Keresés

Részletes keresés

tom1971 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 12967

Még annyit hogy a potrohája barna vagy piros volt, de nem volt megnagyobbodva.

tom1971 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 12966

Sziasztok!

 

A 11 hónapos kislányom nyakán mászott bent a házban egy fekete színű kullancs. A gyereket teljesen átnéztük és most nem tudom hogy már benne volt és kijött, vagy most akart csak belemászni.

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.24 0 0 12965

Kár volt elkiabálnom, ma újra nem vagyok jól, kezem-lábam fáj, gyenge vagyok, remegek. Úgy látszik, néha vannak ilyen "jobb napok". Amíg a diagnózis nem lesz meg, ez nem lesz jobb...:( De azért próbálom csinálni a dolgaimat úgy, mintha minden rendben lenne, mert amúgy sem tudom, még hány hétig-hónapig leszek így. És a hasam is megy újra, lehet, hogy az a fertőzés nem tud múlni a szervezetemből...?

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12964

Richmond mar tele van figyelmezteto tablakkal. Az egyik legfertozottebb londoni park, foleg a szarvasok es a mokusok miatt. 3 evig oda jartam futni. Mintha anaplasmat olvastam volna par eve a borrelia mellett.

Előzmény: illatosfű (12962)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12963

Lenne egy kérdésem azokhoz,akik már szedtek mynót. Ez rettenetes gyengeség meddig tart? Mert már szörnyen unom. :(  Két hete hagytam abba....

illatosfű Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12962

Kedves Je!

 

Köszönöm, hogy írtál. Nagyon jó volt olvasni. Igen sejtettem, hogy értesz hozzá, mert a tüdőfűről is tudtál, de így teljesen megnyugodtam. Meg aztán sokan csak olvassák a fórumot és jó hogy ezeket így leírtad, nehogy valaki félre értsen valamit.

 

Maria Treban azt írja, hogy a friss feketenadálytő leveleket megmossuk és egy deszkán szétnyomkodjuk, a beteg testrészre helyezzük és rögzítjük.

 

Kicsit nosztalgiáztam, hogy írtad Angliában vagy. Sohasem láttam még olyan fákat, mint a richmondi erdőben, és ember magasságú páfrány mezőt. Sokat parkoztam Londonban, nagyon szerettem. A királyi palota mellett még rókákat is láttunk, az úton is és bent a parkban is.

 

Jobbulást kívánok Neked!

Előzmény: Törölt nick (12959)
Lentesfent Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12961

kézremegés lehetséges néhány oka:

"Kézujjaid remegéséhez izzadás, hirtelen testsúlyvesztés, ingerlékenység és álmatlanság is társul? Ekkor jogos a gyanú, hogy pajzsmirigyed túlzott működése okozza a panaszokat. Az anyagcsere szabályozásáért felelős szerv az agyalapi mirigy szabályozása alatt áll. Ha a TSH nevű stimuláló hormon mennyisége meghaladja a normális értéket, az alapanyagcsere megemelkedik. Hiába fogyasztasz elegendő kalóriát, mégis nagyfokú fogyást tapasztalsz. Gyakori figyelmeztető jel az állandó hőemelkedés. Bőröd nyirkossá válik, nehezen viseled a meleget, és hasmenés is előfordulhat.  

Vérvizsgálat és ultrahang ad pontos választ, valóban ezzel a betegséggel kell-e szembenézned. Kevésbé komoly elváltozás esetén elegendő lehet a gyógyszeres terápia, ám előfordulhat, hogy a pajzsmirigy műtéti eltávolítására is sor kerül. A gyógyulás elősegítéséhez a megfelelő diéta is hozzájárul, amely energiában gazdag, könnyen emészthető táplálékokból áll. Figyelj a magas káliumtartalmú élelmiszerek fogyasztására, mint a banán, a mazsola és a burgonya.

