Keresés

Részletes keresés

tuta78 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 6224

Köszi az ötleteket, jó látni ezeket a megoldásokat, valami hasonlón gondolkoztam az utóbbi időben.

A következő kempingezés előtti projektünk a nagyobb autó lesz. Gondolom ez a téma is futhatott már párszor a fórumon (milyen autó legyen), de úgy látom ti az utánfutóval oldjátok meg a szállítást.

Ezen a nyáron a kis suzukink hasonlóképpen volt telepakolva mint a lengyel kgst-s árusok polskijai..:) (+ két bicikli és egy kerékpárutánfutó)

 

Előzmény: Manac ;-) (6221)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.24 0 0 6223

Köszi Manac, én is így képzelem el... Akkor ezek szerint Neked mindkettő fajta van (Gelert end porch is), esetleg írnál a tapasztalatokról, vagy hogy melyiket ajánlanád? Nekünk Gelert Lakesbury sátrunk van, de napközben abban nem lehet megmaradni, sajnos csak a két oldalsó ajtón van szúnyogháló, elöl nincs, ezért azt nem is szoktuk kinyitni. Ebből következtettem, hogy a zárt előtér nyáron ugyanolyan meleg lehet nappal. 

Előzmény: Manac ;-) (6221)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.24 0 0 6222

Azon kevés dekás cucc közé tartozik, amit csak rendelésre lehet kapni, így nem tudtam megnézni. A méreteit elhiszem:-), valószínűleg egyébként  az eggyel kisebb (2,5*2,5m) ábrája van fenn a nagyobb paramétereivel, nem vették a fáradságot, hogy újat rajzoljanak. Szigetelése én sem hiszem, hogy van neki, maximum a valamelyest visszaveri a napsugarakat, illetve szűri az UV-t.

 

Előzmény: Kempingez (6219)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.23 0 0 6221

Na a linkek az előbb nem sikerültek:

 

 

 

Előzmény: Manac ;-) (6220)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.23 0 0 6220

Nekünk van ilyen 3x3-as pavilonunk. Oldalsó rudak acélból, felül üvegszálból vannak. Tipusa High-Peak Pavillon.

 

Négy főre elegendő, egy normál kempingasztalt körbe lehet ülni, az oldala mellett elférnek a motyók.

 

Régi képeim:

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Kempingez (6219)
Kempingez Creative Commons License 2014.09.23 0 0 6219

Biztos, hogy a valóságban is ezekkel a méretekkel, és tulajdonságokkal rendelkezik ez a pavilon? A fotókat nézegetve, teljesen más az arány. Mint a méretet szemléltető vázlaton. A hőszigetelési és visszaverő képessége, tényleg jelenthet annyit, hogy már tűző napon se legyen nagyon meleg a belsejében. Ez nekem elég hihetetlen, még a jól szigetelt lakókocsiknak sem mindegy, hogy ányékon, vagy a tűző napon áll.

3X3-as az alapterülete, de ahogy látom erőssen dőlnek a falai, a teteje már csak 2x2-es.

Előzmény: zlatyB (6218)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6218

Ez nekem is nagy dilemmát okozott, hogy megvegyem-e a sátorhoz tartozó előteret, ami akkor nagyon akciós volt (4858 hsz környéke), többen is rendeltek, de úgy gondoltam, hogy melegben nem a legjobb, mert megreked benne a levegő. Amit írtál egyébként jónak tűnik, mert szellős.

Aztán emellett döntöttem, de majd csak jövőre játszik...:

http://www.decathlon.co.hu/fresh-3x3-m-es-sator-felhajthato-ajtokkal-id_8295843.html

Addig viszont egy szintén decathlonos tarp-ot használtunk, ami nem sok mindenre jó, ha nincs fa a parcellán, amihez ki lehetne kötni, mert összesen kétszer 1,8m rudat adnak hozzá. Jó időben elmegy, de nagyobb esőben, szélben le kell bontani, védtelenül marad a cucc, ráadásul mivel változik a napsütés szöge, így a hűtőt folyamatosan figyelni kell, merthogy nincs oldalfala.

