Keresés

Részletes keresés

segítő Creative Commons License 2008.03.29 0 0 805
Te ezt valóban komolyan gondolod, hogy mindössze ennyi?
...esetleg némi jutalékot is kapsz...???
Előzmény: BIstvan80 (804)
directrix Creative Commons License 2008.03.10 0 0 802
Amit írtál, az 1x is sok. Talán leállhatnál.
Előzmény: Maximol (801)
Maximol Creative Commons License 2008.03.09 0 0 801

Szia!

Ha vállalkozni szeretnél, ezt is nézd meg.

Kattints ide: www.passzivjovedelem.eu

Előzmény: bazsikaaa21 (792)
Maximol Creative Commons License 2008.03.09 0 0 800

Szia!

Tudom, hogy nem erre gondoltál, de azt éreztem, szívesen vállalkoznál. Kedezőbb, mint egy cégalapítás, és milliók sem kellenek az elinduláshoz.

www.passzivjovedelem.eu

Előzmény: alex RBD (797)
directrix Creative Commons License 2008.03.06 0 0 799

- Visszaolvasol;

- Kérdezel;

- Ügyfélkapun ránézel;

- Rákeresel;

- Keresel valakit aki segít (Problémától függően: Ügyvéd, könyvelő, adótanácsadó, stb.)

Előzmény: alex RBD (797)
zsol.t Creative Commons License 2008.03.06 0 0 798
Hello!

Bp-n keresnék egy rutinos, segítőkész könyvelőt, induló vállalkozáshoz. Az elején leülhetnénk másfél órára felvázolni a lehetőségeket. 100milliókról nincs szó sajnos:) Így nagy pénz a könyvelésben sincs.
Mail-em publikus.
Köszönöm előre is az érdeklődést.
alex RBD Creative Commons License 2008.03.06 0 0 797

Sziasztok

 

 

Nem tudnátok linkelni nekem egy oldalt, ahol körül tudnék nézni vállalkozások alapításáról?mármint hogy mik a feltételek pl.:BT-nek, Kft-nek, meg milyenek az adózások meg ilyesmi...szóval valami hivatalos oldal kellene, csak még nem bukkantam rá:)!

CostelloM Creative Commons License 2008.03.04 0 0 796

Segítő!

 

Bocsi csak most reagálok, nem voltam egy ideig itt.

Szóval tutti biztos, hogy okmányirodában voltam.:))

Mint kiderült nem sütödét nyitok, hanem cukrászdát. Végzettség nem kell hozzá. Nem szeretnék most konkrétumot elárulni, hogy mit is készítenék, de pl. én is keresgéltem neten, és ha palacsintázót nyítsz ahhoz sem kell cukrász ill. pék végzettség.

A másod állásos dolog, az halva született dolog volt részemről.  Gondolomtam maradok a jelenlegi helyemen, irodai alkalmazott vagyok. És délutánonként nyitok csak ki az elején.... de ez nem hiszem, hogy így működik.. :)

 

Még egy kérdésem lenne. Nem tudtok olyanban segíteni, hogy vállalkozás támogatást hol lehet igényelni, van -e egyáltalán ilyen?!?! :) vagy hasonló.

 

Köszönöm a segítséget!!

 

További szép napot!

directrix Creative Commons License 2008.02.15 0 0 795

Kivét alapvetően két dolog:

 

- Bizonyos ilyennek minősülő kiadások (részben vagy egészen - akár csak vélelmezetten is - magáncélú használat miatti, lásd: telefonhasználat, bérletek, stb.);

- Személyes munkavégzésre tekintettel a vállalkozásból havonta (értsd havi összesített értékben) kivett jövedelem ("mintha" munkabérként kapnád - de figyelem ez nem az!).

 

Az év végi - a vállakozás eredménye alapjáni - jövedelem (költségeket meghaladó bevétel) az vállakozási nyereség, ami után vállakozási nyereségadót (+ esetleg különadót), illetve osztalékadót kell fizetni (+ EHO -t).

