Keresés

Részletes keresés

thomas_the_tank Creative Commons License 2013.03.27 0 0 4843

Sajnos nálam a Detralex semmit nem használt, egész sok pénzt kifizettem a semmiért (végigcsináltam egy 30 tablettás és egy 60 tablettás kúrát). Persze ezt nem lehetett előre tudni.

Előzmény: Ritus80 (4841)
tristen Creative Commons License 2013.03.27 0 0 4842

Szia! 

 

Neked is szép napot! :)

Előzmény: Ritus80 (4841)
Ritus80 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 4841

  Köszi szépen, Tristen! :-)

 

Ja, azt még elfelejtettem leírni, hogy a Kútvölgyi Kórház milyen szuper. Az orvosok, a nővérek, minden ott dolgozó nagyon rendes, emberséges, elhivatott! Ezúton is minden hálám és elismerésem az övék, mindennap imába foglalom a nevüket!

 Ha valaki odáig jut (őszintén remélem, minél kevesebben), hogy félrekezelik, mint engem és műtétre kerülne a sor, de nincs pénze magán orvosra, akkor beutalót kell íratni a kórházba, és OEP-alapon megműtik- persze utána valamennyit szokás adni a dokinak. Nálunk a Ráth főorvos úr volt annyira korrekt, hogy a műtét után, amikor megkérdeztük, mennyivel tartozunk, azt mondta, hogy amennyit gondolunk. Ritka az ilyen!

 De azt gondolom, hogy csak a legritkább esetekben műtik az embert. Inkább a konzervatív kezelési módokat preferálják. 

Akinek panasza van, az szedje a Detralex nevű tablettát! Nem olcsó ugyan, de sokakat megmentett már a műtét-közeli állapotból.

 

 Szép napot és minden jót Mindenkinek!

Előzmény: tristen (4840)
tristen Creative Commons License 2013.03.25 0 0 4840

Szia!

 

Köszi a sok értékes infót. Nagyon sokat segítettél vele, szerintem.

 

Kitartás és gyógyulj meg mielőbb. 

Előzmény: Ritus80 (4839)
Ritus80 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 4839

Sziasztok!

Nekem másfél hete műtötték az aranyeremet. A műtét előtt sokat olvasgattam az írásaitokat és sok hasznos dolgot tudtam meg. Most én szeretném megosztani a tapasztalataimat.

Nálam február 11-én végezték el a tükrözést, azóta iszonyatos fájdalmakon és procedúrán mentem keresztül.

Először a Dél-pesti Kórházban próbálta meggyűrűzni az aranyeremet Dr. Lovay Zoltán. Eleve vérző csomóval mentem hozzá, de ő így is felrakta a gyűrűt. Majd' megvesztem a fájdalomtól. Mire hazaértem, az első pisilésnél LEESETT A GYŰRŰ! Felhívtam a dokit, mire azt felelte, hogy semmi baj, úgyis fagyasztás is történt, majd szépen gyógyulni fog a fenekem. De nem így lett: a végbelem kifordult, mint egy karfiol. A kontroll során azt mondta a Lovay, hogy tegyem vissza a kifordult csomót a helyére, kenegessem Aurobin kenőccsel és használjak egy erős szteroidos kúpot. Telt, múlt az idő, összesen még 3x voltam nála kontrollon, egyre elviselhetetlenebb lett a fájdalom, a vérzés, a napi belázasodás, meg ami ezzel jár. A doki azt mondogatta, hogy legyek türelemmel, NEM KELL MEGMŰTENI, csak nekem alacsony a fájdalomküszöböm.

Már több, mint 2 hete voltam betegállományban, amikor még a hétvégi sürgősségi ellátásra is be kellett mennünk. ( Ezek mellett a dokim szerint még mindig a szteroidos szereket kellett volna használnom, annak ellenére, hogy max. 2 hétig lehet ezeket alkalmazni!!!)

Eljutottam arra a pontra, hogy keresek egy magán orvost. Így akadtam Dr. Ráth Zoltán főorvos úrra, aki elvégezte nálam a műtétet. Azóta egyre jobban javulok, naponta iszom a paraffin olajat, szedem a Detralexet, odafigyelek a sok folyadék- és rostfogyasztásra, és a lehető legnagyobb rendben vagyok! Amiktől nagyon féltem: az első nagyWC-zés, fájdalom, stb. sokkal kevésbé jelentkeztek.

