Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lfidrich Creative Commons License 2002.01.21 0 0 253
Koszi a mailt. En is laktam 13 eve a Sch-ben. :))) Meg 6 eve is.
Előzmény: GRoman (250)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 252
Ja tenyleg, ez a feleves kotelezettseg kimaradt... eh, bocs.
Akkor tenyleg az az egyszeru (es valoszinuleg meg olcsobb is, ha a biztositast beleszamolom)megoldas, hogy mi elhozzuk neked az autot.

Irj emilt, hogy mit es hogyan szeretnel :)

Udv,
Gabriel_

Előzmény: GRoman (250)
doktorúr Creative Commons License 2002.01.21 0 0 251
Köszi, a bőr gyárilag jön, tehát nem extra, az extralista csak a metál, a naptető, a CD-rádió, meg azt hiszem az oldallégzsák (plusz egy-két apróság). Nem sürgős a dolog, de ha van egy kis noteszed, abba írd bele nyugodtan, engem később is megkereshetsz, ha találsz valamit. Svájc?
Előzmény: gabriel_ (249)
GRoman Creative Commons License 2002.01.21 0 0 250
Gabriel:

Nem uszhatom meg mindkettot, mert a hazaterokenti vamkezeleshez legalabb fel evet a birtokomban kell legyen. Akkor itt forgalomba kell helyeznem, nem kerhetem mar ra vissza a trefat. (Illetve nem kell, de hat nem azert veszem meg, hogy fel evig rohasszam.)
Ahelyett, hogy kivaltsam a vallakozoit, meg idegbajt kapjak a vamhivatalban, inkabb kifizetem neked azt a 150 ruppot, jo?

zsezse, ifidrich:

Mail ment az itt regisztralt cimetekre. Ha nem az az ervenyes, akkor ugy kell. (Ne engem szidjatok, en is wordben kaptam.) (Fene ezekbe a radioamator cimekbe. En is laktam a Schonherzben... 13 eve. ;-))

gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 249
Nincs jobb ajanlatom :)
Torottet most nem talaltam.
4.0 korul jonne be egy fullos, hibatlan, boros
2000.04 havi. Ha kereskedonel jarok es latok, akkor esetleg... De ennek naaaagyon pici az eselye, nem egy gyakori gep :)

Udv,
Gabriel_

Előzmény: doktorúr (246)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 248
Adoszamunk persze van :)
A kereskedo persze hulyeseget mondott, exportra, ha ceges volt az auto, akkor le _kell_ vonnia az adotartalmat. Ha annyira adoszamot akar (a kinti), akkor diktalj be neki egyet fejbol, vagy valts ki itthon vallalkozoit, akkor lesz neked is :)
Hazaterokent pedig meguszod a magyar AFA-t is.

Azt nem ertem, miert vonod ki egymasbol a kettot, mikor _mindkettot_ meguszod, ha jol csinalod :)

Udv,
Gabriel_

Előzmény: GRoman (242)
doktorúr Creative Commons License 2002.01.21 0 0 247
Ja, és légzsákok és övfeszítők épek legyenek.
doktorúr Creative Commons License 2002.01.21 0 0 246
gabriel_:
Renault Clio, 2000cm3, 172 LE, szín: mindegy, kinti Áfa lehetőleg levonható legyen, évjárat: 1999-től gyártják, úgyhogy mindegy; kicsit lehet törve, de futómű ne és ne kelljen húzatni padon. Extrák: gyárilag elég tele van, oldallégzsák jó lenne, más nem kell külön. Javítást én el tudom intézni, ügyintézés a tiétek. itthon 3,5-ért tudok. Tudsz jobb ajánlatot?

Köszi a segítséget, bocs a távirati stílusért.
Mailben is jó.

Előzmény: gabriel_ (241)
GRoman Creative Commons License 2002.01.21 0 0 245
zsezse:

igen, annak szamit, ha a ket evet meghaladja.
Igen, igazolas kell a kinti munkaviszony (vagy egyeb) megszuneserol.
Arra is katalogusarat mondanak. Ha az autoert nem fizettel, kozterheket akkor is kell.
Niva nem megy. Land Rover igen.

Tudod mit, forwardolom neked is...

Előzmény: zezse (243)
GRoman Creative Commons License 2002.01.21 0 0 244
ifidrich:

Ne foglalkozzal a "kulszolgalatos" kifejezessel, az csak a csaj sajat szohasznalata. A rendelet eredeti szovegeben az "egyeni munkavallalo" is szerepel, en is az vagyok.
En sem kereskedelmi cellal keresek autot, hanem magamnak egy jot, amit meg sok evig haboritatlanul tudok hasznalni.

