Keresés

Részletes keresés

Sasababa007 Creative Commons License 2015.04.30 0 0 2798

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy ténylegesen végleges szőrtelenítés létezik? Illetve az IPL kezelések nem növelik a bőrrák kockázatát? Köszönöm

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.04.29 0 0 2797

Kedves Évica2011!

 

Ezeknek az otthoni készülékek a vásárlása ritmusosan, 2-3 havonta, felszínre kerül. Először két kérdésre kell választ kapnunk:

 

-        ha az otthoni készülékek hatásosak, akkor a lézerklinikák miért vásárolnak 10 milliós nagyságrendben készülékeket?

 

-        ha az otthoni készülékek hatástalanok, akkor hogyan csaphatják be a vevőket, miért nem tiltják be a forgalmazásukat?

 

Egy kis kiragadott történelem.

 

A legelső szőrtelenítő készülék, amin dolgoztam (úgy, mint a világ összes lézerrel profin dolgozó szakembere), egy rubin lézer volt. Az enyém ráadásul használt is volt.  A rubin lézer magasan a legjobban nyelődik el a pigmentben, így az ideális (fekete szőr, fehér bőr) esetben a lehető legjobb hatásfokú. Persze majdnem mindenki úgy jön a kezelésre, hogy ő az ideális páciens, aztán kiderül, hogy a szőre vöröses beütésű, míg a bőre kicsit kreol. Szerencsére ott az asszisztensnőm, aki teljesen fehér bőrű és fekete szőrzetű. Az ő bőrét megmutatva, kiderül, a páciens bőre igen messze van az ideális szőrtelenítő kezelésre váró bőrtől! Tehát, ha vulgáris vagyok, a rubin lézerrel minden vagy semmi törvény volt: akin segített, ott csoda történt, míg a többségnek csaknem hatástalan volt. Nem lehetett garantálni a szőrmentességet tartósan.

 

A következő lépés a villanófény volt, az ipl. Itt is van egy hasonló szabály, a mindenre jó.  A villanófény mindent visz, de ez a hátrány, ha nagy energiát adunk, úgy a bőr is könnyen megég. Rengeteg kozmetikus bánta a bérbevett készülékek után járó állandósult reklamációkat. A villanófény mellé tették az energiaszint növelésére a rádiófrekvenciát (elos). Így az eredmény látványosan javult, de nem érte el a profi szintet. Mit? Mi az, hogy profi szint? Az, hogy orvos bátran, nyugodtan ad garanciát a szőrmentességre. Ha túl sok páciens jön vissza szőrösen, nem éri meg állandóan ingyen kezelni. Egyszerű, nem?

 

Az igazi áttörést a 10-15 éve elinduló alexandrit és dióda lézerek elterjedése hozta meg. Itt már egyensúlyba kerül, hogy egy magára adó lézerklinika a 100-ból 1-5 tényleges garanciás pácienst akár hosszabb ideig is ingyen kezel. Itt a befektetett pénz és munka egyensúlyba kerül. A cél, hogy minél több páciens elégedetten távozva, biztosítsa a kezelő megélhetését. Ehhez pedig több, drága készülék szükséges, akár több tíz milliós nagyságrendben is.

 

A fentiekből következik, az otthoni gépek szőrtelenítő eredménye ESETLEGES, magyarán 100 000 Ft-ért a vevőnek otthon kell csendes magányában megtudnia, hogy beletartozik-e a néhány százalékba, akinek hatásos vagy sem!  

 

Kádárdr

Előzmény: Évica2011 (2796)
Évica2011 Creative Commons License 2015.04.27 0 0 2796

Tisztelt Kádár Doktor!

 

Érdekelne, hogy milyen véleménye van a következő készülékről, mennyire hatásos, Ön szerint érdemes-e beruházni rá?

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/ILLUMINAGE-M%C3%A9-Elos-Touch-200K-tart%C3%B3s-sz%C5%91rtelen%C3%ADt%C5%91,103952,504761,1921440.html?langId=-19

 

Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.04.23 0 0 2795

Nem létezik tudomásom szerint herezacskó lézeres szőrtelenítés.

