Keresés

Részletes keresés

Amalvin Creative Commons License 2008.07.06 0 0 884

Köszi a választ! Ebből is az derült ki,hogy a festék jó, csak én vagyok a hülye.

 

Egyébként itt nálunk 3 festékbolt van és mindegyikben azt mondták,hogy a Lazuránt egyáltalán nem kell hígítani. Én meg hiába mondtam,hogy azzal úgy nem lehet festeni..nem hitték el

 

Hát ezen igazodjon el az ember!

 

Na ,majd lesz valahogy...!

 

 

Előzmény: Masgas (882)
ponex Creative Commons License 2008.07.06 0 0 883
"A második rétegnél fontos a hígitás beállítása: az egyzser már lekent próbadarabon próbáljkenni nézd hogy ne ragadjon az ecset, terüljön az anyag kb legkésőbb 2 perc után, hamar húz. de legyen husa is a rétegnek. Ha jól csinálod akkor olyan selyemfényűnek kell lennie mint egy kissé kopott politúrnak."


Na ebből aztán fogja tudni :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Masgas (882)
Masgas Creative Commons License 2008.07.06 0 0 882
Amalvin
A lazúrozás az másként megy mint a mázolás.
Nagyon oda kell figyelni a kenésre mivel elég hamar húz és tempósan kell kenni viszonylag hígan. A gyors kenés miatt nem lessz csíkos és a vékony kenés miatt nem csurog meg. Alpvetően mint már tapasztaltad nyilván a lazúr nem takar az is a lényege hogy látszassa és kiemelje a fa erezetét.
Én még nem használtam még alapozóval, magán véleményem és tapasztalatom szerint ez felesleges is. Úgy is kétszer kensz és az első réteg kellőképpen beereszti.
Hogy a csorgásokkal mit lehetne kezdeni? meg kell várni hogy megszáradjon száraz napos időben kb 1-2 nap. Spaklit megélezni egyik oldalán. Majd a csorgást letolni lapjára odafektetett spaklival hogy az élezett fele legyen felül. Ez után lesz egy csúnya csík, nem gond, még egy nap száradás után hogy a volt megfolyás is megszáradjon , mivel ott vastagabban volt a lazúr. 120 as vászonnal papírral megcsiszolni nagyon könnyedén szinte csak áttörölve de ez az egész felületnek csak jó tesz leszedi a fellazult faszőröket. Portalanítás és utána jöhet az utolsó lazúr.
Írtad hogy a férjed fújta. Egyébként fújva a legszebb, de ehhez kell tapasztalat főleg ha nem csak függőleges felületeket fúj. Csak vékonyan szabad a lazúrt szinte ködölve.
A lazurán tapasztalatom szerint jó anyag.
A hígitásra is érdemes odafigyelni.
Nos zserintem egy darab deszkán próbálkozz először.
Én az első réteget elég híg majdnem vízszerű anyaggal szoktam mivel a fa eléggé szív, bár én mit említettem nem szoktam alapozni.
A második rétegnél fontos a hígitás beállítása: az egyzser már lekent próbadarabon próbáljkenni nézd hogy ne ragadjon az ecset, terüljön az anyag kb legkésőbb 2 perc után, hamar húz. de legyen husa is a rétegnek. Ha jól csinálod akkor olyan selyemfényűnek kell lennie mint egy kissé kopott politúrnak.
Ne feledd lazúrt csak vékonyan és viszonylag tempósan kenve készre, mert visszanyúlni és javítani nem nagyon lehet.
Sok sikert
Masgas
Ps a belső éleknél szokott megcsurogni ott is alaposan el kell oszlatni.
Előzmény: Amalvin (881)
Amalvin Creative Commons License 2008.07.06 0 0 881

Sziasztok!

Végső elkeseredésemben írok, SEGÍTSETEK rajtunk,ha még lehet!!

Szóval:

Építkezünk és a tetőnk nem dobozpárkányos,hanem a horogfák gyönyörű mintával látszanak+ van egy 22 nm-es teraszunk is( lambériás.)

