Keresés

Részletes keresés

freeland Creative Commons License 2005.06.12 0 0 300
Helló! Na leegyszerűsítve: Én nem akarok sok szemüveget venni és főleg nem túl gyakran. Ami azt jelenti, hogy 1 életemben elég egy!:)) Találtam nekem megfelelőt, polarizálatlanban és polarizáltban is. Azt kérdezem, hogy NAPI HASZNÁLATRA (vagyis, hogy nem egész nap a tóparton, meg homokos parton vagyok; de akár néha ott is), akkor melyiket érdemes venni? Polarizáltat vagy sem? Ha a polarizálatlan elég, akkor felesleges több pénzt kiadni érte. Ha viszont a polarizált ugyanannyit tud, mint a polarizálatlan, csak még többet, akkor az napi használatra is jó és vízpart, vezetés...stb. Vagyis kérdésem: a polarizált speciális, vagy ugyanazt tudja, mint a sima, csak még egy kicsivel többet, így alkalmas napi viseletre is? Második kérdésem csak érdekesség, nem hiszem, hogy tudja rá valaki a választ, de hátha. Szóval a homok(vihar), tudja karcolni a szemüveget, és azt meg tudják utánna tisztíni? Legyen itt szó Ray Ban-ról vagy másról. Bocs a sok "ügyetlenkedést", nem akarok én ezzel ennyit foglalkozni, csak pontosan meg akarok tudni mindent, és így napszemüveget venni. A igazi segítségért tényleg hálás vagyok! Üdvözlettel: freeland
SZem Creative Commons License 2005.06.10 0 0 299
Valahogy úgy :)
Előzmény: freeland (298)
freeland Creative Commons License 2005.06.08 0 0 298
Hello! Köszi szépen a gyors választ. Ezek szerint nem baj, ha nem poláros a szemüveg, a Ray Ban így is tökéletes szemüveg? Mert igazán az a szemüveg tetszik, de nincs benne polarizált. Akkor még egy kérdés, hogy jobban értsem: a polarizált jobb? vagy inkább másabb? Vagyis másra van kitalálva, vagy az egyikben megvan ami a másikban, csak plussz is van mellette? Köszi! Üdvözlettel: freelander
SZem Creative Commons License 2005.06.08 0 0 297
A polárszűrő a polarizálatlan, rendezetlenül rezgő fényből szűri ki a polarizációs iránytól eltérő irányban rezgő fényt. A nem fémes felszínről való visszaverődéskor is hasonló történik. Így egy polárszűrővel az ilyen visszavert fényeket ki lehet szűrni. Napszemüvegben a vízszintes felületre van beállítva.
A Ray-Ban lencsék a legeslegjobbak közt vannak. Eredetileg azonban nem gyártottak polárosat, csak néhány éve.
Nekem sok napszemüveg között csak egy poláros van. Eső utáni, vagy nappal szembeni vezetésnél utolérhetetlen.
freeland Creative Commons License 2005.06.08 0 0 296
Sziasztok! Én is a napszemüveggel kapcsolatban szeretnék kérdezni, ami pedig a Ray Ban tipusú napszemüvegekre vonatkozna. Éppen venni akarok egy Aviator tipisú napszemüveget, de nem tudom milyet vegyek. A "simák" 20e ft körül vannak, amelyek már nagyon jók, viszont a polarizált már 40e. Kérdésem lenne, mivel jobb a polarizált a simánál? Már olvastam, hogy ilyen tört, meg olyan tört fényt szűr, de ez mit is jelent valójában?! Másrészről fateromnak 3136-os modellje van, ami teljesen kíválóan működik már több mint 20(!!!) éve! És kíváló! Márpedig úgy tudom az nem polarizált. Sőt amit én néztem ki (3025-26-29) hasonló lencsével vannak, de egyikben sem találtam polarizált lencsét. Miért??! Márpedig ez a szemüveg megszűri a víz felől jövő sugarakat, stb... nem vakít, nagyon jó. Vagyis akkor mivel jobb a polarizált, és miért nincs ebben a modellben?! Megjegyzés: Nem szeretnék ilyen "divatos" szemüveget, amely kis felületet fed le, "téglalap" alakú szemüveget... Szóval előre is kösz a segítségeteket! Üdvözlettel: freeland
bandy11 Creative Commons License 2005.05.29 0 0 295

Hali!

 

Tudna valaki mondani pár olyan üzletet, ahol lehet kapni Calvin Klein napszemüvegeket???

 

Köszi!

Joan28 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 294

Szia Mindenkinek!

 

Barátomat szeretném meglepni egy Polaroid napszemüveggel.Megtudná valaki írni,hogy Pesten hol kaphatok a legnagyobb választékban?

Előre is köszi!

