Keresés

Részletes keresés

pontee Creative Commons License 2008.01.18 0 0 611
Olvastam a kommentedet. Büszkék vagyunk rád.
Előzmény: mfalcon76hu (610)
mfalcon76hu Creative Commons License 2008.01.18 0 0 610
Nekem is azt írta, de megjelent...
Előzmény: RodrigeZZ (609)
RodrigeZZ Creative Commons License 2008.01.18 0 0 609
Ez jó újság. A hozzászólás után aszondja, hogy moderálás után megjelenik.
Hát az enyém nem jelent meg;-)
Azért ide becopyzom, hátha valaki megaszondja, hogy mi volt sértő az olvasókra.

Ezennel felhívnám a cikk írójának a figyelmét arra a megdöbbentő tényre, hogy a világ 90%-a meztelenül szaunázik.
Azért, mert nem szereti megfőzni a testét
Azért, mert nem szeretné a vizes fürdőruhájából a magas hőmérsékleten párolgó vegyi anyagokat belélegezni.A vízben van klór, esetleg algaölő, de a müanyag fürdőruha is, bármilyen meglepő, párolog.
Azért, mert nem szeretne vizes foltot hagyni az utána következő részére
Azért, mert nem szeret vizes foltra űlni, amit az előtte lévő hagyott.( És az esetleges gombás, bakteriális fertőzéseket sem szereti)
Azért, mert nem szeretne felfázni a pihenőtérben a vizes fürdőruhájában
Azért mert szereti jól, kényelmesen érezni magát
Ez olyan, mint a régi vicc. "...valaki szemben közlekedik az autópályán..."

Szerencsére már hazánkban is vannak olyan helyek, ahová fürdőruhában tilos a belépés.
Megdöbbentő!


De különben én vagyok a hülye, hogy egy ilyen békaseggeszínvonalú újságon felszívom magam.

R.
Előzmény: nagykt (606)
nagykt Creative Commons License 2008.01.17 0 0 608
Aki volt már osztrák szaunában, tudja, hogy ott az emberek nem nézik egymást, hanem élvezik a szaunát.
RodrigeZZ Creative Commons License 2008.01.17 0 0 607
szerintem a fejléc a leg-MEGDÖBBENTŐBB

"Érdekel miért vetkőztették meztelenre az ATV népszerű műsorvezető-producerét és szerelmét Ausztriában? Hajdú Péter csak a StoryOnline-nak mesélt a megdöbbentő történetről!"

R.
Előzmény: nagykt (606)
nagykt Creative Commons License 2008.01.17 0 0 606
Ennyit a szaunakultúráról.

http://www.storyonline.hu/hirek/dobbenetes_hajdu_petereket_anyaszult_meztelenre/5644/

Péter és Kata Ausztriában voltak, ahol ellátogattak egy gyönyörűen felújított termál fürdőbe.

"Korábban a Névshowr forgatásán csak a mi kedvünkért nyitották ki ezt a fürdőt, és mivel nagyon megtetszett nekünk, úgy döntöttünk, hogy most visszamegyünk. Amikor megérkeztünk, szóltak, vegyük le a fürdőruhánkat, mert csak meztelenül mehetünk be. Mondtuk, hogy nem, mire kijelentették, akkor nem mehetünk be a vízbe. Kata volt a bátrabb, aztán rábeszélt, hogy mégiscsak vetkőzzünk le. A vízben nem volt annyira zavaró, de a szaunába nagyon érdekesen éreztük magunkat. Furcsa volt, hogy mindenki pucéran mászkált és megnézték az embert meztelenül" - mesélte Péter, aki természetesen rákérdezett, hogy miért kell levetkőzniük. Az volt a válasz: "mert itt ez a szokás."

A népszerű műsorvezető bevallotta: kicsit tartott tőle, hogy esetleg magyarok is vannak a fürdőben és titokban lefotózzák. Szerencsére tudtukkal ilyen nem történt.


