Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2008.01.19 0 0 54
Minden nap ágynaműt mosni éveken át? Esetleg naponta többször? Bolond ez a doki? Ez nagyon megerőltető szülőnek, gyereknek egyaránt. Én tuti adnék rá pelust. Ha egy héten át minden éjszaka bepisil, akkor az egy nem taul pelenka nélkül sem.
Előzmény: Anilee (50)
Anilee Creative Commons License 2008.01.19 0 0 53

Melcsikapa,

a hormonhiány, amit írsz a vazopresszinhormon hiánya- az az amire az orrsprayt --azt nem próbáltátok meg?

a cseppcsengő se vált be? (én abban reménykedek, hogyha természtes megoldás nem lesz, akkor majd az segít.)

 

 

Pszichológust mi is szándékszunk felkeresni  most mát. Igazándiból én azért nem gondolom, hogy lelki háttere lenne nálunk ennek a problémának, mert a fiamat is bántja--látszik rajta.

az orvos meg azt mondta hogy gyógyszert csak akkor ad rá ha már nagyobb és neki is rossz ez... hát neki is rossz ez, pedig nincs szidás, kántálás--de ő látja hogy neki nem sikerül az ami másnak igen.és nem tudja befolyásolni se, hogy sikerüljön egy száraz éjszaka.

néhány hete az oviba kisebb atrocitás érte. kinnt az öltözőbe sírva fakadt. csak úgy ömlött a könny a szeméből, hogy a gyerekek azt mondták rá, hogy ő kisbaba (ez most olyan gúnynév az oviba mindenkire..) és hogy ő tényleg az mert hogy pelust hord. és hiába mondtam hogy ez nem igaz, ahozz már nagyon okos hogy átlássa az ilyen dolgokat. és egy folytában csak hajtogatta--de igen mert ő tényleg "pelusos. kisbaba, csak egy kisbaba.."

hát mondanom se kell azt hogy ez milyen érzés egy szülőnek. és ezért elkeserítő mikor azt mondja a doki, hogy várjunk--amíg őt nem bántja a dolog, nem okoz lelki problémát.

ha ez nem lelki probléma, akkor mi egy gyereknél--ha már ilyenek vannak??

 

így eme várakozás miatt, azt hiszem most mát tényleg elértük ama pontot, hogy oka van felkeresni a pszichológust is..

 

 

Előzmény: Melcsikapa (52)
Melcsikapa Creative Commons License 2008.01.18 0 0 52

Sziasztok! Az én fiam 11 éves ,mint azt már írtam.A nappali szobatisztasága már 2 éves korában  létrejött ,teljesen.Azóta talán ,ha összesen volt (2 hónapot szobatiszta.nem folyamatosan).Számomra ez rettentő kimerítő.Voltak hónapok ,hogy pelenkáztam,aztán abbahagytam .Utána 1 év múlva újra kezdtük ,és ez így ment sok-sok évig.Mikor már nem bírtam ,és ő sem akkor kapott pelenkát.Pedig nemszabadna ,mert így biztonságban érzi magát ,nem zavarja a nedves ruha ,és tudja a pelusba lehet nyugodtan.(ez a kényelmesebb)Évekig csináltam ,hogy 2 óránként ébresztettem,természetesen másnap mindketten készen voltunk.,de csináltam. (a pszihológus jól lehordott ,hogy mit képzelek én ?hogy lehet így pihenni?)sehogy!Az összes lehetőséget megpróbáltam már.(én azt gondolom)Állítólag az agyban nála még(11 évesen) nem termelődik az a hormon ami szabályozza  éjszaka a hólyag vizelet visszatartó képességét.Mérnem kell a napi folyadék bevitelt ,aztán az ürített mennyiséget az időpontot.Már mondták azt is hogy kicsi a holyag kapacitása,amit tornáztatni lehet.Pisil ,és megállít ,megint pisil aztán így tovább  (sajnos én is naponta huzatolok ,és elegem van belőle ,)Ahogy emlékszem én is bepisiltem az már 50% esély arra ,hogy ő is bepisiljen,  ha az apa is bepisilős volt ,akkor már 75%az  esély.Nekem konkrétan pszihológus mondta ,hogy lelki okok húzódhatnak meg a háttérben.A bepisiléssel is figyelmet csikar ki magának(természetesen ezt ránk értette).Ez mindenkinél egyéni lehet.

