Keresés

Részletes keresés

MissEarnshaw Creative Commons License 2006.08.30 0 0 561
Hú, köszi, most néztem csak, hogy válaszoltatok! A fordításért kár, azt szerettem legjobban... :-/
Mindenképp kétnyelvűt szeretnék, nem is tudom megindokolni, miért, az szimpatikusabb... A Rigó alapja ismerős, mert angolból én is sokat készítettem fel anno (mondjuk olyan régen, hogy azt is elfelejtettem, hogy nó fordítás ;)), a BME is rémlik kicsit, bár oda középfokra mentek a tanítványaim, az Euroról pedig semmi nem hallottam még... A Rigó és a BME közül ált. jobban szokták szeretni a BME-t...
Esetleg valami info az Euroról?
Köszi!
nickyyy Creative Commons License 2006.08.29 0 0 560
Ha kétnyelvű államilag elismert kell, akkor BME, Rigó és Euro jöhet szóba. Ezen belül meg neked kell eldönteni, ami nem is olyan könnyű.
Előzmény: MissEarnshaw (558)
doyen62 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 559

 

alapfokon nincs forditás. rövid levél, valami nyomtartvány kitöltése, szövegértési feladat/ ha jól emlékszem/
Rigó is jó erre.

Előzmény: MissEarnshaw (558)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.08.29 0 0 558
Sziasztok,

Ahhoz, hogy kiadják a diplomámat, hipersebességgel kéne nekem egy NÉMET ALAPfokú nyelvvizsga. Nem vagyok kezdő, nyelvszakosként végeztem és érettségiztem is németből. Röviden: a lehető legrövidebb idő alatt szeretném feltámasztani a német nyelvtudásom egy nagyon könnyű államilag elismert alapfokúra.
Melyiket típusú nyelvvizsgát javasoljátok? A fordítás nem zavar, sőt.. Elsősorban kétnyelvű vizsgára gondoltam.
SOS!

nickyyy Creative Commons License 2006.08.28 0 0 557
hát igen, nyelvvizsgán tényleg jobb az egynyelvű.
Előzmény: cosmo24 (553)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 556

"Végzettség nem számít"

 

megjegyzem ez elég szomomrú...én pl. elég jól tudok angolul, viszont nem hiszem hogy alkalmas lennék arra, hogy tanítsam. van annak egy módszertana. amit különféle intézményekben tanítanak. de persze mindegy.

Előzmény: Saliboy (554)
Julis- Creative Commons License 2006.08.28 0 0 555
Pannon nyelvizsgárol valaki? nem ismeri senki? hát ez gáz....  :(
Saliboy Creative Commons License 2006.08.25 0 0 554
Sziasztok!

Sok szeretettel szeretném figyelmetekbe ajánlani a WWW.MAGANTANAR.TUTI.HU oldalt, mely Magyarország LEGNÉPSZERŰBB tanár-diák közvetítő oldala. 430 tanár között lehet 'csemegézni' több, mint 200 tárgyból! Itt bizonyosan megtalálod a Számodra legszimpatikusabbat :))

Csapatunkba folyamatosan várjuk tanárok, oktatók jelentkezését. Végzettség nem számít, csak az, ami a fejben van :))

Üdvözlettel:
Horváth Attila
www.magantanar.tuti.hu
cosmo24 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 553
Nekem is van egynyelvű Oxford szótáram, tényleg nagyon jó, bár azért nyelvvizsgán kétnyelvűt használtam inkább. Az egynyelvűben nagyon egyszerűen és jólértehetően magyarázzák az adott szó jelentését, ezen - emlékszem, amikor megvettem - nagyon meglepődtem. És tényleg hasznos, mert közben a nyelvet is gyakorlod.
Előzmény: nickyyy (552)
nickyyy Creative Commons License 2006.08.25 0 0 552
Nekem is nehezen megy a szótanulás. De most vettem angol-angol szótárat és sokkal jobb, mint a magyar angol. Emlékszem az angol meghatározásra, így másnapra nem felejtettem el. És ha még ismételgetem is még jobb. Lehet, hogy másoknak is segítene ez a módszer. Mindenre van egy csomó példamondat és már ebből is ki lehet találni a jelentést és egyúttal a használatot is magtanulod. Képek is vannak benne, ez szintén jó, mert szemlélteti is. Na nem ragozom tovább, igaz, hogy vizsgáztok, de később még lehet hasznos, bár az is igaz, hogy nem tudom milyen szótárt használtok, de én az angol-angol szótárnak határozottan több hasznát veszem.
Előzmény: cosmo24 (550)
Julis- Creative Commons License 2006.08.25 0 0 551

Hali!

