Keresés

Részletes keresés

Pontikos1 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 4358

Eszak-Kretan csak a nem eszak fele nyilo oblos reszeken fogsz az esetek nagy reszeben sima tengerrel talalkozni (pl. Bali). Egyebkent a szerencsetol fugg - nyilvan lehet mazlitok, es hullammentes egy hetetek, de nyaron az uralkodo szelirany eszaki lesz annak minden elonyevel es hatranyaval.

Előzmény: imot78 (4356)
Izmini Creative Commons License 2018.04.18 0 0 4357

Szia! Mi a tőle 16km-re lévő Kato Gouvesben voltunk és leszünk is idén is, de ott kimondottan nagy hullámok voltak végig a 2hét alatt (aug.18.-szept.1). Stalisba többször átmentünk és ott is hullámos volt. A déli parton és Bali beach volt ami olyan a tenger mint amit leírtál, hogy szeretnél. De ez csak a mi tapasztalatunk volt, biztos vannak akik pontosabbat tudnak Neked írni de azért gondoltam leírom.

Előzmény: imot78 (4356)
imot78 Creative Commons License 2018.04.17 0 0 4356

Sziasztok!

 

Nem voltunk még Krétán. Többen írtátok, hogy Stalis milyen jó hely. Kerestem is oda szállást, lehet foglalni szerintem még most is jókat, közel a reptér, jó a közlekedés, szóval úgy elsőre minden jónak tűnik valóban. Ugyanakkor egy kérdésem lenne. Olyan család vagyunk, amelyik szeret tenger- vagy tóparti nyaraláson gyakran a vízbe menni, fürdeni, úszni, labdázni, ilyenek. Csak ugye a tenger az nem a Balaton :) és bizonyos helyeken elég komoly hullámok tudnak lenni. Az angol nyelvű leírások alapján a tengerfelszín a strandon "usually wavy" és a képeken nem látok hullámtörőket. Persze lehet, hogy utóbbi kb sehol nincs Görögországban, nem tudom, szóval a kérdésem az, hogy aki szeretne több időt a vízben tölteni (és nem 20-30 centisben, hanem beljebb), annak van esélye arra, hogy közben nem küzd a hullámokkal folyamatosan? :) 

 

Esetleg tudnátok a fenti "feltételeknek" megfelelő strandot ajánlani a sziget ezen részén?

 

Előre is köszönöm!

_-Gabor-_ Creative Commons License 2018.04.11 0 0 4355

Sziasztok!

Tavaly Ibusszal mentünk Krétára, Hotel Elotiaban voltunk. Már az első nap kiraboltak minket. #16-os szobában voltunk. Erre ment a tolvaj
Szállodának ezen az oldalán nincs kamera, és világítás sincs 3 óra után. Egy étteremre néz, onnan az utca felől simán fel lehet mászni az erkélyre. Ráadásul minden hajnalban jön a szemeteskocsi, az étterembe, erre keltünk fel minden nap. Egyébként minden szép és jó volt, csak ne ezen az oldalon legyetek, főleg nem ebben a szobában, mert ide a  legkönnyebb felmászni.

 

Izmini Creative Commons License 2018.03.20 0 0 4354

Kedves Keeper1,

köszönöm a jó tanácsokat, biztos vagyok benne, hogy hasznosítani tudom majd őket!

Sajnos augusztus messze van még, addig még kialakulnak majd a pontos tervek, de majd jelentkezem, hogy hogyan sikerült megvalósítani!

Köszönöm!

