Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.11 0 0 2761

Figyi, amikor ott voltam, akkor nem engedte a google.

Most viszont engedi és ez szerintem jó jel.

Előzmény: similis (2760)
similis Creative Commons License 2019.10.11 0 0 2760

Hát akkor félek örökre az, csak azért kérdeztem mert most a google simán hagyta rajta az útvonaltervezést. Nagy kár érte :(

Előzmény: Törölt nick (2759)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.11 0 0 2759

Június elején zsákutca volt. De gondolom ez az infó nem segít ki.

Az északi vége az útnak akkor nagyon elhanyagolt volt és nem úgy tűnt, hogy ezt valaha is rendbe hozzák.

Előzmény: similis (2758)
similis Creative Commons License 2019.10.10 0 0 2758

Azt szeretném kérdezni, a GC200-as a Mirador de Balcontól most járható végid Puerto de la Nives felé? Tavaly novemberben voltunk, és akkor nem lehetett végigmenni rajta, vissza kellett menni az új útra.

hlslaszlo Creative Commons License 2019.10.07 -1 0 2757

Szerintem vannak eleg sokan akik eljatszanak a kikoltozes gondolataval Gran Canariara (is). Legalabb egy dolgot erdemes atgondolni (es ezt nem neked celozva irom), hogy bar igaz, sok a napsuteses orak szama, az ido jo, de szimplan a napfenybol nem lehet megelni.
Mondjuk a fovaros kornyeken az utobbi 1 hetben nem nagyon lehetett latni a Napot, de ez mar mas kerdes:) Ugy masfel hete sikerult elkerulni a felhoket, es keszitettem egy kepet egyik kirandulasunk egyik megallojanal (egy kis reklam), egyre tobb hajo kezd el jarni a szigetekre. jon a tel.

Előzmény: malnatorta22 (2756)
malnatorta22 Creative Commons License 2019.10.04 0 0 2756

Köszi szépen, reméljük jó lesz csak nagyon rövid.Holnap kora este érkezünk.Nagyon szeretjük a szigetet a fövárosba is el szoktunk menni 1 napra. Nagy álmom volt hogy oda költözzek sajnos most egyre messzebb kerülök az álmomtól. 

Előzmény: hlslaszlo (2755)
hlslaszlo Creative Commons License 2019.10.04 0 1 2755

A Kasbahot csak annyira ismerjuk hogy van, es hogy kb mi van ott. Rengeteg a lehetoseg, es mindenkinek megvan a szemelyes kedvence biztosan. Valaki a Yumbo centert kedveli, valaki inkabb elkeruli...:) Mi nem delen lakunk, igy ritkan toltunk ott el esteket. Mint minden velemeny, ez is szubjektiv, en nem is tudnek abban az allando melegben es koparsagban lakni ott delen. Az a turista terulet, annak hoztak letre. Es ebben a velemenyben nincs semmi negativ toltet:) Telen peldaul kifejezetten nem javaslom azoknak a fovarost nyaralasra, akiknek a jo ido is szamit. Elofordulhat hogy alig tapasztalnak 20 fok feletti homersekletet, a Napot is alig latjak, es meg esetleg el is aznak parszor. Aki a melegre es a strandokra vagyik  a nyaralas alatt, annak a deli resz az idealis, en is azt javaslom.
Szerintem (mert ilyen statisztikaval meg nem talalkoztam) a turizmus tobb mint 80%-a delre osszpontosul, a helyiek tobb mint 80%-a pedig a sziget eszaki felen, reszen lakik (fokent a hetvegeken viszont rengeteken mennek delre strandolni).
Es szerintem az egyik legjobb idoszak a nyaralasra a szigeteken az oktober es november. Igaz hogy nem ezek a legmelegebb honapok, de meg mindig remek az ido altalaban a sziget egeszen, furdeni meg a kevesbe batrak is tudnak siman, mert meg nem hideg a viz (vagy nem annyira:)), a kontinensen mar eleg huvos lehet, es altalaban a repjegy sem olyan draga ebben az idoszakban. Bar ez iden mar kicsit mashogy alakult.  Surun kellett figyelni es ugyesen vasarolni, de azert lehetett olcso heteket kifogni. Tavasszal pedig azert szep a sziget, mert nagyon szep zold (persze nem a deli resze).


