Keresés

Részletes keresés

birdhunter Creative Commons License 2005.10.07 0 0 333

De sajnos ezek a pointerek már mind nyugdíjasok

Előzmény: dreamypoi (328)
Julcsika11 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 332

Egy hibás felépítésű kutya alkalmatlan a munkára, ezt szerintem minden tenyésztőnek tudni kéne. Anno erre találták ki a kiállítást, nem csupán passzió. (Más kérdés, hogy mára néhányan elfeledkeztek a fajták eredeti rendeltetéséről, de ezek szerintem nem a magyar pointer tenyésztők.)

Az pedig hogy a pointert nem a hazai társasvadászatokra találták ki, nem a fajta és nem a tenyésztők hibája. Ezért senki se várja el tőlünk, hogy foltos bundájú, és kontinentális vizsla agyú kutyákat tenyésszünk. Ha ez a magyar vadászoknak nem felel meg kénytelenek lesznek más fajtát választani.

Előzmény: birdhunter (330)
Julcsika11 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 331

Nekem két kutyám van csak, egyik sem munka champion ugyan, nem járunk külföldi field trial-okra, mostmár magyarokra is csak nézelődni. De mindkettőnek van munkavizsgája, field trial-on, és erre büszke vagyok.

A területekről pedig csak annyit, hogy hiába hemzseg a vad, egy budapesti egyetemistának sem az idejéből, sem pedig az ösztöndíjából nem futja, hogy ezeket az állítólag remek területeket, hetente többször felkeresse.

Ettől függetlenül nagyon fontosnak tartom a munkát, de nem kell rögtön rásütni az emberre a lustaság bélyegét. Én is naponta járok ki a kutyáimmal a közeli erdőbe, és azt gondolom ők ugyanúgy élvezik a szabad futkározást, mintha FT-ra képezném őket, és pointerhez méltó teljes életet élnek.

Sőt nem kis betonkennelben tartom őket, mint ahogy az igazi nagy FT-os kutyákat szokták, hanem igazi családtagok.

Tehát fontos a munka, mert igazi vadászösztönök nélkül nem pointer egy pointer, nem elhanyagolható azonban a kiállítás/küllem sem. Én legalább is nem szeretnék egy olyan poit sem a kertemben látni, ami nélkülöz minden eleganciát, nemességet és kedvességet. Az egy foltos vadászkutya, de nem pointer. (Akkor inkább egy kedvedves, szeretnivaló keverék.)

Azt hiszem most már mindenki kitalálta, hogy én is a dual purpose pointerekre szavazok.

Ja és Benáról még annyit, hogy azt hiszem én elég jól ismerem őt és a gazdáját is, és még egyszer sem láttam, hogy a gazdi egyszer is bántotta volna, vagy hogy a kutya a félelem egy apró kis jelét is mutatná.

birdhunter Creative Commons License 2005.10.07 0 0 330

Nagyon figyelemre méltó az álláspontod. A célnak tényleg ennek kéne lennie.

De azért azt is figyelembe kell venni, hogy egy vadásznak elsősorban vadászkutya kell, míg a városi kutyatartónak egy szelíd szép társ. A kutya másik oldala nekik már kevésbé lesz fontos.

Előzmény: dreamypoi (326)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 329
Ja, mégegy, Mo-on nagyon kevés pointer születik (ebben az évben 5 törzskönyvezett alom), átlag 3-5 kölyök. Ehhez kell viszonyítani mindent.
Előzmény: birdhunter (325)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 328
A többi versenytípust is az eredmények alapján emlegetem, VAV, ÖTV, VMV, sőt Főversenyen eredményes pointerek is voltak és vannak az országban. (Ebből írtam az első diplomamunkámat, foglalkoztam vele eleget.) Természetesen ez ritkább, de hozzátenném, hogy a többi fajtához képest, nem az állomány nagyságához képest. Hozzátenném  még azt is, hogy ezek a kutyák általában szépségchampionátussal is rendelkeznek, gyakran nem is egyel.
Előzmény: birdhunter (325)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 327

Igen, Royale kiváló kutya, de szegény rajta kívülálló okok miatt nem tudott eredményt elérni itthon. Kár érte, értékes kutya.

