Keresés

Részletes keresés

Géza56 Creative Commons License 2006.04.29 0 0 507

A "pletvka" és cáfolata...

 

Félretéve minden rossz ízű kampányhagulatot. Lezajlott a választás, márnap ugyanúgy felkelt a nap mint máskor, az élet halad a maga útján...

 

Érdekes számomra itt egymással szembesülve olvasni a pletykát és cáfolatát.

 

A "pletyka" autentikus forrásból idézve. érződik még rajta a kampány heve, a vitriolos cinizmus is. Ugyanakkor számomra a lényeg lenne a befejező mondatok lokálpatriota hangvétele: Hatvannak csak jót tenne, ha beteljesedne a ... szóbeszéd. Ráférne már a városra egy nagy ívű fejlesztési projektum. Hogy végre európai kisváros nőhessen fel a Zagyva partján. Megyei hatósugarú ellenérdekek nélkül… Az urbánus folklór új gyöngyszeme annak reményét tükrözi, hogy a város érdekeinek képviselete így megtöbbszöröződne.

 

A cáfoló, a jó tollú profi, rutinosan rávezet a régi igazságra: nyertes összeállításon nem szokás változtatni. Ez így igaz! A nemzetgazdaság mutatóinak ismeretében elhamarkodottság lenne egy tapasztalt politikustól a sorok közt rejlő vágyakra bármit is ígérni, éreztetni hogy belső kapcsolatai viszik majd előbbre a várost. Neki most nem beszélni és ígérni kell, tenni...  A cím kétféle olvasata már tökmindegy: pletyka nyomán nem vonzza, vagy pletyka nyomán: nem vonzza ... :)

 

  

Előzmény: Jumó (506)
Jumó Creative Commons License 2006.04.28 0 0 506

PLETYKA nyomán Érsek Zsoltot nem vonzza a kormányzati tevékenység

HATVAN Azután, hogy Érsek Zsolt (MSZP) már az első fordulóban megnyerte - az országban egyedülálló módon a Heves megye 4. számú választókörzetéhez tartozó mind az 55 szavazókörben - az országgyűlési választást, ismét találgatások merültek fel a jövőjéről. A városbeli híresztelések egy része már az interneten is megjelent, sugalmazva, hogy a honatya nem polgármesterként, hanem a Gyurcsány Ferenc vezette következő kormány minisztereként vagy államtitkáraként kíván tevékenykedni. Az értesülések szerint az őszi helyhatósági választásokon Szombati Lajos, az önkormányzat gazdasági bizottságának a jelenlegi elnöke száll ringbe szocialista színekben a városvezetői székért, s erről - mint tudni vélik - már meg is állapodott Érsekkel.

- Az én figyelmemet is felhívták az interneten terjedő pletykákra, melyeket ezúton is a leghatározottabban cáfolok - válaszolta a Hírlap kérdésére Érsek. - Két éve a miniszterelnök úrral tisztáztuk, hogy nem vonz a kormányzati munka, helyi politikusként kívánok dolgozni, s ehhez tartom magam.

Az országgyűlési képviselő elmondta: a helyhatósági választásokon ismét megméreti magát a város polgármesteri székéért folyó küzdelemben.

T. O.

memento1 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 505

Szia

Köszönöm.Akkor még ma postára adhatom a meghivót.Remélem még ott lakik az osztálytárs.Ha nem....Azért Győrből nem mentem volna el megkeresni.Köszönöm mégegyszer.

Előzmény: Géza56 (504)
Géza56 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 504

Szia!

 

A három "toronyépület" házszáma: Horváth Mihály u. 8. 10. és 12. A 12-es van a boltnál...

 

Üdv!

Előzmény: memento1 (503)
memento1 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 503

Sziasztok.

Hatvaniak segitségét szeretném kérni.Egy barátomnak szeretnék levelet küldeni Hatvanba.De nem tudom a cimét.Annyit tudok,hogy ha Pest felöl megyünk a Horváth Mihály utcán,balkéz felöl van a 3. 8 emeletes ház.Egy közért van mellette.Nem vagyok biztos benne de lehet,hogy Pázsit u.Kérném a segitségét annak aki tudja a cimet.Osztálytalálkozót szervezünk és a mobil száma már nem jó.Köszönöm

Géza56 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 502

Most egész őszintén? Mi a bajod velem tul.képpen?

