Keresés

Részletes keresés

Gabianya Creative Commons License 2008.07.09 0 0 198
Hát  nem tudom, én nem nyugodnék ebbe bele hogy nem adják ki a gyógyszertárban azt a gyógyszert ami használna végre.Fel van írva, kiadhatnák nyugodtan, ha nem, menni kell másik gyógyszertárba.20 éve van migrénem, tudom hogy csak a Relpax és az Imigran segít. Ilyen kislánynak elég lenne felezve vagy harmadolva is beadni amikor érzi hogy kezdődik a fejfájás, és megúsznátok a hányást és a fájdalmat is, ez a gyógyszer ugyanis tényleg erre való és eltünteti a fájdalmat mielőtt belebonyolódnátok.Esetleg felirathatnátok az ervossal azédesanya nevére is, akkor nem lenne az a herce hurca a gyógyszertárba.Erős gyógyszer vagy sem, csakis az segít.
Előzmény: poczus (197)
poczus Creative Commons License 2008.07.06 0 0 197

Szia 1001!

Kösz, hogy próbálsz segíteni. A lányom nagyon válogatós, tehát amit szeretett, abból levonjuk amit ehet, szinte semmi sem marad. Amúgy nem vagyunk húsosak.

Most kerülöm a fűszereket és mindent megnézek amit veszünk.

Próbáink: algopiryn hegyek. Ettől olyan vérképünk lett, hogy szinte nem volt fehérvérsejt számunk. Ez után kaptunk Migpriv port, (amit most jelenleg nem lehet kapni) ez után írták fel a Relpaxot amitől meg összefutottak a gyógyszertárban, hogy nem merik kiadni saját felelősségükre ezt az erős gyógyszert gyereknek.

Most aztán semmink sincs. Aspro C forte-t szoktunk használni, ugyanis ez por alakú és hányás előtt-ha szerencsénk van- akkor felszivódik.

Amúgy minden vizsgálatunk negatív lett. MRI, EEG, pszichológia....ennek ellenére azt mondta az orvos, hogy vagy belenyugszunk ebbe az állapotba és fájdalomcsillapítókon élünk, vagy szedi a Convulexet (epilepsziások gyógyszere)holott Ő nem is epilepsziás!!! Hozzátette, hogyha nem bírja, akkor elvonási tüneteket fog okozni, ha el kell venni tőle. Ebbe aztán nem mentünk bele. Azóta nem jártunk ennél a dokinál.

Elmentünk egy természetgyógyászhoz. Ott derült ki, hogy adalékanyagokra (benzoesav,glutamát), fehércukor, mogyoró és gyömbér allergiánk van. Ettől gyulladásban van a mája, gyomra, vékony és vastagbele. Erre kaptunk homeopátiás golyókat. Most ezt szedi. Étvágya 2X akkora lett, mint előtte. Híztunk 2 hónap alatt 2,5 kg-t. (Előtte meg 2 évig semmit!!!) Mostmár 10-12 naponta fáj a feje. Már ez is haladás!

Minden ötletet és tanácsot elfogadok!

Szisztok:Tünde

 

Előzmény: Törölt nick (190)
Gabianya Creative Commons License 2008.07.01 0 0 196

Sziasztok Sorstársak!

 

