Keresés

Részletes keresés

pdia Creative Commons License 2007.07.17 0 0 176

Átolvasva a topicot azt látom, hogy zömmel bp-i állatorvosokról van szó.

Hát én tudok szar orvoscsokrot is debreceni állatorvosokból is! Meg környezőkből is (némelyikkel csúnyán össze is vesztem a szakbarbárságuk miatt...)

Van egy 14 éves törpe schnauzerem (többek között). Több orvosnál is jártunk, mert az ajánlott dokik sem voltak a helyzet magaslatán (van egy enyhe szívbaja, de nem túl komoly). Egyszer, olyan két éves korában rettenetesen hányt, igen rosszul volt. Elvittem az addig rendszeresen látogatott rendelőbe (két doki szokott rendelni, mindig egyhez jártam, hát akkor a másik volt ott). Manuális (!) vizsgálattal "megállapította", hogy bélbaja van a kutyának, adott hashajtót (!) és elhajtott. A kutya még rosszabbul volt. Nem bírtam nézni, elvittem egy másikhoz (azóta is ő a dokink - többé kevésbé), aki igen alaposan megvizsgálta, lázat is mért (!), és kiderítette, hogy mi a baja a dögnek. Semmi köze nem volt a beleihez... Ő maga is fel volt háborodva a kollégája szakbarbárságán... Nem ragozom, rendbe jött. A másikat első dühömben fel akartam jelenteni, de nem tettem. Csak nagy ívben elkerültem és nem ajánlottam senkinek sem. Mások véleménye szerint is inkább csak boncolnia kellenet... Kecskeméti a vezetékneve...

Az a doki, akihez vittem van annyira korrekt, hogy ha valamit nem tud, elküld máshoz, aki tudja. Ezért most ketten vannak, akikben megbízom.

Volt olyan is, aki ügyeletes állatorvos volt, vittem hozzá ugyanezt a kutyámat, de olyan részeg volt, hogy nem engedtem, hogy hozzányúljon a kutyámhoz, eljöttem. De volt olyan is, aki az akkor nyolc éves kutyámnak kábé 3 évet jósolt még, de a kisöreg még mindig velem van, és szarik az állatorvosokra...

 

A szomszédom kutyáját megmérgezték. Az állatorvos ki sem jött, a rohamok miatt a telefonba azt mondta a tulajnak, hogy epilepsziás a kutya... És ő a falu állatorvosa!!!

zsuzsa Creative Commons License 2007.07.12 0 0 175
Én a III. kerületben jártam jópár állatorvosnál és volt köztük igen felületes is... mivel ( emberi eü foglalkozásból adódóan) jól értem az orvosi latint meg az angolt is, ezért én is utána tudok nézni szakirodalomnak , szürövizsgálatoknak, gfenetikai vizsgálatoknak, kutatásoknak és furcsállom, hogyha egy kérdésemre a doki ugy válaszol, mintha fogyatékos lennék....pl csipődiszplázia szüréssel kapcsolatban csak annyit, hogy ó biztos nincs ennek a kutyának semmi baja , pislogóhártya problémára, hogy majd kivágja ( nem szemész, miért nem ajánl egy szemészt ha nem ért hozzá ? ) de nem akarok vádaskodni...

Ahol csak kellemes tapasztalataim voltak, az a Család utcai kisállatrendelő Csillaghegy Duna felőli részén. Nagyon tetszett, hogy a csak oltásra vitt kutyának is megnézik pl a körmét, nem túl hosszu -e, rákérdeznek hogy nem akarnám -e ivartalanitani a szuka kutyát, elkerülendő a nem kivánt kölyköket. Nem akart tápot rámsózni meg szteroidot adni a bezabálós-vakaródzós kutyámnak, hanem normális tanácsot adtak a diétára vonatkozóan ( amin ugyan nem kerestek, de a kutya rendbejött ) Őket tudnám jó szivvel ajánlani a III. kerületben.

Broken Hill kennel Creative Commons License 2007.07.12 0 0 174

Helló Mindenki!

