Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2006.06.28 0 0 590

Igy múlnak el az előítéletek.

 

 

Előzmény: igen7 (581)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 588
"Tőled meg ezt szoktam meg a 2. vh-s topicról, ahol nincs érv, ott jönnek az axiómák. "

ne haragudj, de most neked nem tetsző dolgot fogok mondani. én mindenkivel szívesen eltársalgok, aki stílusban és mondanivalóban megfelelő intelligenciát mutat. aki pl. elkezdi hitlerék tevékenységét relatívizálni, vagy arról beszél, hogy a lengyelek miért nem hódoltak be önként a németeknek (ezek most csak példák), az nálam átkerül a kettes kategóriába. bocs.

"Szerinted az országban az angoloknak, hollandoknak, németeknek szurkoló tömegek nem is léteznek?"

nem értem a kérdést. de, léteznek. csak nem mindegyik színvak. pl. a németek nekem kifejezettem szimpatikusak. a dinamikus játékot is szeretem. de a portugálok, a brazilok és az argentinok meg képesek látványos megoldásokra. és az is tetszik. sőt, mit ne mondjak, még az előző EB-n szerepelt holland válogatott játéka is tetszett, a Van Basten féle meg kifejezetten tetszett anno. de ahogy hétfőn játszottak, az bőven a hányinger kategória. ami azt illeti ezt néhány hollandbuzin kívül mindenki így látta aki látta azt a meccset.
Előzmény: Törölt nick (587)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 586
"A cselgépek megállításán lehet háborogni, "

a cselgépek _megállításán_ nem háborog senki. a cselgépek _direkt_szétrúgásán_ viszont igen. a kettő _nem_ ugyanaz. csak gyengébbek kedvéért.
Robbent pl. Miguel alapvetően szabályosan tudta semlegesíteni.

"Egy csapat nem attól lesz jó és a játék nem attól lesz szép, hogy valaki cselezget, trükközik és csak a támadást ismeri. Még akkor sem, ha a médiából csak ez folyik meg a Joga Bonito."

de, pont ettől lesz az.

"A hollandok kiesésével engem nem lehet cukkolni, mivel ők a kedvenc csapatom ősi riválisai. De még ezzel együtt is szimpatikusabbak, mint az összes latin csapat együttvéve."

jó, akkor kezdhetted volna azzal, hogy "bocs, én németbuzi vagyok (ezt mondjuk a II. vhábos topik alapján rögtön gondoltam), és utálom a latinokat".
akkor legalább nem vesszük komolyan amit írsz.
Előzmény: Törölt nick (585)
Alezredes Creative Commons License 2006.06.28 0 0 583
Hát a holland-portugál meccsen mindenféle sportág bemutatkozott, a foci háttérbe is szorult.
Előzmény: Törölt nick (580)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 582
ők szerintem is!
Előzmény: Törölt nick (580)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 581
Meglepte Ivanovot a hollandok sunyisága

* Index

2006. június 28., szerda 13:42

A portugálokat sunyínak tartotta a meccs előtt, de a hollandokról nem feltételezett mocskos játékot Valentyin Ivanov. Az orosz bíró végül húsz lapot osztott ki, pedig lehet, hogy elég lett volna rögtön az elején kiállítania egy hollandot.


Élete legnehezebb meccsének nevezte a négy kiállítással és 16 sárga lappal tarkított, vasárnapi holland-portugált a mérkőzés játékvezetője, a rekorddöntő Valentyin Ivanov, írja a Guardian. A meccs után még a FIFA elnöke, a svájci Blatter is keményen bírálta a játékvezetőt, pedig minden lap jogos volt, Ivanov inkább enegédkenynek tűnt.

Persze az is lehet, hogy ha már a meccs legelején szigorú döntést hoz, és kiállítja a Cristiano Ronaldót lemészárló Boulahrouzt, megfoghatta volna a meccset.

"A durvaságok tekintetében minden valószínűség szerint ez volt életem legrosszabb meccse" - nyilatkozta a 45 éves bíró az oeosz Izvesztyijának. A bírót teljesen ledöbbentették a holland játékosok mocskos húzásai.

