Keresés

Részletes keresés

tristen Creative Commons License 2013.04.12 0 0 4870

Szia!

 

Ha kipróbálom, akkor fogok írni mindenképpen.

 

üdv

Előzmény: Krinyo (4845)
tristen Creative Commons License 2013.04.12 0 0 4869

Szia!

 

A helyi érzéstelenítéskor beadott lidocain injekció csíp. Nekem volt egy hegkorrekciós műtétem, és a korrekciós műtét előtt helyi érzéstelenítés céljából beadott szúri eléggé fájt, csípet, azt hittem lemászok a műtőasztalról! DE! köbö. 1 perc múlva már semmit sem érzetem.. Szóval fel a fejjel!

 

KITARTÁS!

Előzmény: triniti03 (4866)
zoltanz74 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 4868

Aranyér problémával küzdök 5 hete, 39 éves vagyok (akkor volt vérzés pár csepp, 2 napon kersztűl székeléskor, majd beduzzadt a kijebb lévő ami lejebb ment 1 hét után), fájdalom nem volt. Ülőfürdőztem (langyos, sűrűn tisznántartva a helyét), paraffin olaj (3x1 kávéskanál később elég napi 2x1 csepp) és 2 hete voltam egy magánrendelésen proktológusnál, van egy kisebb belül egy visszahúzódó kijebb (látni nem lehet, de tisztálkodásnál érezni egy borsószemnyi duzzanatot) és egy felületi repedés, felírt egy kúpot (gyuladáscsökkentő van benne meg ami leköti a kórokozókat, fájdalomcsillapító), 2 hétig napi 1x1 db-ot használjak, meg 1 hétig szedjek 2x2 Detralexet. Ha nincs vérzés akkor nincs más teendő, viszont ez a kijebb lévőt még mindig érzem tisztálkodáskor sokszor és nem sokkal kisebb. Hozzátenném volt 7-8 éve volt végbél repedésem 2x műtötték (leírom a tapasztalataimat is mindjárt, és nekem mi vált be), mi lenne a legokosabb? (beöntésen gondolkozom)

 

Télen keményebb általában a székletem, (ez gondolom általános kevesebb mozgás stb.), nyáron viszont már nem zár úgy az ánuszrózsám a műtétek miatt ezért wc-zés után még pár órával is mosnom kell.

 

Szóval repedéssel műtöttek, mindenkinek azt javaslom ha 2-3 napig vérzik székeléskor menjen el szakorvoshoz, mert ha repedés az nem fog meggyógyúlni nagyon. A kockázat nagy, hogy mélyűljön a seb (és akkor műtét), ugyanis a eleinte kis fájdalom miatt, a végbél iritálódik és mozog, emiatt nemtud gyógyulni a seb sem.  Nem fáj a vizsgálat elöször még, persze kellemetlen, meg gáz, dehát megéri. Az az orvos meg hülye aki előrehaladott repedésnél, megvizsgálja...

triniti03 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 4867

Szia Alexa!

 

Szuper, hogy ilyen gyorsan tud fogadni, remélem sok mindenre választ kapsz majd! Én egy csomó mindent elfelejtettem megkérdezni, lányos zavaromban, pedig biztos mindenre válaszolt volna. Te csak kérdezz mindent bátran, türelmes, segítőkész!!

Jobbulást és jelentkezz majd!!

Szia!

Előzmény: alexafromts (4865)
triniti03 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 4866

Sziasztok és Szia Tristen!

 

Na szóval, túl vagyok az első proktológiai vizsgálatomon, hát mit mondjak..., nem sorolnám életem legnagyszerübb élményei közé, de a lényeg, hogy túl vagyok rajta. Hála Istennek, nem hozott nagy meglepetést a diagnózis! Vagyis a bőraranyerem mellett, van egy belső heges anopapillám, melynek a leégetését javasolja a doki! A kis "kedves" bőrnyúlványomat, pedig helyi érzéstelenítéssel, egyszerűen levágja. Azt mondta, hogy a szúrinál össze kell szorítani a fogunkat! Miért? Az, annyira szörnyű?? Van tapasztalatotok???