No comment.
RodrigeZZ Creative Commons License 2008.01.02 0 0 605
Valamikor novemberben volt 1 délelőtti rádióműsor, hogy miért járnak a magyarok ausztriába wellnesselni. Erősen az volt az érzésem, hogy arra akartak kilyukadni, hogy "flancolunk", de aztán mégis valahogy az jött le, hogy Ausztriában más dimenziók vannak. Akik TÉNYLEG pihenni akarnak, azoknak muszály általmenni a 6áron.
Az egyik (kettő van) loipersdorfi szaunás hölggyel is készül riport, aki kelet-németországból Szombathelyre ment férjhez és itten dolgozik. Jól beszél magyarul.

Van még egy apróság. Eddig ahol jártunk az osztrákoknál, a pénztáros a jegyvétel után MINDIG megkérdezte (ha kellet), hogy van-e 1 v. 2 eurósunk, mert különben bajban leszünk az öltözőszekrényeknél.

Matracos pihenőággyal az a jó, hogy ha valaki belefekszik vizes fürdőruhában reggel, azt zárásig emlegetik... Ezeknél az osztrákoknál meg kis faluban bémentünk a pihenőtérbe, és takaró minden ágyon! Igaz matrac nem volt, legközelebb szólunk.;-)

Voltunk olyan (magyar) helyen is (nem emléxem, hol) ahol frankó penész volt a nyugágyon. Ügyeletes akárki megnézte, mondta, hogy az nem penész. Jó, akkor tessék nekem megaszondani, hogy a piros alapszínen ez a szürkésfehér, kicsit csipkézet izé micsoda?
- Kosz.
- És az jobb??
Aztán nem is feszegettem tovább, mert full fürdőruás volt minden, úgysem érdekelt.
(vö. ÁNTSZ előírások lentebb;-)))

R.
Előzmény: Charito (604)
Charito Creative Commons License 2008.01.02 0 0 604
Kis szauna körkép

A két ünnep között Hévízen voltunk a Carbona-ban. A szálloda nagyon jó, a termálfürdő és az uszoda rész kiváló, igazán profi wellness szálló.
A szauna részt az uszodától egy csapóajtó választja el. Itt belépve az előtérben vannak a fogasok és a merülő medence. Van finn, aroma, gőz, tepidárium (ez a kedvencem) és egy szuper elkülönített pihenő. Az egyetlen hiányosság az ivóvíz hiánya, dehát el kell adni a 460 forintos 2.5 decis ásványvizet valahogy. A csapóajtó előtt háromnyelvű tábla figyelmeztet, hogy fürdőruha mentes a terület, akit zavar a meztelen test látványa az tekerje be magát a kapott lepedővel. A szaunákon piktogrammal jelölve, hogy sem papucs sem fürdőruha nem megengedett. Tisztelettel kérdezem AKKOR MIÉRT NEM LEHET BETARTANI? Mindjárt az első nap lett egy kis konfliktus , mikor a papucsban és fürdőruhában lévő, törölköző és lepedő nélküli 25 év körüli hölgy beült nyolc meztelen ember közé, majd mikor szóvá tettem (illedelmesen) , egyetlen szóra sem méltatott.
Vacsoránál azonban odajött az anyukája (!) és ott az étteremben rendesen kiosztott, hogy mit képzelek én (!) ha az ő lánya fürdőruhában akar szaunázni akkor fürdőruhában fog szaunázni és különben is hogy jövök én ahhoz, hogy másra rászóljak, és holnap ő is ruhában fog szaunázni majd meglátom. Vártam másnap hogy jöjjenek, de lehet, hogy nem találták meg a fürdőruhájukat ...
Sajnos meg kellett ígérnem a nejemnek, hogy a pihenésünk további részében befejezem az Ige hirdetését és csak magunkkal törődöm. Másnap nem szóltam annak sem, aki papucsban fürdőruhában lepedővel körbe tekerve teljes ékszerkollekcióban és sminkben az elmúlt három hét összes étkezését kibeszélte a hasonszőrű barátnőjével, pedig az is ki van írva, hogy csendet kérünk.
Volt egy másik jelenet is a szauna pihenőjében.
A szaunázáshoz egy darab lepedőt adnak (kártya leadás ellenében). Szaunázás után bemész a pihenőbe a lepedőt magad alá teríted a matracos (!) pihenőágyra és lepihensz . Szerintem nem sokan kívánják ilyenkor visszavenni a vizes és hideg fürdőruhájukat. A másik sarokban nyakig köntösben és fürdőruhában fekvő házaspár viszont úgy tűnik zokon vette, mert rögtön megjegyezték , halkan egymás közt, de azért úgy , hogy mi is halljuk "biztos valami perverz, azért jön ide mert ezt itt meg lehet tenni" . Innen üzenem, bár száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ilyen fórumokat nem olvasnak, IGEN AZÉRT MENTEM ODA, mert ott meg lehet tenni, hogy meztelen pihenjek a forró szauna után.