A 3x3 m-es pavilon még azért tetszik, mert oda lehet fixen telepíteni a konyhát, hűtőt, stb. Igaz, kicsit húzós az ára.

Előzmény: tuta78 (6212)
Kempingez Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6217

A kompresszoros, és abszorpciós hűtőgépek azok, amelyek megfelelők a komolyabb hőmérsekleti különbség előállítására. 

 Az abszorpciós hűtők manapság főleg a lakókocsikban használatosak, mert 3 üzeműek. 12V, PB gáz, 230V.  

Továbbá, csendesek nem tartalmaznak forgóalkatrészt pontosabban motort. Hosszú élettartamúak, megbízhatók és könnyebbek kopresszoros társaiknál. Viszont 28 C fok külső hőmérséklet fölött, már nem tökéletes az abszorpciós folyamat. Ezen úgy szoktunk segíteni, hogy a hűtőszekrény mögé egy tápegység ventillátort szerelünk, így már kánikullában is hatásosabban működik a hűtőnk.  

Előzmény: maniko90 (6215)
maniko90 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6216

A sátor elnevezéseket? Pedig a dechatlon honlapjáról másoltam. Bocsánat! :) Igen, ezt néztem én is. Egész jónak tűnik.

Előzmény: Törölt nick (6209)
maniko90 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6215

Kempingez! Ezek szerint ne várjam, hogy mondjuk ha kicsit elméreteztem a főzést, akkor a maradékot tudom vele hűteni... Kár... akkor lehet nekünk nem sok haszna lenne, ha beruháznék egy ilyenre.
Köszönöm a választ!

Előzmény: Kempingez (6210)
maniko90 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6214

Kedves Kevőrendőr! Köszönöm, meg nézem őket! A fő problémám sátor témában az volt, hogy nem tudom, hogy álljak neki. A magyar kemping shopok választéka elég gyér, ha magyarul kerestem googleba, az sem járt túl nagy sikerrel.

Ilyen linkeket még szívesen fogadok! :) Vagy hogy milyen márkákat érdemes. Az alapján már tudok keresni!

Előzmény: fekvőrendőr (6208)
zlatyB Creative Commons License 2014.09.20 0 0 6213

Én is gondolkodom egy thermo-elektromos hűtőboxon, ami kisebb, mint a Dometic és párnapos kempingezésre azt vinném. A Waeco TC sorozatról van esetleg valakinek tapasztalata? Az írják a honlapjukon, hogy 30 fokkal tud kevesebbet a külső hőmérsékletnél, de a külföldi véleményeket olvasgatva  ez sem tud csodát tenni. De ha az italt lehűti, nekem már az is jó, csak máshol meg azt olvastam, hogy lehűteni nem annyira, inkább hidegen tartani tudnak a peltier-elemesek?!

Előzmény: Kempingez (6210)
tuta78 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 6212

Sziasztok!

 

Érdekelne, hogy közületek ki milyen megoldást használ nagy családi sátrakhoz plusz előtér létrehozásához?

Tarp, vagy ilyen "tent porch awning"?

 

A coleman sátramhoz gondolkozok valami ilyesmin: coleman classic awning

Esetleg valaki használ ilyet?

Köszi!

 

Imiii Creative Commons License 2014.09.18 0 0 6211

Sziasztok!

 

Salewa Madeira 3, vagy Salewa Atlas 3 sátra van valakinek? Mi a véleménye róla?

Mostanában tervezem hasonló árú, kategóriájú sátor vásárlását.

Várom a tapasztalatokat, ötleteket!

Köszönöm!

Üdv!

 

Kempingez Creative Commons License 2014.09.14 0 0 6210

A Peltier-elemes hűtőládák, a környezeti hőmérséklethez képest, -18 C fokot képesek elméletileg hűteni. 

Élelmiszerek tárolási hőmérséklete 4 C,  

Ásványvíz, és üdítők  14- 17 C , és a  söröknek  az ideális fogyasztási hőmérséklete, világos 8 C, barna 10-12 C fok.