Valaki tud nekem infóval szolgálni a Pannon nyelvvizsgáról?!

Nagyon nehéz a középfok, elvárások?

 

cosmo24 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 550

Silver11: köszi! A szókincs nekem sem az erősségem, bár arra is rá kellett jönnöm, hogy nem is biztos, hogy pont arra a magyar változatra gondoltak, ami nekem eszembe jut az adott angol szóról. 

 

OrvosiSegédHologram: drukkolok, hogy minden jó legyen! Igazából tényleg nehéz megtalálni így az összahangot, mert arra nem elég ez a 15 perc, hogy az ember összeszokjon a vizsgáztatóval, miután meg  fél vagy akár 1 évig is egy másik emberrel beszélgetett, akinek már "minden rezdülését ismerte". 

OrvosiSegédHologram Creative Commons License 2006.08.23 0 0 549
Én tegnap voltam a szóbelin.

A vizsgáztató kedves volt, csak az volt a bajom hogy nem találtuk meg az összhangot.
Az elején nagyon izgultam és még a first meg a last name-et is kössze kevertem, de aztán miután megnyugodtam már normálisan tudtunk beszélni. Jósolgatni én sem merek. Végülis végig bent voltam és megértettem minden kérdését. Majd szeptemberben kiderül.
Silver11 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 548

Hogy az írásbelin mennyire szigorúak arra nem tudok válaszolni. Nekem a szókincs hiánya okozott mindig gondot - egyszerűen nem maradnak meg a fejemben a szavak. A sok-sok szótárazgatás pedig rengeteg időt vesz el. Így nem is tudtam mindegyik feladattal elkészülni...

 

Kéz- és lábtörést! Hamarosan végre jöhet a jól megérdemelt pihenés!!!!!!

Előzmény: cosmo24 (547)
cosmo24 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 547

Köszi a leírást! Megnyugtattál egy kicsit vele.

 

Magnóhallgatás. Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy a rossz minősége és emiatti érthetetlensége a fő oka annak, hogy nehezen megy. Tudatosan nem a filmnézéssel készültem erre a feladatra, csak nagyon szeretek filmeket nézni. És így legalább összekötöttem a kellemest a hasznossal. :) 

 

Meghallgattam a BME-n kapható magnós tesztkönyvet és az alapján készültem. 

 

Egyébként az írásbelin mennyire szigorúak? Nekem a fordítással szoktak a gondok lenni, olyan szerkezeteket, összetételeket alkalmaznak, hogy csak pislogok a megoldás olvasása közben.

Előzmény: Silver11 (546)
Silver11 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 546

Igazad van, jobb, hogy előbb túl leszek rajta!

Sajnos már van tapasztalatom a nyelvvizsgáról, de ettől függetlenül csak jót mondhatok/írhatok róla. Először rövid beszélgetés, mondanak egy témát, amiről beszélni kell, pl. háziorvos. Van-e háziorvosod, te választottad, miért, gyakran jársz hozzá? stb. Azután van a képleírás. Két képből lehet választani és nemcsak a képen látottakról, hanem a témával kapcsolatban is kell beszélni. Ezután jön a szituáció, aminek a lényege - szerintem - hogy bár megpróbálják, ne hagyjuk magunkat a leírt szituációtól eltéríteni. A vizsgáztató tanárok messzemenőkig együttműködnek. Bíztatják az embert és még, ha többször is kell elismételni a feltett kérdést, akkor is kedvesek maradnak. Ezek az én tapasztalataim. A szóbeli szóbeli részétől nem is tartok annyira, de a magnóhallgatás... Te a filmnézéssel készültél erre?

Előzmény: cosmo24 (544)
OrvosiSegédHologram Creative Commons License 2006.08.22 0 0 545
Nekem még több időm van. Ma(22-e) Szóbeli, 24 magnó, 25 írásbeli.
cosmo24 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 544

Szép hosszú napod lesz akkor! Bár szerintem nézd a jó oldalát, hamar túl leszel rajta. 

