Keresés

Részletes keresés

benebar Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2385
Dénes hidd el csak te liheged túl itt egyedül..segitsegért jöttem a topikba igyvan pár jótanácsért és kaptam is köszönöm szépen...de te azt hajtogatod hogy 36 éve itt vagy te milyen fasza gyerek vagy és már jólhallom a beszédedből hogy nagy amerikánó is sőt jobban tartod magad amerikainak mint magyarnak ami lesüt az irásaidból..ami nem is baj. De engem hogy nemvezel és hogy mersz igy le minősiteni mikor aztsem tudod ki vagyok..!?!?!? HOGY?? Én ezt nem teszem már ittis látszik az intelligenciánk között a különbség.! FIGYELJ 27 éves budapesti srác vagyok vidéken születtem egy kis faluban..18 éves korom óta jaroma vilagot europában 7 országban dolgoztam 74 országot hajoztam végig és 2 szer jártam körül eurázsiát ausztráliát és indonéziát...mindenhol becsületesen dologoztam és a mai napig visszavárnak minden munkahelyemen...olyan dolgokat láttam és tapasztaltam meg fiatal korom ellenére hogy neked valószinüleg nem volt lehetőséged ezeket megtapasztalni akármekkora fasza gyerek is vagy!! És engem itt kezdessz basztatni hogy az ilyenek mint én..??? milyenek mint én??? Én kalandvágyból jöttem ide pénzzel a zsebembben (eléggel) hogy megtapasztaljam milyen az álmok és a lehetőségek hazája..és dolgozni is akartam/akarok hogy ne éljem fel az erre szánt pénzem teljesen...tehát amit megkeresek azt itt el is költöm szivesen .....ja és ez már bün?? Ettől én már "olyan" vagyok...mi illegális kisköcsög ???mi?? korrupt??? én taszitom az országot a biztos csőd felé????énvagyok az meg a hozzám hasonlók??? Hát ha igen szomorúan hallom hogy a 3 nyelvet beszélő munkás becsületes magyarok amerika ellenségei meg a te ellenségeid..!!! Te nemfigyelsz amikor aztmondom a rendszer SZAR az igy is van ,,mert én nemakarok kibújni semmilyen kötelezettség alól, de mit csináljak ha a te országod ilyen buta hogy az "ilyenekre" nem gondol mit én ?? hát sajnálom!! Adnának egy ideiglenes adószámot és addig a fél évig amig ittvagyok vagy 1 évig én szivesen befizetek nektek mindent (mint tettem ezt eddig bárhol)!!! Másfelől ha a rendszer jó akkor hogy van itt enny illegális ostoba beszélni nem tudó inkompetens spanyol,indiai,pakisztáni stb...akik kasztokba tömörülve élnek és arra sem képesek hogy megtanuljanak 1 nyelvet!?!?!?! Ilyenkor holvan a te nagy fasza amerikád király rendőrsége és bevándorlásai???
Előzmény: denes (2379)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2383
Probalj valtoztatni rajtam. Pukkancsnak nevezni eddig nem jott be, mi van meg?
Előzmény: denes (2382)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2381
Mit szeretnel, mit varsz tolem?
Előzmény: denes (2380)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2378

A rendszerben mi a hiba? Turistavizum csak latni akartam az orszagot es kicsit korulnezni ENNYI-re valo, pont. (Van hiba a rendszerben egyebkent boven, de nem ez - en speciel orommel olvasom, hogy nehezul az illegalis munkavallalas - es ez nem ellened szol, komolyan)

Eszt ismerostol hallom, jonnek az esztek, legalisan, pont mint Rob, ugy csinaljak, munkavizummal, egyik magantanito gazdageknal, utazgatjak korbe a gyerekekkel a vilagot, es soknyelvu eszt kislany tanitja a matekot meg a sok nyelvet. Masik politikus sminkmestere, az a dolga, hogy 2 orankent hajat es festeket igazitson, es kapott erre vizumot, mert politikus szerint nincs nala jobb.

Allampolgari vizsgan kell beszelni angolul, ha nem erted a kerdest, ha nem tudsz valaszolni, mehetsz potvizsgazni.