Köszi előre! Jobbulást és panaszmentességet kívánok mindenkinek!

Üdv.!

alexafromts Creative Commons License 2013.04.10 0 0 4865

Köszönöm, Triniti!

 

Már fel is kerestem a doktor urat és megnéz a jövőhéten! :)

Előzmény: triniti03 (4863)
FJ80 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 4864

Szia!

 

A helyedben mielőtt a műtét mellett döntök, kipróbálnám a Hemor-Rite-ot. Ez egy krioterápiás eszköz és a használatával akár a műtét is elkerülhető.

Előzmény: alexafromts (4862)
triniti03 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 4863

Szia Alexa!

 

Én is Szegedhez közeli vagyok, úgyhogy abban tudok neked csak segíteni, hogy ajánlok egy másik orvost, akit szerintem nyugodtan felkereshetsz, mielőtt belemész a mütétbe. Én, biztos, hogy ha idáig jutnék, kikérném több doki véleményét. Szóval, ő dr. Baradnay Gellért, akinek az elérhetőségéről mindent megtalálsz az interneten. Én jártam már nála és innen-onnan egész jókat hallottam róla!

Kitartást kívánok és hogy mielőbb túl legyél ezen az egészen. Remélem tudtam valamit segíteni és bármi is történik bízom benne, hogy majd beszámolsz róla!

Minden jót, üdv.!

Előzmény: alexafromts (4862)
alexafromts Creative Commons License 2013.04.07 0 0 4862

Sziasztok! 

 

Még új vagyok itt, de remélem, hogy van, aki tud segíteni. Szegeden járt valamelyikőtök orvosnál vagy esetleg esett át műtéten? Én Dr. Jeszenszky Pálnál voltam egy hónapja az általános sebészeten, aki megvizsgált, felírt két féle kúpot és az Aurobin kenőcsöt.

 

A kezelés alatt nagyon szépen elmúltak a panaszaim, a fájdalom és a vérzés is teljesen eltűnt. De elfogytak a kúpok, jött újra a fájdalom és visszamentem kontrollra, amikoris a doktor úr beutalót adott a sebészetre, és azt mondta, hogy meg kell műteni.

 

Őszínte leszek és bevallom, hogy nagyon félek a műtéttől. 23 éves vagyok, soha nem estem át még semmilyen műtéten, eddig kórházban is csak látogatóban jártam, és sok rosszat is hallottam már másoktól, akiket aranyérrel műtöttek. 

 

Konkrétan az lenne most a kérdésem felétek, hogy műtöttek-e valakit már itt Szegeden, és ha igen akkor mik a tapasztalatai? 

 

Előre is hálás köszönöt, ha valaki tud segíteni!

 

Alexa

 

Ritus80 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 4861

Szia Nick0011!

 

Nagyon jól teszed, hogy elmész egy proktológushoz. A véres széklet komoly bajokra is utalhat, mindenképpen kellene egy tükrözést végeztetned!

 

Amikor nekem borzalmasan fájt, akkor az orvos Contramalt írt fel. Szerintem ez a létező legerősebb fájdalomcsillapító. Vigyázni is kell vele, nehogy hozzászokjon az ember. Nem tudom, neked mennyire erősek a fájdalmaid, talán nem kellene rögtön ezzel indítani.

Ami még nagyon hatékony lehet, az az injekciós ampullában kapható Algopyrin. Ez is vényköteles. Nyugi, nem szúrni kell, hanem kis vízben elkeverve meginni. :-)

 

Ha a korábbi bejegyzéseket olvastad, ott találsz néhány javasolt orvost. Én Dr. Ráth Zoltánt ajánlottam/ajánlom a Professional Orvosi Kft.-nél.

 

 Minden jót kívánok neked!

 

 

Előzmény: Nick0011 (4860)
Nick0011 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 4860

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, oldalakat, de pár dologra nem találtam választ, ebben kéne a segítségetek.