Előzmény: casmari (322)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 326
Válasz neked is és hugart-nak is! Nem igaz, hogy a ringben szaladgálni könnyebb!!! Kiállításon eredményt elérni könnyű, ha van egy szép kutyád, amelyhez kell tartozzon egy jó idegrendszer, hogy jól mutassa magát kiállításokon, de a szép kutya hosszú, és nehéz tenyésztői munka eredménye. A munka és a küllem régi vita. A fajták érdekében, egyik sem szabad, hogy fontosabb legyen a másiknál. Aki mindkettőben eredményes, az tényleg sikeresnek mondhatja magát, aki az egyikben csak, az már a másikból vereséget szenvedett! Nem mehet a küllem a munka rovására és fordítva sem. Szakmailag (ezt úgy mondom, mint agrármérnök és mint vadgazda mérnök hallgató) a jó kutya legyen szép is. Sokan, akiknek kevésbé szép kutyáik vannak, eldöntik, hogy "én munkakutyás vagyok", a szép kutyával rendelkeznek, kimondják "engem nem érdekel a munka". Szerintem mindkettő hibás hozzáállás.
Előzmény: casmari (315)
birdhunter Creative Commons License 2005.10.07 0 0 325

Bocsánat, nem akartam senki sem megbántani. Amit tudok (itt írtátok a topicbam, még talán te is!), hogy ugyanaz az 5-6 kutya versenyez a magyarországi rendezvényeken. Ebből 1-2 ér el eredményt. Lehet, hogy tényleg rossz forrásból merítkeztem. (topic) Legközelebb elmegyek az aktuális munka rendezvényetekre (mikor lesz?) és akkor már lesz személyes tapasztalatom is.

A mezei-vízi és mindenes versenyek felemlegetését kicsit erősnek érzem.

Előzmény: dreamypoi (323)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 324

Szerintem (és mások szerint is, akik együtt versenyeztek Benával), a kutyának jó a kapcsolata a vezetőjével, a gazdája szereti őt. A munkájáról annyit jegyeznék meg, hogy az igaz, hogy szépen dolgozik, de tudomásunk szerint az volt az egyetlen sikeres futása, bár az igaz, hogy nem indult sokszor, és még fiatal, előtte az élet, és az az eredmény tényleg egyedülálló.

Az pedig tény, hogy a kutya munkája nagyban függ attól, van-e lehetősége a gyakorlásra. Ez határoz meg mindent. Szerintem a rangsor részben automatikusan a felnevelés alatt, a munkára való kiképzésen kívül kell kialakuljon, nem csak a munkában van rá szükség, hogy a kutya tudja, hol a helye. Ezt a harcot nem a munka kiképzésnél kell megvívni.

Előzmény: birdhunter (321)
dreamypoi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 323

Már megint újabb kívülálló, aki osztja az észt arról, amivel nincs tisztában!

Kedves birdhunter, ez a kijelentésed tudatlanságra vall!!! Bena valóban egy jó kutya (és szép is), fantasztikus volt, hogy ilyen szép eredményt ért el, de rajta kívül jópár kutya van, volt és lesz is, aki éveken át, sikeres versenyzője a Field Trial-oknak. A szetterekről én nem beszélek, hiszen nagy részük kivonta magát a munka kérdés alól. Viszont a magyar pointeresek büszkén elmondhatják, hogy mind kiállításokon, mind Field Trialokon, sőt vízi-mezei és mindenes versenyeken is kiválóan megállják a helyüket. A legnehezebb a dual purpose tenyésztés (munka és kiállítás), ez az igazi kihívás. Nem igaz, hogy Európa a munkára figyel, ilyen kijelentést nem szabad tenni, mivel valószínúleg Te csak a munka irányban vagy ismerős. Nem tartom helyesnek az elvakultságot, egyik, vagy másik irányban, az ilyesmiből nem sül ki semmi jó, és nem a fajta érdekeit szolgálja. Neked is javaslom, pontosan tájékozódj egy témában, mielőtt nyilvánosság előtt véleményt mondasz róla.

 

Előzmény: birdhunter (311)
casmari Creative Commons License 2005.10.07 0 0 322

Szia Hugart!

A Bena ,anyukàja igen F-import kutya ami tolem szàrmazik.Royale de la sylve de janus.Dysplàzia  A mentes szuka.Royale apukàja az meg F-orszàg egyik legjobb Field Triàlos kutyàja volt. Jump des Pisés.