 

Így látható, hogy  élelmiszerek tárolására kevésbé, esetleg italok hűtésére alkalmas lehet. Nagyon sok függ, az adott hőmérséklettől, és attól is hogy a sátrunk árnyas helyen van-e, vagy egésznap tűző napsütésben.

 

Idén "nosztalgiából" csak sátrat vittem a Balatonra, kényelmesebben autóztam, mint lakókocsit vontatva. A gyerekek sem, jöttek már velünk. Az autóba is bőven lehetett így pakolni. Így a sátrunk előterébe vittem egy, szintén  Peltier elven működő borhűtőt is. Othon, eleve hűtötten pakoltam be, egy sima jégaksis hűtőládába a hűteni valót. Így a 300 kilométeres útra megoldott volt a hűtés. A kempingben beüzemeltem, a borhűtőt. Kb jött a -18 a környezethez képest.

Szerencsénk volt árnyas helyet kaptunk, persze túlzott nagy kánikulla sem kerekedett. Esőben érkeztünk, a szemesi Lidóba, de jó strand időnk volt már másnaptól kb 4-5 napon kersztül.

 

Egy kétszemélyes felfújhatós vendégágyat vittünk, de éjszaka igencsak hidegnek találtuk. Így vettünk rá, másnap két tekercs polifoam-ot. Így már tökéletes volt. Jövőre azért még meggondolom, hogy megint sátorral vagy lakókocsival menjünk.

 

 

  

Előzmény: maniko90 (6206)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6209

maradva a decathlonos sátraknál: kicsit kevered az elnevezéseket, de ezt pl. megkapod 30 ezerért,  két embernek bőven kényelmes, és ár/érték arányban is nagyon rendben van.

 

Előzmény: maniko90 (6206)
fekvőrendőr Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6208

Kezdd el figyelni a külföldi kempingshopok választékát, rövidesen elkezdenek akciózni, és nagyon jó dolgokat jó áron lehet náluk venni.

Én náluk már vásároltam:

http://www.obelink.de/

http://www.kuhnshop.de/

Korrekt áruházak.

Előzmény: maniko90 (6206)
hul Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6207

Kezdjük a végén, az önfelfújós matraccal. Nekünk bevált, sokkal jobbnak gondoljuk, mint a hagyományost. Remekül felfújódik és tartja a levegőt, amíg ki nem lyukad v. az elzárónál meg nem sérül. A mi 4 éveseink kifogástalanok. A leeresztés konkrétan összehajtogatás és a levegő kinyomása. Én úgy szoktam, hogy többször összehajtom és feltekerem, miközben a szelep nyitva, hogy ki tudjon jönni a levegő. Közben az új fogáshoz elzárom a szelepet, ne szívhassa meg magát. A végén egy ilyen feltekeréssel elég jól eltávolítható a levegő és összekötöm hengerré.

Hűtőládák: a lehűtött cucc lassabban melegszik fel bennük, mint egyébként, ezt tudják. Tehát ezek nem hűtik le az élelmiszert, nem fagyasztják meg, de nagyon hasznosak. Rengeteg irodalma van a neten, lapozgatni kell.

Ami nagyon jó és bevált a tényleges hűtőláda, kis jégakku segítséggel útközbenre, ez már képes hideg sört csinálni mondjuk a kempingben. De ha nagy meleg van, nehezen bírja - legalábbis a mi Electroluxunk. Nagy helyet foglal. A németeknél csodákat lehet kapni.-) Ismét irány a net.

Sátor: ezerféle kapható, szerintem lényeges, hogy fel lehessen állni benne, mert öltözöl és mégis egy zárt tágasabb téred van. De mást választasz, ha bringa túrára használod vagy kombid/egyterűd/terepjáród/kisbuszod a jármű. Aztán kérdés, a sátor előtt zajlik az élet v. alkalmasnak kell lennie, hogy benn főzz és le tudjatok benn is ülni pl. Az alaprajza, nagysága, elrendezése, a fülkék száma, van-e alja stb. és az ár személyfüggő. Egész másmilyet kell venni, ha csak nyárra vagy ha 3 évszakra veszed. (Csapadék/beázás tulajdonságok, anyag, a zippzárak stb. ) Órákat el lehet tölteni a neten a kereséssel, sokszor olcsóbb megrendelni külföldről, ahol nagyobb a készlet, a választék és az üzleti szellem. Itthon is sok forgalmazó van, érdemes beásni magad a keresőbe.

