A termelőnél már a 2003as Franc is elfogyott hónapokkal ezelőtt, A CS-ből is pár karton lehet , a szelekciós sorozatból ! Nem Zoltán volt véletlenül az a Günzer ?
(a fent említett 2003as Franc a kedvenvem volt amíg lehetett kapni - esténként gyakran elhörpöltem egy palackot belőle)
A Mont Blanc nem rosz , annak ellenére hogy csak fehér ....
Ááááááááá, én voltam figyelmetlen! A GIA csak palackozza, termelte a Gundel Vinery... Attól viszont még egészen jól iható nemcsak szerintem, hanem a barátom szerint is.
Én Gundel borokat nem veszek. Kijártam a Gunden Borpincében rendezett ún. "boregyetemet" akkor hála I.... nem csak Gundel borokat kóstoltunk. annak idején kívácsiságból vettem 1-2 Gundel bort, (kíváncsi voltam, mihez adja a nevét) én nem adtam volna a nevem hozzájuk.
Remélem, se Te, sem a barátaid nem fognak csalódni.
Közben a Vörösmarty téren tovább "kóstoltam". Günzer Tamás 2002-es Cabernet-je bár nem rossz, de nem ízlett annyira, mint a Mont Blanc, azt továbbra is fenomenálisnak tartom. A CS elsőre kissé jellegtelennek és vékonynak tűnik, aztán a lecsengése már rendben van. Lehet, hogy csak hidegebb volt a kelleténél. Viszont most kinyitottam egy szintén 2002-es Gundel Egri Bikavért (GIA), ez az árához képest - 732 Ft volt - teljesen rendben van. Nem nagyágyú, de a nála drágább Hagymási féle Bikavért (szintén Vörösmarty tér...) messze veri.
A vacsorát saját magunknak rendeztük és csak helyi, tkp. saját borainkat kóstoltuk. Így azután volt lehetőség a visszakóstolásra, de mi tartjuk magunkat az egyharmad kóstolópohárnyi mennyiséghez. (~45ml) Három óra alatt vacsora közben ez elmegy. Természetesen kiöntő van, de köpködni nem szoktunk.
Egyéb teendőim nagyon lefoglaltak, de ma végre eljutottam Solymárra.
A kék cimke tényleg feltünő, meg is találtam, a készlet összesen 6 üveg volt.
Úgy döntöttem, hogy barátaim 2x6 üveggel kapnak.
Régebben írtál a miseborról (Palota Borház 999.-Ft) abból vettem + 1-et, hogy megkóstolhassam.
Az előzőnél bízom ízlésedben, remélem nem vernek vele fejbe. :-)))
Pillanatnyilag a harmadik fajtát kóstolgatom Vinárium kiszerelés Szekszárd-i CS 1.201.-Ft. Nekem úgy tűnik, hogy exportból visszamaradt, persze tévedhetek, a lényeg, hogy iható.
Már a második pohárral "kóstolom".
M azt hiszem a misebort már nem kóstolom meg, de majd megírom
És azt mind meg is ittad, vagy volt ott egy edény, ahová a kóstolást követően "elhelyezhetted"? hehehe
Én a Maligán borétteremben voltam már ún. vakkóstoláson, ott csak 20 fajta szokott lenni, csak 4 centet adtak fajtánként, de szerintem már az is sok. Én nagyon keveset ihattam meg, mert mindig vezetnem kellett. A legtöbbjét nem is sajnáltam.
-Én nem vagyok híve az ilyen drasztikus elvonásnak. Óvakodjunk a kénes boroktól. Segíteni kell a májnak. Ha nincs kéznél B - vitamin és szőlőcukor, megteszi a laza fröccsök adagolása is.
Hát az 1.3 litertől már kezdett jó kedven lenni,mivel rövid idő alatt ittam meg:-))
Most szabin vagyok,úgyhogy mindennap kóstolgatom az új nedűket,persze csak az íze miatt:-))),de tényleg.
Majd lehet,hogy beiktatok egy hét "méregtelenítést".Párszor már csináltam ilyet ,hogy nem ittam bizonyos ideig,leghosszabb 2 hét volt.Semmivel nem jobb ,mintha inná az ember az igazi ,jó bort.3 napig alkoholmentes sör-hányinger ízű,megint három napig különféle gyümölcslevek-szintúgy,a végére maradt az ásványvíz.Két hét után kitikkadt sejtjeim ujjangva töltődtek fel bormolekulákkal.
Édes bort én sem nagyon iszok, kivétel az ehhez a sajthoz ajánlott édes szamorodni vagy aszú. Igazság szerint ezt olvastam egy gasztronómiai írásban (tehát nem kísérleteztem) és kipróbáltam. Ez nem jelenti azt, hogy kékpenészes sajthoz ne lennének társíthatók száraz vörösborok.
Eszembe jutott, hogy olvastalak máshol is. A kékpenészes sajtokat olcsóbbá lehet tenni, ha kikevered vajjal és kenyérre kenve fogyasztod. Énnekem bejön száraz vörösborral is, mert az édes bort nem tudom meginni.
Sokáig akarsz élni ezen a szánalmas kis sárgolyóbison?Igyál GARANTÁLT szőlőbort.
Ma rámentem a az új furmintomra,még forrdogál egy kicsit /szerencsére,mint tudjuk az erős mustok megfelelő hőmérsékleten sokáig forrnak/ ,vacsora közben és után(birkapörkölt) leengedtem vagy 1,3 litert .
Ígéretes a cucc ,ígéretes..,de mennyire ígéretes.....
Persze még opálos ,de már tisztul, az íze ,mint a nejem csókja:-))/ezt mondom ,mikor perel a feleségem az ital miatt:-),de most komolyan itton iszok, kocsmába kb.3 éve nem voltam:-)),de ez mellékszál/
Na ,szóval vazzátok meg ,akarom mondani teringettét igyunk jó, magyar borokat!!
Ma voltam a Vörösmarty téren körülnézni a zsibvásárban. Nekem közel esik, és volt egy hátsó gondolatom a borokat illetően. A Menczinger Borház idén is kitelepült és nem csak a saját borait kínálja akár decinként kimérve is (kivéve az 5000 Ft/palack fölötti borokat). Nos, Günzer Tamás (nem Zoltán) Mont Blanc Cuvée-jét megkóstoltam. Mivel akkor még nem tudtam mi van benne, rögtön feltűnt a nagyszerű illata. Nem véletlen, mert Irsai Olivér - Olaszrizling házasítás. Szerintem nagyon érdekes és jó bor, vettem is egy üveggel!
Gréti! Az Interspar egyik új reklámújságjában november 30-tól dec. 24-ig van a Tóth István Egri bikavér 1440 Ft-ért. Egyesek szerint neki van a legjobb Bikavérje, persze az nem az "alap2 változat. Mindenesetre ennyit bőven megér, egyszer már ittam, jó volt.