Keresés

Részletes keresés

freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 110
Kútszövet és egyéb kútkellék: pl. http://www.hidroszer.hu

Az esély mindig megvan, de nagyon talajfüggő. A homok szinte folyamatosan folyik befelé, a kavics meg omlik. Ha már annyira átázik, hogy a vízadó fölötti réteg is beomlik, akkor van gáz, mert az elzárja a víz útját.
Én mondjuk merész voltam, a baromi nehéz dobfúrót kötélen jó 3-4 méterről eleresztettem, s a csobbanással úgy omlott a fal, hogy jó kis kaverna alakult ki. Szerencsére felette agyag meg tömör sárgaföld volt, nagyon nem omlott be.

Így van, béléscső (min. 125-ös), ebbe ledugva a szívócső. De ez csak akkor müxik, ha a víz nincs mélyebben, mint 7-8 m. Mélyebb kútnál felszini szivattyúval nem fog menni, búvár kell. Ebben az orosz a legolcsóbb (~10e, Tecso, Obi, Praktiker stb.), de a nagy vibrációval rendesen tudnak omlasztani, meg homokot berezgetni. A mélybúvár viszont nagyon homokérzékeny (1m3 víz max. 15g homok!!!), szóval meg kell találni a kompromisszumot.
A szívócső akkora legyen, hogy illeszkedjen a szivattyúhoz. A felszini szivattyúk általában 1"-os csatlakozásúak, az orosz búvár meg olyan 3/4" körül. A hivatalos szívócső eléggé drága, az occsó tömlőt a szivattyú összeszívja, legjobb a kpe cső.

Igen az agyag vízzáró. Hát jó kérdés mi lehet az. Tök hófehér vagy szürkés? Mert szürkeagyag esetleg lehet.

Üdv,
FreeX
Előzmény: world2 (107)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 109
Szia!

Mindenképp fixen rögziteni kell őket egymáshoz, mert ha szétcsúsznak, lehet pecázni. Én tokozásonként 4 db popszegeccsel csináltam (hátha neadj Isten vissza kell húzni és szétszedni), van aki vinilfix-szel ragasztja, van aki mindegyiket egyszerre.

Üdv,
FreeX
Előzmény: Bakter123 (106)
Axióma Creative Commons License 2007.05.29 0 0 108
OFF Jo draga kornyeken laksz (nalunk szumma kb. 500/m3, igaz nincs messze a Duna...).
A szennyvizbe vezetett szurke viz utani fizetes elvi szinten ertheto, gyakorlatilag viszont az elszallt arak, az ellenorizhetetlenseg, valamint a zold-sege miatt nyilvan aki teheti az teljes lelkiismerettel fizetes nelkul beleengedi. Ja es nalunk nincs esoviz-elvezetes (na jo, pont a mi telkunk vegen patak ugyhogy rajtunk vagtat at minden ami neki tud indulni), biztos kerul abbol is a szennyvizbe mert nehol azert vezetgetik, aztan mi fizetjuk a tisztitasat az elejen mar tiszta viznek...
ON
Előzmény: freex (103)
world2 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 107

Kútszövetet honnan lehet szerezi?

 

Rákerestem neten, de semmit nem találtam.

 

Mennyi az esélye, hogy ha a kavernát mondjuk slag leengedésével csinálom nem omlik be?

 

"Minimum 125-ös (KG-s) csövet kellene használni." Ez van meglyuggatva.

Ezen belül helyezkedi el egy másik cső aminek a végén lábszelep van és erre teszem rá a szivattyút? Ugye jól mondom. (ezt rajzoltam bele az eredeti rajzba is.)

Ennek a belső csőnek mekkorának kell lennie?

 

Más:

Ha hól veszem ki a szavaidból, akkor ugye az agyag az vízzáró.

 

Tehát az a fehér agyaghoz hasonló valami ami van nekem akkor az nem agyag?

 

 

Zoli

 

Előzmény: freex (97)
Bakter123 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 106
Szia!