 

A váratlanul fellépő, nem szűnő kézremegést egyes gyógyszerek vagy vény nélkül kapható készítmények is kiválthatják.
Az antidepresszáns gyógyszerek jellemző mellékhatása a kézremegés, emellé szájszárazság, levertség, vagy épp ellenkezőleg, nyugtalanság is társulhat. Felesleges kétségbeesned, és saját elhatározásodból semmi esetre se hagyd abba a gyógyszer szedését! Két hét elteltével rendszerint minden kellemetlen panaszod megszűnik. A terápia befejezése is fokozatosságot igényel, mert ezek a szerek, ha hirtelen hagyják abba a szedésüket, szintén kiválthatnak kézremegést, szédülést.


 Az adag csökkentéséről vagy egyéb, helyettesítő szer javasolásáról a kezelőorvos dönthet.Az asztma és allergia kezelésére alkalmas gyógyszereknek is felléphetnek hasonló hatásaik.

Legyél különösen óvatos, ha többféle panaszodra különböző gyógyszereket szedsz egy időben. Ez alól a természetes hatóanyagokat tartalmazó táplálékkiegészítők sem jelentenek kivételt.

 

A vércukorszint csökkenése esetén jellemző tünet a kézremegés. Emellett szédülés, gyengeség, izzadás is fellép.
Ha hajlamos vagy a hirtelen vércukorszint-zuhanásra, zárd ki étrendedből a finomított termékeket, a fehér lisztből készült pékárut, az édességeket és a cukrozott gyümölcsleveket. A nyers zöldség és gyümölcs, a hüvelyesek és a hántolatlan gabonafélék segítenek megelőzni a panaszokat.


Valamennyi tremort csökkentő gyógyszer hozzászokást okoz. Még az ártalmatlan propranolol (béta-blokkoló) adagját is szüntelenül emelni kell. Ezért a kézremegés kivizsgálása, gyógyszerelése, a gyógyszerszedés következményeinek rendszeres megfigyelése felelősségteljes szakorvosi faladat."

Előzmény: Törölt nick (12954)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12960

Hát igen, én már évek óta édesítőztem, még abból is a legsz@rabb fajta (ilyen Reál márkájú pl. :) ), ma feltettem, hogy többé soha. És ebben tényleg van valami, hogy a méreganyagok okozhatnak ilyen tünetet, mert pl. ez az izomrángás nálam úgy kezdődött először, hogy mindig miután a hajamat befestettem. Emiatt először azt gondoltam, hogy ez hajfestékallergia, mert utána egy nappal meg mindig elmúlt. Úgyhogy egyelőre azt látom, hogy amit tenni lehet, minél kevesebb méreg a szervezetbe, és gyümölcsök, zöldségek, vitaminforrások minél nagyobb számban (amit a pénztárca persze lekorlátoz, de még így is érdemes törekedni rá, hogy minél több egészséges termék és minél kevesebb adalékanyag kerüljön a szervezetbe). Csakhát eddig mindenből az olcsót vettem meg, azzal nem törődtem, hogy mi a jó a testnek, csak hó végén is legyen mit enni :( A tapasztalat meg az, hogy utána amit meg is spóroltunk, elköltjük gyógyszerekre és orvosra..Sőt sokkal többet is.

Előzmény: Törölt nick (12958)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12959

Kedves Illatosfu,

koszi a linkeket, igen, nezegettem mar es mas linkekekt es kepeket is. Nagyon hasonlit a ket faj, pedig kulonbozo nemzetseg, de egy csalad.

Amit szedtem az azert jobban hasonlit a nadalytore mint a tudofure, csak felmerult bennem is a tevedes lehetosege.

Azert lehet kiprobalom kulso borogataskent. En sok gyogynoveny szoktam gyujteni es bar nem vagyok botanikus, azert nem vagyok laikus sem annyira. Pl aki nem ert semmit a gombakhoz, annak tilos a sajat gyujteset enni, mert pl a gyilkos galoca kicsi peldanya is eleg lehet egy 4 tagu csaladnak orok eletre, es nagyon hasonlit tobb jo fajta gusztusos gombahoz. De ha a galambice gombak koze bekerul egy mergezo, attol csak lesz egy hasmenesed es semmi mas. Szoval a profi es laikus kozt szeles skala, es ugy fejlodik az ember ha kiserletezz, de tudni kell a hatarokat. 