 

Joan

uj tag Creative Commons License 2005.05.25 0 0 293
Biztos van tudományos magyarázata is,de csak azt tudom mondani (tapasztalatbol) hogy ég és föld a külömbség a polár illetve a nem polár között. meg szerintem amelyik lencse poláros az már tuti nem gagyi.
B o b o o Creative Commons License 2005.05.25 0 0 292

Sziasztok

Érdeklődni szeretnék hogy mire jo a polár szűrő a szemüvegeken. Vitatkoztunk páran és nem tudtuk eldönteni kinek van igaza.

kacagógerle Creative Commons License 2005.05.20 0 0 291

Képzeljétek,az Avanglion boltokban nem lehet kapni októbertől áprilisig szemüveget.
Komolyan mondom kész voltam,és majdnem dobtam egy hátast mikor bemegyek és tele van sapkákkal,meg kesztyűkkel.Kérdem a csajt,ez nem szemüveg bolt?Azt mondja de az,csak télen nem árulnak szemüvegeket.Kérdem,hogy télen nem süt a nap?Erre azt mondta ő nem tudja,csak egy eladó.
Na ehhez mit szóltok?
Franz Ferdinand Creative Commons License 2005.05.20 0 0 290

Sziasztok!

 

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a Smith napszemüvegemet mivel tisztítsam, és az hol beszerezhető? Előre is köszi! Amúgy mi a véleménytek a Smithről, mert nekem nagyon tetszenek, de valahogy mégis kevés emberen látok ilyen márkájú napszemüveget, holott az áruk is rendben van szerintem.

bandy11 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 289

Sziasztok!

 

A segítségetek kéne!

A problémám az, hogy van egy Calvin Klein napszemüvegem, de a lencséje tönkrement!

Mivel ezüst a keret, túl jó ahhoz, hogy csak úgy kidobjam, viszont a lencse meg tükrözött volt, amit meg - már több helyen is érdeklődtem - nem lehet utólag becsiszolni a keretbe /legalábbis nekem ezt mondták/!

Kéne valami jó hely, ahol esetleg mégis meg tudnák csinálni, vagy ha nem is olyat, legalább hasonlót!

 

/Akinek van ötlete, kérem írjon a bandy@tvnetwork.hu címre/

 

Előre is köszi!

vicorex Creative Commons License 2005.05.12 0 0 288

én múlt héten vettem egy szép kis divatos Retro napszemcsit :)

mivelhogy a szeretett Oakley-mat sikerült elhagynom, most veszek egy olyat is :(

uj tag Creative Commons License 2005.05.06 0 0 287

helló mindenki!

én is napszemüveget szeretnék,de sajnos kiakadtam az áraktol:) nekem van 2db polaroid márkájú szemcsim csak szeretnék egy újat mivel a régi kezd szétesni.a másik régim meg nem elég sötét,és ha süt a nap akkor nagyon vakít.hol lehetne esetleg "olcsón" szerezni? persze itt pesten,mert a "bécsi ut" túloldalán én is tudok:)csak most lusta vagyok kimenni.

  Ja egy kis szösszenet:) A fehova kiállitáson volt egy polaroid shop.Nagy betűkkel tábla:akció minden darab 12 000 forint. vaúúú! tavaj kint síeltem ausztriában és eltörött a szemüvegem (azóta megjavitottam) mondom veszek egy másikat mert a hóban szétvakulok. a sípályán a butikban a felső sorbol választottam 19 azaz tizenkilenc euró!!!=kb 4000-4500 huf.!!!ja természetesen polaroid tipusú polcrol vettem.

én azt szoktam figyelni,hogyha felveszem akkor a mobiltelefonom lcd kijelzője elfeketedjen. akkor tuti polaroid szűrős a lencse. ha meg már ezt tudja akkor gagyi nem lehet... szerintem.

várom épitőjellegű véleményeteket.

SZem Creative Commons License 2005.04.27 0 0 286
Pl a Smith elég jó :) De 15k felett inkább. A Polaroidok tökéletesen megbízható szemüvegek és most már rengeteg féle kerettel készülnek. Biztos találsz köztük megfelelőt.
Előzmény: dia_ (285)
dia_ Creative Commons License 2005.04.24 0 0 285
Juhu!

Segitségetek szeretném kérni. Napszemüveget szeretnék venni, de vmi nem tulságosan drága dolgot (mondjuk 15k-ig), és ha esetleg tudnátok megbizhato márkákat ajánlani, annak nagyon örülnék. Ugyanis én nem igazán vagyok képben, az eladoknak meg nemfeltétlen hiszek :o)
Tekintve hogy nekem némileg kihivás a napszemüveghordás, nem akarok csak ugy venni egyet, hanem akkor már vmi normálisat :)
Köszi!

dia
pszab Creative Commons License 2005.04.20 0 0 284

Sziasztok!