Éppen most lett elegem abból hogy szinte minden nap estére megérkezik menetrendszerűen a migrénem. Eddig nem fájt ennyit a fejem , nem tudom mi van. Ideggyógyászatra járok, mindenféle gyógyszarokat beszedetnek velem de semmi nem használ. Mikor suliba jártam, hetente többször is lüktetett a fejem, hánytam is. Szerencsére mostanában hányás nincs, "csak" fáj. Ilyenkor beveszek egy fél szem Imigrant, mert csak az hat semmi más, Quarelin, ilyesmiket már rég kihagyom mert csak rosszabbul vagyok tőle. De az Imigrant meg nem győzöm pénzzel. 6 szem 6ezer forint. Azt meg egy hét alatt megzabálom. Akkor most mi van? Így maradok?Valaki elátkozhatott és azt mondhatta: KÖltsd a pénzed gyógyszerre. Hát...pont azt csinálom.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 195
Ezzel a sós dologgal nagyon óvatosan kell ám bánni... a legtöbb ember ennyi só nélkül is annyira ki van száradva, h sokszor pont a vízhiány miatt jön a migrén, vagy legalábbis elősegíti.
Előzmény: zeegha (191)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 194
Zöldség, gyümölcs, teljeskiőrlésű gabonák, hüvelyesek, dió- és mogyorófélék, mindenféle magvak.
Ha főzök, az főleg zöldséges és gabonás kaját jelent. A leveseket, főzelékeket mindig is szerettem. Szeretek is főzni, sose jelentett gondot, szakácskönyv nem is tom, mikor volt utoljára a kezemben, max ötletadónak használom. De már van vegás sőt vegán is sok, ha vki recept után szokott főzni.
Ez jutott így hirtelen eszembe, mire vagy még kíváncsi, mondjad nyugodtan, nekem is könnyebb konkrét kérdésekre válaszolni.
Előzmény: zeegha (192)
zeegha Creative Commons License 2008.06.26 0 0 193

Talán mégsem muszáj olyan sok víz, elég a jó nagy pohár.

Írjátok meg, ha segített valakinek!

Előzmény: zeegha (191)
zeegha Creative Commons License 2008.06.25 0 0 192

Kedves 1001!

Érdekel miket eszel. Kérlek írnál erről?

 

Előzmény: Törölt nick (189)
zeegha Creative Commons License 2008.06.25 0 0 191

Migrénen gyakran segít ha megeszel egy teáskanál konyhasót nagy pohár ( 1/2 liter) víz kiséretében.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 190
Egyebkent mi az a minden, amiket probaltatok mar?
Jo kis strapa lehet ez az egesz egy ekkora koloknek... :-(
Előzmény: poczus (187)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 189
Figyu, (allergia miatt kezdtem, h) 20 eve nem eszem adalekanyagokat (plusz vegan vagyok), es nagyon nagyon jokat eszem, az egyetlen, h neha mast, mint a tobbiek, de rengeteg mindent lehet enni. A kerdes inkabb mennyire valogatos a gyerek: zoldseg? gabonak?
Es fel a fejjel: a migrent el lehet tuntetni :-)
Előzmény: poczus (187)
poczus Creative Commons License 2008.06.22 0 0 187

Szia!

Egy kis reményt öntöttél most belém. Lányom 10 éves. 7-10 naponta migrénes és hány. Kb. 2 éve már ez megy.

Nagyon megviseli Őt is, engem is.

Mindennel próbálkoztunk már. Most kiderült, hogy adalékanyagokra allergiás. Alig van amit ehet. Próbálkozunk ezek megvonásával, mintha egy kis javulás lenne. Jó lenne, ha Ő is kinőné és elfelejthetnénk ezt a borzalmas időszakot.!!!

Jó nyarat: Tünde

Előzmény: Deniel9 (186)
Deniel9 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 186
nekem gyermekkoromban egy héten 3-4* volt migrénem sokszor hányással is.. halántéktól sugárzott mindig és vagy a bal v a jobb.. amit észrevettem és megtudok osztani másokkal.. ha a bal halántékom fájt az olyan fejfájás volt ami idegességből alakult migrénné ha a jobb az csak a spontán sima migrén volt amit a legnehezebb volt elmulasztani.. amik segitettek , kád meleg viz amit csak elvisel a bőr és zuhanybol a fejre veretni ez igen hatásos ha félóráig igy voltam sokszo elmúlt .. vagy gyógyszer és nagy alvás de sokszor csak az segitett amikor másnapra virradt, a sima délutáni alvás sok esetben nem ér semmit..
nem tudom h sikerült kinönőm.. most 18éves vagyok és már vagy 3éve nagyon ritka esetben fáj a fejem ha tul alszom magam vagy pedig ha ujra beköszön a migrén de csak 3havonta egyszer.. és már ez is nagy megkönnyebülés igen sokat szenvedtem egy nagyon kellemetlen és rossz betegség.. ami beleköltözik a mindennapokba..
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.07 0 0 185
Ha egyébként egészséges ember vagy:
Citromkúra, szódabikarbóna-kúra. Lúgosítanak a gyümölcsök, zöldségek, minél többet -NYERSEN! Savasítanak a elsősorban a fehérjék, olajok, de gyakorlatilag minden főtt kaja. Persze nem egyi napról a másikra fog a savasság elmúlni, lehetnek akár a gyümölcstől is gyomorégések kezdetben. Ilyenkor pl almából kevésbé savasat kell választani, narancsot , grépfrutot kihagyni (egyébként is érdemes, meg a banánt, mert éretlenül meg pláne tele van keményítővel). Erősen savasítanak még a kávé/tea/fehércukor és hasonlók. Pl fehérkenyér helyett teljes kiőrlésű.
A gyümölcs energiát ad, a zöldség tisztít.
Itt a nyár, jönnek a lehetőségek. Lehet pl egy nap csak egyféle gyümölcsöt enni, vagy zöldséget (a paradicsom nem az, a dinyne viszont igen! :-)))
Előzmény: Adro (184)
Adro Creative Commons License 2008.06.07 0 0 184