Jobban utánanézve a dolgoknak, valószínűleg egész fiatalkorom óra lehet kezdetleges aranyerem, sajnos mára elérte azt a stádiumot, ami már valószínűleg beavatkozást igényel. 26 éves vagyok, kb. 1 éve viszket váladékozik és néha véres a székletem, de csak 3-4 hónapja kezdett el ez fájdalommal járni, azóta tudom, hogy mi a probléma. 3-4 hónapja a WC-zés borzalmasan fájt és nagyon véres volt a székletem, egy rövid időre ez teljesen elmúlt, majd most megint előjött. Jelenleg a WC-zés fájdalmas, de tűrhető, viszont utána fél 1 - napig nagyon szenvedek.

Kérdéseim a következők lennének:

- Létezik e valami bevált fájdalomcsillapító, amíg nem megyek el orvoshoz?
- Tudtok e olyan orvost javasolni, aki vagy támogatottan, vagy nem horror áron megvizsgál és megmondja, hogy mi lenne a legjobb. Tehát nem az általa ismert műtétet javasolja egyből. Ha jól vettem ki a fórumból létezik többféle műtét és minden orvos azt javasolja amelyikhez ért.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

thomas_the_tank Creative Commons License 2013.04.05 0 0 4859

A Róbert magánklinikán voltam. A vizsgáló és környéke csak picit "előkelőbb", mint a kórház többi része - azaz nem lerobbant, de nem is luxus környezet. Mondjuk ez a legkevesebb. Számomra megnyugtató, hogy egy "igazi" kórház is ott van rögtön (ha bármi komplikáció lenne).

 

Nekem alapvetően jó tapasztalatom volt Willner doktorral. Nála ment a legfrappánsabban a vizsgálat és egyszerűen érződik rajta, hogy ért hozzá és nagy a tapasztalata és ő magyarázta el a legjobban a problémám "lényegét". De lehet, hogy csak jól elő tudja adni magát. Ami negatív volt, hogy amikor más műtéti eljárásról kérdeztem (Ligasure) érződött rajta, hogy nem sokra tartja azt a Longo-val szemben. Ami lehet, hogy indokolt, de kívülállóként nehezen tudom elképzelni, hogy pl. a szintén jónevű proktológus Dr. Csatár Éva amatőr módszereket használna. 

 

A kiírt műtéti ár (165e Ft) nem a teljes összeg. Ezen felül ki kell fizetni az egyszer használatos készüléket is (150e Ft). Azaz így már közel 3x annyi, mint egy Ligasure készülékkel végzett műtét.

 

Nekem Willner doktor annyira meggyőző volt, hogy ha nem jön be a képbe a +150e forintos készülékár, akkor valószínűleg azonnal bejelentkezem hozzá műtétre. Mivel nekem sem annyira sürgős, most arról próbálok információkat gyűjteni, hogy az én esetemben (körkörös előesés) valóban ez-e az egyedüli ajánlott megoldás. Lehet, hogy egy hozzáértőnek ez egyértelmű, de én nem vagyok hozzáértő és jó lenne vmi megerősítés, hogy indokolt a 3x magasabb ár kifizetése. Hagyományos műtét szóba sem jöhet, nincs kedvem heteken keresztül szenvedni és kiesni a munkából. A kiesett keresetből szinte meg is lenne a műtét ára.

 

Egyébként ha már a rejtett költségeknék tartunk a GastroMed-nél pl. a kiírt Ligasure műtéti árhoz jön még az altatás 20e forintos költsége. De az még mindig közel harmada a Longo-nak.

Előzmény: spob (4855)
Ritus80 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 4858

Megértelek. :-(

Továbbra is azt tudom tanácsolni, hogy hívd fel a Ráth dokit. Ő majd biztosan korrektül elmondja, milyen lehetőségek vannak. Egyáltalán nem pénzéhes, és csak azért nem fog valamilyen beavatkozást javasolni, hogy pénzt gombolhasson le rólad.

Persze rajta kívül is biztos vannak jó orvosok, de én őt ismerem, ezért merem ajánlani.