 

lujzett Creative Commons License 2008.01.17 0 0 51
Amma, nem tudom, szerintem ez egyéni. Én pl. pisilek egyszer éjszaka, nem is emlékszem, hogy valaha anélkül kibírtam volna.
Anikó általában végigalussza az éjszakát pisilés nélkül, de van, hogy hajnalban felkel. Ott van az ágya mellett éjjel egy bili, maga elintézi a dolgot, bár néha szól, hogy segítsek visszamászni a halózsákjába. (De olyan kómás eközben, hogy reggel nem emlékszik rá, olyankor rácsodálkozik, hogy hogy került pisi a bilibe ;)
Előzmény: Ammandina (49)
Anilee Creative Commons License 2008.01.17 0 0 50

sziasztok,

 

az én fiam mindíg bepisilt-bepisil, születése óta alvás alatt.

a múlt héten voltunk a Heim P.ba ismét ott ugyanazt mondták amit Lujzett írt, hogy majd kinővi, mert nincs szervi ok és cseppcsengőt csak 10 éves kor körül ajánlanák--ha nem múlik a probléma.

Az én fiamnál azt mondta a doki, hogy akár 2 évvel is lassabb lehet az agy érése az átlagosnál--mert oxigénhiányosan született (3 apgar) és emiatt is lehet ez nálunk.

(az euneresis nem függ össze a szellemi vagy értelmi képességgel--mert egészséges egyébként.)

Plussz én is bepisilős gyerek voltam---én vmi gyógyszert kaptam rá, amitől megszűnt akkor 4 éves voltam. De pl én a mai napig kimegyek min. 1x éjjel wcre, mert muszáj. Azt olvastam hogy ez 50% arányba öröklödhet. Tehát ezt a problémát talán öröklött és születési körülmények is hozzák nálunk.

 

 

Nekem igazándiból az a problémám ezzel a bepisilős üggyel és orvosi javalattal, hogy ha tegyük fel 8 éves korára ez spontán megszűnik--az ugye nagyon jó.

DE--van vki köztetek aki csinált ilyet végig, tehát azt hogy gyerek minden éjjel bepisil 2 éven át, gyakran 2szer is és megszűnt a dolog magától?

Mert megmondom őszíntén nekem ez eléggé megerőltetőnek és a gyerek számára lélekgyötrőnek látszik---minden nap ott a kudarc élmény a pisis ágycucc.

 

(Nekünk a doki egyébként kifejezetten tiltotta a pelus használatot!!Mert az gátolja az agy érését ilyen téren-szerinte. Mi a doki javaslata előttig pelusoztunk, most már 2 hónapja nem, de semmi nem változott ettől, bepisilés maradt.)

 

Nálunk a pelus-nem használata  a gyakorlatban azt jelenti hogy a délutáni alvást is beleszámítva minimum 2szeri teljes ágynemű csere-ruhacsere és a reggeli ébredés után még a paplant is mosni, mert általában bizony a szagok miatt szükséges, mert érintkezik a pisis felülettel.

 

a szeklicemag-olajat minden nap bevesszük--de eddíg semmi hatás sajnos.

 

 

Azt szeretném kérdezni azoktól akik hasonló problémával küzdenek, hogy:

Csinált már vki ilyet végig vagy hallott olyan családról ahol ez így volt ahogy nekünk a doki javasolta: azaz no pelus, csak nedvszívó lepedő és 2 év alatt talán megszűnik----?

 

 

minden javaslat érdekelne mert már engem is nagyon megvisel lelkileg ez a dolog

:-(:-(

Ammandina Creative Commons License 2008.01.17 0 0 49
Sziasztok, lenne egy kérdésem: az éjszakai bepisilésnek nem azért kell elmaradnia, mert már a gyereknek nem kell éjszaka pisilnie? Mint ahogy nekem sem kell, hiéba ébredek fel hajnalban (a 2. gyerekem 2,5 hónapos) csak megszoptatom és alszom tovább, pisilni nem megyek csak reggel.
A fiam márciusban lesz 4 éves és ő is bepisil minden éjszaka. Pár hete mondta, hogy már nem akar pelust. Vettem oylan frottír lepedőt, aminek vízzáró az alja és nem adtam rá pelust. Éjszaka 1 órakkor megjelent a hálóban, hogy pisilnie kell. Elkísértem wc-re, lefektettem, reggelig nem volt gond. Nem pisilt be, de felébredt. Nem nagyon szeretném, ha a jól alvó gyerekem minden éjjel felkelne pisilni. Nekem se jó, de neki is szüksége van az éjszakai pihenésre főleg most, hogy kezdi elhagyni a délutáni alvást. Azóta pelusban alszik (ő kérte, a jelek szerint neki se esett jól felkelni) ami minden reggel pisis.
lujzett Creative Commons License 2008.01.17 0 0 48
Bocsánat, hogy belekotyogok megint, nem érint (egyelőre) a téma, csak sokat olvasgattam, mielőtt a nagyobbikom elhagyta az éjjeli pelenkát.