Miben  nem tartom én be a törvényt szerinted?

Előzmény: Jumó (499)
Tibor48 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 501
Tisztelt Baloldali barátaim!

Gratulálok a választási győzelemhez!
Amit nyertetek, az a kemény munka, ami a következő kormányra vár, hogy valóban sikeres erős ország legyen hazánkból.

Sírni csak a győzteseknek szabad, ezért én sem panaszkodom.
Szívből kívánom, hogy legyetek méltóak e győzelemhez.

A kampány véget ért. Adtunk és kapunk hideget-meleget, és bár tudom a kölcsönös sérelmeken nehéz túl lépni, de hiszem, nem lehet más választásunk, minthogy elkezdjünk végre egymásra figyelni, és együtt dolgozni Magyarország érdekében.

Még egyszer sok sikert és eredményes kormányzati munkát kívánok!
Hiszem, hogy ez a mondat nektek is szól:
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok!

De most már közösen húzzunk bele!

Zukov Creative Commons License 2006.04.23 0 0 500

Gratula!!!!!!!!!!!!!

 

Jumó Creative Commons License 2006.04.23 0 0 499

Ez van most magyarországon! Falcon60-ra, és Géza56-ra nem vonatkozik a törvény. nem tudnak kultúráltan viselkedni!

Legalább már ilyenkor fognák vissza magukat.

Előzmény: pária (498)
pária Creative Commons License 2006.04.23 0 0 498
Ma kampánycsend van, legyen itt a fórumon is, jó?
Előzmény: Falcon60 (497)
Falcon60 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 497

Forrás: www.ezagyvan.hu

 

„Győztünk, elvtársak! Győztünk!”


 

Eddegéljük a választási kampány nehéz kenyerét. Igaz, a második forduló Hatvanban tét nélkül való. Vagy mégsem? A politikai boszorkánykonyhákban mindenesetre már tüsténkednek a főszakácsok, hogy valami különlegességet főzzenek ki a nagyérdeműnek. És lám, a szóbeszéd szerint a készülő főmenü illata akár Hatvanig is elérhet. (Most arról ne tegyünk említést, hogy a személyi kérdések vagy a programok egyeztetése az előbbre való.) Szóval, a fáma szerint az első fordulóban győztes hatvani polgármester akár kormányzati stallumra is számíthat. No, de akkor ki fog indulni az őszi választásokon? A fáma szerint Szombati Lajos, aki jelenleg még a gazdasági bizottság elnöke a helyi önkormányzatban. Ő lenne tehát a szocialisták polgármester-jelöltje (négyéves teljesítményük alapján talán nem is kétséges, hogy nyerhetnek). Érsek Zsolt pedig valamely „magas” kormányzati funkcióban (országgyűlési képviselőként) hatásosan lobbyzhatna Hatvanért meg a kistérségért. Már ha a második fordulót is sikerrel abszolválják a szocialista jelöltek… Ugyanis már most (a második választási forduló előtt, ergo, túlontúl korán) hallani „balról”: „Győztünk, elvtársak! Győztünk!” Ha iszunk előre, a medve bőrére, ha nem, Hatvannak csak jót tenne, ha beteljesedne a fenti szóbeszéd. Ráférne már a városra egy nagy ívű fejlesztési projektum. Hogy végre európai kisváros nőhessen fel a Zagyva partján. Megyei hatósugarú ellenérdekek nélkül… (És nem mellesleg: végre már „vörös farok” se kunkorodhasson a cikkek végén…)

Jumó Creative Commons License 2006.04.22 0 0 496
Nőlj már fel!
Előzmény: Géza56 (495)
Géza56 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 495
A tények makacs dolgok... Amit Veres János mondott, az tény... de akkor hol itt a vádaskodás?  
Előzmény: Jumó (494)
Jumó Creative Commons License 2006.04.21 0 0 494

Nem volt elég még a vádaskodásból?

