Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Thorium Creative Commons License 2011.10.03 0 0 90

Emberek, sokadjára olvasom itt, hogy "sakál" kóricál a kertben...melyik országról beszélünk?

Vén Halász Creative Commons License 2011.08.16 0 0 89

A nyestnek való mérget célszerű fa törzsére erősíteni viszonylag magasra, hogy más állat ne érhesse el csak a nyest. Nálunk sakál és nyest is van egyidejűleg, talán róka is de azt nem láttam. Én csak a nyestet írtanám ki a róka és a sakál nem zavar.

Előzmény: A8lang2 (88)
A8lang2 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 88

Nálunk meg rókák jelentek meg amitől átmenetileg eltűntek  a nyestek.

Mostanra megint előkerültek ketten szaladgálnak ide oda és szarnak össze mindent.

A fagyállós flakont is felborogatták, nemsokára kapnak finom eledelt beáztatva vmi méregbe mert ez tűrhetetlen amit művelnek.

Milyen kaját szeret legjobban ez a dög?

Vén Halász Creative Commons License 2011.07.19 0 0 87

Nálunk megjelentek a sakálok, talán elűzik a nyestet. Nyest eddig is volt, de az autókba még nem tettek kárt. A motortérbe egy zacskó kutyaszőrt teszek és műanyag takaróval befedem a kocsit. Szerencsére semmi kár még nem ért. A patkánymérget abbahagytam, védem a sakálokat, akik a kert végében sétálnak.

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 86

Éppen most volt a hiradóban riport az autós nyest károkról , a biztosító nem fizet nyest okozta kárért. Antennát például tövig rágta....stb

horisz01 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 85

Sziasztok!

 

Van olyan autós nyestriasztó ami 2 funkciós! 

 

1-es állásban menet közben mint vadriasztó üzemel

2-es állásban pl. álló autónál nyestriasztó hangot ad.

 

http://vennivalo.hu/termek/autos_ultrahangos_vadriaszto_es_nyestriaszto_-_elektromos.html

 

És az ára sem hajmeresztő...

 

horisz

Alisa32 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 84

Nekem van olyan érzékelős riasztóm és nem használt semmit!

Viszont a fagyállóba áztatott csirkenyak úgy néz ki működött!

Mert régóta nem láttam! Igaz 4x rágta szét a fékcsövem és utoljára rugószerű gyűrűt húztak rá és raktak neki külön egy kis rágcsálnivaló gumit!

Van élve fogó ketrecem is, de az is üresen maradt!

Mondjuk 1 hónapig nem álltam be a kocsival és azután meg minden este körbefújtam a gumit és az autót szalmiákszesszel, mert azt nem bírja a kis dög.

A lényeg, hogy hónapok óta nem keresett fel, de az utcában van akinél járt mostanában is.

A szalmiákszesz azért is jó, mert odapisil a nyest és ezért megy vissza is és a szalmiákszesz eltünteti a szagot, amit a nyest érez és mi nem!

Előzmény: kgaboroo (69)
Vén Halász Creative Commons License 2011.06.26 0 0 83

Eddig egy fél doboz patkánymérget megettek, (nem tudni, hogy milyen állat) két napig nem nyúltak az újabb adaghoz, aztán abbahagytam. Ma reggel azt tapasztaltam, hogy egy nyest felmászott a bal első sárvédőn a motorháztetőre, ott szart egyet, majd eltávozott. A motortérbe minden éjszaka egy zacskó kutyaszőrt teszek, (néha elfelejteem kivenni)  Ma a szomszédom rókát látott és meg korábban kis aranysakált. Az lehet, hogy elpusztult, mert megette a csirkebőrbe csomagolt mérget, de lehet, hogy nagy az utánpótlás. A sakált sajnálom, mert az talán természetes ellensége a nyestnek. A sakált etettem kb. 10-15m-re megközelített, dobáltam feléje már nem mérgezett ételt ,megette, de lehet, hogy már későn. Azt hiszem itt az ideje egy ultrahangos szerkezet beépítése a gépkocsiba.  