Előzmény: keeper1 (4353)
keeper1 Creative Commons License 2018.03.14 -1 0 4353

Falassarna faluban ( azt se tudom van-é ilyen néven település , vagy a  fölötte a  parti út mentén Platanos-sal, ahol  le kell fordulnod a  beach-hez ,  vagy  Kavousi-val  egybeépült az a pár ház ...nem emlékszem ) nem néztem szállást, eszembe jön, hogy van egy-két apartman, de.... ha jobbat találsz Kissamosban, ami egy kisváros  az előbbiekhez képest, alig  vesztesz majd  időt/  távolságot , mert  Kissamos -Falassarna Beach  lehet 20km/ 25 perc...onnan indulva a parti úton ( Sfinari-n keresztül )  Elafonissi  úgy 50km / 80 perc  a parti úton, 50-200m- rel a tenger fölött....ami csodás, de kecskére/ kanyarra/ szembejövőre  vigyázni kell . Majd visszafelé , ha végeztél a rózsaszínű homokkal ,  akkor válaszd a  valamivel rövidebb  utat visszafelé ( Elos- Vlatos -Topolia felé)   a  hegyeken keresztül- hihetetlen tájak vannak ott (is) , persze egy  alföldi parasztgyereknek  az 100m-es domb is valami, ...de itt  nem olyanok vannak. Rövidebb az út , de nem hamarabb,  mert megállsz itt -ott ...én vettem  egy útmenti  árustól fekete mézet, nem tudom, van-é még olyan a Földön... így majd  Kissamos előtt éred el a K-Ny-i főutat ...és már csak majd 180km-t kel lenyomni Gouves-ig.  Istenem , voltunk Krétán vagy  10x,  de mennék megint.... csak hát élet /pénztárca , miegymás véges..és más jó helyek/ emberek itt-ott  is vannak azért. De azért ...Kréta az egy szem hely , azok közül amiket visitáltam  4 kontinensen....ahol soha nem próbáltak lehúzni semmivel .  Még spanyol barátaimnál is ....de spongya rá.    ( tán  1989-ban voltam Krétán először ... Dáciával,  Nikos Kazantzakis  Ferry boat-tal,  öreg  MINOAN hajó volt ,  akkor tán a  a legnagyobb , a Flagship,  de fele, mint most a Knossos/ Festos Palace , és nem 6-7 óra,mint ma,  hanem 12 volt az út  Pireuszból , sun deck -en ,  szállás a  Gouves Sea Hotel- ben ,  a parti úton, 35 DM/éj ... 2005 körül még megvolt...már a hotel ..a DM már nem ) Nos , jó utat kívánok!!!!

 

( Arra  azért készülni kell , hogy  utóbbi időkben  egyszerűen több ember utazik erre-arra ..oda is . Baloson  vagy  8 éve voltam, de Elafonissin  azóta is kétszer ...az elkerülhetelen   konzumálódás  megjelent , ott van.  (  ún beach service , a helyek csak egész  napra, b..ott  áron,  etc.)     

Előzmény: Izmini (4352)
Izmini Creative Commons License 2018.03.13 0 0 4352

Nagyjából tökéletesen összegezted a tervet :) Igen, 8 körülire tervezem az indulást Gouvesből és mivel tavaly elmentünk Rethymnoig, sőt még egy picit tovább, mert Argiroupoli volt a cél és onnan folytattuk dél felé az utat, így nem is akarunk menet közben megállni.A hétvégén kutakodtam egy kicsit és pont az általad említett Falassarna feletti településen, Phalasarna-n néztem szállást, mert arra jutottam , hogy szerintem bele fog férni, hogy Balos után elinduljunk Elafonissi irányában és ne vissza Kissamos felé. 

Köszönöm a tippet, mindenképpen megnézzük Falassarnat mert képek alapján nagyon jónak tűnik!

Előzmény: keeper1 (4351)
keeper1 Creative Commons License 2018.03.12 0 0 4351

Bölcs tanácsot adok--soha nem voltam ott, de... nagyon jó  szállodákat néztem ott , jó ( kb: átlag -20-25%)  áron, Kissamosban ...nyilván részben azért , mert ahogy nekem,  úgy még sokaknak kiesik ez a  sarok. Ám Ti most épp oda tartotok, megnézni  Balos-t  és Elafonissit . Fölteszem , reggel indultok Gouvesből , onnan Kissamos lehet vagy 200km, szapora hajtással és az "új"  úton is  2.5 óra, onnan meg Balos  vagy ...min 30-40 perc. De nem akarok részletes  tervet vetíteni képzett utazónak, csak annyit még , hogy nem említetted  Falassarnát, ami a Kissamos -Elafonissi utad első 10 km-én van ( pontosabban a lehajtója ). Nem olyan unikum tán, mint a két másik , de ilyen -olyan  Top 10-ekbe   néha bekerül ez is ... mint pl Vai, K-ről .  Még egy érdekesség, hogy a  beachtől É-ra , úgy két km-re  a parton megtalálod az ókori Falassarna  romjait....szerényen kiépítve várja látogatóit. ( ha erős Ny.-i szél  van , kihagyható....méteres + hullámok,  és térdig szőrtelenítő  homokszórás vár lenn a parton. ) 

Előzmény: Izmini (4347)
geodo1 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 4350

Mivel csak egy éjszaka, én ott keresnék, ami a legmegfelelőbb a felkeresni szándékozottakhoz közlekedésileg. Akár csillagtúraszerűen, akár úgy, hogy közel ahhoz, ahol a napot befejeznétek, vagy a következőt elkezdenétek.

