulcinjban a Velika Plázs melletti részen volt egy csapat rendőr egy autó körül, a záróvonalat átlépve, a szemközti forgalmat kissé leszorítva mindenki nagyon természesen húzott el mellettük, nem foglalkoztak a dologgal.

Az autópályakapuknál sport a Balkánon a trükközés, a horvátok is rendszeresen vesznek le boldog-boldogtalant.
Nem ügy az a százas tényleg, csak én az a fajta marha vagyok, aki ilyenkor kiveri a balhét, iszonyatos bunkó módon ordítva.
Előzmény: szemerke (7674)
Degeczi Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7681
nem is ez az összeg számít, hanem az, h a köztudatban még mindig erősen él, h ott nem kell útdíjat fizetni, így ha ennek fényében nincs nálad apró, akkor eléggé kellemetlen, ha mondjuk egy 50 Eurósból semmiresejó KM-ben adnak vissza...

és nem csak a köztudatban nincs még benne, de előre sem jelzik a fizetős szakaszt (amit kikerülni sem lehet, mert a régi út helyére építették), és persze kártyaelfogadó terminált sem telepítettek egyik kapuhoz sem...
Előzmény: potika (7680)
potika Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7680
Pláne úgy, hogy nem is 1,5 EUR az autópályadíj, hanem 1,5 KM, ami kb. 200 Ft.
Előzmény: szemerke (7674)
Amari bp Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7679
Nekem úgy tűnik, közülünk nem járt ott még senki.
Előzmény: Alex1111 (7678)
Alex1111 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7678
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata a tivati Palma hotelről? Ha igen, kérem írja meg. Kösz. Alex
moon. Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7677

En nem csak, hogy lattam a rend oreit, hanem ereztem a torveny vasoklet :-)

Szabalysertesi birosag, minimum 200 euro + 3 honap jogositvany megvonas. Azutan, hogy megis miert usztam meg olcson, nem tudom, lehet segitett egy jo tunder :-)

 

Azoknak akik  Szerbian keresztul mennek, habar lassan lecsorog a nyaralasi ideny. Ujvidekig az autouton, benzinkutak , feluljarok alatt behuzodva vannak altalaban, olyan meg sohasem volt hogy 1-2 helyen ne lattam volna oket. Ujvidek Belgrad kozott, a Duna hidja elott, majd kozvetlenul Belgrad bejaratanal.

Sabac fele menet, Fruska Goran lefelejovet a hegyrol, ott vigyazni kell mindig ott vannak. Ruma kozeleben is, benzinkutaknal vagy feluljaro alatt,  engem ott pecaztak ki. Majd Sabactol Pozsegaig eleg nyugis, a forgalom sem nagy, ott  nem igazan,  jellemzo a rendor, legalabbis torzshelyuket nem veltem felfedezni, inkabb mindig mas helyeken  vannak.  Majd a montenegroi hatarig, mielott beersz egy faluba, varosba, ott szoktak a sebesseget merni, ha tul nagy a forgalom akkor inkabb iranyitanak gyorsitjak a haladast, nem ernek ra massal foglalkozni. Montenegroban ugyanigy. Valaki irta behajtanak a piroson eledvagnak az ottaniak, lehet elszakad nekik a cerna, mert ilyenkor nyaralas idenyben a mellek utcajabol, sehogyan sem tud felcsatlakozni a foutra. Tobb helyen is lattam, rendort aki eppen az ilyen kis utcakbol engedte ki az autokat, es addig megallitotta a forgalmat a fouton.

 

Na de rendorokkel vagy rendorok nelkul, Montenegrot semmi esetre sem szabad kihagyni :-)

Előzmény: Törölt nick (7670)
Corleone36 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 7676
Sajnos kell várakozni baleset miatt. Mentés, helyszínelés, sérültek ellátása,..stb. Mozdonyvezető vagyok 16 éve, sajnos gázoltam már, onnan a tapasztalat. De! Nem a mozdony megy le a pályáról elütni az autót, vagy a gyalogost!
Előzmény: szervezkedő (7657)
Corleone36 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 7675

FOREVER MONTENEGRO!!!!!!!

Előzmény: szemerke (7658)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!