 MINDANNYIOTOKNAK ajánlom őt, körültekintő, korrekt, figyelmes, türelmes, a legjobb kolo-proktológus sebész orvos. A magánrendelése a Professional Orvosi Kft.-ben van, de a Kútvölgyi Kórházban végzi a komolyabb műtéteket és akkor nem privát áron. Írjatok, ha tudok valakinek segíteni!

 

tristen Creative Commons License 2013.03.22 0 0 4838

Szia Triniti!

 

Szerintem ne izgulj ennyire ettől a vizsgálattól. Minden rendben lesz. Óriási előrelépés, hogy bejelentkeztél, és elmész.

 

Az aggodalmaidat illetően, a meztelenkedés egy orvos előtt nem annyira intim, mint mondjuk, amikor először voltál egy férfivel az ágyban. :)

 

Szerintem, ne okozzon ez ennyire nyomasztó érzést. Valaki még szinte divatot is csinál abból, hogy meztelenkedik az orvosok előtt.

 

Persze ezzel nem azt szerettem volna sugallni, hogy ezentúl divatdiktátor legyél ezen a téren.

 

Szóval fel a fejjel!

 

Kitartás! :)

Előzmény: triniti03 (4833)
Kókány Mókány Professzor Creative Commons License 2013.03.22 0 0 4837

Látom nagyon elhatároztad magad,hogy lejáratsz,bár az okát nem tudom.Oda van írva a bemutatkozásomhoz,hogy a blog nem az enyém és ez így is van.Egy ismerősom megkért anno,hogy segítsek felfuttatni a blogját,hogy osztom ahol lehet.

Előzmény: szepi111 (4835)
Kókány Mókány Professzor Creative Commons License 2013.03.22 0 0 4836

A huszas dugdosást nem a  magán,hanem az átlag rendelésre értem.

Lehet,hogy csak ez a megoldás ami létezik,de arra a bizonyos előjátékra nagy szükségem lett volna.

Koszonom szépen!

 Szép napot.

Előzmény: monica2 (4834)
szepi111 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 4835

:) Mielőtt bármit kívánnál neki, olvass bele a blogjába, a neve alatt ott a link.

 

Kicsit beteg a srác... (és nem a fórum témájával kapcsolatosan... :) )

Előzmény: monica2 (4834)
monica2 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 4834

Szia! A magán rendelésen legealább nem kell dugdosni a 20-asokat! MERT konkrtétan közlik veled hogy mennyi volt a vizsgálat vagy esetleg a mütét! Az orvos ott sem lesz sokkal kiméletesebb hidd el!Sajnos ez ilyen!

Jobbulást neked!

Előzmény: Kókány Mókány Professzor (4830)
triniti03 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 4833

            Szia Tristen!

 

Köszönöm a biztatást, próbálok erős lenni és nem mindig oda koncentrálni! Talán, úgy tűnik, hogy az én bajom nem olyan komoly, mint amilyenekről itt olvasni lehet, de létező és engem nagyon kikészít! De, hogy segítsek magamon és, hogy a kérdéseimre választ kapjak, meg tettem az első lépést, bejelentkeztem egy proktólógushoz! 2 hét múlva megyek és nagyon félek. Tudom, hogy hülyeség és, hogy minden rendben lesz, de hát maga ez a szitú elég kényelmetlen! Egy vadidegen férfi ott vizsgálgat( és olvastam, hogy olyan pozícióban, mint a nőgyógyásznál, akkor ennyi erővel meztelenül is mehetnék)!? Na de ezen is túlleszek, mint már annyi minden máson! Azért, ha addig is van valakinek tapasztalat, az én gondommal kapcsolatban, várom szivesen, ha meg nem, akkor majd én beszámolok róla!

Köszi még egyszer és szép napot mindenkinek!

 

szepi111 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 4832

Na visszatért másik néven a hivatalos gyökér... :( (lásd: blogja...)

Előzmény: Kókány Mókány Professzor (4830)
tristen Creative Commons License 2013.03.21 0 0 4831

Szia!

 

Remélem valaki érdemben tud majd felelni neked.

 

üdv és KITARTÁS!

Előzmény: triniti03 (4825)
Kókány Mókány Professzor Creative Commons License 2013.03.21 0 0 4830

Nekem személy szerint abból van elegem,hogy a 114.000.- fizetésemből kézhez kapok 75.000.- Forintot,viszont cserébe félnem kell,hogy le,illetve kirabolnak,az orvosi rendelőben gyakorlatilag le sem sz.rják az embert ha nem dug oda egy-egy huszast és még sorolhatnám.

