Keresés

Részletes keresés

romesz Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1399
A Yucca project alandoan ilyen egyszer teljes gazzal megy maskor megakarjak allitani.
De szerintem akkor penzt oltek mar bele, hogy ha nem tamasztjak fel, akkor az egesz csak kidobott penz es nincs mas megoldas. Olcsobb feltamasztani, mint valahol mashol ujat kezdeni.
Kulonben en az allami alkalmazottak 90%at elzavarnak a francba, nem dolgoznak es hatalmas penzeket vesznek fel juttatasokkal egyutt. Tokeletes peldaja annak mikor feneketlen a penztarca hisz majd ugyis kisarcoljuk a lakossagbol.
Előzmény: Törölt nick (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1398

Pedig 2 eve dragabb volt a benzin, mint most.

Yucca, ha ismeros? Nagyszeru, tanult barataink vesztettek el munkajukat, eletuket, amit erre epitettek fel. Nem igazan erdekelnek a szallitasi-epitesi vallalkozok, ok alapbol ugy indultak, hogy majd ahogy a szeljaras hozza. A nagyszeru agyakat sajnalom, akik csinalhattak volna ezer mast is, de kuldetest lattak Yucca Mountainben, es most mind lapaton, Reid miatt.

Előzmény: romesz (1397)
romesz Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1397
Az ettermekkel es az uzletekkel itt sincs gond, de az akikkel beszelgetsz, foleg az alacsonyabb szakkepzettseget igenylo munkasok eseteben igen nehez munkat talalni.

Tudok olyan uzletrol, ahol a gondok ellenere record forgalom van minden honapban.
De tobb szallitasi valalkozot ismerek akik nem tudtak atveszelni ezt a idoszakot.
Csokkent a fuvar mennyiseg, mindenki olcsobban akarja szallitattni a cuccait es kozben az uzemanyag arak felmentek. Egyik ilyen cegben erdekeltsegem volt es mar 2 eve kiszalltam belole, mert ereztem ez fog jonni. Tavasszal ok is bezartak es szerencsere talatak olyat aki felvasarolta a felszerelesuket. Ezt nem lehet az utcan az auto ablakbol latni. Ha mar ez is lathato lesz akkor mar nagy bajok lesznek.

Az en jarganyom talan szerdara kesz lesz.
Előzmény: Törölt nick (1396)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.13 0 0 1396

Tegnap elvittuk ferjem autojat kis munkara, en fuvaroztam oda-vissza 2x, nagyszeru kis szerviz, 3 nap a sorbanallas.

Oriasi a kulonbseg asszem allamok kozott, VA-ban meg nem mondanad, hogy valsag van. Minden etterem dugig, utcan all a sor.

Előzmény: romesz (1395)
romesz Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1395
Ma elvittem az autom a szerelohoz es otthagytam javitasra. A muhelybol haza hoztak a vallalati autoval.
Beszelgettem a vezetovel, elmeselte, hogy milyen nehezen kapta meg ezt az allast. Minimum orabert kap erte es orulhet mint majom a farkanak, mert elotte masfel evig munkanelkuli segelybol elt. Halas nagyon a fonokenek, hogy dolgozhat.
Utana egy masik helyrol egy masik auto hozott haza es az a vezeto is ugyanazt meselte el. sehol nincs munka es ha sikerul elhelyezkedni akkor foggal korommel igyekezni kell azt megtartani.

Szerintem most nem a legjobb idoszak munkat keresni az orszagban, akar legalisan akar feketen.
kitti1782 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1394
Köszi' Aranyosak vagytok...majd megnezem...:D
kitti1782 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1389
Sziasztok' Tudna nekünk valaki segiteni hogy Miami környekere szeretnenk kijutni dolgozni. Irjatok legyszi'
gabi19g Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1388

En is nyugodtan alszom, miert ne tennem? Semmi olyan nincs a fulem mogott, ami miatt forgolodnek ejszaka. Nem probalok kibujni a felelosseg alol, sosem tagadtam, hogy vettem gazolajat, itt sem es a rendorsegen/birosagon sem. Igen belefutottam, mert faterom kapcsolata volt, akivel nem elek egyutt 16 eve, csak alkalomszeruen talalkozunk. Egyik nyaron mikor nyaralni mentek, akkor szolt, hogy ha hivnak a sracok gazolaj miatt (megadta nekik a szamom), akkor azt nyugodtan atvehetem toluk, neki mar regota hordjak, megbizhatoak. Hat igy kerultem en a kepbe, de ezt Te valoszinuleg sosem fogod megerteni. Nem baj, maskeppen gondolkodunk.

