Keresés

Részletes keresés

Sarkany Creative Commons License 2011.11.06 0 0 705
***RS*** Creative Commons License 2011.05.25 0 0 704

Azt nem tudom hogy a neten elérhetők-e, pedig megvan nekik, mert a tavalyi Kaffka bulin a földszinten állandóan azokat vetítették projektorral.

Előzmény: koshka1 (702)
wattacukor Creative Commons License 2011.05.14 0 0 703

Hali! Én is akkor jártam, de nem emlékszem rá, csak a nevére. Szerintem minket nem tanított. Ének speces voltam (C)

Előzmény: shuffle (682)
koshka1 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 702

Valahol a tablóképek elérhetőek?

A gimi honlap nem érdekel. Ott a kaffkásokról nincs semmi. Nem is volt ilyen gimi. Szerintük. Most írom nekik az x-dik levelet, bár választ még egyet se kaptam.

 

1976-1980 biológia-latin Galambos László

meleget Creative Commons License 2011.05.02 0 0 701

Szia!

Én testnevelés tagozatra ebben az időben!Üdv!

 

Ambrusról van infóm, kb. 2003 magasságában még tanított angolt a Baranyaiban (a fiamat!)

Egy osztálytársam nevettetett ezzel a dumával:

"Nézd az Ambrus fején a legyek szöges cipőben landolnak!"

Csao

Előzmény: ***RS*** (643)
Domi Creative Commons License 2011.03.28 0 0 700


Bocsánat Zsuzsó, most látom, hogy már írtad az "F" -be jártál.  Én a "C" -be, ami sima német és politechnika volt 5+1 ként, merthogy akkor még nem volt szabad szombat.
A K-i épületvégen levő nagyterem, szerintem a régi refektórium, majd KISz klub kovácsoltvas-utánzat térelválasztóit mi csinálgattuk a Kábelgyári gyakorlatok alkalmával. A beszereléskor lett is balhé, mert a terem dekorálására használt fehér hungarocell táblákból nem csak a vörös csillagokat vágtuk ki, de egy darabbal - egy négyszögletes hulladék darabbal - futballozni is kezdtek. No épp akkor amikor benézett Sörös Lenke a iskola biológia tanára és párttitkára. Egyből szolgálatba helyezte magát és megkezdődött egy hetekig tartó nyomozás, kikérdezgetés, ami ideológiai magja az volt, hogy ugyanazt az anyagot rugdosták meg lábukkal a focizók, amiből a vörös csillagok is készültek ünnepi dekorációként a drapériára.
Hát akkoriban ez így ment. Végül nem lett különösebb szankció, meg retorzió belőle, de jó kis tanulságul szolgált, előrevetítve később mire ügyeljünk.