Előzmény: Izmini (4349)
Izmini Creative Commons License 2018.03.08 0 0 4349

Köszönöm a gyors választ. 

Igen, igazad van, nem azzal szeretnénk tölteni a fél napot, hogy szállást keressünk.

Szerinted azon a részen hol érdemes megszállni?

Előzmény: geodo1 (4348)
geodo1 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 4348

Nem kizárt egyáltalán, de nem biztos, hogy pikk-pakk fog sikerülni. Mivel ha jól értem sietnétek, én biztos nem húznám ezzel az időt, és venném el a hasznosságoktól és kellemességektől, hanem bebiztosítanám előre. 

Előzmény: Izmini (4347)
Izmini Creative Commons License 2018.03.08 0 0 4347

Sziasztok.

Szeretném a segítségeteket/véleményeteket kérni, hogy mennyire kivitelezhető a tervem:

2 hétre megyünk Krétára, Gouvesben lesz a szállásunk. Tavaly is ugyan itt voltunk, szintén 2 hetet, akkor a sziget keleti részét igyekeztünk bejárni. Idén a nyugati részre szeretnénk eljutni de a távolságok itt koránt sem olyanok mint pl. Korfun :) ezért arra gondoltam, hogy pár napra kocsit bérelnénk és úgy járnánk be a nyugati részt, hogy 1 éjszakára keresnénk szállást kb. Kissamos magasságában, majd másnap onnan folytatnánk az utat Balos, majd Elafonissi irányában.

Szerintetek mennyi az esélye, hogy fő szezonban (aug.közepétől leszünk) találok úgy szállást 1 éjszakára, hogy nem foglalok előre?

Köszi előre is a válaszokat!

geodo1 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 4346

Krétán szerencsére egy sor olyan működésű cég van, mint az autotrip, jó sok volt is már ajánlva itt. :) Az viszont nagyon igaz, hogy előre, reptértől-reptérig jóval olcsóbb. Kb. egy hét előre bérlés egyenlő 4-5 nap helyben bérléssel árban.

Előzmény: Limetree (4344)
Limetree Creative Commons License 2018.03.07 0 0 4345

Mi szeptember vegen voltunk, akkor mar egyaltalan nincs tomeg. Sajnos nekunk Baloson pont nagyon fujt a szel, de a viz meg jo meleg olyankor. 

Előzmény: M.21 (4331)
Limetree Creative Commons License 2018.03.07 0 0 4344

Szia. En az Autotripet ajanlom, toluk nagyon jo aron sikerult berelni, szerintem az elozo forumtars is rajuk gondolhatott, mert pont ugy mukodik a berles, ahogy leirta. En ugyan a Creta Car Hire oldalon erdeklodtem, de mint kiderult, ez ugyanaz a ceg. Ha helyben keresel egyet, az ugy sokkal dragabbra is kijohet.

Előzmény: kisspeter59 (4340)
kisspeter59 Creative Commons License 2018.03.06 -2 0 4343

Kedves keeper1 !

Türelmesen kivártam a választ !

Köszi az infókat !

Azóta is ,ha időm engedi nézegetem a lehetőségeket.

Hitel kártyát viszek,de nem nagyon kívánom a használatát.

Valószínű a recepciós változat lesz a nyerő.

A transzfer egyébként is ki van fizetve. Ill lesz .

Ha ne lesz saját strand rész ( ez majd lent derül ki)jobbra fogok kitérni egy picit és ott egy medencés hely van pár méterre.

Azt olvastam,hogy a sima parton elkérik a pia árát is és még a napernyőért is fizetni kell. 

Ez volt tavaly Zakynthoson is. Az első alkalommal simán elhajtottam a gyereket ! Mondván ,fizettem már a piáért.

Aztán nem értettem kb harmad nap , amikor ugyan azon a részen voltunk,miért a legnagyobb darab emberrel küldték ki a sört.