Koszi a segitseget.

Meg egy kerdesem lenne:
A beles csoveket egymashoz, hogy szokas rogziteni?
(Csak egymasba vannak tolva a toknal gumigyuruvel, vagy ossze is vannak mondjuk popszegecselve, vagy valami mas?)

Udv. Bakter
Előzmény: freex (102)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 105
"Ellenben ha nem híreszteled, hogy a ciszternáról (lágy vízzel-fele mosószerrel) mosol, WC-t öblítesz, soha nem jönnek rá maguktól. Hacsak nincs visszamérős átemelős szennyvízaknád, mint ahogy felénk már néhol előfordul (hegyes vidék, fölfelé meg nem folyik önként)."

Már 3 hete kútvízzel öblítjük a wc-t, hétvégén pedig a mosógép is rákerült. Mosás kútvízről, öblitésnél pedig vezetékes vízről megy. Csak szombaton a 4 gép ruha és a rötyizés fél köb vizet használt el. Szerencsére a 6 Ft önköltségű kútvízből...
Ja, meg azóta nincsenek vízkőlevelek a wc tartályban. A nejem szerint a ruhák mosás után teljesen más tapintásuak. Szerinte mintha lágyították volna őket.
Az előbb elfelejtettem írni, hogy a cirkónk vízmelegítője is a kemény víz miatt vált üzemképtelenné. A hőcserélő annyira elvízkövesedett, hogy a hőkapcsoló azonnal leold. Kellett venni egy külön gázbojlert a melegvízhez. Érdekes, a DRV nem volt ott, amikor kifizettem a bojlert, meg a vízkőtől tönkrement egyéb gépek alkatrészeit, de ha 2 napot késik a számla befizetése, rögtön küldik a felszólítást 200 Ft-ról. Azt hiszem ideje, hogy visszatérítsenek valamit...
A ivóvizet meg úgy klórozzák, hogy néha elviselhetetlen hypószag jön a csapból, a víz meg 2 percig pezseg, mire a buborékok eltávoznak és letisztul.
Előzmény: erbe (104)
erbe Creative Commons License 2007.05.29 0 0 104
Esővizet a szennyvízbe vezetni nem legális. Bár akad néhány elvetemült szolgáltató, aki saját maga köti össze a kettőt. Akár azért, hogy a szennyvizet higítva könnyebben teljesíthesse a végösszetétel követelményeit, akár tervteljesítési, pénzhúzási szempontokból. Erre ott van az árok, csapadékvízgyűjtő rendszerek.
Ha 5 m3 tiszta esővizet összekeversz 1 m3 trágyalével, lesz 6 m3 trágyaleved! :-(
Ellenben ha nem híreszteled, hogy a ciszternáról (lágy vízzel-fele mosószerrel) mosol, WC-t öblítesz, soha nem jönnek rá maguktól. Hacsak nincs visszamérős átemelős szennyvízaknád, mint ahogy felénk már néhol előfordul (hegyes vidék, fölfelé meg nem folyik önként).
Előzmény: freex (103)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 103
Igen így pontos. Tök jó lehet. Felszerelnek egy leplombált vízórát a bemenő csőre. azt meg úgy kerülöm meg belül, ahogy akarom.
Az azért érdekelne, hogy pl. esővizet lehet-e szennyvízcsatornába bevezetni? Mert ha igen, érdekes a helyzet: ha az esővizet belevezetem legális, ha belecsinálok legális, ha a kettőt együtt egyidőben csinálom nem legális. Vagyis azért mert a vízműnek nem hoz hasznot ha esővízzel húzom le a rötyit.
Meg arra is kiváncsi lennék, mi a lószar kerül 800 Ft-ba 1 m3 vízben, ebből több mint 400 Ft a csatorna. Mert állítólag ez az önköltség, amibe gondolom a fejesek szolgálati kocsija meg Karibi nyaralása is beletartozik. Ja és a víz olyan kemény, hogy a retyótartályban levelekben áll a vízkő, a bojlerból meg 1-2 évente 2 lavor vízkő jön ki.