Kicsit elkanyarodtam a Kasbahtol, a lenyeg, hogy jo nyaralast nektek es szep idot!:)
Erdekessegkeppen pedig egy kep, hogy mi volt delen ugy 50-60 evvel ezelott.

Előzmény: malnatorta22 (2753)
zitatours Creative Commons License 2019.10.01 -3 0 2754

Jelképes szertartás , Esküvői fotózás Gran Canarián !

Titeket is várunk szeretettel ! 

Megtaláltok minket  a Facebookon Zitatours címen !

Szép napot!

Üdv Mindenkinek ! 

malnatorta22 Creative Commons License 2019.09.30 0 0 2753

Szia! Köszi szépen, reméljük jó idő lesz. Csak egy rövid 1hetes pihenés nagyobb kirándulások nélkül.Nagy sétákat teszünk a tengerparti sétányokon , tervbe van még egy pénteki  piac Mogánba. Nagy kedvencünk  Maspalomas a" sivatag".Minden este Kasbah dance ahol fantasztikus táncosok táncolnak egész este és bárki táncolhat jó zenékre. Ismered  a helyet? Nagyon szeretjük a szigetet most megyünk 8 -adik alkalommal.

Előzmény: hlslaszlo (2752)
hlslaszlo Creative Commons License 2019.09.30 0 0 2752

Szia,
Januarnal biztosan jobb ido lesz oktoberben. Altalaban a januar es a februar a ket leghidegebb honap. A kulonbsegek olyankor jobban kielezodnek. Extremebb helyzetben 0-35 fok kozott barmi lehet. Persze nem mindegy hogy hol (del-eszak-hegyvidek, napon-arnyekban). A 10 fok alatti homerseklet a hegyekben olyankor mar teljesen normalis. Sot kisebb havazas, de jegeso is kapott mar el tobbszor, vagy lefagyott utak sem elkepzelhetetlenek. De aki a sziget deli reszerol nem nagyon mozdul el, ezeket talan el sem hiszi:) Na es oktoberben nem ez lesz. A nyar mar igazabol tetozott korabban, de ha jon egy meleg aramlat Afrikabol (calimanak hivjak a helyiek), akkor meg melegebb is lehet mint a nyari honapokban ugy altalaban. Tul sok hosszuval ne keszuljetek szerintem. Most meg a hegyekben sincs hideg. Ma keso este 24 fok volt a kozepso-eszaki reszen (tengerszinten).

Előzmény: malnatorta22 (2748)
Duwa Creative Commons License 2019.09.29 0 0 2751
Köszönöm! :)
Előzmény: malnatorta22 (2750)
malnatorta22 Creative Commons License 2019.09.29 0 0 2750

Szia! Napközben nyári ruha  rövid nadrágos idő van este egy kardigán  vékony hosszú nadrág. Mi playa de inglésbe szoktunk lenni. A fővárosba szokott ennél egy kicsit hűvösebb lenni. Lehet hogy szerencsések voltunk de nekünk mindig jó időnk volt illetve a szél erős szokott lenni. Mi napozni és fürödni is szoktunk szinte mindennap. A víz 20 fokos. A sziget déli része melegebb.

Előzmény: Duwa (2749)
Duwa Creative Commons License 2019.09.29 -1 0 2749
Kedves Malnatorta22!

Mi januárban megyünk, és mivel Nektek akkor nagy tapasztalatotok van, tudnátok segíteni, hogy milyen ruhákkal érdemes készülni? Sokat olvastam már a témában de jobb lenne olyantól egy kis tanács akinek valódi tapasztalata van.

Köszi!
Duwa
Előzmény: malnatorta22 (2748)
malnatorta22 Creative Commons License 2019.09.29 -1 0 2748

Szia! Szeretném megkérdezni tőled hogy milyen időre számithatunk? Most fogunk menni 5-én. Viszonylag sokat voltunk a szigeten , de mindig januárba szoktunk menni. Jövöre sajnos nem tudunk menni. Igy most hirtelen döntöttünk. Tudom nézzem meg az időjárás oldalakat de mind mást mutat. Lényeg hogy vigyünk melegebb ruhát is vagy tombol még nyár.Köszönöm ha válaszolsz.