Közben elolvastam a kis cetlit az ernyőn .Nem ért felkészületlenül az akció . Jót röhögtem rajta.

Azért maradtam,mert kikértem a söröket. 

Vissza térve az autóhozáshoz.

Itt  elég érdekes utakat látok Krétán.

Azt máshol is látni,hogy nincs korlát ,de hogy út se az újdonság.

Meglátjuk .

 

üdv:)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: keeper1 (4342)
keeper1 Creative Commons License 2018.03.02 -1 0 4342

Látom már , hogy az autóbérlést illetően nem (jól ) válaszoltam.  Hitelkártya  mindig jó ha van,  de én mindig  kp fizettem.  Útlevelet  oda  nem vittem. Ha Te  a hotelból akarsz  3 napra autót bérelni, úgy azt  vagy lerendezed  itthonról  a közeli cégek valamelyikével, vagy  amikor becsekkolsz , mondod a recepción az igényedet.  Az elsőt olcsóbbnak gondolom..de ez sem biztos , pl ha  a szállodásnak van kölcsönzője , vagy kölcsönzendő autója...de haverja biztos. 

Előzmény: kisspeter59 (4340)
keeper1 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 4341

Jó helyre mentek...a  Hania-tól Ny-ra  eső, a városhoz közeli részeken itt a legjobb a part--már ha azt nézzük, hogy homokos-aprókavicsos, minden parti szállásnak  van napernyős  része,  mindenhol kapsz jeges italt, ételt,

népszerű vízi sportok  kéznél vannak .  A szállásotok a parttól kb  60-80 m re  vezető  főút  parttól távolabbi oldalán fekszik, és ez annyiban hátrány , hogy  a partra le és vissza  az időnként ( aug -ban vsz  de.11. -  késő estig) igen forgalmas  főúton keresztül értek el. Ez a ház a  környék nagyobbjai közül való--nem tudom biztosan , de lehet hogy van saját strandszervize. Ha lemész a partra, jobbra 50-100m-re  van egy kajak és csónakkölcsönző, és paragliding service.  Tengeri műa. kajakokat is adnak bérbe , érdekes lehet átevezni  az szemben lévő sziget  egy látszó öblébe ...két gyerekem 15-18 évesek voltak, ugyan versenykajakosok,  percek- 8-10?- alatt  áthúztak.  Elvileg kikötni tilos...madárkolónia, vagy más természetvédelmi ok miatt.  Én motorcsónakkal is körbejártam a durván 3szög alakú , 3-4 km kerületű szigetet ...ha megyek még egyszer , kerülöm megint. a Ny-Ény-i  30-40m magas  vízbe hulló  falakon  képesztő számú madár  éldegél.  A  gyakori Ny-i  szelek miatt  nem éreztem komfortosnak  leállítani a motort, horgonyozni a mélység miatt lehetetlen. A K-Dk-i  "átfogón"  van egy két öblöcske , ahol lehorgonyoztunk  és úszkáltunk. 

Többször, többen írták hogy Krétán autót bérelni egyszerű és a  kontinentális formaságokat többnyire nélkülözi a procedúra. Én egy iraklioni  cégtől  kértem autót  évek óta, és barátaimat is  ezekhez irányítottam, ki kérte.

Telefon vagy  mail---várnak az autóval a reptéren--aláírod a szerződést---elviszed az autót-- mikor végzel , otthagyod a  reptéren, kulcsot bezárod a kocsiba.  ( Romlanak az erkölcsök ott is.. "mikor elkezdtem oda járni", még  a  nyitott  kocsiban hagytam a  kulcsot) Én mindig "  full insurence , no excess"  módon kértem az autót. ( egyébként mindenhol) Az árak észrevehetően emelkednek, de még mindig  tűrhetőek.. e  szempontból persze az aug nem segít. 

 

Előzmény: kisspeter59 (4340)
kisspeter59 Creative Commons License 2018.02.05 0 0 4340

Sziasztok !

 

Augusztusban megyünk Krétára. Agia Marinába a Canea Mare apartmanba.

 

Az első kérdésem róluk szólna.

 

Volt e valaki itt?

 

A másik fő téma pedig az autó bérlés.

Itthonról intézzem,vagy ráérek lent bérelni ?

3 napra szeretnék.

Azt olvastam valahol,hogy útlevelet is kérnek .