Előzmény: benebar (2374)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2376
Azert azt az SSN-t ne nagyon add be pld jogsi kerelem melle mert erhet meglepetes. Amugy latom megoldottad a munkahely kerdest. Azert ha tulakarsz tartozkodni akkor egy jogsit nem artana beszerezned. Van olyan allam ahol megadjak a tartozkodasi idod vegeig (pld FL de biztos mashol is), azt meg hogy lejart az esetek nagyreszeben nem nezik es felmutatva olyan leszel mint barki mas.
Előzmény: benebar (2375)
benebar Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2375
Amugy meg nemkell tullihegni ezt az amerikat...!!! Mar ratalaltam az embereimre..500 dollcsiert lehet venni social securitit es meg sok egyeb mast is :P nemkell futtatni az orszagot mert ez is pont ugyanolyan korrupt mint mashol csak megvan a nagy szinhaz a nepnek es a vilagnak..:)))) Ja es manhattan eszaki reszen mar dolgozom egy olasz etteremben...a tulaj szarik a social szamokra meg az adora meg mindenre...szal ittsem koulonb semmi mint keleteuropaban,,:)))) :D:D
De azert nagyon elvezem a varost meg a feelinget...udv fiuk..
Előzmény: denes (2373)
benebar Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2374
:)) nem figyelsz..en nemfogok ittragadni eleg nagy a vilag..es latni szeretnek sok mindent..es nemakarok illegalisan sem bujdonsni....es epitkezesen sem akarok dolgozni..ez csak koltoi kerdes volt...DE amit vegkepp nemszeretek az hogy vissszakoznom kell egy ilyen hulye helyzetbol eletemben eloszor...Rob jolirta..a rendszerben hiba van...szerintem is szar ha olyan jo lenne hogytudna ittlenni ennyi illegalis ..????? en ennel tobbre tartom magam mint ilyenekkel egessem magam csak latni akartam az orszagot es kicsit korulnezni ENNYI! amugymeg a fodrasz ahova jarok ormeny csavo itt el 19 eve es nemtud beszelni csak makogni es ez allampolgar...tiszta szegyen es vicc az orszagnak..:P
Előzmény: Törölt nick (2372)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2372
Ha talalsz munkat es tulmaradsz, beszallsz a 20 millio mexikoi epito/vendeglatomunkas koze, ehberert, bujdosva a hatosagok elol, az idok vegezeteig, egeszsegbiztositas, nyugdij, autobiztositas es minden nelkul. Keress olyan munkat, ahol a munkaado segit munkavizumban, menj haza, es gyere vissza azzal a vizummal, maris mindenki szivesen szobaall veled.
Előzmény: benebar (2364)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2371
ja
gilien Creative Commons License 2010.06.26 0 0 2369

SZia Katerina!!
Neharagudj, hogy megkérdezem, te hová való vagy?????
Azt látom hogy ritkán, jössz beszélgetni,szeretnék az ismerőseid közzé tartozni,ha lehet!!.
Gilien.
gilien Creative Commons License 2010.06.26 0 0 2368

SZiasztok, Kedves Ismeretlen Barátaim!!.
Olvasván a soraitat,tényleg nem semmi dumátok van,de még ha jól értem, nem is találkoztatok.Lehet könnyebben tudnátok egymásnak segiteni,veszekedés nélkül!!!
De különben tényleg örülök,hogy rátok találtam a FÓRUMON.
CSÁ,és Legyetek jók!!
GILIEN!!!!
areacode212 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 2367
Nezz korul itt alakalmi munka ugyben:

http://newyork.craigslist.org/lbg/

Sok sikert


Z:)
Előzmény: levioli (2363)
levioli Creative Commons License 2010.06.26 0 0 2366
koszi meg keresem a cikket
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.26 0 0 2365
areacode 212 nick írt valami olyasmit hogy kb 1 hóra tud melót,neki írj
Előzmény: levioli (2363)
benebar Creative Commons License 2010.06.26 0 0 2364
szia nincs kapcsolatom az epitkezesben nem figyeltel elegge..csak 1 koltoi kerdes volt...hogy ha mar a szakmamban ugynezki egyenlore papirok nelkul nem akarnak szoba allni...akkor...marad ez..vagy ilyesmi..meg ensem tudom...eleg gaz nezni hogy egy rakas alulkepzett dolgozik a vendeglatasban..es en nem kapok melot..egyenlore...de ha valamit kapok megcsinalom nem akarok mar visszakozni ensem termeszetesen...ha tudok barmit szolok...szivesen..
Előzmény: levioli (2363)
levioli Creative Commons License 2010.06.25 0 0 2363
szia .en 2 hete erkeztem new yorkba egy fix melora(feketen)de mire idertem nem lett belole semmi.rokonoknal lakom de a melo nagyon kellene mert otthon van a csaladom es nekik nagy szukseguk lenne a penzre.a kerdesem az lenne nem tudsz e valami epitkezesen,moving,festes kerteszkedesre melot feketet barmennyi idor,gondoltam megkerdezem mert irtad hogy epitkezesen lenne melod.elore is koszi
Az email cimem:robert.arnits@hotmail.com
Előzmény: benebar (2356)
gilien Creative Commons License 2010.06.25 0 0 2362

SZiasztok KEDVES NEW YORKBAN ÉLŐ MAGYAR ISMERETLEN Barátaim!!!!
CSak böngésztem az oldalakat és rátaláltam a külföldön élő Magyarok, oldalára. Gondoltam és tudom is, hogy jól esik ha ujj ismerőssel találkoztok itthonról még ha a neten is. Tudjátok olas valaki vagyok akit minden téma érdekel, elolvastam néhány levelet,üzenetet,és nagyon tetszik a beszélgetéseitek. GILIEN
areacode212 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 2360
Rob es aspen HSZ-je is a story resze!
Előzmény: areacode212 (2359)
areacode212 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 2359
benebar? Heves megyebol talan?

Szal, mint mar irtak korabban is, talan a baratod nem igazan ertette, hogy te mit is szeretnel itt csinalni.

Etteremben, papirok nelkul, egyre nehezebb elhelyezkedni, foleg ismeros nelkul.

Tegyel fol egy kerdest magadnak mielott dontenel, hogy maradsz-e vagy mesz: Hivatalosan akarsz maradni es kepes vagy minden kovet megmozgatni a papirjaidert (folteve, hogy a kepessegeid is adottak), vagy azt mondod, hogy nem erdekel hogyan, de te itt akarsz maradni akar illegalisan is. Az illegalis elet nem egyszeru!

Ha erre valaszoltal akkor talan egy lepessel kozelebb allsz a kovetkezo lepcsohoz. Es akkor kerdezz itt es egyeb topikokban tovabb.

Nem csak epitoipar van ahol "konyebb" illegalisan elhelyezkedni. Ismeretseg nelkul lehet babysittelni, takaritani, koltoztetni, talan soforkodni, magyar hentesnel melozni, meg egyeb helyek.

Szinten fontos, hogy mennyire megy az angol! Ha egy jo halado szinten vagy akkor a lehetosegeid is tagabbak.

Tudom, nem egyszeru, de eloszor is tisztazd le magadban, a korulmenyeket is beszamitva, hogy neked mi a fontos...


sok sikert


Z
Előzmény: benebar (2356)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.25 0 0 2358
Szerintem vendéglátásban nagyon nehéz lesz munkavállalói visat kapni ha nincsen valami kimagasló előéleted (pld híres szakács, ilyesmi). Éspedig azért mert az átlagos vendéglátós munkára nem adnak vizumot, hanem azt mondják a cégnek, hogy nagy ez az ország, keressen hazait... Persze lehet konyhai munkát kapni illegálisan is, de ott a spanyol nyelvűekkel kell versenyezni és nem biztos, hogy azért a pénzért neked megéri majd. A magyar követségen jártál? Hát, biztos érdekesen néztek rád... Olvasd el inkább a Bp-i amerikai követség oldalát és sok mindennel képbe kerülsz visa ügyben. Lehet inkább a hajós vonalat kellene nézned, sok hajó van ami rövidebb utakra megy FL-ból, oda végülis a tapasztalatod megvan és a vizumot is a cég kéri meg. De ezt te úgyis jobban tudod szerintem.
Előzmény: benebar (2356)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.24 0 0 2357

egy baratom aztmondta hogy ok-s az jo itt lehet maradni vele..dolgozni minden

 

Jok az ilyen baratok, olvasgattal volna az indexen elotte, tee. Ha meg nem jart le az i-94, meg most se keso olvasgatni. USA munka topik, pl.

