Keresés

Részletes keresés

Eolomea14 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5166

Ugy nez ki, tobb ilyen kisbolygo van, ami idolegesen a Fold korul is kering. Csak angolul talaltam cikket, mint pl. ezt: http://earthsky.org/space/does-earth-have-a-second-moon

 

Amugy meg egy korabbi - szinten jogos - eszrevetelhez, hogy furcsa az, hogy a Chroma letezeserol a Foldon nem tudtak: Csupan analogia, de nehany eve fedezte fel egy torzset az Amazonas kornyeken, amelyek gyakorlatilag oskori allapotban elnek - es ok is eloszor talalkoztak szembe a mi un. civilizacionkkal [a filmesek helikopterevel]; tortent abban a korban, amikor mar ugy hittuk, nincsen a sartekenknek olyan talpalatnyi helye, ahol ne talalnank egy eltaposott cigarettacsikket vagy egy eldobott kolas-dobozt, es amikor egykori benszulottek leszarmozttai parabola-antennaval nezik a legujabb szappanoperat...

Előzmény: mental asylum (5165)
mental asylum Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5165

"...van egy kisbolygo, ami felvaltva keruli meg a Napot es a Foldet..."

 

Van egy kisbolygó, ami felvaltva kerüli meg a Napot és a Földet?

Előzmény: Eolomea14 (5163)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5164

A mondat helyesen: Vagy pl. van egy kisbolygo, ami felvaltva keruli meg a Napot es a Foldet - akkor ez bolygo vagy hold?

Előzmény: Eolomea14 (5163)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.07.05 0 0 5163

Orulok, hogy osztod a nezetemet :) - de en meg nem is latom idetlensegnek a tudomannyal nem osszhanban levo dolgokat az Orionban :)

 

Persze, egyaltalan nem vitatkozom, igy en is roviden azt mondanam: az Orion-ban sok a tudomanytalan suletlenseg - de bovebben mar azt mondanam, hogy az Orionban nem is olyan sok a tudomanytalan suletlenseg (es ami van, azt - mint a B612-es kisbolygot a Kis herceg-ben -, siman elfogadom).

 

Ugyanis pontosan az Orion ota doltek ossze a kategoriak, hogy pl. mi a bolygo vagy kisbolygo. A Pluto-t lefokoztak a bolygo statuszabol planetoidda, a Ceres-t pedig eloleptettek torpe bolygova. Jupiter ugyebar egy bolygo - masreszrol viszont van sajat hotermelese (a gravitacios osszehuzodasbol) + joreszt gazbol all, ami a csillagokra jellemzo. Vagy: egy kettoscsillag kihult kisebbik tagja micsoda - bolygo vagy csillag?

 

Egykori bolygok tormelekei a kisbolygok - ugyanakkor a szenes kondrit kisbolygok mar nem aktiv ustokosok. A kisbolygo tormelekek meteoroidok (de a legkorbe lepve meteorok - es az foldre pottyanva pedig meteoritok).

 

A befogott kisbolygok holdak; de vajon a Szaturnusz gyurujeben minden egyes ko- es jegdarab hold? Vagy pl. van egy kisbolygo, ami felvaltva keruli meg a Napot es a Foldet - akkor ez bolygo vagy kisbolygo?

 

A Chroma eseteben az Orion kimondottan profetikus, mivel abban az idoben kobe vesett igazsagnak tunt az, hogy 9 bolygo [= nagyobb Nap korul keringo egitest] van Naprendszerunkben es slussz. Azota lett ismert a Kuiper belt, aminek Pluto a legbelso tagja - es ahova a mi Chromank tartozna!

 

Persze-persze, nincsenek legkorrel es foldi gravitacioval ellatott kisbolygok a Naprendszerunkben (mint ahogy azt az Orion vilagaban latjuk) - de vajon mennyivel szegenyesebb lenne a SF mufaja, ha az alkotok ragaszkodnanak ahhoz a tudomanyos tenyhez, hogy a Marsnak nincsen magneses erotere, ami megved a halalos sugarzasoktol (utalok pl. Ray Bardbury-re, vagy barmely Marson jatszodo filmre - regire es ujra egyarant).