Üdv,
FreeX
Előzmény: Axióma (101)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 102
Szia!

Nem bánom. Én is sok segítséget kaptam a fórumról, miért ne osztanám meg mással.

Feltérképezés azt jelenti, hogy pontosan fel kell jegyezni, hogy a vízadó rétegek milyen mélyen vannak. Majd a csövet itt kell fúrkodni/réselni, amikor ledugod, pontosan a vizadó rétegekkel szemben (magasságában) legyenek a lyukak.
A kijövő anyagot sem árt figyelni, de amikor víz jön észre fogod venni. Először elkezd sárosodni, utána lehet, hogy semmit sem tudsz csigafúróval kiemelni, mert a vízben leázik. Ekkor kell iszapoló, dobfúró, amiből a sár nem folyik ki.
Később már nem nagyon fogod látni, hogy víz áramlik be, a vízadó rétegre az anyagból tud következtetni: ha kavics vagy homok, akkor valszeg vízadó. Ezt is pontosan fel kell jegyezni (mélység), meg az anyagot is.
Én is szárazon fúrtam, egyszer csak a sárgaföld, agyag, löszbaba után elkezdett sárosodni, majd a következő ledugásnál megszaladt a fúró lefelé, mintha vajban lennék. Na akkor tudtam, hogy hamarosan lehet pezsgőt bontani.

Sima asszem 4 mm-es fémvágó koronggal csináltam. Arra ügyelni kell, hogy a csövet a sok rés nem gyengítse el túlságosan, mert ha csavarni-húzni-tolni kell eltörhet.

Kaverna az a vízgyüjtő, gyakorlatilag a vízadó rétegben a kibővitett furat, ahol a víz összegyűlik. Enélkül hacsak nem valami combos éren van a furatod, hamar kiürülne a kutad.

Bocsánat rosszul fejeztem ki magam, nem kell lenyomni, hanem egyszerűen leeresztni. Mint írtam, jobb alul lezárni, így a cső nem fog magától lesüllyedni. Ledugásnál különösen figyelni kell arra, hogy a furatok/réselések a vízbeáramlások mélységében legyenek (amit ugye az okos kútfúró gondosan feljegyzett és ennek megfelelően fúrta/réselte a csövet). Ha mélyebbre sűlyedne, függeszteni kell és addig kavicsolni, amíg függesztés nélkül a pontos helyén meg nem áll.

Üdv,
FreeX
Előzmény: Bakter123 (98)
Axióma Creative Commons License 2007.05.29 0 0 101
OFF Vizmuvek-ileg azert ennyire nem rossz a helyzet, legalabbis elviekben nalunk (DMRV Rt) igy olvastam: a hazba bemeno es tuti csat. fele eltavozo mennyiseget kell plusz csat.dijjal fizetni. Ami nem megy be hanem elotte elontozod arra nem. Mellesleg forditva is "mukodik" bizonyos mertekben a dolog: ha viszont nincs mas vizveteli helyed, locsolasi kedvezmeny az elhasznalt viz 10%-ara: arra nem kell ra csat.dijat fizetni (a nyari honapokban). Masik hasonlo: apueknal egyszer a vizora utani kerti csapot valaki bement es megnyitva otthagyta, elfolyt tobb kobmeter viz: a csat.dijat ott is le tudta dumalni siman a vizmurol, bar igy is draga mulatsag volt... ON
Előzmény: freex (100)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 100
Ha jól tudom, percenként min. 16 l-t kell leadni egy jó kutnak. Egyébként egyedi igény kérdése. Az enyém 8-10 l-t tud, igaz elég gyengusz a szivattyúm. De nekem ez is elég, ezért írtam, hogy egyedi igény.