A loipersdorf-i termálfürdőt már régóta nézegetjük a neten csak elég messze van tőlünk ,Hévíztől azonban csak száz kilométer ezért ugy határoztunk, hogy egy napot ott is eltöltünk.
Rábafüzesnél mentünk át (mekkora buli így minden ellenőrzés nélkül!) , a határtól alig harminc kilométer havas tájon a végén egy kis bénázással, meg eltévedéssel. A parkolás nem lenne probléma kb. 1 km hosszú a parkoló a szilveszter elötti nap miatt viszont teljesen tele volt. Magyar rendszámú autót egyet láttam az is az út közepén állt épphogy ki lehetett kerülni.
Van úgy ,hogy nem dicsekszel a magyarságoddal.
Majdnem elment a kedvem, hogy bemenjek. Biztos tömeg lesz , mindenki tolakszik, hangoskodik várakozhatsz, hogy beülj egy szaunába , vagy hozzá juss egy pohár langyos hab nélküli sörhöz. Nem így lett...
A pénztárosnő kedvesen közölte, hogy semmilyen magyar nyelvű tájékoztatót nem tud adni. Arra gondolok, hogy ez egy üzletpolitika is lehet, talán nem szeretnének bennünket nagy tömegben látni. No sebaj, két belépőt a gimnáziumi német tudásomból meg tudok venni aztán majd a többit kitaláljuk. Egy egész napos belépő 23 euro amiben már a szaunafalu(!) használat is benne van. Az órás rendszert már ismerem, gondoltam, de itt ezt is kicsit másképp csinálják. Egerszalókon kapsz egy szekrényszámot, az öltözöknél leolvastatod a terminálnál, megkeresed a szekrényt és szépen berakodsz. Itt viszont berakodsz az első szabad szekrénybe és mikor bezárod az óráddal a szekrényt onnantól tudja számítógép,hogy az a te szekrényed. A szalókihoz képest az is más, hogy nincs rajta hitelkeret csak ha rakatsz rá (pénztár). Erre az ebéd kifizetésekor jöttem rá, még jó,hogy tettem a köntösöm zsebébe 20 eurót.
Na szóval a fürdő.
Hát az nagyon rendben van. Nem sok kifogásolni valót lehet találni, pedig kerestem. Rend van és tisztaság! Sok ember volt bent mégsem volt zsúfolt. Később jöttem rá, hogyha "mindenki hozott volna még egy embert" is elfértünk volna akkora a terület.
Benti és kinti mendencék kiúszók, és minden minőségi anyagokkal igényesen jól megtervezetten. Ami elsőre feltűnt, hogy főként a fiatalabb és a középkorú korosztály képviselteti magát és ez a szaunában is előnyös...
Kicsit megmelegedtünk a kinti nagymedencében -4fokos levegö 38 fokos víz. Közben nézheted a havas tájat, vagy az összebújó párokat. Az egyik páros nagyon lihegett, biztos régen a vízben voltak és nagyon megterhelte a termálvíz a keringésüket.
A szaunadorf közvetlenül a termál mellett van előtte az óráddal ellenőrizheted, hogy a jegyed érvényes-e ide ,illetve hány szabad pihenő van. A számítógép érzékeli, ha csukva van a nyugágy. Mögötte a falon figyelmeztetés, hogy ez bizony meztelen terület. Férfi vetkőző balra női jobbra, falon túl talákozó.
Falon túl igazi meglepetés: mindenki érti mi az FKK. A tizennyolc évestől a nyolcvannyolc évesig senkit nem feszélyez a fürdőruha hiánya. A benti térben négy, a külsőben talán 6 vagy 7 nagyméretű szauna .Minden szaunát kétóránként kitakarítanak,kiszellőztetnek! Kint nagyméretű hidegvizes csobbanó , bent kneipp és szolárium. Van egy bár is, egy pohár citromos víz 1,6 Euro de enni is lehet, szuper turmixok és joghurtok(!) vannak. Nagyon jól éreztük magunkat.
A nyugágy olyan kényelmes, hogy a nejem rögtön elaludt benne. Ott üldőgéltem
mellette, mikor egy "csinosnak mondott" szőke hölgy sétált el mellettünk törölközővel körbetekerve fekete bikinipánt fönt kikandikálva. Gondoltam NNNA HÁT ITT IS EZ VAN! Majd jött a mondat "Lali merre van a pénztárcád?".