Az autoutlevelhez tenyleg kell az a darab papir, de annak a kiallitasahoz meg kell a munkaszerzodes, ha jol tudom... A rendeletben meg valami olyasmi van, hogy "jegyzo igazolasa 3 honapon tuli kulfoldi tartozkodasrol". Tudod mit, forwardolom, aztan okosoggya'...

A kihozott ingosagaimrol nincs semmifele papir. Magyar hataror, osztrak hataror int, en meg nem latom, hogy hol kene csinaltatni... gazt adok, es go. Emiatt egy kicsit fo is a fejem a visszaviteluk miatt, mert nem mindenrol van szamla. De ugyis mindjart letelik a ket ev...

Előzmény: lfidrich (238)
zezse Creative Commons License 2002.01.21 0 0 243
A kint tanulás is külszolgálatnak számít??
És csak akkor hozhatja be az illető ha hazatelepül?
És mi van ha kapok ajándékba egy autót? Arra is katalógus árat mondanak? És az is csak olyan lehet ami az autófelügyelet honlapján van? Mert az én uram egy Lada Nivára vágyik.....
GRoman Creative Commons License 2002.01.21 0 0 242
Gabriel:

Belgium flamand reszen meg a konyhasneni meg a rendor is beszel angolul. (A hulye vallon autokereskedo pedig, aki nem tudja megkulonboztetni a boxer Alfat a TS-tol, le van...) Aki meg ert angolul es nemetul, az ert hollandul is. :-) Nomeg en is ott leszek...
Egyszeruen olyan hirdetest kell keresni, amiben jelolve van, hogy "BTW aftrekbar". Ezek tobbnyire volt cegautok. A kerdes az, hogy ezt ti is meg tudjatok-e oldani, mert nekem a kereskedo azt mondta, hogy exportra is csak akkor, ha van adoszamom.
En akkor usznam meg a magyar AFA-t, ha hazaterokent vinnem haza. Az 25%, a belga meg 21%. Az a 4% kb. annyi, mint fel evre a gepjarmu ado...

Előzmény: gabriel_ (237)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 241
Ja... Bizonyos autotipusoknal azert van nagyobb kulonbseg. Meg nagyobb lesz a kulonbseg, ha az ember odamegy live a kereskedohoz, es nekiall alkudni. 2-3 eveseknel inkabb a picit torottekre erdemes ramenni, azoknak az ara kint nagyot zuhan a megcsinaltatasi koltsegekhez kepest. Egyebkent tenyleg nincs akkora kulonbseg a 2-3 eveseknel.

Szoval ez mindig egyedi... :)

Udv,
Gabriel_

Előzmény: lfidrich (239)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 240
Hi,

2.6M + ugyintezes korul tudok egy feher, '96-os, klima, szervokormany, ABS, 2 legzsak, 100ekm, 1.9TDI Variantot.

2.8+ui korul van egy nagyonfullos 97.11 havi, 1. tulajtol 93e km-el. Meg allofutes is van benne :)

Udv,
Gabriel_

PS: Ez most csak gyors info volt, alapos korulnezessel lehet hogy lenne olcsobb is.

Előzmény: kerdezoskodo (234)
lfidrich Creative Commons License 2002.01.21 0 0 239
Belgiumban eleg sokan beszelnek vagy nemetul, vagy angolul is.

Tudnal mondani Svajcban egy-ket kereskedo cimet, ahol erdemes korbenezni? Interneten nezegettem, de en nem latom azt a hatalmas kulonbseget a magyar es svajci hasznaltkocsi arak kozott. Szoval lehet olcsobban beszerezni, de ez max 10% korul van a magyar arhoz viszonyitva.
Vagy rossz helyen kerestem, illetve nekem nem 8-10 eves kocsi kellene, hanem csak 2-3, ott meg lehet, hogy tenyleg nincs akkora kulonbseg.

Előzmény: gabriel_ (237)
lfidrich Creative Commons License 2002.01.21 0 0 238
"...ha egy külszolgálatos behozza vámmentesen az autót, akkor az illető 3 éven belül nem idegenítheti el.
Aha, akkor 3 ev. Vegul is ha hazajovetel elott fel evvel veszek egy nem lestrapalt 2-3 eves kocsit, azt meg otthon is tudom hasznalni utana 3 evig. En alapvetoen nem kereskedelmi cellal hoznam be a sajat itteni automat. Viszont nem ertem mit takar a "kulszolgalatos". Az en ertelmezesemben en nem kulszolgalatos vagyok, mert nem kuld ki egyetlen ceg kulfoldre dolgozni, hanem itt vagyok munkaallomanyban.