 

Szoval az "idetlenseg" kefejezest en azokra tartogatom, akik komolyan mondjak a legvadabb suletlensegeket - megpedig azzal a cellal, hogy elhulyitsenek minket (gondolok itt pl. politikusokra). Az Orion viszont sohasem palyazott tudomanyos baberokra, sohasem akart komoly lenni - "csupan" izleses szorakoztatast kivant nyujtani (ami celt 100%-ba el is ert); igy nalam nem is bukhat el ilyen szempontbol sem (ugyanugy, mint ahogy nem veszthet a sportolo, aki be sem nevez a versenyre).

 

Előzmény: mental asylum (5162)
mental asylum Creative Commons License 2015.07.04 0 0 5162

Igen, azt hiszem igazad van.

Ne mérgelődjünk, inkább mosolyogjunk mikor idétlenséget mondanak,

és szórakozzunk tovább a filmen.

Előzmény: Eolomea14 (5161)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.07.04 0 0 5161

Az Orionnak meg van a maga Univerzuma, es igy nem lehet belole fizikai doktori disszertaciot irni. De ugy a SF-ben, mint a tortenelmi filmekben, nem lehet egyszerre jot [izgalmasat, elgondolkodtatot] is csinalni, meg tokeletes tudomanyos ill. tortenelmi hiteleset is elerni. Legalabbis ilyen meg nem fordult elo (meg a 2001 Urodusszeia is vet a tudomany ellen - pl. a holdi jelenetekben figyelmen kivul hagytak a tenyt, hogy a gravitacio ott csak hatoda a foldinek). Barmely film, ami tudomanyos (vagy tortenelmi) husegre torekedett, sohasem erte el a celjat - csak eppen bazi unalmas lett.

 

A film egy muveszeti ag - es mint mindenfajta muveszet, nem azonos a valosaggal (es ha az lenne, akkor mar nem lenne muveszet). A valosag csak ugrodeszkakent szolgal a muveszetnek - ugy a filmben, mint az irodalomban, szobraszatban, festeszetben, stb.

 

A SF-ben - vagy a westernben [ahol szinten nem kell szamonkerni, hogy hogyan talalhat el valaki egy himbalodzo kotelet egy ketszaz evvel ezelott osszetakolt puskaval jo nehany szaz meterrol] vagy tortenelmi filmekben -, idealizalnak, leegyszerusitenek az alkotok + bedobnak egy jo nagy marek [a valosaghoz nem kotodo] fantaziat.

 

Szoval fogadjuk el, hogy ezek az egitestek (mint pl. foldi gravitacioval es legkorrel ellatott meteoritok ;) leteznek - de csak az Orion vilagaban :)

 

 

 

 

Előzmény: b.veronik (5159)
mental asylum Creative Commons License 2015.07.03 0 0 5160

Szerintem a Naprendszeren belül játszódik.

Az biztos, hogy sok hülyeség hangzik el csillagászati szempontból (is).

Például amit te is írsz az első részben. A Rhea az a Szaturnusz második legnagyobb holdja. Nem a Jupiteré.

És nem Rhea 3, mint az ahogy elhangzik.

Előzmény: b.veronik (5159)
b.veronik Creative Commons License 2015.07.03 0 0 5159

Érdekes, amit a régi és új szinkronról, valamint az eredeti hangról, szövegről írtok. Az eredetit nem ismerem, a régire pedig nem emlékszem, így beérem az újjal, bár szivesen megnézném a régivel is.

Viszont régen töprengek azon, - mert szerintem nem derül ki a sorozatból - hol is játszódik az egész. Csillagközi cirkálókról beszél, ugyanakkor a naprendszeren belül sincs még egészen otthon az emberiség. Gondolok itt arra, mikor az első részben leszállnak a Jupiter holdján, bizonyságul, hogy ez lehetséges. Vagy a Chroma évszázadokig elrejtőzhetett a földiek elől.