Előzmény: benebar (2356)
benebar Creative Commons License 2010.06.24 0 0 2356
sziasztok valaki tudna segiteni..? Estaval jottem ki New Yorkba egy baratom aztmondta hogy ok-s az jo itt lehet maradni vele..dolgozni minden ..de szomoruan tapasztalom hogy...3 hete keresem a melot es van is rengeteg ,de sehova nem aakronak felvennia vendeglatason beleul..pedig 7ev tapasztalatom van voltam hajon meg nagy szallodaknal..szoval a semminel tobbet todok valamivel..de mindenhol kerdezik a social numbert es tarsait iyenkor lesutoma fejem es elhuzok..az itteni kovetsegen voltam bent hogy tudnek e intezkendni a papirokkal barmit...de hoztak a formajukat es epp szembe nem koptek..mit csinaljak menjek haza?es kerjek mukavallaloit ?vagy 10eves turstat??
vagy fogjam be es menjek el epitkezesre? minden tanacsot szivesen fogadok koszi elore is..
havelina Creative Commons License 2010.06.24 0 0 2355
De nem is lassitja... Hazassag eseten minden meg van bocsatva...
(Persze ha a hazastars legit)
Előzmény: Rob_ (2354)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.24 0 0 2354
Ez így van. Aki túltartózkodik annak csak a házasodás marad.... de tuti ott sem gyorsítja az ügyintézést.
Előzmény: Törölt nick (2353)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.23 0 0 2353
Nem tudom, meg kell kerdezni a Hivataltol. A lenyeg, hogy 10 percet se legalis tartozkodo papir nelkul, mert az elvagja az utat minden mas elol.
Előzmény: areacode212 (2350)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.23 0 0 2352
hajrá Dénes
Előzmény: denes (2349)
Rob_ Creative Commons License 2010.06.23 0 0 2351
Szerintem nem lehet egyértelmű választ találni mert amikor én váltottam turistáról H-ra akkor az ügyvéd el tudta volna intézni hogy ne keljen hazamenni ha nem akarok, persze érvényes volt az I95 kártyám (összeért volna a 2 visa). A bp-i követség ilyen esetben szerintem nem tud biztosat válaszolni, legalábbis nekem pld arra, hogy turistáról H-ra váltáskor el kell-e hagy az usa-t ha egyébként a vizumot Bp már beutotte (de te hamarabb utazol be turistával mint a H érvényessége) azt mondták igen, legalább kanadába ki kell lépni és vissza és ez 100%. Közben pedig simán tudtam státuszt módosítani helyben, adtak új I95-öt meg minden. Szóval a tuti az ha elmész helyben az illetékes hivatalba és megkérdezed, én a Homeland Security irodában voltam. Az ügyvéd valami olyasmit mondott, hogy ha nem megyek haza a H vizumért akkor azt akkor kapom majd meg az útlevélbe amikor legközelebb kilépek mert akkor viszont el kell menni Bp-re érte.
Előzmény: areacode212 (2350)
areacode212 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 2350
Csak egy kerdes! :)

En ugy ertelmezem, hogy F2-es visa-val van kinn. Akkor is haza kell mennie?

Nem vita indito, csak kerdes.

udv

Z:)
Előzmény: Törölt nick (2343)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2348
Ja hogy nem tobbesszam, csak 1 gyerek. Ugyanaz, csak nem tobbesszamban :)
Előzmény: milkacsoko (2346)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2347
Talalsz egy klassz strandot, napoztok, furodtok, berelj boogie boardokat kolkoknek, elszorakoznak majd. Everglades tura tetszene nekik, neked is valszeg, arra fizessetek be.
Előzmény: milkacsoko (2346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!