Nem a másikban kellene keresni a hibát, hanem tükörbe kellene nézni és elgondolkodni, hogy mi lett rosszul csinálva!

Ma már a lakosságnak nem jön be a lejárató kampány .

Előzmény: Géza56 (493)
Géza56 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 493

Járva a várost, sokan megszólítanak - tudván, hogy a Fideszre szavaztam - kérdőre vonva, miért is nem sikerült?

 

Nem akarván különösebben csak bűnbakot keresni, mégis érdemes elgondolkodni az okokon. Úgy látom, nem is a helyi programok milyensége, nem az egyéniségek közötti különbség döntött, sokkal inkább az a tudat alatt sejtett érzés, amit minap egy másik régióval kapcsolatban a pénzügyminiszter meg is fogalmazott: Ha a városaik nem szavaznak a szocialistákra, ne is számítsanak a támogatásukra...

 

Tegnap kaptam egy sms-t: "Ha elmaradt volna a rendszerváltás, mit gondolsz, ki lenne ma az ország miniszterelnöke? Gyurcsány Ferenc!" Elgondolkodom. Heves megye földrajzi és természeti adottságai alapján az ország egyik legfejlettebb megyéje is lehetne. Vezetésére több ciklusban is a szocialisták kaptak bizalmat, erősítve saját befolyásukat és ellehetetlenítve a nem körükből választott közszereplőket. az ígért és remélt fellendülés pedig rendre elmaradt. ... Ennek ellenére mindíg bizalmat kapnak..  

voxhumana Creative Commons License 2006.04.16 0 0 492
Békés, kellemes, áldott Húsvétot kívánok a fórum minden írójának és olvasójának!!!
Glialka Creative Commons License 2006.04.15 0 0 491

Annak sem nagyon, mert mellette van a városüzemeltetőnek egy telephelye ami nem valami méltó környezetet biztosít az imaháznak.

 

Más!

 

Tegnap láttam először a Hatvani Irén és a Mikes utcákban a kísérletet a talajvíz csökkentésére a csatornázás miatt.

Erősen kétlem a sikert de lehet, hogy a víz szivattyúzásával cak még több víz megy oda, mert a kutakat is ha nem jön a víz akkor jól meg szokták szivattyúzni.

Egyébként is a Zagyva miatt pont ezek az utcák elég vizesek.

 

Majd rávarrják a városra a bugyuta kisérletezgetéseik költségeit.

 

Emlékszem mikor a központi csapadékvíz csatornát csinálták a volt Dózsa téri tsz iroda előtt . Ott kiásták az árkot és csak addig zsivattyúztak ameddig a csöveket lefektették.

Nem próbálkoztak Hatvan alól kiszívni a talajvizet.

Előzmény: Géza56 (490)
Géza56 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 490
szerintem csak az ott levő "imaház"-nak adtak méltó környezetet.
Glialka Creative Commons License 2006.04.13 0 0 489

Ezt mondom! Ez nem világos! Kész az út a járda  csak egy portásfülke kellene.

De nem ! Inkább kerítést építettek!

Akkor minek a nem is akármilyen út?

Előzmény: voxhumana (488)
voxhumana Creative Commons License 2006.04.13 0 0 488

Felvetésedre elsétáltam a helyszínre és én sem értem. Azon is elgondolkodtam már korábban, miért kell a fél városnak kórházba menet a kastélyt megkerülnie... Igaz ez a felvetésem már egy komolyabb és átfogóbb közlekedésszervezés.

 

Ismert "klasszikus" parképítői gyakorlat, hogy a zöld gyepen ott helyezik el a közlekedési utakat, ahol a fű legjobban kitaposott.  :)  A belváros forgalmát is csökkenthetné némileg, ha a kórház mindkét oldalról megközelíthető, akár csak gyalogosan is, de föként autóval közlekedve.  

Előzmény: Glialka (485)
voxhumana Creative Commons License 2006.04.13 0 0 487

Hatvanban az első fordulóban egyértelműen eldőlt, hogy a szocialista vezetés kapott bizalmat a választók többségétől.