üd:CASMARI

Előzmény: HUGART (319)
birdhunter Creative Commons License 2005.10.07 0 0 321

Én ezzel nem értek egyet. Szerintem nagyon sok jó hely van és elég sok madár. (igaz nyuszi is van bőven) Csak 4-5 ember miatt nem érdemes elkezdeni a szervezést.

Én amikor láttam Benát akkor mindig jól teljesített. Még nem láttam tőle olyat, hogy kiverte, vagy kihagyta volna a vadat. Persze a nyulat ő is megkergeti, mert még elég fiatal és nagy benne a lendület (ezért kell kicsit visszafogni) de ha meglesz a rutin akkor még sok örömet fog szerezni gazdájának. Tudot a pointer (és a többi vadászkutya is) olyan mint a kötél. Az a jó ha húzni kell, mert tolni nem tudot. És 2 évesen inkább kergesse le a futó nyulat a térképről mint, hogy bambán nézze mi is az.

A nevelésről meg annyit, hogy a kutya falkaállat. Ezért meg kell vívni a harcot a pozíciókért. Láttam én a topicba irogató gordonos lány kutyáját versenyen, hogyan csinál hülyét (bocsánat hugart) a gazdájából. Hiányzott a kemény kéz. A lényeg, hogy ok nélkül soha ne büntessünk és a sikeres feladat megoldás után azonnal dicsérjünk.

Előzmény: mokic (317)
birdhunter Creative Commons License 2005.10.07 0 0 320

Szerintem őt láttam többször versenyezni Szlovákiában. Barátaimmal sok versenyt néztünk meg, mert vadászatra igazán alkalmas angol vizslával csak ott lehet sűrűn találkozni. Eléggé szeszélyes kutya. Volt amikor csak úgy repült a mezőn, de bizony volt, hogy csak az egerek érdekelték. Valószinűleg későn kezdted el a munkát vele és ezért maradt konok és önfejű. Bár az általam ismert gordonok többsége ilyen. De ezért jó velük vadászni. A jeges vízbe és a sűrű bozótosba is gond nélkül bemennek az apportért. Tényleg a tied apportíroz?

 

Érdemes lenne a magyarországon field-trialozó lelkes kis pointer csapatnak kipróbálni a szlovákiai versenyeket. Sokat lehetne tanulni északi szomszédainktól. Honnan ismered ilyen jól Benát? 

Előzmény: HUGART (319)
HUGART Creative Commons License 2005.10.07 0 0 319

Igazad van kutya függő, hogy milyen nevelést kell alkalmazni. Az azonban tény, hogy egy jó angolvizslát inkább vissza kell fogni - ez nem mindig tűnik humánusnak, a Jilly féle könyvben van néhány érdekes sztori, amit a kiképzés közben tapasztaltakról írt. Érdemes elolvasni!!! Általában a jó idegrendszerű kutya könnyen kiheveri ezt a fajta képzést, bár ha nem muszály, akkor inkább ne alkalmazzák.  

 

Bena a Vadászfai kennelben látta meg a napvilágot és tavaly 1,5 évesen (azt hiszem) 7. lett a vizslavilágbajnokságon Szlovákiában. Ő volt az egyetlen azt hiszem, aki az angol vizsláknál a magyar csapatból eredményt produkált és tényleg büszkék lehetünk rá. A mamája egyébként francia import, a papája meg a cseh vonalat képviseli. Szerintem egy jó kutya. Szerintem Bena nem igazán fél a gazdájától, aki szerintem nem egy brutális vadállat. Ahogy én megismertem nagyon imádja őket, mármint a kutyáit. Ő egyébként hivatalos vadász, így neki könnyebb dolga van a kiképzésnél. Bena egyébként az első olyan magyar tulajdonú kutya (angol vizsla), aki 2001 óta külföldi versenyen eredményesen szerepelt. Csak dicsekvésként: akkor Hugó, az öreg kutyám ResCACIT, CACT lett egy szlovákiai field trialon. Bocsánat azoktól, akik esetleg közben eredményeket értek el, de nekem csak ezekről van tudomásom.

 

Abban igazad van mokic, hogy vannak napok amikor kevésbé jól megy egy kutya. Ők nem gépek és lehet nekik is rossz napjuk, de ez nem jelenti azt, hogy nem jó kutyák.

