Keresés

Részletes keresés

endru69 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 1776

Nem tudja valaki,hogy milyen volt szeptemberben az idő?A tenger még meleg?

kösz előre is a választ

TruckerSteve Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1775
Sziasztok !

 

Vasárnap értünk haza Stavrosról. George apartmanban voltunk és az Apollon Travellel utaztunk. A szállásunk teljesen jó volt, szépen ki volt takarítva, konyhafelszerelés is volt minden egy kis főzőcskézéshez. Bár hallottam olyat aki hiányolta az uborkagyalut ….de az ilyen inkább maradjon otthon. TV nincs de ide nem is azért jön az ember. A klíma fizetős 20 euró egy hétre…nekünk nem kellett mert este lehűlt a levegő. Stavrossal kapcsolatban megjegyezném, hogy igen voltak üres, gazos elhagyatott telkek, de hát ez Görögország….teljesen más világ, épp ezért járunk ide, hogy ne a panelokat lássuk. A hegyre mindenképpen fel kell menni, gyönyörű a kilátás, mi vasárnap mentünk fel és épp mise után a hegyi étterembe ment az összes egyházi személyiség….ahogy néztük egy igen magas beosztású vezető is ott volt külön kocsi egyedi rendszám, érdekes volt őket látni. Kicsit drágább a hely így egy vasárnapi ebédet nem oda kell tervezni hacsak nincs valaki teli felesleges eurókkal. A kiszolgálás illedelmes, először csak egy pohár vizet kértünk és nem kellett fizetni. A frappé 2,5 euró kicsit drágább mint lent de megéri. Éttermekről pedig rossz élmény a Korali taverna a Zoe supermarkettel szemben. Eleve azzal kezdte az tulaj, hogy nem szolgál ki ha nem kérünk inni. Kértünk 2 gyros pitát és 2 ásványvizet 7 euróért. Közben hallgattuk ahogy vitatkozik másik magyar vendégekkel valami rendelésről. Tehát nem ajánlom a helyet. Sok helyen kipróbáltuk de a legjobb gyrosz a bazársoron van. Kedves a kiszolgálás és olcsó is.

Mi átsétáltunk Vrasnára, de tengerparton ne próbálja senki mert egy katonai kiképzőtábor van inkább országúton. Asprovaltára már helyi járatos busszal mentünk. Menetrendről az idegenvezetőnél kell érdeklőni. Vrasna kihalt volt már mondhatni enni nem tudtunk semmit mert minden zárva volt. De jó a strand. Aprovalta elég rendezett szép kisváros, a strandja is igen jó. Olvastam, hogy Stavros strandját sokat koszosnak mondták de én búvárkodtam mindhárom helyen és ha kisüt a nap akkor még az 5 méteres vízben is megláttam Stavroson a pici kagylókat a tengerfenéken. Persze mondta az idegenvezető, hogy a kikötő miatt zavaros szokott lenni a víz de mint mondtam egy hét alatt nem volt az.

Összességében Stavrost tudom javasolni bárkinek. Van látnivaló és lehet menni kirándulni is sokfelé a szervezett egy napos utakon kívül is.
Platschu Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1774
Köszönöm. Igyekeztem objektív leírást készíteni, hogy mások ismerjék a lehetőségeket. Egyedül az zavar, hogy a beszúrt képekből semmi nem látszik és még közvetlen linkként sem használhatóak. :S Bocsánatot kérek mindenkitől, hogy kvázi így teleszemeteltem a témát. Ha beollózzátok egy böngészőbe fentre, akkor meg lehet nézni mindent, ha a szerverek védőszentje is azt akarja. :)