Olyan furcsa, én most Amerikában élek, és itt azt mondják, hogy ha egy 5-6 (-7-8) éves éjjel bepisil, és kivizsgálták és nincs szervi oka, akkor hagyni kell békén, pelenkát adni rá (lehet kapni ekkoráknak valót) és majd kinövi. Ált. állítólag az az oka, hogy némelyik gyerek hólyagja kisebb, és később éri utol magát a növekedésben, plusz a gyerekek sokkal mélyebben alszanak, van, aki annyira, hogy nem ébred fel az ingerre. (Persze az egész más, ha már ágytiszta volt, és újra bepisil, annak tényleg lelki oka szokott lenni.)

Melcsikapa Creative Commons License 2008.01.17 0 0 47
Sziasztok!A  csepp-csengő alkalmazása lehetséges ,már 5-6 éves gyermeknél ,viszont, pelenkás babáknál 2-3 évesnél ,tilos !!Ezt onnét tudom,mikor fiamat vizsgálták ,egy megyei korházban ,bepisilése miatt,volt pár kisfiu ,akik bizony 5, 6 évesek voltak (elvileg ,hogy szabad-e?) és alkalmazták náluk.        Kineziológus szerint  nemvolna szabad  használnunk ezt a műszert,mert az igazi ok nincs kiderítve.(gondolok itt arra ,hogy  semmi szervi probléma nincs)Nagy a valószinüsége annak ,hogy lelki okok bújnak meg a háttérben.Ez a készülék  a reflexeket ébreszti,és a sipoló hang hatására jut el a gyerekhez ,hogy indulni kell a wc-re és a többit ott kell kiürítenie.  Mi is használjuk ,kisebb-nagyobb sikerrel ,igaz csak 1 hónapja.pár hónapig muszáj használni az ő érdekében(vele 1 szobában is jó  aludni ,hogy könnyen ébreszthető legyen.  mert ha nem,  mint nálunk ,akkor fogja és lekapcsolja ,aztán uszik az ágya)    Ezt az  olajat mi is megprobáljuk ,ha belehet szerezni.köszönjük a tippet!
Anilee Creative Commons License 2008.01.11 0 0 46

mi megvettük a sáfrányos szeklice magolajat. 2 napja használjuk. nálunk 6 éves már a legnagyobbik fiunk és mindíg bepisilt éjszaka.nálunk még nincs hatás. sajnos... szervi ok nálunk is kizárva--azt mondták majd kinövi.de a mindennapos 2szeri ágynemű csere komplette, gyakran paplan és párna mosással társítva nem túl vicces mi közben még 2 gyereket kell ellátnom.

 

 

thaisia,

Azt szeretném kérdezni, hogy a papíron napi 1 mokkáskanált javasolnak gyermekként, ti mennyi idősen kezdtétek hogy napi 2 teással adtatok?

 

a cseppcsengőt lehet alkalmazni 6 évesnél--használta vki közületek ilyen idős korú gyereknél? (a Heim P. ban azt mondták, hogy ahozz még fiatal... tényleg így van?)

 

köszi a választ

 

Előzmény: thaisia (35)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 45
köszi!
Előzmény: zso70 (44)
zso70 Creative Commons License 2007.12.30 0 0 44

Malena, piros csíkos, 15-30 kg-ig, xl méret, 7-es számú.

 

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.30 0 0 43
köszi, írok
Előzmény: 4kisördöganyája (42)
4kisördöganyája Creative Commons License 2007.12.30 0 0 42

Nem jó a régi címem. Az új:

lukacsi pont krisztina kukac gmail pont com

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 41

akkor ezt a liberot megnézem, köszi mindenkinek.