A 2 eves kint eltoltott idore vonatkozo mondatomnak azert nezz utana. Ezt a koltozteto ceg mondta ugyan nekem, de irasban nem lattam sehol. Csak gyanitom, hogy ha az autoutlevelhez is kell ez a darab papir (ami az egvilagon nem bizonyit egyebkent semmit, csak azt, hogy bementel az onkormanyzathoz es azt mondtad, hogy kulfoldre koltozol, de nincs rajta kulfoldi lakcim, nem nezik a munkavallaloi engedelyt), akkor feltehetoen a vammentes behozatalhoz is kell ez.
Meg egy fontos dolog van, amit kiviszel mindenfele ingosagot, azt vissza is kell hozni (legalabbis papiron), kulonben ugy veszik, hogy kint eladtad.

Előzmény: GRoman (236)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 237
Hm, igazabol nemetul beszelo helyrol szeretjuk hozni, mert nemeten meg angolon kivul mast nem beszelunk. Ha kint AFA-visszateritheto, az remek, annyival kevesebb az ara is, meg a vamalap is, az siman es rogton lejon az arbol.
Magyar AFA-t mindenkeppen meg kell fizetni, az a vamteher resze (AFA is meg fogy.ado is).
Nem svindlizunk...

Udv,
Gabriel_

Előzmény: GRoman (235)
GRoman Creative Commons License 2002.01.21 0 0 236
Ifidrich:

Nos, akkor idezek egy levelbol. Forras: "a cimboram baratnoje, aki a vamhivatalban dolgozik":

"...ha egy külszolgálatos behozza vámmentesen az autót, akkor az illető 3 éven belül nem idegenítheti el. Illetve ha ilyet tesz, akkor ki kell fizetni mindent (vám, ÁFA)."

illetve:

"Ja, már nincsen évjárat korlátozás (a vám részéről), de a közlekedés felügyeleti „vizsgát” vámmentesség esetén sem lehet megúszni."

Ami a biztositast illeti, nekem is azt mondta kollegam, hogy az otthoni biztositasi szerzodeset bemutatva elfogadtak az otthoni kategoriat. (Annyit itt is ertenek magyarul, hogy "B10". Q... jo, egyszerre ket autod lehet B10-ben... :-)) Szoval nem mondtam, hogy nem lehetseges, csak azt, hogy _nem_biztos_.

Ja, most latom, te is irtal valamit, ami nekem fontos:
"{ 2 ev hivatalos kinntartozkodas kell, ezt igazolni valahogy a hataron }
Amikor kimesz, az onkormanyzatnal be kell jelenteni a kulfoldre tavozas tenyet. Innentol ketyeg a 2 ev. Egyeb papirt pl. kulfoldi munkavallalasi engedely nem fogadnak el ennek bizonyitasara. Ez a papir egyebkent az autoutlevel kivaltasahoz is kell. "

Akkor bukta, mert en anno b...-tam bejelenteni... Most, az autoutlevelhez megcsinaltam volna, de akkor mar veso...

Es azt is most latom, hogy nem erre a hozzaszolasodra akartam reagalni... De a fel ev is igaz:
"Vámmentesek a hazatelepülők, a bevándoroltak, a menekültként elismertek vagy külföldön keresőtevékenység vagy tanulmányok folytatása céljából fenntartott második lakást megszüntetők, valamint a Magyarországon ideiglenes menedéket élvezők, a humanitárius okokból befogadottak (és az említettekhez családegyesítés címén érkező) által behozott vagy beküldött ingóságok, amennyiben a beköltözés előtt az életvitelük helye megszakítás nélkül, két évet meghaladóan Magyarországon kívül volt, és azok

- beköltözésük előtt legalább hat hónapon keresztül tulajdonukban voltak, és

- mennyiségük a szokásos családi szükségletet nem haladja meg."

Nos, en ezek utan ugy dontottem, hogy a magyarorszagi neppermaffia meg mindig jobb, mint a vamhivatal.

Előzmény: lfidrich (232)
GRoman Creative Commons License 2002.01.21 0 0 235
Gabriel!

150, hm. Belgiumbol is vallaltok? Olyat tudtok, hogy ott a kereskedonel az "AFA visszateritheto" auto, akkor azt az itteni AFA megfizetese nelkul exportaljatok? Akkor nem kell ra ketszer AFA-t fizetni, maris megeri... Az itt regisztralt cimem mukodik!

