Keresés

Részletes keresés

Susani78 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 4814

Jól látom, hogy ezt a dildót a frigóban kell tárolni és szükség esetén egy kis síkosítóval jéghidegen behelyezni? Érdekes, de működhet...

Előzmény: Krinyo (4813)
Krinyo Creative Commons License 2013.03.01 0 0 4813

Nem szoktam reklámozni, de most ezt muszáj vagyok ide belinkelni, előre is elnézést. Jól bevált gyógyszermentes terápia új köntösben, és tényleg működik.

 

http://www.hemorrite.hu

monica2 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 4812

Sziasztok!

Érdeklödni szertnék mi a véleményetek a Budapesti korházak terén?Tályog,sipoly ügyben?

kevita59 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 4811

Tisztelt Tyúkanyó48!

 

Megfogadtam tanácsodat, kértem beutalót kolonoszkópiára, de ezután ért csak nagy meglepetés. A Kórházba ahova tartozom, ilyen vizsgálatot nem végeznek altatásban, csak bódításban. Olvastam róla, valaki azt írja, nem emlékszik semmire, valaki azt mondja nagyon fájt neki bódításban is. Na mindegy gondoltam, majdcsak kibírom valahogy, hiszen pénz hiányában nincs más lehetőségem. De az ami megdöbbentett 2013. április 24-re kaptam időpontot, amikor is csak megbeszélés lesz, mi a teendő, stb. Hogy magára a vizsgálatra mikor kerül sor az rejtély. Hát ez a magyar egészségügy, nagy reklámok, ne várjon, ha gondja van, hiszen az idő sokat számít, de ezzel szemben legalább három hónap amíg történik valami. Addig mi a fenét csináljak nem tudom. Egyre több a gondom, a fájdalom, a félelem. Mondtam a hölgynek, hogy fogyok, hasi fájdalmaim vannak, nem lehetne előbb, válasz tömören nem, nincs elég orvos, sok a beteg.

Hát ennyi, várjak türelmesen. Várok tehetek mást? Nézegettem a netten a magánrendelők oldalait, az árak számomra megfizethetetlenek. Sajnos ez van.

 

kevita59 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 4810

Tisztelt Dr. Bánfalvi Péter Úr!

 

Köszönöm a válaszát, elolvastam amit irt erről a betegségről, de sajnos nem vagyok előrébb. Még mindig nem tudom eldönteni, mit csináljak vállaljam-e a műtétet, vagy sem. Sajnos én nem vagyok orvos, így nem tudom, mi lenne jó nekem.

Mindenesetre köszönöm, hogy megtisztelt válaszával.

Tisztelettel: Kevita59

 

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2013.02.25 0 0 4809

Üdv. Péter!

Előzmény: Törölt nick (4807)
tristen Creative Commons License 2013.02.21 0 0 4808

Hm! :)

 

Egyre több itt a doki, ami jó!!!!!!!!!!!!! :)

Előzmény: Törölt nick (4807)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.18 0 0 4807

Gyakran a beteg jobban jár az ambuláns kezeléssel, mint egy műtéttel, ugyanaz a hatékonyság kevesebb rizikóval, gyorsabb, fájdalommentesebb beavatkozással érhető el. Panaszok esetén mindenképpen javasolt vizsgálat komolyabb elváltozások kiszűrésére, a helyes diagnózis felállítására. Fontos a nyugodt környezet, türelem. A kivizsgálásnál fontos a precizitás, a kezelésnél a lehető legkisebb, hatékony beavatkozás.

 

Részletek: http://aranyer-kezelese.hu

 

Szeretettel várom régi és új látogatóim, a weboldalon megtalálhatók az elérhetőségeim.

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2013.02.15 0 0 4806

Kedves Thomas!

 

A válasz nem ennyire egyszerű, a csak belső és előeső aranyér esetén a Longo talán a legjobb megoldás, de például ha a külső aranyereket is "bántani" kell, akkor ott nem vezet sikerhez.

Ezt az ember magának nem tudja megítélni, ehhez kell a jó specialista, a proktológus, aki a legtöbb technikában járatos, így egyénileg tudja tervezni a beavatkozást.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: thomas_the_tank (4805)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.02.14 0 0 4805

Értem én, hogy meg kell venni a gépet és azért olyan drága, de akkor is drága :-) Egyértelmű, hogy ha aranyérműtét, akkor a Longo a legjobb megoldás? Csak mert ahol jártam a proktológus nem indokolta, hogy miért pont ezt ajánlja, ha már nem hagyományos műtét. Azért jókat hallani a Ligasure készülékkel végzett műtétekről is és azok lényegesen olcsóbbak. Ahogy korábban is írtam: nyilván ha a Longo egyértelműen a legjobb akkor nem spórolok 60e forinton, de ha a másik is ugyanolyan jó ...