De pl. eltérített bolygó  a naprendszerünkön kívúlről jön, és a Hydra, Orion, meg egy csomó űrhajó mind külső űrszektorokban bolyong. Engem az ilyen ellentmondásos dolgok jobban zavarnak, mint a kezdetleges technikai részletek. Ha egyszer a jó öreg vasaló bevált a ruhákhoz, miért ne lenne praktikus egy űrhajón? :-DD A jövő emberéből sem hiányozhat a nosztalgia. ;-)

roszner Creative Commons License 2015.07.02 0 0 5158

Igen.

Ennek legfeltűnőbb példája - bár én másról nem tudok - amikor McLane a chromai "Ő"-vel beszélget és egy kellemes férfihang énekel a háttérben. A német nyelvűben is. Az eredeti magyar szinkronban viszont "jampis" gitárzene szól. Na, itt tényleg jobb a német vagy az új magyar (zene).

Előzmény: Eolomea14 (5157)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 5157

Erdekes eszrevetelt tettem: nehol a hatterzene is kulonbozik [ugyanazon parbeszedek alatt] az uj es a regi szinkronban.

roszner Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5156

"...nem lattam a 80-as evekbeli ismetlest..."

 

Pontosabban: az 1981.nyári ismétlést. Katona voltam három vetítésénél kaptam eltávot, különben nekem is meg lenne mind a hét rész hanganyaga.  :(

Előzmény: Eolomea14 (5153)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5155

Hoppa - megis ugy volt jobb, ahogy volt. Elnezest :)

Előzmény: Eolomea14 (5154)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5154

az uj szinkronbol - az uj szinkronba

Előzmény: Eolomea14 (5153)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 5153

"Szerintem meg csak akkor lehetne az új szinkron ellenfél, ha Gyula szövegkönyvét használták volna az újraszinkronizálásnál."

 

Ebben egyetertunk; pontosan  ezert gyomlaltam ki (ill. raktam vissza a regi szinkronbol) az idetlen vagy rossz szovegeket az uj szinkronbol. (Ami viszont maradt, azok az az ujban is jo - pl. poenok, jo bekopesek).

 

"Persze Mario akkor is kilógna"

 

Ezzel is egyetertek.

 

"és nagyon hiányozna Villa/Somogyvári Rudolf, Marsall/Farkas Antal, Womsler/Szabó Ottó, Spring-Brauner/Gelley Kornél, Sir Arthur/Pethes Sándor és a többiek nagyszerű hangja."

 

... ehhez viszont en azt mondom, hogy az emlitettek (talan Spring-Brauner kivetelevel) legalabb olyan jol lettek szinkronizalva az uj valtozatban is; es nekem meg ezen szereplok uj hangjai hianyoznanak. (Meg egyszer: sajnos/szerencsere, nem lattam a 80-as evekbeli ismetlest - viszont tobb tucadszor lattam a sorozatot az uj szinkronnal. Nekem mar ez vesodott be az emlekeimbe.)

Előzmény: roszner (5152)
roszner Creative Commons License 2015.06.28 0 0 5152

Szerintem meg csak akkor lehetne az új szinkron ellenfél, ha Gyula szövegkönyvét használták volna az újraszinkronizálásnál. Prokop Dóra is sajnálkozott a Gyulával való beszélgetésnél, hogy korábban nem tudtak róla.

Persze Mario akkor is kilógna - és nagyon hiányozna Villa/Somogyvári Rudolf, Marsall/Farkas Antal, Womsler/Szabó Ottó, Spring-Brauner/Gelley Kornél, Sir Arthur/Pethes Sándor és a többiek nagyszerű hangja.

Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 5151

"Somogyvári hangja nekem tetszett. Olyan félelmetes rókahangon méricskéli Tamarát az utolsó részben, ahogy az egy izgalmas filmben dukál. :-)"

 

Ahogy egy meg korabbi hozzaszolasmonak jeleztem, nekem megtetszett Villa karaktere (fokent az uj szinkron miatt); Ha egy embert kellene kivalasztanom, hogy ki kepviselje az egesz emberiseget (az Orion vilagaban), akkor az o lenne. Talan o az egyetlen, aki jozanul, felelossegteljesen es embersegesen gondolkodik (ugy az egesz emberiseg ugyeben, mint egyes szemelyes esetekben) - es nem egyszer mentette meg a mi szeretett hoseink eletet is... Szoval szamomra minel kevesbe gonoszkodik atprogramozott allapotaban, annal jobb :)

Előzmény: Trigon_ (5147)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 5150

"Használd a szövegkönyvet tájékozódásképp, abban jelölve vannak azok a részek, amelyek a régi szinkronból kimaradtak."

 

Koszonom, ez sokat segit. Valoban, nehol alig (vagy egyaltalan) nincsen hiany, mashol (pl. Az urcsapda reszben) viszont meg elegge tobzodnak.

 

"Nekem az új szinkronban elsősorban az nem tetszik, hogy a színészek előadták a szövegüket, a régi szinkronnál pedig hangban eljátszották a jelenetet."

 

Az alabbi hozzaszolasban mar reagaltam erre - szoval en ezt maskep latom (ill. hallom); olyan joizuen tudnak veszekedni az uj szinkronban (McLane mergesebb tud lenni, mint valaha, Tamara cserfesebb, mint barmikor - nem beszelve a foldi hivatalnokokrol, akik korul csak ugy szikrazik a levego [pl. hogy szupernova ugyeben hozott dontes, ill. annak hianya ugyeben], ahogy szinte magukbol kikelve [mint pl. a marsall, akinek ugyszinten kivalo az uj magyar hangja] egymasnak esnek a targyalasokon), hogy csak na :).

 

Szoval, legalabbis a fobb szerepeket tekintve, en egyaltalan nem erzem az uj szinkronban a beleeles hianyat - sot, Tamara uj hangja szinesebb, es igy sokkal jobban visszaadja a karakter noies szeszelyeit (a regi szinkron szelidebb tonusa kevesbe passzolt Tamara - fokent ez elso epizodokban mutatott - elbizakodottsagahoz).

Előzmény: Trigon_ (5147)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 5149

Talan tul szigoruak vagytok az uj szinkronhoz. Nekem McLane, Tamara, Hasso, Wamsler, Villa - es a foldi kozepkoru ill. idosebb burokratai es katonai nacsalnikjai - igenis nagy atelessel beszelnek az uj magyar szinkronban --- legalabb olyan elvezetes oket hallani, mint a regi szinkronosokat. "Fahangrol" csupan a kisebb szerepekben van szo - ezeket en joreszt mind kicsereltem.

 

Jo bemondasok vannak az uj szinkronban is - espedig nemelyik meg jobb is, mint a regi (pl. McLane: "mintha egy siketfajdot hivogatnank"). Nem vagyok nagy hive a mai tulzasba vitt politikai korreketsegnek, de mar bantana a fulemet, amikor McLane a regi szinkronban tobbszor is "dagadt"-nak nevezi Mario-t. Az ujban ugyanezen jelenetben (amikor a sodrodo Hydra fele mennek a teknocok) a parbeszedek egyszeruen brilliansak.

 

Sokszor az eredeti nemet szoveg is hibas; pl. amikor a 3. reszben a magatehetelen Atan (es mar javaban ajult) Helga Teknoce fele kozelit az Orion, hogy azt befogja, akkor McLane a fedelzeten oldara pillantva "Atan"-t utasitja, hogy alljon iranyba (es ez igy van a regi szinkronban is), de nyilvanvaloan Hasso-hoz intezte a szavait. (Kesobb ugyanoda biccentve kesobb egy humogessel is nyugtazza, hogy az urhajo iranyba allt - tehat mindenkeppen Hasso-hoz [a gepeszhez] intezte a szavait]. Ezt is ki fogom javitani (ez csak most tunt fel).

