Keresés

Részletes keresés

krisztike0000 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 8847

Pici a kép felbontása. Amit látok, hogy a számládon forintban van leemelve az összeg, amit a paypal konvertál dollárba. Valószínű, hogy nincs hozzáadva a paypal számládon a dollár , vagy elsődleges devizaként a forint van kijelölve. A paypal magasabb árfolyamon vált mint a bankod, ezt sem állítottad be szerintem.

Előzmény: gufika (8846)
gufika Creative Commons License 2012.11.10 0 0 8846

Csak tudnám most hova tűnt a felcsatolt két képem..megpróbálom újra.

gufika Creative Commons License 2012.11.10 0 0 8845

Sziasztok! Nagy szükségem lenne segítségre, mert már megőrülök. Printscreen-nel mutatok két képet,(ez egy és ugynaz tranzakció) ez a paypalos számlám részletei. 0,99 dollárért vettem egy telefontokot, ilyen esetben általában a részletben ott az összeg, és van egy táblázat alul. Viszont ennél a részletezésnél, van egy ilyen rész hogy conversion from-to, ez a bekezdés most miért van ideírva, mikor máskor sosincs? Valami váltás azt értem, de máskor nem írja ki, eddig két esetben írta ki. Alul pedig most két táblázat van, azt sem értem hogy pontosan miért.

A total amount-nál pedig eddig sosem volt zárójelben odaírva hogy "equals xy Ft". Egy dollár nincs most 230 Ft, nem? Igazából nem értem, most van töbletköltségem az egy dollárnál, vagy nincs? 

Előzőleg is volt már egy ilyen fura számlám, de ott is összevissza voltak írva összegek, szintén egy dollárért rendeltem valamit de ott teljesen másképp volt írva minden, de szintén megjelentek fura összegek...
Tudnátok értelmezni a számlámat? Nagyon fontos lenne mert napok óta böngészem a paypalt és nem vélek felfedezni semmi rendszert a két furcsa számlám között..

_Zsolt Creative Commons License 2012.11.10 0 0 8844

Nagyon sok hasonló eset van. Vagyis olyan, hogy egy idő után az aki fizetett meggondolja magát és úgy dönt, hogy mégsem fizet. És jobbára a vevőnek adnak igazat.

 

A használat mellett érdemes kissé észnél is lenni.

 

Itt olvasgattok néhány tapasztalatot velük:

Reviews for paypal.com

 

Érdemes a témát több oldalról megnézni, mert könnyen visszaélhetnek a paypal hatalmával...

Előzmény: Pavel (8843)
Pavel Creative Commons License 2012.11.09 0 0 8843

Legújabb PP hülyeség:

Zároltak a számlámon 50 EUR-t, mert 2011.11.09-én szerintük nem a tulaj jóváhagyásával történt egy eladott termékem után fizetés. Egy év után kérnek tracking infót meg egyebeket. A követési szám megvan, de csak 6 hónapig volt követhető a neten.

A fizetés után 5 nappal megkaptam a pozitív visszajelzést, minden rendben ment, nem is értem mi akar ez lenni :)

bombaba Creative Commons License 2012.11.04 0 0 8842

Ez esetben is tökéletesen igaz: az üléspont határozza meg az álláspontot :)

Ez az oka, hogy nem ugyanúgy akarunk egy szituációt megoldani. Így viszont a kérdező eldöntheti, az ő lelkivilágához melyik passzol. Nem olyan nagy baj azért az off-od :)

 

Előzmény: Axióma (8841)
Axióma Creative Commons License 2012.11.04 0 0 8841

Bocsanat, off ebben a topikban, igerem ezzel befejeztem.

Ja, ertelek.

Szerintem en is mashogy ertekeltem, mert en meg 24 eves koromban voltam kint fel evet a finneknel (bar akkor epp nem itthonrol hasznaltam penzt), es azt gondoltam, hasonloan erosen nagykoru a gyerek. Tehat nem kell felhivni a figyelme't, hogy mit hasznalhat es mit nem (en anyuek teljes szamlajara egyetem kezdestol vagy 10 even at teljes jogosult voltam, es ez meg jo is volt nekik annyibol, hogy amit lehetett, ugyinteztem helyettuk - most is en kezelem a netbankjukat).