Előzmény: maniko90 (6206)
maniko90 Creative Commons License 2014.09.11 0 0 6206

Kedves Fórumozók! Látom itt bejáratott kempingezők vannak. Egy kis segítség kellene, mert mi még elég újoncok vagyunk a párommal, idén voltunk másodjára. Szeretnék egy új sátrat, vannak elképzeléseink de nem találunk megfelelőt. Az igények: Szeretnénk kényelmesem elférni benne, így 3-4 személyes kellene. Legalább 140 magas, de az sem lenne hátrány, ha fel lehetne állni benne. (A Mostani úgy 140-150 magas, az egész kényelmes). Legyen előtere. Árban pedig Quechua árfekvés. Kettővel szemeztünk eddig, de mindkettő elbukott. Quechua Arpenaz XXL 3 ezzel a probléma, hogy nagyon alacsony, de az előtér formája, mérete szimpatikus. A másik szintén Q. T4 Ennek szuper a magassága, még súlya is tűrhető, (a határt súrolja, ennél sokkal nehezebbet nem szeretnénk) de csak egy naptetője van, nem előtere. Ha még oldalt a földig zárt lenne, akkor talán jó lenne. Tud valaki valamit javasolni?
Másik: Az elektromos hűtőládák mennyire hűtenek? Mik a vélemények róluk?
És az önfelfújó matracok? Hogyan működnek? Leereszteni is könnyű? Ezekről mit gondoltok?

Előre is köszönöm a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.09 0 0 6205

nagyon klassz. Jó tipp jövőre.

Előzmény: Manac ;-) (6204)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.08 0 0 6204

Na:

 

Előzmény: Manac ;-) (6203)
Manac ;-) Creative Commons License 2014.09.08 0 0 6203

Sziasztok!

 

 

Nagyon jó videóposzt az Indexen:

 

kmrmtms Creative Commons License 2014.09.03 0 0 6202

Köszönöm szépen a részletes beszámolókat. Tamás

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6201)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.03 0 0 6201

Nagyjából helytálló "párizs" leírása, bár én csak kb húsz éve járok oda, tapasztalatom szerint civilizálódnak a gyerekek is vécéileg - minden blokkban van gyerekszekció is. A (fizetős) játékokon túl van a "búcsú", az összes létező kínai műanyag hulladékkal.

A gyerekek meg csak olyanok, hogy játszanak bármiféle játékkal...tőlünk is vittek játékot öt méterrel arrébb, meg mi is használtuk az övükét...

Gyerekprogramot én csak fizetősben láttam - minigolf és társai. Viszont hatalmasakat lehet sétálni a szomszéd hegyeken, sétautakon.

Hogy drága...mi nem drága...a szigetre bejutás is drága (százpár kuna), de cserébe megszűri a nemkivánatos elemek nagy részét...

linkelem az árlistát:

 

http://www.rab-camping.com/eng/stranice/price-list-campsite-san-marino

 

 

 

Előzmény: kmrmtms (6199)
párizs Creative Commons License 2014.09.03 0 0 6200

A kemping és a part is nagyon zsúfolt, összeérnek a sátrak, lakókocsik, a törölközők. Elég nehéz főszezonban jó helyet találni, érdemes előre foglalni.

A kemping mellett működik esténként kis vonat, csúszda, ugrálóvár, kismotort lehet bérelni, más nincs.

Rengeteg a gyerek.......a hollandok, németek elég lazák, mint szülők, a gyerekeikre nem igazán figyelnek, meztelen jönnek-mennek órákig, oda pisilnek/kakilnak, ahol éppen vannak, elveszik/elrontják más kisgyerek játékait, amikor már sokadszor kikapták az unokám kezéből a lapátot, formákat, én meg visszavettem, na akkor mindjárt megjelentek a szülők és nemtetszésüket nyilvánították ki, elég hangosan....