 

4anyája :-) veled meg beszélnem kell biztosítás ügyben! írok mailt.

Előzmény: 4kisördöganyája (40)
4kisördöganyája Creative Commons License 2007.12.28 0 0 40

Szia!

Ha a 25 kilós pelusból kipisil, az a gond szerintem. Benedek 7 éves lesz, bepisil ( most hagyjuk az okot - kezelik ), de nem csordul túl a pelus, pedig sokszor kisebb van csak mint a súlya. Az a gond szerintem ha a leányzó enniyre sokat pisil. Milyen márkát használsz? Nekünk a Libero vállt be akkoriban amikor az ikrek sokat pisiltek éjjel. És Benedeknek is azt használom.

Előzmény: Törölt nick (36)
zso70 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 39

5 éves korig teljesen normálisnak mondható az ágybavizelés. Utána szokták kivizsgálni a gyerkőcöket, mint korábban írták, a hólyagérettsége kb arra az időre kell normalizálódjon.

Én a legnagyobb liberot adom , a sima ragasztósat, nem a bugyisat, abból azt hiszem van 30kg-ig. ( bár ritkán és nem mindenhol láttam )

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 38

igen, köszi, én is ezen gondolkodom, hogy felnőtt pelus VAGY megpróbálni leszoktatni. az utóbbi olcsóbb megoldás lenne :-)

 

lehet, hogy megpróbálom, csak épp a hideg miatt nem mertem eddig.

 

ti jól? :-)

Előzmény: lujzett (37)
lujzett Creative Commons License 2007.12.28 0 0 37
Malena, tudtommal 4 évesen még simán belefér az éjszakai bepisilés. De nem ezért szólok bele, hanem mert nálunk is volt egy ilyen időszak, hogy minden reggel pizsamát és hálózsákot mostam a túlcsordult pelenka miatt. Aztán felfedeztem egy olyan bugyipelenkát, ami egészen nagy gyerekeknek (kamaszoknak is) van. Amerikában a nagyobb szupermarketekben is volt, itthon nem tudom, van-e de megkérdezném pl. orvosiműszer-boltban vagy gyóyszertárban. Olyasmi ez, mint a felnőtteknek való pelenka, de azért persze kisebb.

Még egy gondolat: az én gyerekem most nyáron, 3,5 évesen lett ágytiszta, de ez úgy történt, hogy előtte SOHA nem volt még száraz a pelenkája reggel, mindig csurig volt. Igazából anyukám mondta, hogy próbálja meg a pelenka nélküli alvást, én meg a rettenetes júliusi meleg miatt rááltam. Összesen 2-szer pisilt be, nem is az elején, talán a 2. héten.
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 36

köszi, nálunk még sztem korai, de az egyik lányomnál (4 éves lesz februárban) gond van/lesz. hormont semmiképp, az ki van zárva. köszi még egyszer, majd beszélek orvossal, mikor érdemes egyáltalán. (a fő gond, hogy már nincs elég nagy pelus, ami rámenne, én pelenkáznám még simán, de már kipisil minden méretből)

 

apropos, tud valaki olyat, hogy 25 kg feletti pelus? (persze nem 25 kilós a lány :-), de a 25 kg-ig szóló pelus már kicsi rá)

Előzmény: thaisia (35)
thaisia Creative Commons License 2007.12.28 0 0 35
Azt elfelejtettem, hogy szervi probléma nálunk nem volt. A veséjének nem volt semmi baja. Mindössze annyi volt, hogy túl mélyen aludt, nem ébredt fel közben. Erre adtak nekünk egy orrspray, aminek elolvasva a használati utasítását, kiakadtam a mellékhatásoknál. Ezért választottuk ezt a kíméletes, természetgyógyászati módszert. Nagyon hamar sikerült megszabadulni a jelenségtől. Nem tudom, orvosok szokták-e ajánlani, tartok tőle, nem igazán, de én tapasztalatból tudom tanusítani, hogy edig az összes általam ismert esetben segített a sáfrányos szeklicemag-olaj.
thaisia Creative Commons License 2007.12.28 0 0 34
Mindenféleképpen próbáljátok ki, ha nem használna netán, még mindig vannak egyéb alternatív módszerek. Csak a hormonkezelést ne! Kislány esetében komoly hatásai lehetnek felnőtt életére nézve is. Az olajat elég nehéz beszerezni, nézzétek meg a neten is. Sok sikert.
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 33
köszi, nagyon biztatóan hangzik.
Előzmény: thaisia (32)
thaisia Creative Commons License 2007.12.27 0 0 32
Nem hinném, hogy a hormonokra van hatással, de nem tudom, biztosan. Én a hormonkészítményektől nagyon tartok, és nem ok nékül. Nem szerencsés dolog csak úgy belepancsolni az ember hormonháztartásába. Nem ismerem a pontos hatásmechanizmust, de ősi szer az ágybavizelés ellen. Nincsenek káros mellékhatásai és kíméletes. Nem gyógyszer a szeklicemag-olaj, hanem gyógynövény kivonat. Remélem, sokakon tud segíteni, nekünk nagyon bevált. Nekem is a neten adták a tippet, azóta is áldom azt, aki elküldte e-mailben ezt a módszert.  
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.26 0 0 31

