Keresés

Részletes keresés

Butcher88 Creative Commons License 2021.11.11 0 0 13381

Igen,jó az áttétele nagyon!

 

Előzmény: MUM.21 (13380)
MUM.21 Creative Commons License 2021.11.10 0 0 13380

Szia !

 

Köszönöm a válaszodat !

 

 

Hát kölcsön nem fogják kérni az biztos . 

 

Családi darab , rengeteget dolgozott iparosként vele Nagyapám és három hentes fia . Sosem volt vele gond , még hideg tölteléknél sem ....

 

Üdvözlettel  MÜM.21

Előzmény: Butcher88 (13379)
Butcher88 Creative Commons License 2021.11.10 0 0 13379

Én dolgoztam párszor ilyennel anno.

Láttam már Német és Magyar feliratokkal is.

Szerintem annyi az előnye,hogy örök élet plusz egy év,amúgy meg nagyon nehéz,rossz mosogatni,kicsi a kapacitása és nem rozsda mentes,

Előzmény: MUM.21 (13373)
UE-28 Creative Commons License 2021.11.10 0 0 13378

Köszönöm a tájékoztatást! Igen olyan árúra gondoltam. Biztos hogy ilyen konstrukciójút nem veszek, inkább keresgélek egy erősebb kivitelűt, vagy egyedi gyártásút.

MUM.21 Creative Commons License 2021.11.09 0 0 13377

Szia !

 

A 170e ft-körülire gondolsz ?

Látótérben van egy használatban ... 

 

Beüzemelés előtt 4-5 óra alatt sikerült az összes alkatrészét lesorjázni . Borotva éles volt mindenütt . 

Hideg (2-3 fokos ) hús töltésére nem alkalmas , hurkához meg lassú . Jó a fokozatmentes hajtása , de a lábpedál kivitele harmat gyenge , inox burkolat készül rá + egy pálca , hogy könnyebb legyen pozicionálni a helyzetét .

 

Üdvözlettel  MÜM.21

Előzmény: UE-28 (13376)
UE-28 Creative Commons License 2021.11.02 0 0 13376

Szeretnék segítséget kérni. 12 literes elektromos meghajtású kolbásztöltőt szertnék vásárolni. Kínai gyártmány.  Ismeri valaki, hogy bírja a strapát? A márkája nem ismert, mert állítólag több márkanév alatt is forgalmazzák ugyan azt a készüléket! Köszönöm!

bulldog36 Creative Commons License 2021.10.09 0 1 13374

Sziasztok!

Valaki esetleg még foglalkozik eladó késekkel??

 

MUM.21 Creative Commons License 2021.10.04 0 0 13373

Sziasztok !

 

Valaki használ - használt ilyen töltőt ?

Mikori lehet ? A Nagyapám 1947 körül vette használtan .

 

Üdvözlettel  MÜM.21

needee Creative Commons License 2021.09.01 0 0 13372

Kérdezd meg az állatorvost,aki herél,  az a legegyszerűbb.

Előzmény: Don Palesz (13371)
Don Palesz Creative Commons License 2021.08.22 0 0 13371

Üdv, szerintetek ha 2-3 hónapos korában akarok malacot vágni, akkor nem kell ivartalanítani, vagy már akkor is kanszaga lesz a húsának?

gombászok Creative Commons License 2021.08.14 0 0 13370

Az biztos, hogy nagyobb a teljesítménye. Egyébként az a kérdés, mennyi a darálnivalód, no meg az időd.

Én mind a hármat próbáltam. Az FV-k előnye, hogy ott lehet hagyni, valamit kitaláltak, hogy ne fulladjon le, mikor már nem zörög, újratöltöm, közben teszek-veszek.

Előzmény: Törölt nick (13369)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.13 0 0 13369

Köszönöm.

Kd 160.as vajon jobb lehet?

Előzmény: gombászok (13368)
gombászok Creative Commons License 2021.08.13 0 0 13368

Nem valószínű, rokonok, a műa. tartályos egy újabb(és szarabb) változat.

Előzmény: Törölt nick (13367)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.12 0 0 13367

Sziasztok. Elnézést ha valamennyire offolok, de azért talán annyira mégse.

A két daráló közt lehet-e eltérés teljesítményben?

Tudom, hogy ezek nem nagy durranások egyébként.....

Köszönöm.

nyebojsza Creative Commons License 2021.08.12 0 0 13366

Jó húsos szalonnát a hasából szoktunk, úgy hogy a "dagadót" nem vesszük le.