A herezacskón kívüli területek, hímvessző, szeméremdomb, combhajlat, gát, végbéltájék nyugodtan kezelhető lézerrel férfiaknál is.

 

Kádárdr

Előzmény: amexinka02 (2794)
amexinka02 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 2794

Udvozlom Dr. Ur!

 

Koszonom a reszletes tajekoztatast minden szőr problémával küzdő férfi társam nevében.

 

Tehát  akkor nem létezik tartós, vagy legalábbis hosszabb ideig (2-3 hétnél hosszabb) szőrmentességet biztosító károsodást NEM okozó eljárás férfiak részére a herék bőrfelületét illetően.

Szeretném  megkérdezni, hogy ebbe a pénisztörzs illetve annak töve is beletartozik, vagy ott már alkalmazható az eljárás?

Gondolom a szemérem domb, a gát-tájék illetve comb hajlatok már félelem nélkül kezelhetőek ily módon?!

Én már évek óta szőrtelenítő krémet használok a teljes területen. De ez is csupán 3-4 napra oldja meg a kérdést.

Igaz legalább nem pattog ki a bőr a krémtől úgy mint a borotvától.

Előzmény: Dr. Kádár bőrgyógyász (2790)
Norci. Creative Commons License 2015.04.21 0 0 2793

Sziasztok!

 

Én is ugyanezt néztem ki akciósan a Mediaban. Engem is az érdeklene, hogy van-e valakinek tapasztalata a géppel kapcsolatban. Arra gondoltam, hogy kozmetikus helyett inkább ezzel próbálkoznék.

T.Luca Creative Commons License 2015.04.20 0 0 2792

sziasztok! IPL-ről kinek van tapasztalata? most van eyg Remington akció ahol 15e ft kedvezményt adnak az IPL-s szőrtelenítőre. csupa jót olvastam és nekem úgy tűnik megéri de kiváncsi vagyok mit mondtok 

OPi Creative Commons License 2015.04.05 0 1 2791

azért sem érdemes, mert ő egy sima Media Marktos reklámnick, nem érdekli a válasz

Előzmény: kareszfos (2764)
Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.04.03 0 0 2790

Tisztelt Amexinka02!

 

A hímivarsejtek szaporodása, mozgása már a normál testhőmérsékletnek tekintett 36,5 Celsius fokon is károsodik. A természet, vagy mondhatnám nagy szavakkal, a Jóisten úgy rendelkezett, hogy a hímivarsejtek csak úgy működnek optimálisan, ha a szervezettől kissé elkülönítve, hűtve helyezkednek el. Ez a herezacskó, melynél a hőmérséklet 33-34 Celsius fok. Sokszor egy rendszeresen hordott szűk farmer vagy egy hosszabb ülőfürdő is károsíthatja a spermiogenezist (hímivarsejt képzés). A herezacskó bőre kifejezetten ráncolható, erősen redőzött és eres. Azért, hogy megfelelő mértékben hidegen tartsa a heréket, mintegy hűtőbordaként.

 

Miért nem szabad, miért nem lehet szőrteleníteni a herezacskó bőrén?

 

-        mert redőzött a bőr, így a szőrtüszők különböző mélységben helyezkednek el, és a lézer csak 2-4 mm mélyre terjed le (a nagyajkak kezelhetőek lézerrel),

-        mert a herezacskó bőre erősebben pigmentált, barnább a környezetnél, így különösen a villanófény égési sérüléseket okozhat,   

-        mert a hímivarsejt károsodás miatt TILOS mindennemű erős hő közlés e területtel. És ebbe szervesen beletartozik a környező szövetek, erek kismértékű melegítése is.

 

Aki ilyet tesz, az pár forintért kockáztatja embertársa testi épségét, és feljelenthető, milliós bírságra perelhető!

 

Csak a hagyományos depilációs eljárásokat (borotva, csipesz) ajánlhatom a herezacskónál.