Van úgy, hogy nem dicsekszel a magyarságoddal.
Csak úgy pihenés és gyakorlásképpen olvasgatni kezdtem a német nyelvű térképet a fürdőről feltűnt, hogy még a felét sem láttuk. Különösen a Schaffelbad tünt érdekesnek, mert további szaunákat és textilmentes pihenést írt. Már éppen kezdtem azt gondolni, hogy ez majd biztos később fog megépülni (jó kis beidegződések) ,megkérdeztem a bárnál, a pultos hölgy kicsit furcsán mosolyogva
türelmesen elmagyarázta, hogy ballagjak vissza a pénztárhoz vegyek kiegészítő jegyet és már sétálhatunk is át.
6 Euro pluszt fizettem fejenként (13 óra utáni ár, egyébként 8) és szépen a táblákat követve megtaláltuk a beléptető kaput egy rendes kis séta után. Fölötte tábla, hogy 16 éven alul tilos. Néha egészen meg tudok lenni gyerekzsivaly nélkül, bár egyetlen gyerekével kiabáló anyukát sem láttam, hogy "Pisti a k.... anyádat ne üvölts már, mer apád leveri a fejed" ,igaz lehet, hogy egy pillantással elintézik a hisztit. Nagyon fegyelmezettek, mégis közvetlenek és mosolyognak az emberek.
Ahogy beléptünk a Schaffel-fürdőbe midjárt éreztük, hogy ez aztán az aztán!
Ezek a szomszédok feltalálták a pihenést! Ismét kiírva , hogy fürdőruha nem kötelező mindenki érezze jól magát. Jól is érzi! 6-7 benti két óriási kinti különleges kivitelezésű szauna, római fürdő hangulat, mindez első osztályú kivitelezésben. Tényleg benne van az a 8 Euro különbség! Mindent megtettek, hogy a lehető legjobban tudj kikapcsolódni. A különböző gőzfürdők után a nejem javasolta, hogy próbáljuk ki a panoráma szaunát. Szerencsére pont belefutottunk egy felöntési ceremóniába. Ebben sem vagyunk járatlanok, Egerszalókon már minden típust végig próbáltunk. Itt jeges felöntést csinált a szaunamester hölgy (aki egyébként végig ruhában volt) sós ledörzsöléssel.
Nagyon jó fej volt, a többiek sokat nevettek, de ők kicsit jobban értenek németül. Amit értettem, azt be is tartottam, mikor mondta, hogy ....bitte die Augen... én gyorsan sós kézzel a szemembe nyúltam, onnantól kérdésem nem volt, hogy valószínűleg azt mondta hogy semmi esetre se nyúljunk a szemünkhöz.
Ja , hogy miért panoráma szauna? Egyrészt hatalmas , 65 en voltunk benn a felöntéskor, két nagy szaunakályha van benn középen ami teljesen körbe járható. A padok jó szélesek ,ha tele van akkor sem érzed zsúfoltnak.
A bejárat felőli oldala teljesen üvegből készült és körben minden oldalon ablakok vannak. Amíg izzadsz, nem a vánszorgó homokórát , vagy alkalmi ismerőseid köldökét bámulod, hanem igazi havas tájban gyönyörködhetsz.
A kulturáról csak annyit, mindenki köszönt mikor belépett, leterítette(!) a törölközőjét úgy , hogy a lábát is rá tudja rakni és leült. Senki nem takargatott semmit, igazi őszinte oldott hangulat volt. Szerintem volna mit tanulni...
Este fél nyolcig maradtunk, maradam volna tovább is, de még hátra volt jó háromszáz km ónos hóesésben .
Másnap nagyon szomorúak voltunk, hogy véget ért a fullextrás miniszabi, úgyhogy felhívtam Esztergomban a Hammamot egy aznapi masszázs végett. Szerintem még azóta is röhögnek...
Vígasztalásképp elmentünk Egerszalókra. Sokan voltak. Zaj is volt, mégis nagyon
jól éreztük magunkat. Volt vodkás és ouzo-s felöntés és ami fontos többen meztelenül szaunáztak a belső szaunatérben(!) . Én is.
Azt gondolom talán elindul valami az ilyen spontán kis gerilla akcióktól és az olyan szervezésektől ami a ráckevei fürdőben történik .