Masreszt azert nem ertem, mert ha a meglevo szamlahoz lehet tarskartyat kerni, akkor erre a celra letrehozott masik szamlara is - ha a gyerek indokolja a szigorusagot, akkor ugyis ujat nyitnak erre a celra, de mar csak a kulfoldi felvet koltsegek kulonbozosege miatt is sanszos hogy nem a pont meglevo szamla a legjobb bank/tipus. Azon meg ugyanugy annyi van, amennyit eppen felvesz, legalabbis az adott esetben arrol volt szo, nem kartyaval vasarolhato dolgokat kell fizetnie - igy meg nincs mit monitorozni ugyis egyben kiveszi, utana nem tudnak a kartyaval mit kezdeni. Az elkulonitett alszamla szerintem ritka szolgaltatas, bar keresni nem kerestem, de a hasznalt bankok kondilistajat szoktam nezegetni, talan feltunt volna.

De ez csak ahogy en alltam neki a gondolkozasnak.

ON

Előzmény: bombaba (8840)
bombaba Creative Commons License 2012.11.04 0 0 8840

Nos, én a szituációt értékelem másként - mert voltam ilyenben pár évig - és ebből kifolyólag a megoldásokat is, amiket jónak tartok ebben az esetben, és ezek nem esnek egybe az általad javasoltakkal.

Amúgy egy társkártyát - egy elkülönített alszámlán kezelt társkártyát - be lehet(ett) szerezni a gyerek nélkül is, és aláírás és aktiválás nélkül postázva nem lehet belőle gond. Biztonságos annyiban, hogy a gyerek a rendelkezésére bocsátott, azaz az alszámlára átvezetett összeggel rendelkezik, nem a család egész pénzével, és semmilyen körülmények (kártyaelvesztés, ellopás) esetén sem lehetséges a teljes számla (a családi számla) kiürítése sem. Ugyanakkor van rálátás itthonról az alszámla forgalmára is.

Előzmény: Axióma (8834)
bombaba Creative Commons License 2012.11.04 0 0 8839

Ha a feladóra figyelsz, akkor látható, hogy ennek semmi köze a PP-hez. De még jó, hogy észrevetted :)

Előzmény: Dámdámdámdám Gurgugyin (8838)
Dámdámdámdám Gurgugyin Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8838

Sajnos beléptem jelszóval, de már megváltoztattam a jelszót. 

Előzmény: bosijani (8837)
bosijani Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8837

sztem fel.

én is kaptam már hasonlót,elküldtem a linket a paypal-nak.

Előzmény: Dámdámdámdám Gurgugyin (8836)
Dámdámdámdám Gurgugyin Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8836

Azt hiszem csaló levelet kaptam.Egy nem "lakatos" oldalra visz és bankkátyaadatokat kér. Ezt fel lehet jelenteni a Paypalnal?

Axióma Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8835

Hogy fogsz kartyat adni (gyarttatni) tavolleteben a gyereknek... mondjuk ha nem reklamalod meg a tranzakciot, akkor nem nezik le az automata rogzitett videojat, kerheted magadnak vagy masik (itthon levo) csaladtagnak is a kartyat, de akkor szigoruan csak automatanal tudja hasznalni, ami nem ellenorzi le a nevet a kartyan az igazolvanyaval.

Valamint nezzetek meg, hogy melyik bank tudja elfogadhato arban adni a kulfoldi felvetet, mert nagy kulonbsegek lehetnek. Pontosabban oriasiak... akar 5x szorzo felett is.