Előzmény: Bánfalvi Péter (4803)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4804

Kedves kevita!

 

Szerintem leginkább ez lehet a problémája végbélrepedés mellett/helyett:

 

Aranyér? Végbélrepedés? - Nem, szálka a mélyben: Anopapillitis, cryptitis.

 

Üdv:

 

Dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: kevita59 (4795)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4803

Kedves thomas!

 

A Longo-műtéthez én is Willner doktor javasolom, messze a legnagyobb tapasztalattal bír kis hazánkban ezzel az eljárással kapcsolatban.

Az egyszer használatos gépet tényleg meg kell venni, ezt a TB nem támogatja.

Üdv:

 

Dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: thomas_the_tank (4791)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4802

Kedves Susani!

 

A válasz kicsit bonyolult.

A meleg fokozza a vérkeringést, tágítja az ereket, ezért beduzzasztja az aranyereket, belobbanthatja a gyulladást, de lazítja a záróizmokat.

A hideg meg záróizomgörcsöt okoz, a gyulladást visszavetheti, a duzzanatot csökkenti.

A megfelelő bajra a megfelelő tanács, egyéb esetben:

 

„Itt jön a jó Biri néne”, avagy a legtöbb tanács annyit ér, amennyibe kerül (vagy annyit sem)

 

Üdv.

 

Dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: Susani78 (4789)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4801

Kedves zorzy!

 

Sajnos én nem tudok javasolni, a forumtársakhoz kell ez ügyben fordulnia.

 

Üdv:

 

Dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: zorzy (4785)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2013.02.08 0 0 4800

Aztán rögtön utánanéztem, mi is az a fissura ani, most már tudom. Hát az borzalmas lehet.

A kolonoszkópiát csak azért javasoltam, mert hogy jobb oldalt mostanában gyakran érzel a beleidben fájdalmat, a férjemnek nemrég fedeztek fel kolonoszkóppal egy csúnya dolgot, azért gondoltam, hogy a benti fájdalmat (sem) hagyd annyiban. De csak altatásban hagyd, különben iszonyúan fáj, aki hisztizésnek tartja, menjen el ő maga, éber állapotban, majd megtudja!

Nálunk megcsinálják TB-re is altatásban, de várni kell egy-két hónapot.

Hát, akkor arra ne menj, de valahogy mégis legalább magán proktológushoz össze kéne gyűjtened pénzt, ha a mostani nem segít.

Nem tudom én megmondani, hogy milyen stádiumban van a végbélrepedésed, de hogy így nem jó, az biztos. Kezelgeted kúppal? De lehet, hogy az csak halogatás, egy jó proktológus biztos megmondaná, elkerülhetetlen-e a műtét, vagy nem.

Rendesen, állami műtétre mennél? Valaki jó lenne, akinek van tapasztalata erről .........:((

Nekem csak lézeres aranyérműtétről van....

 

Előzmény: kevita59 (4799)
kevita59 Creative Commons License 2013.02.08 0 0 4799

A fissura ani magyarul végbélberepedés. A korpára annyi vizet iszom, hogy már a fülemen jön ki.

Ahova én tartozom, ott a kolonoszkópiát nem végzik altatásban. Akik eddig ott voltak valóságos rémtörténeteket meséltek az egész eljárásról, és az ott dolgozok hozzáállásáról. Többen arra panaszkodnak, hogy ha fájdalom miatt szólnak, a válasz ne hisztizzen, ne cirkuszoljon, más is kibírta. A Kórház nevét direkt nem írom le.

A körzetinél a héten is voltam, kérdeztem tőle valamit, mitől lehet, a válasz szintén biztos idegi alapon. Hát ennyit egy nyugdíjas háziorvosról, akit csak az érdekel, hogy az öreg nénik, hívják házhoz ,és fizetnek neki. Sajnos én ezt nem tehetem meg, mivel rokkant nyugdíjas vagyok, elnézést, már csak rehab. járadékos. Két éve járok proktólogiára, hát ez idő alatt ennyire jutottunk, hát ennyit az én kálváriámról.

A vérzés és a vele járó fájdalom lassan mindennapos.

Csak tudnám mit tegyek? Belevágjak a műtétbe.

Előzmény: tyúkanyó48 (4798)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2013.02.08 0 0 4798

Szegénykém, csak most olvastalak, mi az a fissura ani?

