Keresés

Részletes keresés

vargamarcs Creative Commons License 2008.10.12 0 0 8078

Akkor feljelentés elmarad:-)))

 

Előzmény: passager (8077)
passager Creative Commons License 2008.10.12 0 0 8077
Nyam-nyam, megnyaltam a szám szélét
Amari bp Creative Commons License 2008.10.12 0 0 8076
Erdőtűz Tivat felettFúj a szél
vargamarcs Creative Commons License 2008.10.12 0 0 8075

Akkor még itt a desszert is:-))

 

 

Előzmény: passager (8073)
szervezkedő Creative Commons License 2008.10.12 0 0 8074
Sokkot kaptam már korán reggel: a Magyar Meteorologiai Szolgálat honlapja szerint itthon nálunk reggel 7kor 7-9fok pára, köd. A montenegrói meteorologusok höméröje Barban 19fokot mutat. Innentöl kezdve nem nézem a valutaárfolyamot és az idöjárást, mert csak felidesitem magam.
passager Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8073
Feljelentelek izgatásért
Előzmény: vargamarcs (8071)
Amari bp Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8072
Tavaly én is ettem halat, csak úgy sütve, meg riba csorbét, mert szeretem a halat, idén semmi ilyen.  Mert szeretem a halat, de csak rántva, és ha patkó alakú, meg a halászlé.:) Bár itthon is a pisztrángot natúr sütjük, csak nem egy gyakori dolog a pisztráng sütés.
Előzmény: vargamarcs (8071)
vargamarcs Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8071

Szerintem ez is így készült. Állítólag naggggyon fini volt. Nem én ettem, én nem szeretem a halat, csak rántva, mármint panírozva:-)))

 

Én ezt szeretem:

 

 

A férjem ezt:

 

 

A fiam meg ezt:

 

 

 

Mindenkinek jó étvágyat:-)))

Előzmény: Hümi (8070)
Hümi Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8070
A tévében láttam amint a viháncoló beleshalakat egy szűrővel megmerítve lottyantották a forró olajba...viháncolás megszűnt...:)
Előzmény: vargamarcs (8069)
vargamarcs Creative Commons License 2008.10.11 0 0 8069

Jó étvágyat:-)))

 

szemerke Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8068
moncsa03 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 8067
Pikkely? Asszem a giricének nincs pikkelye, legalábbis így rémlik!:))
Előzmény: Hümi (8063)
halacs Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8066
Mi tényleg akartunk könyveket venni, mert meg akarjuk tanulni a nyelvet. Épp azért választottunk viszonylag egyszerűbb nyelvezetet sejtetőket, a főzés meg egyébként is kedves időtöltésem, szóval dupla haszon. :-)
Előzmény: szervezkedő (8064)
szervezkedő Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8065
Néha én is a pityergés szélére sodródok amiatt hogy nem beszélem a nyelvet.
A leginkább tavaly májusban érzékenyültem el maikor egy 25év körüli, gondolatmegindító, fantáziaébresztő helyi bennszülött nő egyed, egy hivatal várótermében minden "előjáték" nélkül a tolmácsomtól megkérdezte hogy az én nyelvemen hogy mondják azt hogy "szeretlek"!
De hát ő is belátta hogy tolmáccsal nem lehet csajozni/pasizni!

(De nem írok ilyeneket mert kikapok!)
Előzmény: halacs (8053)
szervezkedő Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8064
Persze majd még le is pikkelyezi!
Akkor mi tartja össze a maradékot?

(Ezek előtt a könyvárúsok előtt emelem a kalapomat!
Ezek igazi üzletemberek!
Ezt tanítani kellene!
Mit nem tud valaki eladni ha egy nyelvet nem beszélőre rá tud sózni egy könyvet!)
Előzmény: Hümi (8063)
Hümi Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8063
...és a pikkely...?!
Előzmény: moncsa03 (8061)
moncsa03 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8062
Ja és "jó magyarhoz híven" paprikás lisztbe forgatom meg.
moncsa03 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 8061

Már aki! Én mindig kibelezem, sokkal finomabb csak nagyon fárasztó!:)) Megfogod a fejét és úgy csíped le, hogy kijön a bele is, persze mindezt nagyon óvatosan!:)))