 

Gondolom nem kell bemutatni,hogy egy 115 nm-es ház felépítése mennyibe kerül,ezért amin lehet spórol az ember(munkadíjra gondolok)

 

 

A festékboltban bevásároltam:-Lazurán univerzális alapozó

 

                                                 -Lazurán selyemfényű vastaglazúr                                                           /lakkbenzinnel hígítható/

                                                               (mahagóni színű)

Az eladók azt mondták,hogy ez nagyon népszerű festék,nagyon sokan ezt használják.....elhittem nekik:((  Ja !és nem is olcsó!!

 

Lealapoztam a teraszt,majd néhány nap múlva elkeztem festeni.Elég hamar rájöttem,hogy nagyon nehéz vele dolgozni(Pedig eddig azt hittem,hogy szeretek festeni)

Minden ecsethúzás meglátszott és állandóan megfolyt a festék,ha hígítottam azért,ha nem azért. Visszamentem a festékboltba,hogy adjanak tanácsot,mit rontottam el,mert én ezzel a festékkel nem tudok festeni.Azt mondták,hogy a festék jó,eddig még senki nem panaszkodott,kérdezzek meg egy festőt.

Elhívtam egy festő ismerősöm,aki nem tudott tanácsot adni,mert még ilyennel nem dolgozott és azt mondta,hogy egy szakember kb. 200 000 Ft-ért körbefesti nekem.Köszi,akkor inkább körbegyilkolom én!!!

A férjem sem hitte el,hogy ezzel a festékkel nem lehet dolgozni,"majdőmegmutatja":szerzett egy kompresszort és hozzálátott!

Nagyon szépen indult,nem volt foltos,csíkos,de amikor megszáradt:a horogfák 70 %-nál megcsurgott a festék!! a lambériák türhetőek.

 

A kérdéseim a következők:

 

-Tényleg ennyire rossz a festék vagy  mi vagyunk ennyire hülyék?

 

-Dolgozott már valaki ezzel a festékkel?Saját tapasztalatok??

 

 -Van valakinek valami ötlete,hogy hogyan lehet helyrehozni a megcsurgásokat???

 

S.O.S

Bocsánat,hogy ilyen sokat írtam!!

 

 

 

Masgas Creative Commons License 2008.07.06 0 0 880
Szia Gyurma
Ha fent van a régi festék akkor nem lehet gond . Arra vigyázz hogy gurításkor ne nagyon áztasd a régi festéket, ne masszírozd túl sokat.
Ha kell a vakolatot javítani akkor a javításra rá kell glettelni legalább kétszer és utána összecsiszölni a régi festett felülettel.
Az a bordó régi festék akril vagy sima diszperziós?
Ha akril akkor szerintem tanácsos megint akrillal kenni, vagy átkenni vlami alapozóval ami tapadóhídként működhet ha diszperziósat akarsz kenni de ez eléggé necces.
Színeltérés nem valószínű hogy lessz ha lealapozod a javított, glettelt részt.
Tulajdonképpen az új festéknek takarnia kell 2 vagy 3 rétegben.
Üdv Masgas
Előzmény: Gyurma30 (879)
Gyurma30 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 879

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek szobafestés ügyében.

A helyzet a következő:

Adott egy bordóra festett szoba, amit 2 éve csináltunk. Most ablakcsere miatt újra kell festeni. A falon most két réteg festék van, szép sima, tehát glettelésre nem gondoltam, viszont pár helyen új vakolatot kell csinálni. A bordó helyett valami világos vanilia szerű szint szeretnénk. Érdemes a bordóra először egy vagy két fehér rétehet tenni vagy egyből mehet a világos szín? Ha nem teszek rá fehéret, nem lesz árnyalatban különbség az újan vakolt és az előtte már festett területek között? 

 

ponex Creative Commons License 2008.07.04 0 0 878
De tudod mi a legszomorúbb?