 

Az utóbbi napokban már a legyünk túl rajta érzés van velem. A legnehezebb az egészben az, hogy míg barátaim élvezik a nyarat, én tanulok otthon és "kikapcsolódásként", délutánonként filmeket nézek eredeti hanggal és magyar felirattal. Ma és holnap még megyek angolozni a tanárnőmhöz, de már utána csak legfeljebb gyakorlok valamit.

 

Egyébként körülbelül hogy zajlik a szóbeli menete? Miből áll az a bizonyos 15 perc?

 

Előzmény: Silver11 (543)
Silver11 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 543

Szia!

Sorstársak vagyunk, én is csütörtökön megyek BME-re. A különbség annyi, hogy nekem egy napon lesz a szóbeli, magnó és az írásbeli.

A szóbelivel kezdek, ez azért húzós, mert nagyon izgulós vagyok és félek, hogy meg tudok-e egyáltalán szólalni (megesett már velem, hogy elfelejtettem, hogyan is kell köszönni, annyira izgultam).

Talán jobb Neked, hogy két nap alatt van meg a vizsga, lesz időd egy kicsit feltöltődni. Sok szerencsét!

Előzmény: cosmo24 (542)
cosmo24 Creative Commons License 2006.08.19 0 0 542

Akkor Te hamarabb túlleszel rajta!  Majd mesélj, hogy milyen volt!

 

Nekem csütrötökön lesz a szóbeli reggel, ezzel kezdek, majd még az nap a magnó és másnap az írásbeli.  Szóval 2 nap alatt "lezavarom" az egészet. Az írásbeli résszel kapcsolatban csak attól tartok egy kicsit, hogy milyen lesz a fordítás, meg a kérdésekre válaszadás. Eléggé eltérő nehézségüek, volt amikor mindegyik nagyon jól ment és volt olyan feladatsor, amikor szenvedtem, alig maradt időm és még nem is lett valami nagyon jó. Szóval azért elég szubjektív dolog ez a nyelvvizsga is.

 

Egyébként már jó lenne túllenni rajta, mert az egész nyaram "elemnt" vele.

Előzmény: OrvosiSegédHologram (541)
OrvosiSegédHologram Creative Commons License 2006.08.19 0 0 541
Köszi a választ valamennyire megnyugtat.

Én kedden megyek szóbelire. És én sem dolgoztam ki a tételeket szó szerint. És Szintén az 1000 kérdésből készülök. :P

Ami a 60%-ot illeti ott az A-n illetve a B-részen kell meglennie 72-72 pontnak. Tehát pl nem a fordításon belül kell meglennie a 60%-nak.
cosmo24 Creative Commons License 2006.08.19 0 0 540

Jövő héten csütörtökön megyek BME-s szóbelire. Körülbelül, hogy néz ki a menete ennek a 15 perces vizsgának. Gondolom először általános beszélgetés, majd kép és végül a szituáció?

 

Lehet, hogy láma lesz a kérdésem (csak biztonság kedvéért kérdezem), de minden egyes részfeladatnak meg kell lennie 60%-osnak. Értem ezalatt azt, hogy pl. írásbelinél, a feleletválasztós tesztfeladaton nem érem el a 60 %-ot, akkor már nincs meg az egész B rész? Vagy (és ezt tartom logikusnak) összeadják  mondjuk a B-n belüli feladatokra kapott pontjaim és annak kell többnek lennie 60%-nál?

 

Egyébként régebbi hozzászólásokra reagálva én azért választottam ezt, mert BME-s hallgató lévén az első ingyenes és ezt honosítás nélkül is elfogadják.

 

Én pl. nem dolgoztam ki a beszélgetős témaköröket, hanem az 1000 kérdés alapján mentünk sorban és beszélhettünk az adott részekről. Szerintem is inkább az a fontos, hogy megértsd a kérdést és tudj rá legalább 1-2 mondatban válaszolni. Remélem azért nem kérdeznek nagyon nehéz dolgokat.