Ezért jók azok a versenyek, amelyek több naposak, mert itt (főleg a fiatalabb kutyák) napról napra más-más teljesítményt nyújthat a kutya. Ez sajna nálunk nem valósul meg, bár volt részetekről 1-1 kísérlet, csak az érdeklődés volt csekély. A szerencsén pedig tényleg sok múlik!!!

Előzmény: mokic (317)
HUGART Creative Commons License 2005.10.07 0 0 318

Szia!

 

Köszi az infót. Még egy kérdés, hogy csoportonként osztják ki a címeket, vagy a nap végén van egy összevetés és a csoportokban legjobban teljesítő (kitűnő) kutyák futnak együtt?

Egyébként fantasztikus lehet ennyi angolvizsla egy helyen.

 

Nem szerettem volna összehasonlítani az itteni és ottani körülményeket. Fo egy kicsit nagyobb Mo-nál :-))) Sajnos igaza van mokicnak, hogy kevés a madár, bár szerintem azért vannak jó területek. Az is baj, hogy nálunk a kevés miatt nagyon költséges lenne, ha verseny előtt annak a pár kutyának 10-20 madarat kihelyeznénk.

 

Egyetértek azzal a véleményeddel, hogy az lényegesen könnyebb (bár azért vannak kivételek) körbefutni egy szűk ringben, mint a mezőn teljesíteni. Azért nem szabad elitélni azokat sem, akik ezt a formáját választják a kutyázásnak. Ők egy kicsit kényelmesebbek. Az azonban tény - saját kutyáimból kiindulva - hogy ezek a kutyák sokkal boldogabbak, ha a munkáról van szó, mintha a kiállítási ringben kellene körbe-körbe szaladgálni. Az öreg kutyámat, ha kiviszem a mezőre, igaz, hogy lassabban, de ugyanúgy megy mint régen és "megörül" érte, a kiállításon való körbe-körbe rohangálást viszont utálja: makacs, nem megy körbe, kirángat a ringből, stb. Mondjuk, nem is egy showkutya:-)))

Előzmény: casmari (316)
mokic Creative Commons License 2005.10.06 0 0 317
Szerintem nem csak a kutyák a hibásak, sajnos nem sok olyan hely van itthon, ahol kedvezô feltételek vannak a FT-hoz és szívesen is látnak egy ilyen rendezvényt (sok a nyúl, kevés a madár). Gyakorolni sem lehet mindenhol, szerencsés, akinek van kijelölt területe, ahol taníthatja a kutyáját... Benáról annyi a véleményem, hogy büszkék lehetünk rá, mert szép sikert ért el, de van amikor ô sem mutat semmit, ez függ a szerencsétôl is. Amúgy nem biztos, hogy a durva nevelést minden kutya elviseli, és minden gazda él vele. Szerintem Bena láthatóan tart a gazdájától. Nem biztos, hogy a siker ennyire fontos.
Előzmény: birdhunter (311)
casmari Creative Commons License 2005.10.06 0 0 316

Szia Hugart!

Pontosan megfogom nezni hogy hol vannak leirva a versenyek es felfogom tenni ide azt a honlapot. Itt F-ban most kezdödttek el a nagy öszi versenyek, amik novemberig tartanak.Majdnem minden harmadik nap verseny van, ahol kb 200-250 kutya fut naponta. Persze soha nemszabad a Magyarorszàgi viszonyokhoz nézni , mert itt is màs és ott is.Itt nagyon nagy az àllomàny, és imàdjàk a gazdik ezt a sportot üzni.

üdv:casmari

Nàllunk mindenféle területen üzik ezt a sportot, nem csak a siksàgon ,hanem a fenyves sürübb erdös részeken.Van vadnyul is persze.Amugy verseny elött reggelente koràn teszik ki a vadat, és ugy 10 kor kezdik a futamokat csoportonkent amiben 10-12 kutya szokott futni.

A verseny elött kb 1 honappal kell benevezni, mert különben nem lesz helye az embernek , és sajnos akkor nemtud futni a kutyàja.

 

Előzmény: HUGART (310)
casmari Creative Commons License 2005.10.06 0 0 315

Szia!