 

A nyest valóban fifikás bátor állat, nehéz vele elbánni. Végül is én csak a kocsi megrágásától félek, ha ez nem történik meg akkor a többi nem érdekel különösen, csak a padláson való rohangálás szokott zavaró lenni, de az idén még nem hallottam semmit.

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.25 0 0 82

Tulajdonképpen , én nem is tudom hgogy mitől pusztult el. A mérgeket csak úgy símán raktam ki  ahogy a felhasználásiban van , az is lehet hogy a farakást elpusztítottam , ahol meleg lehetett neki télen és megfagyott , mert egy műszörme alatt volt a tetem , ami sok meleget nem adhatott neki a - 20 fokban. Vén Halász keveréke is hatásos lehet és a riasztó is , kollegám tojásba fecskendezett mérget , csak azokat a tojásokat nem ette meg ami kezelve volt .  :-))) Fifikás és bátor állat.

Előzmény: A8lang2 (79)
A8lang2 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 81

Állatbarát vagy nem többszázezres kárt is tudnak okozni ezek a kis dögök.

Van bőven a környéken belőle, nem lenne rossz ha elfogynának.

Ha van olyan riasztó ami távol tartja mondjuk a ház előtti résztől az is megoldás lenne idiglenesen, de a kiirtás a végleges és tuti.

Hallani olyat hogy szétrágnak kábeleket az autóban meg fékcsövet, nálunk szerencsére nem rágott még szét semmit, de konkrétan beköltözött a lexus kabrió motorterébe, látszott a nyoma.

A padlásról eltűnt ha minden igaz már nem halljuk hónapok óta a futóversenyt fentről, amióta felraktuk a kisállatriasztót.

 

Amiket lehet kapni 3 hangszórós hallható hangot nem ad ki magából ultrahangos riasztók, azok érnek valamit esetleg tapasztalat valakinek? 

Előzmény: Vén Halász (80)
Vén Halász Creative Commons License 2011.06.24 0 0 80

Én patkánymérget raktam ki husos ételbe keverve. Egy hónapig minden adag eltünt, már egy hete érintetlen a méreg, és csend van. lehet, hogy nem igazán állatbarát a megoldás, háziálat nincs a környéken ez megnyugtat.

Előzmény: A8lang2 (79)
A8lang2 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 79

A mérgeket milyen élelmiszerbe raktad?

Esetleg magában volt csak és úgy is beleevett a dög?

Nekünk is van tetves nyesedék, hogy a fene vinné el.

Igazából csak leszarja a kocsikat ami nagyon idegesítő, most hoztuk el a fényezőtől az egyiket igen drága gyöngyház dukkón máris végigment a szemét dög és leszarta plussz ajándékként.

Még nem rágott szét semmit de mindenhová bemászik és odapiszkol.

Elég ebből.

Van csapdánk, semmit nem ér, pár macskán kívül nem lehet vele mást fogni.

A nyest képes volt kivenni belőle a kaját anélkül hogy lecsukódott volna az ajtó, máskor meg aláásott a kavicsba és kivette a rácson keresztül a tojást.

A padláson is sokáig volt mindig hallottuk, de fater kölcsönadta a harps-os állatriasztóját, azót eltűnt amióta megy fent a padláson, igaz mi is majdnem elköltöztünk, olyan hangja van.

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.14 0 0 78

Azon az éjszakán csend volt , kicsit a kutyám nézett furcsán amikor felvittem éjszakára a padlásra /gonolta biztos:megveszett a gazda:-))/ .  Reggel menttem érte , de azt nem lehet sokáig csinálni hogy boxert vigyünk a padlásra . :))

Előzmény: pesta8 (77)
pesta8 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 77

Nekem is boxerem van, de a nap 24 orajabol 23.5-et alszik. Csak onnet tudom, hogy nem doglott meg, hogy eszmeletlenul horkol. Bar lehet ez is eluzi a nyestet?

Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 76

de feltudod vinni a foxit a padlásra mert 8 kg , én ott tartottam hogy felvittem a kutyám , csak az volt a gond hogy boxer volt és  38 kg és nem vadász-kotorék vér van benne ,nem ugy mint a foxiban :-))

Előzmény: pesta8 (75)
pesta8 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 75

Csak a foxi nem tud letrara maszni.:-) Amugy nalam a gipszkarton es a teto kozott levo uveggyapotban vert tanyat a szarhazi. Evek ota. Hozzaszoktam. Persze ha lenne egy soretes puskam, akar a csillagokat is nezhetnem az agyambol. Mert a tetot mar szetlottem volna.

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.12 0 0 74

még annyit , a foxi lehet az egyik legjobb elűző , az  ügyes mindent elkap :)

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.12 0 0 73

A padláson mintha futóverseny lett volna , majdnem mindig éjszak 2kor,a tetőtt megbontották ,cserepeket szétrágták , betont lekaparták a kúpcserépről és találtam egy csomó fél tojás héjat. Évekig kinlódtam , kutya alól rongyot felvittem , ez semmit nem ért. Takarítás a padláson , teljes átpakolás , klóros vízzel fellocsoltam , tető teljes javítása , és az utóbbi 1 évben csend volt. Még egy farakást is elpakoltam  és ezalatt találtam nyest nyomokat  .  Kintre tettem egér és patkány mérget / nem a nyestnek /  de a nyestet abban a helységben találtam meg elpusztulva , ahol volt a méregből idén télen. Védett állat és szép nagyon , de ezek úgy elvannak szaporodva ...,láttam már a tetőn ahogy megy a szomszédnál a padlásra , ismerősöm pedig szintén a szomszéd kéményébe látta bemászni.

customman Creative Commons License 2011.06.12 0 0 72

Sziasztok,

 

látom nem vagyok egyedül a gonddal. Rágnak, koszolnak, ürítenek. Egyelőre nincs nagy baj, csak burkolatot esznek, de kezdek aggódni is, meg lassan, de biztosan tartok az idegroham felé.

 

http://rovarcsapda.eu/gepkocsik_nyestvedelme_-_m094_riaszto

 

Ezt próbálta valaki? Vagy kidobott pénz? 3 autó áll az udvaron, sajnos a garázs megvalósítása nem lehetőség.

 

Vagy a tuti tipp mi lenne? Tudom kérdezzek kettőd, de könnyebbet. :)

 

Vén Halász Creative Commons License 2011.05.07 0 0 71

Én is féltem az új autómat, de szerencsére ez a veszély csak a nyaralóban aktuális, de hamarosan itt a nyár és védekeznem kell. 

 

Melyik típust vetted ?

 

Én a Conrad boltban az IP 65 típust néztem ki (8.000 ft ) Ez lüktető ( sinusos ) ultrahangot bocsát ki, nem egyenletest, mint a többi eszköz, de erről a nyestet kellene megkérdezni, az ember csak találgat. Eddig nekem sem rágott még egyszer sem, de minden éjjel végig mászik az egész autón, jól, látszanak a lábnyomai. Van mozgásérzékelős fényszóró, az felgyúllad, de a nyestet az nem zavarja.

Előzmény: stuart74 (70)
stuart74 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 70

Vadonatúj autónk abs kábelét rágta el egyik este a nyest, ugyanott parkolok 10 éve, a régi autót nem bántotta, habár tappancs nyomokat mindig találtam a kocsin, eddig azt hittem a macskák mászkálnak rajta, de lehet, hogy az is nyest volt. Gyorsan vettem egy ultrahangos nyest riasztót, ezt javasolták a szervízben, most meglátjuk.