Előzmény: spob (4857)
spob Creative Commons License 2013.04.04 0 0 4857
Ne ijessz meg!2 hét??? Azért választanék a hagyományos műtéttől eltérő, akár drágább megoldást, hogy ez 3 nap legyen... :-)Pár éve volt aranyeres rohamom, akkor szombaton vitt be a felesegéem az ügyeltetes kórházba (Uzsoki), ott egyből vágni kellett... de az egy megváltás volt. Altatásban műtét, pár nap benn a kórházban, majd utána 1-2 hét othon. De ez sajnos a jégheg csúcsa volt, ezzel csak azt oldották meg, hogy utána majd meg lehessen rendesen műteni, rendbetenni.Na azt nem vállaltm azóta, igazűból most nincs is komoly prblémám - mindössze aranyerem :) -, ami kijön székeléskor, de visszanyomom, nem fáj, jól elvagyok 3 éve...De azért most gondolkodom, hogy rendbetegyem, nem húzom tovább. Most azért vagyok kényelmes helyzetben, mert nem sürgető, nem fáj, nincs begyulladba, amolyan normális állapot. Viszont nem akarom megvárni, hogy rosszra forduljon. A 3 évvel ezelőtti emlékeim rémesek, kínok kínja volt (nem a műtét az Uzsikban, hanem előtte a kizáródás...Szóval éppen egyelőre fogalmam sincs, kihez menjek egyáltalán vizsgálatra, minek örülnék, ha mit mondanánka, hogy lehetne megoldani.De talán kerülném - ha elkerülhető - a vágással járó megoldást. Mert arról tudom, hogy utána 1-2 hét fetrengés, fájdalomcsillapítózás, stb...Hol jó kezdeni? Ha lehet ilyet kérdezni...
Előzmény: Ritus80 (4856)
Ritus80 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 4856

Szia spob!

Nálam nem Longot csinált az orvos, hanem elektromos késsel vágott(azaz nem a hagyományos szikével, állítólag így kisebb a műtét utáni fájdalom és a heg is gyorsabban gyógyul).

Szerintem a Longot csak indokolt esetben végzik, akinél körkörösen előre van esve a végbél, ezt varrják fel. Azt nem tudom, hogy Dr. Ráth Zoltán végez-e ilyen műtétet (azt gyanítom, hogy nem), de érdemes megkérdezni őt telefonon, az nem kerül semmibe.

Én altatásban kértem a műtétet, kihagytam a gerincvelői érzéstelenítést. A műtét utáni néhány órában nagyon fájt, de folyamatosan nyomták belém a fájdalomcsillapítókat, amitől elviselhetőbbé vált. A műtét után néhány órával már ki is tudtam menni pisilni (semmiképpen nem akartam, hogy katéterezzenek). 2 éjszakát maradtam bent a kórházban, az állapotom napról napra észrevehetően javult. Az első nagyWC-zés műtét másnapján történt, abszolút elviselhető fájdalommal.

A teljes gyógyulási idő kb.4 hét, de már 2 hét után mehettem dolgozni. A fizikai munkát, erőlködést ajánlatos kerülni. Szerintem ez a Longonál is így van.

 Szóval abszolút pozitív tapasztalataim vannak, főleg annak fényében, amilyen kínokat a műtét előtt el kellett viselnem!

 

  Sok sikert a döntéshez és mielőbbi gyógyulást! :-)

Előzmény: spob (4853)
spob Creative Commons License 2013.04.04 0 0 4855
HEllo Thomas, én is hajlok a longo műtétre, néztem a Róbert magánklinikát is.Te ott voltál Willner Péternél, vagy a Bécsi úton lévő magánrendelőben? Milyen volt a tapasztalatod?Jól értem, hogy a longo-ra írt 165 000 Ft az nem a teljes összeg?? Mik a rejtett költségek? mennyi lehet a vége?Dönttél már, hogy melyiket választod?
Előzmény: thomas_the_tank (4854)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.04.04 0 0 4854