Itt most az bosszant,hogy aranyér+végbélrepedéssel elmentem a szakrendelésre,de olyan állapotban,hogy két napja nulla székletem volt,mert már semmiképpen nem tudtam megnyílni ott alul,akárhogy is küszkodtem.Hiába kértem az orvost,hogy legyen megértő és válasszunk olyan eljárást a vizsgálat során,ami a legkevésbé fájdalmas.Csak én beszéltem,ő meg sem hallotta.AZtán persze az első mozdulatra a mutató ujjával benyúlt,de gondolom mondanom sem kell,hogy kkor és ott üvoltve-sírva estem ossze és csak vergődtem a kegyetlen fájdalomtól egészen addig,amíg nem kaptam egy injekciót,még aznap megműtottek.Nem akarom leírni a szenvedéseimet,meg,hogy gyakorlatilag a Wc-ben laktam. Volt ez két és fél éve és számtalan orvosnál jártam,de nem javult a dolog,én meg egy zombi lettem. De mostmár el fogok menni magánrendelésre,hogy legyen valami előrelépés.

Gratulálok egészségügy.

monica2 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 4829

Teljesen egyet értek veled Lalaura! Nekem is elegem van a privát rendelésekböl meg abbol is hogy 3 év alatt nem voltak képesek helyre hozni!

Most már Én is a kórházi kezelés mellet döntöttem és lássunk csodát jó uton haladok a gyógyulás felé!:)

Előzmény: Lalaura (4828)
Lalaura Creative Commons License 2013.03.20 0 0 4828

Szia puding!

Én nem a fővárosban élek, de jártam már ott többször is, különböző intézményekben, csak ezek privát rendelések voltak, igaz a hatásuk eredménytelen maradt.

Biztosan van a családodban- ismeretségi körödben valaki, aki ki ismeri magát a kórházak terén és tud tanácsot adni.

Vagy a neten próbálj állami intézményt keresni.

Én  már csak kórházi rendelésre megyek, elegem lett a privát dr.-okból, elég sok pénzt dobtam már ki eredménytelenül.

Igaz itt meg szinte rögtön műtenének, de azt haggyuk minnél későbbre.

Előzmény: puding77 (4826)
tristen Creative Commons License 2013.03.20 0 0 4827

Sziasztok!

 

Mindenkinek jó egészséget, illetve mielőbbi gyógyulást kívánok! Az új fórumtagoknak pedig nagyon nagy kitartás!

 

üdv!

puding77 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 4826

Szia!

 

Pesten élek de fogalmam nincs hol van proktológia a városban,amiért nem kell egy vagyon fizetni.

A háziorvosomra sokan panaszkodnak és sokan el is mentek már tőle.Én csak azért nem váltok mert gyermekkorom óta ismer és kezel.

Sajnos már én sem vagyok kezdő  a témában de ez a mostani dolog egy kicsit különbözik az előzőktől.Próbáltam már mindenféle kúpot,kenőcsöt és még venoruton forte-t is szedek de csak 1-2 órára tudom elfelejteni a fájdalmat.

Nem értem,hogy egy ilyen népbetegséget miért nem lehet normális helyen diagnosztizálni és kezelni.

Előzmény: Lalaura (4824)
triniti03 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 4825

Sziasztok!

 

Én még új vagyok a témában és a fórumon is, de egy jó ideje olvasgatom a hozzászólásokat. Szupernek találom az eszmecserét és sok a tanulság! Az én problámám két hónappal ezelőtt kezdődött, a síelésünk utolsó napján, viszketés, szúró, égető fájdalom...semmi nem volt jó.