RodrigeZZ Creative Commons License 2008.01.02 0 0 603
A lányságomat teszem rá, hogy az ÁNTSZ semmit nem írt elő.
Inkább arról van szó, hogy voltak összetűzések a ruhások és a nemruhások között, A fürdőigazgatóság pedig az "egyszerűbb megoldást" választotta.
ÁNTSZ olyanokvba szól bele, hogy a víz minősége, klórtartalma, bukolat tisztasága, kaja tárolás, felszollgálás, mittomén.

R.
Előzmény: platanias (602)
platanias Creative Commons License 2008.01.01 0 0 602

Sziasztok !

Csabi precízen beszámolt a ráckevesi szaunázásról , szuper volt . Jó volt a társaság , mi is jól elbeszélgettünk egy pesti házaspárral , akik elmesélték ausztriai fürdő és szauna tapasztalataikat . Mi kellemesen csalódtunk a helyben és a személyzet hozzáállásában is , nagyon kedvesek , családias a légkör . Most voltunk itt először , de már várjuk a következő alkalmat , jön velünk a szomszéd baráti házaspár is . Egerszalók se rossz , de ott ellentmondásos a belső szauna-világ használata , elvileg ruhamentes , de nem tartják és nem tartatják be . A kültéri orosz szauna állítólag sose működik , a finn jó nagy és fürdőruhamentes . Esztergomot is kipróbáltuk , a szauna világ jó , de hogy a pezsgőfürdőben miért írja elő az ÁNTSZ a fürdőruha használatát , az kérdéses . Logika nincs benne , a ruha nem véd meg semmitől se . Eddig nekünk Ráckeve tetszik a legjobban , oda visszatérünk !!!!

informania Creative Commons License 2008.01.01 0 0 601

Üdv!

 

Esztergom, Aquasziget wellness része, szilveszterkor.

Elég sokan voltunk, de ennek ellenére azonnal vagy minimális várakozással bármely szaunába kényelmesen be lehetett menni. Az egész ruha nélküli terület, kivétel a pezsgőmedence, amely (felirattal is megerősítve) csak fürdőruhában használható. (Hogy miért, nem teljesen értem...) Ezt vegyesen tartották be, nagyobb része fürdőruhában, de többen meztelenül fürödtek. A szaunában mindenki betartotta a lepedőben történő használatot (vagy magára tekerte,  vagy ráült). A zuhanyozást szinte mindenki természetesen kezelte - nem volt fölösleges bohóckodás a fürdőruha felrángatásával - a közös (sétáló) területeken meg nem volt fölösleges meztelenkedés.