Előzmény: Netuddki- (13362)
needee Creative Commons License 2021.04.13 0 0 13365

Nagyszerű lett mindenkinek, ennek örülök. 

nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2021.04.13 0 2 13364

Kb. így néznek/tek ki.

Ha vastagot akartunk volna azt marha bélbe kellett volna tölteni és jó sok szikkadás kellett volna.

Amúgy megfelelő íze lett. 

Persze mindenkinek más az elvárása.

Régebben pácoltunk húsokat is de nem jött be.

A régi gyerekkori ízekre vágytunk amikor még csak sólében voltak 6 hétig.

Mondjuk akkor télen jó hidegek voltak.

 

Előzmény: needee (13359)
Netuddki- Creative Commons License 2021.04.12 0 1 13363

Egy-két jó kis kép. 

Előzmény: Netuddki- (13362)
Netuddki- Creative Commons License 2021.04.12 0 0 13362

Amúgy fogalmam sincs, melyik részéből is készítette, az elvárásom az volt, hogy Kolozsvári jellegű legyen, sok réteg zsírral-hússal, és csak a legjobbakat veszi ki belőle szalonnának, az úgy jó lesz. 

   Mi már nem tudtunk volna a pácsó után padláson szárítani, a megjövő jó idő végett. Kései vágás, ugye. Mostaniaknál szerencsénk lesz, december 18, már kijelölve, pedig meg sem voltak akkor a malacaim még. Idén szalámit is töltünk, sajátot.

Előzmény: Netuddki- (13361)
Netuddki- Creative Commons License 2021.04.12 0 0 13361

 Ez igen jó lágy, bár én szeretem a jóval, sokkal keményebb szalonnákat is, bőrét is simán meg lehet enni, Kolozsvári, drága szalonna íz. 3 hétig volt Böllér pácban forgatva, 3 csomag, 880 ft, ezrest adtam. Füstölést, ezt a 3 hétig pácba forgatást ingyen elvállalta a hentesünk. Egy hatalmas, zárható edény, láttam nála azt is. Disznóölés volt disznónként 10 ezer. 

   Igen jó hentes, látszik, hogy szereti a munkáját és igen finomakat készít, megtartjuk. :) Most idén 4 malacot tartunk, a tavalyi 2 helyett, ráadásul az egyik göbét, majd malacoztassuk is. Vannak tervek. :) Épül az ól bővítés.

Előzmény: needee (13355)
Netuddki- Creative Commons License 2021.04.12 0 0 13360

Nálunk hentes készíti, a saját disznónkból, kóstoltam több féle szalámit, ilyenfélét, de szinte mindegyik Pick szalámira hajazott, rendesen kiszárítva. Mintha nem is a fűszerezés lenne a dolog lényege, hanem a töltés-jól kiszárított szalámi. Többször kóstoltam Pick-jellegűt. Idén csak májas-véres hurkát csináltattunk vele, mivel késői cocák voltak, júniusban hoztuk malacokat, február 18 vágás. Már a padlásra nem lehetett volna felvinni semmit, örültünk hogy a szalonna részt elvállalta. Aztán, árul maszekban is szalámit, múltkor szomszéd akart tőle venni 15 kg szalámit, de nem volt benzin autójában, egy rúdért levittem. :))

  A legpicibbért. 1500-ért adta kilóját, igaz, csak 2-3 hetet lógott, megfelelő helységben, de ez szerintem igen jó ár. Szalámi, amit hazahoztam. 2 hete érleljük, szárítsuk a hűtőben) Lehet napokban felvágjuk, tuti Pick-jellegű lesz ez is, szerintem a szárított hús a lényeg, az mind igen jó ízű lesz. Ezt a rudat kaptam a fuvarért.:

Előzmény: needee (13359)
needee Creative Commons License 2021.04.09 0 1 13359

nyuggerfarhát68

 

No, és a pick ízét vissza tudtad hozni?
Azt kell hogy mondjam, hogy nagyon frankó lett. KB 80-90%-ban olyan, mint amit vártam.
Viszont jövőre, ha tehetem egy pici paprikát teszek bele.
De azt kell mondanom, hogy nagyon megérte!

Előzmény: nyuggerfarhát68 (13318)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2021.03.27 0 0 13358

Igazad van.

Már jönnek a melegek így ma bekerül a vége is a fagyasztóba.

