Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2348
Ja hogy nem tobbesszam, csak 1 gyerek. Ugyanaz, csak nem tobbesszamban :)
Előzmény: milkacsoko (2346)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2347
Talalsz egy klassz strandot, napoztok, furodtok, berelj boogie boardokat kolkoknek, elszorakoznak majd. Everglades tura tetszene nekik, neked is valszeg, arra fizessetek be.
Előzmény: milkacsoko (2346)
milkacsoko Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2346

Köszi a segitségeteket aranyosak vagytok, a gyerek egyébként 12 éves és neki a vágya NY.... az anyja meg képlékeny és megy vele ;o)

Miamit olvastam, hogy nagyon meleg, dehát itthon meg rohadt hideg van igy majd töltödünk.... Kösz az Orlando tippet, de most már le van foglalva minden a nyaralásra nem tudok változtatni rajta, Köszi Dénes az infot, hogy 98% a biztonság...

megnyugtattál

Rob_ Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2345
Annyi előnye lehet az F vizumnak pld az ESTA-hoz képest, hogy elképzelhető, hogy itt is tudsz státuszt váltani, de ennek utánna kell azért járni + legális vagy amíg keresel. De először mint írták is, kell egy céget találnod aki szponzorál neked egy H1B vizumot, ez a legfontosabb és legnehezebb. Én eddig más utat legális munkára nem láttam. Áprilisban nyílt az idei keret, a neten lehet nézni mennyi van még belőle és ha megkapod akkor okt01-től érvényes 3 évre. De csak olyan munkára adják meg ahol bebizonyítja a cég, hogy nem talált rá állampolgárt és ezért kellesz neki te...
Előzmény: kriss komori (2342)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 2343
Ugy, hogy most kint vagy, es allasokra palyazol, legalis tartozkodasi engedellyel ezerrel, majd hazamesz, mielott lejar a tartozkodasi engedely (fontos!), es vissza az uj vizummal, amit ceg intez, amit most felhajtasz. Egy fel napot se illegalisan, erre vigyazz csak.
Előzmény: kriss komori (2342)
kriss komori Creative Commons License 2010.06.21 0 0 2342

Sziasztok,

 

Itt vagyok New York-ban, nagyon jo a varos, kedvesek az emberek!

 

Akik jonnenek ki es alberlet kerdesuk van irjanak, vannak itt ingatlanos ismeroseim, megbizhatoak. En is veluk talaltam kivalo albit, jo aron jo helyen.

Penzt elore semmi esetre se utaljatok senkinek!

A lakas minosegen kivul fontos meg a kornyek is, mert ami szep az irtozatosan szep, ami gaz az viszon eszmeletlenul. Ebben segitsegre lehetnek a kornyeken kutyat setaltato emberek, a boltban vasarlok. En is ezt csinaltam, es kezsegesen elmondtak mindent.

Amugy mindenki baratsagos, segitokesz, es a varos is fantasztikus.

 

Szoval, ha barmi segitseg kell albi temaban irjatok nyugodtan!

 

kerdes: ki tudja biztosra, hogyan lehet F2 (F1 student visan fuggo) vizumot work visara valtani? Allaskeresesben vagyok, es eddig csak fekete munka lenne, az meg nem tetszik.

 

Koszi, es sok sikert minenkinek,

 

Kriss

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 2341
orlandot nagyon ajánlom, föleg ha gyerekkel vagy. Miami-től 4 ora ut:DD
1 hét Miamiba voltam utána vagy 10 nap orlandó volt. miamiba a Zoo volt ami ugymond mászkálás volt de iszonyatosan meleg volt mikor pont elmentünk oda kb vagy 36 fok meg nagyon magas a páratartalom. Key-re is lementünk de sajnos a hurrikán miatt a programokat lefujták. Igy maradt a mászkálás, meg egy kis oceános fürdés. majd mikor átmentünk orlandoba, már tömény élmény volt a 9 éves gyerköcnek
minden nap egy park:D igy is disney kimaradt időhiány miatt (szörnyű de majd potoljuk jövöre), Bush Gardent pl nehezen találtuk meg:D de ...


Ha kicsik a gyerekek én Miamit kihagynám és inkább átruccannák orlando-ba.
Már 2x voltam orlandoba, nem semmi egy hely, Miami nem kötött le annyira.