A korpa nem mindig a legjobb megoldás, főleg ha nem iszol eleget, pont fordítva sülhet el a dolog, inkább szorulást okoz, mert nagyon sok vizet felszív.

El kellene menned szerintem egy kolonoszkópiára,  de minimum végbéltükrözésre. Az elsőt altatásban csinálják, mert fáj, a második nem fáj.

Hány éves vagy? lehet, hogy indokolt lenne a kolonoszkópia.

Ne hagyd magad a körzetinél, egy beutalót azér tud írni, akármilyen beteg is vagy! Ne hagyd magad. Most is van vérzés, fájdalom? Proktológiára nálunk beutaló nélkül is lehet menni.

Írj, ha elolvastad!

Szeretettel: tyúkanyó.

Előzmény: kevita59 (4795)
kevita59 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 4797

Köszönöm!

De én azért irtam ide, mert arra gondoltam, kapok segítséget olyan emberektők akiknek volt ilyen gondjuk. Tanácsra, megerősítésre, vagy meghátrálásra lenne szükségem. Nem tudom eldönteni mit tegyek.

SEGITSETEK!

Előzmény: tristen (4796)
tristen Creative Commons License 2013.02.06 0 0 4796

Szia!

 

Tudom, hogy a doktor úrnak írtál, de nagyon sok erőt kívánok a betegséged leküzdéséhez.

 

KITARTÁS!

Előzmény: kevita59 (4795)
kevita59 Creative Commons License 2013.02.03 0 0 4795

Tisztelt Bánfalvi Péter Úr!

Kb. két éve fissura ani-val kezelnek, sajnos eredménytelenül. Hosszabb, rövidebb ideig rendbe voltam, de aztán mindig visszajött a reggeli vérzés, fájdalom. Hiába a búzakorpa kefirrel. Most a héten voltam az orvosnál, a vizsgálati lapomra ez került „Heges fissura tapintható”. Az orvos műtétre jegyzett elő, de nem tudom mit csináljak. Nagyon félek, nem sok jót olvasok itt a fórumon, de ezt se lehet már a végtelenségig csinálni. A másik gondom, mióta búzakorpát és kefirt kezdtem el enni, eleinte, lágy fájdalom mentes volt a reggeli dolog. Aztán most már hiába eszem, a székletem állaga megváltozott, nem nyálkás, nem sötét, de hol ilyen, hol olyan. És Wc. használat után néha úgy érzem, nem ürültem ki rendesen. És a jobb oldalon mostanában elég sokszor érzek fájdalmat. Van, hogy hetekig semmi, aztán, megint fáj. Fogyni nem fogytam, sőt egy év alatt 8 kilót felszedtem magamra. Voltam a körzeti orvosomnál, de hiába mondtam neki el a problémáimat, megnyomkodta a jobb oldalamat, aztán elküldött vérvételre, ami szerinte teljesen normális. Aztán ennyibe is maradt a dolog. Hozzátartozik, hogy kb. két éve fogyás, és ezen probléma miatt voltam irrigoszkópián, ott nem találtak semmit. Nem tudom mit tegyek, félek a műtéttől is, de félek attól is, hogy valami nincs rendben a beleimmel se. Sajnos mivel súlyos pszichiátriai beteg vagyok, nem igazán foglalkozik a betegségeimmel, mindent ráfog az idegre.

Kérem tanácsát, mit tegyek?

Borembukkk Creative Commons License 2013.02.02 0 0 4794

Szia, a hagyományos műtét tényleg pokoli, de ha alaposan felkészülsz rá simán kibírható. Azt TB támogatással is csinálják, nekem egy fillérembe sem került, pedig magán klinikán voltam. A dokinéniről vegyes a véleményem, picit poroszos jellem szerintem.

 

Ha jól tudom, a Longónál is vannak veszélyek, de a tapasztalt doki mellet gondolom minimális. Nekem azt mondták az orvosok, hogy 1-2 hét alatt rendbe kellett volna jönnöm. Amiket itt olvasok, azok alapján nem is tudom.. Mindenesetre hátul még mindig borzalmasan össze vagyok szűkülve, szóval lehet, hogy valami el lett cseszerintve. Már több mint 2 hónap telt el a űtét óta.

Így utólag, lehet, hogy nem sajnálnám a pénzt a drágább, de tuti megoldásra, főleg, hogy még mindig nem vagyok rendben és pszichésen is elég durva elviselni a dolgokat.