 

Kádárdr

Előzmény: amexinka02 (2787)
Júlia Dr. Creative Commons License 2015.04.01 0 0 2789

Kedves Rosalba!

 

Kíméletes szőrtelenítésben tudok segíteni. A lézer mindig fáj, még ha SHR is. A német fejlesztésű és gyártású SHR Plus-IPL technológiával garantálni tudjuk a gyors kezelést, a fájdalommentességet (csak langyosságot, melegséget érez) és a leírt adottságai alapján a jó eredményeket.

Végleges szőrmentességről senki sem beszélhet (!), de éveken át hosszan tartó szőrtelen állapotot el tudunk érni. 

Már sok problémás páciensnek is segítettünk, szívesen ajánlok helyet, ahol ezzel a technológiával dolgoznak tapasztalt kezelők orvosi háttérrel.

 

Júlia Dr.

Előzmény: rosalba (2782)
Júlia Dr. Creative Commons License 2015.04.01 0 0 2788

Kedves Amexinka!

Van olyan fényimpulzusos szőrtelenítő technika, ami FÁJDALOMMENTES, és érzékeny területeken pedig elviselhető, kíméletes. Az SHR (Super Hair Removal) egy német változatával dolgozunk mi is. Több ezer kezelést végeztünk már vele, jó tapasztalatunk van. 

Ennek a részleteiről már írtam korábban, visszaolvasható.

Az SHR-nek ez a változata (Forever Hairfree) azért biztonságos és fájdalommentes, mert apró, önmagában gyenge impulzusok sorozatával, fokozatosan melegíti fel a szőrszálat, nem pedig egy nagy energiájú égető fényimpulzussal. A follikulusban sejthalált okozunk 45-50 °C-on, nem pedig elégetjük 60-80 °C-on.

Férfi intim régióban is biztonságos, hatékony és nem fájdalmas. Konkrét tapasztalatunk is van.

Szívesen segítek kezelésben.

 

Júlia Dr.

Előzmény: amexinka02 (2787)
amexinka02 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 2787

Tisztelt Kádár Dr.

Olvastam hozzászólását 

Tartalmából megítélve ön az első aki végre részletes tájékoztatót írt arról, mire érdemes odafigyelni

Kérdésem ezzel kapcsolatos lenne.

Ön írta, hogy egyetlen lézeres kezelés sem fájdalom mentes, mivel a bőr meglehetősen felmelegszik, és égő érzés keletkezik a kezelés után.

Szeretném megkérdezni, hogy ezek szerint akkor ez a fajta eljárás, nem alkalmazható férfiakon a genitáliáknál?

Tudna nekem valamilyen eljárást javasolni, ami ha nem is végleges de tartós, és nem okoz károsodást a herékben vagy a nemi szervben?

Segítségét, tanácsát előre is köszönöm.

Előzmény: Dr. Kádár bőrgyógyász (2785)
Julianna M. Sohár Creative Commons License 2015.03.27 0 0 2786

http://szuperstore.com/index.php?p=product&id=174 szeretném megtudni hogy mi a vélemény erről a készülékről?? Jó vagy csak egy reklám fogás ez is ? köszönettel várok válaszokat :) Julianna

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.03.22 0 0 2785

Kedves Kitty007 és Rosalba!

 

Azt javasolom, hogy az ismerőse menjen el több helyre. Ne az árcédulát nézze meg először, hanem a kezelőszemélyzettel üljön le egy negyedórára és beszélje át, mit is szeretne. Rengeteg félreértés tisztázódna, ha az indulás jól sikerülne. Nem a gép a legfontosabb, hanem az adott páciens vizsgálata. Ezután, a kezelő mond egy számot, hogy hány kezelésre fog az eredmény teljesülni és mutatni kell pár képet, melyen a várható eredmény előrejelezhető-körülbelül. Ezt le is kell írniuk, lényegében egy szerződésbe kell foglalni. Fotó a kezelés előtt.