Én mondjuk New Yorké se voltam oda, nem tudnék ott élni, ott is vagy 2x voltam. Az anyahajo az tetszett new yorkba
Rob_ Creative Commons License 2010.06.21 0 0 2340
Van valami oka Miaminak? Mert gyerekkel -bár nem írtad a korát- pár nap Orlando biztos jó lenne. See world, Diesny parkok, Universal park ez magában egy hét, de persze 2-3 nap alatt is jó kis ízelítőt kaphattok belőle. És azért onnan egy éjszaka alatt simán le lehet vezetni Miamiba és esetleg tovább pld Key Westre. De ha nyáron mentek akkor nagyon nagyon meleg lesz, főleg a délebbi részen és Miamiban talán egy állatkerten kívül nem tudok túl sok gyerekprogramot (azért biztos van). Nyáron sokszor a tengerpartra is inkább 3 után mentünk ki. Voltunk egyszer augusztusban key westen és olyan meleg volt a tenger, hogy szinte nem volt jó belemenni (azért visszamennék bármikor). Ja és egy vásárlónapot érdemes beiktatni mert sportruházat outlet nagyon sok van és jók az áraik. Amúgy FL teljesen biztonságos szerintem, persze ésszel kell élni, de nekünk semmi gondunk nem volt még ott.
Előzmény: milkacsoko (2339)
milkacsoko Creative Commons License 2010.06.21 0 0 2339

sziasztok,

bécsben élek gyermekemmel és nem dolgozni szertnék amerikában ;o)

Nyaralni megyünk juliusba 7nap NY és 12 nap Miami, tudtok segiteni abban, hogy egy "gyermekét egyedü nevelö anyuka" mire is figyeljen! Köszi,

ha majd Bécsbe jöttök visszaadom a segitségeteket ;o))

 

barboooca Creative Commons License 2010.06.20 0 0 2338
sziasztok. elkezdtem visszaolvasgatni az eddigi hozzászólásokat de nem sikerült azért mindent. én is sok emberhez hasonlóan szeretnék kimenni New Yorkba. és hát igen nem csak egy időre hanem ott is maradni. munkát innen Magyarországról nem igazán tudom hogyan szerezhetnék. és még "csak" 18 éves vagyok. ugye kinn 21 a korhatár. ha bárki tudna segíteni aki kinn él már nagyon megköszönném :)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.20 0 0 2337
Whatever.
Előzmény: edgarleo (2336)
edgarleo Creative Commons License 2010.06.19 0 0 2336
nem tiszteletlensegbol irtam kisbetuvel.
visszaolvasva lathato, hogy minden hozzaszolasom kisbetus, es ekezet nelkuli.
remelem, hogy ez bocsanatos bun!
Előzmény: Törölt nick (2335)
edgarleo Creative Commons License 2010.06.19 0 0 2334
ok, szoval erdekes a "parbeszed", mert good morning eltunt.
azert remelem, hogy puszilgatogepnek tudtam egy kicsit segiteni. :-)
Előzmény: edgarleo (2332)
edgarleo Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2332
persze, ez praktikusnak hangzik.
de szerintem a kerdezo arra gondolt, hogy eleve mar otthonrol csoportos szervezesben induljon-e, avagy vagjon neki tokegyedul.
erre irtam, hogy szerintem egyedul egy csomo mindent le tud zsirozni (talan meg jobban is, mintha valami masodosztalyu utazasszervezo irodara bizna magat, mindenesetre anyagilag majdnem biztos, hogy jobban jar), de ez termeszetesen nem zarja ki, hogy a helyszinen keressen egy buszt, es hop on, aztan hop off... :)
Előzmény: Törölt nick (2331)
edgarleo Creative Commons License 2010.06.16 0 0 2330
es akkor itt van gyorsan egy ellenvelemeny... :)
a netrol irto sok informaciohoz hozza tudsz jutni, akar az ilyen forumokat olvasgatva, akar ugyesen bongeszve a gugliban.
ha okosan csinalod, akkor ki tudsz fogni jo kis repjegyarat, aztan a szallasodat is tudod ugy intezni, hogy ne omoljon ossze a koltsegvetesed (minden ilyen info, ajanlat itt van, csak vissza kell olvasni), es ha egyedul mesz (pontosabban egyenileg), akkor kotetlen vagy. mondjuk ez kezenfekvo.
new york nagyon izgalmas hely, es meg ha csak 1 hetre latogatsz is oda, akkor is egy kicsit new yorker lehetsz, amire nyilvan tobb eselyed van, ha a magad modjan fedezed fel az erdekessegeket, nem pedig "vezenyszora".
nagyon jo utikonyvek allhatnak a rendelkezesedre, a metrohoz kint kapsz ingyen terkepet, vehetsz magadnak kifejezetten turistaknak kitalalt latogato kartyakat, amennyiben muzeumok vagy egyeb latnivalok erdekelnek (minden info itt van a neten), szoval egy pici erdeklodessel es energiabefektetessel nagyon fasza kis utazast tudsz szervezni magadnak is.
termeszetesen ha a "kenyelmesebb" megoldas erdekel, akkor bizd magad egy csoportra, csak hat az lutri.
es szerintem dragabb is.
Előzmény: Törölt nick (2328)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2328
Sziasztok!