Ha nadalyto, akkor az jo es segit a csuklomon.

Ha tudofu, akkor lehet nem segit, de nem doglok bele, vagyis nem art. 

Belsoleg pedig meg a nadalytot sem mernem, a majkarosito hatasa miatt. Igy ezt sem.

A levele pedig meg salatakent is fogyaszthato (tudofu), es mindketonek a levelenek kb azonos a gyogyhatasa, hiaba ugyanaz a csalad. Egyenlore szarad, lehet kiprobalom. je

Előzmény: illatosfű (12956)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12958

édesítőszer - nagyon sok rosszat olvastam rola, kulonosen az "aszpartam" vagy masik neven "nutrasweet"  -  elkepzelheto h attol vannak rangatasok, de fejfajas stb minden lehet tole. Hihetetlen lobbija van, nem birjak betiltatni, pedig mar evek ota megy a harc az usaban h tiltsak be de nem sikerul. Rengeteg irodalma van a neten, csak tul sok info es nehez kihamozni melyiknek lehet hinni.

Vannak jo edesitoszerek, melyek allitolag artalmatlanok, de en ugy vagyok vele, h legyen minden termeszetes, szerencsere nem vagyok edesszaju, cukorfogyasztasom kb negyed kg evente. Igy szerintem az edesszajuak egyenek termeszetes cukrot, mezet, mint ezeket a mesterseges dolgokat.

Előzmény: Törölt nick (12954)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12957

A szaunarol meg a fertozesi lehetosegekrol meg annyi hozzafuznivalo, h pl angliaban ismeretlen fogalom a hidegvizes merulofurdo utana, csak zuhany van. Igy a fertozesi lehetoseg kizart. Hidegvizes merulofurdore pedig en meg szlovakiabol emlekszem, ahol 2 fokos volt - abban a vizben sem tenyesznek bacik, tul sok nem az biztos.

 

Labgombat pedig mindenhol lehet kapni, arra termeszetesen vigyazni kell.

 

De erdekes volt hallani az infraszaunarol, mert eddig nekem figyelmemen kivul esett, mivel szeretek szaunazni, eszembe se jutott h kiprobaljam az infraszaunat. De hogy irtatok h az mennyivel hatasosabb a Borriella ellen, lehet ki fogom probalni. je

Előzmény: Törölt nick (12951)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12956

Kedves Je!

 

Feketenedlytő:

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_nad%C3%A1lyt%C5%91

 

Tüdőfű

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCd%C5%91f%C5%B1

 

Ha nem ismerek pontosan egy növényt, akkor én először mindig gyógynövényboltban veszem meg. Aztán megnézem, megszagolom, elkészítem felhasználom. Ha jó volt és sikeresen , biztosan beazonosítom, akkor szoktam begyűjteni, vagy termeszteni.

 

Én is töltöttem egy hónapot Angliában. Nem emlékszem, hogy láttam volna gyógynövényboltot náluk, bár nem is kerestem. Én felvenném a kapcsolatot a helyiekkel és érdeklődnék. Lehet, hogy a növény azonosításban is tudnak segíteni. Itt az angol wikipédia linkje:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Symphytum_officinale

 

Van egy híres gyógynövény botanikusuk is a britteknek, de most nem jut eszembe a neve.

Tényleg kicsit más a klíma mint itthon. A nedvesebb közeg, pont kedvez a feketenadálytőnek. A leveléből nem szabad teát készíteni. A gyökerét mélyről kell kiásni, apritani és speciálisan kiszárítani, aztán lehet felhasználni.

 

Sok sikert kívánok neked!

Előzmény: illatosfű (12952)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12955

Szia Hornet! 

Annak ellenére hogy a tavalyi tesztemnél az Igg és Igm is pozitiv lett, az ideinél csak az Igm lett pozitiv most jól vagyok. 

De a biztonság kedvéért nyáron fel fogom iratni az injekciókat Bicilin La-t és ha kell még egy hét ampicilin kúrát is .

Ha beüt a krach akkor legyen kéznél és beadatom majd .