Eszti néni fizika, szeretett engem, én meg megszerttem a fizikát, bár akkoriban még nem nagyon értettem. Viszont kitaláltam magamtól azt amit Gauss is - igaz Eszti néni ezt nem hitte el.
Jánosi Ilona matematika, majd egy süket új tyúk, aki épp a szóbeli érettségi napján kezdett cikizni, igaz én is akkora marha voltam, hogy a családi Moszkvicsot elkérve jártam az érettségi vizsgáira
Kővári Lajos földrajz, vele családi barátságba keveredtünk, járt nálunk is, én is még 20 év múlva is látogattam Pestújhelyi családi házában. Csináltam egy "interaktív" világtérképet is a földrajz szertár számára, akkoriban ez banánhüvelyek és drótok forrasztását jelentette.Már a szállítása sem volt egyszerű, mert a mérete  2-szerese volt a családi Moszkvics tetőcsomagtartójának. Volt földrajz-szakkör is, tagja voltam.
Czeglédi Ági néni történelem, hát ő hamar fölismerte, hogy sem érzékem, sem kedvem a már akkor is létezett  történelem-átíráshoz és annak biflázáshoz, egyszer kérdezte: ki tudja mi a neve a Vietnámi hadseregnek, hát én nagyon jelentkeztem, majd kiestem a padból és mondhattam: Viet Cong. Nagy röhögés, egyedül Ági néni maradt komoly, ő ugyanis valószínű ugyanannyit hallgatta a Szabad Európa Rádiót, mint én. Így azután békén is hagyott egész az érettségiig, amin 4-es jegyet kaptam tőle. (Később hasonló szisztémával küzdöttem át magam a marxista tanszékek tárgyain is.)
Skripecz Erika magyar irodalom és nyelvtan, kedves aranyos nagy műveltségű, de nem mindenki által kedvelt vénkisasszony volt. Egyszer félévkor meg is buktatott helyesírásból - miközben jelest kaptam irodalomból -, ami arra nagyon jó volt, hogy igaz magánórákon, a Petőfi gimi igh. -jától, végre nekiálljak és megtanuljam az anyanyelvünket.
A tornatanárnő nevére már nem emlékszem biztosan, de szerepelt itt korábbi hozzászólásban, (talán Rigó Zoltánné), karcsú a harmincas évei elején járó nő volt, én meg lusta sunnyogó, elintéztem, hogy béna-tornára járhassak orvosi papírral. Ez a könnyített testnevelést jelentette, ami külön időpontra, a mindenkori reggeli tanítás-kezdés előtt egy órával volt, hetente kétszer azt hiszem. Kb hasonló gyakorlatokkal, mint normál óra, viszont koedukált volt és lazább. Szóval jobb volt, viszont eléggé zavart, hogy kb fél év után rájöttem: így duplán járok, a könnyítettre is, meg a normálra is. Amikor ezt említettem a tanárnőnek jókat mosolygott és elmondta, hogy a normálra nem is kellene járnom, dehát nem akart hazaküldeni róla és, hogy elég jól bírom a kiképzést. Hát mit mondjak, jól ráfagytam. (Uez megismétlődött a katonaságnál, ott szakszolgálati papírral lazsáltam volna, de hasonlóan jártam, mint itt, csak ott nem lehetett önkéntesen távozni arról a rohampályáról, meg távfutásról ami nem tetszett. Viszont lett jó fizikumom, ami hasznát például a harmincas éveimben vettem, amikoris lovagolni kezdtem, a negyvenesben uszikálni, az ötvenesben meg 3-4 szeretőt tartani.)
Na, ennyit mára a nyári időszámítás első napjának éjén..... folyt köv

Előzmény: Zsuzsó22 (694)
Domi Creative Commons License 2011.03.28 0 0 699

Szevasz Kedves Zsuzsó!

Én is azokban az években jártam pont, te melyik osztályba?

Bizony 40 éve maturáltunk.És már a diploma is 30 éven túl van...

Előzmény: Zsuzsó22 (692)
Sarkany Creative Commons License 2011.03.07 0 0 698

Kellemes időtöltést, jó olvasást! :)

Előzmény: Domi (697)
Domi Creative Commons License 2011.03.07 0 0 697

Szevasz Kedves Sárkány!

 

Én is oda jártam, méghozzá azokban az években hajszálra, mint te, csak én Jánossy Istvánné, Kati néni osztályába.

Örömmel fedeztem föl ezt a topicot, miközben Kaffka Margoit szobrát kívántam volna csatolni egy magánlevélben az idézethez. Majd végigolvasom, pár estét rászánva a számos hozzászólást ami az elmúlt években íródott itt.

Előzmény: Sarkany (-)
Sarkany Creative Commons License 2011.03.01 0 0 695

Akkor mégsem, pedig már azt hittem, végre valaki... :(

I-be jártam, mi latint tanultunk. A szüretre én is emlékszem, bár emlékeim vidámabbak, mint a Tied. A Budai Diáknapokon elért sikerre viszont nem emlékszem, de Mahr Klárára igen...

Előzmény: Zsuzsó22 (694)
Zsuzsó22 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 694

Kedves S!, én F-es voltam, német tagozatos, és emlékszem a szüretre.

...ahogy ráfagyott a kezem a penészes fürtökre, mert valami verseny volt, hogy ki bírja a legtöbbet a puttonyba...

De a Budai Diáknapokat mi nyertük, jól megvertük a Móriczot.

...viszont ronda volt a díszterem oszlopainak puttói alatt a kovácsoltvas térelválasztón a piros, fonott műanyag.

...és Máhr Klára elsőben behívatott az igazgatóiba, mert maxi ballon volt rajtam, és az tilos volt, meg a forró nadrág is a hosszú szárú csizmával. 