 

Olvasgattam itt pár érdekes történetet.

Mi vidéken lakunk, én is tudnék mesélni érdekes eseteket.

A méhgyulladásról annyit, hogyha időben kerül orvoshoz a kutya, megmenthető, semmi probléma, de minél előbb kerüljön orvoshoz.

Illetve akkor van szerencséje egy kutyának a túlélésre, ha elkezd kifolyni a hüvelyén keresztül az egész, akkor a gazdi rögtön észleli, hogy gond van. Mi így jártunk az egyik fiatal szukánkkal és azonnal vittük a Klinikára, ahol meg is műtötték, állítólag háromszorosára volt dagadva a méhe. Megműtötték és utána kapott 2 hétig antibiotikumot. Semmi probléma nem volt vele tovább. Ma is él a kutya és ami a lényeg, jól van.

Szabolcs megyében az egyik legjobb állatorvos Dr. Pelle György Nyíregyházán dolgozik és szuper sebész, hordanak hozzá még Debrecenből is kutyákat.

 

Üdv.

 

egy lelkiismeretes tenyésztő

Leiah Creative Commons License 2007.06.21 0 0 173

Természetesen Ottót nemcsak Krystinnek ajánlom, hanem mindenki másnak is Szeged környékéről. Annyit még hozzátennék, hogy bár a cicákat is tökéletesen ellátja, alapjában véve a doktor úr "kutyás". (Volt olyan eset, hogy miután egy csodaszép ónémetjuhászt félrekezeltek Szegeden, ő visszahozta az életbe, és amikor fizetni akartak, csak annyit mondott: "Ez a kutya megérdemli, hogy éljen." És nem fogadott el pénzt. Hálistennek ilyen orvos is van.)

 

Azt azért örömmel látom, hogy bár a topic szégyentáblának indult, legalább annyian írnak arról is, milyen elégedettek az orvosukkal. Én jelenleg a XVII. kerületben lakom, és az orvosunk Dr Bencze Adrienn. Vele is teljesen elégedett vagyok, ő inkább "cicás" orvos, és szintén akármikor zaklatható. Kerületieknek itt a cím: Péceli út 256. (Hétköznap 16-19-ig, szombaton 9-11-ig rendel.)

Előzmény: Leiah (172)
Leiah Creative Commons License 2007.06.21 0 0 172

Szia Krystin!

 

Ha van autótok, és bármikor még ebben az életben szükségetek lesz állatorvosra, én javaslom, keressétek meg Makón Dr Sebő Ottót. A kedvesem hozzá hordta 10 évig a dobermannját, és én is vittem hozzá a himalájacicámat, amíg Szegeden laktunk. A leglelkiismeretesebb, legjobb szívű állatorvos, akit valaha láttam, mindenben segít, bármikor zaklatható, és nevetségesen olcsó. Volt, hogy éjszaka kellett a segítség, és soha, senkinek nem mondott nemet.

 

Kívánom, hogy találj békére egy új kis kedvenc oldalán, és soha, SOHA többé ne kelljen ezt átélned újra.

Előzmény: Krystin (158)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 171
Írd a neveket, azért van a topik.
Előzmény: canadaaa (163)
naillight Creative Commons License 2007.05.11 0 0 170

bocs, csak most olvasom. Szóval Kómár nagyon közvetlen és megbízható doki.

És persze kell említést tenni Öcsi kutyáról is, aki vele azonos időben rendel;)

Előzmény: cavecat (162)
naillight Creative Commons License 2007.05.11 0 0 169

Vadaskerti út, Dr. Kómár Gyula.

 

Csipőficammal kezeltettük a macskánkat, bevittük hozzá, diagnózis: szőrcsomó a vékonybélbe került, két nap múlva semmi baja nem volt.

Nyuszit vénáz, patkányt császároz. És még jófej is. :)

Nem tudom, volt-e róla szó, nem olvastam vissza, de szerintem jó orvos, nem csalódtunk benne, megbízható.