Az, hogy neked is segítettem, és egy mondattal ellenem fordultál. Szégyen ember vagy. senkiházi. Odaszarsz ahol eszel! Ilyet még egy kóbor kutya se csinál!

Az egész mondanvalómból kiszakítottál egy mondatot, és az alapján ítélkezel. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hát csak rajta.
Előzmény: szvl (875)
ponex Creative Commons License 2008.07.04 0 0 877
Hála istennek a tekintélyemet, nem a fórum alapozza meg.
Ide csak segítő szándékkal írkálok, laikusok számára, de néha még szakemberek számára is, és ha ők nem kérdőjelezik meg a szakmai hozzáértésemet, akkor te mint laikus, mire alapozod a dolgot?

Ne viccelj már :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: szvl (875)
ponex Creative Commons License 2008.07.04 0 0 876
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Akkor csak vásárold mázsaszám :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: szvl (875)
szvl Creative Commons License 2008.07.04 0 0 875
íratkozz be egy kibaszott iskolába és tanuld meg a szakmát!!!!!!!

Na, ez az a stílus, amivel elveszítheted a tekintélyedet. Ezek után nem vagyok olyan biztos, hogy a Cereplaszta valóban annyira pocsék lenne, mint ahogy a 862. hozzászólásban leírtad...
Előzmény: ponex (874)
ponex Creative Commons License 2008.07.04 0 0 874
Ezekszerint te vagy a festő és nem én.

örülök, ha segítettem valamiben, és bánom ha nem értettél meg dolgokat, és azt most ellenem probálod felhasználni.

Ígérem, hogy nem adok neked több rossz tanácsot, és bocsáss meg az eddigi vétkeimért, amit elkövettem ellened, mármint a segítő szándékot. De mostantól íratkozz be egy kibaszott iskolába és tanuld meg a szakmát!!!!!!!
Előzmény: totya4 (873)
totya4 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 873
Kösz a választ!

Nyugi, nem hibáztatlak. Ne ijedj meg azért máskor ennyire.

Ne törpölj annyit, csak csináld!!!!

Az a baj hogy mindig poénosra veszed, meg írod hogy csináld, csináltam, el is basztam, na kösz. Ha legközelebb ugyanígy csinálom ugyanígy elbaszom, tehát nem jó megoldás hogy csináld, hanem inkább "kérdezz és vagy gondolkozz, jöjj rá mit basztál el", és folytasd utána. Egyébként nem verem magam a földhöz hogy nem sikerül minden faszán, számítottam rá.

Szóval amit itt hetek óta írogattunk neked, az nagyon sok információ, de csak elmélet, ebből te alakítasz ki magadnak valamiféle gyakorlatot, nyilván a saját elképzeléseid alapján

Ha valami pontosan le van írva, akkor azt nehéz elrontani. Ha valami bizonytalan, akkor pl masgas írja is pl hogy nem tudja 100%-ra megmondani milyen az amikor a festék kellően fel van higítva.

A baj az hogy egy-egy visszakérdezésmere beleszólsz azzal hogy "bazdmeg már annyit kérdezel mint egy mérnök csináld már!". Igy aztán nem kapok választ attól aki le is írná a választ, tehát ez hátráltatás valóban.

"Ha jó idő van az alapozó 1 órán belül csiszolható, nem kell azért egy napot várni"

Nem állítottam, hogy ez törvény lenne, nyilván ellenőrizni kell. Nem tudom milyen anyagot használsz, és nem tudom, mit jelent számodra a jó idő fogalma.