Sarkany Creative Commons License 2011.02.28 0 0 693

Szia!

Lehet, hogy ugyanabba az osztályba jártunk? :)

Előzmény: Zsuzsó22 (692)
Zsuzsó22 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 692

Sziasztok. Én 1967-71-ben jártam a Kaffkába.

40 éve érettségiztem?

Jól látom?

Ezennel el is ment a kedvem mára az írástól...

dczy Creative Commons License 2011.01.03 0 0 691

Sziasztok Ti öregek, mert azok vagytok ugye a 60-as évekből. Aki Kővári tanár urat a (Nagy Lajost), Eta nénit, Jánosinét stb emlegeti az már nem lehet fiatal. Engem még tanitott Eszti néni, elég kemény mat-fizika tanár volt, Koczné. angol, magyar, volt egy müszaki rajz tanárunk is Biszterszky Elemér. Emlékszem nagyon jók voltak az agrár bulik, csak nehéz volt oda bejutni, ugyanis zártkörü volt, azt a trükköt találtuk ki, hogy bezárkóztunk a 2 emeleti kis szobába ami a fotolabor volt és amikor elkezdődött a buli szépen kisét

ltunk. Kaja, pia, minden ingyen volt és szuper zenekarok. A Kaffka az nem volt egy laza suli, de nagyon szép évek voltak, annak ellenére, hogy az akkori igazgatónő nekünk is keresztbe tett, nem tudtunk tovább tanulni, igy csak évek mulva mehettünk egyetemre amikor már nem kellett figyelembe venni az érettségi bizonyitvány jegyeit és nem a Kaffja jellemzett.

Jó volt olvasni a leveleteket.

BUÉK mindenkinek, legyen jó évetek Ti öreg Kaffkások.

 

dczy

Sarkany Creative Commons License 2010.12.30 0 0 689

BÚÉK Neked is!

 

a vagányabb csajoknak,hapiknak alávágott rendesen

 

Ez igaz, rólam is letépte az omega kitűzőt. Sőt, apámat behívatták az iskolába, mert észrevették, hogy cserkészövet hordok.

 

 Ha jól tévedek,aki nem volt KISZ tag,nem is jelentkezhetett továbbtanulni !

 

Ez viszont nem igaz. Nem voltam KISZ tag, ennek ellenére jelentkezhettem. Az már más kérdés, hogy nem vettek fel első nekifutásra.

Előzmény: Törölt nick (688)
vépé01 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 687

Sziasztok!

 

J.I. nekem is volt fizikatanárom. Én úgy emlékszem rá, hogy egy rettenetesen önző ember volt, teljesen kisajátította a diákokat. Emlékszem olyan fizikaórára, hogy az első perctől az utolsóig folyamatosan diktált.Simán összejött a 22-23 oldal, aztán kicsöngetéskor közölte, hogy még nem fejezte be, és ráhúzott még 10 percet a szünetből. A következő órán ugyanígy csinált, majd a rákövetkező fizikaórán végigfeleltetett mindenkit. Az utolsó tőmondatig mindent vissza kellett mondani.

 

Előzmény: Törölt nick (681)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 686

En ismerem :)

Nekem matekot tanitott 1 evig, de aztan atmentem fakultaciora es ott mar nem o volt...4 ev alatt 4 matektanarom volt, es az elsos nagyon rossz volt (szerintem csak azt 1 evet tanitotta gimnaziumban es ugy tudom utana elkuldtek, de ahelyett hogy leadta volna az elsos anyagot, inkabb Horner fele elrendezessel tobbismeretlenes tobbedfoku egyenleteket oldatott meg velunk), mindig le voltam maradva es tokre kuka voltam a targyhoz :((( ehhez kepest muszaki palyara mentem, a foiskolan is elegge megszenvedtem a matekkal de szamolnom szerencsere nem kell tul sokat munkaban ;)

Előzmény: bosibo (685)
bosibo Creative Commons License 2010.11.22 0 0 685

Sziasztok!

1972-1976  F  osztály

Tóth Laci szigora, a magolás-ellenessége, Kővári úr kedvessége, Eta néni osztályfőnöksége Ambrus Z. Miklós úr angolossága... hát ezek az emlékek...