Tényleg nem sétáltam át a faluk között, mert a balkáni körutazásnak köszönhetően csak szállásnak használtuk gyakorlatilag Stavrost és este már nem igazán volt kedve senkinek sehová sem menni. Több helyen volt ugyan kiplakátolva magyar nyelvű buli is, így a vállakozóbb szelleműek akár ott is tudnak mulatni.
Ju&Zsu Creative Commons License 2008.09.22 0 0 1773
Szia Platschu!
Kössz az érdekes és mindenre kiterjedő beszámolót! Stavrost illetően hasonlóan látjuk a dolgokot. Sok mindenben egyet értek veled. Jól fogalmaztál, olyan mintha véletlenszerüen épitkeznének. Mintha nem is volna városrendezési terv. Lehet, hogy nincs is? Sok az üres telek, de ami a nagyobb baj, hogy szörnyen gazos. Egyik-másik szemetes is. Én nem voltam elégedett a viz tisztaságát illetnően. Toroninál pl. 1-1,5 m mélyre is lelátni a tenger aljára.
Aspravoltára tényleg át lehet gyalogolni, de nem 2-3 km, hanem jóval több. Közte van még Vrasna.
Gyakran olvasgatom a forumot (nem csak ezt). de az a tapasztalatom, hogy legtöbb forumozó utazás előtt igen csak aktiv. Velamennyi megigéri, hogy hazatérés után élménybeszámolót ir, de aztán mintha elfelejtenék igéretüket. Ezért is örültem a tiednek.
Előzmény: Platschu (1771)
Platschu Creative Commons License 2008.09.21 0 0 1772
Hopsz. Látom a képek linkjei nem működnek. :( Ezek új képek lennének:

http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_337_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_344_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_368_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_378_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_362_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_379_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Remélem meg lehet nézni őket, ha böngészőbe fentre beollózzátok őket.
Platschu Creative Commons License 2008.09.21 0 0 1771
Sziasztok!
Én tegnapelőtt jöttem haza egy balkáni körútról és pár napot Stavrosban vendégeskedtem, így megosztanék pár észrevételt az odaindulókkal.

Ha egyedül mégy ki kocsival, akkor ott helyben is van 1-2 utazási iroda, akiknél le lehet foglalni egynapos kirándulásokat. Az egyik ilyen a Zeus Travel (nem reklámnak szánom), aminek itt vannak a programlehetőségei:
http://www.diaszeustravel.hu/index.php?id=kirandulasok
Gyakorlatilag minden szépen ki van írva magyarul ott helyben is az irodájuk előtt nagy táblákra. Arra azért érdemes figyelni, hogy a legtöbb program naphoz kötött, tehát nem lehet mindennap mindegyiket választani. Most nem akarnék a GoogleEarthből térképet előcibálni, így elmondanám, hogy a kavicsos parttal párhuzamos utcán kell bemenni, ahol egy szupermarket áll, s utána vagy ötven méterrel egy be nem épített telek után már rögtön ott lesz a sarkon az irodájuk. A főutcával párhuzamosan, a park másik oldalán sétálóutcaként használt rész közepén is van egy másik iroda, aki ilyen kirándulásokat szervez. Mindenhol van magyar segítő, így a nyelv nem probléma.

1. Görög est
Mi elkövettük azt a hibát, hogy már otthon befizettük a görög estet (7500 forint volt), míg kint ez olcsóbb. Számomra az borzasztó csalódás volt, mert bár olvastam az előzetes véleményeket, azért nem hittem volna, hogy ennyire alulmúlják magukat. Este átvittek minket Asprovalta mellé egy étterembe, ahol bezsúfoltak két busznyi magyar turistát. Az árban benne van egy kb. 3-4 dl vörös vagy fehér bor, esetleg kóla vagy két szénsavmentes ásványvíz. Később 3 dl szódavízért képesek voltak 2 eurót kérni. Volt egy előétel:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_964_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080921/20080918_964_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
Ez valóban olyan kevés, amennyinek látszik. Negyedbe vágott lapkasajt, két kis szalámi, paradicsomszelet és egy kis darab sajt.
Aztán előre szólni kellett, hogy hústálat vagy haltálat kérünk:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_965_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080921/20080918_965_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080921/20080918_966_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080921/20080918_966_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