Nézd én avval a véleménnyel vagyok ha valaki vàsàrol egy angol vizslàt vagy pointer,t  az nagyon jol tudja miert azt a fajtàt vàlasztotta.Van aki a ringben szeret körbe -körbe rohangàlni, mert az sokkal könnyebb ,és van aki a mezön szereti megmutatni vajon mit is tud a kutyàja. Ha ugy nézzük a FIELD TRIAL  az egy sport , es azok probàljàk ki kutyàikkal akikben megvan az akarat, es a fajta irànti bizalom munka részen.Igaz varàzsolhatunk egy jo pointert amiböl jo hàzi kedvencet csinàlunk,szoba kutyàt , de nem hinném,hogy az a kutya olyan boldog lenne, mint a tàrsa akit vadàszatra , vagy a bàrmilyen munkàra hasznàlnak. Ugyanis a pointer egy csodàlatos fajta, ugyan ugy mint a többi angol fajta. Imàdnak futni, stb..  ! Ha meg van egy szep kutyànk ,amivel mehetunk kiàllitàsra,  akkor az legyen jo munkàban is.

Ez a (Bena )  kicsoda ??

üdv:casmari

 

Előzmény: birdhunter (311)
mokic Creative Commons License 2005.10.06 0 0 314
Nagyon örülök, hogy meglett a kis "szökevény". Elolvastam, amit írtál, azt hiszem át tudom érezni a gondolataidat. Én elhiszem és már Evy is mondta régebben, hogy nagyon várjátok Zoét. Én mondjuk nem vagyok annyira szigorú, mint Evy - joggal-, elôfordulhat ilyesmi és örüljünk, hogy megkerült. Sajnos tényleg nagyon megviselte ez a "kaland" szegényt. Hát ami nem volt szimpi, hogy úgy t?nt, nem meritek vállalni, ez nem volt szép... Bár a helyetekben én is féltem volna dreamypoitól, de ilyenkor ELSÔ A KICSI!!!, akármennyire is szégyenli az ember. Beszéltem dreamypoival, azt fogja tenni, amit jónak lát és ami a kicsi érdekeit szolgálja, ebben biztos vagyok. A személyes véleményem pedig az, hogy én adnék nektek még egy esélyt, mert szerintem nem esnétek ismét ugyanebbe a hibába -de nem én döntök-. Biztos nagyon szeretnétek Ôt. Szorítok, hogy Evy szíve meglágyuljon, és visszakapjátok. Ha így történik VIGYÁZZATOK RÁ! (hosszú póráz..., mert ilyen korban még kiszámíthatatlanok...)
Előzmény: woolfiezooey (308)
HUGART Creative Commons License 2005.10.05 0 0 313

Szerintem itthoni állomány elég jó munkatulajdonságokkal bír, de ebben a pointeresek megerősítését kérem (mint korábban írtam nekem gordonom van). Tény azonban, hogy kevesen mennek ki külföldre versenyezni, inkább a kiállításokon lehet látni őket.

Előzmény: HUGART (312)
HUGART Creative Commons License 2005.10.05 0 0 312
Szerintem azért ezt így karakterisztikusan kijelenteni nem szabad. Tény, hogy az angol vizsláknál is, mint a többi munka kutyánál, elkülönül a show és munka vonal, de szerintem ez még a pointernél és a gordonnál a legkevésbé szembetűnő.
Előzmény: birdhunter (311)
birdhunter Creative Commons License 2005.10.05 0 0 311
A field-trial nem erőssége a hazai angol vizsla állománynak. Vannak üdítő kivételek (Bena) de alapvetően mindenki kiállításra jár. (nézd meg milyen eredményesek kiállítási vonalon a magyar tulajdonú kutyák) Kár, hogy Európa igazából a munkára figyel.
Előzmény: casmari (307)
HUGART Creative Commons License 2005.10.05 0 0 310
Milyen népes a mezőny? Milyen gyakran vannak versenyek? Hol lehet megtalálni a versenykiírásokat? Hol és mikor kell nevezni? Milyenek a területek? Sok vad van? Nyuszi?
Előzmény: casmari (307)
HUGART Creative Commons License 2005.10.05 0 0 309

Szia!

 

Sajnos mi nem megyünk, bár mi gordonban utazunk. Most más családi projektek futnak és már nem merünk ilyen messzire elindulni. Amúgy is még csak nézőként mennénk, mert az öreg kutyám 10 és fél éves, a kicsi meg másfél. Egyébként utána lesz a gs európa bajnokság is, emlékeim szerint ugyanott. Te mész? Ahogy elnéztem szinte valamennyi angolvizsla képviselteti magát a csapatban.