Amugy nincs neki alapbol magyar kartyaja itthon? Nekem volt amex (nem az otp-s, hanem a vallalati), amit elveszettnek jelentettem (kikuldetesre elmentem a penztarcam nelkul...), es elnezest kertek, hogy rossz a muncheni (talan, szoval ahol voltam) gepuk, csak a masodik napra tudtak megcsinalni (mindezt tok ingyen), adta'k a potkartyat. Igy ki tudtam fizetni a hotelt tavozaskor... Kulfoldi kartyapotlas eleg sok kartyahoz van, igaz egyszeri koltsege van. A kartyat kikuldeni biztos olcsobb, bar biztositva es kulfoldre fene tudja. Citinel esetleg kerni hogy a kinti fiokban akarja felvenni:))

Előzmény: szohta (8833)
Axióma Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8834

Csak hogy en is tudjam: mi az amivel nem ertesz egyet? Mert nem lattam az ellentmondast. Nem biztos, hogy jol tudom (sot), az unicredit szamlaszamon keresztuli befizetest en se probaltam meg, de itt az egeszbol az volt a lenyeg, hogy ne a kp/szamla -> sajat pp -> gyerek pp legyen, hanem hogy a kp/szamlapenzbol egybol a gyerek pp szamlajara tegye, mert eggyel kevesebb tranzakcio (majdnem mindegy, hogy koltseg is vagy sem, de maceranak biztos macera). Vagy mashol nem ertesz egyet?

 

Előzmény: bombaba (8832)
szohta Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8833

Nagyon kösy!! Sokat segítettél Bombaba-val együtt! :-) Értem s ez lesz a járható a feltöltéses megoldás!

Amúgy a lányom már kint van. Minden jót!! szép napot! :-)

Előzmény: Axióma (8831)
bombaba Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8832

A kérdés nem nekem szólt, meg nem is értek egyet Axiomával, bocsi, ezért leírom.

"Ha jól értem, úgy fízessek, -utaljak át a lányom PP-re (miután már regisztrált) mintha vevő lennék vmi árujára, ami nem létezik és kifízetem?? Nem rossz, ha működik! :-)" - nem áruért, van ennek más jogcíme, de az eljárás ugyanaz. Azért nem az áruért fizetést célszerű használni, mert annak mértékére vannak megkötések. Ez egyébként működik, teszteltem. Ha a lányodnak kinn nem lesz/nem lehet bankszámlája, akkor nem tudja a PP-ről átvezetni saját számlára és akkor ez nem járható út.

A társkártyás megoldás gyakorlatban pont olyan, mintha itthon lenne társkártyája a számládhoz, azzal tud fizetni, kp-t felvenni, csak külföldön használva, ennek költségeivel. A bankomnál olyan megoldás volt/van, hogy a társkártya forgalma elkülönített alszámlán zajlik, amit Te bankon belüli átvezetéssel (ez nálam ingyenes) tudsz feltölteni, és látod a forgalmát. Ha még időben vagytok és a lány itthon van, akkor ez a jó megoldás. Így használtuk éveken át, külföldi tanulás miatt (tandíj és egyebek).

Előzmény: szohta (8830)
Axióma Creative Commons License 2012.11.03 0 0 8831

Ahhoz nem kell hogy aru legyen papiron se, hogy befizess az o pp szamlajara - sima szamlanak tekintsd. (Raadasul arra az unicredit-es szamlaszamra, megjegyzesben a paypal fiok azonositoja, befizeteskor beirhatsz barmit, hogy ki es miert utalja, pl. feltoltes). A paypal nem csak vasarlasra van, csak arra hasznaljak a legtobben. Mondjuk pp szamlat csinaljon csak, az nem kerul penzbe, legyen meg ez az ut is, ha mas nem menne.

De akkor cliftony77 infoja alapjan kerdezd meg a Citibank-ot, hogy naluk bankon belul hgoy lehet ezt legjobb aron megcsinalni. Ha engednek a tavolleteben kartyat csinalni es kikuldod neki postan, akkor citi automatabol talan eleg olcso lehet kivenni (valamelyik nyaron volt promocios idoszak, amikor ingyen volt egy csomo kulfoldi orszagban is, mondjuk Ausztralia nem biztos hoyg benne volt). Te meg itthon befizetsz vagy utalsz arra a szamlara.