Sziasztok!

 

Nekem is regeteget fáj a fejem olykor migrénes rohammal. Vannak egyéb tüneteim is amelyekre véletlenül bukkantam és amik annyira nem is feltűnőek pl fáradékonyság, ropogós izületek stb amelyek az elsavasodott szervezet tünetei is lehetnek. Tudtok valamit a lúgosításról? Még csak most kezdek el érdeklődni a téma iránt. Milyen ételeket és hogyan kell fogyasztani?

 

giappone Creative Commons License 2008.04.17 0 0 183
Sziasztok!

Migrénspecialistát keresek Budapesten. Esetleg, lehetőleg TBfinanszírozott fejfájásdoktort. Jó lenne valaki akivel vannak pozitiv tapasztalaitok.
Előre is köszönöm!

(Ebben a cikkben a Doktornőnek nagyon szimpatikus a hozzáállása, de semmi plusz info, csak: Tamasi, J....
http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/neuro/headache/?article_id=62304&larticle=59588)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 181
Mki változik, és ahogy változol, változik a szervezeted (meg a lelked is), bmikor előjöhet, ha olyanok a változások :-(
Előzmény: Mea07 (180)
Mea07 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 180
Sziasztok! Másfél év után ujra előjöhet a migrén? 15 éven keresztül kinzott volt hogy egy hónapban kétszer is volt majd lecsökkent 2-3 honaponként ra. Majd másfél év kihagyás után ujra jelentkezett. (egy héttel ezelött) 3 napig fájt a joboldalon a fejem a homlokomtól kiindulva az egész jobb oldala a fejemnek. Szerencsére most nemvolt látótérkieés. Remélem ez az ujjabb fejfájás nem azt jelzi hogy visszatérne.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 179
Egyetemista koromig pedig még azt sem tudtam, mi az a fejfájás, de még a legenyhébb formájában sem, pedig a családban volt rá példa bőven, úgyhogy mikor egy tüdőgyulladás kapcsán elkezdett fájni, és azt hittem, meghalok, a tesóm ott röhögött rajtam, h akkor most már végre értem, h mit szenvednek ők rendszeresen... utána meg mintha érzékenyebbé váltam volna pl. kialvatlanságra, szemerőltetésre, olyankor a homlokomon egy tompa nyomással kezdődve néha abroncsig fokozódva átéltem kellemetlen órákat, amiket azért a migrének fényében, azért még egy tisztességes fejfájásnak se neveznék, csak nyomott meg szorított, enyhén még néha tapasztalom.
De a migrén csak később kezdődött, többnyire a jobb oldalon, jellemzően egy ponton a homlokomon, ami befelé fúródott, ált a szem felé, és volt, h kifejezetten a szemem fájt, vagy már a fél arcom, időnként a tarkómmal együtt, egy ütemre lüktetve... bbbrrrr...
Ami még segített: fürdőkád, be a víz alá, úgyhogy akár frissen mosott hajat is újramostam, és a meleg vízben ellazulva volt, h el is múlt, vagy utána ágyba bújva lényegesen könynebb votl, volt h el is felejtettem bevenni a Spigelont, mert már a fürdőtől is anynit javult, és az alvással el is múlt.
A legrémesebb télleg az volt, mikor -hálistennek nagyon ritkán- de az alvásra se múlt, és már úgy ébredni, és 2-3 napig kóvályogni, folyton megszomjazni, mert minden azonnal ki is folyt, mint egy törpe vízerőműben...
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 178
Mármint ha a migrén elkezdődött, akkor se érintés, se fény, se zaj, csak az ágy és lehetőleg alvás, mert hányás (jó esetben, mert sose tudtam hányni már gyerekkorom óta, ma se nagyon tudok, olyan mintha begörcsölne a torkom, így többnyire csak borzalmas hányinger volt, vagy fogkefe segítsége), néha már végtagfájdalom is, meg egy mindent végképp elviselhetetlenné tevő rossz közérzet.
Aztán felfedeztem a Spigelont. Ez olyan szinten használt a rohamokkor, h pl. a kakóról tudtam, h nekem migrént okoz, és egyszer próbaképp megelőzésként bekaptam asszem, 2 szemet, és nem jött a migrén a csokival. A legerősebb rohamot is elmulasztotta max félóra alatt, bár néha 3 szemet is bevettem, ha a rohamot nagyon erősnek ítéltem (mert pl nem otthon kezdődött, és mire hazaértem...), de mivel ez homeos, nyugodtan lehet többet is (a nem cukorbetegeknek).
Persze emellett figyeltem arra, h még miylen kaja befolyásolja v tevékenység (pl nem alvás, szem túlerőltetése), ill. h milyen lelki háttere van, milyen szituációkkal/stresszekkel függ össze, és azoknak a kezelésével csökkentek maguk az iylen helyzetek, és a migrénes reakció is.
Ma már igazából azt sem tudom, mikor volt utoljára migrénem, akkor is egyre ritkábban fordult elő az utolsó alkalmakkor, és talán már egyre kisebbek is, de amikor jött, akkor az ugye mindig a "legborzasztóbb".