Ez már-már politikusi szintű kibeszélési képesség :) Mondhatnám butaság.
Te pontosan ezt írtad és pontosan és kifejezetten nekem írtad. Ha úgy gondoltad volna hogy mást értünk "jó idő" alatt akkor azt írtad volna konkrétan, vagy akkor írtál volna mondjuk 3 órát.
Ha írsz nekem valamit, akkor gondolhatod hogy azt hasznosítom, márpedig ha hasznosítom, akkor a leírtak alapján. Szóval most igen mellébeszélsz. Mondhatnám úgy is, hogy ne nézz hülyének :) De hogy lássuk mi a jó idő szerintem: "Meleg idő, 27-30 fok, nap süt, enyhe/erősebb szellő". Mellesleg pontosan leírtam milyen anyagot használok. :)

A 8-as korong is hasonló eset volt, egy műszakit végzett embernek mint én nem okozott gondot tudni mi az a 8-as, erre kiderül hogy az jó, csak ha nem nagyon 8-as :)

Kösz az eddigi segítséget!
Előzmény: ponex (872)
ponex Creative Commons License 2008.07.04 0 0 872
Hát alapvetően úgy van ez a dolog, hogy én leírok valamit, te azt értelmezed valahogyan, és valamiféle elvárást támasztasz ezzel kapcsolatban, miközben én innen nem tudom ellenőrizni, hogy te tulajdonképpen mit is csinálsz valójában, ahhoz képest, amit kellene csinálni! Találkozol új jelenségekkel, zsibbadnak, bedurrannak a kéz izmaid esetleg az alkarod is, és ezt valamiféle hibának titulálod. Holott teljesen természetes dolog, hogy az addig használaton kívüli izomcsoportok, amelyek ecset használatkor aktiválódnak, reagálnak az újfajta terhelésre, elkezdenek hozzá erősödni a terheléshez :)))

Szóval amit itt hetek óta írogattunk neked, az nagyon sok információ, de csak elmélet, ebből te alakítasz ki magadnak valamiféle gyakorlatot, nyilván a saját elképzeléseid alapján. Ha most oda mennék hozzád, és megmutatnám, a gyakorlatban kb 10 perc alatt azt amit leírtam eddig, megdöbbennél, hogy mennyire más mint a saját elképzeléseid :))))


"Ha jó idő van az alapozó 1 órán belül csiszolható, nem kell azért egy napot várni"

Nem állítottam, hogy ez törvény lenne, nyilván ellenőrizni kell. Nem tudom milyen anyagot használsz, és nem tudom, mit jelent számodra a jó idő fogalma.

"Okozhat olyat egy nem kellően megszáradt alapozó hogy nehezen lehet rajta húzni az ecsetet, azaz mintha nem lenne elég híg a festék?"

Igazából, nem látom a valódi problémát. Biztosan ismered az információ torzulás jelenségét. Te gondolsz valamire, de nincsenek megfelelő fogalmaid hozzá, nyilván mert laikus vagy a témában, ez nem is baj, de én a rossz fogalmakkal leírt gondolatot, nem tudom úgy értelmezni, mint ahogyan te gondoltad. Képzeld ha ezt még másnak is tovább mondanám a saját értelmezésemmel, mi lenne az eredeti gondolatodból. Semmi :)))

Lehetséges, hogy tényleg nem elég híg az anyagod, az is lehetséges, hogy nem vettél az ecsetre elegendő anyagot, az is lehetséges, hogy egyszerűen szar az anyag amit használsz, ezt én innen nem tudom megmondani


"Ugyanis hallgattam rád, csiszolás/portalanítás után felvittem az alapozót, majd 1 órát vártam"

Azt nagyon jól tetted, hogy hallgattál rám :DDD
Amint fentebb írtam, az egy óra nem szentírás, hanem idősporoló lehetőség. Ellenőrizni kell, hogy tényleg megszáradt-e? Ha igen, az jó, ha nem akkor várni kell még vele!

"150-es papírral finoman csiszoltam rajta. Szépen vitte, tehát száraznak tűnt. "

Ha nem tömődött tele festékkel a papírod 2-3 mozdulat után, akkor elméletileg száraz volt

"mikor elkezdtem festeni úgy ragadt az ecset/festék hogy ihaj."

Második alapozás volt vagy zománcozás? De mindegy is, mert nem érzem azt az érzést, amit te (úgy tapadt, hogy ihaj" mondattal írsz le. Lehet, hogy azt mondanám, így is kel neki :)) csak számodra ismeretlen ez az érzés.