 

Mint helyi jobb oldali szavazó, egyrészt kíváncsian figyelem, miként alakul országosan a végkifejlet, másrészt viszont azt várom, hogy a kampányban természetesnek mondható rivalizálás után most miként alakul majd szűkebb pátriánk fejlődése.

 

Mert elsősorban lokálpatriótáknak kell lennünk, szűkebb lakókörnyezetünk szebbé-jobbá tevőinek. Bármilyen kormány alakul, nekünk az a fontos, hogy lakóhelyünk gyarapodjon. Hatékonyan, ésszerűen!!!

 

Szerintem ebbe az irányban kellene itt is hozzászólnunk - beszólnunk. Közösen egy célért, hisz - amit arra járva naponta látok és ezért nagyon bosszant - nincs mszp-s és fideszes vakolat, csak minőségi vagy sz*r! De folytathatnám a sort...

 

 

 

 

 

Előzmény: Jumó (486)
Jumó Creative Commons License 2006.04.13 0 0 486
Game over
  • Tóta W. Árpád
  • 2006. április 13., csütörtök

     

    A Fidesz vezérkarának két napig senki nem merte megmondani az eredményt. Döntetlenről, sőt győzelemről hadováltak. Vigyorogtak, mint a vadalma, endorfint termeltek, exportra. A kampányban már bemutatott csodafegyver egyik utolsó díszlövése: szégyentelen, senkinek sem hihető kamu. Veszíteni nem tudnak, hát eljátsszák, hogy győztek.

    A valóság az, hogy a koalíció nyert, a Fidesz pedig veszített.

     

    Zakó a turkálóból

     

    A „nemzeti oldal” fogalma: hazugság.

    És nagyon halványak az esélyei, hogy fordítson az eredményen. „Persze van a csoda”, mondja Orbán Viktor. Végül is Dávid Ibolyának bejöttek az ereklyék. Esetleg lehetne még egy olyan sztori, hogy betörnek hozzá, és ellopják az okkult kegyszereit. Nincsenek tartalékok, sem emberben, sem retorikában; nincs már mit ígérni, nincs mivel ijesztgetni, nincs már annyijuk se, mint eddig volt. Innen nehéz felegyenesedni is, nemhogy nyerni. Az eredmény világos cáfolata annak a blőd ostobaságnak, hogy ők lennének a nemzet, az emberek, a teljes bioszféra. Hogy ők a mindenség mínusz Gyurcsány Ferenc. Hárommillió-kétszázezren írták a programot? És abból egymillió nem szavazta meg? Röhej. Pont ugyanúgy röhej, mint Csurka, aki szerint két százalék magyar él ebben az országban. Maga a nemzeti narráció, ha lehet így nevezni, az bukott meg. A „nemzeti oldal” fogalma: hazugság. Nem ti vagytok a nemzet, nem ti vagytok az emberek.

    És Dávid Ibolya most beleveri Orbán orrát a szarkupacba, amit szövetség címén maga alá csinált négy év alatt. Semmi oka nincs épp most behódolni. Elég, ha leül egy csendes sarokba, és egy kosár nyugtatóval megvárja a Fideszről leváló tömegeket. Kiváló pozícióban van, ugyanis ő nem csinált segget a szájából, nem próbálta konzervatív mezben előadni Kádár Jánost. Hamarosan újraosztják a jobboldali piacot, amit épp a tönkrevert MDF alól halászott el a Fidesz tíz évvel ezelőtt. Dávid Ibolya elővásárlási joggal mehet shoppingolni a kiárusításra. Hazaviheti trófeának a zakót, amit Orbán túrt magának. És tévedés, hogy a konzervatív szavazók a Fidesz hatalomra segítését várnák tőle, mert hiszen a konzervatív politika nem az, hogy kitűzzük a kuplerájra a nemzetiszín lobogót.

     

    Highway to Hell

     

    A tévedhetetlen, a távolba tekintő. A vezénylő tábornok úr.