Előzmény: cavecat (164)
canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 168

Majdnem elfelejtettem, meg akartam kerdezni toletek, hogy mit tudtok az Anirep-rol? Igaz, 11. keruleti, de nincs olyan messze...

Canada

canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 167

Koszonom az eddigi valaszokat, ki fogjuk probalni a javasolt hely(ek)et. Cavecat, e-mail ment.

Udv mindenkinek, es sok egeszseget a kedvenceknek

Canada

Előzmény: cavecat (165)
borzsarkany Creative Commons License 2007.05.08 0 0 166

Szeva!

 

Hollós János a Géza fejedelem utcában.

Nekem most hozott rendbe tacskóbénult tacskót, azér hozzá vittem, mert már 2 haveromét talpraállította,de más ismerősömnek szkunkot műtött.

Az összes környékbeli állatos haverom ajánlja.

Előzmény: canadaaa (161)
cavecat Creative Commons License 2007.05.08 0 0 165

jah még valami!

meséld el a teljes kórelőzményt, ha tudod hogy hol és mit kapott eddig a blöki, azt is - sokat segít a további kezelésben! ;)

Előzmény: canadaaa (163)
cavecat Creative Commons License 2007.05.08 0 0 164

sztem írj nyugodtan neveket is, vagy írd privibe, ha ide nem akarod ;)

tényleg érdekelne, kinél jártál már... (én nem megyek máshoz, csak Andrishoz, de én elfogult és protekciós vagyok :DDD)

vagy találgassak?

van a Pasaréti téren egy elég puccos rendelő, de ők azért nem hülyék, csak lehúzósak.

ismerek egy dokit a városmajor utcában, háááát... csak 2x láttam, sok volt belőle.

van a bujdosó közben egy rendelő, őket csak hallomásból ismerem.

szintén hallomásból hűvösvölgyben, lehúzós doki a máriaremetei úton (ráadásul több mint 10 évig nézte, ahogy folyton álvemhes egy szuka, de nem mondta volna a gazdinak, hogy pakolják ki, dehogy. amikor én megmondtam a gazdinak, hogy műtét, de azonnal, akkor benyögött egy irgalmatlan árat - ezek után a gazdi átjött Andrishoz, aki fillérekért megműtött, persze cisztás volt, valsz időben kaptuk még el, hogy ne legyen rákos. és amikor újra előjött a ciszta, még kevesebbért műtötte másodszor.)

asszem több rendelőt nem ismerek a 2. kerületben.

 

Előzmény: canadaaa (163)
canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 163

Szia, koszonom a valaszt, sajnos rengeteg mindenkivel probalkoztunk mar, de akiket emlitettel, meg nem. Hatha! Kutyusnak kene amugy. Neveket nem tudom mennyire lehet itt emliteni, ha igen, akkor majd azt is leirom (most vagyunk az 5. orvosnal). Egyelore csak annyi, hogy a kutyusnak nem tudjak mi a baja, csak antibiotikummal tomkodi minden orvos. Aki meg nem tomi azzal (pl alternativ gyogyaszat), az nem tud segiteni (mas szerekkel tomi, de semmi hatas).

Udv

Canada

Előzmény: cavecat (162)
cavecat Creative Commons License 2007.05.08 0 0 162

2. kerületben Sütő Andrisnál jártatok? Felsőzöldmáli út

http://www.allatorvosi-rendelo.hu/index2.html

vagy Kómár Gyula, ő a hatósági doki, a Vadaskerti úton rendel. http://www.komargyula.hu/

 

milyen állatnak keresel dokit? (ez sem egy utolsó szempont...;))

 

ki az a sokmindenki, akivel próbálkoztatok? (másoknak okulásul ;))

Előzmény: canadaaa (161)
canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 161

Sziasztok!

Tud valaki személyes tapasztalat alapján ALAPOS, LELKIISMERETES állatorvost ajánlani a 2. vagy 12. kerületben?