Előzmény: gabriel_ (231)
kerdezoskodo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 234
Sziasztok,

Meg tudnátok nekem mondani, hogy mennyibe kerülne egy 94-95 ( jó állapotú és nem fapados )diesel Golf Variant behozatala mindennel együtt ( kb vételár, adók, ügyintézés stb )

Előre is köszi!

lfidrich Creative Commons License 2002.01.21 0 0 233
Fel evig a tulajdonodban kell lenie az autonak, erre az idore kulfoldi gepjarmuadot es biztositast kell fizetned (es nem biztos, hogy erdekli oket, hogy otthon B10-ben vagy). A vegere nem biztos, hogy megeri, ha nem kell mindenkeppen az auto a kulfoldi tartozkodas idotartama alatt is.
Nekem eleg volt az, hogy azt mondtam nem volt balesetem, es a legjobb kategoriaba kerultem, igy 40%-at kell fizetnem a teljes dijnak.
Nekunk szuksegunk van itt is az autora, es ahogy nezem igy nem kerul sokkal tobbe az adminisztrativ fenntartas (ado, biztositas, atiras), mint otthon. Amiben en gondolkozom x ev mulva, hogy az eppen aktualisan hasznalt autokat hazavigyuk, es otthon is azt hasznaljuk.
Előzmény: GRoman (222)
lfidrich Creative Commons License 2002.01.21 0 0 232
ebben a fel evben egeszen biztos vagy? Erre nem birok raakadni, amit sikerult eddig kideritenem:
Ezt a koltozteto cegnel mondtak, amikor kikoltoztunk. Hivatalosan nem tudom, majd ha egyszer haza akarunk koltozni, akkor utananezek. (Nem most lesz az meg :)))
Svajcban meg van ez a fel ev, es mintha en is olvastam rola valahol magyar viszonylatban is.

1. 2 ev hivatalos kinntartozkodas kell, ezt igazolni valahogy a hataron
Amikor kimesz, az onkormanyzatnal be kell jelenteni a kulfoldre tavozas tenyet. Innentol ketyeg a 2 ev. Egyeb papirt pl. kulfoldi munkavallalasi engedely nem fogadnak el ennek bizonyitasara. Ez a papir egyebkent az autoutlevel kivaltasahoz is kell.

Előzmény: vajaki2 (220)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 231
Szerintem az elso variaciot ne akard kiprobalni.
Az osszes ugyved, konyvelo sikitva menekul... :)
Ha a ceg magyar, akkor az autonak is magyarnak kell lennie, innentol ugyanugy megy az import mint egyebkent.

Ha ki tudod valasztani az autot, mi behozzuk, a felmerulo koltsegeken felul 150ezerert neked egy lepest se kell tenni.

Modja: kimegyunk, megnezed, raboksz. Viszunk szakertot (arban bennevan), ha akarod megkerdezed. Szerzodest irunk. Auto kinti arat kifizeted, megvesszuk.
Vamot, mikor esedekes, kifizeted. Ha a hataron, akkor a legjobb, mert akkor olcsobb behozni.
Auto egeszen a forgalomba helyezesig mi nevunkon fut, utana megkapod, leszel elso tulaj.

Mikor kulcsot atadjuk, megkapjuk munkadijunkat.

Ha van ceged, futhat annak neven vegig az auto, mi megbizassal dolgozunk, ekkor munkadij felet elore, felet vegen kapjuk.

Szerintem ez igy kb. korrekt, senki sem fektet be tul nagyot bizonytalanba. Neked meg itthoni arnal joval olcsobban van jo autod. Ha valami nem tiszta v. nem tetszik, modosithatunk/magyarazok.

Ha erdekel, kuldj mailt.

Udv,
Gabriel_

Előzmény: zezse (230)
zezse Creative Commons License 2002.01.21 0 0 230
Sziasztok,
mi van akkor ha mondjuk a Németországbsn élő állampolgár rokon beszáll a cégembe és apportként egy autót ad be a cégbe?? AFA, fogy. adó, hercehurca van, vagy még bonyolultabb az ügy?
És ha az ember csak kiválasztja az autót és erre szakosodott cégre bízza a behozatalt és ügyintézést az mennyibe kerül kb? Mert én biztos a 3. órában hisztis hülye picsa kategóriába kerülnék az alapján amit leirtatok...
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 229
Ez 1 tevhit. Az utolso utszeli vamos ebbol 1 fillert sem lat, a corporate-identity-juk meg mint olyan nem letezik.
Multkor akartam beadni a vambefizetest igazolo papirt, az ugyfelszolgalatos utszeli modorban kuldott el melegebb eghajlatra.
A legkisebbik kiskutyat se erdekli, hogy befizetted-e a vamot. Annyibol jo neked, hogy nem kell kezesseget kerned (es azert fizetned).
Ez megeri. De a kedvesseg... :)

Kedves akkor lesz, ha szemelyesen neki adsz baksist...