 

Teljesen jogos viszont az, hogy az uj szinkronban sok a sutasag, de en ezeket mind kiszedtem az "en" valtozatombol (amiben nincsen tobbe Lancet, KORA, Laurin csokoltat, Trabant, kutyu, stb.). Azonban, mint ahogy korabban emlitettem volt, a regi szinkronban is vannak felremondasok (pl. amikor a 7. reszben az agyament Villa a "Kozmosz minus 100" [ami az eredeti nemetben is igy szerepel] helyett a teljesen oda nem illo "Az emberiseg lete forog kockan!"-t mond. Ugyanakkor az ezt koveto mondatok meg az uj szinkronban a hulyesegek ("kamerakat felrobbantani").

mental asylum Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5148

És a régi szöveg sokkal szellemesebb volt, jó "dumák" voltak.

Az újba meg a színészek hangja olyan egyhangú, "fahangon" szólnak.

Nekem rettenetes.

Előzmény: Trigon_ (5147)
Trigon_ Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5147

Használd a szövegkönyvet tájékozódásképp, abban jelölve vannak azok a részek, amelyek a régi szinkronból kimaradtak. Összességében végül is nem túl sok.

 

Az új szinkront megvédted, és nincs is ezzel semmi baj. Nekem az új szinkronban elsősorban az nem tetszik, hogy a színészek előadták a szövegüket, a régi szinkronnál pedig hangban eljátszották a jelenetet. Talán érzitek, hogy mit akarok ezzel kifejezni. Mivel a száraz stílus nem csak egy-egy színészre lett jellemző – mégha voltak jobbak és rosszabbak is –, ezért arra kell gyanakodnom, hogy a szinkronrendező munkája lett kicsit rosszabb, mint amilyen lehetett volna. Meglepő, mennyire megszoktam az új szinkront is, és mennyire benne van már a fülemben, ez viszont mellette szól mindenképp.

 

No persze a régi szinkron a szívemhez nőtt, egyes részeit kívülről tudom még mindig, úgy, mint ahogy régi, kedves randevúk tűnnek felülmúlhatatlannak, jó pár évvel később visszapillantva.

 

Az új szinkron szövege meglehetősen hű maradt a német szöveghez, a régi szöveg kicsit szabadabb. De enélkül hogyan lenne nekünk a lándzsa helyett teknőcünk? Mennyivel ízesebben mondták azt, hogy "Fan-tom-születik", mint azt, hogy "Laurin csókoltat". (És persze mi sosem tudjuk meg, hogy az utóbbi miből eredne.)

 

Somogyvári hangja nekem tetszett. Olyan félelmetes rókahangon méricskéli Tamarát az utolsó részben, ahogy az egy izgalmas filmben dukál. :-)

 

 

Előzmény: Eolomea14 (5138)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5146

Na, talan a kovetkezet tudnam csinalni:

 

Mivel az 1. resz elso 10 percenek szinkronizalasaval mar megvagyok + beazonositottam, hogy hol kell az uj szinkront (egy felpercnyi reszt) befoltozni + az epizod tobbi resze ugy nez ki, siman (= [jo] nehany ora alatt {*}) alateheto a kep ala, igy ezt [majd] meg fogom csinalni.{**}

 

Osszehasonlitom (nejemmel egyutt), hogy melyik valtozat a jobb: a regi az uj foltozassal, vagy az uj a regi betoldasokkal. Amelyik lesz a gyosztes, azon az uton megyek tovabb, vagyis

 

A) maradok az oszver szinkronomnal (amit, ahol konnyen lehet - pl. a focimeknel - tovabb javitok a mostan felbukkant regi szinkronnal)

 

B) megcsinalom a tobi 6 reszt is. Ha igy lesz, akkor ehhez nekem tobb honapra lesz szuksegem - ill. valoszinuleg a hosszu telis estekre maradna. Akkor is szivesen vennem, ha valaki - ez a mostani jo minosegu regi szinkron birtokaban - be tudna azonositani, hogy hol es mennyit kell az uj szinkronbol bepotolni.