Nagyon kellemes volt pihenni a "csendespihenő" részben (ágyak, foltelok, halk zene, olvasnivaló stb.), az egész nagyon jó élmény volt. Első alkalommal voltunk, de biztosan még többször fogunk menni. Ami hiányosság, hogy minimális választékból lehet valamit inni (fizetős), enni pedig egyáltalán nem lehet. Persze kombinált jeggyel át lehet menni az élményfürdőbe, és ott van étterem, de csak emiatt nem vesz az ember drágább jegyet.

A személyzet is kedves, készséges volt.

 

Előzmény: nagykt (563)
tcs969 Creative Commons License 2007.12.30 0 0 600

Mindenkinek Sziasztok!

 

Hát szóval,nem is tudom hol kezdjem az élménybeszámolót...

 

Az első fürdőruhamentes szaunázáson 6 vendég volt össz-vissz.  Reméltem,hogy a másodikon is lesz legalább ennyi,vagy egy kicsivel több. Aznap 3 hölgy is sajnálkozva jelezte,hogy a "női dolgok" miatt nem tudnak jönni. Tehát így indult...

Megmondom őszintén, nem számoltam meg a résztvevőket,de hogy a 20-at is meghaladta a létszám,az teljesen biztos.

Annak ellenére,hogy a fürdő hírdetése így szólt:   " fürdőruhamentes szaunázás (lepedőben) "

a lepedőket szinte Mindenki csak maga alá terítette,s értelem szerűen a hidegvizes csobbanót és a mellette lévő termált is fruha nélkül vette igénybe,s miután a nappali vendégek elhagyták a fürdő területét, immáron már az úszómedencét és az élményelemekkel dúsitott termálmedencét is fruha nélkül lehetett használni.

A fürdővezetője kifejezetten elégedett volt a viselkedésünkkel (pedig egy biztonsági őr sem vigyázott ránk),s ott rögtön meghírdette a következő lehetőséget:  2008.01.18-án pénteken 20.00-24.00-ig ugyan ilyen feltételekkel.

Még egy érdekesség: Rózsa egyik levelében írta,hogy Ő nem szándékozik vegyes csapatban rész venni. Az elején úgy indult,hogy Mindenki meztelenül kivánt szaunázni,s az azt követő vizes hűsítőben és a termálmedencében is. Amikor már túl voltunk az első kiadós szaunázáson és lazítottunk a termálban,egyszer csak megjelent pár (5-6) fiatal fürdőruhában és bejöttek a termálmedencébe. No akkor volt csak igazán meglepetés számukra,amikor szinte egyszerre hagytuk el a medencét -meztelenül- !

Kiderült,hogy egy kis félreértés áldozatai lettek. Ők később jöttek,s a recepciós hölgy Nekik már nem részletezte,hogy este milyen jellegű külön rendezvény van,mert azt hitte,hogy tudják. Ők pedig azt hitték,hogy a szokásos szombat esti nyújtott nyitvatartás van.

Később elmagyaráztam nekik,hogy miért vagyunk meztelenül,s udvariasan megkértem Őket,ha részt kívánnak venni a további közös szaunázásban,legyenek szívesek levenni a fürdőruhákat,és ha nagyon szégyenlősek tartsanak maguk körül lepedőt. Ők kértek elnézést,amiért megzavartak minket,s természetesen csatlakoztak hozzánk. Ők is örültek,hogy kipróbálhatták milyen szorító fürdőruha nélkül szaunázni,s személy szerint én is örültem,amiért pár embernek megmutathattuk a helyes szaunázási módot. Az már szinte lényegtelen,hogy csak 2 fiatal leányzó maradt mindvégig lepedőben,vagy a medencékben fürdőruhában. A velük lévő fiúk előbb-utóbb kivetköztek lepedőjükből és a gátlásaikból.

Ezen történet jegyében azt hiszem megegyezhetünk abban,hogy igenis segíteni kell a beilleszkedőket,hogy legközelebb már nekik is természetes legyen a NORMÁLIS SZAUNÁZÁS!

Üdv. és B.Ú.É.K. Mindenkinek!