Előzmény: thomas_the_tank (4791)
64agi Creative Commons License 2013.02.02 0 0 4793
Szia! Én átestem ezen a műtéten tavaly nyáron. Az általad emlitett orvosnál, szintén fizetősen. Lehet hogy kicsit borsos az ára, de szuper a doki! Nem köntör falaz. és nem mindig csak a műtétet javasolja, sőt azt csak a legvégső esetben. A műtét sem volt vészes, egy éjszakát kellett bent lenni. Nekem megváltás volt. És azert ilyen drága, mert magat a műszert kell megfizetni, ami egy speciális egyszer-hasznalatos eszköz. Utána a gyogyulás is nagyon gyors volt, szerdán műtöttek, hétfőn már dolgoztam. Előtte én is megjártam pár dokit, de elvesztegetett idő volt. Igy utolag bántam, hogy nem egyből hozzá mentem.
Azóta semmi gondom. Tömören ennyi.
Előzmény: thomas_the_tank (4791)
tristen Creative Commons License 2013.02.02 0 0 4792

Szia!

 

Sok sikert az orvosválasztásodhoz, nem lesz egyszerű!


KITARTÁS!

Előzmény: thomas_the_tank (4791)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.01.30 0 0 4791

Talán emlékeztek rá, pár hónapja én is írtam, hogy aranyeres problémáim vannak. Nem veszélyes, de évről-évre romik. Most már orvosilag is III. fokozatúnak diagnosztizálva. Az utóbbi 2 hónapom gyógyszeres kezeléssel telt (Detralex, vmi varázskúp, DoxiProct kenőcs), ami sajnos nem hozott semmilyen pozitív eredményt. Negatívat annyiban igen (bár ez lehet, hogy független az orvosságtól), hogy most már egy hónapja nem csak kifordul, de fáj is székelés után.

 

Szóval az orvos azt mondta, hogy szerinte már csak a műtét marad. Egy ideig még el lehet így húzni, ha nem nagyon kellemetlen, de szinte biztos hogy eljön az a pillanat amikor már "sürgősen" meg kell műteni. A gyűrűzést nem javasolta, azt mondta ebben stádiumban már nem segít. Egyébként 2007-ben volt már egyszer és azóta "visszajött" az aranyerem, tehát nekem sincs túl nagy bizodalmam benne.

 

Mivel ez tb-s rendelés volt ezért ő csak a hagyományos műtétet tudta felajánlani (amit helyben el is tudnak végezni), amiről rögtön el is mondta, hogy nagyon fájdalmas és az ember hetekre kiesik a munkából. Azt mondta, hogy ha meg tudom fizetni akkor mindenképpen vmi alternatív műtéti megoldást javasol. Ő Dr. Willner Pétert ajánlotta a Róbert magánklinikán és a Longo műtétet. Van esetleg valami tapasztalat az intézménnyel, orvossal és műtéti technikával kapcsolatban? Bár nem akarok az egészségemen ok nélkül spórolni, azért az itteni 165e forintos műtéti ár igen borsosnak tűnik. Szinte minden más helyen (ahol az ár ki volt írva) alacsonyabb összeget láttam aranyeres műtétre, bár az is igaz ezek nem Longo műtétek voltak (nem lézeres műtétre gondolok, az szóba sem jöhet). De úgy tűnik azért nem ez az egyetlen üdvözítő megoldás és ha jó 50-60e forinttal olcsóbb ...

 

Azt hiszem most meg fogok látogatni egy pár orvost, akiről valamilyen módon pozitívumot hallottam.

Zsbubus Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4790

Szia!

Ez érdekes. Nekem pont a majdnem forró hőmérsékletű ülőfürdőt ajánlották.

Addig ültem benne, míg langyos nem lett.

Ezt találtam:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B3gy%C3%ADt%C3%B3_f%C3%BCrd%C5%91

 

 

Üdv!

Előzmény: Susani78 (4789)
Susani78 Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4789

Sziasztok! Hogy is van ez a dolog a hőmérsékletekkel? Az ülőfürdő ajánlott hőmérsékletéről olvastam már mindenfélét, hogy mi is a jó ezért kicsit összezavarodtam. Az orvos nekem HŰVÖS vizet javasolt és meglepő módon mintha használna is. Pedig meg voltam győződve róla, hogy a hideg felületek okozzák az aranyeret. Szabályosan rettegek a hideg autóülésektől, hideg kemény műanyagszékektől. Hogy van ez? A víz jó, a szilárd felület nem?

Zsbubus Creative Commons License 2013.01.24 0 0 4788

Sziasztok!