Előzmény: hlslaszlo (2747)
hlslaszlo Creative Commons License 2019.09.28 0 0 2747

Szia,
Ha a Hotel Feliz egyenlo a Monte Feliz Apartmannal, akkor talan lattatok, hogy az a deli uduloovezet egyik legeszakibb (vagy legutolso) epulete (Bahia Feliz teruleten). Tehat mindentol elegge messze van, bar a tavolsag relativ. De ha nem csak a szallason tartozkodas a cel, akkor erdemes atgondolni hogy mikor hova, mivel. De ha nem errol a szallasrol van szo, akkor amit irtam ervenytelen.
Egyebkent pedig mint apro tanacs, a napvedo krem suru hasznalata:) De ezt komolyan gondolom, nem viccbol, barmennyire is aprosagnak tunik:) Ezt sokaknak elmondom altalaban, de tobbek nem hiszik el. Ha valaki 1-2 nap alatt leeg tuzvorosre, az nem a nyaralasi elmenyeket gazdagitja, hanem elegge rombolja.

Előzmény: Turtles26 (2745)
zitatours Creative Commons License 2019.09.23 -1 0 2742

Turtles26 Creative Commons License 2019.09.07 0 0 2745

Sziasztok! November 19-én utazom másodmagammal Gran Canariára. A Hotel Felizben foglaltunk. El tud látni valaki egy-két jótanáccsal? köszönöm, üdv Gabi

hlslaszlo Creative Commons License 2019.09.04 -2 1 2744

Igen tudom, a nyaralok koreben Gran Canaria nem elsosoban a kulturaja miatt vonzo. Ugyanakkor rengeteg unnep van, ami eredendoen vallasi unnep (es bar a vallasai mivolta megvan a mai napig mindegyiknek), de a kulso, latvanyos jegyek (a fieasta) talan mar sokkal fontosabb. Es egy ilyet atelni a nyaralas soran egy jo elmenynek is szamithat.
Ezekrol az unnepekrol, fieastakrol mindig irunk a Facebook oldalunkon. Mikor, hol stb. Infokat, viedeokat, kepeket folyamatosan posztolunk ezekrol is.
Ez a Face oldalunk: https://www.facebook.com/YourGranCanaria.tour/

# Ezen a hetvegen, tehat szeptember 7-en, szombaton lesz a a sziget legnagyobb, legfontosabb vallasi unnepe. Romeria Terorban. Ez minden varosban, a varos vedoszentjenek az unnepe. Terorban pedig a sziget vedoszentjenek unnepe kovetkezik most. Minden evben mintegy 200 000 ember latogat el ezen a hetvegen Terorba, tehat valoban az egyik leglátogatottabb unnep a szigeten.
A nagy tomeg miatt a parkolas nagy gond, de erre remek megoldas az "El Camino"! :) Nem Szent Jakab, nem Santiago, de emberek ezrei zarandokolnak, gyalogolnak ezen a hetvegen a vedoszenthez. (ez egyebkent egyes utakon, egyes iranyban ulezarassal is jar).
Node hogy korulbelul hogy is nez ki egy ilyen Romeria, itt egy videonk az elozo evbol: https://www.youtube.com/watch?v=yHX_Ngc17U0
A Youtube csatornakon sok mas vido is megtalalhato aszigettel kapcsolatban, es persze folyamatosan jonnek ujak, szoval ott is hasznos tartalmakat lathatnak a kovetoink :)

A kovetkezo, tejesen mas jellegu, de igazan helyi es latogatott unnep pedig 1 het mulva kovetkezik a szigeten.
»»» Tehat aki mostanaban a szigeten jar, a viz mellett egy kicsit a kulturaba, fiestaba, is belemerulhet nyakig:)

 

Kirandulasainkra, ami a Kanari-szigeteken a legnagyobb, legatfogobb kirandulasi program kozuton, felprivat, egyedi es barati, tovabbra is szeretettel varunk mindenkit!
Your Gran Canaria
Estefania & Laszlo

zitatours Creative Commons License 2019.09.04 -2 1 2743

Októberben Gran Canarian még nyár van !                                                                                                     A víz is ilyenkor a legkellemesebb !

Programokkal kapcsolatban keressetek bátran a

zitatours facebookos oldalamon!

Szép napot!