Arra gondolsz, hogy be akarod jelenteni? A település jegyzőjét kell megkeresni, ő elmond mindent. Ha 500 m3/év hozamot nem akarod meghaladni, akkor egyszerűbb az eljárás, felette egy rakás plusz engedély szükséges. Én is megkerestem, elmondta hogy mi kell hozzá, meg azt is, hogy tőlük még senki sem kért engedélyt. Én meg nem akartam a kivétel lenni...
Ha nem látja senki, hónapok/évek múlva mondhatod, hogy már így vetted a házat.

Mivel nem kértem engedélyt, sajna nem tudom miket kell kitölteni. Sorry.

A talajvíz szinte kizárólag öntözés, kocsimosás, rétegvíz már bevizsgálás után akár iható is. Szerintem rétegvízben ne is gondolkodj házilagos módszerekkel, ahhoz nem kis tudás és háttér kell.

Locsolásra nem kell vizdíjat fizetni, ha már a szenyvízrendszerbe is valamilyen módon belekerül (lp. wc), a vízszolgáltatónak joga van csatornadíjat számlázni. Ergo órát rakhat a kutadra, és rossz esetben az öntözést is csatornadíjjal számlázza.

Üdv,
FreeX
Előzmény: world2 (95)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 99
Hát igen. Ez egy profi kút rajza.
Szerintem a normál, hivatalos fúrt kút rajza.

A kaverna kialakítása a kútfúrás legkritikusabb pontja. Ezt csinálják kompresszorozással, mosatással, iszapolós "kuttyogatással" stb. Ügyelni kell arra, hogy a kialakítás után elég gyorsan le legyen csövezve és kavicsolva, mert a felázott kaverna "mennyezete" nagyon könnyen beomolhat, elzárva ezzel a vízbeáramlás utját, ergo akár tönkretéve az eddigi munkát. Egy 6-8 m-es kútnál ez még csak hagyján, de mondjuk 50-60 m mély kútnál már eléggé problematikus tud lenni, ismerve az aktuális kútfúrási tarifákat és költségeket.

Üdv,
FreeX
Előzmény: world2 (94)
Bakter123 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 98
Szia FreeX!

Szeretnek kerdezni toled ha nem banod:

" A fúrásnál pontosan fel kell térképezni, milyen mélyen vannak a vízbeáramlások, s pontosan vele szemben kell a csövet kifúrkodni."
Ez a gyakorlatban mit jelenet?
En szaraz furassal szeretnek furni, es gondolom a kijovo anyagot kell figyelni???
De mivel en nem ertek hozza fogalmam sincs, hogy mit kell ott latni???
Elmondanad???

"Én mondjuk flex-szel réseltem 5 cm-enként"
Milyen szeles koronggal?

"kavernát is ki kell lent alakítani"
Ez pontosan mit is jelent?

" Amikor ez megvan és a cső is le van nyomva"
A kaverna keszitese utan meg le kell nyomni a csovet?


Segitsegedet elore is koszonom.
Udv. Bakter
Előzmény: freex (97)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 97
Hali!

Így már érthető, miért olyan magas a talajvízszint. Az agyag igen jó vízzáró, eléggé nehezen hatol rajta keresztűl a víz.
Minimum 125-ös (KG-s) csövet kellene használni. Kifúrni pedig úgy érdemes, hogy legalább 5-5 cm maradjon a furat és a cső között, ahol a kavicsot le tudod szórni. Tehát olyan 140-150-es csigafúrót próbálj beszerezni. A fúrásnál pontosan fel kell térképezni, milyen mélyen vannak a vízbeáramlások, s pontosan vele szemben kell a csövet kifúrkodni. Én mondjuk flex-szel réseltem 5 cm-enként, így jóval gyorsabban ment, mint ha fúrkodtam volna. Kívülröl érdemes kútszövettel a furatokat/réseléseket bevonni, de ha az nincs, 2-3 réteg szúnyogháló is megteszi.
Hivatásoso kútfúrok között is megoszlanak a vélemények: van aki a csövet alul lezárná, van aki nyitva hagyná. Talán jobb lenne lezárni.
A kavicsot meg kell rostálni, hogy csak a kb. 4-8 mm-es szemek kerüljenek leszórásra.
Persze ha rendes hozamot is szeretnél, nem csak 10-20 litert egy alkalommal, valami kavernát is ki kell lent alakítani. Ezt mosatással, kompresszorozással szokták csinálni. Amikor ez megvan és a cső is le van nyomva, a legfelső beáramlási pont felett kb. 50-100 cm-ig kell kavicsolni, lehetőleg egyenletesen.