Esetleg ha ez nem megy, citi mennyiert utalna bankon belul sajat szamlara, ha az egyik kint van. Attol tartok, erre nem szokott kulon tarifa lenni, vagyis nem lesz olcsobb, mig a kulfoldi sajat automatas kivetelre tobb helyen is van pelda, hogy mas elbiralasu (csak Erste-t peldaul nem fog surun talalni arrafele:)).

Előzmény: szohta (8830)
szohta Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8830

Szia!

Ha jól értem, úgy fízessek, -utaljak át a lányom PP-re (miután már regisztrált) mintha vevő lennék vmi árujára, ami nem létezik és kifízetem?? Nem rossz, ha működik! :-)

A kp felvételt úgy értettem, ha az én szlaszámom társkártyásaként jutna kint a pénzhez, azt csak úgy tudná tovább fízetni (mert arról van szó, h be kell fízetnie, v utalnia a célbankba,/ na az lenne jó, ha ott is lenne PP/) ha felvenné, vagy az eszámláról ő utalná, az olyan lenne, mintha én egyből a célbankba, nagy kltséggel! Persze más lenne, ha a mindennapjaira kellene és tudna fízetni kártyával, nem erről van szó. Amúgy nagyon köszönöm, szerencse időben vok nagyon, de kitudakolom a legjobbat!! :-) 

Kösy!!

Előzmény: Axióma (8827)
szohta Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8829

Oksi! Értem, nem fogok. Rem h menni fog majd neki!

A Napokban Skype-n előadom a tutit! :-)

Kösy, üdv 

Előzmény: bombaba (8826)
cliftony77 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8828

Citibank.

Előzmény: Axióma (8827)
Axióma Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8827

Miert is kell tarskartya legyen... lehet az o nevere itt szamlat nyitni, es kartyat csinaltatni, befizetsz vagy utalsz ra, aztan azt csinal vele amit akar - de mi a francnak venne fel kp-ben, kulturalt orszagokban mindenhol tud fizetni vele, es itthoni penz kinti elkoltesenek tudtommal az a legolcsobb modja. Legfeljebb dombornyomottat kerj, hogy ha van meg vasalos rendszeru arrafele, ott is mukodjon (nem kell hitelkartya legyen, beteti es dombor is van). Sajna sztem nincs olyan itthoni bank, amelyik arrafele is mukodik, par orszagnal az a legjobb kondicioju.

Mondjuk ha mar kint van, a tarskartya is necces, tekintve hogy ahhoz is kene szemelyivel a bankban megjelenjen.

Ha meg paypal, en ugy csinalnam, hogy o elintezi a pp szamlat, de te nem a sajatodra raksz es azt tovabbutalod pp-on belul, hanem azon az unicredit-es szamlan keresztul direkt az o pp-jara fizetsz fel penzt. Idoben is gyorsabb, meg koltsegben is. [Felteszem azt mar probaltad, hogy a sajat pp szamladhoz lehivos bankszamlaszamnak az ovet megadni es az nem megy, ezen mondjuk nem csodalkozom, lopasnak tunik messzirol is.]

 

Előzmény: szohta (8825)
bombaba Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8826

Mondtam, ne regisztrálj PP-t a lányod helyett. Fognak kérni közüzemi számlát, lakcím adatokat, stb, nem fogod tudni innen küldeni ezeket.

Előzmény: szohta (8825)
szohta Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8825

Ó köszönöm! Gtam, mivel tudok a lányom kinti szlaszámáról mindent, meg az emailjébe is be tok lépni, h reg-lok helyette! 

Persze 1 év múlva nem kéne értelmeztetni a googletranslet-el sem! :-) Még kutakodok, köszí az infókat a többieknek is! :-)

A társkártya megoldás sem rossz! A pénzfelvét kltsgének utána nézek, hátha így kedvezőbb lenne!? A gift megoldással még nem taliztam! Még böngészek. Még1x kösy all!!! :-) Szép napot!

