Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2011.01.22 0 0 638

megteheti hogy másnap kiírja  a gyerekét és elviszi  az efféle proletár majmok közül

 

Nézd, én világ életemben proletárnak - ha úgy tetszik prolinak - tartottam magam. Úgyhogy parancsolsz?

Félreértés ne essék, ezért az egész szituért, ami mára kialakult - include oktatás, de a társadalom minden területén - pont nem a prolik a felelősek, hanem a rohadt gazdasági-társadalmi ELIT. Az a csürhe, amelyik nyugodtan szétzilálta a magyar társadalmat, elvette a munkahelyek felét, a getósodás folyamatába lökött félmillió embert, szétcseszte a demográfiát és ezzel a nagy szociális ellátórendszerek fenntarthatóságát ABBÓL AZ ALJAS INDOKBÓL, hogy neki magának, és úgymond az "övéinek" "nyugati szinvonalú élet" lehessen az osztályrésze.

Úgyhogy igazándiból minden ilyen konfliktusért a t. "rendszerváltó politikai-gazdasági elit" érdemelné a valagbarugásnak minimum a 2/3-át...

 

ÜdV

 

Előzmény: marjori (634)
pindiy Creative Commons License 2011.01.22 0 0 637

"Feltűnt egyébként, hogy a fejeléssel van a problémám,...."

 

Nekem is, sokkal jobban teccett volna egy balcsapott, hatásosabb is szok lenni és tovább tart a hatása....

Előzmény: Törölt nick (629)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.01.22 0 0 636

az efféle proletár majmok közül akik tanulni rühellnek, de ütni, az nem gond.

 

Itt előkerül a proletár szó, de már több korábbi hozzászólásban is szó volt az alulszocializált tanulókról, nyilván sejthető, kikre gondol az illető.

 

De azért meg kell említeni, hogy nemcsak velük van probléma a mai oktatásban. Legalább annyira mérgezni tudják az iskolák légkörét az újgazdagok elkényeztetett csemetéi, akik azt hiszik, mindenki csak azért van, hogy kinyalja a ...-t.

Előzmény: marjori (634)
marjori Creative Commons License 2011.01.22 0 0 635

 Következô lépésként aztán ha az erôszakmentes középosztály  már meglógott a suliból, a sok csimpánz verheti egymást békésen és örömmel. (ahogy itt elhangzott, az ilyen iskolába 120 kilós kiképzôôrmesterek valók extra fizetésért, akiket nem lehet "hülyéreverni" ha esetleg az IQ nulla gyerek megbukik matekból.

 

MIndazok akiknek itt a topikon ennyire tetszik a tanár hülyéreverése,  szabadon beirathatják majd ide a gyermekeiket. :)

 

 

Előzmény: marjori (634)
marjori Creative Commons License 2011.01.22 0 0 634

látod ez a jó a magyar iskolarendszerben. Van választási lehetôsége a szülônek: ha olyan iskolába jár a gyereke ahol " volt egy matektanár aki addig addig buktatgatott míg egyszer megvárták suli után azt jól hülyéreverték, fel is hagyott a hülye szokásával." megteheti hogy másnap kiírja  a gyerekét és elviszi  az efféle proletár majmok közül akik tanulni rühellnek, de ütni, az nem gond.

 

Ugyanis feltételezhetô hogy ha a gyermekem nem viselkedik az ostoba majmok szája íze szerint, akkor ôt is "megvárják a suli után - többen, mert nem csak idióták hanem gyávák is..- és hülyére verik.

 

A magyar suliban van lehetôséged a bunkóktól szegregálódni, pl a svédben nagyon kevés.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.22 0 0 633

Sok hülye kis suttyótól biztos ki lehetnek az idegei.

Bár én már láttam lefejelve "pókót",annak vissza csúszott a fejébe az orra.