    Orbán sokat kockáztatott, bár azt hitte, ezzel nem lehet veszíteni. Kétszeres a katasztrófa. Lement kutyába, lement az abszolút nullára, egy kézzel se kapaszkodott már semmilyen koherens világnézetbe, hogy mindkettővel szórhassa az ígéretet. A Fidesz ma egy ideológiai káosz, egy politikai turkáló. Olyan szövetség, amely vesztesen nem maradhat egyben, mert eddig is egyvalami tartotta össze: az érdek. A remény, hogy a győzelem után mindenkinek jut valami. A remény tartotta meg a szavazóit is, akik úgy okoskodtak, valóban vállalhatatlan a Fidesz itt-ott, valóban idiótákat futtat, valóban irreális kommunista ígéretekkel kampányol - de ha ez kell a győzelemhez, ha ez kell ahhoz, hogy aztán jól kormányozzanak, akkor tegyék, amit tenniük kell. Oké, pusztítsák ki vagy legalább sértsék meg örökre az összes szóba jöhető szövetségest is, ha muszáj. De akkor nyerjenek mindezzel egy jó nagyot.

    Orbán Viktor azonban ezt is elcseszte. A végtelenül kínos, csak az elsöprő győzelemmel legitimálható szavazatmaximáló stratégia is kevés volt. Vagy túl sok: mesévé lényegült át már hónapokkal ezelőtt. És azzal, hogy egyszerre tette tönkre a pártját és vesztette el a választást, kivégezte a saját mítoszát. Aki ezer évente egyszer születik. A tévedhetetlen, a távolba tekintő. A vezénylő tábornok úr.

    A rendszerváltás legnagyobb hatású főszereplője búcsúzik.

    A rendszerváltás, a korai magyar demokrácia legnagyobb hatású főszereplője csomagol. Illendő volna a második forduló után méltón, ágyútalpon elbúcsúztatni. De leginkább azt érdemelné, hogy csináltasson róla az új kormány egy egymilliárdos nagyjátékfilmet, amiben Eperjes Károly játszaná őt, Kerényi Imre rendezésében. Méltó emlék lenne, és közönségsiker. Jó, nem egy Götterdämmerung, de van olyan dráma, mint amikor meghalt a Jockey Ewing.

     

    Ahogy esik

     

    Magasról zuhan, van még néhány hete, amíg leér.

    Azt hitte, mindent ért. Vesz egy nagy mintát, átlagol egyet, és nyer. Épített maga köré egy teljesen beteg struktúrát, amely elzárta előle a valóságot. Azt hitte, szentül hitte, majd mindenki beveszi, hogy ő tényleg meghallgatott hárommillió embert. Fel se fogta, hogy már rég nem áll vele szóba összesen annyi. Olyannyira, hogy a közelében sem akadt egyetlen normális ember, aki szólt volna előre, hogy legalább a totál hihetetlen kamukat ne dobja már be. Hogy ne punkt az SZDSZ mozgósításán dolgozzon, ha már nekik maguknak nem sikerült megpendíteni a szabadságtémákat: ne oldja el a fundamentalista keresztény vámpír nyakörvét. Ne akarjon Magyarországon lengyel kottából énekelni, pláne olyanból, amely odaát is csak egy ronda kormányválsághoz volt elég. Hogy picit hihetőket hazudjanak, és ismerjék be, amit már nem lehet tovább tagadni. Egy józan tanácsadó sem akadt. Elhitték, hogy nyílik még a sárga rózsa.

    Álmok álmodója most felébredt, és a keze, az bizony, tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, a bilibe, abba lóg bele. De még pár percig bizonygatja, hogy nem bili az, hanem szenteltvíz, és épp most avatják pápává. A miniszterelnökséget át is engedi. Mindent jól csinált, nem hibázott. Eddig minden rendben van. Magasról zuhan, van még néhány hete, amíg leér. Hajrá. A következő felvonás arról szól, hogyan puffan.

     

    Glialka Creative Commons License 2006.04.13 0 0 485

    Meg tudná mondani valaki, hogy a Bástya u. végétől a kórház kerítésig miért csinálták azt a 150 m utat két széles járdával térkővel kirakott parkolóval?

    Mondván ,hogy ott a mentő könyebben bejut a balesetire, a művese állomás is könyebben lesz megközelíthető.

    De erre a kórház egy kemény kerítést húzott oda mivel az élelmesebbje már ott járt be.

    Talán nem tudták a pénzt hovatenni?