 

Kft. 500 eFt -tal is alapítható (a 650 eFt gondolom az alapítási költségek miatti összeg akart lenni, de ez nem feltétel), de érdemes ezt átgondolni (melyik forma éri meg jobban: kockázatok, feltételek, várható kifutás, költségek, ezek leírhatósága, stb.).

 

Ha számítógépet állítotok össze azt kétféleképpen tehetitek meg. Vagy alapvetően már a kész gépet értékesítitek (értsd az összeszerelés nem jelenik meg a számlázásnál külön tételként), vagy szervízjellegű tevékenységként (is). A szervíztevékenység addicionális képzettségi követelményt indukál.

Előzmény: Törölt nick (793)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 794
De szerintem jobban jársz egy egyszemélyes kft.-éval, mint egy egyéni vállalkozással.
Igaz ehhez kell min 650eft. viszont cserébe teljesen külön tudod választani a magánvagyonodtól, és a kockázatodat is mérsékled.
Minden a vállalkozásoddal kapcsolatos költséget elszámolhatsz.
Az autó használatot is, abban az esetben, ha fenti cél érdekében használtad.
Az olyan eszközt,dolgot(pl, auto,telefon), amit magánhasználatra is tudsz, fordítani ott vagy nyilvántartást vezetsz a magán,és cégszerű használatról vagy "speciálisan kalkulált adókat" fizetsz a magánhasználat megváltására(cégautó adó,cégtelefon adó).
Keresni kell egy jó könyvelőt, aki pontosan smeri a szabályokat, és segít kikalkulálni, hogy neked milyen megoldás, és cégforma felel meg a leginkább !
Nekem is kéne egy ilyen !
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 793
A vállalkozói kivét az egyéni vállalkozásod adózott eredményéből (nyereségéből) az a rész, amit nem forgatsz vissza a vállalkozásba, "a személyes jövedelmeddé teszed", melyet a vállalkozói osztalék-adózás után szabadon felhasználhatsz saját céljaidra.
Valmi ilyesminek lehetne definiálni "sztem."

Előzmény: bazsikaaa21 (792)
bazsikaaa21 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 792
Üdv mindenki!

Olvasgattam a hozzászólásokat a forumon, mivel úgy néz ki, hogy érdekelt leszek ebben a "vállalkozósdi" dologban.
Heti 48 órában fő állásban dolgozom! Ez mellett szeretnék egyéni vállalkozó lenni. Nagyon gyerek cipőben jár nálam ez a dolog, igazából nemrég kezdtem érdeklődni erre-arra, ismerősöktől, érintettektől!
Kérdéseim a következők lennének:
-Mit jelent számomra a "kivét"?, mert azt már értem, hogy ha nem veszek ki, akkor nem kell utána fizetnem semmit, de ez pontosan mire való?, illetve ezt honnan tudom kivenni?
-Hallottam, illetve olvastam, hogy mivel van egy fő állásom, ezért nem kell fizetnem bizonyos járulékokat, mivel a munkáltatóm fizeti utánam ezeket. Mi marad mégis, amit fizetnem kell? Ez nagyjából mit jelent akkor, ha mondjuk havi 100.000 ft a bevételem?
-Számítástechnikai szolgáltatásokkal (számítógép összeállítás, javítás, fejlesztés), illetve honlap-készítéssel szeretnék foglalkozni vállalkozóként
Ezekhez kell-e valamilyen végzettség?, illetve ilyen esetben le lehet-e írni gépjármű használatot (kiszállás az ügyfélhez), vagy fenntartást?

A válaszokat előre is köszönöm!Remélem nem okoztam túl nagy fejtörést!
R Z 30 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 791

Sziasztok!

 

Van egy eladó KürtősKalácsos Autóm igény szerint munkalehetőséggel.