kgaboroo Creative Commons License 2011.05.03 0 0 69

A nyestet elriasztani tök egyszerű. Nem kell hozzá más mint egy mozgásérzékelős kapcsoló amit a földszint magasságban kell felszerelni. Ezt a kapcsolót össze kell kötni egy kis villanymotorral aminek a tengelyére egy kis műanyag hajlékony lapátot kell szerelni. A motor a földön legyen rögzítve úgy, hogy a lapát forgás közben a talajt üsse. A mozgásérzékelőt beállítjuk egy rövid időre kb 10 másodpercre. Amikor valamilyen állat belép az érzékelt térbe a motor beindul és zajt csap. A mozgás azonnal elkergeti a betolakodót. Lehet kapni 12 voltos mozgásérzékelőt is. Ezt be kekk szerelni a kocsi motorterébe és összekötni egy 12 voltos kis motorral ami ugyan úgy működik mint a fentebb leírt változat. A féreg felmászik a motortérbe és a mozgásérzékelő azonnal indítja a kis motort ami zajt csap  és még forog is. Megy pár másodpercig és leáll de addigra már a nyest hetedhét határon túl van.

Egy másik egyszerű találmány a vakondok riasztására a következő. Le kell ásni a földbe függőlegesen egy tíz centi átmérőjű  és legalább fél méter hosszú alu csövet. Csinálni kell egy kis szélkereket a cső föld feletti részére, erre rákötni egy kötéllel egy csavaranyát és ezt belógatni a csőbe kb 40 centi mélyen. A szél forgatja a szélkereket ami a kötélen rögzített csavart kalimpálja a csőben. A vakondok 100 méteres körzetben elkerülik a környéket. Ez egy tök egyszerű szerkezet és egy kertbe akár többet is lehet telepíteni. De már egy is elég ahhoz, hogy eltünjenek a kertből.

Vén Halász Creative Commons License 2011.04.17 0 0 68

Kicsit végig kerestem a neten a nyestriasztókkal kapcsolatban. Úgy vélem az élve fogós katrec kicsit macerás, és nem mindíg volt eredményes. Talán a kocsiba szerelt 12 V-os riasztók lehetnek hatékonyak, legalább is az eladók árúismertetői szerint. A legjobb ajánlatok és választék a Conrad árúházban vannak. Kicsit drágább az ultrahangos és nagyfeszültségű lapkákból álló szett, 15.000 Ft-tól, vagy olcsóbbak a csak uultrahangos , de 4 hangszórós 6000 Ft-tól. Kicsit körülnézek a Conrad-ban, aztán majd beszámolok.

szicsu1007 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 67

Türelem?

Az kell!

Már 2 éve csapdázok. Nem győzöm kihajigálni belőle a szomszéd macskákat. Kb 10-et fogtam. Volt 4-szer süni, azt is elgurítottam. Most azzal trükközök, hogy gyümölcs a csali. A csapdához vezető apró almadarabokat 80%-ban megeszi (ha nem ő, akkor süni), de a csapdára rá se néz. Így legalább macska nem csattint (nem esznek almát).

Előzmény: Alisa32 (58)
Vén Halász Creative Commons License 2011.04.09 0 0 66

Lehet kapni 12 Voltról működő ultrahangos nyestriasztót, melyet a kocsiba kell szerelni. Remélem kicsi a fogyasztása és nem meriti le az akkumulátort vagy saját akkuról működik nem tudom. Korábban erről írtam, de sokak szerint az sem hatásos. Kutyaszőr a motortérbe igen olcsó megoldásnak tűnik, ha beválik. A padlásra már többször helyeztem ki német juhász szőrét nagy mennyiségben, de hosszú távon nem segített.

 

A kocsimról (1.2 tsi) a másik fórumba olvashatsz, vagy ott beszélgessünk, de megyek a talira is.

 

Én is nézek autóba nyestriasztót, ebben konzultálhatunk, hogy jót vegyünk. Ez számomra csak akkor aktuális, ha éjszakára is a a Balatonon vagyunk. Budapesten ilyen veszély nem fenyeget.

 

Látom mindekettőnk e-mail címe publikus, hát rajta.