"Próbadeszkán (ami már festve volt) szépen akadás nélkül lehetett kenni."

A próbadeszka ugyanúgy volt előkészítve? Ugyan olyan anyagból van, mint a munkadarabod Ugyanazzal az anyaggal, ugyanolyan rétegvastagságban lett lekenve? Ugyanannyit vártál vele, ugyanolyan időjárási körülmények között, és ugyanolyan mértékben lett csiszolva, és ugyanazzal az anyaggal le kenve, mit a munkadarabod? ugyanazt a metodikát alkalmaztad a próbadarabon is, párhuzamosan a munkadarabbal?

Ha neked nem sikerül valami, azért ne engem tegyél felelőssé!!!!!!!

Egy szakmát nem lehet könyvből megtanulni, ez biztos. Ne is várd egy fórumtól, hogy szakemberré válhatsz. Sok elméleti ismereted van már, de ha nincs gyakorlott szakember akitől megfigyelhetnéd, hogy ténylegesen mit hogyan kell csinálni, akkor fognak érni még ilyen meglepetések, e felől semmi kétségem :))) Nem lehet minden mozzanatot leírni, a legtöbb dolgot tudattalanul, szinte ösztönösen csinálok, ezért egy csomó minden nem is tud a felszínre kerülni, csak ha látod a dolgot menetközben

Van egy jó mondás: Minden problémát megoldhatatlanná lehet fejleszteni, ha eleget gondolkodunk rajta.

Ne törpölj annyit, csak csináld!!!!
Előzmény: totya4 (871)
totya4 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 871
Szia!

Ha jó idő van az alapozó 1 órán belül csiszolható, nem kell azért egy napot várni

Okozhat olyat egy nem kellően megszáradt alapozó hogy nehezen lehet rajta húzni az ecsetet, azaz mintha nem lenne elég híg a festék?

Ugyanis hallgattam rád, csiszolás/portalanítás után felvittem az alapozót, majd 1 órát vártam (locsoltam addig), az idő jó volt. 150-es papírral finoman csiszoltam rajta. Szépen vitte, tehát száraznak tűnt. Nade most jött az érdekesség, mikor elkezdtem festeni úgy ragadt az ecset/festék hogy ihaj. A higítás csak kicsit segített. Próbadeszkán (ami már festve volt) szépen akadás nélkül lehetett kenni.

Nem hiszem hogy a festék szárad volna ki, hiszen használat után visszazártam, egy óra múlva nyitottam ki, azalatt csak nem sűrűsödhetett be. Kavarás mindig volt. Az ecset mindig ki lett mosva.

Kösz! :)
Előzmény: ponex (781)
totya4 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 870
Kösz!

Mondjuk írtam hogy haramdannyit kevergettem csak a zománcot, mégis bugyborékos, míg az alapozóba egy darab nem volt, ezért érdekes.
Előzmény: ponex (858)
ponex Creative Commons License 2008.07.02 0 0 869
Nem egészen!

"fal lecsiszolása"

Ha beton, akkor nem kell csiszolni

-" por letörlése nedves kendővel"

Nem nedves kendővel, hanem száraz kefével, esetleg egy sűrű szőrű partvissal, és ez után ereszted be. Falfix tökéletesen megfelel. Ha beton, akkor a csiszolás, és következésképpen a portalanítás is elmaradhat. Ha nagyon szív és foltokban viszonylag gyorsan szárad, akkor ereszd be mégegyszer, biztos ami biztos alapon

- durva hibák javítása

Igen

- fal fixálása falfix-el (Ceresit alapozót sehol sem találok)

Igen, de már csak a nagyolás helyein

- Glettelés cereplasztával 2 rétegben."

Igen, aztán csiszolás, festés, első réteget kissé meghigítva, a második mehet sűrűvel, de érdmes volna kiprobálni, hogy festés előtt mennyire szív a glett, és ha nagyon, ami esélyes, akkor festés előtt mégegyszer beereszteni, ezt azért is javaslom, mert nem vagy festő, nem fogsz tudni olyan tempóval gurítani, és ha nagyon szív a glettelésed, nem fogod tudni szépen kioszlatni a festéket!