Üdv,
FreeX
Előzmény: world2 (90)
freex Creative Commons License 2007.05.29 0 0 96
Hali!

Milyen mély a kutad, amit ki akarsz tisztítani?

Üdv,
FreeX
Előzmény: buszter (89)
world2 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 95

Lenne még 2 kérdésem közben:

 

Ha saját kutat csinálok ugye talajvizest, kis kiemelési mennyiséggel, akkor mit kell leadni?

Néztem ahol pl. a kivitelező adatai kellenek, meg különböző hülye adatok a kútról. Ide magamat beírhatom? (Van egy általános gépszerelő szakmám is. Ebbe belefér a kútfúrás is? ;) )

 

A másik, hogy ha lejelenti az ember, akkor kell valamit fizetni?

Érdekelne mindkét eset. A talajvizes kutaknál és a rétegvizet használó kutaknál is, hogy mi van.

 

Bár tudom, ha esetleg nem kell fizetni most az még a későbbiekben változhat....

 

 

Üdv:

Zoli

world2 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 94

Freex!

 

Végiggondoltam amit írtál.

Kerestem egy kút képet és átrajzoltam picit.

 

kut

 

Így gondoltad?

 

A külső szűrős csőben egy szívócső lábszeleppel?

Ennek a kúttípusnak mi a neve?

 

Olyan az ásott és a fúrott kút keveréke.... ;)

Kerestem, de neten nem találtam.

 

 

Amúgy mivel lehet alul kibővíteni?

 

Üdv:

Zoli

Előzmény: freex (88)
buszter Creative Commons License 2007.05.28 0 0 93
áá utlom hogy ebbe minden bonyolult ... inkább leirom ....

szal mondjuk van egy 2 colos csöved a végére kell egy hegyes vas kúpot heggeszteni aminek a talpának az átmérője nagyobb legyen mint a cső. eztán a csövet kifurkálod .... a lukak ha nagyobbakk akkor kell egy miliméteres vashálót a csőnek a lukas résére forrasztani, vagy picike de nagyon sok lukat fúrsz.

majd a csóre két vastagabb nagyon erős laposvasból bilincset késziteszz és két jó nagy csavarral rögzited a csövön hogy ne csússzon le ..

majd kell egy kb.50kg -os súly ! ... evvel fogod leverni a kutat ....
a sulyt egy vastagabb csővel (hüvellyel) úgy kell kombinálni hogy két ember a két oldalról megemelve amikor leejti a súly a hüvely megvezetésével a bilincsre fog esni és igy üti lefelé a kutat .....

a cső elején a hegynek azért kell szélesebbnek lennie mint a csőnek mert igy nem tud beszorulni és könnyebb leverni ....

a lényeg hogy a cső és a miliméteres háló is horganyzott legyen mert csak ezeket tudod forrasztani .... de ha türelmes vagy akkor picike fúróval sok lyukkal is megoldható a dolog :)

még a rajzzal próbálkozom ..... talán sikerül eccer és akkor elküldöm :)
buszter Creative Commons License 2007.05.28 0 0 92
nha pill akkor nekilátok rajzolni csak lassan megy ... ez a linux még sok rejtelmet relyt :D minyár megvan :)
Előzmény: world2 (91)
world2 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 91

Minden megoldás érdekel.

 

Köszi

Előzmény: buszter (89)
world2 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 90

Szia!

Kösz a tanácsot.

 

A víz 90 cm mélyen van.