Másnap 12 órás autóút, képzelhetitek!Aztán vártam, hol jobb volt, hol kegyetlen, na és a wc-n, meghaltam! Na, de én nem voltam tisztában, hogy mi bajom, hiszen soha eddig nem volt problémám ott lent, se senkinek a családban, szültem is 2x, még akkor sem. Na és aztán pár nappal később megjelent egy "kis kedves" oda lent! Kész katasztrófa, darabokra törtem! Elmásztam a patikába, kenőcs, kúp, kamilla az ülőfürdőhöz, egyiksem hozott tartós javulást, csak pillanatnyi megkönnyebbülést, majd jött az alternatív terápia, szerintem minden létezőt kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi. Teltek a hetek, majd a 4. útán csökkent a fájdalom, majd fokozatosan megszünt. Tehát most 1 hónapja panaszmentes vagyok, minden ok, csak a wc-től félek, habár egész jól megy! De, és itt a de, a "kis kedves" még velem van. Tudom, hogy több idő kell, hogy visszahúzódjon, de szerintem az én esetemben már nem erről van szó, hanem egy megmaradt bőrlebenyről, ami nem nagy, mint egy kukorica szem. Zavar,nem tudok vele együtt élni, lelkileg tönkre tesz. Na meg nem beszélve az esztétikáról, higiéniáról és hiányoznak a tangáim is. Hozzáteszem, a széklet rendben van, zöldség,gyümölcs van mindig, folyadékbevitel alap, ugyanis még szoptatok(már 16 hónapja)! Szóval tudom, hogy könnyedén meg lehet szabadulni tőle, csak azt nem tudom, hogy mivel jár és a legfontosabb milyen lesz utánna??? Szeretnék már megnyugodni és boldogan várni a tavaszt...Így kérlek titeket, ha már járt valaki hasonló cipőben, vagy átesett már ilyen beavatkozáson, ossza meg velem tapasztalatait!

Előre is köszönöm és sok erőt, jó egészséget kívánok mindenkinek!!

Lalaura Creative Commons License 2013.03.18 0 0 4824

Szia puding 77!

Nem tudom az ország melyik részén élsz, de az biztos, hogy proktológushoz nem csak magán rendelőbe lehet menni. Minden kórházban van sebészet, jobb esetben proktológus. Én is így kezdtem, igaz jártam magán rendelő-( kben) is. A külömbség csak annyi, melyik orvosnak milyen ismerete- tapasztalata van. De lehet egy állami kórház is elég jó. Én Pécsen tudok egyet! Ha az elején vagy a problémáddal, még sok tapasztalat vár rád, melyre szerintem mindenkinek magának kell rájönni. Mit érdemes megfogadni, kihez érdemes elmenni. Viszont a döntés nem könnyű! Mindenki mást fog javasolni, mindenkinél más a tuti. De tuti megoldás nincs. Legalább is esetemben.

Azért a házi orvosodnak másképp kellett volna a kérésedre reagálni, és ha nem adott beutalót, akkor legalább meg indokolni, hogy miért nem?

Talán tudtam segíteni.

Előzmény: puding77 (4823)
puding77 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 4823

Néhány hónapja nagyon kellemetlen aranyérszerű tüneteim vannak.Pár hete elmentem a háziorvosomhoz és megnézte.Azt mondta,hogy menjek el vele  a sebészetre de ott úgy is elküldenek egy magánrendelőbe,tehát igazából semmi értelme elmenni.FelÍrt 2féle kúpot ,ami fájadalomcsillapÍtásra jó volt de miután elfogyott ugyan úgy fájt mint előtte.

Én kértem tőle egy beutalót a proktológiára de semmi reakciója nem volt.

Létezik,hogy csak magánrendelőkben van proktológia?Nekem sajnos erre nagyon nincs pénzem.

Tud valaki valamilyen tanáccsak szolgálni?

 

Köszönöm!

tristen Creative Commons License 2013.03.14 0 0 4822

Szia!

 

Először is, fel a fejjel. Semmi esetre sem keseredj el.

 

Remélem, hogy fog valamelyik doki válaszolni Neked, hiszen már ketten is szokták olvasgatni ezt a fórumot, amit én személy szerint igen jónak tartok. Tulajdonképpen egy on- line tanácsadást végeznek önkéntesen a dokik.

 

Szóval fel a fejjel!

 

üdv és kitartás!

Előzmény: thomas_the_tank (4821)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.03.13 0 0 4821

Mivel év elején világossá vált, hogy az aranyeres problémám megoldása műtét lesz (2007-es gyűrűzésem ellenére 2010-ben újra előjött, gyógyszeres kezelés nem segített) úgy döntöttem, hogy meglátogatom a két sokat emlegetett és jónak tűnő műtéti fajta (Longo, Ligasure) egy-egy képviselőjét. A helyi proktológus ugyan a Longo-t ajánlotta, de úgy gondoltam a nagy árkülönbség miatt azért csak érdemes lenne egy esélyt adni a Ligasure-nek is.

 

Na, hát jártam a GastroMed-nél vizsgálaton (Mikes doktor).  Tulajdonképpen megerősítette amit a helyi rendelőben is mondott a proktológus: egy ideig még húzhatom mert nem veszélyes a helyzet, de előbb vagy utóbb műtét lesz belőle. Ő inkább az előbbet javasolta, mert annyival hamarabb szabadulok meg a kellemetlenségektől. Sajnos a Ligasure műtét előnyeiről és hátrányairól a Longo-val szemben nem jutottam előrébb, mert ő - saját bevallása szerint - nem ismeri annyira a Longo műtétet, hogy komolyan össze tudja hasonlítani.