"Inkább a portugálokról feltételezi az ember a sunyiságot, róluk tudjuk, hogy húzzák az időt és alattomosan, az ember háta mögött pofozkodnak" - mondta. A bírót megdöbbentette, hogy a meccsen a hollandoktól láthatott ilyen dolgokat. "Ráadásul ők voltak a kezdeményezők" - háborgott a bíró.
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.28 0 0 580
Sőt szerintem a portugálok is szép focit játszanak.
Előzmény: Törölt nick (579)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.28 0 0 579
Argentinok!
Előzmény: sz (578)
sz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 578
amatőrként, outsiderként (a fradi-újpestet is csak azért nézem meg néha a tévében, ha éppen nincs jobb dolgom, hogy számoljam, hány passzig jutnak el. 4 szokott lenni a maximum kábé):
- a vb-n az afrikai csapatok és a brazilok nyomják a szép focit: könnyed, pörög a labda, nevetnek, megtapsolják egymást, szóval élvezik a játékot, örülnek, hogy zsugázhatnak
- az európai "sztárok" (zidane, beckham és a többi) csak izzadnak, lefele konyul a szájuk széle és legfeljebb a gól után tolnak egy mosolyt
- ha lenne időm végignézni egy léderer-féle meccset, számolnám, hányszor mondja: "természetesen". hülye fasz. ha knézy látná-hallaná ezt...
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 576
egyébként nem értettem a spanyolokat se, főleg az edzőt. a tegnapi meccsen nagyon gólképtelenek voltak. miért volt jó pl. Rault irányítóként játszatni, miközben ő általában befejező csatár szokott lenni?
III. Leonóra Creative Commons License 2006.06.28 0 0 575
Na most akkor cselgép, vagy agyonsztárolt médiamajom???

"Ez alapszabály, a cselgépek ellen úgy lehet a legjobban védekezni, ha már az elején lelessítjuk őket. A foci nem az angolkisasszonyok sportja!"

De nem is a bunkó vadbarmoké, akik egy alig húszéves tehetség pályafutását igyekeznek szándékosan örökre tönkretenni!!! Te meg menjél inkább amerikai focit nézni, vagy gladiátorjátékokat ezzel a felfogással!
Előzmény: Törölt nick (568)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 574
egyébként a hollandok abszolút maguknak köszönhetik hogy kiestek. először az ellenfél lerúgásával foglalkoztak, aztán az összes elől levő emberük a góllövés helyett inkább azzal foglalkozott, hogy színészkedjen és besárgítsa az összes portugált.
Van Bastent meg végképp nem értem, be se hívott a keretbe olyan rutinos embereket, akikkel sokkal jobbak lehettek volna, a meccsen nem cserélte be Van Nistelroyt (akit egyébként utálok) aki tuti tudott volna gólt lőni..
ráadásul szerencséjük is volt, hogy a marokkóit csak a második félidőben állították ki, Ronaldo letalpalásakor le kellett volna zavarni a fenébe... és ha ez megtörténik, akkor nagyon más lehetett volna a meccs képe...
Előzmény: igen7 (573)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 573
"Ez alapszabály, a cselgépek ellen úgy lehet a legjobban védekezni, ha már az elején lelessítjuk őket. "

egen. szóval szét kell rúgni őket, lehetőleg úgy hogy lesérüljön minél előbb. gratulálok.

"Heitinga tökösebb gyerek volt, mint a csapattársa. Egyiknek sem kellett volna visszaadnia a labdát, a portugáloknak épp elég nyereség volt a szimulálással nyert idő."

értem: tehát az a tökös, aki egy tapló féreg.

"Belém is rúgtak sokat, cserébe én mégtöbbet rúgtam le, de egyszer sem tapasztaltam, hogy valaki elbőgte volna magát a végén. Lehet, hogy nekem is agyonsztárolt médiamajmok ellen kellett volna játszanom..."

nem azért sírt, mert fájt neki. hanem azért mert nem tudta folytatni. hála a holland fair playnak.

szerintem nézz k1-et. ott télleg az a lényeg, hogy lerúgják a másikat.
Előzmény: Törölt nick (568)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 572
mindössze annyi, hogy egy tapló f@szfej volt, egy fetrengő holland miatt álltak meg a portugálok, akik éppen támadásban voltak.
Előzmény: Törölt nick (564)
igen7 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 571
igen, én is nagy dilemmában voltam, hogy ki fog nyerni, a franciákra tippeltem és bejött. a spanyoloknál sokkal jobbak voltak, emlékeim szerint komoly spanyol helyzet nem is nagyon volt...
Előzmény: mary1997 (560)
kerdojel Creative Commons License 2006.06.28 0 0 570
Ez alapszabály, a cselgépek ellen úgy lehet a legjobban védekezni, ha már az elején lelessítjuk őket. A foci nem az angolkisasszonyok sportja! De teljesen mindegy, hogy mekkorát rúg Boulahrouz, a potugál ígyis-úgyis perceket fetrengett volna.

Te kevered valamivel a focit. Itt nem elfogadott a szándékos sérülésokozás, ha nem hiszed, lapozd fel a szabálykönyvet. C. Ronaldo az első szabálytalanságnál sem fetrengett perceket, ráadásul 0:0-nál miért tenne egyáltalán ilyet?

Heitinga tökösebb gyerek volt, mint a csapattársa. Egyiknek sem kellett volna visszaadnia a labdát, a portugáloknak épp elég nyereség volt a szimulálással nyert idő.