Ha elolvasod a ceresit tájékoztatóját, akkor kiderül, hogy a nagyoláshoz kell egy kicsit dúsítani cementtel, ennek az lehet a jelentősége, hogy nagyobb rétegvastagságot tudsz így képezni, vagyis vastagabban tudsz dolgozni vele, ha már muszály :))
Előzmény: szvl (863)
halaloszto Creative Commons License 2008.07.02 0 0 868
hengerelve volt utanna.
meg kell varni a szaradasokat, meg az alapozot alkalmazni kell, es nem szedi fel. Ha felaztatod az alapozoval, rafogod hogy szaraz az mar, es jo suru festekkel nyomulsz hogy ottmarad a henger ha feldobod, akkor le fogja szedni.

vajk
Előzmény: szvl (867)
szvl Creative Commons License 2008.07.02 0 0 867
És azt megkérdezhetem, hogy gletteles utan tapétáztál vagy hengerrel festettél? Elsősorban azon izgulok, hogy ez a Cereplaszta nem ragad meg, és a henger feltépi a glettet különösen azokon a falakon ahol a beton teljesen simma.
Előzmény: halaloszto (866)
halaloszto Creative Commons License 2008.07.02 0 0 866
ja. nalam nem kellett a betont csiszolni, mert a tapeta leszedese utan a nyers gyari beton volt, tele buboreklukakkal.

vajk
Előzmény: szvl (865)
szvl Creative Commons License 2008.07.02 0 0 865
Én is panellakást újítok fel. És Cereplasztát használtál?

Egyébként a felület alapos előkészítése ígyis-úgyis be van tervezve, mindenképpen lecsiszolom a falat betonig, falfix-el való kenést is terveztem, mert a rhimano a nagyon simma felületen nem tapadt meg rendesen, ezt el szeretném most kerülni.
Előzmény: halaloszto (864)
halaloszto Creative Commons License 2008.07.02 0 0 864
En anno igy csinaltam a panelban, es nem volt sehol gond. Csak a plafonon, ahol valami nemtommilyen festek volt elotte. Azt le kellett spaklizzam.

vajk
Előzmény: szvl (863)
szvl Creative Commons License 2008.07.02 0 0 863
kevergetni is kell cementtel

Ne ijesztegess! Kevergeti cemtenttel? Ez komoly? Pont azért vásároltam bekevert anyagot, hogy ne kelljen kevergessek és gyorsan haladjak!

Akkor most ha már megvásároltam, akkor mi a teendők sorrendje? Ha jól sejtem, akkor:
- fal lecsiszolása
- por letörlése nedves kendővel
- durva hibák javítása
- fal fixálása falfix-el (Ceresit alapozót sehol sem találok)
- Glettelés cereplasztával 2 rétegben.

Jól gondolom?
Előzmény: ponex (862)
ponex Creative Commons License 2008.07.02 0 0 862
Hát ezzel a fantasztikus, használatra kés anyaggal kétszer annyi munkád lesz, a sokkal alaposabb előkészítés miatt, meg még kevergetni is kell cementtel, meg vízzel, és alapozni, felülettől függően akár többszőr is.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE
A Ceresit Cereplaszta® glettanyag felhordása előtt a felületből kiálló nagyobb egyenetlenségeket és a puha, laza részeket el kell eltávolítani. A felületet portalanítani szükséges és a nagyobb mélyedéseket cementtel erősített Ceresit Cereplaszta® glettanyaggal ki kell tölteni (4 rész Cereplaszta® 1 rész cementtel keverve, max. 5% víz hozzáadásával). A megfelelő szívóképesség és a jobb tapadás elérése érdekében a felületet le kell alapozni a vízzel 3 : 1 arányban hígított Ceresit Univerzális alapozóval. A túlságosan szívóképes felületeket javasolt ismételten alapozni.