Előzmény: vwicktor (65)
vwicktor Creative Commons License 2011.04.08 0 0 65

Sajnos az egyetlen hatásos megoldás a nyestriasztó. Még az emberi haj harisnyanadrágba gyűrve és elhelyezve a motortérben is csak időszakos megoldás... Én úgy döntöttem, hogy mindegyik autónkba beszereltetek egyet.

Német fórumokon többet lógok, hasznosabb információkhoz jutok és néhány típushibára is előbb kaptam megoldást, mint bárhol máshol. Megoldás: nyestriasztó. A kisebbik TSI gyújtáskábeleit nagyon szereti a nyest, ha ezt elrágja, akkor vészmódba áll az autó max 40ig gyorsul és a következő szervizig mehetsz. A kábel darabja 7.500 Ft + beszerelés. 4 kábel van benne, szerinted mennyire sokkolt?

Majd megadom a címemet, cseréljünk eszmét a járgányról, persze csak ha benne vagy ;-)

Előzmény: Vén Halász (64)
Vén Halász Creative Commons License 2011.04.08 0 0 64

Válaszod nem megnyugtató sajnos. Akkor a kutyákat kihagyom. Mivel a környék teljesen üdülő övezet, nincsenek állandó lakosok, ezért macskák sincsenek a közelben. Remélem azokat nem fogja kiírtani a méreg. esteleg madarakra is hathat, ezért kicsit eldugtam madarak elől. Fogok még hallal is próbálkozni, egész hal hasába teszek mérget vagy csirkehúsba, de ezt csak majd nyáron ha tartósabban ott leszek. Nagyon féltem a kocsimat, de eddig több, mint 40 éve sohasem tettek kárt, pedig nyest állandóan volt. A padláson rengeteg az ürülékük.

Előzmény: B.GY (63)
B.GY Creative Commons License 2011.04.07 0 0 63

Szerintem csak max.macskatetemeket fogsz találni:)A kutya sem fogja zavarni a rongálásban.A kollegámnak is megrágta a kocsiját,pedig vannak kutyái.Csinált egy garázst inkább.

Előzmény: Vén Halász (62)
Vén Halász Creative Commons License 2011.04.07 0 0 62

Szia !

Én vagyok.

 

A Balatonon van nyest, eddig még nem okozott az autóban kárt, csak minden éjjel végig mássza és leszarja.

 

Vasárnap lennt voltam és macskakajába kevertem patkánymérget, több helyen kihelyeztem. Ha legközelebb lemegyek megnézem a hatást, egyáltalán fogyott e belőle. Idén még nem volt éjszakára ott az autóm, sajnos a Polo-ban nincs motorvédő burkolat sem alul sem felül. Lehet, hogy ha nyaralok leviszek két kutyát, akár kölcsönzök, mert nincs kutyám. Az udvarban lévő kutya hatásos, vagy a nyest kijátsza az éberségüket  ? 

Előzmény: vwicktor (61)
vwicktor Creative Commons License 2011.04.07 0 0 61

Hát sziasztok!

 

4 autónkból 3-at rágott el ez a kis kurva :(

Saab (diesel): motorburkolat alatti vibrációt csökkentő szivacsot teljesen "kiette"

VW (szívóbenzin): lambdaszonda, gyújtótekercs, motorszigetelőburkolat

VW (turbóbenzin): gyújtókábel (3 db)

Nem térek ki a javításra sem időben, sem költségben, egyik sem kevés.

Hiába a patkányméreg-pogácsa és a hajas harisnya, bár most nem rág, de még mindig megmássza az autókat.

 

Ha valaki tudna nekem ajánlani egy HATÁSOS nyestriasztót, kérem jelezze! Nagy tételben vásárolok ;-)

 

Vén Halász!!! Te vagy az a vezess fórumról? Óvd a TSI-det, ahogy csak bírod! Mivel nincs motorvédő burkolat a motor tetején a nyest egyenesen a négy gyújtókábelt rágcsálja. Lsd. kép...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!