A tál szó talán erős, mert számomra ez nagyon kevéske volt. A kiszolgálás is olyan jellemzően görögös volt. Kihozzák az evőeszközöket vagy az italokat, aztán az asztalnál mindenki ossza el magának. A hely számomra sötét és füstös volt, aztán csak rátértek a zene-bonára is. Három táncos adott elő Dél-Görögországból, Közép-Görögországból és Észak-Görögországból származó táncokat különböző ruhákban. Végülis ez a része egész jó volt, bár nyilván három ember nem tud karneváli hangulatot teremteni. Kicsit bevonták a vendégeket is, de a legjobban a kint ülő helyi görögök élvezték az egészet, akik közül páran szintén táncoltak. A bajom inkább az volt, hogy nem mondták el, hogy éppen mit táncolnak. Később volt egy szerintem kicsit nőket megalázó asztalon táncoltatás, majd a férfiaknak olyan alfa-hím pozícióválasztó jelleggel egy földre letett pia körbetáncolása, majd volt egy kis zorba is. A legnagyobb meglepetést mégis az okozta, amikor cigánynótát kezdtek el játszani magnóról és a közpékorú vagy inkább nyugdíjaskorú vendégek még azt élvezték a legjobban. Az már csak a tetőpont volt, hogy a felvételek közben valamilyen noname cigány rapper is beszélt, tehát én nem tudom, hogy milyen felvételt játszottak, de nem igazán tetszett, pláne nem egy görög estnek szánt vacsorán. A műsor végülis 9-től kb. éjfélig tartott és szerintem elég bunkó módon a buszok is már éjfél előtt öt perccel járatott motorral álltak a ház előtt, hogy mindenkit hazavigyenek. Ebből a kis leírásból azt akartam kihozni, hogy aki szeretne ilyet látni, akkor menjen el és érezze jól magát, de azért csodát nem kell várni.

2. Meteorák
Mi a saját buszunkkal és csoportunkkal mentünk, így a helyi szervezésű útról túl sokat nem tudok mondani. Azt jó tudni, hogy a technikai szünetek miatt is még jó 4-5 óra útra van Stavrostól a Meteorák. Így mi eleve hajnal 5-kor indultunk, ugyanis a kolostorok többsége bezár délben 13:00-tól. Éppen ezért ha kocsival mentek, akkor jó, ha igyekeztek és lehetőleg legalább kettőt nézzetek meg a hatból. Később egyre több buszos csoport fog érkezni és az egész tömegnyomorrá változik. Maga a táj és a kolostorok csodálatosak, nem hiába a Világörökség része.

3. Csúszdapark
Ez érthető módon szeptemberben már zárva volt.

4. Thessaloniki
Ide is saját busszal mentünk, de a helyik is szerveznek oda utat. Esetleg a helyi buszjárattal való kirándulás is szóba jöhet, mert a jegyek nem vészesek.

5. Athos
Ezen sem voltam, de jó, ha tudjátok, hogy a parthoz képest x száz méternél közelebb nem vihet a csónak, így a kolostorokból sem biztos, hogy sokat láttok majd.

6. Kishajó
Ezen sem voltam, de egy éppen ott nyaraló fiatal pár szerint egész szuper kaland. Azért arról jó ha tudtok a kínos meglepetések elkerülésére, hogy nincs a szigeten WC...

7. Kavala-Thassos
Nos, ez az egynapos kirándulás szuper volt, mégha a 28 eurós ár egy picit borsos is. Ha nem mentek Törökország felé és Stavrosban nyaraltok, akkor érdemes rá befizetni. Kavala gyönyörű szép városka, bár mi leszakadtunk az idegenvezetőtől és magunk jártuk be a fellegvárat. Később komppal egy szomszéd halászfaluból visznek át Thassosra. A kb. 40 perces hajóút során a sirályokat kézből lehet etetni, ahogyan elszállnak a hajó mellett. A szigeten is fel lehet mászni a régi színházhoz, várromhoz vagy csak simán élvezni a tengerben a fürdést. Ha esetleg magatoktól mentek kocsival, akkor érdemes a Kavalától északra csupán pár kilométerre lévő Phillipi romjait is megnézni. Az Amphiopolis ásatások meg szerintem unalmasak és a múzem is picike, így az nem éri meg az árát.

Visszatérve Stavrosba. Nekem az nem tetszett, hogy sok beépítetlen telek van és a házak mintha véletlenszerűen lennének felépítve. Az apartmanok felszereltsége jó (pl. hűtő, kávéfőző, főzőlap), de törölközőt, WC papírt vagy szappant nem adnak, így azokat vigyetek. A városban az élet is kb. éjfélig tart, bár max. az árusoknál lehet vásárolgatni, míg a bulik többnyire Asprovaltán vannak, ahová a tengerparton is át lehet akár sétálni (kb. 2-3 km).