A szomszédban olyan 4m-es ásott kút van. Kb. 3m vízzel. Túl sokat nem locsolnak, de nem fogyott még ki. Azt mondják igaz esett a víz szintje, de gyorsan helyre is áll.

 

Én a villanyszerelésből maradt műanyag csővel próbálkoztam tegnap. Még egy olyan 80-90 cm sikerült leszúrni puszta kézzel. (Kicsit félelmetes is volt, hogy nem mesze a háztól ilyen a talaj) Tovább azért nem sikerült, mert hiába fogtam be a végét, ha nagyon vizes volt ami belement, akkor az ki is jött belőle mielőtt sikerült volna felhúznom. (hiába fogtam be a végét.) Az az iszapolókanál vagy mi jól jött volna. ;)

 

Amúgy az egész udvarban agyag van. Amit a csővel sikerült felhozni az is agyagszerű volt csak fehér. Csak néha jött 1-2 darab sárga homok szerűség. Az esetek 90-95%-ban ezt a fehér agyagot sikerült felhozni.

 

 

A kérdésem az lenne, hogy mekkora átmérőjű csövet érdemes letenni, és arra mekkora és milyen sűrűn érdemes a lyukakat elhelyezni? Ja és hova? Néztem neten képeket kutakról és ott az alját ha jól néztem lezárják és egy részt valami iszapzsáknak hagynak meg.

 

 

A szúnyoghálót hány soron érdemes rárakni és milyen tartós az? (E ezen múljon az élettartam...)

 

A van vagy 4-5 m3 kavicsom az előző tulaj jóvoltából. A cső körül milyen szélesen érdemes elhelyezni? (vízhozam és bemosódás szempontjából)

 

 

Előre is köszönöm segítségedet.

 

Zoli

Előzmény: freex (88)
buszter Creative Commons License 2007.05.28 0 0 89
hali .
egy kis kézimunkával 1 nap alatt (puha talajba) egy vert kutat két ember könnyedén meg tud csinálni ....
ha érdekel vkit leirom, rajzolom hogyan kell csinálni :)

egy kérdésem is volna.. van egy 160 as müanyag csőből egy kutam ... ki kellene tisztítani ... de a szutyakolóm elég keskeny :( csak 80 as :( és nem megy bele a nagyobb szemű sóder ... vmi ötlelt hogyan tisztitsam ki ?
freex Creative Commons License 2007.05.27 0 0 88
Hogyan? Fúrtál 1 m mély lyukat, s abban 90 cm vízoszlop jött össze? Vagy az alján van 10 cm víz?
Az emésztőgödröt én nem bántanám, abból akármi előkerülhet. Meg amit leírtál irtózatos munka. Ha ennyire fent van a talajvíz, simán "szőlőfúróval" fúrnék egy pár méteres gödröt, kicsit kibővíteném lent, bele egy kifúrkodott csövet mondjuk szúnyoghálóval körbetekerve, körbeszórnám kaviccsal, bele egy szívócsővet lábszeleppel, fent felszini szivattyú, aztán hadd szóljon.
Esetleg ha a hozama nem elég, s vállalkozó szellemű vagy, áshatsz is kutat kitéglázva.
De mielőtt bárminek is nekiállsz, néz körbe a környéken, kérdezősködj, kinek milyen mély a kútja, milyen a hozama, legfőképp milyenek a lenti rétegek (homok, kavics stb.), mert ettől a kialakítás nagy mértékben függ.

Üdv,
FreeX
Előzmény: world2 (87)
world2 Creative Commons License 2007.05.27 0 0 87

Üdv!

 

Nem rég vettem egy házat.

Csináltam ásóval az udvaunkban egy próbafúrást.

 

1m-es gögörben 90cm-re beállt a vízszint. (Ez sajna a ház szempontjábol azért nem is olyan jó)

 

Találtunk a háznál egy nem használt emésztőt is ami tele van hordva mindennel, de néztem, hogy valami tégla fala van.

