Keresés

Részletes keresés

_ape Creative Commons License 2021.02.06 0 0 27091

Szia, érdekelne, de ma megyünk Pestre... küldenél egy tel számot?

Előzmény: Latya (K.L.) (27077)
Kácéess Creative Commons License 2021.02.06 0 0 27090

Köszönöm a segítséget.

Rendeltem élesztőt, 

Kedden jön meg akkor ujraoltom. 

Remélem addig nem lesz semmi baja.. 

Hank Evans Creative Commons License 2021.02.06 0 0 27089

Nyugodtan rakjál bele még egyet. Minél hamarabb, annál jobb, ne akadjon meg az erjedés. Simán bele is szórhatod, de igazság szerint jó lenne neki egy kis hidratálás (rajta van a zacskóján, hogyan kell csinálni). De szigorúan csak forralt és visszahűtött vízzel!!!

Előzmény: Kácéess (27088)
Kácéess Creative Commons License 2021.02.06 0 0 27088

Mikor és, hogy kellene? 

Kácéess Creative Commons License 2021.02.06 0 0 27087

Mit javasolsz,vegyek még egy csomag élesztőt?

Vagy még várjak vele, míg az előző dolgozik?

Hank Evans Creative Commons License 2021.02.05 0 0 27086

Egy csomag élesztő ehhez biztosan nem lesz elég, de még kettő is épphogy, ajánlott használni:

 

https://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/

Előzmény: Kácéess (27085)
Kácéess Creative Commons License 2021.02.05 0 0 27085

Reggelre, ugy néz ki beindult, már néha megszólal a kotyogó.

A fokolóm biztos jó.,de én is attól félek, hogy tul erős lesz a sör.. 

Valamint nem tudom, hogy egy csomag élesztő le tud-e bontani ennyi cukrot? 

Hank Evans Creative Commons License 2021.02.05 0 0 27084

Az 1090-es fajsúly elég combos, persze ha Te erősen szereted, akkor oké :). De biztosan jó a fokolód? Szénsavtermelés beindult? Hány fokos volt a sörlé, amikor beleraktad az élesztőt? Hogyan tároltad az élesztőt, nem járt-e le a szavatossága?

Előzmény: Kácéess (27082)
Tótikám Creative Commons License 2021.02.05 0 0 27083

Célszerű a forralás megkezdése előtt fajsúlyt és térfogatot mérni ,így néhány főzés alatt kitapasztalható a saját forralási veszteség.Ezek alapján tudod kalkulálni a várható vég eredményt. Saját kihozatalod is meg lesz amit a sörtervező programoknál  beírsz. Forralás végén forralt vízzel vissza hígíthatod. Élesztők márkák közül én csak a fermentis , mangro jeck .lellemand ot használom. Te esetedben US 05 pl egy jó választás. Amire érdemes figyelni egy csomag élesztő az 18-20l 1.050 fajsúlyú léhez  elég.

Előzmény: Kácéess (27082)
Kácéess Creative Commons License 2021.02.05 0 0 27082

Igen a fajsúly azóta nem változott. 

20 helyett 17liter lett,BrewArTech american ale élesztővel oltottam be,levegőztetés előtte megtörtént.

Most 18-19 fokos helységbe van.

Tótikám Creative Commons License 2021.02.04 0 0 27081

1. 096 volt 36 órával ezelőtt és most is? Ha igen, akkor nem indult be ebben az esetben célszerű lenne újra oltani. Hány liter lett , mi volt a tervezett fajsúly, milyen élesztőt használtál,hőmérséklet?

Előzmény: Kácéess (27080)
Kácéess Creative Commons License 2021.02.04 0 0 27080

Sziasztok. 

Egy kis segítségre lenne szükségem. 

Nemrég főztem második sörömet egy ipá-t.

Már több mint 36 órája beoltottam, de az erjedés nem indult be.

Mértem falysúlyt, 1090!!!az létezik??? 

Mit javasoltok? 

 

 

Jokerit5000 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 27079

szerintem a legjobb videó, amit egy kezdőnek ajánlani lehet, köszönjük! én is nevelek cascadet az erkélyen, tavaly nagyon jó volt a hopharvest söröm, csak a fránya atkákat kiszúrtam volna hamarabb... :D

Előzmény: acerola (27078)
acerola Creative Commons License 2021.01.24 0 5 27078

Rég nem jártam erre. Egy régen tervezett projektet sikerült végre befejeznem. Csináltam egy sörfőződ videót. Így főzök én. https://www.youtube.com/watch?v=GnrmpOvhz3A

Latya (K.L.) Creative Commons License 2021.01.23 0 0 27077

A korábban ismertetett házi sörfőző készlet még mindíg átadó  1 sörért....ha valakit érdekel írjon.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156781724&t=9158096

novakszab Creative Commons License 2021.01.13 0 0 27076

Rendelés végén a megjegyzésbe  beírod hogy roppantva kéred.