A vendéglátásnál nekem nem tetszettek a reggelik, mert kevésnek és egyhangúnak találtam. Szinte mindennap ugyanazt adták (1 főtt tojás, 1 sajt, 2 lekvár, 2 vaj, pár szelet száraz félbevágott kenyérszelet). Ráadásul reggel kilenc előtt szinte sehol nem szolgálnak fel reggelit, így aki kirándulni akar, akkor kérje el este becsomagolva. A vacsorák is számomra picit egyhangúak voltak a sok sült krumpli + sült husi + jégkrém kombinációval.

A tengerpart viszont egész tűrhető, bár nincs nagyon összehasonlítási alapom Görögországban. Középen van egy dokk és attól jobbra homokos, balra kavicsos, de pár méterrel beljebb már szintén homokos a tenger. A víz tisztának tűnt, bár a part már nem annyira. Öltözőkabin elég kevés van, de van szabadtéri zuhanyzó is, hogyha esetleg már ott le akarnád öblíteni magadról a sós vizet a szállásra visszaérkezés előtt.

Összességében Stavrost talán úgy tudnám jellemezni, hogy "Tesco Gazdaságos Görögország". A helyiek kedvesek, egy picit drágán mérik a dolgokat, dehát ebből élnek. Ugyanakkor az elmúlt évtizedek alatt sem sikerült még annyira ráérezniük, hogy mi kell a turistáknak és hogy hogyan kellene őket kiszolgáli. Kicsit úgy tűnt, hogy a "jó lesz ez nektek" mentalitással állnak hozzá a dolgokhoz.

Végezetül itt van már pár kép:

Stavros:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_349_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_349_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

Meteorák:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_625_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_625_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_659_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_659_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

Kavala:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_730_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_730_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

Thassos felé a hajón:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_826_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_826_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

Thassos felé a hajón 2:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_832_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_832_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

Thassos kikötő:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_857_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_857_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

Thassos a hegyről:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_893_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_893_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

Thassos strand:
[URL=http://kepfeltoltes.hu/view/080920/20080918_910_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080920/20080918_910_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/IMG][/URL]

moncsa87 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 1770

Sziasztok!

 

Jövő nyáron barátaimmal mennénk stavrosba nyaralni.

Érdekel minden stavrossal kapcsolatos info. Érdemes oda menni? Milyen a város és a part? Tiszta? A helyiek kedvesek? Mekkora éjszakai élet van ott? Autóval megyünk, merre érdemes menni?

Minden pozitív és negatív dolog érdekel, mert ahogy nézem eléggé megoszlanak a vélemények és így nehéz lenne dönteni.

Előre is köszi mindenkitől a választ!

Livicica Creative Commons License 2008.09.14 0 0 1769

Szia

Mi is szeptember 26.-án megyünk Stavrosra.Budapesten szálunk fel a buszra.

A Sotos apartmanban szállunk meg.Már nagyon várjuk az indulást és persze a nyaralást is.

Előzmény: Djatis (1758)
saválló Creative Commons License 2008.09.14 0 0 1768
Igaz nem tudom kinek írtál(ha vkinek válaszolsz katt a válaszra),de azért ajánlom,hogy keressél vissza a topik elejére ott találsz az asprovaltai strandról (is)képeket pl.100-112-es hozzászólás.
Előzmény: bh11 (1767)
bh11 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 1767

Lehet, hogy a sírással kicsit túloztam, de voltam már olyan parton, ahol kizárólag vastag talpú papucsban lehetett bejutni a  vízbe. A gyerkőcök pedig nem olyan súllyal nehezednek a kövekre mint én. A lényeg viszont az, hogy azt mondod gríz-szerű kavicsokkal lesz dolgom, és ez megnyugtat. Az majdnem homok.

saválló Creative Commons License 2008.09.12 0 0 1766

A kavicsos tengerpartot ne úgy képzeld el,hogy hatalmas nagy,durva kavicsokből áll hanem apró grízszerű az ottani "kavics":)

 

Azt viszont nem értem miért kellene elsírnod magadat a fájdalomtól,ha picike gyerkőcök kibírják akkor egy felnőtt miért nem szaladgálhatna mezítláb a strandon mégha nem homokos is néhol a part?:)

Előzmény: bh11 (1756)
csili66 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1765

Szia !