Beépített anyagok listája (felszereltsége) Belső méretek Hossz 3.6m Sz 1.9m M 2.3m 100 lit ívó víztartály külső feltöltővel, mennyezeti túlfolyóval 60 lit szennyvíztartály külső kifolyóval 3 Kw átfolyós rendszerű vízmelegítő 5 rétegű műanyag vízcső rendszer 2 medencés rozsdamentes mosogató+ kézmosó Bakelit vízálló, hőálló saválló Falburkoló anyag Oldalfalba építet kőgyapot hőszigetelő anyag Ipari PVC padlózat 600 légköbméter /óra mennyezet oldalfalba építet légelszívó berendezés Policarbonát kivehető ablak test Zárható beépítet polc és pult rendszer 220 Volt elektromos hálózat érintésvédelmi Hatósági engedély csatolva. 12 Volt belső világítás 80 Lit Hütőszekrény Mikrosütő Rozsdamentes belűről zárható külső ablak.Öltöző ,Bio Wc ÁNTSZ Büfé TEAOR 5530 engedély dekoráció vagy anélkül 20% tól HITELezhető Cégnek Magánszemélynek egyaránt. Holnaptól dolgozhat vele.  

Gázos Kürtőskalács sütő kemence + recept+Technologia.

2.800.000

06 70 256 0336

 

Képek Fotók itt  www.bufekocsi.atw.hu

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 790
Végre valaki, előre is köszönöm !
Közben már néztem, egy másik helyet.(de a probléma részben itt is fennáll)
Szóval, az átalakítást engedi, csak az azzal kapcsolatos költségekbe nem akar "beszállni".
Ami végül is, nem "baj", hiszen elszámolható későbbiekben a beruházás, csak a likviditás szempontjából érdekes.
No és persze azért, mert más valaki tulajdonának értékét növelem, amivel nincs is gond, ha megkapom az engedélyt, és amíg, vagy amitől fogva a hasznát én élvezem.
De mi van ha nem kapom meg a működési engedélyt, vagy a tulaj, úgy dönt, hogy ha már "félúton" vagyunk, akkor majd ő nélkülem megy "tovább".(Ez csak a legrosszabb eset végiggondolása, nem feltételezem róla,mert nagyon szimpatikus embernek tűnik )
Nem vagyok jogász, nem tudom, hogy egy előszerződés mennyire "erős irat" ha esetleg a legpesszimistább lehetőség előfordulna.
Voltam ÁNTSZ-nél informális igent kaptam egy dologra, ami törövényileg nem 100%, de a kedves hölgy azt mondta, hogy jó lesz így.

Más:
Tudja valaki, hogy BKV utasforgalmi adatokat hol lehetne neten fellelni ?
Előzmény: directrix (783)
kzt Creative Commons License 2008.02.12 0 0 789
Pl kiprobalhatnad sumakolas helyett az adofizetest, hatha neked is sikerul... bar adot csalni valoban sokkal jovedelmezobb (legalabbis addig amig az APEhnek eszebe nem jutsz) foleg ha talalsz megfeleloen egyutterzo es segito konyvelot hozza.
Előzmény: pozsoka (788)
pozsoka Creative Commons License 2008.02.12 0 0 788
Már 8 éve feketén csinálom és eltartom belőle a családot,de ha havonta ennyit kell az államnak csengetni,akkor már nem lesz biztos a megélhetés.Megszoktam a szabadságot,nehéz lenne másnak dolgoznom,de a végtelenségig nem csinálhatom illegálisan,ezért keresek valami emberi megoldást.
Előzmény: segítő (787)
segítő Creative Commons License 2008.02.12 0 0 787
Ezt most talán meg is lehetne játszani, ha a nyugdíjas hozzátartozó merészeli vállalni helyetted a felelősséget, mert ő lesz az aláíró, pénzkezelő...stb jogilag.
DE!
A 4 órás részmunkaidő félnapot ér majd a nyugdíjadban is és a táppénzedben is...

Megéri?

Minek akarsz vállalkozóként dolgozni, ha a vállalkozás nem bír Téged eltartani?