    Falcon60 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 484

    Az államháztartási adatok publikálását április 5-ére várták a piaci szereplők, ám azokat végül csak 10-én ismertette a tárca. Piaci elemzők politikai okokat és a vártnál nagyobb márciusi hiányt sejtettek a háttérben.

     

    Az államháztartás hiánya márciusban, pénzforgalmi szemléletben, a helyi önkormányzatok nélkül, 353,7 milliárd, az első negyedévi deficit 789,2 milliárd forint, az éves előirányzat 51,1 százaléka - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn. A Fidesz becslése helyes volt.

     

    Van egy nagyon szegény, fogyatkozóban lévő európai nép, amely köszöni, de nem kéri életének jobbra fordulása esélyét sem.

    1.) Nem kell neki a 100.000,- Ft-os minimálbér, elvan ő az 63.000,-Ft-tal.
    2.) Nem kell a villamosenergia árának 10 %-os csökkentése; jó neki, ha a francia, német állam, amely a magyar energiaszolgáltatók fő tulajdonosa, milliárdokkal gazdagítja saját polgárait a hazánkban igen magas áron tartott óriási profit következtében. A lakosság több, mint fele inkább rendszeresen tartozik az áramszolgáltatóknak és kifejezetten támogatja, hogy 4-500 %-os büntetőkamatot fizet.
    3.) Nem kell a nyugdijasoknak a 14. havi nyugdij, azt ők önérzetesen visszautasítják,
    4.) Nem kell az 50 %-kal felemelt, a mindenkori jegybanki alapkamat (jelenleg 6 %) + 1 % kamatú diákhitel; neki elég a 300.000,- Ft 12 %-os kamatfizetési kötelezettséggel.
    5.) Nem kell, hogy a kormány közösségi pénzből hozza helyre, építse újjá az árvizek során tönkrement, összeomlott házakat, inkább kedvezményes kamatozású hitelből kivánja a károsult egyén ezt a problémáját megoldani.
    6.) Nem kell neki a garantáltan ingyenes egészségügyi alapellátás.
    7.) Nem kell a lakáshitelek után újból bevezetendő évi 240.000,- Ft-os adókedvezmény.
    8.) Nem kell a kismamáknak, családoknak a gyermek 8 éves koráig igénybevehető GYES (kifejezetten megelékszik azzal, hogy csak a gyermeke 3 éves koráig kapja.
    9.) Nem kell a gyógyszergyártókkal történő megállapodás után stabilizált gyógyszerár sem. Kifejezetten ragaszkodik ahhoz, hogy 2-3 havonta 4-5 %-kal emelik azt.
    10.) Nem kell a családi adókedvezmény; bőven elég volt a "duplájára emelt családi pótlék", amely valójában nem más, mint a családi pótlék és a rendszeres gyermekvédelmi támogatás összevonása.
    11.) Nem kell a kisebb államapparátus, kifejezetten ragaszkodik ahhoz, hogy egy-egy minisztérium dupla létszámmal, dupla költségvetésből garázdálkodjon.
    12.) Szociális bérlakást azt meg nagyon-nagyon nem kér (az elmúlt 4 évben talán 2 db készült), inkább az utcán vagy egy kereső családtag fizetésért albérletben lakik.
    13.) Nem kell neki, ha jogszabály garantálná, hogy a magyar föld külföldinek nem eladó. Kifejezetten lelkesedik azért, ha írek, franciák, hollandok, spanyolok megveszik 100.000,-Ft-ért a birtokát, majd parlagon hagyják és ezután vásárolhatja a rothadt, büdös, ehetetlen, lefagyasztott 3 hónapos génkezelt paradicsomot dupla árért.
    14.) Azt meg különösen elutasítja, hogy a határon túli magyarok is magyar állampolgárságot kapjanak (azt mondja: "azok ott rohadt román cigányok... fúj")
    15.) Nem kell a mozgáskorlátozottnak a növekvő távmunkavégzés és kisgyermeket nevelőknek a részmunkaidős állás sem.
    16.) Nem kell a gyógyvízzel rendelkező kistelepüléseknek az állami támogatással készülő gyógyszálló, nehogy fellendüljön a falusi turizmus.
    17.) Nincs szüksége a vállalkozóknak (a be nem jelentett munkásoknak meg pláne nem) a 10 %-os tb járulékcsökkentés sem.