Sok mindenkivel próbálkoztunk, de sajnos egyik állatorvos sem bizonyult elég lelkiismeretesnek, ill. alaposnak. :(

Előre is köszi a segítséget

Canada

Anett&Milton Creative Commons License 2007.05.07 0 0 160
:((((
hát ez azért meredek :(
Erről komolyan csak egy szó jut eszembe...műhibaper... Csak attól senkinek se lesz jobb.
Talán a következő gazdinak aki oda vinné a kutyuját...?
Előzmény: Krystin (159)
Krystin Creative Commons License 2007.05.07 0 0 159
...bocsáss meg, még egy adalék... nemhogy tapintással, hanem előtte négy nappal ultrahangot is csinált, azt mondta, igaz hogy duzzadt ugyan a méhe.... hmmmm... de nem is tudja, valószínű tüzelni fog azért....?! na, erről ennyit....
Előzmény: Wet RinR (156)
Krystin Creative Commons License 2007.05.07 0 0 158
...Köszönöm leveleiteket, segített... még úgy érzem soha nem tudom feldolgozni.. annyira szerettük őt, hogy az elmondhatatlan.. minden üres nélküle... a lakásunk, az életünk...
...állandóan gyötrődünk mit hibáztunk, hogyan kellett volna másképp... pedig akkor úgy éreztem megtettünk mindent amit emberileg lehetett... itt Szegeden nincs non-stop rendelés sehol... ügyelet van, meghatározott időpontban... és egy-egy orvost el lehet érni Szegeden vagy környékén, de ha nem tudod a mobilszámát, akkor semmit sem tehetsz... három orvosból senkit nem találtam...
...de már nem tudok változtatni semmin... sem az orvos nemtörődömségén sem az én hibámon....
....csak őt kérem bocsásson meg a kis lelke ha vétettem ellene...
Anett&Milton Creative Commons License 2007.05.07 0 0 157
Sajnos sok állatorvos feleannyira se segítőkész és "felkészült" (és még sok jelzőt mondhatnék) mint Te, pedig ők látják az állatot és nekik fizetünk....

És még ha a semmiért fizetnénk, de néha a hibáikért:(

Mi gazdik pedig elhisszük, ha egy orvos mond valamit, felír egy gyógyszert, mert azt hisszük (és ez így is van) hogy ő olyat tud, amit mi sose fogunk. Csak tudni kellene szelektálni, de mivel mi nem tudjuk azt se amit ők, így nehéz. Az ember alapból felnéz az orvosra.

És csak akkor tűnik fel, hogy valami nagyon nem oké, amikor nagy a baj :(((

Az ember meg a saját hibáiból tanul... Csak van amikor ez nagyon fáj.
Előzmény: Wet RinR (156)
Wet RinR Creative Commons License 2007.05.07 0 0 156

Krystin!

Nagyon sajnálom, ami a kutyáddal történt. Ha a hasa puffadását már az ünnepek előtt jelezted a kollégának, akkor egyértelműen komoly hibát követett el. Egy ilyen méretű kutyánál ugyanis már egy egyszerű tapintásos vizsgálattal is ki kellett volna derülnie a pyometrának és még időben el lehetett volna végezni a műtétet. Te csak abban mulasztottál, hogy nem kerestél tovább ügyeletes állatorvost: Bp-en legalább 5 helyen tartanak az év minden napján rendelést, ebből 3 helyen ráadásul non-stop. A műtét után ráadásul hiba volt a kutyát hazaadni is; ha ők nem tudták megoldani az éjjeli ügyeletet (ami esetleg érthető is), akkor kórházi ellátást (folyamatos infúzió, stb) kellett volna ajánlani valamelyik erre alkalmas helyen. Mivel a vese és máj-paraméterek megvizsgálására ebben az esetben nem volt idő (életmentő műtét), így a kutya állapotát csak megbecsülni lehetett: azt, hogy menthetetlen lett volna, egyetlen orvos sem jelentheti ki felelősséggel.  Valószínű, hogy a halálába az is közrejátszott, hogy a szervezete még nem regenerálódott a kullancsfertőzés után.