Olyan vállalkozási forma nincs, ahol ne kelljen járulékokat fizetni
Az a fekete munka.
Ahhoz meg nem kell vállalkozás...!
Előzmény: pozsoka (786)
pozsoka Creative Commons License 2008.02.12 0 0 786
Esetleg nyugdíjas hozzátartozó nevén fut a vállalkozás,én pedig 4 órás alkalmazottként szerepelek,vagy valami hasonló.
Előzmény: pozsoka (785)
pozsoka Creative Commons License 2008.02.12 0 0 785
A vállalkozókedv weboldalon azt írják,hogy lehet kérvényezni a kettős szórzó elhagyását,de vajon el-e fogadják?Igazábol arra vagyok kiváncsi,van-e valami kiskapu,ahol minimalizálni lehetne a befizetéseket.
Előzmény: directrix (784)
directrix Creative Commons License 2008.02.12 0 0 784

Nem ismerem a keretfeltételeket, de az biztos, hogy a kezdő egyéni vállakozóknál a járulékok alapja a minimálbér mértéke (értsd itt nincs kettős szorzó!).

 

Ha az üzlet ezt sem viseli el (1 éved van/lesz a felfutatásra!), akkor mondj le róla.

Előzmény: pozsoka (782)
directrix Creative Commons License 2008.02.12 0 0 783

Ballagj be az ÁNTSZ -hez és kérdezd meg személyesen.

 Ugyanis a nagy pecsétet ők ütik rá, már pedig ha őnekeik - bármi is - nem tetszik, akkor max pereskedni tudnál, az pedig senkinek sem érdeke.

 

Üzlet átalakítása: Két dolog van amit nem látok. A tulajdonos egyáltalán nem hajlandó enegedni az átalakítást (és ez esetben ezt te sem fogod tudni megtenni), vagy csak nem akarja betudni azt a bérleti díjba (ez esetben a saját kockázatodra belevághatsz).

 

Az eslő eset sztornó, mondj le  adologról. A második esetben pedig neked kell döntened, hogy ezt elfogadod-e.

 

Ha pedig bukik a dolog (nem jön be), az értelemszerűen mindenképpen a te kockázatod lesz, akár beszámíthatod a bérleti díjba az átalakítást, akár nem.

 

A levédésről pedig annyit, hogy ezt max a felmondási idővel (várható térülés idejére, mint minimális idővel) tudnád levédni, de ennek hátulütője, hogy ez esetben azt is el kellene érned, hogy ez csak az ő részéről álljon fenn, te ennél hamarabb is visszadhasd a bérleti jogot (mivel különben ez meg a te kockázatodat növeli).

Előzmény: Törölt nick (781)
pozsoka Creative Commons License 2008.02.11 0 0 782
Helló!
Szeretném legalizálni sírkő vállalkozásomat,de nem szeretnék magas járulékokat,adókat fizetni.Olyan jól nem megy a szekér,hogy ezeket könnyedén fizessem,mellékállásban pedig nem tudnék több megrendelést vállalni.Tudtok valami megoldást?
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.05 0 0 781
Szeretnék egy Fagylaltozót csinálni.Találtam is egy számomra elérhetőnek tűnő üzlet helyiséget, de.....(mert legalább egy mindig van):
A hely jelenleg biztos nem kapná meg az engedélyt az ÁNTSZ (részirűl :) ).
Az üzlet tulajdonosa hallani sem akar, az átépítés,funkciókialakítás költségeinek lebérléséről,vagy bárminemű konpenzációjáról. Ebből következik az, hogy fogalmam sincs, hogyan intézzem a dolgok menetét.
Ha én kihívom az ÁNTSZ megfelelő emberét, és az azt mondja, hogy ezt,meg ezt meg kell változtatni,és ha mondjuk ez kerül X százezer forintomba, akkor, hogyan invesztáljam be ezt az összeget, úgy hogy "le legyek védve" ?
És olyankor mi van,ha az átalakítás után sem bólintanak rá az engedélyre ?


80/1999(XII.28)GM-EÜM-FVM rendelet 20-27.§ II. 2,4.-ben foglaltakat maradéktalanul számonkéri az ÁNTSZ ?
Mint pl. 2,1 m magsságig mosható fal(gondolom ez polgári nevén a falicsempézést takarná), padlóösszefolyó az előállítás helyén(nincs), kézmosó a wc-én kívül.(jelenleg belül van ).