A Longo-ról nekem azt mondták, hogy pár napig kisebb, de elviselhető fájdalom van, utána akár mehet is dolgozni az ember, ha nem fizikai munkát végez. Egy hét után szinte már visszatér a normális kerékvágásba, akár könnyebb sportot is csinálhat. 3 hét után teljesen visszaáll a normális állapot, akármit lehet csinálni. Én biztosan nem csináltatok hagyományos műtétet, akármennyibe is kerül, amit kiválasztok. Nem tudok olyan helyet, ahol az OEP fizetné a Longo műtétet. Nézz utána, hogy az általad említett összeg nem csak a műtét ára-e, és az egyszerhasználatos készülék ára nem-e efölött az összeg fölött van pluszban. A Róbert magánklinikán ez utóbbi a helyzet.

Előzmény: spob (4853)
spob Creative Commons License 2013.04.04 0 0 4853
Szia Ritus,Dr. Ráth Zoltánról írtál, hogy elégedettvoltál vele. Ő milyen műtétet végzett? Longo műtét? Vagy hagyományos sebészeti eljárás...Azért érdekelne, mert nekem is aktuális lenne, de az utóbbitól félek, mert utána állítólag 2 hét kemény lábadozás, úszógumiban ülés (máshogy állítólag nem megy), stb.A Longo meg állítólag egy korszerű eljárás, pár nap alatt rendben vagy.A Longo-t néztem, csinálják magánklinikákon, nekem az a gyanúm, hogy OEP-re nem megy, ki kell csengetni a 150-200 ezer Ft körüli összeget. Vagy ezt rosszul tudom?Ezért segítenél, ha megírnád, hogy Neked milyen műtétet csináltak, ill. milyen volt a lefolyása, ill. utána.ELőre is köszi!
Előzmény: Ritus80 (4839)
tristen Creative Commons License 2013.04.03 0 0 4852

Szia! 

 

Akkor a megbocsátás első jeleként egy virtuális kézfogás.

 

 

:))))

Előzmény: szepi111 (4851)
szepi111 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 4851

átgondoltam, bocsánat Kókánytól, semmi közöm hozzá, így minek szólok bele...

 

(még az is lehet hogy igazat mond :) )

Előzmény: szepi111 (4850)
szepi111 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 4850

Csak óvatosan... :)

Másik topicból már kitiltották, törölték stb... persze nem érti miért... :)

hogy nem az övé a blog ami a neve alatt van? Hmmm.... pont ugyanolyan a szövegezése az itteni megszólalásának is, és a témája is... ;)

Előzmény: tristen (4849)
tristen Creative Commons License 2013.03.31 0 0 4849

Szia!

 

Amennyiben további kérdésed van, tedd fel minden hezitálás nélkül a lejárató hadjárat ellenére. :)

 

Kitartás!

Előzmény: Kókány Mókány Professzor (4837)
tristen Creative Commons License 2013.03.31 0 0 4848

Szia!

 

Nehéz döntés előtt vagy, de sok erőt és kitartást kívánok ahhoz, hogy végig tudd csinálni!

 

üdv. :)

 

Sajnos én nem tudok Neked segíteni a döntésben...

Előzmény: thomas_the_tank (4847)
thomas_the_tank Creative Commons License 2013.03.29 0 0 4847

Na a héten jártam Dr. Willner Péternél is, ezek után már 3 proktológus egybehangzó véleménye, hogy csak a műtéti megoldásnak van értelme. A sürgősséggel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Ahhoz csak kicsit jutottam közelebb, hogy milyen műtéti eljárást válasszak.

 

Az OEP-es orvos a Longo műtétet és Dr. Willner Pétert ajánlotta, de nem indokolta bővebben, hogy miért (vagy csak én nem kérdeztem rá).

 

Willner doktor azt mondta, hogy a "körkörös prolapsusra való tekintettel" a Longo műtéttől várható a legjobb eredmény. Amikor rákérdeztem, hogy mi a véleménye a Ligasure műtétről akkor kijavított, hogy az nem egy műtét hanem egy készülék, amivel egy fajta aranyér műtétet lehet elvégezni, de az én esetemben szerinte annak nincs sok értelme, mert az én problémámat nem biztos, hogy hosszú távon megoldja (ha jól értettem nekem jóval mélyebbre be kellene nyúlni a műtét alatt, mint ami olyan készülékkel megoldható de igazából ezt a részét nem tudom jól elmondani).