Persze előtte egyeztetek vmelyik infektológussal.

Nekem az ampicilin injekció is bevált , 21 darabot kaptam az egy grammosból egy hétig tavaly és utána zinnat 10 napig, majd jött a bicillin heti egy ,mert az nyújtott hatású.

 

Előzmény: hornet599 (12949)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12954

Kicsit jobban vagyok, csak a karjaim gyengék, remeg a kezem még. Én évek óta édesítőszert használtam mindenhez, most elhagytam megint, inkább hízom, de cukrot (vagy majd mézet) használok. Állítólag az édesítőszer is okozhat rángásokat, sőt még epilepsziát is. Korai még bármit kijelenteni, de kicsit jobban vagyok, igaz elkezdtem C-vitaminozni, baromi sok gyümölcslevet is iszom. Az immunrendszer erősítéséből baj nem lehet, akár van valami komoly betegség a háttérben, akár nincs. Még mindig bizakodom, hogy csak múló fertőzés volt.

illatosfű Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12953

Kedves Hornet!

A szauna önmagában hasznos lehet, én a közösségi szaunától tartok, ahol még egyéb fertőzéseket lehet beszerezni.

Az én elméletem szerint a borrelia egy "intelligens" élőlény, ami megérzi, hogy a szövet már nem élő és a spirochéta alakját, átváltoztatja ciszta alakká, innentől kezdve hiába keresnek spirál alakú pálcát, nem fognak találni.

Ide csatalok egy linket, ha jól emlékszem neked remekül megy az angol, érteni fogod. :)

Ebben a videóban vérben lévő borreliát keresnek mikroszkóppal, nagyon jól elmutogatják közben, a különböző megjelenési formáit a borreliának, és az is látszik, hogy mennyire speciális tudást igényel a felfedezése, és mennyire idő és türelem igényes munka.

Néhány évvel ezelőtt a szájsebészem elkérte, a fogamat, hogy megnézhesse mikroszkóp alatt, és igen ő látott "valamit", mert utána elhitte nekem, hogy tényleg őrült fájdalmaim vannak és segített nekem, de ő egy különleges ember, nekem meg nagy szerencsém volt.

https://www.youtube.com/watch?v=A_QO3QEr5W4

Előzmény: hornet599 (12950)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12952

Kedves Je!

Gyűjtöttél valamit, amiről nem tudod, hogy tényleg feketenadálytő e. ÍGY TILOS FELHASZNÁLNI!!!!

Előzmény: Törölt nick (12948)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12951

Annyiban igaza van Illatosfűnek,hogy a szaunázásnál azért be kell tartani egy két biztonsági intézkedést. Merülő fürdő és mindenféle közös víz,ha antibiotikum kúra közben vagy Tilos! Vigyél több törölközőt vagy lepedőt és igyekezz mindig szárazon ülni. Ezen kívül nem árt ilyenkor bekapni előtte két szem tőzegáfonya tablettát a húgyúti fertőzések elkerülése végett. Ha ezeket betartod nem lesz semmi baj és érezni fogod,hogy rengeteget segít.

Előzmény: hornet599 (12950)
hornet599 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12950

Illatosfű, köszi a választ. Vérből világos, hogy nem tudják kitenyészteni, mert egy idő után a szövetekben bújik meg. De éppen ezért nem világos, hogy ahol feltehetően gyulladást okoz, ott miért nem lehet mikroszkóp alatt látni?

A szauna-fertőzésekkel kapcsolatban mire gondoltál konkrétan? Magára a szaunára, hogy nem jó, vagy az ott elkapható pl gombás fertőzésekre?

Előzmény: illatosfű (12945)
hornet599 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12949

Köszi Babos, hogy megosztottad a tapasztalatod. Endomedix-nél jártam anno én is, bár ott csak ételintolerancia vizsgálatot csináltattam. A 4gasztódokiból 2 magánban volt, mindegyik megtükrözött, s egyik se talált helicobactert. Rabyprex régi jó ismerős, évekig szedtem én is, próbálkoztak a dokik felírni, de nem lett jobb tőle a gyulladás :)

Egyébként te mostanában jól vagy? Ahogy visszaolvastam, durva kezeléseken mentél keresztül. Mióta vagy tünetmentes - már, ha tünetmentes vagy egyáltalán?