Előzmény: nyebojsza (13357)
nyebojsza Creative Commons License 2021.03.25 0 2 13357

Ki hogy szereti, van aki keményre szárítva, én puhán...

Mindig úgy volt, hogy "gyakran kóstolgattuk", és ha már nem akartuk, hogy tovább száradjon, akkor elraktuk :)

Hogy ez hány hét, hány nap... sok mindentől függ, milyen hideg van, párás vagy száraz a levegő, fúj-e a szél, a padláson van-e vagy a füstölőben...

Előzmény: nyuggerfarhat88 (13356)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2021.03.24 0 0 13356

A füstölés után hány hét szikkadás/száradás után rakjátok el a kolbászokat a fagyasztóba?

A miénk úgy 6 hetes és jó száraz már.

Van valakinek ebben tapasztalata?

 

needee Creative Commons License 2021.03.19 0 1 13355

Több éve hasa alja szalonnára vágyom. Tudod arra, amiben egy max két húscsík van, de sehol nem kapok olyant és a mai disznók már sajna nem is olyanok, mint rég. Azzal, amiből az oldalas ki van rángatva, a világból ki lehet üldözni, mert nem bírom elrágni, csak rágom, rágom, rágom és gombócban vannak a pofámban a hártyák.
A kenyérszalonna meg borzalmas.

Előzmény: Netuddki- (13354)
Netuddki- Creative Commons License 2021.03.18 0 1 13354

Elkészültek a szalonnák! :)) Hűű, ilyen jó nincs is a boltokban, vagy csak valami nagyon horror árban. Saját nevelésű disznóból. Füstölt illat a konyhában. Hűű, de vártam,,,,nem gondoltam ilyen jó lesz. 

nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2021.03.15 0 1 13353

Szerintem mindenki a saját ízlésére készíti el a neki tetsző módszerrel.

Nekünk most a német/paprika nélküli kolbász a pick szalámira hajaz.

Felvátva kóstolgattam és hasonló volt az ízük.

Előzmény: needee (13352)
needee Creative Commons License 2021.03.15 0 3 13352

Én úgy gondolom, hogy nem az a fontos, hogy mi van törvénybe vésve. Hogy kerülhet- e bele cukor, vagy sem.
Nézőpont és ízlés kérdése minden. Én az életem első 30 évében soha nem ettem bolti dolgokat, mert minden évben vágtunk disznót és készítettünk tölteléket. Papám megrögzött receptje szerint, ami úgy nézett ki, hogy az öreg fogta a kanalat és annyit rakott mindenből, amennyi kell. Na ezt én nem soha nem tudtam eltanulni, mert nem volt recept. Soha nem volt másabb, mint előzőleg, mindig ugyanolyan volt. A több ezer levágott disznó a háta mögött rutinossá tette. Viszont én arra az ízre nem tudok rájönni és nem is akarok. Én nem akarok egy kolbász/szalámi evés után két napig fokhagymát böfögni, mint a legtöbb házi tölteléknél. Semmi más nem dominál bennük, mint a fokhagyma.
Szóval mindenkinek a maga ízlését kell megtalálni és nekem ez a recept, az ami ízlik, mert én kísérleteztem ki több év alatt magamnak. Az,hogy több millió ember szereti a pick szalámit és én bele esek, az nem hinném, hogy nagy tragédia. De nem is szólom meg azokat, akik nem szeretik.
Minden olyan ember, aki jártas a konyhában az tudja, hogy mindenbe ami sós, teszünk édeset, és mindenben ami édes, teszünk sót.
Belet mosni manapság már az öregasszonyok sem hajlandóak, pedig még a nagyrészük tudna. De a mai fiatalok, nem is akarnak sem dolgozni, sem disznót vágni, ezért nem is érdekli őket. Mi még anno napokig nem aludtunk előtte, mert vártuk, hogy mikor lesz a disznóvágás, mikor tekerhetem a hurkatöltőt, stb. Ez más világ. A mai fiatalokat már semmire nem lehet megtanítani, mert nincs bennük a munka iránti és még a másik ember iránti alázat sem.
Az érdekli már csak őket, hogy mivel lehet pénzt virítani, meg eljátszani a gazdag szerepét egy német prémium autóban.

Előzmény: nyebojsza (13345)
FaZo 76 Creative Commons License 2021.03.13 0 0 13351

Levágni mi a körmünket szoktuk! :)

Előzmény: nyebojsza (13349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!