Udv,
Gabriel_

Előzmény: intarzia (228)
intarzia Creative Commons License 2002.01.21 0 0 228
na ezekre, még nincs tapasztalat(legalábbis ismerőseim között), de hamarosan lesz. akkor tudok ezekről írni. egyébként célszerű előre befizetni a VPOP számlájára az általad kalkulált összeget. Így kedvesebbek és megértőbbek lesznek a határon, ugyanis már a pénz náluk van.
Előzmény: gabriel_ (227)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 227
Ja, epp egyszerre irtunk...
De amit leirtal, az eddig igy volt.
Azt hittem, a valtozasokrol is irsz valamit.
Engem spec. az erdekelne, hogy ceges behozatal eseten hogyan valtoztak a szamlaval szembeni kovetelmenyek. Most valami max. 50% elteresrol hallottam, hogy afelett el sem fogadjak. De ha ennel kisebb az elteres (mondjuk 40%), akkor a 40%-ra nyujtani kell kezesseget?
Maganszemelykent mi a helyzet, ha sikerul egy olcso autot talalnom, akkor is az otthoni eurotaxos arat veszik alapul?

Koszi,
Gabriel_

Előzmény: intarzia (226)
intarzia Creative Commons License 2002.01.21 0 0 226
Akkor megkaptad ld.224 :-)
Előzmény: gabriel_ (225)
gabriel_ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 225
Varjuk a regenyt meg mindig... :)
Előzmény: intarzia (202)
intarzia Creative Commons License 2002.01.21 0 0 224
Na akkor, az itthoni teendőkkel kezdem. Az egyik ismerősöm mondta el:
"úgy számolj, hogy kábé így fog kinézni a menetrend:
határátlépés után 48 órán belül (rápecsételik a határon hogy melyik nap) be kell vinni a kocsit a 7.sz. vámhivatalba, ez kábé egy teljes nap (szemlézés, kalkuláció, egyeztetés, OTPbe kimenni fizetni, igazolást visszavinni) az ott kapott papírokat (megőrzési engedély, előzetes vámokmányok) le kell adni csepelen, ha szerencséd van, még aznap elintézheted, utána az ott kapott papírokkal el kell menni a Mozaik utcába műszaki bevizsgáláshoz időpontot kérni. Ha ügyes vagy ez egy nap alatt megvan, de maximum 2 (1-vám 2-KPM).
Utána pár nappal (jó esetben 2-3) mehetsz roncsderbire (műszaki vizsgálat), ahol adnak egy vámkezelési engedélyt, amit el kell vinni a 7esbe, ott adnak egy időpontot, hogy mikorra lesz meg a végleges engedély. Nekem ez 3 hét körül volt, akkor oda kell menni a hetesbe, kiadják a végleges vámkezelési papírokat, és mehetsz is megint csepelre, ahol a végleges vámokmányt és a határozatot a roncsderbiről be kell dobni egy dobozba, amire ki van írva, hogy mikor mehetsz érte (általában 4 munkanap múlva). Akkor elmész érte, és ismét irány a mozaik, ahol vizsgaidőpontot kell kérni.
Ha megvan az időpont odaviszed vizsgázni, csináltatsz közben egy eredetvizsgálatot, és szintén közben elmész a Bem rakpart 3ba, ahol a GMA Kft-nél kell kérni egy származásvizsgálatot (ehhez kell az eredeti forgalmi engedély és kábé 2 hét alatt megvan, tehát el lehet kezdeni minél korábban)
Ha megvan a vizsga (=forgalomba helyezési engedély), eredetvizsgálat, származásigazolás, vámpapírok, akkor ezekkel elmész a területileg illetékes okmányirodába ahol kiállítják a forgalmit, adnak rendszámot és mehetsz boldogan haza.

Tehát összesen így néz ki:
0. nap határátlépés
2. nap 7.sz. vámhivatal + csepeli KPM + Mozaik utca
(3. nap csepeli KPM + mozaik utca)
7. nap Mozaik utca roncsderbi + 7.sz. vámhivatal + GMA Kft
30. nap 7.sz. vámhivatal + csepeli KPM + GMA Kft
34. nap csepeli KPM + Mozaik utca
40. nap csepeli KPM vizsga + eredetvizsga
42. nap okmámyiroda és boldog tulajdonos"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!