Heitinga egy unfair tuskóként viselkedett. Mekkora tökösség kellett hozzá???? Inkább töketlennek nevezném.

Te ezt a mondatot hogy okoskodtad ki?
Mert csak egy nőből hiányozhat ilyen szinten az empátia képessége. Itt nem arról volt szó, hogy nem játszhat a jövő heti sörmeccsen....

Belém is rúgtak sokat, cserébe én mégtöbbet rúgtam le, de egyszer sem tapasztaltam, hogy valaki elbőgte volna magát a végén.

Örülök neki. Szóljál nekik legközelebb, hogy ne a fejedet, mert már veszélyes állapotban van a tartalma....
Előzmény: Törölt nick (568)
lajafix Creative Commons License 2006.06.28 0 0 569
A Ribery meg a férfiszépség...
Előzmény: lajafix (567)
lajafix Creative Commons License 2006.06.28 0 0 567

Tegnap néztem a francia válogatotatt a himnusz alatt. A kezdőben 7 fekete, 4 fehér, abból egy algériai, a Zidane. Hát De Gaulle ha ezt látta volna előre, akkor nem biztos, hogy erőlteti a 44es partrasállást...

Bár ha Hitler végignéz a mai német vállogatotton, akkor nincs sörpuccs se.

kerdojel Creative Commons License 2006.06.28 0 0 566
Mi a baj Heitingával? Hogy az egész meccset végigfetrengő nyálgépeknek nem adta oda a labdát, hogy tovább színészkedjenek?

1. Nem vagyok egy portugál drukker, de a hollandokat régóta rühellem az abnormális agresszivitású játékosaik miatt.

2. Boulahrouz is puszta véletlenségből rúgta combon C. Ronaldót a guruló labda mellett, ugye? Mindenesetre ez a portugál kölök igazán jó színész, nem sokan tudtak volna pillanatok alatt stoplinyomokat színészkedni a combjukra....

3. Ha a hollandok kapásból továbbviszik a labdát, akkor annyira nem lett volna gáz. De mivel az egyik kigurította oldalra, mindenki leállt. Emiatt iszonyatos bunkóság az, amit Heitinga csinált.


A pályán meg olyan játékosnak nincs helye, aki egy szabálytalanság után elbőgi magát!

Szóval nő vagy? Akkor mindent értek, vedd úgy, hogy nem írtam semmit....
Előzmény: Törölt nick (564)
kerdojel Creative Commons License 2006.06.28 0 0 565
Tényleg? Affene....

:)
Előzmény: Törölt nick (563)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.27 0 0 562
Ezek az Index kommentárok megszínesítik az ember munkaidejét...

A focihoz nem értő olvasóink kedvéért írom, hogy Ghánának jelen állás szerint két gólt kellene lőnie, hogy egyenlő legyen az eredmény, de még ekkor is csak hosszabbítás következne. A győzelemhez mindenképpen több gólt kell lőni, mint az ellenfél, ez a futball vastörvénye.
Előzmény: Törölt nick (556)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.27 0 0 561
Az rendben, hogy a játékosok, na de a közönség... :-)
Előzmény: igen7 (557)
mary1997 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 560

Nem is volt dögunalmas, sőt a "vén" franciák nyertek...

Kérdés, hogy most is lefekszenek-e nekik a brazilok, mint tették azt a párizsi VB-n?

Előzmény: igen7 (558)
Coma Creative Commons License 2006.06.27 0 0 559
Azt már nem is láttam... teljesen elment a kedvem.
Előzmény: Törölt nick (556)
igen7 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 558
és basszus pont ezekről maradok le, a várhatóan dögunalmas spanyol - franciát meg megnézhetem...
Előzmény: Törölt nick (556)
igen7 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 557
nekem úgy tűnt, hogy az első percben is unták...
Előzmény: Törölt nick (554)
Coma Creative Commons License 2006.06.27 0 0 555
Mennyire szomorú dolog ez a brazil lesgól :(((
Ha egyértelműen látszik az ismétlésen, hogy mi van, akkor miért nem lehet visszavonni????? Mekkora baromság ez? Biztos megkenték a partjelzőt... pfff!!
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.27 0 0 554
A hosszabbítás alatt szemlátomást már a svájciak is unták a meccset... Előtte a munkahelyemen voltam, ott nem tudtam nézni.
Előzmény: pert1 (549)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.27 0 0 553
Na jó, akkor említsük Uris Meyert... :-)
Előzmény: kerdojel (546)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.06.27 0 0 552

Mintha 1 Vasas-Gázszer meccs lett vóna. :((

 

Asztán amikor a svájciak +beszéték 1más közt, hogy ki rúg 11-est, el is dőtt.....

Előzmény: igen7 (550)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!