Előzmény: Törölt nick (12938)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12948

Kedves Illatosfu,

ma talaltam az arokparton egy csokorra valot, csak bizonytalan vagyok bennem h fekete nadalyto e vagy keskenylevelu tudofu.

Mindkettonek a levele jo teakent tudobajokra es emesztesre, es a fekete nadalyto gyokere pedig kulsoleg fajdalomcsillapitasra, ahogyan irtad is.

De ha tudofu, akkor nem hasznal.... vagy esetleg art....

Szoval nem vagyok benne biztos, nagyon hasonlit a ketto egymasra.

Angliaban talaltam az arokparton, itt mas a klima kicsit es kicsit mas a flora is.

Most van 2 gyoktorzsem, szaritom oket, aztan majd meglatom hogy mit csinalok, hatha addigra elmulik a artritisz a csuklombol.

Egyebkent ma mar sokkal jobb mint tegnap, bar meg mindig be van dagadva es korlatozottan tudom mozgatni. (Nem tudom hatrahajtani a kezfejem mint a masikat)

 

Az idegrangas talan kezd elmulni.... mindenesetre joval kevesebb mint delelott.

Kozben azert megittam a deli es az esti soadagomat is, mert rajottem h csak idegesito ez a rangas, de nem fajdalmas. Igy ma megvolt a napi 3 adag.

Csak az egyik sos lebe teszek aszkorbinsavat, a masik 2-be citromot csavarok en is.

De a so sav nelkul kellemesebb mint savasan. Az esti adag tulsagosan sos savanyu volt :(  De azert meg lehetett inni.

Majd 3 het mulva eldol h bevalt-e ez a so-kura. En most kitartok mellette. De meg nagyon szimpatikus nekem az illoolajok alkalmazasa, csak arra azt irtatok h belsoleg mar gyogyszerkent minosul, igy azt azert meg akarom beszelni Esztoval mielott belekezdek. Persze a sot is, abbahagyom ha o mondja, de abba bele mertem kezdeni orvosi konzultacio nelkul is. Csak jott ez az idegrangas az arcomban, (csak a jobb feleben), ami  kicsit idegesito, es nem tudom hogy oruljek neki (?) vagy ne.

 

Egyebkent Epsonfurdot kb fel eve csinalok, elotte pedig sima sos vizben szoktam furodni - mar nem tudom miert, de kitalaltam h ez az egeszseges, joval regebb ota mint ahogy tudom h lyme-koros vagyok. Hiaba en soparti vagyok :)

Előzmény: illatosfű (12943)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12947

Kedves Gödel!

Én is örülök, hogy megismertük egymást.

Az előadást a macskakarom forgalmazója tartotta. Az előadás előtt kiosztott egy kis tájékoztató prospektust, aminek jó hasznát vettem. A kivetítőn rajta volt a szöveg, amit felolvastak, de nagyon halkan, én semmit sem értettem belőle, hátul.

Sok sikert kívánok neked is a gyógynövényekhez!

Előzmény: Gödel (12909)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12946

Kedves NNN!

Tegnap este eszembe jutottál. Későn feküdtem le és elfelejtettem bevenni a chrolella algámat. Még nem aludtam el, de elhatároztam, hogy ezért nem kelek ki az ágyból, elalszom így. Nem sikerült. Mindkét felkaromban apró rángások jöttek és nem bírtam tőle elaludni. Dúlva fúlva csak kimentem a konyhába és bekaptam az algát. Gond nélkül eltudtam aludni tudána és nem is jöttek vissza ezek a tünetek.

Annyit tudok az algáról, hogy méregtelenít és kiváló mangán forrás. Ez azért fontos, mert a borrelia kieszi a sejtjeinkből a mangánt, ami viszont fontos több rétű funkciót tölt be a szervezet működésében. 