Tóth Csabi

Előzmény: JimmyJoeNat (598)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 599
Nagyon jól sikerült, sőt szinte túl jól, mert a rendelkezésre álló két szauna nem volt elég a jelenlevők számára, így kellett a később érkezőknek újabb sós, mézes, sörös stb. kurzusokat tartani. De a hely szuper, a fürdőruha tabu, jan.18-án pedig folyt. köv.
Előzmény: JimmyJoeNat (598)
JimmyJoeNat Creative Commons License 2007.12.29 0 0 598
Üdv mindenkinek!
Milyen volt, hogy sikerült a pénteki ráckevei szaunaest?
Voltak fürdőruhások is?
Valóban lesz ismétlés január 18-án?
Akinek van infója és tudja a kérdésekre a választ légyszi írja meg.
Előre is köszönet érte..
s r a n
tcs969 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 597

Szia Rózsa!

Ha jól emlékszem,múltkor is előbb vagy utóbb lekerültek a lepedők és csak a szaunázók és a pad között foglaltak helyet.  :-)

Úgy érzem a fürdővezetője nem zárkózik el a "normális szaunázástól",s ezt nagyban segítené,ha mind többen igényelnék és részt is vennének ezen a fajta szaunázási módon.

Üdv.: Csabi

Előzmény: BAZS (596)
BAZS Creative Commons License 2007.12.23 0 0 596
A lepedős szaunázást olvasva a ráckevei honlapon, nem igazán tetszik. De egy újabb vegyes hely is bmi... talán le lehet szoktatni idővel erről  afelesleges ruhadarabról is a szaunázókat.
Előzmény: tcs969 (595)
tcs969 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 595

Sziasztok!

 

Tájékoztatásul közlöm,hogy 2007.12.28-án pénteken este 20.00 -tól 24.00-ig ismét( az előzőnek nagy sikere volt) lehetőség lesz fürdőruha nélkül szaunázni,csobbanni,s felmelegedni a kinti termálmedencében, Ráckevén az Aqu-land termálfürfőben.

www.aqua-land.hu

Ha valakit az éjszakai hazajutás gátolna abban,hogy részt vegyen egy remek szaunázásban,hívjon fel:  06-30-511 02 00, és egyeztetünk,hogy miként tudok segíteni (kisbusz lehetősége)

 

Üdv Mindenkinek,és Kellemes Ünnepeket !

Csabi

tcs969 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 594

Sziasztok!

Olvasván az 577-es hsz-t,úgy döntöttem egyszer elmegyek és tesztelem a fiúkat,hogy mit tudnak valójában.

Szerintem elég ha annyit írok,hogy nem bántam meg az oda-vissza kb. 470 km-t.

Tényleg élmény volt a szaunázás,ja és a MenDan Hotel se piskóta.

- udvarias fogadtatás

- ingyenes parkolás

- segítőkész személyzet

- tiszta fürdő,öltöző

- kellemes fürdőtér

Szóval,csak ajánlani tudom azoknak,akik nyugati színvonalú szaunázásra,termálfürdőzésre vágynak, pláne ha a közelben laknak.

 

Üdv.:  Csabi

Előzmény: andrás72 (577)
tottival Creative Commons License 2007.12.18 0 0 593
kis szauna video:
http://rapidshare.de/files/33951432/TraitementDeChoc_Sauna.divx
Szexofon Creative Commons License 2007.12.18 0 0 592

joggal...

utána telehánynák a kedves vendégek a medencéket :-(

 

ahogy látom január 1-én a Rudasban lesz Cinetrip.

Előzmény: Charito (591)
Charito Creative Commons License 2007.12.17 0 0 591
Tud valaki szilveszteri fürdőbulit?
Egerszalókon csak este 5-ig lesz nyitva a fürdő...:(
vértes Creative Commons License 2007.12.15 0 0 590
Komárom.
Előzmény: mlas (589)
mlas Creative Commons License 2007.12.15 0 0 589
Hi all. Mindenki a szaunában ül ???

Elmentünk volna valami jó kis helyre évvégén, de a 4 csillag ill. felettiekben már sehol nincs hely... :(( nagy ám itt a gazdagság... Mégis mindenki sír - hogy is van ez ??