 

(Korábbi hozzászólásaim a 4500 környékén)

Én magánrendelésre mentem az első vizsgálatnál, utána normális kórházi ellátásban részesültem. Az információk hiányán kívül semmi negatív tapasztalatom nem volt sem a műtéttel (bár aludtam :) ), sem a másfél napos lábadozással, sem az utóvizsgálatokkal.

A magánrendelés 5 eFt volt, a hálapénz 15 és pár üveg innivaló.

A hálapénzt nem várták.

Mondta, hogy neki ez a munkája, erre ESKÜDÖTT fel!!!!!!!

 

Ja! Semmi ismeretség nem volt a doktor úr és köztem.

Persze ez az első proktológiai vizsgálat után megváltozott, hiszen ilyen intim viszonyom azóta sem volt senkivel. :D

 

Szerintem, és ez minden más területen is így van, azok rontják el a világot, akik megfizetik a semmit.

A sok "sztár"-orvos, -énekes, -ügyvéd, -táncos, -riporter, -művész .... mind a "mi" szörnyszülötteink.

 

Lehet mondani, hogy a mai világ ilyen, de mindennek van határa.

 

Üdv és kitartás minden most műtöttnek, és bátorság azoknak, akik most szánják el magukat műtétre!

 

Borembukkk Creative Commons License 2013.01.23 0 0 4787

Igazából műteni szinte mindegy, hol műtenek, a lényeg az előzetes felvilágosítás és az utókezelés.

 

Engem nulla forintért műtöttek, a vizsgálatokara összesen 17.000 Ft-ot fizettem. Viszont jó alaposan megszenvedtem. A mai fejemmel másként csinálnám.Én a Gaba medical centerben voltam vizsgálaton, a kép vegyes az ottani dokinéniről. Az biztos, hogy egyáltalán nem bánt velem hímestojással. :) Tövig benyomta a csövet a hátsómba, pedig azzal kezdtem, hogy 5 napja nem tudok aludni a fájdalomtól. ja, utána azt mondta, hogy üljek rendesen, nem fájhat az annyira. Szóval, nem tudom, valahol kimaradt neki, hogy AMÚGY IS BORZALMAS fájdalmaim voltak. Ellenkező véglet volt az SZTK orvos, aki azt mondta, amíg így fáj, nem tud megvizsgálni..

 

A műtét végül is korrekt volt, kaptam 1 oldalas tájékoztatót, amiben kb. 3 sor volt, miből álljon az utókezelés, a műtétre annyit mondott, a szakirodalom 3-6 hét gyógyulást ír. Na, ez akkora kamu.. 3 hétig szó szerint remegve mentem wc-re, akkora volt a  fájdalom. Szóval, a különbség nem abban van szerintem, amikor vágnak, hanem előtte és utána. Ha alaposan felkészülsz - pl. itt végigolvasva a fórumot, ami ingyenes -, megúszhatod a vaskos számlát. Ha kérdezel is, sok hasznos választ kaphatsz.

 

 

Ja, még annnyit, hogy 2  hónappal a műtét után még nekem is össze van szűkülve a hátsóm, nekem kb.kisujjnyira, azon keresztül kell kitolnom mindent.. De most már elviselhető a fájdalom, nem érzem magam utána úgy, mint ha egy kancigány kapott volna el hátulról szárazon. Mondjuk, az nem tudom milyen lehet, de ismerőseim poénkodtak azzal, hogy úgy járok, mint ha megtosztak volna. :)

 

 

Előzmény: Spagoca4 (4786)
Spagoca4 Creative Commons License 2013.01.20 0 0 4786

Többen, köztük orvosok is dr Csatár Évát ajánlották. Három  szakvizsgája is van. A Margit körúton rendel. Az aranyér több formáját ambulánsan műti .Tud róla valaki valamit vagy járt már nála valaki? Ajánlották prof. dr Ritter Lászlót is de nála 300 000 Ft-nál kezdődik egy műtét.

zorzy Creative Commons License 2013.01.18 0 0 4785

Tisztelt Bánfalvy Dr úr. Én egy 35 férfi vagyok. Valószínüleg aranyér problémám van, bár csak korábban volt kívül, mostanában belljebb költözött a dolog. Sajnos magán rendelésből csak au ars medica jöhet szóba amit még talán ki tudunk fizetni. De túl sok rosszat olvastam róluk, és ön is kritizállta a lézeres műtétet. Mit tudna nekem javasolni, ami korszerű, kíméletes és lehetőleg tbre , vagy maximum 50000ftból elérhető? Mire lehet számítani ha az állami kórház marad a megoldás, ott hogy csinálllják?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!