Én vasárnap jöttem vissza Asprovaltáról.

A tengerpart vegyes. Hol homokos, hol apró kavicsos, de az sem vészes.

Az idő még mindig nagyon jó ( 38-42 fok) a tenger szinte meleg.

Egy hete a strand még tele volt emberekkel. Tehát az idő tökéletes.

Jó nyaralást!

Előzmény: cilinke (1760)
csili66 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 1764

Az EU kártyát az Árpádhídnál lehet igényelni. A rendőrség mellett van a TB kirendeltség. Személyi és lakcím kártya szükséges hozzá.Ha korán megy az ember  akkor 15 perc alatt végez is.

Szerintem az utasbiztosítás  mellé is szükséges az EU kártya. A kettő nem ugyanazt a célt szolgálja.

Előzmény: cilinke (1760)
bolsh Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1763
üdv


http://www.accuweather.com/world-index-forecast.asp?partner=netweather&locCode=EUR%7CGR%7CGR000%7CSTAVROS%7C&metric=1
Előzmény: cilinke (1760)
bh11 Creative Commons License 2008.09.10 0 0 1762

Sziasztok!

Ugye jól értem, hogy ha van utasbiztosítás (Atlasz) akkor nem kell az EU-s TB kártya.

Előzmény: Ju&Zsu (1759)
Djatis Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1761
Szia!.


Ezt a kártyát ingyenesen lehet igényelni az országos egészségbiztosítási pénztárnálTehát valameik TB kirendeltségnél ahol a tb kártyát is lehet igényelni.
Előzmény: cilinke (1760)
cilinke Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1760
Sziasztok.
Megtudná valaki mondani hol lehet eu-s tb kártyát csináltatni?Mi 09.19.én mennénk autóval asprovaltára.Kicsit izgulunk milyen lesz az időjárás mert gyerekekkel megyünk és nem szeretnénk a napjainkat a szobánkba tölteni.Tényleg nincs homokos part csak kavicsos?Én úgy tudtam van ez is az is.Előre is köszi a válaszokat.
Ju&Zsu Creative Commons License 2008.09.09 0 0 1759

Most ovastam, hogy szeptember 1-től Macedóniába új törvényt hoztak. Csak EU-s TB-kártyával illetve utasbiztositással lehet belépni az ország területére. Ezeket ellenőrzik és akinek nincs,  odafelé és visszafelé is 3-3 eurós helyi biztositást kell fizetnie.

Aki most utazik, erre fokozottan ügyeljen. Ezek az okmányok ne maradjanak otthon!

Djatis Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1758
Sziasztok!

Mi is Stavrosba megyünk Szegedről Szeptember 26-án
Ki az aki ugyanekkor jön Busszal?
Mi az Alexandros apartmanba megyünk.
Várom a jelentkezőket.
Előre is köszönöm
TruckerSteve Creative Commons License 2008.09.07 0 0 1757

Szia !

 

Ne rémissz már meg így utazás előtt. Mi nem volt jó Stavrosban ?

Volt valami ami teljesen negatív volt ? Nem tiszta a tenger vagy rosszak a vendéglők ? Mit hiányoltál ami Sartin megvan ?

 

Előzmény: zsilameli (1754)
bh11 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 1756
Tud valaki olyan partrész Asprovaltán, ahol nem kavicsos, hanem homokos a tengerpart és nem sírom el magam a fájdalomtól amikor ki és be közlekedek a vízből ,-be?
Beci76 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 1755
Hát igen.Nem vagyunk egyformák!
Mi meg pont Sartival vagyunk így.Mert aki látta Sartit ~10évvel ezelőtt annak a mostani már nem bizti, hogy tetszik.Teljesen olyan lett, mint Paralia csak kicsiben.
Előzmény: zsilameli (1754)
zsilameli Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1754

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza Stavrosból...