 

Ha valakinek kérdése volna Smith napszemüvegekekkel vagy azok alkatrészeivel kapcsolatban akkor bátran írjon,

 

info@smithsport.hu

 

 

 

swirl... Creative Commons License 2005.04.11 0 0 283

Sziasztok! Carrera Egg napszemüvegemhez keresek lehetőleg fehér Carrera pántot, amivel a nyakamban is tudnám hordani (f.ngom nincs mi a pontos neve, remélem sejtitek mire gondolok), de sehol sem találok. Egyenlőre még pántot sem találtam, nemhogy fehér Carrerát. Sok esélyt nem látok, hogy be tudnék szerezni egyet :( Ha mégis, akkor bármilyen megoldás érdekel. Üdv! 

SZem Creative Commons License 2005.03.27 0 0 282

Keresztül, de csak világosban :)

 

Közben utánanéztem, és van átmenetes lencsével. Viszont az UV szűrése mindenhol teljes.

Előzmény: cam_man (281)
cam_man Creative Commons License 2005.03.23 0 0 281
És keresztüllátsz rajta? :))

Na, közben visszavittem a szemüveget, mert ha jól megnéztem láthatóan csak félig volt meg a legkülső szűrőréteg, ez okozta az átmenetet. Bár az egyik eladó megesküdött, hogy ez gyárilag ilyen, és minden Cecchinel ilyen. Aztán elővettettem egy másikat vele, persze kiderült, hogy az meg normális sötétedésű. Erre módosított kicsit az állásponton: ez egy "nnnnnnnn-nnnn-A" szemüveg ez pedig egy "nnnnnnnn-nnnn-B" szemüveg, úgyhogy ezért a különbség. És, hogy nem cseréli ki, hanem beveszi reklamációval, elküldi bevizsgálni. "Aztán úgyis azzal jön vissza, hogy semmi baja és nem lesz három napig szemüveged!"
De szerencsére volt ott egy jófej ügyfélközpontú gondolkodású srác is és némi kérlelés/rábeszélés hatására két perc alatt kicserélte a szemüveget.
Úgyhogy most ismét kafa a napszemüveg. ;-)
Előzmény: SZem (280)
SZem Creative Commons License 2005.03.21 0 0 280

Nekem van, de 4000-es lencsével. Az már elég jó:)

A 2000 egyébként szerintem lehet átmenetes, bár nem néztem utána, de úgy rémlik.

Előzmény: cam_man (279)
cam_man Creative Commons License 2005.03.20 0 0 279
Üdv!

Van valakinek Cébé Cecchinel szemüvege?
Az a kérdés, hogy a 2000-es lencsénél átmeneti-e a sötétedés(vagy a szűrőréteg), vagy teljesen egyszínű a lencse?
Nekem volt egy ilyen szemüvegem ezelőtt, de úgy emlékszem, hogy teljesen egyszínű volt. Azt ellopták, most vettem egy újat de ez meg átmenetes. Nem tudom biztosan, hogy hibás-e, vagy sem.
Yager001 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 278

Szasztok!

 

Oakley A WIRE napszemcsit keresek! Ha esetleg vki tud olcsón, vagy esetleg használtan, dobjon egy mailt:

 

yager01@freemail.hu

 

 

Itt egy link:

 

http://www.mofo.hu/termek_prod.php?brand=oakley&tbl=sunglasses&pid=31&sgi=1

 

 

Előre is kössz!!!

Pjotr1981 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 277
Feladom. Inkább adok egy címet hozzá: http://www.sg.hu/galeria/10120888391110827408.jpg vagy kicsit nagyob méretben: http://oakley.com/media/dynamic/product/sunglasses/o_luminum/hatchet_wire/pewter_black_iridium.png/enlarge_three.jpg Nekem nagyon bejön, bár élőben még nem láttam.
Pjotr1981 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 276
Tehát róla van szó. Az előbb nem sikerült beszúrni a képet :) [image1]
Pjotr1981 Creative Commons License 2005.03.14 0 0 275
Sziasztok! Én ezt néztem ki magamnak: Oakley Hatchet Wire. Bár egyelőre csak az oakley.com-on találtam róla infot.
EVERTON21 Creative Commons License 2005.02.05 0 0 274

Van egy eladó Ray Ban férfi napszemcsim. Érdekel valakit?

I.POLY Creative Commons License 2004.09.04 0 0 273
Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy nincs véletlenül valakinek egy használt Spy Scoop napszemüveg kerete? Az enyémnek eltörött a szára és nem tudtak semmi biztatót mondani a szakszervízben. Ha valaki meg akar szabadulni a keretétől dobjon egy mail-t! THX I.
palamer Creative Commons License 2004.09.01 0 0 272

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy a napokban vettem egy Police márkájú napszemüveget, amit sikerült egy kicsit a felületén felsértenem. Tudomásom szerint a lencséje üvegből van. El lehet tüntetni szakember által ezt a kis karcolást?

acrohu Creative Commons License 2004.08.03 0 0 271
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni Level One szemüveget? Köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!