 

* az a 10 perc kb. fel-haromnegyed oramba telt

 

** Elbizakodottsag nelkul mondom, hogy ez a valtozat (akar az 1. resz, akar esetlegesen a tobbi) lenyegesen jobb lesz (ugy hangminosegre, mint a szinkronizalas precizitasara nezve), mint az emlitett kollega valtozata.

 

...Nos, talan ennyit tudok kihozni magambol :)

Előzmény: roszner (5140)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5145

Talan az "segitett" az uj szinkron elfogadasval (foleg igy, hogy a zavaro reszeket mind kiiktattam), hogy az 1980-as [?] ismetlest (maig is erthetetlen modon) nem neztem meg - a 1968-os magyarorszagi bemutatora pedig csak annyiban emlekszem, hogy teljesen megszeditett (de a magyar szinkron nem rogzult az emlekezetemben).

Előzmény: Eolomea14 (5143)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5144

(na ismet) "lemom" = melom

Előzmény: Eolomea14 (5143)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 5143

"Szerintem ne fáradj mind a hét résszel, hiszen az elsőt kitűnően megcsinálta Darth Bat kollega."

 

Minden tiszteletem a kolleganak, de en egyaltalan nem voltam megelegedve a minoseggel.

 

"Engem soha nem tudott az új szinkron elcsábítani, még Mario hangja esetén sem (pedig Madaras Józsefet szívből utálom. De az első élmény első hangja számomra mindig meghatározó volt.)."

 

Nekem meg a regi szinkron kopott ki az emlekekbol, es az uj plantalodott be. Ha amugy sem vagy oda Madaras Jozsef hangjaval (es mivel az uj szinkronban Mario log ki leginkabb a sorbol), talan megis adhatnal eselyt az en "oszver" szinkronomnak. Az legalabb mar van :)

 

"Azért bátorkodtalak buzdítani mert te magad ajánlottad...(5132 hsz.)"

 

Annal a bejegyzesnel meg nem voltam tudataban, hogy a regi szinkront is foltozni kell - es ahogy irod, tobb helyen is. Ha tiovabb dolgoznek az Orionon, akkor mar tenyleg tobb lenne a nyug, mint orom... Amugy is olyan lemom van most, amihez 8 orat a szamitogep kepernyoje mogott kell tolteni (muszaki tervezessel) - es ha mar itthon vagyok, akkor nem akarom ugyanazt folyatni. Var a kert, a haz, van tennivalo boven - es az legalabb masfajta munka.

 

Sok mas egyebet (filmek szinkronizalasat, a tervezett sajat Pink Floyd antologiam osszeallitasat, stb) ki kell huznom... Talan a szinten tervbevett [sajat] 16. Pink Flod albumot meg osszeallitom, egy-ket kepet meg megkomponalok, azutan marad csak a [szukre szabott] napi rutin - meg mint pl. az az orion-s forum - amihez a szamitogep moge kellen ulnom itthon is.

 

Vegtere is megvan nekem az "oszver" valtozat (ami egyesiti a ketfele szinkron elonyeit) - most mar tenyleg csak nezni szeretnem az Orion-t. Meg egyszer: a regi szinkron is toldozott lenne, es sok uj magyar hangot mar ugy szoktam meg, ahogy az az uj szinkronban van. McLane meg jobb lett, Tamara is, Villa is - szoval ugy erzem, hogy amit nyernek a reeven, elvesztenem a vamon. Bocs', de mar nincsen tobb bennem - remelem, megerted...

Előzmény: roszner (5140)
roszner Creative Commons License 2015.06.26 0 0 5142

Jaj, dehogynem! Próbálkozom és most látom, hogy a 2. részt 28 perc alatt tölti le.

Nemrég érkezett meg a segítségem.

Előzmény: Nyolcadik utas (5141)
Nyolcadik utas Creative Commons License 2015.06.26 0 0 5141

Nem szeded le a 2. 3. részt?

Tenném fel a 4. 5. részt.