Ha még előtársaság sincs, akkor az engedélyezési eljárások költségeiről hogyan gyűjtsek bizonylatot(leírható-e egyáltalán?).

Találtam egy ilyet :"fagylalt előállítására és forgalmazására vonatkozó jogszabálytól való eltérés engedélyezése iránti kérelmek benyújtásához"
Ezek szerint van kiskapu ?
directrix Creative Commons License 2008.02.05 0 0 780
Több buktató van. Nekem egyszerűbbnek tünne, ha külföldön (EU) indítanál vállalkozást.
Előzmény: Zsoof (779)
Zsoof Creative Commons License 2008.02.05 0 0 779

Kedves mindenki!

Egy speciális problémám van, de mivel egyáltalán nincs tapasztalatom a magyar munkaeröpiacról és törvényekröl (külföldön telepedtem le fiatalként), ezért nagyon hálás lennék, valaki fel tudna kissé világosítani. Külföldön (EU) vagyok nyilvántartásba véve, van hallgatói jogviszonyom, lakóhelyem és munkaviszonyom is, és jelenleg hobbiként szeretnék könyvet fordítani magyarra. Magyarországon tehát nincs állandó lakóhelyem, sem munkahelyem, bár a személyimet továbbra is használom, van bejelentett lakcimem (magyarul a nyilvántartásban még benne vagyok). Állítólag csak számlaképes személy köthet magyar kiadókkal szerzödést, és a kérdéseim a következök:

 

- Érdemes-e nekem a vállakozói engedélyt megfontolni (egyáltalán jogilag lehetséges-e?). Nincs fordítói végzettségem és csak heti pár órában foglalkoznék ezzel.

- Kikerülhetö-e a probléma azzal, hogy vállakozó édesapám ad számlát, és a leadózott pénzt nekem átadja? Szakmájának semmi köze a fordításhoz.

- Mennyi adó jönne le a jövedelmemböl?

- Esetleg külföldön bejegyzett cég (az élettársamé) is megteheti a számlázást helyettem? Ez esetben az adott országban fizetek adót..?

 

Tudom, ez sok kérdés volt, de ha bárki bármilyen infóval tud szolgálni, azt nagyon megköszönöm!

esj1978 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 778
Köszi szépen a választ!
Előzmény: directrix (773)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 777
Dehogyis az időt sajnálom, csak talán azóta változott a helyzet és amit elolvasok régebbi válasz már nem aktuális. De ha a kereskedelmi vállakozókra vonatkozó szabályok nem változtak az utóbbi pár évben akkor gondolom legegyszerűbb elolvasnom, és csak azt felvetni ami kimaradt.

A helyzet az hogy csak alkalmazott leszek 1 üzletben, és feltehetően sokat leszek önállóan is ott. Fő kérdésem az hogy ha jön 1 ellenőrzés mi az amiért én felelek, ha nincs ott a tulajdonos. Ruhaüzletről van szó, amelyik extraméretben árul.
Előzmény: directrix (776)
directrix Creative Commons License 2008.02.02 0 0 776
Bocs, hogy cinikus leszek, de talán kedz ott, hogy mikortól nem vagy képben. Ugyanis nincs kedvem visszaolvasni mikor voltál utoljára, mit mondtak és mi változott, hogy majd még válaszolhassak is majd neked, különösen, ha te magad sajnálod erre az időt.
Előzmény: Törölt nick (775)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.02 0 0 775
Üdv Mindenkinek!
Látom jó régi a topik, biztos sok minden szóba került már ami engem is foglalkoztat.
Érdemes elovasnom az egészet, vagy annyira változott a helyzet közben, hogy már nem aktuálisak, tehát jobb ha kérdezek, még ha volt is már szó róla?
Vagabundusz Creative Commons License 2008.02.01 0 0 774

Már majdnem fél éve nem 3 millió a törzstőke minimuma. 2007. szeptembertől 500e forint. Ráadásul az illeték is jóval alacsonyabb (asszem 100e helyett 15e), és az apport akár a teljes összegre kiterjedhet. Magyarul pénz nélkül is csinálhatsz kft-t.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!