szia,

 

ez tkp. mit csinál? azt a hormont serkenti, amit kell? vagy hogyan hat?

 

köszi

Előzmény: thaisia (30)
thaisia Creative Commons License 2007.12.25 0 0 30
Még  mielőtt valaki hormonkezeléssel próbálkozna, próbálja ki a sáfrányos szeklicemag-olajat. Nálunk nagyon bevált. Napi kétszer egy-egy teáskanálnyit kell beadni. Mi kenyérre tettük, mert nem kellemes az íze. Vajas-lekváros kenyérben nem vette észre. Legalább 3 hónapig kell adni elsőre, még ha meg is szünnek a "tünetek", mer visszajön. Már harmadik napon jelentkezett az áldó hatása, azóta nagyon ritkán jön vissza. Mindössze kétszer történt meg, mióta elkezdtük. Már több mint egy éve tünetmentes. Még pszichológushoz sem kellett elvinni, az orrsprayt pedig megtagadtam. Szóval forrón ajánlom minden hasonló problémával küszködő szülőnek.
Mamija Creative Commons License 2007.12.06 0 0 29
Szia!

Köszi az infot.Majd mi is érdeklődünk.
Előzmény: Melcsikapa (28)
Melcsikapa Creative Commons License 2007.12.06 0 0 28

Érdeklődtem a készülék  után ,( Salus  kft-nél)de sajnos már nem gyártják.Helyette kaptam  egy tel.számot  (Deal tech kft. 06-30-2052334  ami persze reggeltől fogva ,ezidáig nem volt bekapcsolva˘! itt rendelhető az új ketyere.) .Állitólag egy anyuka említette a Salus kft-egyik üzlet recepcióján ,hogy a csengő helyett valami más  szekentyű van forgalomban.Ez már nem a jól ismert francia termék.                               ( még mindíg érdekelne használt csepp-csengő!!!!)

Melcsikapa Creative Commons License 2007.12.05 0 0 27
Szia!   Nagyon köszönöm,hogy reagálást kaptam a levelemre!!!Megtaláltam a tel.számukat   ,igyekszem őket a holnapi nap folyamán felhívni!Csak reménykedni tudok ,hogy még kapható!! Hisz égető szükség volna rá.Fiam is elég méjen alszik,sőt nem is akr felkelni.     Megérdeklődöm ,és válaszolok.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.04 0 0 26
Melcsikapa!

http://www.salus.hu/belindex.php?item=termekek&page=cseppcsengo ott sincs, vagy még nem kérdeztétek? Barátnőm kisfia miatt érdekel ő még csak 4 múlt de nem lehet ébreszteni olyan mélyen alszik.
Előzmény: Melcsikapa (25)
Melcsikapa Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25
sziasztokFiam 11 éves ,és sajnos mindennapos a "baleset" már teljesen el vagyok keseredve. A pelenkázásokon már túl vagyunk épp úgy mint az éjszakai ébreszgetéseken,lefekvés előtti folyadék megvonásokon. Orvosokat,pszihológusokat kerestünk fel.Mindhiába. Legutóbb egy doktornő azt ajánlotta,a terápiához ,hogy ez a szerkezet szükséges a teljes gyógyuláshoz!!(nem feliratható). Honnét szerezze be az ember ,ha már állítólag"kivonták " a forgalomból??A gyógyászati segédeszköz boltokban azt mondták ,hogy talán "elfekvőben"lehet az országban valahol raktáron. ( használtan is vásárolnék ,működőképeset) köszönettel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!