Hol kezdjem...nagy csalódás számomra,aki volt már máshol annak az!

TruckerSteve...Sarti után is csalódás lesz!!!

Mi autóval mentünk szerencsére így el tudtunk menni máshova napközben!

Rendina beach hotel apartmanban volt a szállás, az jó volt, de ennyi...

Sartin is voltunk nekünk az nagyon tetszett!

De Asprovalta is sokkal jobb volt,majdnem minden este átmentünk az óriás palacsintázóshoz ,ahol van saját készítésű fagyival tálalt sütijük,oda járnak a helyiek a kis fánk golyókért,tehát tuti  jó!

Strandolni mi is Olimpiádára jártunk!

Nem vártuk meg a kedd 9 órát hogy átadjuk a szobát már hajnalban haza indultunk...

Összeségében azért pihentünk de nem Stavrosban!

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.01 0 0 1753

Szia!

 

Mi Budapesten szállunk fel a buszra.

 

 

Előzmény: TruckerSteve (1749)
dmaryanna Creative Commons License 2008.09.01 0 0 1752
Rendkívüli lehetőség!

 

Családi okok miatt áron alul eladó egy 2 fős 2 hetes  görögországi út autóbusszal Stavrosba. Indulás: 2008. 09.12. 12:00 Budapest Népliget

Érkezés: 2008. 09. 28. valamikor a délelőtti órákban

Elhelyezés apartmanban. Ár: 30 000 Ft/fő

Érdeklődni: dornyei@sztaki.hu vagy 0630-359-8632

jenike Creative Commons License 2008.08.30 0 0 1751
Információk: www.hellasz.hu, valamint ebben a topikban (vissza) olvasni!
Előzmény: Jucus59 (1750)
Jucus59 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1750

hello!

mi is szeptember 12én utazunk az apollon travellel, vrasnába... tud valaki mondani a helyről valamit? olyat olvastam hogy gyorsan mélyül a tenger:( és asprovaltán is???

TruckerSteve Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1749

Szia !

 

Ti hol szálltok fel a buszra ? Mi Szegeden .

Előzmény: Törölt nick (1748)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1748

Szia!

 

Jó tudni, hogy mások is jönnek az Apollon Travellel, 09.12-én. :-))

Mi is akkor megyünk, és szintén a George Apartman lesz a szállásunk.

Képen szépnek tűnik az Apartman.

 

Üdv.: Bea

 

Előzmény: TruckerSteve (1743)
adamax Creative Commons License 2008.08.28 0 0 1747
Voltam Stavroson egy baráti társasággal. Mit mondjak, egyszer elég volt :)

Mivel örökmozgó alkat vagyok, sosem voltam képes egész nap kint a strandon dekolni, így béerülton robogót és 2 nap alatt 280 km-t tettünk bele. Szabályellenesen ugyan, de elrobogtunk Kavalába és Philippibe is, Amphipolis-ba és Stageirába (Arisztotelész szülőfaluja). Ajánlom még Ouranopuolit is, az Athos félszigeten, nagyon szép hely.

Maga Stavros nem hozott semmi különlegeset, talán az Ano Stavros (a hegyoldalban) tetején levő étterem hagyott maradandó emlékeket, no meg Asprovaltán találtunk egy klassz éttermet a városközpontban.

Strandolni mi inkább az Olympiada falu utáni második öblöt választottuk, amely tiszta volt minden szempontból és a helyi büfé frappéja mindenki másét überelte.

Hogy őszinte legyek, jobbra számítottam, de szerencsére a csillagtúra feledte az ebbéli hiányosságokat.

(Nem beszélve arról, hogy utána 3 nap Athén (odafele Meteorák, Delphi és Thermopülai), 30 órás kompozás Patras-ból Velencébe, mad egy isteni olasz eszpresszó elfogyasztása a Piazza San Marco-n végképp pozitívba lendítette át az egyenleget :))

Egy jótanács: a városközpont elején levő kis benzinkútnál érdemes robogót bérelni, kiváló minőségű, nem leharcolt Piaggio-kat adnak, bukósisakkal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!