Előzmény: Tomi1909 (27074)
Tótikám Creative Commons License 2021.01.11 0 0 27075

Nem valószínű .Nem szoktam rendelni, valahol biztos jelezni kell a roppantást.

Előzmény: Tomi1909 (27074)
Tomi1909 Creative Commons License 2021.01.11 0 0 27074

Sziasztok!

 

Lehet hülye kérdés, de az Olasztól rendelt maláta azt roppantva küldik el? Második söröm készülök főzni, ahonnan először rendeltem ott ki lehetett választani hogy roppantva kérem, de itt nem találtam erről információt.

KecskemétiRobi Creative Commons License 2021.01.04 0 0 27073

Hello!

Ezen gondolkoztam én is hogy palackozás előtt 2-3 nappal kiviszem 4-5C-ra és utána palackozás átfejtés nélkül, majd vissza 1-2 hétre 20C-ra(bubigyártás) és utána ismét vissza 4-5C-ra. Pálinkát szoktam használni kotyogóba, de igen majd a vákuum miatt figyelek rá. Köszi!

R.

Előzmény: Tótikám (27070)
Tótikám Creative Commons License 2021.01.04 0 0 27072

Talán a sernevelés oldalán van búza leírás.

Előzmény: Tótikám (27070)
Tótikám Creative Commons License 2021.01.04 0 0 27071

Telefonon párszor beszéltem velük nagyon segítő készek voltak .Nem egy két hónapon belül volt.

Előzmény: tombat (27067)
Tótikám Creative Commons License 2021.01.04 0 0 27070

Búzát ,mivel kevés a komló ,viszont sok fehérje benne ezért is fokozottan veszélyes a fertőzésre. Szűrést házi körülmények között el kell felejteni. Ha tiszta  sör a cél akkor cold cres (kotyogón keresztül a vissza szívásra ügyelni kell,pl. ezért is érdemes pálinkával tölteni) , esetleg zselatin de akkor is hűteni kell.  Átfejtés is fölösleges kockázat ,oxidáció ,fertőzés, stb.Tisztulni fog az szépen, alacsonyabb hőmérsékleten gyorsabban.

Előzmény: KecskemétiRobi (27069)
KecskemétiRobi Creative Commons License 2021.01.03 0 0 27069

Végig olvastam a FAKU-t, cepteket, de mind mást mond, és búzára nem is találok értelmes leírást. max a főzésre, de hogy utána mi van arra nem.

Előzmény: Tótikám (27066)
KecskemétiRobi Creative Commons License 2021.01.03 0 0 27068

Hello!

Palackozás előtt a búzát át szoktad szűrve fejteni? - csak amiatt kérdezem mert egy most nagyon zavaros az enyém, nem főztem még búzát a többit nem fejtettem át soha a fertőzés miatt, és úgy tudom a búza érzékenyebb rá.

köszi!

R.

Előzmény: Tótikám (27066)
tombat Creative Commons License 2021.01.03 0 0 27067

Sziasztok,

Főzőház oldalán szoktatok rendelni? Hónapok óta nem boldogulok vele. Egy lassú szar az egész. Pedig több gépről is próbálgattam már párszor.

Egy örökkévalóság összeszedni pár cuccot és a végén fizetni sem enged...

Telefonon is próbáltam már kétszer, de nem vették fel.

Tótikám Creative Commons License 2021.01.03 0 0 27066

Ha két napig nem változik a fajsúly akkor palackozz. Nekem 4gr/ 0.5 l sok persze ez ízlés kérdése.

Előzmény: KecskemétiRobi (27065)
KecskemétiRobi Creative Commons License 2021.01.03 0 0 27065

Sziasztok!

Egy kérdés Buza sör OG 1054 most 14 nap után 1010 - viszont a kotyogó még fél óránként büfög egyet. FG érték alapján jó lehet, de ezek szerint még erjed?- vagy a kotyogó működését hagyjam a számított FG értéket már elérte, palackozzam? - csak félek tőle hogy még erjed és palackrobbanás lesz a vége 0,5 literhez 4g cukorra gondoltam.

köszi!

Robi

beerdream Creative Commons License 2020.12.19 0 0 27064

Köszönöm, utánna nézek.

Előzmény: Tótikám (27063)
Tótikám Creative Commons License 2020.12.19 0 0 27063

Emlékeim szerint Kardos úr a te embered,de ritkán jár erre. Talán 5l party keg, bottle, filling, szavak a keresőbe gugli a barátunk.

Előzmény: beerdream (27062)
beerdream Creative Commons License 2020.12.18 0 0 27062

Tudna valaki segíteni nekem abban

hogy hogyan kell party hordót tôlteni

nyomás alatt ?

Esetleg egy linket videoról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!