 

Néhány alapszabály mindenkinek:

  • nincsen mindenre jó, minden szőr és bőrtípusra kiválóan, egyformán megfelelő eljárás, gép,
  • ne a páciens döntsön kedves Rosalba, hogy milyen géppel kezeljék, hanem a kezelő személyzet,
  • több kezelési forma is elérhető kell, hogy legyen a kezelési helyen: ipl, alexandrit-, dióda-, nd-yag lézer. A fény leadás „csomagjaiban” lehet eltérés, SHR technológia, de nem ez a lényeg, (a Bársonyban van SHR dióda),
  • ne az ár legyen a legfontosabb szempont,
  • keressen olyan helyet, ahol mindig ugyanaz a személy kezeli,
  • a kezelőszemélyzet legyen gyakorlott
  • az első kezelés után a szőrzet tömegének, számának ¼-1/2 részének el kell tűnnie tartósan. Három sikertelen kezelés után szívbaj nélkül ott kell hagynia a helyet és visszakövetelni a pénzt,
  • az arcon legalább 4-6 hét, míg a törzsön 8-12 hét teljen el két kezelés között az induláskor. Ha a törzsre havonta hívják vissza, ott fénygyantázás történik,
  • a lézeres szőrtelenítés tartós, nem végleges. Sikeres kúra után a testtájéktól is függ, hogy milyen gyakran kell ismételni. Például arcon évente, míg lábszáron 5 évente érdemes ismételni, fenntartani az eredményt.
  • kezelés előtt legyen egy szerződés, akár szóban, de jobb helyeken írásban, a várható eredményről. Valamilyen eredményt garantálnia kell a kezelőnek,
  • kezelés előtt mindig készüljön fotó,
  • a kezelésre szőrösen, nem barnított bőrrel kell menni,
  • nincsen fájdalommentes szőrtelenítés. Az SHR dióda kezelésnél is a végén erősen átmelegszik a bőr és fáj,
  • a szőrtelenítés teljesen egyénre szabott legyen,
  • az árnak ki kell függesztve lennie. Törvénytelen, ha egy testtájékra nincsen meg az ár! Ezt telefonban is meg kell adni. Ahol sumákolnak, oda ne menjünk! Nincsen egyénre szabott ár, csak a megadott árból lefelé történő eltérés. Kedvezmény így természetesen lehet minden további nélkül.

Tehát ne csodavárás legyen, hanem felelős döntés: Üdv Kádárdr

Előzmény: Kitty007 (2781)
Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.03.22 0 0 2784

Kedves Jáktina!

 

Dióda lézer elos kezelőfej, mely kiválóan alkalmas a világos szőrzet tartós eltüntetésére.

 

Kádárdr

Előzmény: jáktina (2783)
jáktina Creative Commons License 2015.03.19 0 0 2783

Kádár Doktor! A belinkelt oldalon említett gép Ön szerint valóban lézer vagy IPL? Alkalmas világosabb szőrszálak végleges eltávolítására is? Köszönöm a válaszát.

Előzmény: Dr. Kádár bőrgyógyász (2779)
rosalba Creative Commons License 2015.03.16 0 0 2782

Kedves Doktor úr!

 

Választani szeretnék a tartós szőrtelenítési eljárások közül, ebben kérem a segítségét.
Szempont,

- hogy a kezelések viszonylag gyorsak legyenek,

- továbbá az eredmény tartson minél tovább (ez az elsődleges).

- Kezelések számában, úgy láttam, nincs nagy különbség az eljárások között, mindenütt kb. 5-8 kezelésről hallani.

Nem tudom, melyik a leghatékonyabb, illetve számomra melyik lenne a legalkalmasabb. 25 éves nő vagyok, teljes lábon szeretném alkalmazni. A bőröm világos, a szőr inkább sötét.

Tudna segíteni, milyen eljárást / gépet / kozmetikát válasszak a legjobb eredmény érdekében?