Ez igaz?

A hitelkártya is feltétlenül kell?

Még nem béreltem soha .

Ez tisztán látszik.

 

Köszi a segítséget !

Rea anyus Creative Commons License 2018.02.04 0 0 4339

Sziasztok!

 

Július második felében szeretnénk menni Krétára a Neckermann utazási irodával. 2x voltunk már, és nagyon megszerettük. Voltunk Rethymno ban, és Stalis ban is. Most Chania mellé, Agia Marina ba mennénk, a Santa Marina Beach hotelbe. Volt már ott valaki? Jó a szálloda? Valahol azt olvastam, hogy a szálloda strandjának egy részen tengeri sünök vannak, ami azért gyerkőccel nem annyira "barátságos".

 

Előre is köszönöm a válaszokat!! :)

 

Üdv: Rea

LiMiKri Creative Commons License 2018.01.30 0 0 4338

Köszönöm,sejtettem.Vagy jobban járnánk,ha valami helyi utazási irodával mennénk majd le?Chrissi-be szeretnénk áthajózni természetesen.

Előzmény: ZsB (4337)
ZsB Creative Commons License 2018.01.29 0 0 4337

Jé, van még, aki rajtunk kívül betéved Szíszibe? (Tündéri kis koszfészek egyébként, van egy-két jó taverna a kikötőben.) Jerápetrába (gondolom, az volna az a Lerapetra), ha jól rémlik, csak Iráklión vagy Ájiosz Nikólaoszon át fogsz tudni elbuszozni.

Előzmény: LiMiKri (4336)
LiMiKri Creative Commons License 2018.01.29 0 0 4336

Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy Sissi-ből busszal le lehet jutni viszonylag könnyen Lerapetra-ba?Vagy ahhoz először a fővárosba kell bemenni?

hair001 Creative Commons License 2017.12.07 0 0 4335

Mi idén szeptember közepén voltunk dél kelet Krétán: Palekastro, Xerocambos, stb, hát mondjuk azt hogy nem volt tömeg. Gyönyörű szurdokok, eldugott strandok.

 Palekastro

Előzmény: M.21 (4331)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.11.18 0 0 4334

Illetve Krétán vannak (még?) helyek, amelyek felveszik a versenyt Balossal, de soha nincs tömeg, de ez már mellékszál.

Előzmény: M.21 (4331)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.11.18 0 0 4333

Inkább akkor menjetek, amikor már nincs forróság, de a víz még meleg, vagyis október végén, mondjuk.

Előzmény: M.21 (4331)
szkati Creative Commons License 2017.11.18 0 1 4332

Mi idén május végén voltunk( Baloson is). Általában nem volt tömeg, főleg Kréta nyugati részén, de mondjuk Baloson mindig az van. Ilyenkor is. Ha meg korábban mész, akkor meg a tengerben nem tudsz fürödni. Lehet, hogy egyébként minden percben nincs Baloson sem tömeg, de amikor befutnak a hajók, percek alatt az lesz. Viszont Falassarnán nem volt tömeg, és ilyentájt gyönyörű!

Előzmény: M.21 (4331)
M.21 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 4331

Sziasztok!

 

 

Krétára utaznék amikor még nincs forróság és egyáltalán nincs tömeg pl. a Balos lagúnánál.

Melyik hónapot ajánljátok?

 

Köszi!!!!

 

Zsuzsus mama Creative Commons License 2017.09.19 -1 0 4330

A tenger is nagyon jó volt, egy-két napon volt csak nagyon nagy szél és piszkosul hullámzott. Nagyon rossz volt amikor leszálltunk hazafelé a gépről a 30 fokos meleg után a hideg, esős idő. Bármikor visszamennénk. Két éve is szeptember közepén mentünk. A 313-as szobában laktunk.

 

Előzmény: utazópár (4329)
utazópár Creative Commons License 2017.09.18 -2 0 4329

Szia! Örülök, hogy jol sierült Kreta. Mi is 2 éve voltunk ott augusztus első heteben, de nem tapasztaltunk hasmenést. Akkor ha ugy látod , hogy van változás, az remek, jaj mar úgy mennék vissza, nagyon imadjuk. A tenger jo volt? Azert köszönöm , hogy írtál! Szép napot kívánok!

Előzmény: Zsuzsus mama (4328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!