 

Garancia? Mire van garancia? Semmire, csak gondolj bele ugy igazan. :)

Előzmény: denes (1387)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1386

Okes, csak mondom hatha erdekel valakit, direkt ezert nem kommentaltam, mert erdemben nem sok mindent tudnek hozzafuzni, hisz nem elek ott.

 

Ezzel a bunozos dologgal mit akarsz mondani? Elitelsz azert, mert belefutottam ebbe a dologba? Tedd nyugodtan, jogod van hozza. A buntetesem megkaptam erte es arrol is biztosithatlak, hogy nem fogja semmifele kar erni az usa-t, ha veletlen beteszem oda a labam.

Előzmény: denes (1383)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1382
gabi19g Creative Commons License 2010.09.20 0 0 1380
A limózós

Ha most mennek, akkor tuti ugy csapodna le, hogy menekulok valami elol. Ne tudd meg, multkor almodtam olyat, hogy odanyomom az ujjlenyomat olvasohoz a praclimat es utana visszautasitanak, johetek haza, tele volt a gatyam rendesen. Mindenkeppen varok meg, addig nem megyek sehova, aztan proba cseresznye. :)

aspen

Ez egy igen jo otlet, koszonom szepen! Hogy ez eddig nem jutott eszembe....igaz nem is allok 1 het mulva a kovetseg kapujaban, de ami kesik remelem nem mulik. Ha belekepzeli magat az ember az ugyintezo szerepebe, tenyleg mennyivel maskepp jon le az eset, ha elolvas egy ilyet. Egybol azt mondja, akkor ez az emberke had menjen, jobb kedvem is lett tole, mas mint az elozo 526 kerelem....en is hasonloan cselekednek. Nem szeretnek en sem hazudni, jobb lenne igy, ha kicsit osszekapom magam, biztos tudok irni egy jo kis iromanyt magamrol... :)
Előzmény: Törölt nick (1378)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1379

En vizumkerelemhez, zoldkartyapapirhoz, allampolgarsagi kerelemhez, mindig irtam kiserolevelet, egy szemelyes sztorit, miert, hogyan, es nem mondom, hogy kotelezo, de nekem mindig bejott. Szeretik szerintem az ilyet Amerikaban, maris nem csak egy nyomtatvany vagy, hanem egy tortenet. Egyetemi felvetelinel pl kernek egy esszet kotelezoen is, meselj magadrol, es sokat szamit, ki mit ir, mondjuk hasonlo pontszamok eseten szimpatikusabb vagy-e, mint masik tortenet.

Ahogyan ex-Mszmp tagok is vigan kapnak vizumot, nem gondolom, hogy egyszer regen tortent fekete benzinvasarlas kizaro ok lenne. Hazugsagon, ha kapnak, viszont egybol.

Előzmény: gabi19g (1377)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1377
Valoban, ha jol emlekszem a felfuggesztes lejarta utan meg 15 vagy 20 evig van ez nyilvantartva, utana torlodik.

Teljesen igazad van, szivem szerint en a masodikat valasztanam, mert akkor tiszta a lelkiismeretem es biztos figyelembe veszik, hogy oszinte voltal. Egyebkent lehet pont azert kerdeznek ra ezekre, mert ok pontosan tudjak, hogy barmit lekerdezhetnek, csak arra kivancsiak, hogy bevallod-e. Csak ugye azt nem tudni, hogy az elkovetett buncselekmenyt mennyire toleraljak, nem biztos, hogy "bunozoket" szeretnenek az orszagukban latni. De az is igaz, hogy ha bevallod, oszinten vallalod, akkor mint irtad is, sokkal fontosabb a kotodesed a hazadhoz, mint ez az aprosag.