Az ALS-ről nekem az rémlik, hogy az egy tünet csoport, aminek az eredete ismeretlen, lehet átfedés a lyme és az ALS között.

Szerintem sem múlik el magától a tüneted. Próbálj minél több információhoz jutni és segíteni magadon.

Sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (12886)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12945

Kedves Hornet!

A szövettanról és a Borreliáról nekem a következők ugranak be.

A borrelia aktív mozgásra képes, amint megneszeli a támadást, iszkol, ha ez nem sikerül neki, akkor cisztává zsugorodik és ilyen formában gyakorlatilag észrevehetetlen, és elpusztíthatatlan, kibírja a meleget, hideget, szárazságot, mint egy spóra.

Szövetből nem tudják kimutatni és vérből sem, ha az nem friss, néhány helyen csinálnak élővércsepp tesztet, akkor az ujjat szúrják meg és azonnal nézik a bacikat, van fenn egy videó, ahol kb negyven percig elemzi (angolul) a doktornő a látottakat.

A szaunáról többen írtatok már. Sajnos ott kiteszitek magatokat további fertőződésnek, inkább próbáljatok meg otthon gyógynövényekkel hasonló felmelegítő hatást elérni.

Probiotikumot én még nem használtam, eddig nekem a kefir elég volt. de olvastam egy elég meglepő dolgot, még pedig azt, hogy az egészséges csecsemő széklete a legjobb probiotikum, alulról adagolva, természetesen.

Előzmény: hornet599 (12885)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12944

Kedves Je!

Az hogy milyen feketenadálytövet szerzel be, az leginkább tőled és a körülményeidtől függ.

Ha a legjobbat akarod és megtudod csinálni, akkor ásó, lehetőleg szennyeződés mentes lelőhely, kullancselleni védelem persze, és szépen kiásod. Szárítod és őrlöd. Én még ezt nem csináltam. Annyit tudok, hogy a nedves környezetet kedvelő növény.

Ha kényelmesen akarsz hozzá jutni, akkor vásárlás. Nekem használtak a bolti krémek is.

Előzmény: Törölt nick (12882)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12943

Kedves Je!

A bio frekvenciáról nem tudok saját tapasztalattal szolgálni. Talán egyszer kétszer próbáltam régebben. Annyit tudok róla, hogy a megbújó bacikat zargatja fel..., ha igaz.

A só szerintem is hasznos dolog, de én nem innám meg ilyen mennyiségben, félteném a nyelőcsövemet, hogy szétmarja. Ettől vannak a természetben sokkal rafináltabb és kifinomultabb kórokozók elleni mérgek, amit a növényekben megtalálhatunk.

C vitamint én természetes formában igyekszem magamba juttatni.

Ma a fodrászom mesélte, hogy ő minden reggel éhgyomorra langyos vízbe tesz egy fél citromot, és húsz perc múlva reggelizik. Nekem ez szimpatikus megoldás. De azért az aszkorbin savat is eél lehet fogyasztani, szép lassan, nem jó belőle túlzásba esni, csak óvatosan mindennel.

A feketenadálytőt tudom ajánlani, de a mácsonyát még nem sikerült beszereznem, nem próbáltam még, itt hallottam róla először.

 

Előzmény: Törölt nick (12880)
illatosfű Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12942

Kedves Tom!

Én eddig készen kapható kenőcsöket használtam és jók voltak.

A naturlandnak volt egy feketenadálytő kréme amit nagyon szerettem, mert átlagnál magasabb volt a hatóanyag tartalma. Sajnos már évek óta hiába keresem nincs. Van viszont sok más, például mentollal keverve, vagy árnikával, vagy csak magában. Lehet próbálkozni, hogy melyik jön be.

Most először készítettem magamnak házilag feketenadálytő krémet. Olajban kisütöttem, leszürtem és összeturmixoltam aztán adtam hozzá finom házi sertés zsírt. Újra másképp csinálnám, eleve zsírban sütném át. 

A krém így is szemcsés maradt, ha tudja valaki feketenadálytő lisztet hol lehet kapni szóljon. A színe fekete, így mutatkozik ki, hogy ebben tényleg benne van a hatóanyag. Állagát tekintve, enyves, ezt lemosáskor lehet jobban érezni.