Zsolt

Előzmény: Krystin (154)
Thorani Creative Commons License 2007.05.06 0 0 155
részvétem! :((
nekem a cicám ment el gennyes méhgyulladás miatt - a műtét sikerült, de öt nappal utána mégis elhagyott, mert a mája és a veséi nagymértékben károsodtak a gyulladás okozta mérgezés miatt... pedig küzdöttünk: ő is, én is és a dokik is...
akkor megtanultam, ha nem akarok tenyészteni egy cicával, akkor minél előbb ivartalaníttatni kell...
Előzmény: Krystin (154)
Krystin Creative Commons License 2007.05.06 0 0 154
..olvasgattam írásaitokat, talán jó helyre jöttem, talán nem... ha nem haragszotok leírom a gondolataim... talán segít nekem a fájdalomban, vagy valaki másnak tapasztalatban...
8,5 éves skye terrier kutyámnál 12 nappal ezelőtt kullancsfertőzést állapítottak meg nála mikor először rosszul lett, állapota javulni kezdett a kezeléstől, de láttuk valami mégsincs rendben... kis hasa felpuffadt és gyönyörű szemei homályosak voltak, nem evett... erőltettem az orvost hogy valami baj lehet, a válasz az infúzió és a sok gyógyszer hatása volt és hogy még várjunk... jött a 4 napos ünnep, és egyre puffadtabb lett a kis hasa.. elvittem az állatklinikára de nem volt rendelés, nem volt orvos! Próbáltam keresni de nem sikerült... szerda reggel visszamentünk orvoshoz, aki ultrahanggal megállapította hogy gennyes méhgyulladása lett, azonnal operálni kell, mert életveszélyben van... este hatkor már a műtőben volt... 3 órás! volt a műtét, már teljesen kiborultunk, aztán jött a két orvos és közölte túlélte a műtétet...de életükben ilyet nem láttak... 23 kg volt eredetileg műtétkor 9 kg!!-ot távolítottak el belőle... 6 kg volt a gyulladt méh ami még 50 kg-os kutyáknál is sok lenne, és kb. 3 liter gennyes folyadékot... amikor megláttam az asztalon nem ismertem meg... mint egy kis kukac olyan vékony lett... kezembe ölelve vittem az autóhoz este 10-kor értünk haza... annyira édes volt... egész éjjel vele voltam, simogattam szép fejét, beszéltem hozzá, hajnalban még egy kis vizet is csöpögtettem a szájába... látszott nincs teljesen magánál, de hallja hogy ott vagyok... félig megfordult, felemelte fejét, pislogott nagy barna szemeivel, rám nézett és egy nagyott sóhajtott... az utolsót... próbáltam azonnal újraéleszteni de nem sikerült... reggel fél hétkor örökre elhagyott... megmosogattam, beraktam takarójába és gyönyörű, élettelen fejét az ölembe téve simogattam míg el nem vitték...
... aznap este belémhasított hogy ők már akkor tudták nincs esélye, miért nem mondták... és nem létezik hogy ezt a 9 kg borzalmat nem lehetett észrevenni ami benne volt, vagy valamit sejteni... nem tudom... talán a fájdalom, a halálába való bele nem nyugvás okozza ezeket a kételyeket... próbálom őt elengedni de annyira nehéz... ő volt az első kutyám, és az első akit elvesztettem... nagyon szeretem-nagyon hiányzik... nyugodjon békében...

Anett&Milton Creative Commons License 2007.05.05 0 0 153
A 4. kerületben az árpád úton is van egy homeopátiás gyógyszertár. Váci felől közelítve bal oldalon, még újpest központ előtt.
Előzmény: babydevil (145)
Jerzsa Creative Commons License 2007.01.23 0 0 152
részvétem :(
Előzmény: Coramora (151)
Coramora Creative Commons License 2007.01.22 0 0 151