Egy másik eset: kinezre járt vki hozzám, akinek elmúlt a kezelésekkel a migrénje, volt neki jó kis rendszeres agyérgörcse, amire a doki rámondta, h meg kell tanulnia együttélnie vele, de néhány kezelés után mondta, h a kezelés után ugyan lett egy erős migrénje, de többet nem tért vissza, ez most már a hónapokból átment években mérhetőre.
Tőle hallottam személyes tapasztalatot az Ormosról, mert a gyerekénél ki akartunk zárni bizonyos lehetséges fizikai okokat, így volt klinikai kivizsgáláson és az Ormosban, ami igazolta a jóhírét.
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 177
Jó tud lenni a csontkovács a migrénre is, h ritkuljon és elmúljon, sokat segített. Nekem inkább az volt a bajom vele, h ha elkezdődött, akkor nem bírtam az érintést sem, mert a legkisebb is fájt, pont mint a zajoknál.
Előzmény: s_vali (89)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 176
Általában van egy jellemző oldal, de akár váltakozhat is. Nekem előfordult, h egy rohamon belül vándorolt, sőt bár a félefjűség ált jobb-balt jelent, ritkán előfordult, elöl-hátulra oszlott fel.
Előzmény: messengerina (84)
Underappreciated Creative Commons License 2007.11.02 0 0 174

Köszönöm a segítséged! Tanulmányozom kicsit, aztán jelentkezem!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (173)
Underappreciated Creative Commons License 2007.11.02 0 0 171

Hipnózis? Komolyan? Hát, erről szívesen hallanék bővebben. Persze, csak ha nem zavarlak a kérdéseimmel!

Arra megkérhetlek, hogy ha vannak ilyen irányú kapcsolataid/elérhetőségeid (akár egy weblap), jelezd nekem? Nagyon fontos volna, megköszönném!

Meggyógyítom az Anyukám, akármibe kerül!

 

Köszönöm előre is!

Előzmény: Törölt nick (170)
Underappreciated Creative Commons License 2007.11.02 0 0 169

Szió Neked is!