VectraZo Creative Commons License 2011.01.22 0 0 632

Irtam ide már jó sokat, de a lényeg, hogy ezt meg lehetett volna oldani fejelés nélkül is. Azóta láttam valamelyik adón a riportban a tanárt. Nem tűnt egy 50 kilós szerencsétlennek. Nem értem hogy nem tudta úgy "megfogni" és kivezetni, hogy ne szakadjon szét a pulcsija és ne kelljen lefejelni. Talán a rendőrségnek ilyen fogásokat kellene tanítani a tanároknak.

Antisystem Creative Commons License 2011.01.22 0 0 631

A fiú feljelentést tett, a dabasi rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást.

Innentől remélhetőleg ki fog derülni, hogy a szituációban melyik fél lépte át jobban az embertől elvárható viselkedés határát.

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (623)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.22 0 0 630

Most megnéztem a videót, hát, a fene se tudja. Van itten pár lehetséges verzió.:)))

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.22 0 0 629

Most akkor tulképpen mi a picsát is akarsz mondani? Feltűnt egyébként, hogy a fejeléssel van a problémám, nem pedig azzal, ha fegyelmezni akarják a hülyegyereket?

Előzmény: Törölt nick (627)
Z757 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 626

"A tanár többször tett rasszista megjegyzéseket"

 

(TV2-Tények este)

 

Úgy tűnik, hogy ez a kártya az aduász.

Férgek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.22 0 0 625

Egy pofon rendben lett volna, de a fejelés...:))

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.21 0 0 624

:)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (57)
Antisystem Creative Commons License 2011.01.21 0 0 622

Nézd, nem az a cél, hogy megszeppenjen, hanem az, hogy felismerje, milyen az asztal túloldalán állni...

 

mararenkoi módszer, a virtuális meg a valós kiközösítésről, azt mutatja, hogy más a hlyzet mint a múlt század eleji orosz utcagyerekeknél, mert ők maguk is egyetértettek a büntetéssel. Míg manapság inkáb élvezik a műsort.

A másik, hogy szerintem ez egynek köszönhető, nevezetesen, hogy ezek a közösségek a szabályokat is maguk alkották jórészt, és hát az ember hajlamos sokkal inkább respektálni azt a szabályt, amiről előzőleg őt is megkérdezték, mint a teljesen kívülről rákényszerítetteket, amivel szemben teljesen természetes reakció az ellenállás...

És hát ugye a szomorú valóság az, hogy a jelenlegi elitista-képviseleti szisztémák sokkal inkább gyereknek és hülyének néznek még téged is, meg engem is, mint Makarenkó szisztémája ezeket a fiatalkorú bűnözőket, utcagyerekeket... "A nép a hatalom forrása, de annak gyakorlására képtelen." - ragyog a mondat az egykori nagy rendszerváltó párt, az MDF honlapján...

 

ÜdV

Előzmény: evil1023 (621)
evil1023 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 621

Hát nem hinném, hogy ettől nagyon megszeppennének. A topikba berakott mararenkoi módszer, a virtuális meg a valós kiközösítésről, azt mutatja, hogy más a hlyzet mint a múlt század eleji orosz utcagyerekeknél, mert ők maguk is egyetértettek a büntetéssel. Míg manapság inkáb élvezik a műsort.

Előzmény: Antisystem (618)
Antisystem Creative Commons License 2011.01.21 0 0 620

Nézd, ez fiatalkorú ukrán bűnözők körében működött, bizonyítottan. Azért nem hinném, hogy a hazai diákság fő tömegében annál antiszociálisabb lenne. Sokkal inkább azt gondolom, hogy a tanárok félnek kiadni a kontrollt a kezükből mert "a jajj, inkább hard diktatúra mint anarchia" nálunk abszolút működő előítélet... Márpedig amíg nem adják ki a kontrollt a kezükből, addig a diák soha nem fogja megtapasztalni a másik oldalról, hogy voltaképp mit is tesz...

 

ÜdV

Előzmény: Laz C (616)
evil1023 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 619

"A videót és a hozzá írt megjegyzést D. I (diák) küldte el a c-press-nek.."