Előzmény: Bársony Mónika (2742)
Bársony Mónika Creative Commons License 2019.09.04 -1 0 2742

Sziasztok ! 

Tud valaki segíteni , hogy Októberben milyen idő jellemző a szigeten ? 

Köszönöm 

hlslaszlo Creative Commons License 2019.08.26 -1 2 2741

Kovessetek minket "inspiralo" Gran Canaria kepekert Instagramon. Koszonjuk! :)
(a kepeink (joreszt) mindig a kirandulasaink helyszinein keszulnek)

 

#yourgrancanaria

hlslaszlo Creative Commons License 2019.08.25 0 1 2740

Meg rosszabb...
Akar hol is van, minden egyes negyzetmeter nagy kar.

Előzmény: Laci v (2739)
Laci v Creative Commons License 2019.08.24 0 0 2739

Akkor képzeld el mi lehet az Amazonasnál, vagy Szibériában! Feleségem nem hitte el, hogy a szibériai füst miatt narancssárga északkelet felé az ég.

hlslaszlo Creative Commons License 2019.08.24 0 1 2738

Ma szetneztunk a hegyekben. Tegnap meg sok ut zarva volt, elmentunk a Tamadaba parkba, ameddig lehetett kozlekedni. Ott meg tovabbra is le van zarva az ut. Helikopterek meg mindig hordjak a vizet a viztarolokbol, de tuz elmeletileg mar nem eg. De szel van, es parazs is lehet. Rengeteg terulet leegett, szornyu latvany.

Laci v Creative Commons License 2019.08.21 0 0 2737

La GOMERA és Tenerife is ég.

 

Flower2000 Creative Commons License 2019.08.21 0 1 2736

Végre jó hír.

Előzmény: hlslaszlo (2734)
similis Creative Commons License 2019.08.21 0 0 2735

Reménykedjünk, hogy most már nem lobban fel újra ...

 

Azért nem kevés erdő égett le így is :(

Előzmény: hlslaszlo (2734)
hlslaszlo Creative Commons License 2019.08.21 0 0 2734

Kedvezo hirek.
Mar kedden reggel is pozitiv hireket lehetett olvasni, es ma este is. A tuz donto reszet sikerult megfekezni, illetve kontroll alatt van. De parazslo teruletek meg vannak, amik ujra langra kaphatnak.
Sok kitelepitett ember visszaterhet hamarosan az otthonaba. A sziget kozepso-eszaki reszen tovabbra is sok utszakasz le van zarva. 12 ezer hektar lett a tuz aldozata. Emberi selrulesekrol nem tudnak, es a nyaralok sem voltak semmilyen veszelyben a sziget deli reszen (mint ahogy a lakossag sem a sziget eszaki, keleti partvideken es sok belsobb teruleten sem.

hlslaszlo Creative Commons License 2019.08.20 0 0 2733

A szigeteken egy tuzolto repulo sincs. Hogy miert, gondolom penz kerdese. Venni kellene, ami penzbe kerul.
4 "kolcson" gep van kontinensrol, de delutan csak 3 repult valami okbol. Viszont van mellette legalabb 10 helikopter is, es tobb 100 tuzolto. A helikopterek viztarozokbol veszik a vizet, nem mennek el az oceanig. Sokszor a privat (hazak kertjeben levo) viztarozokat is hasznaljak, vagy akar medenceket. Amit a kozelben talalnak.
A legutobbi hirek szerint mar 10 ezer hektart erint a leegett terulet. Termeszeti szempotbol termeszetesen nagy kar, de amerre a tuz terjed, az egy viszonylag gyeren lakott terulet.
A legutobbi posztunk itt:

https://www.facebook.com/YourGranCanaria.tour/posts/2059138364382224?__tn__=C-R

Előzmény: similis (2732)
similis Creative Commons License 2019.08.19 0 0 2732

Ennyi repülő sztem nagyon kevés :( Horvátországba sokszor láttunk oltani ilyeneket és sokkal kisebb tüzet is 5-6 vagy több olt folyamatosan, úgy h pl utoljára pont egy tó mellett égett az erdő így alig párszáz méter és fordultak újra.

Nem is értem ok h helyben nincs gép de nem tudnak többet küldeni ?

Előzmény: hlslaszlo (2731)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!