 

Anyucinak olyannyira ingadozik a vérnyomása 1-1 migrénes rohamnál, hogy képes fél óránként 160-ról lemenni 80-ra. Ez éppen akkor esett meg, amikor be kellett vinni nemrég a kórházba és a bent töltött idő alatt folyamatosan mérték neki.

Azóta vadászom a neten a migrénkezelés módjait (akár alternatívot), de legjobb volna a megelőzés, továbbá migérénkezelő központokat, neurológiákat keresek. Találtam is egy szép hosszú listát, az eddig felhívottakkal nem volt szerencsém, mert vagy fel sem vették, vagy nincs időpontuk vagy egyszerűen úgy beszéltek, mintha a seggükből rántottak volna.

Arra gondoltam, ki kéne próbálni a természetes gyógymódokat. Úgy olvastam, a méz jót tesz a fejfájásnak, továbbá a mágnes. Nem tudom, mi igaz belőle, de mindent meg kell próbálni. Oh, és utánanézünk az akkupunktúrának! Az jó lehet!

Azt megkérdezhetem, hogy Te melyik kórházba jársz és milyen tapasztalatokkal?

 

Előre is köszönöm és jobbulást kívánok!

Előzmény: Törölt nick (168)
Underappreciated Creative Commons License 2007.10.31 0 0 167

Szia!

 

Köszönöm válaszod! Igazándiból nem nekem, hanem az  Édesanyámnak van problémája. Migrénes, de mostanra gigantikus méreteket öltött a fejfájása, ami mindennapos, a migrénes rohamok (amelyek nála szédüléssel, hányással - bocsánat -, a végletekig ingadozó vérnyomással, és ezáltal szédüléssel járnak) pedig átlagosan heti 1szer jönnek! Elviselhetetlen! A minap hajnalban kellett kórházba vinnünk, annyira rosszul volt, a sűrgősségin el is látták, majd az intenzíven 4 óra alatt lecsöpögött neki valamilyen "koktél" fájdalomcsillapítókból, de ez minden, amit tehettek! Kaptunk beutalót egy migrén-központba, de ott január előtt nem tudják fogadni, mert teltház van - röhej! Ezért elkeztem a netet bújni, előrelépést remélvén, találtam is számos klinikát, ahol a megelőzéssel is foglalkoznak, de eddig még nem jutottunk eredményre! Tehát, amennyiben a Te tapasztalataid kedvezőek és netán megoldás is akad a problémádra, szívesen fogadok minden tanácsot. Addig szorgosan keressük a neurológiákat magunk is és vigyázunk rá. Vigyázz Te is magadra, jobbulást kívánok és mégegyszer köszönöm!

 

 

Üdv Neked!

Előzmény: Törölt nick (165)
Underappreciated Creative Commons License 2007.10.30 0 0 164

Sziasztok!

 

Él még ez a topic? Valószínűleg már nem nagyon jártok erre, ha mégis megfordultok itt, jól jönne néhány tanács!

 

Jobbulást!

cukorfa Creative Commons License 2007.06.05 0 0 163
Szokott még valaki járni ide??
lenacska Creative Commons License 2006.11.11 0 0 162

Sziasztok!

 

Én nem sorstárs vagyok, hanem a szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. Tenziós fejfájással küszködő, 18 év feletti nőket keresek, akikkel egy pár oldalas, név nélküli tesztet szeretnék kitöltetni, ami emailen keresztül megoldható. Kérem, hogy aki érez magában némi segítő szándékot, írjon a leni@freemail.hu címre, nagyon köszönöm előre is!

 

Léna

Erdofi Creative Commons License 2006.10.31 0 0 161
A fejfájás, migrén, frontérzékenység egyik oka a folyadékhiány, a másik a kapillárisok és agyi erek csökkent oxigénszállító képessége, a stressz valójában görcs, amely fokozott tónust hoz létre. A világ számos pontján kezelik eredménnyel a biolaborok ezeket a betegségeket, így ma már nem kell a krónikus folyamatoknak kialakulnia. Ez jó dolog : )
KAZola Creative Commons License 2006.06.02 0 0 160
Sziasztok! ...és ezt láttátok már? Én ezek között a linkek között leltem gyógymódot anno! Ajánlom nektek is! www.fejfajas.lap.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!