 

Egyébként miért pont a c-press-nek?

 

http://portal.c-press.hu/201101187806/videogaleria/orkenyi-diakok-videoval-is-elmondjak-a-verest.html

Antisystem Creative Commons License 2011.01.21 0 0 618

SZVSZ nem került volna bele, ez ugyanis már nem a konfliktus eleje, hanem a spirázódása...

(nézd, én nem vagyok tanár - a zasszony az - de ha egy középiskolai (vagy 7-8) osztályban nem vagyok képes órát tartani a fegyelem hiánya miatt mondjuk a 3. alkalommal, akkor közlöm, hogy a következő órákat a diákok fogják megtartani, és kiszórom a feladatot a legnagyobb arcú alfahím-aspiránsoknak... ha alfahím akar lenni, ám ott a pálya, én nem állok az útjába... tartsa meg az órát...tapasztalja meg, milyen az asztal túloldala...)

 

ÜdV

Előzmény: evil1023 (612)
Laz C Creative Commons License 2011.01.21 0 0 616

És mindez - talán - működött is egy autonóm közösségben. Az iskolában viszont azon kívül (félre)szocializálódott diákok töltik életük kisebb részét, a makarenkói önszerveződés pedig nem működhet úgy, ha a tagjai a konformitás szikráját sem hozzák magukkal oda, sőt, minden nap megerősítik őket otthon ennek a hiánynak a helyességében.

Előzmény: Antisystem (611)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2011.01.21 0 0 614

Egy gyerek megtemelése 7 év. ( Ha a terhességet is beleszámoljuk) Egy tanár 21-23 év. (Itt nem számoltam a terhességgel.)

Előzmény: Törölt nick (613)
evil1023 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 612

Engem komolyan érdeklene, mit tett volna Makarenko ebben a konkrét helyzetben.

Előzmény: Antisystem (604)
Antisystem Creative Commons License 2011.01.21 0 0 611

Aki nincs diákok között, nehezen érti meg, hogy mi szenvedés megtartani egy órát akkor, ha egy diák úgy dönt, hogy az alfahím pozíciója őt illeti meg az osztályteremben, és ezt atavisztikus eszközökkel meg is akarja szerezni. A másik oldal pedig (szinte) fegyvertelen.

 

Márpedig, ha létezik ilyen hierarchia és alfahím pozició, akkor teljességgel kikerülhetetlen, hogy ezt ne akarják megszerezni, és az energiák jó része ne az ezért való vetélkedésre menjen el... Nem véletlen, hogy az emlegetett Makarenkó pont ezt a poziciót számolta fel. Beidézem ujra:

 

A kommuna: önkormányzatos iskola

A 20-as évek közepéig a telep fő irányító testülete a Parancsnokok tanácsa volt, amelyben Makarenkonak vétójoga volt. A 20-as évek második felében azonban Makarenko egyre inkább a teljes közösség közgyűléseire kezdett támaszkodni. A közgyűlés döntött minden fontos ügyben: az élelmiszer és alapanyagok beszerzése, a kommuna műhelyeinek és mezőgazdasági létesítményeinek működése, a közgyűlés által szabott szabályokat megsértő gyerekek büntetése, stb. A közgyűlésben Makarenkónak ugyanolyan felszólalási és szavazati joga volt, mint a gyerekeknek! Egy alkalommal, amikor mégis nagyobb hatalmat akart gyakorolni, először megvonták tőle a felszólalás jogát, majd azzal fenyegették, hogy kivezettetik a teremből.*

A közgyűlés jogait a Parancsnokok tanácsával szemben az "osztagok" megszervezése alapozta meg. Kétféle osztag létezett: a folytonos és a kevert. A folytonos osztagok végezték a napi teendőket szigorú rotálás alapján, míg a kevert osztagokat különös vagy egyedi feladatokra hozták létre. A kevert osztagok élére a kevésbé aktív tagokat állították, így végül is a kollektíva minden tagja részt vett a kollektíva vezetésében. Ezzel a választott elit kialakulása lehetetlenné vált.