Amugy az elso eset is siman bejohet, nem mindig jo oszintenek lenni, a riziko is legalabb akkora mint a masiknal. A gond akkor fog kelekezni, ha kibokik, hogy nem mondtal igazat, mert akkor valoszinuleg a budos eletben nem teszi be az ember a labat.
Előzmény: Törölt nick (1374)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1376
taGdijat, koszonom.
Előzmény: denes (1375)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1374

Valamilyen nyilvantartasban biztos, hogy benne leszel, meg cirka 15 (?) evig. Az, hogy ez mennyire hozzaferheto az amerikai kovetseg szamara, nem tudom.

2 lehetoseged van, 1 hogy letagadod, es majd kiderul, mi lesz, 2 beirod, es vallalod, hogy volt 1 piti buncselekmenyed.

En idomben az volt a keresztkerdes, voltam-e kommunista szervezet tagja. Beirtam, hogy igen, majd az erre szolgalo rublikaban elmagyaraztam kisdobossagot, uttorotabort, es 2 ev KISZ-t, amig ki nem rugtak, mert nem fizettem a tandijat. Tudom ugyan, hogy ez nem ugyanaz, de

Ha en lennek te, vallalnam, hangsulyozva, hogy bar lejart mar minden buntetesed, de elismered, hogy hulye voltal egyszer, es soha tobbet torvenyt megserteni te mar nem fogsz, megtanultad egy eletre. Vizum (szerintem) inkabb arrol szol, bizonyitsd a kotodesed az anyaorszaghoz, legyen lakasod, jo munkahelyed, csaladod itthon, ha azok biztositek arra, hogy nem maradsz kint, (szerintem) nem fognak foglalkozni felaron gazolajjal. Vegulis nem robbantottal fel semmit.

Előzmény: gabi19g (1373)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.17 0 0 1373
A 2 evet kivarom mindenkepp, ha most kezdodne az se lenne problema. A kerdes inkabb az, hogy mi lesz utana? A nyilvantartasban azutan is bent lesz ez az ugy, csak mar nem leszek ugymond aktiv felfuggesztett. Szerinted ez mar nem lesz problema nekik?
Előzmény: Törölt nick (1372)
bokusz Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1371
Kedves forumozók.Munka után érdeklődnék new york-ban (Brooklynban)Coney island környékén,ha valaki tud vmit kérem jelezze...emilem az adatlapomon...
gabi19g Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1370
Ok, semmi gond. :)

(erre a jogiforumra irt mar valaki? mert hiaba irom be a hsz-t, felul kidobja elonezetben, alatta meg szerkeszthetoben es hiaba nyomkodom a rendben-t, b*szik betenni a forumba)
Előzmény: Rob_ (1369)
Rob_ Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1369
Nem tudok tobbet mert a felesegem beszelgetett vele es csak erintettek a temat.
Előzmény: gabi19g (1368)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1368
A limózós

Az otlet jo, csak kicsit gyanus lesz nekik, hogy miert adogatok en be oda erkolcsit, ha egyszer senki se keri. :)
Koszi a tippet, en is ott olvasgattam a napokban, de meg konkretan be nem irtam a kerdest. Mindjart beregelek es megprobalom.

-------------------

Rob_

Kar, hogy nem tudsz tobbet az ugyrol, igazibol az is lehet, hogy bevallotta es azonnal visszadobtak, nekem sincs tippem se mi lehetett.

Amugy valoszinuleg ha arra kerul a sor, nem fogom bejelolni, megmondani. Ha bevallom, szinte 100%, hogy visszadobnak es akkor annyi. Ha meg leellenorzik es hozzafernek az ilyen adatokhoz is, akkor megint mindegy, szoval necces. Mondjuk azt tenyleg meg kellene erdeklodnom, hogy miket tarolnak es miket adnak ki. Az tuti, hogy a 2 ev lejarta utan mashova sorolnak a nyilvantartasban, mert a mentesites ellenere a felfuggesztes meg eletben van, tehat aprobb dolgok miatt is bevaghatnak. Ha viszont lejar a 2 ev, akkor emiatt mar nem vagyok buntetheto, csak a bunugyi nyilvantartasban szereplek. Az is konnyen lehet, hogy csak a letoltott buntetettek adaait adjak ki, eleg durva lenne, ha mondjuk cigilopasert felvesznek a nyilvantartasba es mar emiatt nem engednek az usaba, bar manapsag sosem lehet tudni.