 

Tőlünk nem tudom, hogy megy e valaki. A hétvégén összesen 4-en voltunk a field trialon abból egy ami fiatal kutyink volt és derbyben indultunk volna. Sajnos itthon nem annyira népszerű ez a tevékenység: kevés kutya (azok is pointerek főként) és kevés verseny:-(((

Előzmény: casmari (307)
woolfiezooey Creative Commons License 2005.10.04 0 0 308

Meglett Zooey. felesleges a sok írásjel, hiszen úgysem fejezi ki, h mi az érzés. Meglett: megkönnyebbülés, öröm, nem feledve az elmúlt napokat, éjszakákat, telefonokat, az utolsó momentumot, amikor még láttam, h lebegnek a fülei. Nem feledve az önvádat, a lelkiismeretfurdalást. Megtörtént, ez mindig életem része lesz, más lesz, ha látok egy kutyát kereső hirdetést, ha a Nagyréten sétálunk....sok minden más lesz -még mindig nem raktam el a kutyapelenkát. Más lesz, akármi is történjen Zoéval - hiszem, h a legjobb, hiszem, h az, ami neki jó, és jó kis kutyaélete lesz. Megtörtént, 'jó' véget ért, legalábbis egyelőre.

Volt időm gondolkodni az elmúlt pár napban, szeretnék még pár dolgot megemlíteni, még ha talán OFF is kissé.

 

Nem ismerek a pointeresek között ennél nagyobb nyilvánosságot, ezért itt kérek elnézést a tenyésztőtől -ne haragudj, dreamypoi-, h nem szóltam neki. (Jómagam senkinek sem mondtam el, egyszerűen nem beszéltem róla, képtelen voltam, ill. egyszer kérdésekkel kihúzta belőlem valaki, aki nagyon sokat segített, s kinek hálával tartozom.) Ezer okot, indokot, ürügyet tudnék most írni, h miért nem szóltam neki, de egyik sem mentség. Elnézést kérek!, itt nagyot hibáztam. (Amikor meglett, ő volt az első, de akkor már sokadik pánikon voltunk túl.) Ez felelősségvállalás kérdése is; én tanítok -hitem szerint nevelek is-, s mindig első az őszinteség, igazság és a felelősségvállalás. Ez nem azt jelenti, h nem vállalnám, vállalnánk a felelősséget, hogy nem voltam őszinte, hanem, hogy amikor egy olyan szitu volt, amikor az első pont az lett volna, h valakit értesítsek, akkor nem tettem meg. Még a szemébe sem tudtam volna nézni. Hihetetlen.

 

A póráz nehéz dolog, nem tudom, mi lett volna a jó megoldás, még ha utólag azt is mondom, h pórázon kellett volna lennie....de. Nem tudom. Őszintén nem tudom, bár utólag tuti, h pórázon kellett volna lennie.

 

És ezúton is köszönöm mindenkinek, aki drukkolt, aggódott, telefonált, telefonált ide-oda, plakátot készített, ragasztott, mozgósította kapcsolatrendszerét, szólt pár jó szót -még ha nehezen viseltem is az emberekkel való kommunikációt. Nem is beszélve a hölgyről, aki megfogta a kuszit. Köszönöm mindenkinek. Köszönök mindent.

 

Visszaolvasva kicsit nyálas talán, de nehéz kifejezni  pontosan a gondolatokat; hm, meg kell várni, míg kicsit lecsöpög és utána elolvasni.

 

Ui.: Zooey arról szól, h mindenkiben, mindig, minden körülmény között meg kell látni az EMBERT. Gondoltam, h idézek a könyvből (J.D.Salinger: Franny és Zooey, Európa), de nem teszem, hiszen ez a lényeg, s lám, Zoe pár napja EMBEREKről is szólt. És ezt -minden ellenére- jó volt látni. És jó volt látni, ahogy a kutyás társadalom -pointeresek, ligetesek, kutyások- összefogtak, s ki-ki tette, amit tudott. Morbid, tudom, s mégis.

 

Jelen pillanatban kiszolgáltatott vagyok (talán túlzás a szó), de 'felnőttebb' is valahogy.Hogy mi lesz, nem tudom, nem is kell talán. Zoe meglett és remélem, reméljük, minden rendben lesz vele.