A kommuna tehát egy demokratikusan szerveződő néhány száz fős gyerektársadalom, melynek a nevelők is tagjai. Belügyeiben és külügyeiben a közgyűlés dönt. A saját maguk által hozott szabályokat a gyerekek többnyire betartották. Ritkán fordult elő szabályszegés, mivel aki ilyet követett el, annak szembesülnie kellett az egész közösség negatív véleményével. A legszigorúbb büntetés a kollektívából való valóságos vagy virtuális kizárás volt, amikor a kollektíva tagjai nemlétezőnek nyilvánították a vétkező egyént (nem vehetett részt a közös munkában, játékban, étkezésben, stb). Az elszigeteltség általában arra kényszerítette a büntetettet, hogy felülvizsgálja viselkedését.

 

ÜdV

Előzmény: Laz C (607)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2011.01.21 0 0 610

diáknak kinéző lénynek

 

Bocs, félreérthető voltam. Én itt a "nebulókra" gondoltam. Azaz se tanár, se diák ne legyen az iskolában, aki nem odavaló.

Előzmény: Törölt nick (609)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.21 0 0 608

utanozzak a tanar urat.ugyi ez csak fejjel fejen biccentette a rakoncatlan tinedzsert de maris utanozzak IGAZI LEFEJELES IS VAN MAR www.mno.hu/portal/761104 a pelda ragados , akar jo pelda akkar rossz

Laz C Creative Commons License 2011.01.21 0 0 607

Például valami életszerűbb szabályozást, ami nem csak a pályaelhagyás és a gyomorfekély közötti választást teszi lehetővé.

 

Aki nincs diákok között, nehezen érti meg, hogy mi szenvedés megtartani egy órát akkor, ha egy diák úgy dönt, hogy az alfahím pozíciója őt illeti meg az osztályteremben, és ezt atavisztikus eszközökkel meg is akarja szerezni. A másik oldal pedig (szinte) fegyvertelen.

Előzmény: Törölt nick (603)
4400 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 606

nem adott a nebulokinalat.Annyit es azt csinalnak , amennyit megengednek nekik.

Ha nincsennek szabalyok , akkor ok allitjak fel , de ebbe belefer minden majd.

Előzmény: Törölt nick (603)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2011.01.21 0 0 605

A nebulókínálat adott, tehát a tanári oldalon kell valami eredményesebbet kitalálni.

 

A tanárkinálat ugyanúgy.

 

Csak nem kéne minden tanár végzettségű  és diáknak kinéző lénynek az iskola levegőját rontani.

Előzmény: Törölt nick (603)
Antisystem Creative Commons License 2011.01.21 0 0 604

Ha már előkerült - itt a topicban is - Makarenkó, érdemes lenne tanulmányozni a nevelésről írott dolgait. A gyakorló pedagógusoknak is, meg a törvényhozóknak is...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (603)
Laz C Creative Commons License 2011.01.21 0 0 601

Hát olvtárs, ha kirúgnák azokat a tanárokat, akik nem tudnak fegyelmet tartani az óráikon, jópár kistérségi és 7-8-9. kerületi iskola lehúzhatná a rolót.

Előzmény: Törölt nick (597)
Antisystem Creative Commons License 2011.01.21 0 0 600

És ki fog tanítani. A takarítónő.

 

Nézd, azért el kel ismerni, hogy a pedagógus pályán ma dúl a kontraszelekció ... az elhivatott pályakezdő képtelen magának állást találni hogy gyakorlatot szerezhessen és bizonyíthasson, ezzel szemben amíg nincs országos botrány, vagy nem kezdi csípni a szemét a helyi kiskirálynak más okból, az alkalmatlan pedagógus évtizedekig ülhet a székében, és teheti tönkre generációk jövőjét... a tanári székek ugyanúgy beenyvezettek, mint a politikai elit székei...

 

ÜdV

 

 

Előzmény: Unerwünschter Gast (599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!