Van valakinek vmi jó program-ötlete? Valami jobb panzió vagy szálló, normális fürdőrészleggel, dunántúlon.
balbek Creative Commons License 2007.12.04 0 0 588
köszi, az oké hogy annyit vagyok benn amennyi jól esik, de az eredeti kérdésem az volt, hogy az infránál is van-e egy ilyen ajánlás, hogy mennyit érdemes, és hányszor kell megismételni egymás után a legjobb hatás eléréséhez?
Előzmény: RodrigeZZ (586)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.12.04 0 0 587
"Odajött a szaunamester, és nagyon udvarisan elmondta, hogy kéri, takarjam be magam, mert oktőber 1-tól a vendégek kérésére a szauna előterében már nem lehet pucéran maradni."

Hát ez vicces, hogy ők nem szeretnek ruhátlanul lenni, de hogy másnak is frakkot kell már lassan venni miattuk, az azért túlzás...
Előzmény: BAZS (574)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.12.03 0 0 586
Én nem szeretem időhöz kötni. A 30 percet szokás valóban ajánlani, de ha nem birod 10 percnél tovább, akkor nem birod. SzenvednI NeM SzabaD!!
Velem is előfordult már soxor, hogy 90 fokosba 4-5 perc után feladtam. Aztán másnap meg 15 perc után jöttem csak ki. Sok mindentől függ, mikor mennyi az elég.

Az infránál az az érdekes, hogy az infrasugarak elnyelődnek a bőr felületén és akkor hat. (Celluitisz, meg mittomén) Aztán ha jó sok törülközőt tekersz magadra, mert mindenki máson is van, akkor majd abban nyelödik el az sugárzás. Akkor meg minek.

R.
Előzmény: balbek (585)
balbek Creative Commons License 2007.12.03 0 0 585

sziasztok!

kérdésem gyakorlott szaunázókhoz:

infra szaunázás menete hogy a legideálisabb?

azt tudom hogy sima finn szaunánál 3 menet a legjobb: 10-15 perc a szaunában, közte és a végén hidegvizes zuhannyal vagy merüléssel.

infra szaunánázni is hasonló módon érdemes? csak itt 30-40 percet kell benn tölteni?

Szexofon Creative Commons License 2007.11.28 0 0 584

Egerszalókon általában óránként van valamilyen felöntés:

sós

mézes

jeges

sörös

Előzmény: pontee (582)
Szexofon Creative Commons License 2007.11.28 0 0 583

Egerszalókon most hétvégén voltunk két napot.

Előtte egy hónappal ugyanott voltunk.

 

A belső szauna (ha ki van is írva) textiles. Így alakult.

 

A kültéri (soha nem működő orosz) és a finn, már nem az.

Persze ezt sem tartja be mindenki.

 

A két faépület között van egy szabad placc és egy (elvileg) 14 fokos medence, valamint oldalt egy 3 beállós zuhanyozó (illendő és ha a szaunamester éppen arrajár akkor figyelmeztet is rá), hogy a medencébe csak tusolás után való elmerülni.

 

Magába a szaunába már - egy két ritka kivételtől eltekintve - valóban csak fürdőruci nélkül szoktak bemenni. Kijebb már más a helyzet.

 

Mi négyen (két pár) voltunk most ott és olyat is láttam aki ízibe visszabújt a fürdőruhájába és úgy merült, mi meztelenül zuhanyoztunk és merültünk, de olyan is akadt aki a rendelkezésre álló  textillepedőben (!) zuhanyozott és merült. Ez elég nevetséges, de az ő baja.

 

Volt egy pár srác aki lepedőbeburkolva leheveredett a nyugágyakra és várta a csajainkat, hogy kijöjjenek pucéran a medencéből.

 

Egészségükre :-)

 

 

Előzmény: nagykt (578)
pontee Creative Commons License 2007.11.27 0 0 582
Kedves András! Bevallom ez az Afrodiziákumos felöntés egy kicsit meglepett. Már voltam pár szaunában szerte Európában, de ilyet még nem hallottam. Mi az értelme?
Előzmény: andrás72 (577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!