 

 

Üdv,

 

Gyuris Natália

 

casmari Creative Commons License 2005.10.04 0 0 307

Sziasztok! Megszeretném kerdezni ,hogy megy e valaki toletek a Champoinat du Monde Field Trial versenyre.  A verseny2005 Oktober 20-21-22 en lesz Danemark - ban. F-bol ezek a kutyàk mennek:

Ruba de pres nues A.S.M.

Sphinx de la croix gentilhomme. A.S.M

Sieff de l'escayole. P.M.

Pepin d' hurtevent.I.S.M.

Roxane clos des Vickings.G.S.F.

 

A field trial eredmeny ST-Front: 05.09.19 Angol vizslàk.

A csop: CACIT: Udson. RES.CACIT. Real d' aramont. P.F.

B csop. CACIT. Tham dhu du garnd valy. G.S.M. RES.CACIT.Tallie de l' enclos des jonguilles. A.S.F.

G. csop. CACT.Senorita de laouro .P.F. Res.CACT. Tenor de cayamil.P.M.

Pàrosban A csop. CACT. Sphinx de la croix gentilhomme.A.S.M.

B csop: Urko du haute de la detresse.P.M.

St-Front: 05.09.20 Angol vizslàk. field trial eredménye:

Solo: A csop. CACT .Timber du mas d' eyraud.A.S.M. RES.CACT. Stan de la vallée de fremur.P.M

B csop: CACT. Urtis de la chaume rigault. I.S.M RES.CACT.Tipo.P.M.

C csop: CACT. Talie de cayomil .P.F. RES.CACT.R'Elle. G.S.F.

E csop: CACT. Tchang de saint guillem de losac.P.F.

H csop. CACT: Rhum des landes du pech. G.S.M. RES.CACT. Twingo des landes du pech.P.F.

Pàros A csop: CACT. Sphinx de la croix gentilhomme.A.S.M.RES.CACT.Sieff d' escayolle.P.M.

CACIT. Sphinx de la croix gentilhomme.A.S.M. Res.CACIT.Urtis de la chaume rigault.I.S.M

 

Ha esetleg erdekel meg eredmény benneteket, nagyon szivesen leirom. üdv:casmari

 

 

 

 

woolfiezooey Creative Commons License 2005.10.04 0 0 306
MEGLETT!
Előzmény: mokic (304)
woolfiezooey Creative Commons License 2005.10.04 0 0 305
Szia,

én voltam, aki elvesztette Zoét (Zooey, Salinger után). Lehet, hogy könnyelműség volt, ott és akkor csak a nagy kutya volt a réten, akit Zoe árnyékként követett. (A réten mindig elengedtük, hiszen ismerőseink vannak ott, de mondom, amikor történt, csak négyen voltunk ott). Nem tudtuk, h kb 100-200 méterre tüzijáték lesz...és még valami, úgy hiszem, eléggé bánt minket a dolog, furdal a lelkiismeret, az önvád, az ezer 'ha....'. És ahogy látjuk, még sok embert. Hidd el, a legjobb szándék vezetett, amikor póráz nélkül volt. Persze hibáztathatsz, de nem leszünk beljebb, s hidd el azt is, mi jobban hibáztatjuk magunkat, mint ahogy gondolnád, vagy hibáztatni tudnál. Azt nem is mondom, h sajnálom, sajnáljuk. Reményeinket tekintve egyetértünk: legyen meg, vagy legalábbis kerüljön nagyon jó megtalálóhoz. Mindenesetre leadjuk az összes környékbeli állatorvoshoz is az adatait.
Előzmény: mokic (304)
mokic Creative Commons License 2005.10.04 0 0 304
Sziasztok! Sajnos nem tudtunk menni, mert elkaptam ezt a járványt és nagyon szarul voltam. Pedig készültünk nagyon :-((( Remélem jól sikerült :-))) Hallom mi történt, elveszett Zoe. Semmi hír felôle? Mondjuk privát véleményem, meg a körülményeket sem ismerem, de három nap után nem könnyelm?ség elengedni egy ekkora kutyust ott, ahol egy csomó ember és kutya mászkál? Remélem nem lett semmi baja... az még a jobbik eset, ha egy becsületes megtaláló hazaviszi :-((( Nagyon sajnálom!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!