 

Gabe_the_Blade Creative Commons License 2006.08.18 0 0 539
Lehet, hogy már késő a válasz, de azért megosztom... :)

A vizsgáztatók nagyon kedvesek voltak velem, ha a struktúrát tudod, nem érhet meglepetés. Nekem az volt az első igazi (nyelv-)vizsgám, így érthetően annyira izgultam, hogy elgondolkoztam azon is, hogy hogy mondják az 'és'-t angolul ('and'...). Mondjuk mindenki szó szerint megírta az ismert tételekre, hogy mit fog mondani, én meg csak úgy nagyjából szedtem össze a gondolataimat otthon (lusti voltam, vagyok, leszek), ott helyben úgy éreztem, hogy elég rosszul sikerült. Ehhez képest 60 pontból 51-et kaptam.

Később aztán elgondolkozva rájöttem, hogy valószínűleg középfokon az is pontértékű, hogy minden nehézség nélkül megérted, amit a vizsgáztató mond (nem kérdezel vissza), azokra érdemben reagálsz is. Meg valószínűleg a kiejtést is liberálisan pontozzák.

Egy tipp: én direkt a zakómon hagytam az iskolai kitűzőmet (egy ünnepség után rajta maradt), és el is gondoltam, mit fogok mondani róla (miért van fenn, hová járok stb.). Aztán a felvezetésnél bizony megkérdezték...
Előzmény: OrvosiSegédHologram (536)
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2006.08.18 0 0 538
Sziasztok!
Egy elég gagyin németül beszélő diáknak a _Goethe_ középfokú nyelvvizsgát ajánlanátok, vagy a _Pannont_? A lényeg: minél könnyebben meglegyen a felvételi pluszpont, nem akarom lobogtatni, hogy én németül középfokon beszélek, de meg akarom kímélni magam egy matematika emelt szintű érettségitől.

Azt hallottam, hogy a Goethe Zertifikat összevissza lesz szintezve szept 1-től.
A pannon viszont akkreditált stb.

Előre is köszönök minden segítséget!
becőke Creative Commons License 2006.08.15 0 0 537

Sziasztok!

Tud vki vmit mondani nekem a rigós latin nyelvvizsgáról? Tavasszal szeretnék menni, csak nem tudom, h a középfokot próbáljam-e meg, vagy egyből a felsőfoknak menjek-e neki. Sajnos fogalmam sincs, h épül fel az írásbeli, ezért érdekelne, hátha vki tud róla vmit - milyen jellegű feladatok vannak, nyelvtani teszt, fordítás stb...

Köszönöm.

OrvosiSegédHologram Creative Commons License 2006.08.14 0 0 536
Van valakinek tapasztalata a BME angol közép szóbelivel? Én jövő héten megyek, a tételeket átnéztem, de azért konkrétumokat nem nagyon mondtak az előkészítőn sem.
jazmin77 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 535

Sziasztok!

Na, úgy néz ki sikerült a ZD (Goethe) vizsgám!!!!

Még csak telefonon diktálták be az eredményem (tehát vizuális élményem

még nincs), most már csak abban kell reménykednem, h a telefonügyeletes nem 1 sorral feljebb, vagy lejebbi eredményt diktált be.... :))), ha felrakják végre a netre ki is fog derülni :)))

Köszi mindenkinek aki szorított!!

HA2EQD Creative Commons License 2006.08.07 0 0 534

OK...Mari

 

Örvendek a jó hírnek és egyúttal gratulálok mindkettőtöknek.

További sikeres ténykedést...

Előzmény: cheekylady (533)
cheekylady Creative Commons License 2006.08.07 0 0 533

Szia!

Köszi....miután láttam , a fiad megtalálta az eredményét, én is gyorsan küldtem egy sms-t a tanítványomnak este 11-kor, hogy reppenjen fel a TELC honlapra.

93%-al ő is átment.

Nnna, most már nincs függő esetem.

Köszi Neked is az infokat!     Mari

Előzmény: HA2EQD (532)
HA2EQD Creative Commons License 2006.08.07 0 0 532

Szia...kosz' az infot!

 

07.02 vasarnapi vizsga adatait tegnap delelott ramoltak fel.

A legorgeto savon be kell allitani a vizsga napjat (kulonben "nincs talalat" lesz a valasz)....ja es a nyelvet is be kell pottyozni!

 

____________________Udv: Gyuri -Veszprem________________

Előzmény: cheekylady (531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!