Jelenleg a diódalézer felé hajlok, de az SHR fájdalommentessége nagyon ígéretesen hangzik. Szeretnék érdeklődni, hol lehet Budapesten SHR diódalézer (nem SHR-IPL) kezeléshez jutni? 

Válaszát előre is köszönöm!

Előzmény: Dr. Kádár bőrgyógyász (2663)
Kitty007 Creative Commons License 2015.03.16 0 0 2781

Kedves Kádár Doktor!

 

Azért bátorkodtam megkérdezni, mert az egyik ismerősöm (férfi) 2 évig járt IPL kezelésre ide:

 

http://www.szormentes.hu

 

Mivel eredménytelen volt elment lézeres kezelésre és a 7. kezelés után sincs eredmény:

 

http://www.aesthetica.hu

 

Mivel én nem akarok potyára menni mint ő, valamint a cikk is kifejti egész részletesen, hogy nem éppen végleges az eredmény, kérdezném Öntől, hogy mit javasol?

 

A cikk itt van újra:

 

http://techkalauz.hu/elektro/cikkek/lezeres-dioda-es-villanofenyes-ipl-szortelenites-melyik-a-hatekonyabb-es-vajon-vegleges-e-180

Előzmény: Dr. Kádár bőrgyógyász (2780)
Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.03.15 0 0 2780

Nem az a lényeg, hogy milyen készülékkel (ipl, elos, alexandrit) végzik a kezelést, hanem az, hogy a sikeres epilációra adnak-e garanciát vagy sem. A kezelőszemélyzet dönt, nincs egy, mindenre egyformán jó készülék.

Például sötét szőrzetre és világos bőrre magasan a rubin lézer a legjobb, míg ahogy világosodik a szőrzet, úgy a magasabb hullámhosszú lézerek (alexandrit 755 nm, dióda 810 nm, NdYAG 1064 nm) a hatásosabbak. Nagyüzemszerű munkára az alexandrit a legkifizetődőbb, míg az ELOS-dióda a legmunkaigényesebb, de hosszútávon a leghatásosabb. A villanófény a leggyorsabb, legegyszerűbb, de a barna bőrön veszélyesebb.

A kezelőtől függ, ad-e garanciát vagy sem. Ez a lényeg!  

 

Kádárdr

Előzmény: Kitty007 (2778)
Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.03.15 0 0 2779

Hallottam…

 

Még én írtam több mint 10 éve, amikor kezdtem elsőként az ELOS módszerrel dolgozni. Szépen lemásolták a honlapomról a hibákkal együtt. Ez Magyarország.

 

Kádárdr 

Előzmény: jáktina (2776)
Kitty007 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 2778

Sziasztok!

 

Most találtam ezt a cikket, elég részletesen össze van hasonlítva a lézer és az ipl. Mit gondoltok erről?

 

http://techkalauz.hu/elektro/cikkek/lezeres-dioda-es-villanofenyes-ipl-szortelenites-melyik-a-hatekonyabb-es-vajon-vegleges-e-180

Norci. Creative Commons License 2015.03.12 0 0 2777

Sziasztok!

Otthoni tartós szőrtelenítésre a Mediában kapható IPL-es gépek valók. Aki véglegest szeretne az menjen lézeresre szakemberhez.

jáktina Creative Commons License 2015.03.12 0 0 2776

Kádár Doktor hallott már erről? Vagy valaki más? Köszönöm.

Előzmény: jáktina (2767)
David-Teszt Creative Commons License 2015.03.09 0 0 2775

Koszonom :)

 

Otthoni felhasznalasra vasarolnek keszuleket.

Előzmény: Dr. Kádár bőrgyógyász (2774)
Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.03.07 0 0 2774

Az árra!

 

10 millió alatt nem érdemes készüléket venni.

Előzmény: David-Teszt (2773)
David-Teszt Creative Commons License 2015.03.04 0 0 2773

Hello Midenki,

IPL-es szortelenito gepet (eszkozt) szeretnek vasarolni es azt szeretnem megkerdezi mire erdemes odafigyelni vasarlaskor.
Milyen adatokre es parameterekre erdemes figyelni.