Előzmény: bombaba (8821)
cliftony77 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8824

Már nem ilyen egyszerű, Gift esetén is von le jutalékot...

Előzmény: krisztike0000 (8823)
krisztike0000 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8823

Olvasd el szerintem is a paypal help-et...de ha gift megjelöléssel küldöd, akkor nem von le jutalékot. Azt viszont nem tudom, hogy hányszor küldhetsz így pénzt, és milyen egyéb kitételek vannak.

Előzmény: szohta (8820)
bombaba Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8822

Eszembe jutott egy alternatív, PP nélküli  lehetőség, ha van a bankodnál ilyen: ha a fő kártyaszámlád mellé nyitsz a lányod nevére egy társkártyát, ami a lányodnál van, és amit itthon, bankon belüli átvezetéssel töltesz fel. $ alapú számlánál és kártyánál célszerű, mert egyébként sokat elvisz a konverziós költség.

Előzmény: bombaba (8821)
bombaba Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8821

Amennyit erről tudok:

- PP számláról csak PP számlára tudsz utalni, ezért kellene PP számla Neked is, a lányodnak is,

- a költségek pontos díját a help-ben kellene kikeresni, (én 4.9 %-ra emlékszem pénzküldés esetén, de a  díjak a pénz nagyságrendjétől is függnek),

- nem célszerű itthonról a lányod helyett pp számlát csinálnod, így nem fog menni, neki kell kintről a számlát megnyitnia, mindenféle ellenőrzést végez a PP,

- PP számláról saját bankszámlára áttenni - withdraw - ingyenes, azaz lányod már díjmentesen tudná kinn felhasználni,

- tudomásom szerint a pénzküldésnek ennél olcsóbb módja nincs.

Majd jönnek mások, akik esetleg kiigazítanak, ha tudsz, merülj el a PP helpjében, célzottan a pénzküldést tekintve.

 

Előzmény: szohta (8820)
szohta Creative Commons License 2012.11.02 0 0 8820

Help! :-) Értelmezésben kérnék segitséget! Lányomnak kellene küldenem pénzt  Ausztráliába-ba, ahol 1 évig cserediák. Lehetséges-e a kinti banknál vezetett számlaszámára PP-n keresztül, vagy be kell-e regisztráltatnom magát, -vagy én őt- a PP-re? Én már PP-s regisztrált vok. Egyálltalán érdemes? Jól értelmezem, h az ilyen trans 3.4%+90 Ft? (s most mindegy, h küldőt, v a fogadót terheli a kltsg!) Vagy csak akkor ennyi, ha nem PP-s számlára utal az ember? Esetleg, ha a lányom a PP-ről a kinti szlájára utaltatná, h felvegye, akkor van ez a kltség? Szóval érdemes lenne-e, vagy maradjak az ebanki transznál? Sajna nagy összegről van szó! :-( 5szjgyű! nem mindegy, h pár, vagy tízenezer a jutalék! Febr-ig kell átküldenem, tetszőleges részletekben. Segitőszándékotokat köszönöm!! 

festő65 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 8819

A kelet- és közép európai régióban, így Magyarországon is elérhetővé tette szerdától egyik legfontosabb funkcióját, a bankkártya nélküli utalást a PayPal online pénzügyi szolgáltató - tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.A közlemény szerint a "Top-up" funkció lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy egyszerűen utaljanak pénzt helyi bankszámlájukról PayPal egyenlegükre és fizessenek online. A szolgáltatás főleg azoknak a felhasználóknak előnyös, akik a banki átutalást szeretik használni, hiszen így nincs szükségük plasztikkártyára az online fizetéshez.  http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/egyszerubb_atutalas_mar_magyarorszagon_is.535700.html

 

Mit is jelent ez számunkra?

Vízivó Creative Commons License 2012.11.01 0 0 8818

Feltüntettem fizetési lehetőségnek a Vaterán a Paypalt is, azzzal fizetett a vevőm, fél perc alatt meg is kaptam. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!