Előzmény: roszner (5128)
roszner Creative Commons License 2015.06.26 0 0 5140

"Az elso reszt megprobalom megcsinalni (szinkronizalni a regi szinkront a DVD kepehez + kifoltozni az uj szinkronnal),..."

 

Szerintem ne fáradj mind a hét résszel, hiszen az elsőt kitűnően megcsinálta Darth Bat kollega. (4317. hsz.)

 

"Meg azutan annyiszor lattam mar az Orion-t az uj szinkronnal, hogy mar inkabb az van a fejemben,..."

 

Engem soha nem tudott az új szinkron elcsábítani, még Mario hangja esetén sem (pedig Madaras Józsefet szívből utálom. De az első élmény első hangja számomra mindig meghatározó volt.).

 

"Csak most fejeztem be a uj szinkron javitasat a regivel...Iszonyatosan nagy melo volt az egesz..."

 

Azért bátorkodtalak buzdítani mert te magad ajánlottad...(5132 hsz.)

Előzmény: Eolomea14 (5138)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.26 0 0 5139

karaker = karakter

 

Amugy Tamara uj hangja is jobban tetszik - a regi szerintem tul szelid Tamara jellemehez. Persze, ha idejekoran megkapom ezt az mostani regi szinkront (ami tenyleg nagyon jo minosegu), gondolkodas nelkul ezt pofoztam volna ki (es kevesebb melo is lett volna - lenyegesen).

Előzmény: Eolomea14 (5138)
Eolomea14 Creative Commons License 2015.06.26 0 0 5138

"Nem lehet, hogy olyan részhez értél amit a magyar tv-ben leadáskor megcsonkítottak?"

 

De, biztosan. Itt az egesz jelenethez cakk-pakk az uj szinkront kell felhasznalni.

 

"Szóval csak bátran küzdj az eredeti szinkronos részekért"

 

Ehhez nagy elhatarozas kell. Csak most fejeztem be a uj szinkron javitasat a regivel - es most kezdjek bele a regi szinkron javitasba az ujjal?! :) Rengeteget dolgoztam az en oszver valtozatomon - a legaprobb reszletekig... pl. a regi szinkronhoz (es az eredeti nemet hanghoz) hasonlova tettem a szkafanderes beszedeket. Iszonyatosan nagy melo volt az egesz...

 

Meg azutan annyiszor lattam mar az Orion-t az uj szinkronnal, hogy mar inkabb az van a fejemben, es talan mar hianyozna is pl. Villa vagy Wamsler uj hangja. (Villa pl. mas karaker lett nekem az uj hangjaval - es az egyik kedvencemme valt. A foldi burokratakat/katonakat tekintve, o a leghumanusabb es legelorelatobb - ugyis mondhatnam: a legintelligensebb. Kar, hogy az utolso epizodban olyan csunyan elbantak vele - nem erdemelte meg... )

 

Na majd meglatom... Az elso reszt megprobalom megcsinalni (szinkronizalni a regi szinkront a DVD kepehez + kifoltozni az uj szinkronnal), es majd osszehasonlitom az en "oszver" valtozatommal. Meg azutan nehany orion rajongonak elkuldom az en valtozatomat, hogy elfogulatlan visszajelzest kapjak.

Előzmény: roszner (5136)
b.veronik Creative Commons License 2015.06.25 0 0 5137

Hah! Már kezdtem reménykedni, hogy az Orion megszabadít a vasalástól. :-D

 

Biztos közrejátszik a nosztalgia is, de azért ennél több. Az utóbbi években egyre több gyerekkori filmélményt láttam újra, és bizony legtöbbet nem akarom többször megnézni, pedig emlékeimben úgy éltek, mint nagyon jó filmek. Az Oriont viszont minden évben megnézem, ma is leköt és tetszik.

Megkockáztatom azt a kijelentést, hogy e sorozat után nem sok eredeti ötlettel találkoztam a sci-fi műfajában.

A kisfiad hány éves, hogy így leköti s ennyi kérdése van?

 

Előzmény: Makarena78 (5129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!