Szerintetek hogy érdemes NY-ba menni egyénileg vagy szervezett utazással? Azt szeretném ha minél több dolgot látnék az egy hét alatt minél kevesebb pénzből, viszont nincs NYba semmilyen helyismeretem.

Köszönöm.
Amy1986 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2327
Egyetértek!

Nekem is volt kérdésem, és szinte másnapra már jött is a válasz :)))
Előzmény: Rob_ (2325)
areacode212 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 2326
hello!

Igen igen! Mivel az esta nem vizum ezert nem is lehet valtani rola egy masik vizumra. Estarol valo akarmilyen valtashoz (talan a hazassag kivetel) haza kell utaznod es MO eseteben a BP-i nagykovetseg adhatja meg neked a vizumot. Sok sikert!


Z:)
Előzmény: bokusz (2324)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.11 0 0 2325
A követség egyedül azt nézi, hogy lehet-e feltételezni rólad, hogy itt maradsz tovább, ha igen akkor nem adják meg. Neked kell az ellenkezőjét bizonyítani. Biztos lehet a rendszeren vitatkozni, hogy minden esetben jól működik-e, de ezek a játékszabályok, amit egyértelműen le is írnak. Amúgy meg lehet őket emil-ben is keresni a cikis kérdésekkel és válaszolnak is.
Előzmény: bokusz (2324)
bokusz Creative Commons License 2010.06.11 0 0 2324
Köszönöm a válaszokat.Igen,erre gondoltam és is ,hogy 2hét után biztos megkérdeznék (mit akarsz itt megint,most mentél haza)úgyhogy fordulj...kb fél évet szeretnék kint lenni,a nagykövetségen leoltottak,hogy meg se próbáljak vízumot kérni mert úgyse kapok,mintha valami menekült lennék.Azt mondták ha adnak egy hosszabb idejű vízumot,nem valószínű hogy haza fogok jönni.Ő ezt miből gondolja???És ha kimegyek Esta-val akkor is ott maradhatok ,nem??Komolyak...Itthon meg minden féle színü,fajtájú ember jöhet mehet,és még papírokat is kap...Kicsit bosszantó ez,de hát ez van .Majd ha ott leszek ,megpróbálok valamit kihozni a dologból.
Előzmény: Rob_ (2323)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.11 0 0 2323
Úgy ahogyan a turista vízumot lehet (vagy lehetett) hosszabbítani a 6 hónap lejárta előtt egy kérelemmel, tudomásom szerint az ESTA-t nem lehet ezt valahol le is írják, azaz el kell hagyni az országot a 90 nap után. Esetleg lehet hogy egy tanuló vagy más vízumra lehet státuszt váltani itt anélkül, hogy hazamennél.
Ha hazamész, akkor amíg érvényes az ESTA addig jöhetsz bármikor vissza, de ha itt vagy 3 hónapot és 2 hét után jönnél megint akkor valószínűleg alapos indok kell, hogy beengedjenek a határon...
Előzmény: bokusz (2320)
bokusz Creative Commons License 2010.06.09 0 0 2321
Előre is köszönöm a segítségetek..
bokusz Creative Commons License 2010.06.09 0 0 2320
Sziasztok.
Infó kellene..Ha simán (vízum nélkül)megyek ,és letelik a 3 hónap, mikor tudok megint visszalépni az országba?Lehet hosszabítani a 3 hónapot kint tartózkodás alatt?
belief Creative Commons License 2010.06.08 0 0 2319
Sziasztok!


Köszi mindenkinek a segítséget!