Ha kitisztítom, körülötte a földet kavicsra cserélem, esetleg ha kell - mert nem tudom milyen mély is - kicsit mélyítek rajta, akkor mekkora az esélye, hogy kút ként tudom estleg üzemeltetni? (csak locsolás)

 

Vagy inkább furkáljak kutat valahogy?

 

Amúgy ha iylen fent van most is víz, akkot milyen mélyre kellene menni, hogy stabil legyen? Tudom ezt így nem lehet pontosan megmondani, de azért saccolni gondolom lehet.

 

 

Előre is köszönök minden segítséget.

 

Zoli

 

 

 

Van egy

A kárdésem, hogy ha ilyen fent van, akkor ha csinálok egy

freex Creative Commons License 2007.05.23 0 0 86
A sóder nagyon jó vízadó réteg, amíg csak lehet fúrnék lefelé. Minél mélyebbre fúrsz, annál kevésbé valószínű, hogy kiapad. Az agyag vizzáró alá ne menjél, mert összekeveredhet a talajvíz a rétegvízzel, ami szennyezést okozhat az ivóvízbázisban. Persze kérdés, milyen mélységben jársz és mire szeretnéd a vizet felhasználni.
Üdv,
FreeX
Előzmény: .::atish::. (85)
.::atish::. Creative Commons License 2007.05.22 0 0 85
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a kutat sóderig (kavicsos homokig), vagy agyagig kell lefúrni? Válaszaitokat előre is köszönöm!
cicomano2 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 84

Kedves Szakemberek!

XVII.kerületben Rákoshegyen szeretnék kutat furatni, locsolásra és az épülő ház mosógép, WC ellátására. A telken van gyűrűs kút csak messzebb. Víz van benne, ha fontos megnézem milyen mélyen. Mennyiért vállalnák a kút kialakítását?

Válaszukat előre is köszönöm.

carpenter1 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 83
Üdvözlet Minden Vizkeresőnek!

Magam is mint vízkereső vagyok érdekelt, mert
Mint látom az Alföldön és a Dunántúlon vagy Pest
Környékén megoldott a ’kútfúró’ válalkozó keresés és megtalálás jobbára.
Nekem viszont
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Kishuta
Környékén volna szükségem a kútfúrás
művészetést bemutató személy munkájára.
Aki tud olyan személyről, aki ezen a környéken,- ahol
A talaj üledékes, néhol köves, néhol sóderben gazdag-
Öntözésre alkalmas kutat tud mélyíteni
Kérem értesítsen a
Carpenter1@freemail.hu
Email címen.
carpenter1 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 82
Üdvözlet Minden Vizkeresőnek!

Magam is mint vízkereső vagyok érdekelt, mert
Mint látom az Alföldön és a Dunántúlon vagy Pest
Környékén megoldott a ’kútfúró’ válalkozó keresés és megtalálás jobbára.
Nekem viszont
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Kishuta
Környékén volna szükségem a kútfúrás
művészetést bemutató személy munkájára.
Aki tud olyan személyről, aki ezen a környéken,- ahol
A talaj üledékes, néhol köves, néhol sóderben gazdag-
Öntözésre alkalmas kutat tud mélyíteni
Kérem értesítsen a
[linkCarpenter1@freemail.hu]
Email címen.
freex Creative Commons License 2007.05.08 0 0 81
Szia!

Kőröshegyen van egy emberke, Szalai Lászlónak hívják.
Itt az oldala: http://www.szalaikutfuras.hu
Nekem már tavaly is 8000 Ft/m-t mondott csövezéssel, a próbafúrás pedig 2500 Ft/m. Bár 10 m-re homokba én nem hívnék kútfúrót...Norton-kút vagy megtoldott "szőlőfúró" házilag.
Ha meg mindenképp furatni akarsz, akkor gyorsan hívd az 5 ezres embert, mert annyiért nagyon olcsó. Pár kútfúróval beszéltem, mielőtt magam nekiálltam, 6-8 ezer alatt nem vállalta volna senki.

Üdv,
FreeX
Előzmény: VOLT-R (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!