Rob_ Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1367
Egyszer volt egy utitarsunk a gepen akinek egy rokonat felfuggesztett miatt nem engedtek be az usa-ba, nem kapott vizumot, egyszer vissza is forditottak. De nem tudom, hogy o mentesitest kapott-e, meg mas reszleteket sem. Szerintem ha konkretan rakerdezel akkor valoszinuleg elutasitanak, ha nem vallod be akkor pedig ott az esely, hogy mi van ha kiderul. Szoval erdemes lehet kivarni a 2ev veget es akkor probalkozni ha amugy nem surgos.
Előzmény: gabi19g (1361)
romesz Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1363
Előzmény: sany:) (1362)
sany:) Creative Commons License 2010.09.16 0 0 1362
hello mindenkinek. erdekelne hogy mi szukseges ahoz hogy kimehesek az USA ba dolgozni.milyen papirok szuksegesek es mi az esely?
koszi eloreis.
gabi19g Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1361
En sem szeretnek vitazni. Termeszetesen visszacsinalnam az egeszet ha lehetne.
Előzmény: Törölt nick (1360)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1360
Ott is eltem, itt is. En a hulye becsuletes fajta vagyok, egy fillert se csalnek adot sose, viszont nyugodtan alszom. Ne legyen ebbol vitank, pliz, gondolom te is azonnal visszacsinalnad, ha tehetned.
Előzmény: gabi19g (1359)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1359
Nem nagyon gondolja vegig, amig nem egeti meg magat. Nem tudom Te itt elsz-e, vagy kint, de ami itthon van az kesz rohej. Ez a vegtelen mutyi orszaga, talan nem is leteznek tiszta cegek/vallalkozasok, ahol nincs afacsalas, sikkasztas, lopas, csodbuntettek tomkelege etc.
Előzmény: Törölt nick (1358)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1358
Ugyanmar csabito. Azt azert mindenki vegiggondol(hat)ja, mivel jar a fekete uzlet.
Előzmény: Rob_ (1354)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1357
Igen, esta es egy esetleges turista vizum a kesobbiekben.
Előzmény: Törölt nick (1355)
gabi19g Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1356
Tulajdonkeppen igen. Nem sok a 150 meg 200 liter ha sokat hasznalod a kocsit es onmagaban az ugyet tekintve sem. Viszont tobb csavar is van itt, ami miatt igy alakult ahogy.
Az egyik, hogy ugye faternal talaltak is gazolajat. Nalam ugyan kint sem voltak, csak a kihallgatason mondta a nyominger, hogy itt a hazkutatasi jegyzokony, irjam ala, hogy kint voltak es nem talaltak gazolajat. De! Ezt csak azutan tette, miutan bevallottam amit elobb irtam. Gondolom ha bemegyek es jatszom az artatlan baranyt, jol megbilicseltek volna, be a kocsiba es irany haza, biztos eloszedtek volna valamit es akkor meg nagyobb szivas, mert nem mukodsz egyutt a hatosaggal.

A masik, hogy onekik nem is kell megtalalni a tovajok altal bevallot mennyiseget, mert nem egyszerre vettunk sokat, hanem reszletekben es azt azalatt az ido alatt el is hasznalhattad. Nekik boven eleg volt, hogy talaltak faternal, en meg bevallottam, hogy vettem toluk tobbszor. Erre siman megvadoltak az egesszel minket, tudva azt, hogy a budos eletbe nem bizonyitod be, hogy nem vettem meg az osszeset, mert ha vettel 3-szor, miert ne vettel volna 10-szer?

A harmadik, hogy az ilyen eljarasokban nem azt nezik, hogy mennyiert vetted toluk, hanem az elkovetes idejen ervenyben levo hivatalos/elszamolhato arat, amit barki megnezhet az apeh honlapjan. Ezek az idiotak bevallottak valami 13 esetet es azoknak az eltulajdonitott mennyisegit felszoroztak az apeh arral, lazan kihoztak azt az 1200000 forintot.

Persze, hogy csabito, ha egy szamodra megbizhato valaki(k) hozza(k), tiszta gazolaj, nem kokanyolt. Akkoriban 280-300 korul ment literje, mi atlagban 180-ert vettuk toluk. Hat megerte igy utolag gondolva.
Előzmény: Rob_ (1354)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1355
Bonyolult ez :( Mi a kerdes a vizumkerelmen? Have you ever been convicted?
Előzmény: gabi19g (1350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!