Elore is koszonom a segitsegeket,

Udv,

David

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.02.28 0 0 2772

Hogy hatásos, vagy nem hatásos szőrtelenítés, nem is olyan egyszerű megállapítani. Mert ezek a fránya szőrszálak egy varázsütésre elkezdenek nőni a semmiből, akkor, amikor már azt hisszük, hogy végleges a szőrmentesség! Az, hogy kijelenthessük, sikeres volt a szőrpusztítás, több hónap, év szükségeltetik. Azonban vannak támpontok, melyek már előre mutatnak: ilyen az első kezelés is. Ekkor a szőrtüszők harmadának-felének véglegesen sérülnie kell. Több hónapra, évre. Az első kezelés a legfontosabb, akkor a legnagyobb a célpont, akkor kell jól odasózni. Ha a kezelő személyzet ilyenkor késlekedik, akár fordítva is elsülhet a kezelés, például az otthoni gépekkel az arcon lévő szőrzet látványosan megerősödik!

 

Hét kezelést ír, és kétségei vannak…. valószínű rossz úton jár. Ha teheti, úgy olvassa el a fénygyantázásról szóló cikkemet http://www.szordoki.hu/fajdalommentes.htm

 

Ha komolyan akar a szőrtelenítéssel foglalkozni, úgy érdemes 3 órát rászánva az összes hozzászólásomat (KLSDerm és Kádár bőrgyógyász) kinyomtatva átnézni. Több kozmetikus így tanult meg szőrteleníteni már ebből. De így olvassák a rozáceás hozzászólásaimat is.

 

Kádárdr 

Előzmény: gerocsne (2771)
gerocsne Creative Commons License 2015.02.27 0 0 2771

Dr úr! Lenne egy kerdesem!egy vidéki bőrgyógyászatra járok hónalj,illetve láb ipl kezelésre! Igazából nem is tudom hogy jo -e hatásos-e?! Hónaljon a 7. Kezelesen vagyok túl! Lassabban nő az igaz,de 2 hét utan mintha megint nonenek vissza azok amik eltuntek par hetre! Bizonytalan vagyok! Labon nagyon szepen kopik! Legalabbis latszolag! Ha kozelrol megnezem a hosszuak mellet ott vannak a borben az ici pici fekete novendekek! Ez normalis? Nekem olyan mintha a kezelesen csak lelassitanak a novekedest,de nem.allitanak meg es azert vannak ott a pici ujak! Ez lehet? Valaszat nagyon koszonom

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.02.26 0 0 2770

Bocsánat, a pajzsmirigy lemaradt. A beállított pajzsmirigy betegség nem befolyásolja a szőrnövekedést és a szőrtelenítési folyamatot.

 

Kádárdr

Előzmény: Törölt nick (2768)
Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2015.02.26 0 0 2769

Kedves Mia!

 

A páciens dönt mindenben. Mi a keretet szolgáltatjuk hozzá. Akkor jön kezelésre, amikor csak akar, olyan beosztással, ami Önnek megfelel. Ha évente egyszer, ha évente ötször… Bizonyos határokon belül. Ugyanakkor van egy biológia, élettani, technológiai szőrtelenítési történés sorozat, melyet úgy gondoljuk, hogy a legmegfelelőbb arra, hogy a szőrzet véglegesen, tartósan eltűnjön. Erre adunk garanciát. Magyarán, ha Ön határozza meg a kezelés sorozatot, úgy nem jár a garancia.

 

A fizetés úgy működik, mint egy Magyarországon törvényileg szabályozott boltban. Az áraknak ki kell függesztve lennie, és nem „egyéni” konzultáció, egyéni sumákság alapján lesznek megállapítva (aki kövérebb, annak drágább a kenyér). Egy kezelés, egy fizetés utána. Számla vagy nyugta elismervényként. Miért máshol másképpen van? Miért kérdezi?

 

Kádárdr

 

Előzmény: Törölt nick (2768)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!