Előzmény: Hümi (8054)
halacs Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8060
Nézz itt körbe.
Előzmény: borzika2 (8057)
halacs Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8059
Különféle halak, haltípushoz való receptekkel. :-)
Most már én is tudom, hogy a fekete kagyló, a garnéla, a polip meg úgy általában véve a tenger gyümölcsei nekem sem jönnek be. Viszont a halak mindenhogyan. Egy nap befizettünk egy halmenüre az étteremben, és mondhatom, teljesen elájultam attól az aranysárga halászlétől, amit kihoztak, eszméletlenül finom volt, no és utána a lazac... Aznap már nem is tudtunk vacsorázni. :-)
És ettem már szintén fehér színű, mentás halászlevet is, az is nagyon finom volt. :-)
Előzmény: Amari bp (8058)
Amari bp Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8058

  Hát nem tudom, milyen csodás étkek lehetnek benne?  Én már kipróbáltam a fekete kagylót, kissé csalódtam, dünnyögtem, hogy most a lével kenyérrel kell jól laknom?

Aztán ettem tintahalat is roston, kicsit gumis, legjobb volt a csápjai. Meg ettem tintahalas spagettit, legnagyobb megrökönyödésemre olyan fekete volt, mintha szénmártásban forgatták volna , de hal ize volt, mint ahogy a spagetti tengergyümölcseivel, abban is voltak darabkák de épp mi-micsoda, nem tudtam, mert nem volt benyilazva, hogy ez polipdarab, ez rák darab......

 Idén , legjobb volt  csorbe, meg a becka snicli, meg a pasujl főzelék.

Előzmény: halacs (8049)
borzika2 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8057
jisell kedves köszönöm. Mostmár csak annyit tegyél meg, hogy egy kétágyas szoba áráról is tudakozódj. Nagyon tetszik a képsor, minden rendben átjött. Mégegyszer köszi. Borzika2
Amari bp Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8056

Hát mert olyan kicsi, ha kibelezik, akkor mi marad? :)  De egyszerű elkésziteni! Jól megsütni, sózni, és mint a chipset beropogtatni:)

 

De nem tudom mi lehet az a szörny, esetleg nyúzott rája?

Előzmény: Hümi (8054)
Hümi Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8055
Ez igaz...de az a szörnytől balra látható...:)))
Előzmény: szervezkedő (8046)
Hümi Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8054
"A másik képen girice hal látható. Ezt eggyszerűen bő oljajban meg kell sütni. Finomabb ha előtte zsemlemorzsa+liszt - be belegorgatod."

Ez az a hal amit belestől pikkelyestől szemestül sütnek...
Előzmény: jisell (8044)
halacs Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8053
Tényleg tök jó volt, olyan lelkesen ajánlgatta a könyveket, hogy csuda. :-)
A nyelvkönyvet már megvettük, a párom beszél pár szót, én meg a valaha volt orosztudásommal értek meg pár dolgot.
Az egyik reggel a parti sétányon a szemeteseket ürítő bácsika elegyedett velünk szóba. Elmondta, hogy a Vajdaságból jött, évente három hónapot dolgozik H. N.-ban, mert itt jóval több pénzt keres, mint otthon, de nagyon szenved a család hiánya miatt. Elég jól megértettük, bár az is igaz, gesztikulált is, meg a végén kicsordultak a könnyei is. Nem koldus volt, csak egy ember, aki örült, hogy magyarok vagyunk, és kiöntötte nekünk a szívét. No, akkor nagyon sajnáltam, hogy nem beszélünk szerbül...
Előzmény: H_G (8052)
H_G Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8052
Ezek szerint több ilyen szuggesztív árus is van a városban, bírom a lelkes kereskedőket! Most már csak a nyelvet kéne tudni valóban :) (Az enyémnek vmi más a címe, fejből nem jut eszembe. Pozitív, h. legalább latin betűs.)
Előzmény: halacs (8051)
halacs Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8051
Lehet, hogy ugyanazt, de nem ugyanott, mi a parti sétányon mentünk be egy nagyobbacska könyvesboltba. Az árustól még névjegyet is kaptunk, hogy írjunk, bármi kell, beszerzi és elküldi. :-)
A könyv címe: Veliki Riblji Kuvar
Előzmény: H_G (8050)
H_G Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8050
Egy 50 körüli női árustól, a posta és a Gradska Kafana közötti útszakaszon? Mert akkor lehet, hogy ugyanazt vettük :)
Előzmény: halacs (8049)
halacs Creative Commons License 2008.10.08 0 0 8049
No jó, akkor most bevallom, hogy Herceg Noviban vettem egy kimondottan tengeri halas recepteket tartalmazó szerb nyelvű könyvet, most már csak le kellene fordítani. :-)))

(Ui.: Albán receptújságot is vettem. :-)))

Előzmény: szervezkedő (8047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!