Sziasztok. Olvasgattam ezt a fórumot idáig. Sokat gondolkodtam hogy leírjam-e azt ami velem történt vagy sem. Úgy gondolom esetleg mást is érdekelné hogy milyen "orvosok" vannak egyáltalán. Pestről költöztem egy csendes kis faluba Eger mellé. Imádom a kecskéket a lovakat és egyéb állatokat. Itt meg is tudom azt engedni hogy tartsak olyat amilyet szeretnék. Lovam is van és kecskéim is. Mások lökötnek néznek hogy mit imádok annyira egy kecskén hisz az egy "haszontalan" állat. Én nagyon szeretem őket. Mindig is egy csüngő fülűre vágytam és vágyakozva néztem az afrikai filmekben a lógó fülű nyájakat. Rájöttem hogy a nálunk is kapható búr kecske pont ilyen csüngő fülű. Találtam egy helyet ahol felszámolták az állomány és tudtam venni két példáyt belőle. Hozzáteszem nem olcsó mulatság.Jó pár normál kecskét lehet venni ezeknek az árából. Az egyik vemhes volt a másik nem. Az amelyik nem volt vemhes nagyon sovány volt, de úgy gondoltam hogy semmi gond, majd nálam helyre jön. Nálam a hirtelen kaja váltás (pontosabban itt kaptak enni) a soványabbiknál Lénánál gondot okozott. Elkezdett menni a hasa. Miután olvastam erről könyveket, hívtam (én marha) az itteni "dokit" pontosabban azt akit orvosnak tartja magát, mert volt arra segge hogy kiülje az iskolát csak megtanulni felejtette el. (bocsi a stilusért, de még most is ideges leszek ha eszembe jut a dolog) Na szóval jött és kapott az állat egy szúrit. Közölte hogy két nap múlva jön (de  még mindig nem érkezett meg), kezdjek el adni az állatnak 10 dkg élesztőt azaz egy csomagot. Mondtam neki hogy egy csomag az 5 dkg erre közölte hogy akkor két csomagot. Rácsodálkoztam, de úgy gondoltam hogy mit vitatkozzak vele hisz ő az orvos. Tanulta a szakmát gondoltam én.  Nem volt neki semmi jó, lefikázta a lovamat, mert túl kedves. Voltak akkor kisgidáim és nekem minden állatom bújik az emberhez hisz ezt szokták meg. Erre összefogta a 8 hetes kisgida szarvát és egy mozdulattal eltörte. Szegény gida űvöltve rohant el és én szólni sem tudta a döbbenettől. Elment és miután nem jött vissza és nem használt semmi Lénánál egy pár nap múlva felmentem Pestre az állatorvosomhoz. (van nekem Pesten dokim, de egy kecskét azért nem annyi könnyű felvinni mint egy kutyát) Ő szerzett nekem injekciót de sajnos azt is mondta hogy ha már késő akkor nem tudunk rajta segítni. Léna minden gondos ápolás ellenére elpusztult. Pedig mindent meg próbáltam. Jártam a mezőt és szálanként szedtem össze a számára kedves fűvet, de egy hétre rá meghalt. Későn jött a segítség. Mondanom kell hogy ez az "orvos" többet nem lépte át a küszbömet. Pedig ő a kis falum hatosági állatorsosa. Kutyaoltásnál jött az aszisztense, de nem túl kedvesen elküldtem. Hálás vagyok a sorsnak hogy sikerült itt találnom egy normális orvost a végén aki először óvatosan jött hozzám, de most már minden gond nélkül jön ha hívom. Lassan ennek egy éve és eljutttam odáig is hogy amit elba.... a doki kisgidát most már meg lehet néha simogatni. Nem mindig és ugrásra készen áll hogy meneküljön ha gond van, de vágyik a simire. Azóta sem értem hogy bár sok panasz van erre az "orvosra" miért nem lehet leváltani, miért nem lehet ez ellen tenni. Mint később megtudtam sok állat halála szárad a lelkén. Nem egy disznót eltett láb alól és nem én vagyok az egyetlen akihez nem ment ki miután hívta. Pesten már rég éhen halt volna itt meg páváskodik mint egy kiskirály.Miért kell ezt elviselni? Én megoldom, mert ha gond van leviszem a állatomat Pestre vagy hívom a másik dokit, de sokan ezt nem tudják hogy lehet. Itt rámcsodálkoztak mikor azt mondtam hogy hozzám többet nem jön. Azt hiszik hogy csak őt lehet hívni és senki mást. Ő pedig ezt szemét módon ki is használja.Bocsi hogy egy kicsit hosszú voltam

Ő volt Léna
Ginipig Creative Commons License 2007.01.20 0 0 150

Minap kutatgattam a neten és közben az állatorvosi eskü szövegére bukkantam. Gondoltam, itt is megmutatom, mert elég érdekes...