 

Mikes doktor (Gastromed - Ligasure) nem említette, hogy az ő általuk végzett műtéttől nem lehetne teljes gyógyulást várni. Azt mondta, hogy nem ismeri annyira a Longo műtétet, hogy össze tudja hasonlítani.

 

Na ezek után legyen okos az ember. Nyilván ha csak a Longo a megfelelő az én esetemben, akkor vhogy kiköhögöm azt az óriási összeget (3x annyi, mint a Ligasure), de kellene egy kis megerősítés. Willner doktor nagyon meggyőző volt, ha nem lenne ilyen drága már foglaltam volna időpontot, de őszintén szólva azt sem tudom elképzelni, hogy a másik szintén "jónevű, elismert" helyen félmegoldást ajánlanának.

 

Egy mellékes megjegyzés: vhogy jobb benyomást tesznek rám az olyan jellegű "magánklinikák", ahol egy "igazi" kórház van, mint ami egy-egy nagyobb lakásban van berendezve. Persze nem ez a lényeg.

Ritus80 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 4846

Szia gyogytornasz2!

 

Örülök, ha tudtam segíteni. :-) Meglátod, jó kezekbe kerültél.

Mindenképp írj, mi volt, ha túlleszel a vizsgálaton! 

Szorítok Neked!

Előzmény: gyogytornasz2 (4844)
Krinyo Creative Commons License 2013.03.28 0 0 4845

Aki esetleg rendelt a Hemor*Rite-ból (http://www.hemorrite.hu), és kipróbálta, megtenné, hogy megosztja itt a tapasztalatait? Előre is köszönet érte!

gyogytornasz2 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 4844

Szia Ritus80!

 

Én is köszönöm az infót! Nekem is hasonló a problémám.

Örülök, hogy rátaláltál erre az orvosra, én is bejelentkeztem hozzá. :)

Remélem gyorsan túl leszek a vizsgálaton, és bízom benne, hogy nem lesz műtét...

További szép napot és jó egészséget kívánok!

thomas_the_tank Creative Commons License 2013.03.27 0 0 4843

Sajnos nálam a Detralex semmit nem használt, egész sok pénzt kifizettem a semmiért (végigcsináltam egy 30 tablettás és egy 60 tablettás kúrát). Persze ezt nem lehetett előre tudni.

Előzmény: Ritus80 (4841)
tristen Creative Commons License 2013.03.27 0 0 4842

Szia! 

 

Neked is szép napot! :)

Előzmény: Ritus80 (4841)
Ritus80 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 4841

  Köszi szépen, Tristen! :-)

 

Ja, azt még elfelejtettem leírni, hogy a Kútvölgyi Kórház milyen szuper. Az orvosok, a nővérek, minden ott dolgozó nagyon rendes, emberséges, elhivatott! Ezúton is minden hálám és elismerésem az övék, mindennap imába foglalom a nevüket!

 Ha valaki odáig jut (őszintén remélem, minél kevesebben), hogy félrekezelik, mint engem és műtétre kerülne a sor, de nincs pénze magán orvosra, akkor beutalót kell íratni a kórházba, és OEP-alapon megműtik- persze utána valamennyit szokás adni a dokinak. Nálunk a Ráth főorvos úr volt annyira korrekt, hogy a műtét után, amikor megkérdeztük, mennyivel tartozunk, azt mondta, hogy amennyit gondolunk. Ritka az ilyen!

 De azt gondolom, hogy csak a legritkább esetekben műtik az embert. Inkább a konzervatív kezelési módokat preferálják. 

Akinek panasza van, az szedje a Detralex nevű tablettát! Nem olcsó ugyan, de sokakat megmentett már a műtét-közeli állapotból.

 

 Szép napot és minden jót Mindenkinek!

Előzmény: tristen (4840)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!