A feketenadálytő legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy a bőrön keresztül képes felszívódni a csontokig, és az izületbe is be jut. Még a fültövet is szoktam vele kenegetni, mert oda is nehezen jut el az antibiotikum, mivel az csak az érrendszeren keresztül képes haladni, és a fülben nagyon kevés az érhálózat.

 

Előzmény: tom1971 (12879)
Lentesfent Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12941

Így van, több oka lehet, pld. nemrég volt egy olyan bejegyzés  itt a fórumon, hogy a kféle mesterséges adalékanyagok is izomrángást okoznak/okozhatnak.

 

Találtam egy linket, amiben a szója is tiltott élelmiszerként szerepel, pedig agyonreklámozzák.



http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1167909882&order=timeline&index=124&azonosito=maskepp

Előzmény: Törölt nick (12939)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12940

Marobert, megneztem a cikkben a nemet nevet: Kardendistel

Igazad van,  ez egy macsonya faj, az biztos. Rakerestem nemetul. Megegyezik a Weber-Karde-vel, raadasul 2 latin neve is van, ami tovabb zavarja a dolgokat.

"Die Weber-Karde (Dipsacus sativus (L.) . Dipsacus fullonum), auch Rau-, Woll- oder Tuchkarde, wird auchKardendistel oder Kardel genannt " (egyeb nemet nevei)

 

Bogancsnak neveznek sok kulonbozo fajt, mindent aminek ragad a termese mint a tepozar, es sok faj tartozik ide, tobb nemzetseg, annak ellenere hogy egyes fajoknak hivatalosan is "bogancs" a neve.

 

Sot, meg a puli es pumi kutyaknak is sokszor Bogancs nevet adnak. Menhelyekrol ne is beszeljunk.... :))))

 

Es a bogancs is sok mindenre jo, ezeket ma tudtam meg. Sajna a kep lemaradt a korabbi hozzaszolasbol, mert nagyobb volt a megengedettnel, es nem birtam kisebbe varazsolni. De bogancs van a skotok cimereben, ez a nemzeti novenyuk, mindenhol ilyeneket lehet kapni (festmeny, kep, hutocimke konyharuha stb). Azert mas mint a macsonya :) 

Előzmény: Törölt nick (12931)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12939

Köszönöm a cikket. Én is olvastam ezt, de magnéziumot és kalciumot hónapok óta napi szinten veszek fogyasztok tabletta és pezsgőtabletta formájában. Így nálam ez valami más lesz, de azért remélem, hogy csak valami immunválasz fertőzésre - ez az optimista verzióm, amíg más be nem igazolódik. Sajnos a legtöbb helyen magyarázatként csak a vitaminhiányt írják, nameg az ALS-t, de azért ennyi embernek nem hinném, hogy az van, mert nagyon sokan panaszkodnak izomrángásra, más oknak is lennie kell..

Előzmény: Lentesfent (12934)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.22 0 0 12938

Szia Hornet! 

Én az Endomedix magán laborban voltam ahol a csövet is lenyeltem bizony, nem találtak ott semmit, de a gastroscopos vizsgálat eredménye Helicobacter pylori volt. Tehát nem székletből vették a a mintát. Amit még hozzáfűznék: sztk-s dokinál is jártam előtte, megtapogatta a hasam és megkérdezte le akarom nyelni a csövet? Igen , de sajnos az mondta hogy felesleges.Ennnyit az sztk-s dokikról, essünk túl rajta és kész .

Kaptam rá gyógyszert: 2x20 rabyprex mellett egy hétig 2x500 mg klacidot és 2x 1000mg amoxicilint . Teljesen rendbe jöttem, de mivel magán labor elég húzós volt az ára és természetesen foglalkoztak is velem. 

Tehát: MIKROSZKÓPOS LEÍRÁS: Mikroszkóposan HE  festés után , módosított giemsa festéssel Helicobacter pálca azonositható. Ez volt a leleten.

Szép napot 

Előzmény: hornet599 (12924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!