Forrás: http://ceresit.hu/cereplaszta.html

Én kénytelen voltam rábízni a tulajra az anyagbeszerzést, nem rég, pár napja, és ezt a szart hozta nekem, de csak egy össz 2 nm-es területet kellett volna áthúznom, hát annak kedvéért nem alapozgatam, de ha te nagy felületre akarod használni, akkor lehet, hogy érdemes vele bajlódni, ha már megvetted, hacsak nem cserélik át valami más zsákos anyagra, mondjuk széria glettre, ami műgyanta erősítésű gipszglett, és valóban csak egyszerűen bekevered vízzel és valóban használatrakész gletted van!

Nyers vakolatra meg 6-30-as rigipszel dolgozz elsőrétegben, és ez után széria glett, vagy más is lehet persze, de én szériát szoktam használni!
Előzmény: szvl (861)
szvl Creative Commons License 2008.07.02 0 0 861
Egesz pontosan Cereplaszta beltéri glett-ből vásároltam be.
Előzmény: szvl (860)
szvl Creative Commons License 2008.07.02 0 0 860
Én éppen most vásároltam 250 kg. Ceresit-et. Akkor most jól megszívattam magam?
Előzmény: ponex (859)
ponex Creative Commons License 2008.07.02 0 0 859
A Ceresit volt régen a Breplasta, egy utálék anyag, nagyon gyorsan kiszárad, (kásásodik), és csiszolt beeresztetlen felületre Krőzus király öszes kincséért sem hajlandó normálisan tapadni. Ami nagy különbség lehet glettek között, az a kézi, vagy gépi felhordásúság. A gépi glettek némelyike vannak hasonló anyagból, mint a ceresit. Hát a különbség könnyen kitalálható, a gépi felhordással 10-x annyit meg tudsz csinálni egy nap, sokkal vastagabb rétegben lehet felhordani, és száradáskor (kötéskor), nem zsugorodik annyira. De azért ez nem igaz minden gépi glettre sem. De nagyon sok féle glett anyag van, mind gépi, mind kézi felhordású, némelyek között hatalmas különbség van
Előzmény: halaloszto (857)
ponex Creative Commons License 2008.07.02 0 0 858
Természetes, hiszen a kevergetéssel levegőt juttatsz az anyagba. Mielőtt felhasználod, vár egy 10 percet, hogy a levegő szépen eltűnjön belőle.

Az alapozást 120-as papírral érdemes, de azt is csak finoman! Meg akkor is látszik, ha nincs elég anyag rajta
Előzmény: totya4 (855)
halaloszto Creative Commons License 2008.07.02 0 0 857
Hadd kerdezzek mar egy elmeletit:

Mi a kulonbseg a keszrekevert glettek, mint pl a ceresit, meg a zsakos gipszes neked kell keverni kozott?

Azt ertem, hogy a ceresitben valami muanyag ragaszto van, de miben kulonboznek felhasznalasilag, van hely ahova csak az egyik jo?

vajk
ponex Creative Commons License 2008.07.02 0 0 856
Amennyivel drágább a 20 centi széles bordür, annyival lehet drágább a felrakása százalékos arányban persze
Ha a 3 centis 600 ft/db a 20 centis meg 1500 akkor cirka 30% a diferencia, nagyjából ennyi lehet a felrakás munkadíja is több a szélesebb esetében. Ez vonatkozik a bordürökre és a frízekre egyaránt.
Előzmény: Bobbo (853)
totya4 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 855
Üdv!

Az normális hogy a zománcfesték bugyborékos? Sokkal kevesebbet higítottam és kevergettem mint az alapozót, tehát nem hiszem hogy én okoztam volna. Természetesen a festett felületen is megjelennek ezek az apró buborékok, bár idővel nagy részük eltűnik.

A másik, hogy a zománcozás után azt vettem észre hogy az alatta levő kissé csiszolt felület csiszolása (karcolása) szépen látszik át a zománcon, tehát lehet hogy az alapozót nem durva 80-assal, hanem finomabbal kéne csiszolni/érdesíteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!