 

 

„Én ……… esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányához és népéhez hű leszek. Az Állatorvostudományi Egyetem és annak vezetői iránt tisztelettel viseltetem és állatorvosdoktori képesítésemhez méltó magatartást tanúsítók. Fogadom, hogy állatorvosi működésem közben az állategészségügyi és állatvédelmi törvényeket és rendeleteket betartom.

Szakértői véleményeket és bizonyítványokat mindig igaz meggyőződésem és legjobb tudásom szerint, egyéni érdekre való tekintet nélkül adok. Fogadom, hogy tudásomat, minden erőmet népünk és a Magyar Köztársaság javára fordítom.” (1992)

 

Ízlések és pofonok, de van néhány szó, amit én valahogy hiányolok a szövegből, mint pl. állatok, gyógyítás... Mert hogy így az jön le, hogy az állatorvosok megfogadják, hogy ebben az országban mindenhez lojálisak leszek, de az állatok mellékesek.

 

Ugye jól tudom, hogy mind a mai napig ez az eskü szövege? Egy doki weboldalán találtam, egyébként és csak ennyi volt, egy szóval sem több...

Jerzsa Creative Commons License 2007.01.08 0 0 149

Köszönöm szépen.:)

Előzmény: babydevil (145)
Fülöpmami Creative Commons License 2007.01.08 0 0 148
nekem nem kell bemutatni a helyzetet.
mikor idekoltoztunk epp aktualis volt az oltas, igy a helyi sinterhez fordultam.
na o a szukamat meg be merte oltani veszettseg ellen, de a kanra mar azt mondta felnott kutyanak minek akarok fertozo betegsegek elleni oltast adatni. en balga rakerdeztem hogy elvallalna-e a szukam ivartalanitasat, mivel lassan esedekes.
neki erre az volt a valasza hogy o nem ivartalanit mert utana mar nem kutya a kutya.
mondanom sem kell hogy ez egy bo otvenes fasz. kesobb meseltek a szomszedok hogy volt olyan az egesz utcaban elpusztultak a kutyak, mert egy tuvel oltotta vegig oket.
de a doglodo tehenhez nem ment ki, megmonta ki az ugyeletes 30 km-re innen.
szoval en sem viccbol autozok 60-70 kilometert a pesti orvoshoz.
nem vagyunk gazdag emberek, de amikor ugy gondoltuk ilyen sok allattal elunk, bekalkulaltuk hogy bizony lehetnek varatlan koltsegek.
szerencsere nem betegesek, ritkan van problemank, de engem megnyugtat hogy olyan dokink van, megha messze is, akire lehet szamitani.
Előzmény: Ginipig (146)
Ginipig Creative Commons License 2007.01.08 0 0 147

Zsolt, remélem, elhiszed, hogy aki a saját szakmájában akarja valamire vinni, az mind ezt csinálja. Én éppen most nem abban dolgozom, de este 8-kor hazaérve, nekem sem volt sok választásom, mint nekifeküdni. :S Azt hiszem, Európának ennek a felén nem sok választásunk maradt...

 

De abban teljesen egyetértek, hogy ha nem értek hozzá, akkor vagy kérdezek, vagy megmondom őszintén.

Ami éppenséggel a görények mellékveséjét illeti... külföldi tapasztalatok alapján majd a görik felét érinti, így statisztikailag, akihez járnak oltani, az előbb-utóbb bele fog futni. Érdemes róla tudni. ;-)

Előzmény: Wet RinR (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!