Saját lányainkkal régebben (1995-96-2002) 3x, az unokával 2009-10-11-ben voltunk, de túl zajos, zsúfolt és drága lett, inkább lemegyünk Görögországba. (3 felnőtt, 2 gyerek bérelt lakókocsiban 30eu, az "élet" is olcsóbb, a part jó, kevesen vannak.)

Előzmény: kmrmtms (6197)
kmrmtms Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6199

3 kis gyerekkel mennénk, bulihely nem érdekel.

Ami viszont érdekelne:

- milyenek a játszóterek, mennyi van?

- van mingolf, trambulin?

- vannak e gyerekprogramok, animátorokkal?

- van-e a kempingben "búcsús"

 

Jópár alkalommal voltunk Vrsarban a Valkanela kempingben, itt van 4 játszótér, a legtöbb vizesblokkban van gyerek wc, gyerek tusoló, van délelőtt és délután is mini club a kicsiknek, ahol mindig van valami jó kis program, este mini disco vagy éppen ők adnak elő valamit, trambulin, mingolf - ezek voltak a jó dolgok.

Mostanra viszont van: dodzsem, körhinta, felfújható óriás gömb, amiben rohangálhatnak, gumivár, játékgépek... és nekünk már elegünk lett abból, hogy minden este ment a könyörgés, hogy most ezt holnap meg azt szeretnék, bent a városban, kb ugyanez a felhozatal, ugyanúgy nem lehet ezek miatt egy normálisat sétálni.

Szóval olyan hely lenne a jó, ahol nem nagyon vannak ilyen zavaró tényezők.

 

Más ötletet is szívesen fogadunk, a sziklás, aprókavicsos strandok is megfelelnek.

Feleségem és én Hvar-ra kívánkozunk, még nem néztünk utána, ott milyenek a kempingek, ha ezzel kapcsolatban tudtok valamit, az is érdekelne.

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6198)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6198

Rab sziget, Lopar Autocamp San Marino.

 

Homokos, lassan mélyülő víz (értsd: 100 méterre a parttól combközépig ér), de párszáz méter sétával a partról nyugodtan lehet csukafejesezni a 6-7 méter mély vízbe is...ja, és a szokásos "koszos" víz: simán lelátsz az aljára. :-))

Túl nagy élet nemigen van, de azért akad bulihely is - kifejezetten pihenőhely, (kis)gyerekkel ideális.

Maga a kemping európai: hat vizesblokk állandó személyzettel és szintén állandó meleg vízzel...a négyes számú blokk normális keverőcsapos, a többi a nyomkodós (nekem) túlmodern.

Beteszem a kemping linkjét, ha konkrét kérdésed van, kérdezz bátran. :-)

 

http://www.rab-camping.com/eng/camping-san-marino

Előzmény: kmrmtms (6197)
kmrmtms Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6197

Milyen ez a lopari kemping, írnál róla bővebben?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6196)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6196

Loparban, homokon szeretek nyáron tanyázni...idén sikerült olyan záport kifogni, hogy a sátrakból kihozta a lábosokat a hirtelen patak...még szerencse, hogy én magaslaton voltam...volt kapkodás, anyázás (bogati, shit shajze...) rendesen :-))

Szóval, ha nincs tíz centi hermetikus perem, nem hoz tűzbe. Az utólagos tálca sem igazán: macerásnak tűnik a zárás, az igazítás...a ppszövet marad a sátor alatt :-)

Előzmény: art002 (6195)
art002 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 6195

Szia!

Én úgy oldottam meg a problémát, hogy egy nagyobb ( bárhol kapható ) takaró fóliából (nekem a Baumaxos tűnt erősebbnek ) csináltam egy méretazonos középső tálcát, aminek 10-10 cm-es oldafala van. Mostantól a víz csak köszönhet, amikor elmegy mellettünk.

A

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6194)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!