 

A következő látogatást Willner doktorhoz terveztem (a helyi proktológus is őt ajánlotta), de kicsit bizonytalan vagyok, hogy elmegyek oda is, elmondja hogy a Longo műtét milyen és valószínűleg ő is azt fogja mondani, hogy a Ligasure-t nem ismeri annyira, hogy komolyan össze tudja hasonlítani :-(

 

Az az igazság, hogy nem olyan rettenetes pénz a 15e forint egy vizsgálatért, és ha esetleg nála lesz a műtét úgyis sor fog rá kerülni, de ahhoz azért kicsit soknak tartom, hogy újra ugyanazt halljam, amit már ketten is elmondtak előtte. Nekem abban kellene segítség, hogy melyik műtéti fajta lenne a jobb az én helyzetemben. Nyilván ha mindegy és hasonlóan jó az eredmény akkor az olcsóbbat választanám. 

 

Lalaura Creative Commons License 2013.03.05 0 0 4820

Szia! Ha az orvos mondta, akkor azt nem mondta, vagy nem kérdezted, hogy mennyire aggódjál?

Persze nem mindegy milyen az orvos, lehet-e vele beszélni?! Nekem van már többféle tapasztalatom, én is így kezdtem, hogy idegesített mi lesz ebből, de meg kell találni valahol a megoldást, hogy valamennyire is kordában legyen tartva az állapot. Rengeteget olvastam erről, itt a fórumon is, a neten máshol is. Ha nem fáj, akkor úgyis kevesebbet foglalkozol vele, mint írtad, nem is vérzik, így lehet, hogy csak ritkán fordul nálad elő. Egyénenként eltérő.  Az idegeskedés viszont nem tesz jót, ebben az esetben sem és máskor sem.Talán tudtam egy kis információval szolgálni.

Előzmény: Razze (4819)
Razze Creative Commons License 2013.03.05 0 0 4819
Köszi a válaszokat!
Orvos mondta,hogy az van
Akkor ha nem fáj,ne aggódjak miatta azt mondjátok??
Lalaura Creative Commons License 2013.03.04 0 0 4818

Szia!Miért gondolod, hogy végbél repedésed volt? Lehet-(ett) aranyér is, aggodni csak annyira kell, amennyire fáj, vagy esztétikailag problémát okoz. Azért egy proktológus szakszerű vizsgálat után meg tudná mondani, hogy mi is ez esetedben. 

Nem akarlak elkeseríteni, de ezektől a problémáktól nem olyan egyszerű megszabadulni. Ha panaszmentes vagy, az még nem jelent semmit. ( Esetleg jobban odafigyeltél magadra, és így még nem újult ki.) Bocs, hogy nem tudtam semmi biztatót írni, de sajna ez van. Több mint 10 éve kínlódom vele.

Azért kitartás, és a leg jobbakat neked.

Előzmény: Razze (4816)
monica2 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 4817

Szia!

Szerintem inkább örülj neki hogy elmulott a végbélrepedésed!:)

Előzmény: Razze (4816)
Razze Creative Commons License 2013.03.04 0 0 4816
Üdv!

20 éves vagyok,és még augusztusban szereztem egy végbélrepedést
Ezután 2-3 alkalommal nagyon fájt wc-zni,utána viszont egyre jobb volt
Még 1-2 hónapig válladékozott,aztán ez is nagyjából elmúlt,a székletem nem volt véres egyszer sem
Mára nincsen semmi panaszom,csak egy kis bőrredő van ott lenn,de egyáltalán nem fáj meg semmi,mint ha ott se lenne
Valaki hozzáértő,vagy akinek van/volt hasonló problémája válaszolna nekem mit csináljak vele,izguljak miatta??
Előre is köszönöm!
Krinyo Creative Commons License 2013.03.03 0 0 4815
Kicsit szabatosan, de jól összefoglaltad a lényeget. Nem csak működhet, hanem működik, pár "éles teszten" túl vagyunk, mielőtt belevágtunk volna. Éppen egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.
Előzmény: Susani78 (4814)
Susani78 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 4814

Jól látom, hogy ezt a dildót a frigóban kell tárolni és szükség esetén egy kis síkosítóval jéghidegen behelyezni? Érdekes, de működhet...

Előzmény: Krinyo (4813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!