    Falcon60 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 483
    Jumó Creative Commons License 2006.04.12 0 0 482
    Falcon60 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 481

    IGEN!

    IGEN - IGEN!  Megcsinálták!!

     

    Falcon60 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 480

    Rossz helyen a tábla...

    Géza56 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 479

    Figyelmesen végigolvastalak, és némileg vissza kell magam fognom. Nem kezdek így annak bizonygatásába, hogy az MSZP háza táján sem kizárólag "makulátlan angyalok" gyülekeznek, érvényes rájuk is "a minden szentnek maga felé hajlik a keze.". Persze van különbség abban is, mire mozdul rá a média és mikor hallgat mélyen. Erről nem érdemes vitát nyitni.

     

    Maradjunk a tényeknél, MSZP országos lista 2 336 708 szavazat, (43,21 %), FIDESZ-KDNP országos lista 2 272 982 szavazat, (42,03 %) a különbség mindössze 63 726 szavazat  (1,18%) Ha jól látom, ez a kettő együtt az országban véleményüket vállalók (az összesen 67,83 % résztvevő) döntő többsége, közel fele-fele arányban.

     

    Problémám: Talán ideje lenne befejezni egymás "froclizását", a két különböző vélemény erőltetett egymásnak feszítését. Érdemesebb lenne most már a gazdaság építésével és fejlesztésével is foglalkozni, keresve ebben a közös érdekeket.  Higgadtabban!

     

    Lásd: Én elkötelezettségem ellenére elismerően gratuláltam helyben, majd aggodalmamnak adtam hangot országosan a "narancsos bukta" bulvárszintje miatt. Kritikáidban bizonyára van igazság, még ezt is elismerem. Viszont az is biztos, a sportszerűség Fair Play díjára nem a "nép nem hülye" és nem is a "narancsos bukta" ötletével kellene pályáznia a nyertesnek, ha egyáltalán kívánja ezt a trófeát is elnyerni.

     

    Hatvanban lefutott ez a kör, abban most már csak reménykedni lehet, hogy Érsek Zsolt képviselő úr (Akit a jó Isten éltessen névnapján!) nem csak saját választóinak, hanem az egész térségnek az érdekeit fogja az eddiginél is nagyobb pragmatizmussal és nyílsággal képviselni.  

     

     

     

     

     

    Előzmény: Jumó (478)
    Jumó Creative Commons License 2006.04.10 0 0 478

    Egy megfontolandó kritika:

     

    "Megmondom neked, mik és kik miatt áll itt a fidesz!

     

    - 3.2 millió polgáros konzultáció

    - nem volt 9 szolgálati autója

    - nem panelprolizott senki

    - nem volt taggyűlés

    - 1.5 millió ember a Kossuth-téren

    - nem törtek be az MSZP szerverre

    - nem ők támogatták a Vizslát

    stb...

     

    Plusz hab a tortán a megélhetési keresztény Semjén, a kedves Dr. Mengele, a síkhülye Tompika, a paranoiás Kövér, a pofátlan Szíjjártó, a kiflicsücskös Selmeczi, és folytathatnám Répássyval, Rogánnal.

    De minek?

    A nép nem hülye, a nép emlékszik Torgyánra a chilei cseresznyével, a dokumentumos Szabadira, a násztáncra a Zsírtáltossal, a "mozduljunk, ha mozdulni kell" polgári körökre, a kokárdázásra, a minden állami rendezvényen megjelenő sípos tüntetőkre, az erdélyi magyarság megosztására.

     

    A nép nem szeret félelemben élni. A nép nem szereti a Bayereket, a Lovasokat, a kriptokommunista Kerényiket, a hatalommániás Szűrösöket, Csintalanokat, Pozsgaykat.

    És a népet nem lehet leváltani.

     

    Nota bene: a Fidesz egyedül soha a büdös életben nem nyert választást.

    És most már nem is fog."

    Előzmény: Géza56 (476)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!