Üdv.
Belief
Rob_ Creative Commons License 2010.06.08 0 0 2318
Mi úgycsináltuk, hogy Mo-on elkezdtuk a craigslist-et nézni, feltérképezni milyen árak vannak valamint nézni mellette a várostérképet, hogy a környék megfelel-e, milyen messze van a munkahelytől stb. Mo-ról befoglaltam egy motelszobát és ott laktunk 10napig, nekünk addig tartott amíg megfelelőt találtunk, de mi házat kerestünk és egy másik városban, szóval ez lehet kevesebb idő is. De ebben az ügyintézédi idő is benne volt (4-5nap).
Viszont mivel én előtte kicsit megjártam egy bérletet (konkrétan írásos szerződés ellenére benyelték a kauciót) csakis ingatlanirodákat kerestem és ott is azokat a házakat ahol volt property managment céggel szerődése a tulajnak, mivel a cégek általában teljesen korrektek, betartják a szerződést.
Végülis ha condo jellegű társasházban kerestek lakást akkor ott soknál van egy iroda akik gyakorlatilag mint üzemleltetők/tulajdonosok működnek és nagyon jól működik a karbantartás is ha valami gond van. Ilyen helyen az lehet az egyedüli gond, hogy nincsen lekérdezhető múltad így nem tudnak ellenőrizni, de van ahol ez nem probléma ha tisztázod, hogy rendes munkavízumod van és ez meg ez a munkáltatód és ott ellenőrizhetnek. Kauciót meg úgyis kell fizetni. A szerződést jól el kell olvasni, hogy milyen kötelességed vannak, pld általában köteles vagy szőnyegtisztító céggel kitisztítattni a szőnyeget a bérlet végén vagy levonnak x összeget. Viszont beköltözésnél nem kell szívbajosnak lenni, mindent fel kell venni hibalistára, fényképekkel stb ami meg rossz azt csinálják meg előtte és el lehet kérni a szőnyegtisztítás papírját is, hogy előtettek is volt-e. És ha tudod nézd meg a környéket péntek vagy szombat este...
- Látatlanban ne állapodj meg senkivel főleg pénzt ne küldj. A környék nagyon sokat számít.
- mindenképpen írásos szerződés
- próbáld kerülni a magánszemélyeket, a cégekkel könnyebb
- a 2 éves idővel köthetsz egy egy éves szerződést amivel jó az alkupozíciód
- lépj otthonról kapcsolatba irodákkal, hogy ekkor meg ekkor jöttök mit ajánlanak, adjanak időpontot
- a gyors nézéshez nekünk egy autó + gps nagyon hasznos volt, de ez városfüggő lehet
- ha már kint vagy akkor érdemes az egyetemi kollégákat is körbekérdezni
2 évre már érdemes bútor nélkülit keresni mert használtan viszonylag olcsón berendezheted és úgy a bérlet is olcsóbb.
Előzmény: asandor777 (2314)
edgarleo Creative Commons License 2010.06.07 0 0 2317
don't! de hat ezt szerintem belul te is igy erzed. :-)
en 3 het alatt jonehany szoba hirdetesbe belefutottam, ugyhogy biztosan talaltok akkor is, amikor mar ott vagytok.
addig legfeljebb meghuzzatok magatokat egy hostelben, ha nincs mas lehetoseg.
es hat igen, eloszor talan meg kene tapasztalni, hogy egyaltalan a kornyek tetszik-e, mennyi idore van a tomegkozlekedes es a varoskozpont (ny-ban, egesz pontosan queensben neztem olyan szobat, ami 20 perc setara volt a metrotol, es onnan meg 50 perc manhattan, szoval ez is szempont lehet)
erdemes az iwiw-re is felnezni, sok kint elo magyar hirdet ott is kiado szobat.
Előzmény: asandor777 (2314)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.07 0 0 2316
Isten orizz. Mondd, eloszor latni szeretned a szobat, es ha szep tiszta, majd akkor.
Előzmény: asandor777 (2314)
Giovanna Creative Commons License 2010.06.07 0 0 2315
Én nem küldeném el az biztos. A többiek majd biztosan adnak okos, használható tanácsokat. Én csak a józan paraszt eszemre hallgatva mondom ezt.
Előzmény: asandor777 (2314)
asandor777 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 2314
Üdvözletem !

Segítségeteket szeretném kérni, ha tanácsot adnátok !
Júliusban feleségemmel 2 évre megyek ki egy egyetemi munkára.
Egyik amerikai újságban hírdetést adtam fel, hogy lakást, esetleg szobát keresek. Egy magyarul beszélő hölgy válaszolt a hírdetésre, hogy neki van egy lakása, s abból egyik szobát kiadná. Árat is mondott 650$. Megegyeztünk, hogy jó is lenne, de most írta, hogy akkor, küldjek neki 1000 $-t , ami tartalmazza az egy havi bérletet és kauciót.
Kicsit megdöbbentett a dolog, mert semmi szerződés, semmi láthatóság nélkül Magyarországról kéri a pénzt. Mit javasolnátok?
Köszönettel venném, ha válaszolnátok
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.07 0 0 2313
Patakicenter.com ot probaltad mar?

Lehel nek hivjak a sracot aki mogottr all. Segitokesz es megbizhato. Talan neked is tud segiteni.
Előzmény: belief (2304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!