 

Aki ismeri: Dömölki Eta néni 2006-ban

 

 

 

 

Na ennyit...

Előzmény: x3x9 (683)
***RS*** Creative Commons License 2010.11.17 0 0 684

De nem ám! Akiket nem szivelt, azokat még elsőben kiutálta az osztályból. Talán még ők jártak a legjobban. De akik végig csinálták vele a 4 évet, még azok közül is jó párat (köztük enngem), jól megszivatott. Iszonyatosan rossz jellemzést írt rólam az egyetemnek.

Előzmény: Törölt nick (681)
x3x9 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 683

Én  az 1970-74-es  években voltam diákja a Gimnáziumnak, Galambos László volt az osztályfőnökünk. Tóth László tanár úr tanította a történelmet és, ha jól emlékszem, Kádárné a németet. Sajnos sem a tanárainkról sem volt osztálytársaimról nem sokat tudok, az eltelt években csak hármójukkal találkoztam, de már annak is sok éve. Ha volt is egyáltalán osztálytalálkozónk én nem tudtam róla. Véletlenül akadtám rá erre a fórumra, itt olvastam, hogy Kővári tanár úr már nem él, nekünk is ő tanította a földrajzot. 

shuffle Creative Commons License 2010.11.11 0 0 682

Sziasztok!

Jujj, nekem is ő, csak 89-93ig. :D

Előzmény: Törölt nick (681)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.24 0 0 681
:) Tudom, h régen írtatok :)
Nekem is ofő Jánosi Ilona, 85-88 :)
Gondolom Nektek sem volt könnyű.
Előzmény: ***RS*** (643)
74-es Creative Commons License 2010.03.30 0 0 680

Sziasztok!

Csak most találtamrá erre fórumra, egy újabb Kaffkással szaporodott a létszám 1970-74.

Úgy látom elég régen volt már az utolsó bejelentkező.

***RS*** Creative Commons License 2010.02.17 0 0 679
Köszönjük a hírt, nem tudtam róla. Főleg azt köszönjük, hogy csak ezért regisztráltál az Index-en! :-))
Előzmény: Partyday (677)
vépé01 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 678
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, de ami engem illet, én biztos nem megyek el.
Előzmény: Partyday (677)
Partyday Creative Commons License 2010.02.12 0 0 677

Üdvözlet a volt Kaffkásoknak!

 

 

Egy kis információ mindazoknak akik esetleg még nem tudnak róla.

 

2010.03.26-án 17 órától Kaffka emléknap

 

Iskola bejárás, találkozási lehetőség a volt tanárokkal és diáktársakkal, egy kis műsor, koncert, retro disco, kitekintés a felújított kupolából, büfé és tabló kiállítás.

 

Egyelőre ezek tudhatóak. Bővebben majd a www.party-zone.hu oldalon folyamatossan.

 

Várunk mindenkit szeretettel.

Sarkany Creative Commons License 2010.02.08 0 0 676

...de volt egy kis "stihje".

 

Amit már a megjelenésével és a kinézetével is sugallt. :)

Előzmény: ***RS*** (675)
***RS*** Creative Commons License 2010.02.08 0 0 675
Barta József fura egy figura volt. Elég jól és érdekesen tanított, de volt egy kis "stihje". Sok bolondériája volt, az egyik a repülő csészealjak. Akkoriban még létezett egy heti lap (talán Ország-Világ) amelyik rendszeresen közölte a legújabb történéseket a Bermuda háromszögben. Barta is mindig vásárolta az újságot, és rengeteget beszélgettünk vele erről. Nagy híve volt a jelenségnek. 1978-ban aztán elment a Kaffkából máshova. Úgy tudom hogy az egyik tanítványát vette feleségül.
Előzmény: Sarkany (672)
Sarkany Creative Commons License 2010.02.08 0 0 674
A kínai horoszkóp szerint, 2012. februárjában kezdődik ismét (víz)Sárkány éve... :) 
Előzmény: ***RS*** (673)
***RS*** Creative Commons License 2010.02.08 0 0 673
Akkor reméljük hogy a régi topiclakók ismét rátalálnak, és a "centenáriumi" 2010 a sárkány éve lesz ismét...
Előzmény: Sarkany (671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!